SOC tights

Idag köpte jag de tightsen jag la upp för ett tag sen på Stadium. De va slut i storlek 36 så testade 38 och de satt bra. Men känns konstigt att köpa 38 när man alltid haft 34. Fast de va rätt små i storlekarna.
Här kan ni köpa tightsen!
Man får en nice ass i dessa, de va därför jag köpte dom ;) Hatar tights som bara plattar till hela rumpan utan de ska hålla in på rätt ställen!
 
 
 
Materialet är främst av nylon och polyester så i dessa lär inte svetten synas som mina andra gråa bomullslegigns :P
 
 
 
 

Work Work

Är helt slut i kroppen efter träningspasset med sambon idag. Men det är bra! Imån är det ändå vilodag, fast tänkte gå en promenad på morgonen, va längesen :)
 
Tycker det va kul att få träna med sambon, men va lite svårt att koncentrera sig, flamsade mest :) Men vi gjorde endel andra övningar som jag inte gjort innan som jag kommer göra sen. Älskar det gymmet vi tränar på nu, är lixom ett riktigt gym med alla redskap och maskiner man behöver. På det förra gymet jag tränade på va det superlitet och väldigt få maskiner och ytan där man körde fria vikter va så liten så man fick knappt plats där.
Det är bäst att använda så mycket fria vikter som möjligt då man aktiverar andra delar av kroppen samtidigt, och framförallt basövningar som marklyft, knäböj, militärpress m.fl.
 
 
 
Blä för mina feta armar! En tredjedel hade gärna fått försvinna!
En sak jag läste igår va att man inte främst får stora armar av att pumpa upp biceps utan det är triceps som man mest bör träna upp isf då den täcker 2/3 av armen och biceps bara 1/3. Har alltid trott de va biceps som gjorde de stora, men däremot gör biceps så man får den rundningen av muskeln som många vill ha.
 
Har ingen fitnesskropp att visa upp än men jag hoppas jag kommer dit jag vill nå och kan inspirera andra att det går även om man fött barn :) Gäller att planera, planera och återigen planera! Speciellt sen när man börjar jobba! Då kommer det bli tufft men sålänge man prioriterar träning och kost så går det! Iaf när man är två, hade nog aldrig kunnat ta mig tid att träna såhär mycket som ensamstående.
 
 
 

Varm

 
 
 

Förstår att hon gärna ligger på rygg med all denna pälsen! Min söta Sasha!!
 
 
 
 
 

Pancakes

Såg att fitnesslifestyle.se har proteinpannkakor s

Torsk i foliepaket

Igårkväll lyxade vi till det med en ordentlig middag och efterrätt. Blev faktiskt väldigt gott, fast jag tycker fortfarande sötpotatis är för sött men det funkar :)
 
Blandade smör, dill, chili, citron och kryddor som jag penslade på fisken som jag la i folie. La även i zucchini och gul lök. Tillsammans med det blev det ugnsrostade sötpotatisar, en grönsallad och en kall dillsås till :)
 
 
 
 
 
 
 
Sen åt vi vaniljkesella som jag mixat med blåbär som fått stå i frysen. Mumsigt men orkade bara halva, tur man har en sambo som kan agera soptunna
 
 
 

Komsi komsi muskler!

Testade de nya rumpövningarna idag fast gillade inte de riktigt. Kände inte att de tog särskilt mycket på rumpan. Sen när man gör nya övningar så är man lite lost så känns som alla stirrar o tänker man gör fel. Får hålla mig till olika squats istället och de andra jag brukar göra :)

Denna gången ska jag iaf få muskler!! Inga biffiga muskler men vill det ska synas. Men just nu hatar jag mina överarmar i profil, vill de ska bli mycket smalare när jag är i avslappnat läge. Hoppas verkligen inte de blir större av styrketräningen :S. Vill ju mest få bort fettet och få tydliga muskler.



Tattoo

Imån eller på måndag ska jag och sambon boka tatuering. Får se om vi tatuerar oss efter varandra :)
Vi ska tatuera Vincents namn. Jag vet inte riktigt än om jag ska göra den på insidan av överarmen eller under armvecket?
 
Jag gör nog med hjärtat över iet, sen om det blir armvecket får det bli 130627 och den andra vid insidan av armen. Eller gör jag nästa tatuering på det andra stället :)
 
 
 
Blev rätt dålig kvalite över datumet när jag förminskade stilen.
Tog typsnittet från dafont.com
 

Lamaze

Jag kan verkligen rekommendera dessa leksaker! Vincent älskar sin fågel och skrattar mot den och pratar!
Det som gör de bra är att de är så kontrastrika, har mycket ljud som prassel, tuta och jag gillar fågeln då den har en liten spegel :) Brukar ha den på babyskyddet och på hans gunga :)

Jag köpte min på amazon länk. Men om man inte vill beställa från nätet såg jag att CityGross hade dom på babyavdelningen :) Men amazon har mer och välja på och det är billigare där,
 
 
 
           
 
 
 
 
 
                
 
 

I was huge

Man glömmer fort hur stor man va och i vilken dålig form man va när man va höggravid. Inte konstigt magen är helt slapp, att det fladdrar över byxorna och att man kan dra ut huden en dm på varje håll över höfterna haha!
Men kroppen går sakta men säkert tillbaka väldigt bra! Huden kanske alltid kommer va lite elastiskare och töjbar men det är förståligt då den blir så uttöjd under graviditeten.
När jag mår dåligt över magen så måste jag hela tiden påminna mig själv att jag nyss fött barn och det är klart det tar tid för magen och huden att komma tillbaka plus att ett års frossande i onyttig mat och godis sätter sina spår på magen. Ångrar jag inte åt nyttigare under graviditeten men när jag hade mitt illamående i början kunde jag bara äta det jag va sugen på o sen fortsatte det så.
 
 
Jag fick väldigt mycket celluliter över hela benen men tycker det har minskat väldigt mycket, även över rumpan va det stora gropar. Vet inte om det berodde på vätskan eller för jag la på mig mycket mer fett. Va säkert en kombination av båda.
 
 
 
 
Kanske inte det bästa att ställa sig på en sten ute i vattnet, balansen är inte på topp i detta läge ^^
 
 
 
 
 

Upp och hoppa

Jag får nog ta o gå upp nu! Har försökt somna om sen halv 8 men Vincent vaknar hela tiden så man får gunga honom :) Får ge han mat sen får han gunga lite och prata med hans fågel :)

Sambon slutar halv 12 på fredagar så det är skönt han är hemma tidigt, fast han kommer dra till gymet såfort han kommer hem, men då kan jag också dra dit fortare. Gillar inte när det är för mkt folk som det oftast är vid 4-5 tiden.



Wanties

När pengarna finns ska jag investera i snygga nya träningskläder. Dessa kostar från 600-750kr förutom de från soc som kostar 250kr. Det är lite väl dyrt för ett par tights :/


Sen tycker jag inte man bara behöver ha svarta o vita träningskläder, är ju kul med lite färg :)

Thaiwok med shiratakinudlar

Idag testade jag shiratakinudlarna. Va inte alls förtjust i dom. De smakade ingenting men klarar inte av konsistensen. Som slajmiga maskar som knappt gick bita av, (såg även ut som maskar). Så äter hellre utan nudlarna.
Sen har jag aldrig fått till nån thairätt nån gång, tycker aldrig det blir särskilt gott. Älskar annars masaman curry och även stekt ris med grönsaker. Men nu har jag testat nudlarna iaf :)
Hoppas sambon gillar det iaf så det blir uppätet!
 
 
Broccoli, blomkål. paprika, majs, purjolök, gul lök, vitlök, nudlar, ägg, quornbitar, chilisås, röd currypasta
och kryddor
 
 

Förskola

Idag har det varit stressigt. Först va jag på gymet sen fick jag stressa iväg snabbt till ica och sen skulle vi besöka en förskola. Gick fel så vi fick gå snabbt men vi kom bara nån minut för sent :P
Den förskolan vi va på idag är helt nyöppnad och va väldigt stor med en jättestor uteplats/ trädgård. De är mest ute och leker och är sällan inne vilket vi gillar och att de inte har massa färdiga leksaker utan att det finns tillgång till mycket att leka med i naturen. Men de va under uppbyggnad fortfarande så just nu såg de inte sådär kul ut.
Ska eventuellt besöka en annan uteförskola på tisdag som ligger precis intill skogen och sen är det en till vi ska kika på. Det dumma är att de öppnar klockan halv 7 och det passar inte våra jobbtider om jag får jobb hos min pappa. Där börjar jag isf vid halv 6 eller om jag jobbar natt så är jag hemma vid 6 och min sambo börjar jobba halv 5, så får se hur vi löser det då.

Vi vill iaf va ute i god tid och så fort som möjligt ansöka om en plats. För då är de större chans man får en plats :)

Kommer skola in han antingen i augusti när de flesta skolas in eller i september om jag vill va hemma lite längre :)




Instagram

Om ni vill följa mig på Instagram heter jag MALINSASHA :)


Tomatsoppa med linser och sötpotatis

Igårkväll blev det en soppa jag inte testat innan. Va jättegod, ganska lik linssoppa med lite sötare pga av potatisen :) Soppa är alltid lika smidigt!
 
Ingridienser:
 
1 st gul lök
2st vitlöksklyftor
400 gram sötpotatis
1 msk olja
0.5 st röd chili
500 gram krossade tomater
0.5 tsk salt
0.5 dl röda linser
4 dl kokosmjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
basilika
 
1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.

3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frukost

Gröt är en bra frukost för man kan variera sig så mycket. Det är viktigt att få i sig protein och kolhydrater för att få energi efter nattens fasta och den bör innehålla 25% av ens dagliga intag.
Därför har jag börjat äta gröt oftare, där får man lätt i sig kolhydrater och fibrer av fiberhavregrynen och linfrön, protein av kvarg och proteinpulver som jag tar ibland och vitaminer från bär eller frukt som jag brukar ha i. Sen behöver jag ha en frukost som är lätt att göra då Vincent alltid vaknar när jag ska äta frukost :P


På söndag ska jag träna med sambon. Ska bli kul! Mina föräldrar ska passa Vincent under tiden. Inget vi kan göra så ofta, men hoppas han vet nån bra övning jag kan göra :)

Just do it!

Idag blev det 45 min crosstraining och 40 min mage. Tänkte att jag kör 1-2 gånger i veckan med mest cardioträning. Skönt att svettas! :)
Testade lite nya magövningar på boll med :)




Rumpövningar

Hittade dessa på youtube som verkar va väldigt effektiva. Hon säger man helst ska köra ca 4 av dessa övningar 2-3 gånger i veckan för bästa resultat.
 
Jag kommer nog köra nummer 10, 8, 7 och 2. Hade velat göra 1:an med men tror de flesta skulle titta kosntigt då o tro jag använder maskinen fel :P Men den verkar effektiv!
 
 
 
 
 
 
 

Du är det finaste jag vet

 
 
 
 
 

Träningen ger resultat!

Imån är det två veckor sedan jag mätte mig, skulle egentligen mäta mig imån men fick bli idag istället :)
 
På två veckor har jag gått ner:
 
1 cm över brösten
1 cm under brösten
3 cm runt midjan
2 cm runt magen
1 cm runt rumpan
 
Låren har samma mått men det kommer väl sen. Ska väga mig idag på gymet men jag väger nog fortfarande 64kilo.
Har gått ner 400 gram på en månad men jag vet iaf att det är muskler jag har gått upp då måtten minskar. Varit värre om det va tvärtom :)
 
Får hoppas det fortsätter såhär! För då har jag mina gamla mått snart!
 
