Dag 3

Nu har jag varit mamma i tre dagar :) jag har faktiskt inte riktigt fattat det än att vi är en familj, att jag har en son!
Är så glad han är frisk och att amningen fungerar. Han ammar mycket bättre nu än de första dagarna innan mjölken rann till och han är så nöjd efter så han sover oftast efter amningarna.

Känns som allt funkar så bra, trodde det skulle va mycket jobbigare än vad det varit hittills. Jag är ofta väldigt trött men jag sover iaf ca 7-8 timmar per dygn, men de är inte sammanhängande.
Skönt o ha sambon hemma med som hjälper till med allt. Det kommer nog va mycket jobbigare när han börjar krypa och gå, då måste han passas hela tiden. Nu kan vi låta han sova i sängen medans vi gör andra saker. Kan säga jag städar fortfarande lika mycket haha, klarar inte av oreda. Får se om det fortsätter såhär eller om tröttheten kommer ikapp.Blond

Det är som vanligt när man haft en viss hårfärg ett tag, man tröttnar. Jag skiftar mellan blont och mörkt och det sliter mycket på håret. Men jag brukar ha en hårfärg nåt år tills jag byter. Nu har jag haft ombre rätt länge men kommer nog ha det ett tag till för då får man både ljust och mörkt i ett ;)
Men nästa gång jag går till frissan så ska jag lägga i lite ljusa slingor. Känner jag behöver en uppfräschning efter graviditeten.

Jag är väldigt taggad att börja träna med. Vill passa på att komma igång innan sambon börjar jobba igen i september. Magen fortsätter dra sig tillbaka iaf. Sjukt man ser skillnad för varje dag. Testade även om piercingen gick i och det gjorde den :)Förlossningsberättelse

Symptomen innan allt sattes igång: Jag hade haft väldigt ont i huvudet dagen innan förlossningen, ont i magen som kändes som kramp och ilningar och endel mensvärk. Kände mig även riktigt trött och låg i sängen nästan hela dagen och va så trött på att vara gravid. Antar kroppen förberedde sig på dagen som väntade. Sen klockan 22.00-23.00 så började jag känna av kraftigare mensvärk nertill och även lite i svanken, kände mer en början och ett slut så jag började klocka dom.
Tips: Om ni vill starta förlossningen så testa äta McDonalds. Åt det kvällen innan slemproppen gick, och dagen innan förlossningen startade. Jag tänkte faktiskt att det skulle va sjukt om det startade nu när jag ätit McDonalds igen och det gjorde det. :P Fast förlossningen hade säkert startat oavsett.
 
Förlossningensdagen

Den 27 juni började de riktiga värkarna på natten, började klocka dom och de blev starkare och starkare och va ca 3-4 min emellan, det kom även endel blod på pappret när jag torkade mig så vi bestämde att åka in till förlossningen klockan 6 på morgonen. Värkarna va inte så farliga och vi trodde inte vi skulle stanna utan bara göra en kontroll, men tog med BB väskan utifall att.
 
Klockan halv 7 va vi i vårt rum men blev inte inskrivna på ett tag för de visste inte om jag läckt fostervatten så de ville inte göra någon kontroll, utan de behövdes en läkare som skulle göra det. När väl läkaren kom vid halv 9 så såg hon jag va öppen 4 cm. Vid den tiden hade jag väldigt ont och ville verkligen ha nån smärtlindring, (de va inte skönt de stoppade in ett långt instrument mitt i en värk.) Så äntligen skrevs jag in och fick testa lustgas. Tycker den hjälpte endel, men jag tycker den va vädligt obehaglig när jag fick i mig för mycket för man tappade kontrollen och försvann i en annan värld typ. Så de sänkte den, men den gjorde att jag kunde slappna av mer och fokusera på att andas bättre.
 
"Vovvi" fick följa med till förlossningen haha
 
 
Började öppna mig rätt fort, efter drygt en timme va jag öppen 6 cm. Ville ha epiduralbedövning så fort som möjligt och de sa jag direkt när jag kom in, att när jag öppnat mig tillräckligt ville jag ha den. Men läkaren va upptagen för op länge och kom inte föränns vid 11. Då hade jag öppnat mig 8-9 cm och då fick jag istället en spinalbedövning. Den verkar nästan direkt och håller i ca 2-3 timmar. Skillnaden är att den kan man inte fylla på senare utan man får ta en ny spruta i ryggraden. Men eftersom jag va öppen så mycket behvöde jag inte fylla på den mer. Den gjorde inte alls ont att få, sen hade jag så enormt ont innan jag fick den så den smärtan bedövade kanske sticket endel. Den värsta smärtan tycker jag nog va värkarna jag hade innan jag fick spinalbedövningen, kunde inte riktigt vila mellan värkarna för de kom så tätt, jag skrek som jag aldrig skrikit innan och det kändes i halsen på kvällen. Jag är så glad Danny fanns där och peppade mig, höll hans hand och fick trycka allt jag kunde. Man behöver höra hur duktig man är och att det går framåt.
 
Efter jag fått spinalen så blev smärtan mycket lindrigare under värkarna, och jag kunde nästan sova emellan. Fick i mig lite mat och man kunde prata med mig igen. Man fick ingen kontakt med mig innan. Det negativa med ryggmärgsbedövning är att den kan stoppa värkarbetet, för nu öppnade jag inte mig på ett tag utan krystvärkarna kom inte föränns vid 2-tiden tror jag. Men det är värt det för man måste ha kraft till krystandet sen, jag behövde verkligen återhämta mig och den sprutan va guld värd!
 
När jag va helt öppen väntade vi på krystvärkarna, det ska kännas som ett kraftigt tryck nedåt men jag tycker det va svårt att veta hur det skulle kännas. Men när jag väl krystade under en värk kände jag det kända trycket. Va väldigt obehagligt att krysta när man hade en värk, men man vande sig vid känslan. Det va okey i början, och jag hade inte klarat det utan Danny som pushade mig och även barnmorskorna va till väldigt stor hjälp. De pushade mig hela tiden att ta i lite till och hur duktig man va, man får verkligen ta i det lilla extra för nåt ska hända. När väl huvudet börja komma började det svida ENORMT. Jag skrek att det sved och hur ont det gjorde, men det är inte så konstigt. När han väl va ute försvann all smärta, kunde slappna av och njuta av vår bebis. Man blev kär på nytt! Jag kände en sån otrolig lättnad att själva förlossningen va över och att jag klarat det.
Sen fick jag krysta ut moderkakan men det va inte så farligt, sved mest.
 
Jag fick små bristiningar så fick sy 2 invändiga stygn och 2 utvändiga. Bedövningsprutan man fick innan hon sydde gjorde lagom ont och de sved även till ibland när hon sydde. Men lustgasen hjälpte även lite här.
 
När jag såg Vincent såg jag direkt att han va lik sin pappa. Han har hans näsa och mun :) Men han va ljusare än jag trodde han skulle va. Han har brunt hår, ljusa ögonbrun och han verkar ha fått mina små ögon :)
Han har väldigt blå ögon nu, men får se om de blir bruna sen, ögonfärgen är inte helt klar föränns efter ett år.
Han är iaf världens finaste, vi är så lyckligt lottade som har honom!
 
 
 
Efter förlossningen blöder man väldigt mycket. Visste inte att man skulle blöda så mycket men först forsade det nästan ut innan jag klev upp första gången. Sen på natten kom det också väldigt mycket. Men det jobbigaste efter förlossningen är den sveda där nere. Gör ibland olidligt ont att kissa och det är svårt att torka sig och sitta ner. Sen eftervärkarna kan göra väldigt ont. Men förutom det är man som vanligt. Man känner sig så mycket lättare och rörligare, jag kan få på mig strumpor själv igen :P
 
 
Han vägde 4054 gram när han föddes och va 53cm lång
 
Älskar er så mycket <3

2 dagar gammal
 
 
 
 
 

Mjölk

Igår rann mjölken till. Brösten blev stenhårda och mycket större och mjölken slutade knappt att rinna så det blev lätt slabbigt när jag ammade. Men nu är de bättre. Vincent vill amma oftare nu och längre stunder. Innan ammade han bara 5-10min max.

Vi åkte även in till BB igår för va oroliga då han va rätt gul och sov nästan hela dan. Han hade lite gulsot men de va inget att oroa sig över, nu verkar han mycket piggare :) De tog även andra tester och allt såg bra ut. Skönt!

Jag mår också bra för att ha fött för tre dagar sen. Men det SVIDER riktigt mycket när jag kissar. Jag hoppas det lägger sig snart. Magen blir även lite mindre för varje dag. Känns skönt det går åt rätt håll iaf :)

Testade den roliga nappen igår. Han ser så rolig ut med den haha! Men vi kommer undvika napp så mycket som möjligt. Änsålänge behöver han ingen napp.

Sminkförvaring

Idag hämtade jag ut min sminkförvaring jag beställt från amazon. Köpte två likadana så de matchar :) Fick plats med det jag ville så det blir lagom! Ser mycket bättre ut också. De kostade ca 300kr med frakt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Magen efter förlossningen

Jag känner mig mycket smalare framifrån. Det stämmer rätt bra att det ser ut som man är i 5e månaden efter förlossningen. Livmodern håller på att dra ihop sig och det gör väldigt ont. Fick tabletter hem för eftervärkarna men trodde de mer skulle va som lätt mensvärk. De känns som värkarna jag hade här hemma innan vi åkte in på förlossningen.

Magen är rätt tajt när jag står upp men om jag ligger på sidan är huden lite slapp. Men huden kan dra ihop sig senare. Känns så befriande att magen inte är så spänd, öm och hård längre :) Men det känns samtidigt konstigt och tomt att det inte ligger en bebis och sparkar där.

Får se om jag orkar skriva min förlossningsberättelse sen, eller påbörjar jag den :) Man har endel minnesluckor då man blev så borta ett tag så sambon får fylla i :)

Vet inte hur många veckor det va på förebilden, kanske 37. De andra tog jag idag två dagar efter förlossningen.Tack <3

Tack så jättemkt för alla era gratulationer och lyckönskningar!

Vi åker hem redan idag. Mår mycket bättre än jag trodde jag skulle göra och det är lättare att slappna av hemma.
Vincent har sovit hos mig nästan hela natten så vi har fått lite sömn iaf :)
Så skönt o slippa den stora tunga magen med, den är fortfarande stor men mycket mjuk och nu kan jag böja mig fram :P den känns som en mjuk ballong nu när musklerna är så delade.
Sen blöder man sjukt mkt och är svårt att sitta då jag sydde lite. Annars mår man som vanligt.

Ska bli så skönt att åka hem, har drömt om denna dagen så länge, att få komma hem med vår son <3 Det är sjukt att man kan bli så förälskad så fort i en annan människa.

Vincent är här <3

Äntligen är Vincent här :) Förlossningen har gått bra och jag öppnade mig rätt fort. Va 4 cm öppen vid 9 ungefär och vid klockan 11 va jag öppen 6 cm. Vid 3 i eftermiddags föddes han och är jättefin. Han väger 4054 gram och är 53 cm lång så han är en liten tjockis!
Han har Dannys näsa och mun :P Sen verkar han fått mitt tunna hår haha. :P Det är en sjuk upplevelse och går inte beskriva och smärtan va inte o leka med.Kommer skriva mer senare. Är väldigt trött då jag inte sovit på 1.5 dygn.


Han va ändå rätt punklig, en dag efter BF :) men vi hade 27 juni som BF först men de ändrade en dag :)
Och grattis Emma som gissade rätt datum :)Värkar

Vilken jobbig natt. Har inte sovit nåt och sambon har inte heller fått så mycket sömn. Så han stannar hemma idag. Vi kommer åka in på förlossningen för en kontroll o se om det hänt nåt. Värkarna har gjort riktigt ont och det har även kommit endel blod (och lite klumpar). Har ringt förlossningen två gånger och hon sa jag får komma när jag vill men det är bra om jag kan va hemma så länge som möjligt. Men jag åker mest in bara för att se om man är öppen nåt, har bara 5-10 min ifrån så det gör inget om vi får åka hem igen.

Värkarna har kommit va fjärde minut i några timmar och ibland va tredje. Men nu när jag är uppe är de lite längre ifrån. Får hoppas det hänt nåt!
 
 

Oont

Jag vet inte om det är början på riktiga värkar men jag har fått en väldigt stark "mensvärk" nertill och jag märker när den slutar och börjar. Men de är inte så regelbundna men pågår ca en minut. 

Jag är kanske i latensfasen. Kan ju hoppas på det. Har även smärta i ryggslutet. Men vill inte hoppas på nåt för vet det kan förvinna igen.
Smärtan är bara nertill och ner över blygdbenet och ryggslutet.

update: Det gör mkt ondare nu. Kan knappt andas och spänner mig väldigt mkt. Usch, kommer inte kunna sova nåt inatt om de fortsätter. Hade varit skönt o va utvilad om de nu satts igång. Men jag är glad nåt händer, men just nu börjar jag bli rädd hur ont de kommer göra sen. Får en mkt kraftigare värk i ryggslutet nu med. 

Klockade värkarna och de är ca 3-6 min emellan nu.

 

 

 

Huvudvärk

Jag börjar oroa mig för min huvudvärk. Har jätteont dygnet runt, ändå gångerna det försvinner är när jag tagit alvedon. Hade även det hela natten som jag inte haft innan. Tänker om det kan va havandeskapsförgiftning. Har tagit upp det med barnmorskan de senaste två gångerna men hon säger att det är väldigt ovanligt att få det nu. Men jag kan ju haft det flera veckor? O de finns de som fått de i vecka 39-40.
Blodtrycket va lite högre sist men inte för högt. Har heller inte tagit urinprov på länge men ska göra det imån.
Däremot har jag inte samlat på mig mkt vätska eller svullnat upp som är vanligt vid havandeskapsförgiftning och hade inte så högt blodtryck sist. Men jag är väldigt nojjig nu i slutet. Vill bara Vincent ska röra sig hela tiden. Han rör sig inte lika kraftigt som innan vilket också oroar mig. Men jag känner han röra sig ofta.
Vill bara han ska komma ut. Kan eller orkar inte göra nåt. Har inte lämnat huset sen jag va hos barnmorskan sist.

Gravid vecka 40

Idag är jag äntligen 40 veckor. Är redan 26 juni, ett datum man haft i huvudet sen KUB testet. Men fortfarande ingen bebis och väntan är så olidligt jobbig nu. För jag har så ont i hela kroppen och börjar få mer och mer problem så jag hoppas verkligen det sätter igång snart. Idag har jag dock väldigt ont i magen och ryggen. Det är som knivhugg i hela magen, ilningar nertill och det känns som jag fått foglossning igen i höften, kan knappt gå eller ställa mig upp ibland för gör så sjukt ont. Man vet ju inte om det är värkar som börjar komma, om det är förvärkar eller om jag bara har kramp i magen som jag lätt kan få annars. Men det känns annorlunda idag iaf. Ska bli spännande imorgon när jag ska till barnmorskan och göra hinnsvepning och få höra hur allt ligger till.
 
Tänkte ta riktiga magbilder idag men jag har ingen ork o ta några bilder, har inte så mycket att blogga om heller just nu när man bara ligger och väntar på tecken att det ska starta. Det jobbiga är att det kan ta två veckor till och den väntan orkar jag inte just nu, sätts nog hellre igång men tror inte de gör de föränns man gått över tiden två veckor.
 
 

Ofödd bebis

Denna bilden såg jag på facebook.
De gjorde kejsarsnitt men hinnan va fortfarande intakt. Coolt att se hur det ser ut för bebisen inne i kroppen.

Bada

Har känt mig som en strandad val idag. Går knappt röra mig, gud vad magen känns tung. Man kan i stort sett inte använda magmusklerna nåt så att resa sig upp är väldigt jobbigt. När jag legat ner ett tag blir magen stenhård när jag ska upp o blir väldigt öm o allt värker.
Så jag badade lite ikväll, det är skönt o va lite tyngdlös, fast det är inte så bekvämt o ligga i badkar :) Varför är inte badkar gjorda av skumgummi eller nåt?:)

Har även börjat titta på Paradise Hotel Danmark på viaplay, min nya sysselsättning :)
Dagen innan BF

Japp, imån är jag 40 veckor! Men fortfarande ingen bebis, men jag tänker att han kommer när han är redo och det är min kropp som bestämmer när han ska ut. På torsdag ska jag till barnmorskan och då kommer hon göra en hinnsvepning. Hoppas det sätter igång det, också spännande och höra om man öppnats något eller om tappen påverkats osv.
Min mamma har nu valt ett nytt datum (fuskare) och tror han kommer på fredag, även min närmsta kompis tror på fredag. Hade varit perfekt innan helgen :)
 
Men jag förstår inte varför det inte startar, jag har mycket symptom att förlossningen är nära men ändå händer inget, känns som de som har en tuff graviditet och mår dåligt oftast föder tidigare, för kroppen stöter oftast ut det som är "dåligt" och jag mår väldigt bra och kan röra mig mycket och har inga större problem förutom att det är väldigt tufft att ha en så stor mage, kissa hela tiden, ilningar där nere och huvudvärk. Så därför bryr sig inte kroppen om att starta förlossningen. Så jag skulle inte bli förvånad om jag går mycket över tiden. Men jag håller tummarna han är ute denna veckan :) Vi väntar otåligt kan jag säga! Min samba påpekar ofta att inget hänt och har det i tankarna hela tiden, o de gör mig lite stressad då jag inte kan påverka nåt och jag längtar lika mycket som han. Men när han väl finns här kommer all väntan va värt det <3
 
 
 

Ordning och reda

Jag undrar hur det kommer gå att hålla det städat och rent när man har en bebis. När man är riktigt trött så brukar det inte va så kul att städa. Men o andra sidan är jag väldigt pedant så jag städar efter mig hela tiden automatiskt, plockar undan saker och gör småsaker hela tiden. Såfort jag tex går till köket eller sovrummet ställer jag nåt tillrätta eller städar nåt. Så får se hur det blir sen när Vincent är här :)
Just nu försöker jag förbereda och städa så mycket som jag orkar innan jag föder. Tex tvätta fönsterna, svabba och göra de större sakerna som tar lite längre tid. Har även rensat alla mina kläder och vikt fint, (håller sig fint max en vecka tills allt ligger i en hög i byrån). Även rensat i badrummet, det samlas lätt mycket skit i sminklådorna och under vasken. Men nu tycker jag han får komma så det inte hinner bli stökigt igen :P Vill ha allt superstädat tills vi kommer hem från BB så jag slipper tänka på det på ett tag.
 
Är nöjd med mina gröna handdukar jag köpte igår
 
Denna smyckesförvaringen är väldigt praktiskt. Minns dock inte var jag köpte den
 
Här hänger de flesta av mina klänningar, har för lite plats för mina kläder, annars hade det varit snyggare att bara ha några klänningar hängandes. Man skulle haft ett stort dressingroom. Kanske i framtiden? :)
 
 
 
 
 
 

Arg

Är så arg just nu!
Sambon skulle cykla till jobbet och märker min cykel är stulen :( jag kan inte förstå att nån går in på vår tomt och snor en cykel. Va säkert några fulla förlorare under midsommar. Men vi har varit hemma hela tiden så synd vi inte såg dom då den stod nedanför sovrumsfönstret. Hatar verkligen folk som tar andras saker! Det va ingen billig cykel heller, och hur ska man känna sig trygg nu när man vet folk går in långt på ens tomt och tar ens saker? Framöver måste vi låsa in allt i garaget för folk inte förstår vad ditt och mitt betyder..