Har bara 2 cm kvar i midjan och 3 cm runt magen om jag ska ha samma mått som förra sommaren. DET ÄR INGENTING!  Men på bilder från förra sommaren såg jag ändå mycket smalare ut trots det är så få cm kvar?
Sen har jag 4 cm kvar runt låren. Jag har ändå nästan 10 kilo kvar från min ursprungliga vikt och såå mycket muskler har jag inte skaffat på bara några veckor, så det är lite skumt detdär. Jag ska iaf satsa mycket på rumpträning denna gång och även armar.
 
 
Förra sommaren och 2 månader efter förlossningen
 
 
4 veckor efter förlossningen och 2 månader efter.
Har fått lite mindre valkar över höfterna och mindre bröst.
 
 
 

Stor pojke

Ojoj vad Vincent växer. Va på bvc igår och han väger drygt 6700 gram och är 62 cm lång. Trodde inte han skulle väga så mycket :P

Sen fick jag fylla i ett formulär hur jag mått senaste veckan, och jag har mått toppen så det va inget o prata om där. Är ifall man fått en depression. Jag är så glad vi änsålänge inte haft några problem med Vincent och allt har funkat så bra. Ingen magont, lite skrik, sover bra och kan sova i sin spjälsäng. Det gör att även jag mår bra. Hade varit jobbigt om han tex skrek hela tiden. Att jag hinner träna och städa o fixa allt som behövs göras gör också att jag mår bra. Det enda som krånglat är amningen, mjölkstockning och ömmande bröstvårtor.

Jag har haft en annan barnmorska? eller va de nu är, i sommar, och igår kom hon vi ska ha tillbaka från semestern. Så vi pratade om amning och att det inte funkade. De på vår bvc är väldigt noga med att man inte ska må dåligt om amning inte funkar eller tro man är en dålig mamma för det och pratade mkt om att det va vårt val och vi gjort vad vi kan. Jag har aldrig riktigt mått dåligt över det utan jag är glad ersättning finns som ett andra alternativ och det har funkat mkt bättre för oss.
Jag tror inte amning gör så stor skillnad, alla i min närhet fick ersättning och de mår hur bra som helst. Jag tycker heller inte man behöver en anledning till att inte amma. Om man inte vill så ska man inte. Jag tycker allt med att ge ersättning är mkt positivare än amma förutom att mjölken från brösten säkert är snäppet bättre så jag kommer nog ge ersättning till nästa barn med förutom den första tiden. När ersättning finns och som funkar lika bra ser jag ingen anledning att vänta ett halvår med att träna ordentligt, tänka extra på vad jag stoppar i mig, ligga en timme vid varje amning så jag knappt hinner med nåt under dan, inte kan ta ppiller (vågar inte använda minipiller), ingen alkohol osv.



Köttfärsgratäng med zucchini

Gjorde en supergod gratäng idag med quornfärs och zucchini. Tog ost på med för att göra den lite lyxigare ;)
Åt den med en sallad, den kommer jag definitivt göra igen. Man kan göra den ännu nyttigare om man skippar grädden och osten. 

Jag gjorde halva denna satsen och blev 3 stora portioner :) Jag hade även chili och vitlökspeppar i. Går lägga i de man gillar helt enkelt :)

  • 500 gram köttfärs
  • 2 st zucchini
  • 1 lök 
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 3dl krossade tomater
  • 1.5dl grädde
  • salt och peppar
Tillagning:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 30 minuter. Skölj och torka av.
 
Hacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök, vitlök i olja och salta och peppra. Tillsätt tomater och grädde. Låt koka en stund.
 
Varva sås och zucchini i en smord form. Gratinera i ca 30 minuter. Servera med en sallad.



Work out

Min sambo fick hem sin beställning från mmsports idag, han va så snäll o köpte detta linnet åt mig. Fast det va ribbat tyg eller vad det kallas, hade hellre haft vanlig bomull. Sen va den lite för kort. Men annars gillar jag den :)
Testade även ta en jacked fuel innan och under träning. Men jag blev snarare seg i huvudet av den och yr, tycker ripped hardcore är mkt bättre :) Jag blir superpeppad av den och känner ett lyckorus resten av dagen.


Åt mina proteinpannkakor efter träningen, hade i onewhey rocky road i och det blev supergoda! Blev lite mer nötiga i smaken :)

Skattkista

Fick mycket fina presenter i söndags! Gillar skattkistan med pengar som vi fick av mina föräldrar. Där kan Vincent sen lägga saker han tycker är värdefullt :) Sen fick vi mycket kläder som han kan ha i vinter, väldigt bra då vi inte har alls mycket kläder till vintern och han har redan storlek 56! Han kan säkert ha 62 med i vissa plagg.
 
 
Ska till BVC vid 13.00 och väga och mäta. Han lär iaf väga över 6 kilo nu och är säkert över 60 cm lång :P
Men denna gången får jag åka dit själv för sambon har börjat jobba igen. Men han slutar redan vid halv 2 så man märker knappt att han är borta när man själv går upp vid 9-tiden :)
 
 
 
 

Glass

Fick även hem dessa söta glassformar från familyroom.se! Måste testa göra glass i helgen!! :)
Tänkte testa med Celsius dricka!
 
 

Vanilla

 Igår fick jag hem min beställning från fitnessguru.se. Beställde proteinpulvret onewhey isolate med smaken french vanilla och två tester, rocky road och youghurt melon. Fick en kiwismak på köpet :)

Vaniljsmaken va väldigt god och söt! Även melonsmaken va god i smoothien jag gjorde imorse.

Rocky road ska jag testa i pannkakorna idag som jag ska äta efter träningen. Tror det blir väldigt gott! ;)
 
 
 

2 månader

Idag är det två månader sen jag va på förlossningen och fick träffa Vincent för första gången. Som jag skrivit tidigare så har tiden verkligen gått fort.
Ska iväg till bvc nu så ska bli kul o se vad han väger denna gången :)

Han har fortfarande storlek 2 i blöjor och kan ha kläder från 50-62, men bodys med fötter passar inte i storlek 56. Så kommer inte köpa såna plagg mer då jag inte ens hann använda dom.


Bronze

Denna gången testade jag nagellacket Sugared spice som är en glittrig bronze färg. Väldigt fin och lite mer diskret än de rosa jag har :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sweat is just fat crying

Klickade hem denna T-shirten från cafepress.com. Behöver verkligen träningskläder! Idag får jag nog också hem linnet från mmsports :))

Tänkte beställa hem en sportbh från amazon med. Men de är så dyra :/ 300-500kr för en ynka sportbh. Så det får vänta lite.

Hi!

Mätt och belåten

Blev inte lika långt pass idag. Körde crosstrainer i 20 min och roddmaskin i 5 minuter. Sen blev det biceps och mage i knappt en timme. Jag har inte kört så många armpass än men man kan redan se skillnad. Nu rör sig iaf muskeln lite när jag spänner, innan hände ju fan inget vid spänning haha!

Jag har försökt läsa mig lite klokare om träning och kost och tack för länkarna ni givit mig. Står mycket vettigt i dom. Men det står ändå olika överallt så man blir inte klok på detta. Man kanske inte ska tänka så mycket och bara träna :) På vissa sidor står det att man ska köra många reps och lättare vikter och på andra står det tvärtom.
Sen har jag läst att man inte behöver köra nån cardio för att gå ner i vikt utan att det räcker med styrketräning?
Fast jag gillar cardio men jag ska nog köra nåt pass i veckan med bara cardio och sen de andra passen bara styrketräning och uppvärmning.
 
 

Ikväll blev det tacofärs med bönor, sallad och aji.
(Aji är en chilensk tomatsalsa) Den är supergod till nästan allt! :)
Här är ett recept om ni vill testa. Men det är godast att riva tomaterna och hacka det andra :)
 
 
 
 
 
 

Svårt att fota bebisar!

Det är inte alltid så lätt att fota Vincent när man håller honom för antingen spyr han, börjar gnälla, somnar, viftar med armarna.. eller gömmer sig bakom ens hår. Men vi har tagit många fina bilder på Vincent denna sommar :)
 
Är bara en vecka kvar sen är vi i september. Men det har varit en toppensommar! Hösten är väldigt mysig med bara det inte regnar! Men nu vill jag fokusera på träningen och det är lättare på hösten än sommaren för då vill man mest bara va ute :)
 
 
 
 

Min familj <3

Det känns helt overkligt att jag har en familj. Det är väldigt stort egentligen! Inte bara en sambo utan en familj.
Eller vi har ju haft våra bebisar Sasha och Giggs ett tag så familj har vi varit länge ;)
 
 
Ni är viktigast i mitt liv <3
 
 
 
 
 
Mmmhh
 
 
Va rätt kul att min lillebror hade exakt samma kläder som Danny. Skulle tagit ett foto på dom jämte varandra!
 
 
 
Klänningen jag hade igår. Hade gärna haft nåt finare, typ en vit långklänning Alla klänningar och kjolar jag har är så himla korta eller urringade. Fast denna kasade bara ner då den är för liten över brösten men den fick funka :)
 

Goda råd

Här tycker jag det står mycket bra och vettigt om att bränna fett och gå ner i vikt.


http://hem.passagen.se/annaxx/branna.html


Detaljer

Igår tog jag lite bilder på inredningen i huset. Älskar att fota och älskar närbilder! 
Tycker Chilli har supermycket fint till ett väldigt bra pris. Det ser mycket dyrare ut än vad det är.
Knivsetet vi köpte där som va i olika färger funkar superbra :) Väldigt prisvärt för 129kr :P
 
 
 
Denna fina fick jag från mina jobbarkompisar som va på besök i fredags
 
Vackra liljor
 
 
 
 
 

Namngivelsefest

Idag har vi haft våran namngivelsefest för Vincent Lennox! :) Har varit jättetrevligt och vi har haft tur med vädret, hade inte varit kul om det hade regnat.
 
Det va första gången min familj och Dannys familj träffades riktigt så det va på tiden :P Men de kom väldigt bra överrens :) Det bjöds på pastasallad som min mamma hade gjort och ceviche som är en latinamerikansk fiskrätt som Dannys mamma gjorde.  Hade även beställt två schwarzwaldstårta på citygross, men marängen va som cement så gick knappt dela tårtan, så köp inte den tårtan från city gross. 
 
Åt inte så mycket onyttigt som jag annars brukar göra när det finns gott framme, åt en bit tårta och lite chips. Men känner mig ändå som en stor uppblåst ballong! Men imån blir det träning igen, tänkte köra 45 min crosstraining, 15 min roddmaskin och lite biceps och mage. Så kommer fokusera mest på cardio nu och lättare styrketräning och äta lite kolhydrater och ren mat. Om jag inte märker så mycket resultat på en månad får jag ändra träningen eller kosten. Tror alla reagerar olika på kost och träning. Jag har annars väldigt lätt att gå ner i vikt, räcker med att jag äter nyttigt, men man bli ju äldre och jag märker det blir svårare och svårare att komma i form efter en frossperiod. 
Jag ska verkligen försöka att leva hälsosamt och ha kvar min sunda livstil så länge som möjligt, helt resten av livet framöver. Kommer självklart unna mig det goda som finns, men med måtta :)
 
Jag kan verkligen inte sluta skriva om min träning haha! Tillbaka till festen,, vi hade iaf supertrevligt och Vincent fick massa fina presenter!....Synd bara att han sov och missade paketöppningen :)
 
 
 
Lite bilder på förberedelserna inför festen. Fler bilder får ni se imån :)
Sittplatserna va perfekt synkade ;) Hade exakt 8 platser inne och 8 platser ute

 
 
 
 
 
 
 
Denna fina bukett fick vi av Dannys bror och hans sambo! Superfina och hela huset luktar nu liljor <3

Namngivelse

Idag ska vi ha Vincents fest! Höll på och förbereda hela kvällen igår. Men jag tycker sånt är superkul :)
Men varför heter det namngivelse egentligen? Det är väl mer hans ankomst man firar och inte just namnet.
Även dop har ju inte med namnet o göra utan att man går med i guds tro.