Nån snodde även min vinterjacka förra vintern på gymet, stackars människor säger jag bara som inte har råd o köpa eget som måste sno andras.

Sammandragningar

Har haft väldigt mycket sammandragningar idag. Beror säkert på att jag varit uppe och städat massa idag. Rengjort och rensat hela badrummet :) Köpte även fina nya handdukar på jysk idag. Så nu måste jag vila. Magen är i stort sett stenhård hela tiden och hela kroppen ömmar.
Sammandragningarna känns iaf jobbigare nu än innan när magen är så stooor! Stöter ofta emot saker med magen haha. Också svårt att äta vid matbordet för kan inte sitta lika nära kanten när magen är ivägen :)


Vecka 39+4

Sminkförvaring

Jag har letat massor efter sminkförvaring. Just nu ligger mitt smink i korgar och är väldigt rörigt. Så beställde två stycken av denna på amazon för 300kr. Försöker hitta ett nagellacksställ men det billigaste jag hittat är för 300kr. Är så mycket pengar för ett ställ. Även ebay tog de priserna med frakt.
Denna hade jag velat ha, finns på ebay men skickas inte till Sverige såklart
 
 
 
 

Slempropp nummer 2?

Min slempropp började lossna förra lördagen och sen dess har mina flytningar varit bruna, sen fick jag klart blod på toapappret i fredags och sen haft bruna flytningar igen. Imorse kom det geleaktiga flytningar med blodstrimmor i igen. Ringde förlossningen så jag vet att allt är normalt, inte läst att den kan släppa under så lång tid. Men allt verkade normalt och jag ska ringa om det kommer mkt blod. Men hon trodde att livmoderhalsen mjukas upp och då brukar de komma lite blod och att man brukar få som mensvärk innan de riktiga värkarna börjar. Känns alltid spännande när man ringer förlossningen.

(Inte ofta jag pratar om mina flytningar men vill skriva ner vad som händer, känns även konstigt att prata om det med en främmande på telefon. Men de pratar väl om det varje dag) :)

Sen är det viktigt jag känner fosterrörelser varje dag. Tycker det är svårt o veta vad som är normalt eller inte, han rör sig olika mycket hela tiden och jag känner knappt hans rörselser på förmiddagen/ dagen. Däremot på kvällen rör han sig alltid mkt.
Tror han kommer bli en riktig kvällsbebis :)Denna dagen avklarad

Nuförtiden tar jag en dag i sänder :) Vill inte göra det för då går det så långsamt. Men jag är supertrött om dagarna så orkar inte ta mig utanför huset. Blev bjuden till sambons mamma på mat idag men orkade inte dra dit. Somnade en stund mitt på dan som jag annars aldrig gör.

Jag och sambon gick en promenad ikväll för ha läst de kan sätta igång. Tror egentligen inte så mycket på att man kan sätta igång en förlossning med hemmakurer men skadar inte o försöka :) Jag fick iaf mycket sammandragningar under tiden jag gick.

Ligger nu med denna molande värken och trycket neråt som gör att man känner sig kissig HELA TIDEN. Ibland svider det till ordentligt när han trycker neråt. Han har ju huvudet bakom kissblåsan.


Sasha ligger alltid jämte min kudde, är så mysigt :) Men sambon gillar med att ha Sasha jämte sig så ibland tar han henne o lägger henne jämte sin kudde. Är rätt kul att hon sover på det stället hela natten sen :) För annars ligger hon aldrig jämte oss, bara i sängen.

Myter om att föda barn

Tog denna text från Paulas blogg. Det är många myter som jag trodde stämde in på verkligheten innan. Som att vattnet alltid går först och att det forsar ut. Och att när förlossningen startar så är det bråttom. Men det är för det alltid är så på film.
Men däremot stämmer väl inte punkt 7. Det kan va försent med epiduralbedövning för de vill inte lägga den om man öppnats för mycket för det kan förstöra krystvärkarna och gör ingen nytta då. Och vissa kan öppna sig väldigt fort så epidural blir försent.
Jag kommer säga väldigt fort att jag vill ha den. Såg på - en unge i minuten att man kan få epidural när man vill men att man kan vänta med att fylla på den tills man behöver den och har öppnats tillräckligt. Hoppas det stämmer för då slipper jag oroa mig att de inte hinner lägga den eller att narkosläkaren är upptagen just då den behövs."Carina Rylander jobbar som förlossningsbarnmorska. Hon har hört de flesta förlossningsmyter, missförstånd och skräckhistorier – varav många grundar sig i filmens och tv-seriernas värld. Här svarar Carina Rylander på myterna om att föda barn.

1. MYT: Förlossningen börjar med att vattnet går och det forsar ut ur kroppen.
SANNING: ”Förlossningen börjar oftast med värkar. Ibland – även om det händer sällan – går vattnet först när bebisen föds. När vattnet går sipprar det vanligtvis ut långsamt. Nytt vatten bildas hela tiden så att bebisen inte blir torrlagd.”

2. MYT: När förlossningen startat gäller det att skynda sig till sjukhuset.
SANNING: ”För majoriteten av alla gravida blir det inget rallyrace till förlossningen. De flesta är hemma i flera timmar med värkar innan de i laglig fart tar sig till sjukhus. Först när man under en längre tid haft regelbundna värkar – tre till fem enminutersvärkar på tio minuter – kan det vara dags att åka.”

3. MYT: Väl på förlossningen kollar de hur öppen man är och man får veta hur många timmar det är kvar tills barnet kommer.
SANNING: ”You wish! Många är de som gjort kalkylen: Om man öppnar sig en centimeter i timmen och jag är öppen fyra centimeter nu… Då är det väl bara sex timmar kvar? Visst vore det bekvämt att veta hur länge man ska kämpa vidare, men kroppen kan bestämma sig för att ta en paus i värkarbetet när som helst.”

4. MYT: Under förlossningen har man så ont att man har svårt att kommunicera – ett förlossningsbrev är därför ett måste.
SANNING: ”Det är en vanlig missuppfattning att kvinnor inte är kommunicerbara under förlossningen. Men det är ju kvinnan vi kommunicerar med hela tiden. Man kan fortfarande prata och komma med önskemål. Även mellan kraftiga värkar är det pauser. Att föda utan förlossningsbrev går alltså alldeles utmärkt.”

5. MYT: Min mamma hade tre raketförlossningar så min förlossning kommer också att gå snabbt.
SANNING: ”Det finns vissa genetiska förutsättningar för att du ska få en likadan förlossning som din mamma men många andra faktorer spelar in. Hon kanske var 20 när hon födde och du 36. Sedan måste man titta på pappan till barnet. Hur ser hans gener ut? Hur stort är barnet och hur ligger det?”

6. MYT: Att föda barn är en riktig mardröm.
SANNING: Vissa tycker det, de flesta tycker det inte. ”Jag träffar väldigt många kvinnor vars förlossningar jag varit med på som säger: Jag vill göra det igen”, berättar Carina Rylander som är förlossningsbarnmorska.

7. MYT: Om man vill ha epiduralbedövning gäller det att säga till i tid, annars kan det vara för sent.
SANNING: ”Vi ser ofta i förlossningsbreven och hör par säga: Säg till innan det är för sent med ryggbedövning. Men det är egentligen aldrig för sent. Däremot är man inte så hjälpt av en epiduralbedövning när det är dags att krysta.”

8. MYT: När man är öppen tio centimeter är barnet snart ute.
SANNING: ”När livmodermunnen vidgat sig tio centimeter kan det fortfarande finnas kanter kvar på livmodertappen som ska försvinna. Dessutom kan barnets huvud fortfarande stå en bit upp och det ska ju snurra sig ner. Oftast är det alltså en bit av resan kvar. Har man otur kan det vara långt kvar.”

9. MYT: Alla spricker när de föder barn och sedan blir man sig aldrig lik igen.
SANNING: ”Alla spricker inte även om det är vanligt med bristningar, framför allt vid första barnet. Hur man går sönder beror bland annat på hur barnmorskan håller emot, hur länge man har krystat, hur sköra vävnader man har och hur stort barnet är. Det är ovanligt med kvinnor som inte blir helt återställda efteråt.”

10. MYT: Ju fler stygn man syr, desto större skada skedd där nere.
SANNING: ”Hur många stygn man syr är inte intressant eftersom man kan sy med olika tekniker och beroende på graden och typen av bristningar i underlivet.”

11. MYT: När du precis har fött måste du börja amma.
SANNING: ”Det är lika vanligt att kvinnor vill lägga barnet till bröstet och börja amma som att de inte vill det. När barnet mår bra är amning inte det viktigaste det första dygnet – om man tänker amma. För den som vill amma kan det dock underlätta om man kommer igång tidigt.”

12. MYT: Har du bestämt dig för att föda vaginalt behöver du inte tänka på kejsarsnitt.
SANNING: ”Det kan vara bra att tänka tanken att det faktiskt kan bli så att förlossningen slutar med kejsarsnitt, även om man har planerat att föda vaginalt. Man ska inte utgå från att alla barn föds vaginalt. Det kan räcka med den tanken. Och att det är resultatet som räknas, inte hur man föder.” "

Big momma

Man är verkligen större än man tror! Det ska bli väldigt spännande och se hur kroppen drar sig tillbaka efter, om man kan bli fast igen eller om man får tillbaka midjan. Jag hoppas verkligen det. Men gå ner i vikt kan man alltid göra, gäller bara o kämpa och prioritera. Skitmat och godis gör en glad för stunden men en kropp man trivs med ger glädje hela tiden, man får tänka så.
Det känns som jag har en bra hud som kommer dra sig tillbaka men inget man vågar förvänta sig. Får se hur jag ser ut nästa sommar! :)
 
Sommaren 2012 och denna sommaren
 Gravid vecka 37

4 dagar kvar

Nu är det bara 4 dagar kvar till BF. Kommer ihåg när det va hundra. Gått väldigt fort tycker jag :)

Blev ingen midsommarbebis och inget hände inatt heller. Jag får bara molande värk efter jag varit uppe och kissat men inget mer, sen trycker de mycket neråt ibland.