Motivation

När jag tränar och tappar motivationen brukar jag tänka på alla i inspirerande bilder man ser dagligen.. på instagram.
Då vill jag bara köra hårdare så jag också når mitt mål. Det är bra att hålla sin motivation uppe. Ibland bryr man sig inte om sitt mål och kanske vill frossa nåt onyttigt eller struntar i att träna, men då är det bra att påminna sig själv vad ens mål va och inte sluta mitt i. Då hjälper det mig att titta på vältränade kroppar :P Vissa mår bara dåligt av att titta på "perfekta" kroppar men jag blir bara inspirerad!


Cool

Min finaste cooling!!

Vill ner i vikt

Upptäckte igår att de har en våg på gymet så va tvungen att väga mig, har ju inte vägt mig på drygt en månad och då vägde jag 64.4kg. Nu väger jag...samma. Jag vet att jag har mer muskler nu för måtten har minskat överallt.. Men jag vill ändå väga mindre, iaf under 60, vill bli mindre överallt så är rädd att jag fortsätter va lika "stor" fast med muskler. Så ni som är lite mer insatta i träning, bör man köra mer cardioträning eller mycket styrka och cardio? Styrketräning är ju väldigt bra för fettförbränningen. Men vill egentligen först gå ner mina gravidkilon. Bör jag äta lågkolhydratkost då?
En djungel dethär! För när man tränar mycket och har motivationen att äta bra så vill man göra det rätt från början! :)
Så kom gärna med tips!


Idag blev det 40 min på crosstrainern, sen körde jag rygg och mage i 1.5 timme. Får inte glömma en banan nästa gång jag tränar. Mår illa när jag tränar när jag är hungrig.


I profil är magen nästan som innan graviditeten! Plus för det :)

Det här med sömnen..

Innan förlossningen trodde jag att sömnen skulle rubbas helt, för de läste man ju överallt, att man inte skulle ha alls mycket egentid, att man skulle va så trött att man inte ens skulle orka gå utanför huset.
Det behöver vekligen inte bli så, det kan bli helt tvärtom! Men o andra sidan är det bra att ställa sig in på att det kan bli så innan man får sitt barn då alla bebisar är olika. Men jag trodde att ALLA bebisar har svårt att sova på nätterna i början och att de vaknar tidigt för uppmärksamhet osv. Vincent kan sova till 10-11 utan problem sålänge han äter va tredje - fjärde timme och han somnar utan problem på kvällen om han ätit ordentligt.
Igår va Vincent vaken hela kvällen och åt ordentligt vid 22.30 ungefär. Sen sov han till halv 7 på morgonen så det blev 7 timmars sömn i sträck för oss :) Sen somnade vi om i 2 timmar till.

Han har också börjat intressera sig av leksaker :) När han ligger i gungan slår han ofta till fågeln så den låter. Sen spjälmobilen tittar han på jättemycket :)

Fetiskatt

Såhär känner jag mig nu, stor och mjuk som Sasha :) Blivit massa onyttigt idag men det blev iaf 2 timmars träning :)
Ska iväg till gymet imånbitti och köra crosstraining, mage och rygg.
Jag känner redan stor skillnad på tex armarna, de blir hårdare nu när jag spänner, eller mindre mjuka ;) Orkar mer än när jag först började träna med hantlar hemma för några veckor sedan.

Dagens lunch

Idag blev det sallad med gröna och röda linser. Sen har jag haft besök av mina arbetskompisar och då bjöds det på budapest bakelse och kakor :O Men det va gott, budapest är min favorit ;)
Blir att förbränna det på gymet idag! Sen på söndag har vi vår namngivelse och då ska det bjudas på massa mat, tårta och fika och säkert godis. Men ska försöka att hålla mig till maten och en liten bit tårta :)
 
 
 
 
 

Fladder

Snart drar jag iväg till gymet och ska köra triceps, mage och axlar.
Får nog köra rätt lugnt idag för jag har nog inte en enda kroppsdel som inte värker. Benen ska vi inte prata om, kan knappt gå, får gå som en groda nerför trapporna haha. Benen har inte fått jobba på länge så de blev trötta efter gårdagens pass :)


Det har blivit mest inlägg om min träning och kost den senaste tiden. Är mest det jag fokuserar på nu och träningen är min nya hobby, längtar tills jag ska träna varje dag. Får hoppas det håller i sig! :)


Har alltid hatat mina armar och speciellt gäddhänget. Det fladdrar sjukt mycket. Ändå har jag inga mega armar men jag har aldrig haft fasta armar i hela mitt liv. Det ska det bli ändring på nu!



Startbilder

Bad sambon ta några förebilder, för nu har livmodern dragit ihop sig ordentligt, magmusklerna är ihop och jag är redo att träna ordentligt. Så starten börjar nu :) Det jag mest vill nu är att gå ner i fett och bli fastare, få mindre midja och fettet över höften måste väck. Bättre hållning hade heller inte skadat :S Man ser att jag har en större svank nu sen förlossningen, man ser också tydligt hur sne min kropp är, mitt ena ben är 2 cm längre och höftbenet är vridet, men det är inget som går träna bort sålänge jag inte få muskler under ena foten ;)
 
 
Jag har en låång bit framför mig! Men kommer inte sluta kämpa!
 
 
 
 
Från vecka 36 till 8 veckor efter förlossningen
 
 
 

Blöjtårta

Igår kom min sambos jobbarkompis och hennes dotter till oss för att besöka Vincent. Fick den här fina blöjtårtan och ett halsband! Nu har vi blöjor så det räcker ett tag :P
 
 
 

Protein

Mitt proteinpulver är slut så ska testa one whey denna gången! Tog French Vanilla sen två tester med melon yoghurt och rocky road :) Men vanilj är lättast att ha om man vill ha i smoothien, pannkakorna osv. Tveksamt om rocky road passar i smoothien. Sen har jag läst att vaniljsmaken är supergod!
 
 
 
Beställde från fitnessguru.se
 
 
 
 

Riven vitkål

Senast jag stekte riven vitkål va för två år sedan när jag åt LCHF. Det funkar faktiskt väldigt bra istället för ris! Jag gillar inte att äta tex bara sallad och quorn utan jag behöver nåt mer. Är väl en vanesak med då man alltid ätit pasta, ris eller potatis till.
 
 
En sallad har så härliga och fina färger!
Finns bara ett fel med denna bilden?..
 
 

Saknar

När man tittar på bilder såhär så saknar man sitt långa tjocka hår! Så jäkla synd det är så dyrt med hårförlängning!
Jag är iaf glad min kompis är frisör så jag får det billigare, att lägga 10 000 på hår är inte så kul. Det är själva insättningen som kostar mycket pengar för det tar väldigt lång tid att göra, men hon har lärt mig att sätta i keratinslingor så då gör vi på varandra och tar även ut det på varandra så då blir det mycket billigare. 

Men bara löshåret kostar runt 3000 så det blir ändå inte speciellt billigt, plus inklippning och klipp av ens egna hår innan, sen behöver man oftast färga också. Men när pengarna finns får jag göra det igen :) Blir nog inte under mammaledigheten iaf..
 
 
 
 
 
 

Matschema

För att hålla vår nyttiga kost så har jag skrivit ett matschema. Har bara gjort för en vecka men tänkte göra för två veckor. Sen fryser vi in 2 potioner av varje rätt som vi sen äter de resterande två veckorna. Då har vi 14 olika mål som vi äter under en månad :) Sen slipper vi laga mat varje kväll. Fast vissa rätter äter vi nog flera gånger. Frågan är bara om vi får plats med allt i frysen? Får se hur vi gör.
Kan skriva upp recepten för de olika rätterna när jag gjort dom :) Man sparar mycket pengar genom att planera, sen kostar det mycket att äta bröd då pålägg kostar massa och tar hela tiden slut. Tex gröt är superbilligt o göra och man behöver inte oroa sig att datumet går ut. En förpacning fiberhavregryn kostar 10 kronor och frysta bär håller ett tag. Vi slängde ju massa bröd innan för man inte hinner äta upp det och det är godast om de max är nån dag gammalt.
 
 
  • Måndag: Köttfärsgratäng med zucchini och sallad
  • Tisdag:   Tomatsoppa med linser och sötpotatis
  • Onsdag:  Thaiwok med shiratakinudlar
  • Torsdag: Bönsallad med tacofärs och salsa
  • Fredag: Torsk i foliepaket med sötpotatis
  • Lördag: Tacopaj
  • Söndag: Laxgryta med shiratakinudlar
 
 
Fiberhavregrynsgröt med blåbär, kiwi och kvarg
 
 

Maaat

Idag blev det 2 timmars träning på gymet. Så stolt! Idag blev det ben, rumpa och biceps så imån lär jag ha träningsvärk i benen. Har inte kört ben på över ett år :O

Nästa gång tar jag med mig en banan eller nötter för hinner bli så hungrig när man tränar så länge. Kanske borde köpa den shakern med extrafack.

När man tränat ordentligt är det så gott med mat, viktigt för återhämtningen.
Blev tacosallad igen med keso.

Pfff..

 
 
 
Haha va bara tvungen!
 
 
 
 
 
 

Tacosallad

Vem säger att nyttigt inte behöver vara gott? :)
Storhandlade nyss så nu har vi massor med mat, så nu kan jag göra lite nya goda rätter!
 
Sambon gick med Vincent i bärselen men han fick väldigt ont i ryggen i slutet. Man kan gå i den i korta stunder men inte i en timma :P
 
Nu är jag heelt slut, varit uppe i varv sen innan gymet så behöver vila resten av kvällen. Men imån vid 12.00 blir det gymet igen. Ska träna med min sambos brors flickvän så kul med lite sällskap. Jag är ju ny på det gymet och tycker det är lite pinsamt när man inte vet hur man ska ställa in de olika maskinerna. Hoppas hon vet bättre :) Fick inte ens igång crosstrainern först så man stod o tryckte en massa tills man fattade.
 
 
Quornfärs som jag stekte med kidneybönor och paprika med massa sallad, gräddfil och salsa!
 
 
 
 

Första gymbesöket

Fy vad kul det va att träna på gym idag!!
Har inte tränat på gym sen ett år tillbaka och då va jag inte alls lika motiverad som idag så hade inget tålamod när jag väl va där. Så efter en timme stack jag hem och gav inte fullt ut.

Är öppet hus denna veckan så testade Idrottskliniken som är helt nybyggt som ligger nära oss :) Va riktigt bra gym med två våningar och massa maskiner så man slipper köa, allt är helt nytt med så kommer köpa träningskort där nu. Känner det är dags med hård träning nu men väntar med joggning, hopp och där jag belastar bäckenet o fogarna.

Idag blev det 60 min crosstraining: -600kcal

Och triceps och mage i 40 min. Hade kunnat träna längre men började bli så hungrig trots att jag åt ordentligt innan.

Har inte gillat piller och sånt innan men jag har börjat ta en koffeintablett innan träning, ripped, från gymgrossisten. Den ger mig väldigt mycket energi och jag ger dubbelt så mycket mer på gymet.


Vincent och jag

Myspys i soffan igår. Somnar gärna på bröstet :)



Gymholic

Idag tänkte jag testa att träna på min sambos gym. Är öppet hus denna veckan så då kan jag köra lite mer övningar. Tänkte köra triceps, mage och ben idag.

Jag börjar känna mig smått beroende av att träna, det har blivit en del av min vardag. Har blivit 1.5 timmes träning 6 dagar i veckan och så mycket har jag aldrig tränat innan. Sen i vinter ska jag börja gå på pass, bland annat bodypump CX och spinning, eller testar jag på crossfit men det är väldigt tung träning så hade gärna blivit mer vältränad först.



Kaffe och smoothie idag. Fibergrynen är slut, längtar tills imån då vi ska storhandla!! Har skrivit en matsedel vi ska följa nästa vecka :) Kan skriva ner den senare. Hittat endel goda recept.

Hemmagjord glass

Har köpt hem dessa söta glassformar från familyroom.se. Då blir det att göra egen glass hemma!
Man kan tex ta svavmixern och ,mixa vattenmelon eller andra frukter och frysa in, celsius dricka eller liknande :)
Sen får jag göra goda glassar till Vincent nästa sommar!
 
 
 
 

Jääsp

 
 

Men Giiiggs

Vad är det man hittar i bilbarnsstolen? Jo Giggs såklart. Där hade han kurat ihop sig ordentligt.

Nu blir det roller och leta efter fästingar :S
 
 
 

Dagens form

Väldigt gott med banan och kanel över min hallongröt! Får testa med äpple nästa gång, Men försöker att inte äta för mycket frukt då det innehåller massvis med socker, speciellt päron, äpple och vindruvor. Ser mer frukt som naturligt godis.
 
 
 

 
Testade mina shorts igen och nu går de knäppa! Wihoo. Så det har hänt endel på en månad. Men de va vääldigt tajt så de går inte använda än. Hatar när de sitter för tajt just nu för huden är väldigt slapp och uttöjd plus massa fett på magen så när jag böjer mig skapas säkert 5-6 bilringar! Blä! Hoppas verkligen det går få magen fast igen för just nu är det som en stor degklump!
 
 

Hahaha

Detta kommer va jag och Vincent senare ;)





Protein

Har länge velat testa proteinpulvret One-Whey. De har marabou smak och den skulle sitta fint i mina proteinpannkakor :P Kommer även köpa hem denna shaker från fitnessguru. Man kan mixa färgerna hur man vill. Finns även en shaker med extrafack vilket är smidigt. Fast för mig räcker en vanlig shaker. Men om man är iväg länge och tränar så kan den va bra!

Hade även velat köpa detta linnet från mmsports. Har nästan inga träningstoppar.



Fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar med att skaffa barn ;P

Såå lika

Danny som bebis. Näsan är nästan exakt likadan, och munnen!

Ps express

Kanske målar nån av dessa tavlor. Är mycket enklare när man redigerar bilderna så man målar partier istället. Sen tycker jag det är snyggt o ha som tavla :) Fötterna skulle passa mer o ha upphängd men gillar bilden med våra händer. Kanske gör händerna i svartvitt och lyfter fram det rosa nagellacket?

Jag redigerade bilderna i appen ps express. Bara att göra rutförstoring och rita ut på en canvas och sen fylla i de olika färgerna :)




1.5 minut

Idag klarade jag plankan i 1.5 minut. Innan graviditeten brukade jag hålla en minut. Med tanke på att magmusklerna blir försvagade av en graviditet och att jag inte tränat på ett år så är det bra! :)


Blev powerwalk idag. Får passa på när de är fint väder för på vintern går det inte gå i elljusspåret.



Svettisch!

Frukosttips

Jag har aldrig gillat havregrynsgröt då jag tyckt det smakar tapetklister. Men efter ätit det några gånger är det rätt gott om man lägger i rätt saker.


1.5dl fiberhavregryn
3dl vatten
In i micron på full värme i 2 minuter

Lägger på
Hallon
Linfrön
En klick kvarg
Vaniljpulver

För extra protein har jag också whey 100 i men det är bara om jag tränat innan. Banan skulle va gott i med men försöker hålla nere kolhydraterna.


Mörkt eller ljust

Jag brukar variera mig rätt mycket i hårfärg. Men jag har kommit fram till att jag passar bäst i en mörk utväxt iaf. Det är ju synd att min egna hårfärg är ljusbrun/råttfärgad! Annars gillar jag kontraster, som mörka ögon med en ljus hårfärg eller tvärtom. Fast kan inte säga att min sambo skulle passa i blont hår när han är så mörk i sig själv. Tror inte ens han skulle fått det riktigt blont utan mer orange haha!
Kanske skulle våga testa en mer röd/kopprig färg?Fast mina toppar är rätt koppriga nu, när jag jämförde färgen mot min röda katt va det typ samma :P
 
 
 
 
 

Malins gröna mix?

Det ekar i kylskåpet så fick steka ihop en mix av lite av varje. Smakade helt okey :) Hatar när det är i slutet av månaden för det är alltid lika tomt i kylskåpet och pengarna på matkortet är slut och ska inte storhandla föränns på torsdag. Men vi la aldrig över extra pengar till blöjor och ersättning och bara ersättningen går nog på runt 500kr. Så vi gör av med mycket mindre pengar på mat nu när vi äter nyttigt. För innan kostade ju helggodiset endel samt bröd och ost som man fick köpa hela tiden.
 
 
Stekte rödlök och sojakorv tillsammans med broccoli, spenat, potatistärningar, och gröna ärtor, sen la jag i kokta röda linser.
 
 
 

Love

 
 
 
De små fossingarna!
 
 
 
 
 
 
 
 

Smart

Måste testas!!

Dagens träningspass

Idag körde jag på hårt! Åkte inlines i ca 8 km och sen körde jag triceps och mage. Nu klarar jag plankan på fötter i 1 minut. Började på knä sen gick över på fötter i 20 sekunder sen har jag ökat 10 sekunder varje gång. Orkade nästan inget alls på fötter innan så man märker man blir starkare. Orkar även tyngre vikter när jag kör armarna. Nu är det bara att fortsätta kämpa, känner inte att det tar emot att träna eller att äta nyttigt då jag tycker det är så kul och man mår så bra efteråt!
 
 
 
Lagom svettig efter inlinesåkningen!
 
 
 
 
Försöker bli såhär smal igen! Jag drar in magen på detta kortet. När jag ätit snabba kolhydrater kan jag inte dra in den såhär mycket och då är den väl typ dubbelt så stor.
 
 
 
 

Bebistider

Man kan iaf se var Vincent fått sina drag. Tror inte han har ett enda drag från mig hittills :P Men då kanske vårt nästa barn blir jättelikt mig? ;)


Frossat

Gud vad jag syndat denna helgen! Igår blev det en chokladbakelse, lite naturgodis och marabou och ett glas cola och idag en till bakelse, lite choklad och en skål crunchez! Men o andra sidan har jag ätit nyttigt i flera veckor i sträck och knappt ätit nåt onyttigt sen förlossningen så det lär inte göra så mycket :)
Men kosten är A och O och nåt man alltid ska sköta, man ska inte gå på dieter utan man ska ändra livsvanor och ändra sin livsstil för att få resultat. För hur många orkar gå på en diet under lång tid? Man måste hitta en balans som man alltid kan sköta så man inte går upp alla kilon igen.

Har även haft en vilodag idag. Kände min kropp behövde det och vädret har inte tillåtit några promenader eller inlinesåkning idag. Men imån kör vi igen!:)


Inspobilder! Om min uttöjda hud tillåter det är detta mitt mål! Tänk om man nått detta målet till nästa sommar!

Photoshoot 3

Idag blev det en photoshoot med min modell Vincent! <3
 
 
 
 
Fick lite träning med!
 
 
 
Älskar dig!
 
 
 

Pink nails

Idag gjorde jag nya naglar IGEN! :P
 
Gillar detta rosa nagellacket - Gotcha! Är en mjuk varm ton i den. Testade även ha lösglitter på ena nageln, men gillar det inte så mycket för det är inte lika glittrigt och jämnt när man penslar på topplacket. Blir mycket snyggare och jämnare med glitterlack. 
 
Utan blixt
 
Med blixt
 
 

Makeup tutorial

Det va längesen jag gjorde makeup tutorial, va nog när jag började skriva i denna bloggen jag gjorde det senast.
Jag köper inte smink så ofta för jag har så mycket redan :P Så går inte göra så mycket nya recensioner. Men när jag väl testar nåt nytt skriver jag gärna mitt omdöme! Säg till om ni vill se mer smink tutorials.
 
Kan passa på att tipsa om denna gel liner från Clinique. Köpte den från amazon för den har slutat att säljas i Sverige :/ Såg det bara fanns en kvar i svart på amazon annars får man kanske beställa från USA.
Men den tycker jag är superbra! Penseln som följer med är inte den bästa men har en från Sigma.
Har haft den i ett år snart och har kanske halva kvar och den har inte torkat nåt. Har läst om många andra märken där gelen har torkat.
 
Här kan man köpa denna eyeliner, kostar bara 16 pund. Bara så ni vet har jag aldrig fått betalt för någon reklam på denna blogg eller saker jag tipsar om. För tycker reklam förstör väldigt mycket när man läser en blogg.
Som när andra storbloggare gör typiska reklaminlägg. Därför klickar jag aldrig på länkar på bloggar utan söker på det själv isåfall. Man vill ju ha ärliga recensioner som man fått av egen erfarenthet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hahaha

Skön natt

Vincent sover bättre och bättre på nätterna! Han la sig vid 22.00 tiden igår och vaknade vid halv 4. Då åt han och fick ny blöja sen somnade om direkt och vaknade sen vid 07.30. Sen somnade han om igen :) Så länge vi sover så sover han :) Det är skönt han förstår det är natt och att man ska sova då.
Jag är så tacksam att vi har fått en så lätt bebis om man kan uttrycka sig så. Han kräver inte så mycket och både jag och min sambo har mycket tid för varandra och oss själva som är viktigt i längden.
Tror inte det kommer vara några problem när sambon börjar jobba heller för han är hemma redan vid 14.00 och Vincent kan sova till 10-11.00 om man låter han. Däremot blir det nog andra bullar när han börjar krypa och gå ;)
Men det tar vi då!
 
 
 
 

Efter förlossningen

Kul att jämföra med dagen efter förlossningen och idag. Om jag minns rätt kände jag mig inte så stor om magen som jag va efter förlossningen. Fast man va väl bara van vid den stora gravidmagen man hade dagen innan.
Tror det är väldigt bra att livmodern inte drar ihop sig på en gång efter man fött utan att det går stegvis så huden hinner dra ihop sig i lagom takt.
 
En dag efter förlossningen
 
7 veckor efter förlossningen

Cooling

Nu passar denna basebolltröja Vincent :) Han ser mycket äldre ut i såna här kläder än om han har pyjamas.


Utvecklingen på 7 veckor

Jag tycker inte 7 veckor är en speciell lång tid, men för bebisar händer det massa under bara den korta tiden! 
Han har ändrats så mycket i utseendet från den dagen han föddes, hans svullnad är borta i ansiktet och hormonplitor, han har fått större och större ögon och längre och längre ögonfransar. Hans gulsot är helt borta och hans ansiktsform har kommit fram lite mer. Men den största skillnaden är hans blick och att han kan fokusera mycket bättre och att svullnaden runt ögonen är borta samt han leende och uttryck :)
 
 
 
 
 
7 veckor
 

Nageldesign

Här är lite "designs" eller vad man ska kalla det som jag tänkt testa. Har mycket rosa lack för tillfället så dessa skulle jag kunna göra :) Är väldigt förtjust i rosa naglar och glitter.
 