Jag hoppas ni hade en bra midsommarafton!:) Antar många ligger bakis nu ;) Jag hade nog min tråkigaste midsommarafton nånsin igår. Va bara hemma o hade långtråkigt med värk i hela kroppen. Men så är det i väntans tider :) Hade trevligt i torsdags istället där vi grillade och hade lite besök :)


Min sambos brors hundar följde också med. Så söta :) om jag köper hund i framtiden blir det en Pomeranian!

Smått och gott

Vi gick in en sväng på Babyproffsen igår och köpte en spargris och lite kräklappar eller va de kallas :)
Man vill alltid köpa en massa saker när man går in där, de har så mycket sött! Men det är mycket man egentligen inte behöver, bebisindustrin är väldigt stor och vill inte köpa på mig för mycket som sen inte kommer till användning.
 
Jabadabado spargris
 
 
Fick dessa skor av sambons mamma, så söta! :)
 
 
 

En unge i minuten

Ska nu titta på det sista avsnittet av en unge i minuten :) Snart är man där o föder själv. Läskigt! :)

Har rosa flytningar nu så jag blöder fortfarande lite. Men det är bara o vänta tills förlossningen vill sätta igång ordentligt. Med molande mensvärk kommer man inte långt.

Update

Jag ringde nyss förlossningen för första gången, lite pirrigt. jag ringde för att jag fick lite blod efter jag varit på toa. (Va även lös i magen).Det va färskt blod och inget slem. Va kanske teckningsblödning. Fick också mycket mensvärk när jag gick upp. På nätterna känner jag inget utan bara på dagarna.
Hon sa att jag kunde höra av mig igen om det kommer mer blod, vatten eller mer sammandragningar. Spännande. Kanske blir det en midsommarbebis? ;) Men tror inte de går så fort.
Nån som haft en blödning innan förlossningen startade? Tänkte läsa lite mer om det.
 
Och glad midsommar!

Mensvärk

Gud vad jobbigt det va att storhandla. Känner att han är långt ner och hade väldigt mycket mensvärk när jag gick där. Det har hänt mycket den senaste veckan. Sen har jag spänningar i nacken så den värker ständigt och kan inte vrida den. Får hoppas det hinner försvinna innan förlossningen.
Har en känsla han kommer innan den 26 juni, men vill inte hoppas för mkt! :)

Det kommer komma lite kortare uppdateringar här på bloggen, så det kommer kanske inte bli mycket "avancerade" blogginlägg och de kommer nog mestadels ha med förlossningen o graviditeten o göra :P

Nära nu?

Besöket hos barnmorskan gick väldigt bra! Fick en ny tid nästa torsdag men hon trodde jag kommer ha fött tills dess :)

Berättade om att slemproppen har gått och hon sa det kan dröja flera veckor men att nånting har hänt och att det brukar va nära. Sen låg Vincent väldigt långt ner och fixerat, denna gången ilade det och gjorde rätt ont när hon tryckte mot huvudet, han kommer nog inte längre ner föränns när han föds. Hon sa att om jag stoppar in fingret mellan benen kan jag känna hans huvud ca 4-5 cm in. Hmm, tror inte jag vågar ha sex då haha!

Blodtrycket va lite högre vilket också är ett tecken och jag har ofta mensvärk. Så nu håller vi tummarna, kanske blir en midsommarbebis?

Min vikt är nu 75.1kg och jag hade 55kg vid inskrivningen.

SF måttet va ca 36.5cm.
Om jag inte fött till torsdag kan hon göra en hinnsvepning :)Besök hos barnmorskan

Nu drar jag iväg till barnmorskan. Hoppas det blir det sista besöket :) Har endel frågor denna gången. Blir oftast så när det närmar sig.

Min mamma gissade att jag skulle föda idag, då får du skynda dig Vincent :)
Hade varit en perfekt dag att föda nu innan sambon är långledig :)

Efter barnmorskan ska jag och sambon storhandla, sen kommer det folk hit, ska grilla och umgås. Så allt detta kanske sätter igång det. *Hoppas*

Babysitter brum brum

Om man har en bebis som brukar somna i bilen kan denna stolen va bra. Den har olika ljud som gör så det låter som man åker bil och även vibrerar.
Tycker den va väldigt söt :)
Men vi köper ingen babysitter/ gunga föränns vi vet vad Vincent gillar :)
Denna finns på amazon. Tror jag bara sökte babysitter så kom den upp i nån av sidorna.

Mat, mat, mat

Det känns som jag aldrig riktigt kan bli mätt, eller behöver jag äta sjukt mycket för att bli mätt :) Äter hela tiden, jag tar automatiskt mina vanliga portioner och sen är jag klar, men får väl äta mer helt enkelt. Sen måste jag äta efter 1-2 timmar igen för då slår hungern till. Kanske inte konstigt matkostnaderna har ökat :P
 
Sen när man ammar behöver man också extra energi, så får försöka äta rätt och långsamma kolhydrater så jag håller mig mätt längre.
 
 
Vecka 33
 

Vecka 39

Idag är jag vecka 39. Bara 6 dagar till BF! Men det känns som jag kommer gå över tiden :( Börjar bli sjukt less på att vara gravid, varje dag känns som en evighet och skulle inte bli förvånad om jag får sättas igång. Vill verkligen slippa det för läst det gör mycket ondare och orkar inte vänta 3 veckor till.
Ska till barnmorskan imån och ska bli skönt att få höra så att Vincent mår bra, börjar bli mer och mer orolig nåt hemskt ska hända, att hjärtat ska sluta slå, vet inte vad jag skulle ta mig till då.
 
Har ont i huvudet varje dag nästan hela dagarna, men tar bara 1 alvedon om dagen, vill inte ta mer, känns inte bra med Vincent i magen, är väldigt trött och känner mig ledsen hela tiden. Vet att det beror på hormoner, kan bara börja gråta för ingenting, vet inte ens varför jag är ledsen. Men det är väl för jag är less på att vara gravid.
 
Det är mycket jobbigare att vara gravid nu för jag kan inte göra nåt, mina knutar bränner och värker i ryggen för minsta lilla och är så trött och har ont i huvudet. Sen letar man tecken på att förlossningen ska starta, man ligger i sängen och bara hoppas det ska börja göra ont, eller när man går upp på natten för att kissa så hoppas man vattnet ska gå, men inget händer och nu har jag inga tecken alls.
 
 
Kom ut nu Vincent! Vi väntar på dig!
 
 
 

Imorgon?

Min sambo har tippat på att Vincent kommer imorgon. Men jag tror inte han kommer va så snabb :P Tror inte han kommer denna veckan, kanske nästa, om han inte kommer nästa vecka kommer det bli såå drygt!! Om jag tex va beräknad i mitten av juli hade det inte känts jobbigt nu, det är det här BF datumet som sitter i huvudet och redan två veckor innan så börjar man hoppas varje dag som går. Man ställer in sig på att han ska komma nu. Men BF datumet är egentligen bara en gissning, min ägglossning kanske va en vecka innan eller en vecka efter än det som räknades ut. Sen när man läst att barnmorskor sagt att förlossningen oftast startat 1-10 dagar efter slemproppen gått gör de inte bättre :P Då får man upp förhoppningarna ännu mer. Men änsålänge sitter man bara med denna tråkiga mensvärken, vill ha lite action i magen :)


Såhär kanske Vincent kommer se ut haha!

Sommaren är tillbaka

Idag kom sommaren tillbaka efter flera dagar med spöregn :)
Med brist på annat så solade jag lite. Finns inte mycket jag kan göra längre, orkar inte fixa i trädgården eller städa mycket åt gången.

Pratade med försäkringskassan med och hon sa att föräldrarpenningen är beslutat och att jag får mina första pengar i juli :) Har även pratat med arbetsförmedlingen så nu är allt fixat med dom, fsk och akassan. Nu kan jag bara slappna av och vänta på Vincents ankomst <3

Men jag stör mig på att fsk alltid säger olika saker, sist sa de att det räcker med att sambon skriver sina inkomstuppgifter när man ansöker om tillfällig föräldrarpenning, men de behöver ha in ett arbetsgivarintyg från hans jobb. De kunde de sagt när jag frågade sist så hade det varit fixat nu. Sen är det 30 dagars handläggningstid så han lär inte få pengarna föränns i september. Men vi får lägga undan så vi klarar oss i augusti :)


Man ser att hans rumpa pekar uppåt, är en stor kulle upptill! :)

Föräldrarpenning

Måste ta tag o ringa försäkringskassan idag. Det står att mitt ärende fortfarande är pågående angående ansökan om föräldrarpenning och att de fick in ansökan 4 maj. Sen står det att preliminär utbetalning är den 26 juni? Verkar konstigt då jag ska ha pengarna i juli då första ersättningsdagen är 26 juni. Man vill vara säker att man kommer få sina pengar i tid och att allt är klart.
 
Är det nån som vet hur det funkar med tillfällig föräldrarpenning? Sambon kommer ansöka om det via mobilt bank ID och då skickar man in sina inkomstuppgifter på samma gång, men hur lång tid tar det tills han får de pengarna? Är det handläggningstid en månad då med? Tänkte att det vore bra om han fick dom månaden efter.
 