Är väldigt nöjd med mina guldiga tippar! De glittrar väldigt mycket och är så glansiga :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puuh

Svettig morgon idag!
Efter frukosten blir det biceps och nedre rygg!
Det är skönt att ha träningen gjord på morgonen. Men sen när Danny börjar jobba får det bli på eftermiddagen om jag inte går ut och går med Vincent.


Mätte mig igår igen. Tänkte att jag mäter mig varannan torsdag så det hinner hända nåt.
På en månad har jag gått ner:

3cm över brösten
2cm runt midjan
3cm runt magen
2cm runt rumpan
2cm runt låret

Så det går iaf framåt. Har ingen aning vad jag väger dock. Skulle gissa på runt 62 kilo.

Linssoppa

Igår blev det linssoppa! Tycker det är väldigt gott så konstigt jag inte gör det oftare. Soppor är som sagt väldigt billig mat och nyttigt.
 
Här är receptet jag går efter: http://www.vegetariskhusmanskost.se/recept/linssoppa
Men jag brukar ha paprika, zucchini och morötter i också, sen mixar jag den med stavmixer.
 
 
 
 
 
 
 

Fabulous

Spikes

Hur snygga va inte dessa då!
Men skor är det sista jag behöver :) Iaf festskor!
Kostar 399kr på nelly.
Om man bara kunde gå i 12cm klackar hade det varit mer användbart. Får se om jag kommer använda mina JF skor. Annars kanske jag säljer dom istället.


Uppsvälld

Gud vad jag har känt mig fet och uppsvälld idag! Vissa dagar känns det som man har flera kilo extrafett på magen och ibland känner man sig jättesmal. Det beror säkert på alla kolhydrater jag fått i mig idag. Ska försöka skippa pasta, ris och potatis för det gör inte mig bara uppsvälld utan jag får även sockersug. Har känt mig sugen på choklad idag, första gången på över en månad jag känner sockersug.
Va tur jag inte plockade på mig en snickers hos mamma ;)
Men jag borde inte gått in i ett provrum idag för bakifrån ser jag verkligen hur min kropp har förändrats, har stora valkar över höften och hela midjan och ner är mycket bredare. Vet det tar tid men vill verkligen få bort detta fettet så fort som möjligt. Jag hoppas verkligen jag lyckas för vill verkligen inte se ut såhär :S Men magfett är inte det lättaste o få bort. Däremot går jag ner fort i benen. Så det börjar väl där.

Jag har iaf tränat och rört på mig mycket idag. Inlinesåkning i 30 min, styrketräning i 45 min sen promenerat drygt 6 km så nu blir det vila resten av dagen.


Slänger in två bilder på mina älsklingar!


Inlinesåkning

För att variera min träning lite så blev det inlinesåkning i 30 min efter frukosten, sen blev det styrketräning i 45 min. Körde axlar, mage och lite ben. Men har fortfarande lite ont i knät efter jag ramlade så kunde inte göra tex benböj och utfall. Märkte att inlinesåkningen belastade benen mycket mindre än när jag går för jag brukar få ont i knät när jag går och lite i ena ljumsken, men kände inte av det nåt när jag åkte inlines. Sen får jag upp pulsen mycket mer när jag åker inlines och det känns som man tränar benen ordentligt :) Så det får bli mer cykling och inlinesåkning framöver.

Har ätit mycket idag änsålänge, tror dock jag fått i mig för mycket kolhydrater. Imorse blev det fiberhavregröt där jag blandade i lite whey 100 och en klick kvarg och strödde på färska bär.
Sen efter träningen blev det spagetti och "kött"färssås från igår. Enligt shape up innehöll den lunchen ca 980 kalorier? 150gram fullkornsspagetti innehåller 525 kalorier? Visste inte det va så mycket. Va säkert mer än 150 gram jag åt. Men det beror på om de menar kokt eller okokt.
 
 
Tänkte gå till stan med Vincent och hälsa på min mamma på hennes jobb, och det är nog drygt 3 km till stan så det blir en lagom runda :) Får hoppas han är snäll och inte börjar skrika :)
 
 
 
 
 

Vill ha

Här kommer ännu ett inlägg om gelelack :P Men jag tycker det är väldigt kul att måla naglarna när man vet det blir snyggt och håller länge så vill ha ett lager med mycket färger hemma.
Hittade glittergel billigt på amazon och även rhinestones. Hoppas glittret funkar och inte smetas ut bara, men det står att det härdas under UV lampa på 2 minuter. 12 olika färger kostar ca 200kr så väldigt billigt.
Kanske beställer hem detta när lönen kommer :)
 
 
Allt detta kostar bara 540kr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aug. 14, 2013

Knasboll

Så kan man ju också sova! Hur skönt kan det vara att sova på ett tangentbord?..
 
 
 
 

Älskar dig!

Som jag skrivit innan växer kärleken för Vincent för varje dag! Och det medför att man blir mer och mer orolig något ska hända. Man lägger märke till minsta lilla ljud och rörelse som han inte gjort innan, och det blir ju endel nytt hela tiden :) Han har tappat andan en gång som skrämde livet ur mig! Han skrek jättemycket när jag bytte blöja så han tillslut inte fick luft, han kom kanske i otakt med andningen när han skrek så mkt.
Sen har man sett han flera gånger bara ligga på rygg med klaröppna ögon och bara stirrat helt stilla. Då blir jag också superrädd och måste skaka till han, ibland reagerar han inte direkt heller.
 
 
Älskar dig Vincent! Är så lyckligt lottad som har fått dig i mitt liv!
 
 

Effektiv morgon

Idag kom jag igång bra imorse. Tog en kaffe och gick min powerwalk. Åt frukost och sen blev det styrketräning och dricker nu min proteinshake. Känner att jag inte har energi att träna styrka innan frukost. Sen när sambon kommer hem ska vi hämta matstolarna från Chilli och sen ska jag ut till elljusspåret och plocka blåbär och hallon :) Finns det nåt godare än färska bär? Tror inte det!


Jag ringde MVC igår och fick en tidigare tid för efterkontrollen. Så ska dit den 12 september. Ska bli skönt att bli undersökt. Jag vågar inte ha sex än föränns jag är säker på att allt är helt läkt där nere. Sen måste jag börja ta mina ppiller först. Men måste man vänta tills mensen kommer eller kan man börja närsom? Vill helst inte bli gravid igen på ett tag :)



Hihi!

Min tuffing!
 
 
 
 

Under 1000 kcal per dag

Jag måste börja äta mer! Är så dålig på att äta mellanmål. Man stiger upp vid 8-9 men man har så mycket att fixa med Vincent och annat så frukost blir det inte föränns vid 11-12 ibland. Så då blir det bara 3 mål per dag. Sen tränar jag 1.5 timme per dag och då behöver man äta mer egentligen. Skriver in allt på Shape up och där är målet 1249 kcal per dag. Men efter träning har jag förbrukat 700-900 kcal per dag vilket är mycket underskott om det stämmer. Går ju aldrig veta exakt hur mkt ens kropp förbränner per dag. Men jag rör mig väldigt mycket förutom träningen (städnarkoman). Vill inte gå in på svältläge eller förlora muskler så måste helt enkelt äta mer! Äter näringsrikt men alldeles för lite. Nån som har tips på några goda och näringsrika mellanmål?:) Kanske får köpa hem och göra goda sallader med mycket bönor och linser.

Läst lite på forum och hittade detta inlägget så kopierar det hit. Det är precis detta jag är rädd för. Däremot mår jag bra och är pigg. Men två mellanmål till tror jag är bra!

"Det som händer när du äter under 1200 kcal per dag, är att du lurar din kropp, vilket påverkar din ämnesomsättning. I det långa loppet kommer du ha det svårare att förlora vikt, då din kropp vant sig vid att ta vara på all energi den får i sig. Enligt studier hos livestrong.com kan din ämnesomsättning försämras med 40 % om du har för lågt kaloriintag. Detta är varför många kroppsbyggare väljer att ha en dag i veckan där de äter betydligt mer än vad dieten säger, just för att det är bra for ämnesomsättningen. Ett kaloriintag under 1200 bryter också ner dina muskler, pga att din kropp måste få energi på ett eller annat sätt."


Här är vad jag ätit de två sista dagarna.
Nuggetsen o riset är inte så näringsrikt men soja nuggetsen va väldigt goda! :P

Nya tröjan!

Den satt perfekt på lille Vincent! En riktig snygging blev han!
Den ska han ha på namngivelseceremonin som är om nån vecka :)
 
Han har verkligen fått en personlighet nu! <3
 
 
 
 
 
 

Promenad med Vincent

Tog vagnen med Vincent till Ica. När jag skulle in till Ica skymtade jag ett svart moln. När jag kom ut va det kolsvart nästan över oss så det gällde att skynda sig! En minut innan jag va hemma började det spöregna så tajmade det ändå väldigt bra :)

Gungeligung

Gungan har faktiskt hjälpt han somna! Han vill inte va där jättelänge men den avlastar en stund iaf. Igår när jag gjorde naglarna medans han sov i gungan så vaknade han några gånger, men somnade om fort. Annars hade man varit tvungen att gunga han till sömns varje gång.
Nu ska jag och Vincent hämta hans fina pikebody på Ica :) Får hoppas den passar!
 
 
 
 
 

OBH Nordica

Denna volymtång använder jag alltid när jag fixar håret. Man krusar håret i hårbotten som gör att håret lyfter sig. Så jag sätter först upp överhåret så det täcker det krusade. Så man krusar inte ända högst upp.

Min kompis visade mig att det går våga håret med plattång, då böjer man plattången uppåt och sen böjer åt andra hållet. Blev väldigt fina vågor och det går välja hur vågigt man vill ha :) Går även locka med plattång, då börjar man uppifrån och sen snurrar in plattången och drar neråt.
Så egentligen behöver man ingen våg- eller locktång.


Såg denna fanns billigt på fyndiq.se

http://fyndiq.se/sok/?q=Obh+nordica#121082-obh-nordica-bjorn-axen-harstyler

Gold

Va sugen på att testa guldtippar idag! Fast jag är mer förtjust i silver men har inte den färgen än.
Jag testade även strö över lösglitter men det blev inte så bra så jag målade bara med det guldiga nagellacket jag köpte nu sist. Men det funkar att ta lösglitter på gelenaglar, men finkornigt glitter blir mer matt och inte så glittrigt så köp vanligt glitter som inte är så pulvrigt.
 
 
 
 
 
 
 

Blå ögon

Ögonen har blivit mer och mer blå, innan va de mer gråblå. Undrar om han kommer få blå ögon sen eller bruna? Läst man kan se vilken ögonfärg de får när de är ca 6 månader. Båda jag och min sambo har bruna så jag tror de blir bruna sen. När kunde ni se ögonfärgen på eran bebis?
 