 
Lägger upp två bilder till från förra veckan! Får hoppas klänningen sitter bra utan magen :)
 
Ser ut som jag är kissinödig :P

Denna väntan

Jag märker lite skillnad för varje dag. Får mer och mer mensvärk i nedre delen i magen och ibland lite i svanken. Har också känt av fler sammandragningar. Men det gör inte ont utan bara som vanlig mensvärk. Men antar allt förbereder sig för de riktiga värkarna.
Nu imorse hade jag också väldigt bruna flytningar. Misstänker det är rester från slemproppen?
Sen igårkväll va jag kissig hela tiden. Gick nog på toa 4 gånger i timmen. Tittade på en unge i minuten på youtube, det finns 3 avsnitt där :) Kul o se hur det kan gå till med förlossningar i Sverige.

Sen märker jag att Vincent kommit ännu högre upp. Han sparkar upp på mitt bröst, finns verkligen ingen mer plats upptill så jag hoppas han hamnar längre ner nu :) Men samtidigt känner jag ett tryck neråt. Men magen är inte alls låg, undrar om den nånsin blir de :)


Regnbågar

Det är inte ofta man ser regnbågar. Och dessa utanför huset va jätteskarpa, svårt att få på bild bara. När man ser regnbågar känns det som man är i en sagovärld haha :)

Matkuber

Dessa ska jag köpa sen när vi börjar med smakisar till Vincent :)
Vi kommer göra egna pureer, billigare och bättre än de man köper. Dessa finns i 40ml och 70ml.

http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/ata-dricka/matforvaring/kuber-for-matportioner-8-pack-70-ml.html


Sätta igång

Funderar att ta en liten promenad, det sägs ju sätta igång förlossningen :) Sen kanske det hjälper mot huvudvärken!
Kommer bli mycket promenader med Vincent sen i vagnen :) Får passa på innan den kyliga hösten och vintern kommer. Vill verkligen inte behöva tänka på hösten nu! Men alla vet att den är snart är här ;) Sommaren går alltid för fort!
 
Sambon tittade på resor igår, han hade velat resa nästa sommar. Men jag tror det är för tidigt. Tror det är roligare om Vincent är lite större så han kan gå riktigt och leka. Sen har vi nog inte råd ändå när man är mammaledig.
Men resa är nåt jag älskar! Synd det inte är billigare! Om jag varit ekonomisk oberoende hade jag flytta till nåt varmt vackert land :)
 
Grekland september 2012. En månad innan jag blev gravid :)
 
 
 

10 dagar till BF

Nu är det bara 10 DAGAR KVAR till BF!! :) Men hoppas han vill komma nästa vecka. Har inte fått några fler tecken än mensvärk, tycker dagarna känns dryga nu i slutet. Har läst att förlossningen oftast startar 1-10 dagar efter slemproppen gått, och har läst om många som skrivit att deras förlossningar startade direkt eller bara nån dag efter den gått. Så då blir man ännu mer otålig. Så det kommer bli jobbigt om han går över tiden. Hoppas inte :) Har haft ont i huvudet hela morgonen, vill inte ta alvedon varje dag men huvudvärken gör att jag inte orkar göra nåt. Förstår inte varför jag har börjat få huvudvärk ofta.

Tecken

Hittade ett gravid-chips i påsen. Kanske är det ett tecken? Haha!Nya listan

Jag hade hoppats på att han kom på torsdag den 20 juni. Just för att det är röda dagar efter så sambon behöver då inte ta ledigt föränns på måndagen. Sen har vi ändå inget att göra under midsommar. Brukar alltid åka till stugan men det vågar vi inte om det sätter igång och föräldrarna tar en weekend till Tyskland. Så våran midsommar blir nog väldigt lugn med god mat istället :) (eller blir det sjukhusmat på BB) Men jag har en känsla att det inte är så långt kvar, samtidigt vill man inte hoppats för mycket för då blir det väldigt drygt om man går över tiden. 
 
 
lägger till Arya som tror den 22 juni :) Det är ingen som tror den 23?;)
 
 
 

Tillbehör

Nu vill jag bara börja använda dethär! :) Jag hoppas allt kommer till användning! Babynestet kommer vi ta med till stugan och när vi är hos folk. Bra att ha då det är lätt att bära med sig :) Också bra om man vill bebisen ska sova i sängen, bra det är kanter runtomkring som skyddar. Skulle aldrig våga ha bebisen liggandes jämte oss utan nåt runtomkring.
 
 
Baljan köpte vi på ÖB för drygt 100 lappen.
Hur gör ni som badar eran bebis? Har ni baljan på nåt bord eller sitter ni på golvet?
Har sett det finns typ stativ till vissa baljor med de är svindyra, iaf det som fanns på Babyproffsen.
 
Amningskudden köpte jag på www.amazon.co.uk, även babyskyddet samt leksaken :)
 
 
 

Sista dagen

Idag är det sista dagen på jobbet! Känns rätt skönt, får se om jag kan jobba lite efter vintern igen.

Jag känner jag va lite klyftig och tog min långklänning som är förkort och en annan topp, så nu är den i lagom längd när den bara går under brösten :)Bilder på bebisrummet

Fixade i ordning det sista i Vincents rum, dammade av och gjorde i ordning skötbordet. Så mysigt o fixa i hans rum. Har även strykt och tvättat hans kläder, men kläder fylls på hela tiden så har lite kvar o tvätta :) Nu får det inte plats mer i byrån, det skulle varit lite större lådor i skötbordet. 
Undra vad allt i detta rummet har kostat? Kanske borde räkna ihop och se hur dyrt det kan bli med bebis egentligen. Sen behöver man inte köpa allt som vi gjort, men det är inte lätt att inte shoppa loss :) Att inreda ett bebisrum är superkul!
 
 
Taklampa + rullgardin - IKEA
Fototapet - MrPerswall
Spjälsäng - Hello Baby från www.barnparadiset.se
Matta - Ellos
Tavla - Gekås
Mobil - www.kopbarnvagn.se
 
 
Golvlampa - IKEA
Skötbädd - Gekås
Blöjhink - www.amazon.co.uk
 
 
Kudde - H&M
Vetevärmare - www.barnrummet.se
Sängkläder - Gegås
 

Slempropp

Wohoo! Tror min slempropp gick nu, eller det borde varit den, äntligen ett tecken på att förlossningen närmar sig :) Sen har jag haft mycket mensvärk sen igårkväll och nu. Innan hade jag bara mensvärk då och då under dagen, men nu har jag haft det nästan regelbundet sen igår. Jag bara låg i sängen och kände på magen och den molande värken, man gillar det på nåt sätt och vill det ska bli starkare!
Och nu efter slemproppen gick har jag lite starkare mensvärk.  Är även lös i magen som också kan va ett tecken. Kanske va färdknäppen vi hade igår haha! För det va efter det jag började få mycket mensvärk. 

Men det kan ändå dröja länge trots slemproppen gått vad jag läst.

Kisskydd

Jahapp, nu har kisskyddet kommit till användning vi hade i sängen. Sambon la sig i sängen och frågade varför det va blött där. Nej de va inte mitt vatten som gått (tråkigt nog) utan katten hade kissat i sängen :( Vet inte om skyddet va bra nog för madrassen luktade ändå kattkiss. Eller beror det bara på den starka lukten som gått igenom.

Är såå drygt när hon kissar utanför lådan. Är jätteorolig hon ska kissa i babyskyddet eller babynestet om det ligger framme nån gång. Hon har alltid haft problem med detta och går i perioder. Hon känner sig trygg och är inte blyg eller skygg, lådan töms ofta och jag har försökt leka mer med henne. Får hoppas det inte är nåt allvarligt. Men hon verkar inte alls må dåligt eller ha ont nånstans.
Men hon vet att hon gjort fel för hon skäms verkligen.Jabadabado

Jag tycker Jabadabado har väldigt söta saker!
 
Har inte visat mobilen jag köpte för ett tag sedan. Den kommer inte hänga över spjälsängen utan över skötbordet. Men måste fixa en pinne som vi ska spika fast i väggen. Tycker det är dåligt med hängare över skötbord, de passar bara på spjälsängar.
 
 
 
 
Denna bilen är också från Jabadabado, ska även köpa en spargris i form av en bil :)
 
 

Magkollage

Magen har vuxit gradvis hela tiden! Men den tog fart efter vecka 30! Nu får den gärna sluta växa. Man undrar hur mycket som är fett av det, för allt spänns ju ut så svårt o veta. Men det är väldigt skönt att slippa känna valkar vid byxkanten haha. Minns att jag hatade den känslan när man kände sig uppsvälld och satt ner och kände hur valken hängde över byxorna :) Nu är magen fast hela tiden, stor men fast!
 
 
 
 
 
 

Upponer

Butt

En sak som jag tycker är positivt med graviditeten när det gäller min kropp är att rumpan har blivit större. Jag tycker det är snyggt med stora rumpor och former på tjejer.
Men jag gillar däremot inte rumpan utan kläder, måste ha nåt som håller upp den haha! Men sen när man går ner i vikt försvinner det alltid på de ställen där fettet borde stanna, varför går det inte punktförbränna? Hade varit så mycket bättre :) Man får helt enkelt bygga massa muskler under fettet istället.
 
Läste att Olga Rönnberg skrev på sin facebooksida att muskler inte kan förvandlas till fett, haha jag har alltid trott att de blev till fett om man slutade styrketräna. Men muskler och fett är två helt olika saker, och man känner sig mer sladdrig och fet om man förlorar muskelmassa så är väl därför jag känner mig fläskig om jag inte styrketränat på ett tag. Men då slipper jag oroa mig för det iaf :)
 
 
Lite egobilder på rumpan
 
 
 

Ny klänning

Gick in en sväng på Vila igår då jag såg denna klänningen hänga vid skyltfönstret. Fanns bara en kvar så testade den. Bör inte shoppa nåt så hade svårt o bestämma mig om jag skulle slå till eller inte. Är svårt att veta hur den sitter efter förlossningen. Men den passar säkert då med, i värsta fall får jag sy in den lite i midjan om den känns för stor :) Den va iaf perfekt längd, annars brukar det alltid va fel längd när man köper långklänningar. Jag är ett stort fan av leopard så mönstret lockade mig lite extra :) Även mitt Visakort är leopardmönstrat haha! Sen va det passande att köpa den för va på en studentfest igår, och jag har inte mycket kläder som passar så istället för att gå i leggins som jag gjort under hela graviditeten va denna ett bättre val :)
 
 
 
När man har långklänning som inte sitter mot kroppen ser man verkligen enorm ut!  Man blir lixom som ett tält :P
 

Kulan

Gud vad hög den blir när jag sitter upp! Inte konstigt det knappt går andas!
Ett under att huden kan töja sig så mycket, nu hoppas vi att den bara vill dra sig tillbaka med :)

Vecka 38+1


Haha

Dagens outfit!

Nu ska jag dra iväg o jobba några timmar! Rätt skönt att komma bort lite från huset, känns som man tillbringat nästan all sin tid mellan dessa väggar under hela sin graviditet.Blir nog inte bättre efter förlossningen hehe :)
Fast vi kommer åka till sommarstugan så mycket som vi orkar.
 
 
 
Min favoritväst! Köpte den på Vero Moda i vintras. Ångrar att jag inte köpte den i blå färg med, hade varit snyggt i sommar :)
 
 
 
 
 
 

Sommarbilder

Här kommer lite fler bilder sambon tog igår. Riktiga sommarbilder! Vill passa på att ta fina bilder innan förlossningen. För man vet aldrig när den sätter igång :) Spännande!
 
Grillade även igår och åt ute, så det va en perfekt sommardag med sol och god mat <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 38

Vincent är fullgången och bara ligger där inne och väntar tills han vill komma ut. Jag hoppas han inte har det för bra där inne! Hade varit perfekt om han ville komma nästa vecka. Känns lagom på nåt sätt :)

Jag märker att jag samlat endel vätska, inte mycket men jag har blivit större i ansiktet och lite överallt. Men kan ha mina ringar och skor utan problem.
Men en sak som jag känner av varje dag är att det gör riktigt ont i urinröret, eller nåt där inne. Känns som nån drar en kniv där inne :S Gör inte ont hela tiden men flera gånger per dag. Berättade det för min barnmorska och hon sa att det kan kännas så när bebisen trycker neråt? Min teori är att han trycker så mycket på urinblåsan så det inte går tömma den riktigt eftersom man kissar HELA TIDEN och man får inget riktigt flöde eller hur jag ska förklara det :P
 
Magen har heller inte sjunkit något, börjar bli jobbigt för magen trycker mot brösten och revbenen så det är svårt att andas. Men jag tänkte att det kanske är bra den inte sjunker för när den är väldigt låg töjjs ju huden mer neråt, och oftast får man slapp hud under naveln haha. Få ha den teorin i huvudet :)
 
 
 
Sambon tog lite bilder på mig i trädgården. Kommer mer bilder imorgon :)

Era gissningar

Här är en lista på era gissningar. De flesta datum runt BF är gissade så nån måste ju pricka rätt :P Rätt kul att mamma och sambon är de som har tidigaste datumen, klart de vill han ska komma snart :P Även jag men jag vill inte tro på ett tidigt datum, känns bättre att försöka ställa in sig på att han kommer i juli.
Om jag har tur går vattnet inatt efter jag gjort detta inlägg. För det gjorde det för Johanna när hon la upp sin lista, så nu kanske det smäller?! :D Haha eller inte, sån tur har jag inte :)
Är iaf bara 2 veckor kvar till BF och max 4 veckor tills jag föder!!!
 
Om det är fler som vill gissa så skriv isåfall nedan så fyller jag på listan :)
 
 
 

Bandit vetekudde

Beställde denna vetekudden i måndags och fick den igår, så väldigt snabb leverans :) Köpte den från barnrummet.se. Har aldrig haft en värmekudde, men den kan säkert va bra att ha när värkarna kommer eller lägga på min rygg som värker. Har flera knutar vid ena skulderbladet och det bränns som fan, har gjort ont i flera dagar nu. Borde gå o få bort knutarna men blir inte av.. Gör det inte lättare när man hör hur ont det gör att få bort dom.
 
 
Kudden är iaf till Vincent, tycker den passar bra i hans rum :)
 
 
 
 
 

Sista helgen

Hmm, jag funderar om jag bara ska jobba en helg till. För sen kommer ändå midsommar. Fast o andra sidan kan man lika väl jobba än sitta hemma. Då det bara är 8 timmar i veckan. Så jag hinner slappna av ändå. Jag får se hur jag mår helt enkelt.
 
Jag har alltid haft det rätt lugnt på jobbfronten. Mest haft deltidsjobb och har stämplat upp till heltid. Jag vill verkligen ha ett heltidsjobb men det är ju hur svårt som helst att få. Men jag har alltid haft flyt med akassan och jobb och sluppit gå arbetslös förutom en period för några år sen. Pratade med dom igår för fick hem en lapp att jag bara har 45 dagar kvar, men sen läste jag att man får 150 dagar till om man har barn under 18 år. Så det är perfekt tajmat för kommer ha lite dagar kvar från denna perioden efter mammaledigheten och sen förlängs det automatiskt 150 dagar till. Sen har jag en till period jag arbetat upp så får 300 dagar efter det. Jag har varit orolig då jag inte vet hur hög ersättningsnivån är på den nya perioden. Så det känns tryggt att ha den hösta nivån i ytterligare 150 dagar om jag inte hittar ett heltidsjobb! Då vet jag att vi klarar oss även efter mammaledigheten och jag har god tid på mig att hitta ett jobb. För vill inte jobba deltid hela livet, vill känna jag jobbar ihop mina pengar och slippa krångla med akassa och arbetsförmedlingen, men samtidigt är det väldigt skönt att inte jobba hela veckorna. Men man vänjer sig. Vet att det är skönt att även jobba heltid och känna hur man längtar efter helgerna :)
 
Magbild vecka 37+5. Här ser den inte lika stor ut som på andra bilder som är tagna längre ifrån.
Eller är jag bara blind :)
 

2007

Nu tar många studenten! Har redan gått 6 år sen jag tog min student och det känns faktiskt som en evighet sen, känns som man hunnit med rätt mycket sen dess.
 
Tittar på gamla bilder och man önskar ju man hade en bättre klädstil haha! Sydde upp en balklänning när jag va i Thailand men nu i efterhand förstår jag inte hur jag kunde ha den på min bal. En långklänning från tex Nelly hade varit bättre :) Tycker inte den skräddaren som sydde upp denna va alls duktig, han gjorde den väldigt enkel, för enkel. Sen klänningen jag hade på studenten, ett nattlinne? Hade en likadan fast svart på kvällen, vilken fantasi man hade :P Eller va utbudet sämre för 6 år sen? Idag finns ju hur mycket fina studentklänningar som helst!
 
Bild från en prinsesskväll vi hade innan balen (snygg utväxt btw)
 
Bäst att hålla hårt i glaset..
 
På den tiden va dessa skor högklackade
 
 
 
 

Gelenaglar

Är så sugen på att fixa mina naglar. Men det ligger inte i min prioritetslista just nu :) Det kostar ca 300-500kr va 4-5 vecka och de blir mycket pengar i längden.

Kommer nog göra sånahär rosa naglar när jag börjat på att igen :) Så snyggt!Motivation

Nu har jag motivation för att träna och få tillbaka min gamla kropp. Kikade igenom en blogg - www.jennieohlund.blogg.se, hon fick barn förra sommaren och va kul o se hur hon kom tillbaka till sin gamla kropp. Hon skrev även att alla celluliter hon fick under graviditeten försvann efteråt, så det ger mig lite hopp! Man får ju endel celluliter när man är gravid för man samlar på sig vätska, sen kanske man inte tränar under tiden och musklerna blir mindre.
 
Såg på nyhetsmorgon imorse och de ställde frågor till en kirurg/läkare om hur man får bort celluliter. Han sa att de inte går få bort helt och iaf inte med krämer, dermaroller o allt som sägs ta bort det. Fast det säger sig själv :) Celluliter får man när fettet är ojämnt under huden så de kan minskas om man går ner i fett och om man skaffar mer muskler, för då pressar muskeln ut fettet o de jämnas ut. Men det verkar som man aldrig kan få bort celluliter helt, finns dock operationer som töjer ut bindväverna o kan jämna ut det. Men jag tror att mycket styrketräning ger det bästa resultatet för att få bort celluliter, en gammal vän till mig hade rätt mycket celluliter på rumpa och lår och hon är väldigt smal, men även väldigt otränad. Så det räcker inte med att bara gå ner i vikt.
 
 
Bild från sommaren 2011. Vägde runt 52 och va nöjd med hur jag såg ut. Men mitt mål är inte att gå ner till 52. Vill ha lite mer former och muskler :) Ska satsa mer på styrketräning denna gång.
 
 
 
 
 

Sally Hansen

Jag har snart använt Sally Hansen Miracle Cure i två veckor för att få starkare och längre naglar. Jag har alltid haft problem med att de flagnar och går av, dessa skulle visa resultat på 3 dagar men jag har inte märkt nån förbättring!
Jag har målat varje dag och tagit bort det gamla så det är lite jobb med det. Men jag ger det några veckor till. Men mina naglar är hemska just nu. Missfärgade, supertunna och flisiga. Vill ha starka och långa naglar.
Sen går alltid nageln på pekfingret och tummen av, de blir aldrig långa..
 