 
 

Första kläderna

Vincent växer verkligen fort! Han visar nya uttryck hela tiden <3
Satte på han kläderna som va de första jag köpte efter jag fick reda på att jag va gravid! Tänk att han har dom på sig nu :) Han har börjat ha 56 också, men 50 passar fortfarande så nu har vi mycket kläder att välja på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mobil upphängd

Äntligen har vi fått upp mobilen över skötbordet. Vi har letat efter nåt att hänga den i men denna funkar fint. Vi hade ingen tråd hemma så detta julsnöret får duga sålänge :)

De gånger Vincent skriker har denna faktiskt hjälpt, han tittar jättemycket på bilarna och blir superfokuserad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Misstänksam

Här smids det planer xD
 
 
ca 1 vecka gammal

Acta Graco snuggle swing

Monterade som sagt gungan igår. Det va lite klurigt men tillslut gick det :) Sålänge Vincent är på rätt humör tycker han mycket om den! Den kan gunga på 4 olika sätt och med 6 olika hastigheter vilket är bra :)
 
Från amazon.co.uk
Pris: ca 800kr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bad

Vincent har alltid gillat att bada! Han va väldigt arg innan vi la han i badet och så fort han får känna värmen från vattnet blir han hur lugn som helst och bara njuter :) 
 
Han har också börjat ge lite respons i form av ljud. Idag gjorde han små söta bebisljud för första gången. När man pratade med honom så försökte han få fram nåt. Längtar tills det blir mer prat <3
 
 
 

Keep going

Trots det är regnigt idag tog jag min powerwalk. Man känner sig nästan beroende av att få gå ut på min promenad, tycker det är så skönt!

Känner att magen fortsätter gå ihop, vet inte hur lång tid det tar för livmodern och allt som varit uttöjt att gå ihop? Däremot känns det som det är lika mycket fett kvar :P
Är också skönt att jag kan köra mina vanliga magövningar! Musklerna är helt ihop, men jag är mycket svagare i bålen så plankan kan jag bara göra på knäna änsålänge. Vill inte belasta ryggen som man gör om man inte orkar hålla uppe plankan ordentligt.


Här är lite jämförelsebilder igen.
Minns jag kände mig rätt smal efter förlossningen, men när man tittar tillbaka så ser man fortfarande gravid ut de första veckorna efter förlossningen.

Förresten så har vi fått vår gunga till Vincent :) Måste bara dra o köpa batterier för den gick tydligen inte på el :/ Slänger kanske in en video sen när Vincent testkör den ;)

Gellack

Jag hade velat fixa olika design på naglarna vaeje dag, men det är onödigt o slösa :) men det ser fortfarande fint ut, har bara tappat en sten på ett finger.
Sen va det så lätt att ta bort, kunde bara dra av det. Annars ska gelelack va väldgt svårt att få bort.

Hade velat ha sån glittergel som de använder på salong, sånt tjockt för det blir verkligen glittrigt. Men utbudet i Sverige är inte det största. Men först ska jag testa med lösglitter innan jag köper glittergel.

Fick en rabattkod sist jag beställde från amazon. Om man anger NEWCUST1 får man 10% från luvlinail.com. Men det funkar kanske även om man beställer från amazon då de samarbetar med det företaget. De flesta gellack där är från luvlinail och är gratis frakt :)

Lördagskväll

Är så sjukt trött idag! Men jag och familjen va en runda på stan idag sen har vi ätit tacos och kollat på film hos min brorsas sambo :)
Nu blir det hem o sova! Har inte tränat nåt idag, men att gå i högklackat en hel kväll va träning nog. Har sjukt mkt träningsvärk i benen. Men imån blir det nya tag med träning och kost :) har ätit två munkar och alkhol är väldigt onyttigt men man får synda ibland :P

Makeup

Borde ta mer bilder i dagsljus, tycker inte foton som jag tar med systemkameran där ljuset är lite sämre blir bra. Blir oftast suddigt trots skärpan är rätt. 
 
 
Man fastnar så lätt vid samma sminkning. Kör nästan alltid med brun/guldig sotning. Annars är lila fint till bruna ögon! Får väl våga testa lite andra färger :) Blev inte att jag hann ta en riktig bild på sminkningen, men det blir stor skillnad med lösögonfransar, har alltid det när jag drar ut. Kan rekommendera limmet från makeupstore, de som följer med fransarna brukar oftast va väldigt dåliga.
 
 
 
 
 
 
 

Festoutfit

Såhär såg jag ut igår. Fick bli min nya leopardkjol från Vila och min nitklänning från axparis.co.uk.
Hade väldigt kul igår, kul att träffa lite nya människor :)
Men jag förstår inte vad jag tänkte med dessa skorna? Ångrade väldigt mycket att jag valde dom när vi va ute, för de är sjukt ostabila då de har en liten lutning framtill plus att det är sjukt höga, och vi va i ett stort öltält där det bara är kullersten. Så det enda man tänkte på va att inte ramla haha. Klarade mig utan att ramla när vi va framme däremot på vägen dit ramlade jag rakt på asfalten så nu är andra knät uppskrapat. 
Men jag drack inte alls mycket om man jämför med innan graviditeten, då drack jag också väldigt sällan men nu har jag inte druckit nåt på ett år så jag kände av en cider bara.
 
 
 
 
 
Är väldigt nöjd med min hårfärg! Min kompis är väldigt duktig på att få till färgen!
Börjar få rätt långt hår med, problemet är bara att det är sjukt tunt. Men det käns lite fylligare när jag har lång lugg, alltid haft snelugg innan som gått till ögonen men trivs mer såhär, lättare när man ska locka det eller sätta upp det.
 
 

Favvobyxorna

Eftersom jag inte får över några shorts över låren har jag varit orolig jag inte kommer kunna ha några av mina byxor till hösten. Jeansen har jag inte testat för vet de inte kommer över låren, men mina favoritbyxor gick på :) Det är rätt mycket stretch i dessa så det är därför. Men de va TAJTA! Gick knappt böja benen..men de gick iaf på. Får hoppas de sitter bättre till hösten.
Jag har läst att höfterna oftast blir bredare efter en graviditet och det märker jag. Jag gillar breda höfter och former men samtidigt är det surt om jag ska behöva köpa en helt ny garderob. Det verkar inte som höften alltid går tillbaka helt men får hoppas.
Får också hoppas magen blir lite fastare när jag gått ner mina gravidkilon, nu känns det som allt bara hänger. Min hud runt magen och ryggen är extremt uttöjd för kan dra ut huden hur långt som helst, inte konstigt då Vincent legat där i :) Men är glad jag sluppit bristningar och skrynklig hud på magen.



Namngivelse

Idag kom namngivelsekorten :) Måste skicka ut dom på måndag!
Gjorde väldigt enkla kort från vistaprint.
Den hemsidan försöker hela tiden sälja på en massa! Beställde visitkort för längesen och jag får mail hela tiden från dom att det ena och andra är gratis osv, men de nämner inte man får betala dyr frakt och moms på det istället?

Stod att vita kuvert va gratis till inbjudningskorten, sen la de på 28 kronor iaf som va moms, det anser inte jag gratis. Sen innan man kommer till kassan kommer man alltid till hundra steg att man ska köpa till nåt. Så kommer inte beställa där mer. De är lite väl desperata för att sälja på.

 
 
 

 

Fest som mamma

Det blir nog att jag drar till min kompis förfest idag. Får se om jag följer med ut sen. Är ju karloskardagarna så det är ett stort öltält på stortorget och karuseller osv. Missar rixfm festivalen som är vid 19.00, men det är lite svårt med Vincent då man inte kan stå så nära pga det höga ljudet.
 
Jag har inte varit ute på 1.5 år. Drack senast när jag va i Grekland i september. Men vill helst inte dricka så mycket för det är sjukt mycket kalorier i sprit. Är 230 kalorier i 1 dl vodka :O Sen hatar jag att va bakis dan efter, vill ju kunna ta hand om Vincent och det ska man helst inte göra när man är minsta påverkad.
 
 
Det stora problemet är att jag inte har mycket kläder som går på än. Om jag fått välja hade jag haft mina skinnshorts och nån snygg topp men de shortsen går inte ens på halva låren :( Känns som jag aldrig kommer passa i mina shorts och byxor igen och man vill ju inte behöva köpa en helt ny garderob. Mamma sa att jag lär få göra det för höfterna blir bredare efter en förlossning. Men det borde väl gå träna tillbaka?
Har gått upp två storlekar i lår och höft.
 
 
Kanske blir nån av dessa outfits ikväll, älskar de skorna men fy vilken skoskav jag fick första gången jag använde dom. Men de måste ju användas, de kan ju inte bara stå och se snygga ut ;)
 
 
 
 
 
 
 

Var är Vincent?

Han är så söt bakom sambons axlar. Men liite för liten för att sitta där själv :) Han ska även smaka på allt som kommer i hans väg så hans hår fick sig en slurp! Sen om man pussar han på munnen så sticker han in sin tunga direkt haha! (inte okey)
 
 
 
 

Ovääder

Jag hann precis med en powerwalk innan det började spöregna! Va väldigt härligt väder att gå i ikväll!
Men det regnade så mycket att hela parasollet ramlade :O Har aldrig hänt innan så hoppas det inte gick sönder!
 
 
 
 
 
Sen gjorde jag blomkål/broccolimos med quornfile och en liten sallad. Är inte så jätteförtjust o det moset men är väldigt nyttigt! :) Man kokar bara blomkål och broccoli och sen mixar med lite grädde, smör och kryddor. Tog lite kvarg i med.
 
 

Sömnig

Jag har varit så trött de senaste dagarna. Ändå har jag sovit bra på nätterna, när sambon tar Vincent har jag bara vaknat en liten stund vid tre när han äter. Så jag sover iaf 7 timmar per natt vilket är mer än jag trodde när man fått bebis :) Men Vincent har alltid skött sig bra på nätterna, äter klockan 3 och 6 och sen somnar om direkt.

Vägde han idag på BVC och han väger nu drygt 5800gram, är 58.5cm lång och har 38.5 cm runt huvudet. Han är med andra ord rätt stor nu, och lång! Kan ha 56 nu iaf :P

När det gäller träningen tog jag vilodag igår. Idag körde jag axlar, nedre rygg och mage. Mycket skönare med en träningsmatta :) Sen om det slutar regna nån gång får det bli en pw!


Här är byxorna jag köpte på Stadium outlet :) Väldigt sköna!
Hade önskat kameran va bättre på Iphone, man orkar inte alltid fota med systemkameran för då måste de läggas in i datorn osv. Men jag försöker att få in bra bilder på bloggen med kameran o inte bara kassa mobilbilder trots det är bekvämast :)


MSM pulver

Jag har börjat ta msm pulver varje dag. Det innehåller svavel och är bra för immunförvaret och mycket annat.
Det gör så att cellerna blir mer genomträngliga och får bort gifter i kroppen.
Den anses också som ett skönhetsmineral för det sägs den gör hår och naglar starkare.

Jag blandar det i lite vatten. Smakar knappt nåt, lite beskt bara.

Köpte mitt på www.rawfoodshop.se

Här finns det mer info om det:
http://www.bravara.se/msm.htm


TAGGAD

Efter jag vägde mig igår blev jag faktiskt mer taggad för att gå ner i vikt! Visst är det lite drygt det går långsamt, man vill ju det ska gå fort :) Men man har ju läst att det tar lika lång tid att gå ner som det tog att gå upp, alltså 9 månader. Fast så länge hoppas jag inte det tar. Jag är så motiverad att gå ner så jag har ingen lust och äta onyttigt. Köpte naturgodis och en cola till bion men va inte speciellt sugen.
Jag får väga mig om en månad igen, för det är bara senaste veckan jag börjat styrketräna och gå fortare och längre rundor så det kanske sätter igång mer nu.
 
 
Har inte börjat träna rumpan än men nu är det dags för den med. Här är några bra övningar. Det dumma är att jag bara har en hantel och inga maskiner.
 