 

Bygger på brännan

Idag har jag byggt på brännan lite till. Nu solar jag som jag brukar, verkar inte som jag kommer få några pigmentfläckar, då borde de väl ha visats sig nu? (Däremot har jag fått en ökat pigmentering innanför skinkorna om jag ska va lite personlig haha). Antar det beror på hormoner som allt annat? :)
 
Jag har mest skrivit om min graviditet den senaste tiden men det blir lätt så nu när det är så nära. Förlossningen och nuet är det enda man tänker på just nu och man lägger inte så mycket tid och energi på annat.
Det kommer bli mer inlägg om träning, mode och sånt senare när jag kommit in i allt. Men det blir nog mycket om Vincent med :P Nu när jag snart har en liten bebis är det extra kul att läsa om hur det är att va småbarnsförälder så om nån har eller vet nån blogg som nyligen fått barn så läser jag gärna den :)
 
 
 
 
 

Present

Idag fick jag en present i brevlådan av en vän! Va supersöta kläder till Vincent! :) Han kommer va jättesöt i dessa! Tack så mycket Sabina!
 
Sen tror jag att jag och sambon bestämt namn, han kommer nog heta
Vincent Lennox Nunez Björk :)
Tycker namnen passar ihop bra, alla har lite udda bosktäver och alla namnen slutar hårt med en konsonant.
 
 
 
 
 
 

Magbilder vid sjön

Försöker nu boka om min tid hos barnmorskan, men deras telefonsystem är riktigt kasst! De har bara öppet 2 timmar några gånger i veckan och man sätts inte i nåt kösystem så man kan sitta o vänta i evigheter. Men om man inte kan komma fram får man väl strunta att gå på mötet utan att avboka? Har heller inte nån emailadress till min barnmorska.
Lite fler bilder från igår. Tycker inte magen ser så stor ut i spegeln som den gör på bild. På bild ser den ju ENORM ut! Sjukt att kroppen orkar gå runt med en så stor mage, men det är tur jag fått lite mer rumpa så det balanserar tyngden :)
 
 
 
 

Drömmar

Jag hade väldigt svårt att somna igår, det enda jag kunde tänka på va förlossningen, sen hade jag endel mensvärk och även idag. Men det blir inte mer än så, jag vill ha värkar :P Inte ofta man vill ha smärta, men vill bara det ska sätta igång. Drömde att jag fick panik när förlossningen satte igång, får hoppas det inte börjar på det sättet.
 
Jag känner jag börjar nå min gräns med att vara gravid, det som jag känner är jobbigast nu är att jag hatar min kropp. Klarar knappt se foton på mig själv, ser att jag gått upp i ansiktet, blivit jättebred vid ryggen osv. Vet det har sina orsaker men jag klarar inte va såhär stor mer. Jag är livrädd att inte gå ner alla kilon och få bort dessa celluliter, att inte känna mig nöjd med mig själv igen, visst är det värt när man får ett barn, men bara för man blir mamma tänker jag inte offra min kropp och må dåligt, att va nöjd med min kropp är lika viktigt efter förlossningen som innan. Problemet är att jag inte kommer ha den tiden att träna mycket, iaf inte när jag måste amma hela tiden. Sen bör man inte träna hårt i början heller, vilket med är väldigt tråkigt. Saknar verkligen träningen.
Det är inte lätt att va gravid! Jobbigare nu än i början när jag mådde illa konstant och va dödstrött. För nu är man så less på det och innan växte bara magen, nu växer hela jag!
 
 
Idag va jag, min bror och brorsdotter vid sjön, väldigt mysigt och härligt. Får åka dit med Vincent sen <3
 

Baksmällan

Nu blir det bio med älsklingen! Är helt slut så hoppas jag inte somnar :)
Vad har ni för er denna helg?


Hittade äntligen en cola med mitt namn!Jobbigt

Igår hade jag en rätt dålig dag, kände mig superkänslig och kände mig ledsen trots jag inte hade nåt o va ledsen över. Haha det är sjukt hur dessa hormoner kan påverka en. Men jag kände mig bara så less på att va gravid, känner hur jag hatar min kropp mer och mer och får mer och mer ont överallt. Jag hoppas verkligen Vincent inte vill stanna för länge där inne, att han iaf kommer ut i juni.
 
På nätterna värker hela kroppen, och magen är superöm varje gång jag går upp och kissar ( som jag gör ca 5 gånger per natt).
Har också mer ont i ryggen, men har läst att det kan va ett tecken på att det är nära? Har mensvärk några gånger varje dag och får sammandragningar.
Men jag tror ändå han kommer att komma sent, att han kommer gå över BF. Men vi får se :) Jag håller tummarna vi får träffa han snart <3
 
 

Minigolf

Inte trodde jag att jag skulle vinna på minigolf :) Annars suger jag på det men det gick rätt bra :P Det va bara jobbigt att böja sig efter bollen så många gånger. Har märkt det typ bubblar vid revbenen när jag böjer mig fram. Tänkte om det va fostervattnet men det kan de väl inte va då det inte finns nån luft där inne?

Ledig

Skönt jag är ledig idag när det är så fint väder. Redan 9 imorse va det varmt så vi åt frukost ute idag :)

Det är redan 7 juni och det känns så overkligt. Inom en månad lär vi va föräldrar <3 Längtar varje dag till förlossningen, vill att den ska starta så vi kan påbörja vårt nya liv som familj.


Skela magen :)

Nationaldagen

Jag brukar inte fira Sveriges nationaldag, men det har iaf varit en väldigt härlig dag! :) Stekhett men härlig!
Har solat, ätit ute, fixat i trädgården och snart ska vi grilla och ikväll ska vi titta på en film. Imorgon kanske vi drar o spelar minigolf :) Måste passa på att njuta och göra saker innan Vincent kommer.
Älskar sommaren!
 
 
Jag höll på att fixa en riktig nyttig lunch tills sambon kom hem från jobbet, tänkte äta äggröra med smoothie. Men då kommer han med en pizza och kycklingsallad. Får äta nyttigt imån istället :P
 
 
 
Sasha njöt i solen också <3
 

Skippa dop eller inte

Jag funderar på om vi ska döpa Vincent eller inte. Varken jag eller sambon är troende och på nåt sätt känns det fel att döpa när ingen har nån tro. Sen känns det bra om Vincent själv får välja om han vill gå med i svenska kyrkan senare.
Känns som det är väldigt få i Sverige som är troende och att man döper, konfirmeras och gifter sig i kyrkan för det är tradition. Jag och sambon funderar att gå ur svenska kyrkan då vi även kommer gifta oss borgeligt om det kommer bli av i framtiden :) Jag vill inte ha nån präst som babblar om gud och jesus, finns inget tråkigare :)
 
Man kan ju ha en namngivelseceremoni hemma, då slipper vi ju även boka kyrkan i tid osv. Men varken jag eller sambon vill prata inför alla så vet inte hur vi ska lägga upp festen. Läst att många läser upp dikter, håller tal, förklarar varför man har ceremonin osv. Nån som haft en namngivelseceremoni hemma? Hur hade ni lagt upp det?
 
Vi kan iaf berätta för alla vad han ska heta och att festen är för att fira hans ankomst osv. Då behöver vi heller inte klä han i nån klänning :P Utan några fina finkläder istället. Förstår inte riktigt varför de ska ha klänning på dop.
 
 
 
 

Värmekudde

Denna värmekudden ska jag köpa. Egentligen mest för den passar i Vincents rum :P
Den finns på barnrummet.se. Men det funkar inte att beställa för det står bara att det är fel mobilnummer och epostadress trots allt stämmer. Så får ringa dom på måndag. Drygt när hemsidor inte fungerar när man väl ska beställa nåt.
 
Idag är det fint väder med så får bygga på brännan lite :)  Hade velat hitta på nåt med sambon idag då han är ledig imån, men känns inte som det finns mycket att göra. Jag tycker picknick är mysigt men det hatar han :)
 

Vecka 37

Nu är jag en vecka närmare min bebis! Det har alltid varit på onsdagar jag gått in i en ny vecka men det kanske är på torsdag? Har två olika appar och de säger olika. Men har för mig BM sa att jag va jämn vecka på onsdag. Det är iaf bara en dag :)
Nu har jag sett 4 stycken på facebook som fått sina bebisar denna veckan, och det gör det ju inte lättare precis :P Nu längtar man ju ännu mer och man vill det ska vara ens tur med. Men det kanske är ett tecken att jag med föder denna veckan? ;) Men om jag fått välja hade jag nog velat föda om ca 10 dagar eller nåt. Då hinner jag jobba lite till och fixa det sista, sen vill man inte han ska födas för tidigt så han får problem med amning eller andning osv. Men sålänge han är frisk och mår bra får han komma när han vill :)

Jag har inte fått några speciella tecken heller. Förutom mensvärk mycket oftare, men de är en mild molande smärta som säkert beror på att han kommit längre ner i bäckenet.
Har också mkt ondare i ryggen och fötterna vid minsta ansträngning, så det kommer bli en befrielse när denna magen är borta :) Slippa att rulla över i sängen för att komma upp skulle va skönt haha!
 
 
Om man tittar på profilbilden så är nog magen dubbelt så stor mot innan graviditeten, den slutade ungefär vid tatueringen, det är sjukt hur huden ens kan dra sig tillbaka efter. Det borde ju bli en stor sladdrig pannkaka av allt haha!
 
 

Babysitter

Jag vill köpa en babysitter eller babygunga. Är inne på en babygunga så han kan vaggas till sömns, och då kommer han lite högre upp.
Men det får vi isf ta efter förlossningen för det är inte säkert han gillar o bli vaggad eller så kanske han bara vill vara hos mig.

Alla dessa finns på www.amazon.co.uk. MYCKET billigare än i Sverige. Man kan välja Free delivery with prime i vänsterspalten så är det gratis frakt på alla som kommer upp.

Som tex Graco Snuggle swing kostar 1700kr i Sverige och bara 72 pund med gratis frakt på amazon. Det är 1000kr skillnad.

Ryggvärk

Igårkväll fick jag en enorm ryggvärk. Fick ont emellan skuldrorna och vid bröstkorgen typ. Brukar aldrig ha ont där. Kanske beror på att jag solade och även fixade i trädgården.
Nu i slutet kan jag inte ligga eller sitta i samma ställning för länge, och ligga helt på rygg går inte då jag inte får luft haha.

Glömde skriva igår att Vincent även är fixerad. Känns skönt att han nu inte kommer vända sig :)

Ska se om sambon kan ta lite magbilder sen. Är ju i vecka 37 nu!! :))

Vill ha :)

Tycker det är väldigt kul att bara titta runt efter bebissaker och saker till hans rum. Gillar Jabadabados inredningssaker. Ska köpa en spargris på babyproffsen från det märket så vi kan lägga undan pengar till han. Tänkte att så länge som jag är mammaledig kan vi istället lägga våra sedlar till han som vi sen lägger in på ett konto.

Besöket hos bm

Nu har jag och sambon varit hos barnmorskan. Äntligen är mitt järnvärde bra igen. Ligger på 120 om det nu stämmer. Förra gången låg det på 104. Mitt SF mått va 35, har för mig den låg på 35 för två veckor sen med så han växer kanske inte så mkt mer?
Frågade om när magen brukar sjunka men hon sa det va väldigt olika och det är inte alltid den gör det. Så jag behöver inte oroa mig han är sen på nåt sätt :)
Vi körde även förbi förlossningen så vi vet var den ligger.

Det enda tråkiga med besöket va att jag gått upp ytterligare två kilo. Går upp ett kilo i veckan :(, så nu väger jag 74! Jag förstår inte vad det är jag går upp? Har knappt nån vätska i kroppen, är orolig det bara är fett som jag måste kämpa med sen. Började lipa efter besöket pga alla hormoner och det här med vikten stressar mig. Trodde jag skulle gå upp runt 15 och inte över 20. Kanske är dags att börja lägga om kosten och äta mer nyttigt. För förr eller senare måste jag det och det kanske är lättare om jag kommer igång nu innan förlossningen.
Men jag hoppas dessa kilo mest beror på graviditeten och inte brist på träning.


Haha magen och rumpan blev lite väl putiga i denna spegel :)

Sola

Fint väder idag med! Trodde det skulle regna och då blir man extra glad av lite sol :) Passar på att sola lite, känner mig mycket fräshare med lite färg. Jag trivs verkligen inte o va vit. Men har iaf slutat sola solarium och tar brun utan sol istället. Mycket billigare och hälsosammare.

Idag ska vi till barnmorskan, vi kommer gå igenom önskemål under förlossningen. Frågade om förlossningsbrev förra gången men hon sa det är bäst att inte skriva nåt och istället skriva ner speciella önskemål i journalen. Hon sa de inte hinner läsa dom? Men jag har läst om många som skriver dessa brev så de borde ju göra nån nytta. Men jag har inga speciella önskemål som jag känner barnmorskorna borde veta innan, för man vet ju inte hur förlossningen kommer gå till, hur ont man har osv. Så jag tar det mer som det kommer. Tror det är lättare andra gången och veta hur man vill ha det.

Nu är det nära

Nu vill jag verkligen inte att magen ska växa mera, eller jag vill iaf att den ska sjunka. Tror nog inte den har börjat sjunka än trots allt. Den är fortfarande väldigt hög. Känns som att man kommer gå över tiden destu längre tid den är hög, men det kanske inte har med det att göra :P Man kan knappt andas och man känner sig kompakt på nåt sätt när den sitter uppe vid revbenen. Sen är magen stenhård konstant, är inte sammandragningar men den känns verkligen tung och stenhård. Är nog för att jag är rätt smal så man känner bebisen väldigt tydligt. När han pressar rumpan utåt känns det som huden ska spricka haha, stramar väldigt mkt.
Sen har fötterna börjat värka mer, när jag jobbar och står upp mkt så värker hela fötterna. Mamma sa att jag bara borde jobba nu på lördag och sen va ledig resten. Men samtidigt orkar jag jobba då det är så få timmar. Kanske blir nästa helg med sen får jag ta ledigt :P
 
Magen vecka 26. synd den inte stannade där :P
 

Att föda

Sitter och läser Gudrun Abascals bok - att föda. Tycker den är väldigt bra och informativ :) Står om alla skeden och vad som händer i kroppen när man föder. Vilka ställningar som är bra, om amning osv. Just nu känner jag att jag inte vill föda på rygg. Känns mest som negativt. Tror att jag vill testa föda på alla fyra eller hängandes över en sackosäck. Då har man mer kontroll och tyngdlagen hjälper till. Ändtarmen påfrestas även mindre och livmodern får mer syre.

Vincents rum

Det är endel skillnad från före och efter :) Innan hade jag det rummet så målarrum, men målar väldigt sällan så det användes i stort sett aldrig. Då blir det heller inte att man inreder det riktigt.
 
Jag är jättenöjd hur bebisrummet blev. Mest nöjd är jag med fototapeten från mrperswall.se. Även sängen gillar jag mycket! Ska ta lite fler bilder på skötbordet och hela rummet när det är helt färdigt.
Ikväll ska vi montera fast två gungdelar så man kan vagga sängen, sen är det bara mobilen som vi ska fixa över skötbordet :) Är en jättesöt mobil från jabbadabbadoo i trä.
 
 
 
 

Fototapet

Finns det nåt roligare än inredning?:) Sen jag blev tillsammans med sambon för 4.5 år sedan så älskar jag att fixa i hemmet. Bodde hemma innan så då kunde man inte göra så mkt. Jag känner mig som en hemmafru då jag fixar mycket hemma varje dag, lagar i stort sett all mat och tillbringar nästan all tid hemma. Låter kanske lite tråkigt för många men jag gillar att vara hemma och fixa :) Men visst hade det varit skönt att komma ut oftare och göra saker. Jag och sambon är dåliga på det. Om vi gör nåt utanför hemmet är det antingen bio eller besök hos familj och på sommaren blir det sommarstugan.
Detta va en av anledningarna till att jag kände det va dags för barn. Jag har gjort de jag vill göra som fest och resor och kommer inte plugga vidare. Sen vill man tillföra vardagen med nåt mer meningsfullt som att uppfostra ett barn och bilda familj. Det är tråkigt man inte känner nån som är i samma fas i livet som en själv. Man kommer lätt ifrån vänner som bara festar och sen har man inga kvar.

Kikade på fototapeter innan. Hade velat ha en i köket jämte matbordet. Tycker det är väldigt snyggt med tegelvägg men det passar nog inte in just där. Synd man inte har pengar till inredning nu. Finns massa jag vill göra hemma :) Men vi kommer inte kunna spara mkt i månaden när Vincent kommer.Lyxfrukost

Idag gjorde jag en riktig lyxfrukost till mig och sambon :) Brukar göra en riktig frukost på söndagar då jag jobbar på lördagar.

Juni

Igår gick vi in i juni månad och det är så overkligt! Tänkte i vintras att jag längtade tills vi gick in i juni för då är det nära :) Han kan lixom ploppa ut om 1-2 veckor.. eller 5. Hoppas på 2-3 veckor :P
 
Jag tror också han är fixerad nu. Det känns som magen sjunkit en aning och ibland kan det trycka mycket neråt och göra ont. Har också oftare fått "mensvärk". Vet inte om det bara är sammandragningar eller förvärkar.
Jag jobbar ju fortfarande 8 timmar i veckan och försöker jobba så länge som jag orkar, men jag känner jag inte kommer orka jobba mkt längre till. Får väldigt ont i fötterna, ont i ryggen och blir så trött i kroppen.
 
 

Babygåva

Igår va jag och hämtade ut en babygåva från Kronans Droghandel :) Man fick göra en beställning av den först.
Tycker det är bra man kan få hämta ut gratispaket från olika ställen när man är gravid :) Har innan hämtat ut från babyproffsen och apoteksgruppen :)
 
I paketet låg:
  • Våtservetter
  • Bepanthen till bebisar
  • Tidning
  • Bamse Schampoo+ duschtvål
  • Kräm till blöjeksem
  • Barnolja
  • Badleksak
  • Lite rabatter
  • Lite tester från Weleda och Björn Axen
 
 
 

Porträtt

Tänkte om nån är intresserad av att beställa porträtt så är det hög tid o göra det nu :P Tror inte jag har tiden/ orken att göra det i sommar när Vincent har anlänt :)
Kommer nog bli en hel del porträtt på Vincent sen :)

Kika gärna in på min hemsida om ni vill se teckningar/ målningar jag gjort och hur man går tillväga med beställning.
Hemsidan heter www.MalinsDrawings.se

Här är målningar som jag tror de flesta skulle kunna göra själva hemma. Man bara skriver ut en bild i denna stilen och gör rutförstoring och ritar upp. Sen fyller man bara i de olika partierna.

Rutförstoring är när man har en bild som man ritar rutor över, sen har man en canvas eller annat underlag i samma skala och ritar rutor. Då är det lättare att rita av föremålet på canvasen då man kan fylla i en ruta i taget :)

Jag brukar ta en bild på google, som tex dessa läppar, de va en realistisk bild, som jag redigerade o la till hög kontrast så blev det ungefär som på denna målningen. Sen kan man välja egna färger om man vill.

 

 
 
 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0