 
 
 

Pusselipuss

Igår skulle vi egentligen till BVC, men tog fel på tiden och trodde det va idag. Så fick en ny tid vid 10.00 :) Jag hoppas Vincent inte väger för mycket, sist sa de ju att vi skulle försöka ge han mindre mat då han gått upp 500gram i veckan. Men vi får se vad han väger nu, jag har ju slutat amma så får se om han går upp lika mycket av ersättningen, men han blir ju äldre och äter ju mer och mer. Tycker det är svårt att ge han mindre mat för han äter ju när han är hungrig och slutar äta om han är mätt och spyr ut om det blir för mycket. Om man ger han mindre skulle han bara skrika av hunger? Så jag kör på fri matning, alla bebisar är olika och behöver olika mycket mat.
 
 
Innan bion igår. Går inte sluta pussa vår lille prins! Måste säga att jag saknade han rätt mycket på den korta tiden igår. Jag har varit ifrån han längre innan men det va annan sak när han inte va hemma med sambon. Sen kändes det väldigt skumt när jag och sambon va ensamma och skulle in på Ica, kändes som vi hade glömt han då vi inte varit ensamma utan Vincent på 6 veckor :)
 
 
 
 
 
 
 

Bio

Nu drar vi iväg på bion! Har precis lämnat av Vincent hos mina föräldrar!
Känns lite nervöst men det går säkert bra.
Vägde mig också och blev lite besviken, väger 64 kilo. Hade hoppats på mindre, har gått ner 3 kilo på 5 veckor och då har jag rört på mig varje dag i flera veckor och ätit bra. Men det är bara att fortsätta kämpa :)


Fick bli mina nya shorts och ett linne :)

Kulan

Det är endel skillnad! Har känt mig rätt smal igår och idag, ingen uppblåsthet!
Får se om jag håller min nyttiga kost ikväll när vi ska på bio. Hade varit gott med biochips ;) Fast känner ändå jag kan unna mig det när jag knappt ätit nåt onyttigt sen förlossningen.
Vi ska iaf se grown ups 2. Tycker ettan va väldigt rolig :)


Förstoring

Fick hem fotografiet som vi förstorade i veckan, passar superfint i trappan :) Lite svårt att få en bra bild på en tavla då det blänker men det blev bra kvalite på bilden!
Nu väntar jag bara på våra inbjudningskort för namngivelsefesten. Är dags och skicka ut dom nu då vi ska ha festen den 25 augusti.
 
 
 
 
 
 

Finkläder

Har letat massa efter en skjorta eller nån fin överdel till Vincent till namngivelsen. Butiker har bara bodys och nån tråkig piketröja, sen har jag letat massa på nätet men allt är från 6 månader. Däremot till tjejer finns det massa fina klänningar och söta toppar. Så utbudet till pojkar får gärna öka.
Men som vanligt hittade jag vad jag sökte på amazon :) Valde mellan en skjorta och en piketröj men det blev piketröjan. Blir fint till ett par jeans och skor, en liten tuffing :)
Annars hade det varit fint med skjorta, väst och fluga men den fanns inte i Vincents storlek.



Träningsmatta

Hittade en träningsmatta på Rusta igår. Kostade bara 150kr! Fanns även hantlar, pilatesboll och lite annat.
På Stadium kostar en träningsmatta 500kr i samma tjocklek så denna är mer prisvärd!
 
 
 

Chilli

Jag älskar att gå in på chilli! De har så mycket snyggt till ett bra pris! Provsatt en snygg soffa som skulle passa perfekt i vardagsrummet. Men det får vänta. 
Vi köpte däremot två matstolar till, va kampanj på just den stolen vi har till matbordet så kostade bara 300kr styck :) Sen dessa snygga man kan ha värmeljus i och ett knivset för bara 129kr. Är non stick beläggning så hoppas de är bra.
 
 
Fanns också med texten LOVE. Kostade 149kr
 
 
 
 
 
Lite färg piggar alltid upp
 
 
 

Om jag inte shoppat så mycket småsaker hade jag nog haft pengar till en ny soffa ;P
 

Fransk manikyr

Idag målade jag fransk manikyr med mina gelelack. Det förra hade börjat lossna lite vid nagelbanden, så det höll sig snyggt en vecka. Men om man målar lite högre upp så man inte kommer på nagelbanden och att man inte målar för tjockt lager längst in hade det säkert hållt mycket längre.
Men en vecka med snygga naglar är helt okey, för det är inte dyrare än vanligt nagellack om man bortser från uvlampan och shine wipes. Sen går det även fortare att göra då man slipper vänta på att det ska torka.

Det va lättare att måla det vita med gellacken än vanligt lack, det håller ihop bättre och är inte så tunt i konsistensen.

Satte lite stenar också! Om jag minns rätt köpte jag stenarna och limmet på fyndiq.se

Powerwalk i skogen

Imorse blev det en powerwalk i elljusspåret. Älskar den rundan, är mycket uppförsbackar och det är skönt att gå i skogen! Dock hatar jag när det kommer snokar och korsar ens väg så man flyger upp!
Tycker denna rundan på 5 km är helt lagom, efter pw kör jag alltid styrketräning. Tränar två muskelgrupper i taget så idag blev det mage och triceps.
Fick ett tips att de har träningsmattor på Rusta så tänkte dra dit igen idag. Inte skönt att träna på en filt..
 
Imorgon tänkte jag och sambon titta på bio, grown ups 2. Så min mamma och pappa får passa Vincent i nån timme. Ska bli kul att göra nånting bara vi två, blir mest att man bara passar Vincent och vi gör inte så mycket saker tillsammans. Vi tränar i omgångar och sen fixar jag mest hemma och han sitter vid datorn :P
När vi lämnar Vincent tänkte jag också passa på att väga mig igen. Har inte vägt mig på 5 veckor så blir spännande och se hur mycket jag väger. Om jag väger mer än 64 kommer jag iaf bli besviken. Vägde 67 sist.
 
 
 
 
 
 
 
 
Slänger också in en video på Vincent jag tog imorse :) Längtar tills han börjar skratta!
 

shopping till bebis

När man väntar sitt första barn är det svårt att veta vad som är nödvändigt att köpa och inte. Man köper ju hellre för mycket än för lite ;) Tänkte lista saker som varit väldigt användbart och saker jag ångrar jag köpte.
 
 
Saker vi använder mycket:
 
  • Babynestet är guld värt! Perfekt om man åker iväg nånstans om man inte vill bära på mjukliften.
  • Vi köpte inte mycket kläder i storlek 50 vilket jag är glad över då de växer ur de fort.
  • Babyskydd med Isofixfästen. Är så skönt att bara klicka i stolen!
  • Två amningsbhar. Är vad man minst behöver för mjölken läcker på ett eller annat vis.
  • Babyolja, zinksalva, miniderm, tops
  • Badbalja
  • Spjälsäng. Den användes inte de första veckorna men nu sover han bra i den och är superbra när den går gungas!
  • Nappflaskor
  • Skötunderlägg går åt som tusan
  • Blöjhinken. Hur smidig som helst och håller inne lukten! Refillerna kostar bara 100kr för 3 och räcker kanske 2-3 månader.
Finns säkert mer men det är vad jag kommer på nu.
 
Saker som jag ångrar att jag köpte:
 
  • Barnvagnen, önskar vi valde en annan vagn. Vi har en Knorr Alu Fly S och den känns så ostabil, ena hjulet drar åt höger så den är jobbig att köra, väldigt guppig osv. Sen är den klumpig i bilen. Så med nästa barn blir det en annan vagn.
  • Den "stolen" de sitter i när de badar. Den har vi använt en gång men han bara glider ner och är svårt att hålla i han med den i.
  • Bärselen, all tyngd hamnar på axlarna vilket inte går att bära på i längden.
  • Bröstpumpen. Används några enstaka gånger. Hade varit mer användbart om jag hade mer mjölk.
  • Nappar. Vincent har aldrig riktigt gillat napp.
  • Skulle köpt mindre kläder för vi har fått så sjukt mycket kläder från storlek 54-68.

 
Detta är vad vi har använt mycket och som funkar för oss. Är ju rätt olika. Men jag hade nog rekommenderat att vänta med att köpa tex bärsele, en massa nappar och kläder osv. Mycket kan man köpa efter förlossningen :)
 
 

Sött

Snart ingen bebis

Snart känns det som Vincent inte är en liten bebis längre utan en liten pojk :) Han växer så himla fort! Nu fattar man vad andra menar med att tiden går fort när man har barn.

När man håller han kan han hålla upp huvudet själv utan att man behöver stödja det, lite stöd behövs ibland men man märker han är mycket starkare i nacken.
 
Jag är lättat att han änsålänge är så lugn och inte skriker så mycket. Va vid sjön med en kompis igår och han sov hela tiden förutom när han åt en gång, sen skrek han korta stunder men såfort jag vaggar vagnen lite somnar han om :) Han är extra lugn när vi är ute nånstans, hemma är han lite mer kinkig men såfort vi kommer ut är han lugn och bara sover. Jag tror det är bra att vänja dom fort vid att komma ut mycket, va mycket bland folk, ta utflykter osv så de inte blir för gnälliga sen när man väl ska göra nåt. Så de är vana vid det senare :)
 
 
Han gillar mycket att sitta upp. Här sitter han perfekt i soffan! Tycker det ser så kul ut när man ser lilla huvudet där när man går förbi soffan <3
 
Kärlek
 
 
 

Food

Har testat äta sötpotatis nu. Har faktiskt aldrig testat det innan. Det va väldigt gott att göra den ugnsbakad med en curryröra till :) smidigt och enkelt!

Sen på dagarna äter jag oftast proteinpannkakor men igår blev omelett med spenat och lök.
Testade ha kakao i pannkakorna idag och det va riktigt gott!

Åkte inlines med min kompis idag, fick lite ont i ljumsken så får ta det lite lugnt med det. Får försöka hålla mig till powerwalks ett tag till.
Det har öppnat en crossfitanläggning i Växjö så kanske testar det i höst :)

Längre ögonfransar

Vincents ögonfransar har blivit ännu längre. Önskar man själv hade så mörka och långa :)

Före- efter

Med kläder är det ingen megaskillnad på kroppen, gäller att täcka de extra valkarna med rätt kläder :P
Som peplum kjol är perfekt! Även mönstrat är bra om man vill täcka och ett skärp i midjan, det gör att den ser smalare ut. Men ta isf ett mörkt skärp!
 
Jag har aldrig tyckt träning är så roligt som jag gör nu, har heller aldrig ätit så nyttigt som idag. Under graviditeten va jag orolig att jag skulle bli lat när Vincent kom och att jag bara skulle sitta hemma och bli fet och att gravidkilorna alltid skulle sitta kvar. Är så glad att det blev helt tvärtom. Mitt sötsug bara försvann efter förlossningen. Man hade tankarna på annat och eftersom jag inte åt massa socker på nån vecka försvann det behovet helt. Är så sjukt skönt att inte ha det behovet, att varje gång man är i en matbutik ha ett tvång att plocka med nåt gott. Jag köpte en kinderchoklad som är min favorit i fredags, jag har fortfarande inte haft sug att äta den, för nån månad sen hade den varit uppäten direkt när jag kommit hem! De gånger jag plockar på nåt gott hem är mest psykiskt, man har i huvudet att man måste ha nån gott för det är helg.
När jag äter nyttigt har jag mer lust att träna och tvärtom. Om kosten inte funkar känns träningen meningslös.
Jag blir även väldigt glad när jag är ute och rör på mig, kroppen utsöndrar endorfiner vid träning och det gör att man vill ut igen. Sen kanske alla inspirationsbilder jag har tittat på under graviditeten har hjälpt :P Sen har min sambo också ändrat livstid, han äter jättebra och tränar ordentligt och det gör att man själv kommer i samma spår. Så jag hoppas jag kan inspirera andra mammor eller ni som är gravida att återfå er form, sålänge man tycker träningen är rolig är det enkelt. Så hitta en träningsform som ni tycker är kul! Om jag hade tyckt de va tråkigt att powerwalka hade det aldrig blivit av. Men om man vill powerwalka och inte tycker det är så kul är ett tips att göra en lista med bra låtar och lyssna på, eller podcast eller liknande. Utan musiken hade jag tyckt de varit rätt drygt att vara ute och gå. Sen är jag rätt ivrig med att se resultat fort. Så efter en graviditet va en rätt bra start att börja för mig, för resultat syns tydligt för varje vecka efter förlossningen, inte pga av all träning utan för att livmodern dras ihop och vätskan försvinner. Men att bara se magen krympa för varje vecka är väldigt kul och det gör att jag vill röra på mig och äta bra så man fortsätter ser resultat.
 
 
 

Älskar dig

Kärleken för Vincent växer för varje dag! Trots att han blir jobbigare för varje dag ;) Han är vaken mycket mer och kräver mer och mer uppmärksamhet. I början skrek han bara när han va hungrig och kunde ligga vaken själv. Men nu när han är vaken vill han gärna bli buren och gungas. Men förstår att det är roligare att vara hos mamma och pappa än ligga ensam :) Han blir ju mer och mer medveten.
 
 
Jag är så glad han har sambons ögon för det va det jag föll för hos honom!
Han kommer få många tjejer med de ögonen ;) Blir spännande och se vilken ögonfärg han får.
 
 
Mammas spretiga tår. Inte lätt att få på han strumpor när de är så spretiga haha!
 
 
 

Ny soffa?

Åh vad jag vill ha en ny soffa! En mörkgrå med två divaner! Denna skabbiga är helt sönderklöst och gillar inte riktigt färgen. Köpte den av mina föräldrar när de flyttade från huset. Chilli har många billiga soffor! De har en för bara 6500kr som hade passat perfekt! Men vi behöver spara en ordentligt buffert först. 
 
Men igår hittade jag iaf dessa kuddar på Rusta! De kostade bara 160kr. Va 3 för 2 :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min första joggingtur

Som jag skrev tidigare så tänkte jag testa jogga ikväll. Så jag begav mig ut och va väldigt taggad. Känner att kondisen inte är på topp men det går ändå bra. När jag kommer in på grusvägen antar jag att benen börjar bli trötta för plötsligt kom en sten och jag snubblar och flyger rakt fram. Så där tog vändan slut, efter 7 min, och fick halta hemåt. Inte nog med det blev det hål i mina nya favoritbyxor :/

Kanske ska vänta med joggningen tills jag kan lyfta på fötterna ordentigt?

Adidas

Idag körde jag till stadium outlet och hittade lite fynd. Har inga träningstoppar så hittade två stycken och ett par träningsbyxor :) Gillar adidas mycket!
 
Kanske testar på att jogga idag, eller går jag samma runda som igår. Är så skönt att vara ute nu på kvällarna, är mycket svalare ute än inne. Är som en bastu i huset!
 
Har märkt under de senaste dagarna hur brösten krympt. Vet inte om det är ovana men de känns lite mindre än innan graviditeten. Men för många blir de mindre efter en graviditet/amning, (urammade). De är lite hängigare men inte alls så farligt, inte så jag behöver nåt lyft iaf :)
 
 
Denna hittade jag på barnavdelningen i storlek 164. Den ska nog va oversize egentligen :)
 

Graco snuggle swing

Klickade hem denna nyss från amazon. Vincent somnar nästan alltid när man lägger han i spjälsängen och gungar (vi har gungben på). Så vi tycker det är värt att investera i en sånhär. Den kostade nästan 800kr med gratis frakt, medans den kostar 1700kr från lekmer.
 
Jag hoppas han gillar att ligga i den! :)
 
 
 
 
 

Uppdatering på måtten

Nu har det gått ca 5½ vecka sen förlossningen. Skrev upp måtten från när jag va gravid i vecka 37 till idag. Det är endel skillnad men det går långsamt :)
 
 
 
Vecka 35
 

Överarm: 26cm
Över brösten 93 cm
Midja: 85cm
Magen: 101cm
Rumpa: 101cm
Låret: 57cm

Vikt: 72kg
15 juli (2½vecka efter förlossning)
 
Överarm: 27cm
Över brösten: 90cm
Under brösten: 72cm
Midja: 75cm
Magen: 90cm
Rumpa: 98cm
Låret: 57cm

Vikt: runt 65kg
 
3 augusti
 

Överarm: 27 cm
Över brösten: 88cm
Under brösten: 72cm
Midja: 75cm
Magen: 88cm
Rumpa:98cm
Låret: 55cm
Vikt ?



På två veckor har jag gått ner 2 cm över brösten (slutat amma), 2 cm runt magen och 2 cm runt låren.
 
Väntar ivrigt att midjan ska minska. Va 68cm i midjan innan och 82cm runt magen. Men tur det händer nåt. Annars hade man nog deppat ihop totalt när man äter och rör sig så bra man kan.
Men för inte så länge sen va man rätt stor så det får ta sin tid. Midjan har ändå minskat 10cm sen vecka 37. Fast Vincent låg rätt högt upp mot revbenen så det va nog han som tog upp de flesta centimetrarna :P
 
 
 
 Förresten igårkväll så gick jag min vanliga runda jag brukade jogga innan jag blev gravid. Den är drygt 5km lång och det gick väldigt bra! Bestämde mig på vägen att testa en längre runda för när jag väl kommer ut så får jag massa energi och endorfiner :) Sen i slutet testade jag att jogga lite, det gick med bra förutom att jag aldrig känt av min röv så mycket innan haha! Kände tydligt hur den gungades upp och ner för varje steg. Den har 6 cm större omkrets från förra sommaren så antar det är 6cm fett haha!
 
 
 

Min ögonsten

Smälter när jag ser denna videon, eller snarare när jag ser Vincent :)
När man drar fingret över hans läppar brukar han le, och då gapar han alltid samtidigt. Sen är han så söt när han nyser, då slänger han alltid upp armarna samtidigt haha <3
 
 Videon tog jag genom instagram.
Om ni vill följa mig där heter jag Malinsasha
 
 

Foton

Fick hem fotona från fujidirekt.se igår. Men blev väldigt besviken när jag öppnade förpackningen för alla fotona var i olika format? Så nu måste jag klippa alla foton så de passar någorlunda in i albumet. Man brukar ju få de i ett format och att bilderna istället beskärs.
Sen de bilder jag hade redigerat såg jätteskumma ut, som om jag redigerat för mycket så de såg animerade ut.

Har beställt en förstoring med men den kommer nog nästa vecka. Får hoppas den blir i bra kvalite.
 
 
Jag har iaf lagt in lite foton i ramen som sitter i Vincents rum :)
 
 
 
 
 

Hår och naglar

Denna hårfärgen är så snygg. Är liknande vad jag hade innan men ljusare i längderna. Hade velat ha så ljust nu men vågar inte bleka det för mycket.

Sen är de naglarna så snygga! Försökte få till det så sist men det blev inte så bra så målade hela nageln rosa.
De är btw lika snygga fortfarande :) Har inte lossnat nåt än!

Shape up

Laddade mer appen shape up igår. Tänkte ge den ett försök igen. Sist orkade jag inte fylla i all mat men nu har jag tiden så :)

Man kan göra det mesta i gratisversionen men köpte gold för 3 månader. Men trots jag bekräftade köpet så har jag fortfarande inte gold? Får vänta o se om pengarna dras för det har inte dragits nåt än.
Då kan man koppla in runkeeper som jag använder så räknar den bort kalorierna man förbränner.

Om jag följer shape up kommer jag nått min målvikt, 55kg, på 9 veckor. Vet inte vad jag väger idag men tippade på 64kg. Tänkte köpa en våg idag :) får se om det stämmer för 9 veckor är inte så lång tid :)

Min smoothie innehåller ca 220 kalorier


Träningsvärk

Gud vilken träningsvärk jag har i armarna. Orkar knappt bära Vincent! Men så går det när man inte tränat på 1 år :)

Nu ligger han och sover på mitt bröst och jag funderar på när jag ska gå upp. Är så fint väder idag så man får väl passa på att sola lite. Får se om mina ben orkar gå idag annars får det bli vilodag.

Men jag har endel att ta av ;)

Grillkväll

Ikväll har vi grillat så har blivit endel onyttigheter. Fast tränade bra idag, va ute och gick imorse, gick en lite längre runda och det gick bra, sen körde jag triceps och plankan. Sen orkade jag inte mer, mina armar va så svaga. Har sjukt mycket träningsvärk från igår.

Har laddat ner en träningsapp som en annan bloggare tipsade om. Den heter fitnesspro och där finns massa olika övningar för varje muskelgrupp. Sen kan man lägga till de övningar man vill göra i workouts o sen fylla i reps osv. Jättebra när man inte vet vilka övningar man kan eller vill köra :)
Sen en annan bra sak är att man kan trycka på muskeln man vill träna så visar den övningar som tränar den :)

Feet!

De klassiska fotbilderna!
Tänkte göra fotavtryck med färg nån dag med och rama in som vi kan ha i hans rum :)
 
 
 
 
 
 
 

Those eyes

 
 
 
Älskar hans ögon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shine

Här ser man hur glansiga naglarna blir av gelelack. Mycket lenare med, jag går o känner på naglarna hela tiden :)

Nån som vet om man kan blanda olika märken? Typ depend eller olay med det jag har? Behöver ett glittrigt nagellack så jag kan göra glittriga tippar. Eller det kanske går om jag tar löst glitter i nagellacket?

Hårfärg

Såhär ser min hårfärg ut just nu. Kör fortfarande på ombre trots det inte är så inne längre. Men när det gäller hår har jag aldrig gått på mode utan har det jag tycker är fint helt enkelt. Nästa gång lägger jag nog i lite mer ljusa slingor. Hade egentligen velat ha topparna mer ljusa, men de är slitna så det räcker.
 
 
 
 

Styrketräning

Nu har jag hämtar hantlarna så tänkte börja med biceps och rygg idag och imån triceps och axlar sen kanske ben och rygg.

Sambon visar mig lite teknik och övningar.


Haha känner mig så ego varje gång jag tar bilder i spegeln. Men jag gillar inte göra inlägg utan bilder. Tycker det är mycket roligare att läsa med bilder :)

Mys

Vincent gillar att ligga på våra bröst. Ibland har han svårt att somna och då brukar vi antingen låta han ligga på bröstet eller lägger vi han i spjälsängen och vaggar. Hade varit skönt att ha en elektrisk vagga!


Mornarna

Man hinner inte ofta med det man ska på mornarna. Speciellt inte när sambon drar till gymet. Jag brukar gå upp vid 8 tiden. Nu 4 timmar senare har jag hunnit med en kaffe, en powerwalk och frukost :) Vincent har sina stunder där han inte vill ligga ner utan gärna gungas. Men nu har han äntligen somnat så jag hinner fixa lite hemma :)

Gjorde flätor igårkväll efter jag duschat, är bra om man inte orkar fixa det så mycket dan efter. Då delar jag upp håret i tre delar, en i överhåret och två i längderna. Sen gör jag inbakade flätor och har över natten. Sen brukar jag ta vågtången till topparna som oftast blir raka. Sen lite tupering och spray så är det klart :) Blir mycket volym med!
Men på bilderna har jag inte hunnit stayla det.



Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0