Värme

Nästa vecka verkar de bli väldigt fint väder, förutom fredag, verkar som det ska snöa då? Men det lär försvinna direkt isåfall :)
 
Nu kommer jag även bara jobba fredagar och lördagar så det är väldigt slappt för min del :) Kan verkligen planera inför Vincents ankomst. Sambon har även planerat sin semester. Så han kommer ta 8 veckor semester och de 10 dagarna med tillfällig föräldrarpenning. Vi får alltså hela sommaren tillsammans :)
Sen kommer han ge mig de 180 dagarna, men väntar på handläggningen med min föräldrarpenning. När jag vet min dagpenning kan jag planera hur många dagar i veckan osv. Men hoppas det räcker med 5 dagar i veckan.
 
Jag hatar när man inte har allt under kontroll, just nu vet jag inte hur mycket jag kommer få i akassa då jag nyligen blivit påanmäld då jag jobbat ihop ett nytt arbetsvillkor. Väntar på mitt arbetsgivarintyg jag måste skicka in. Men kommer få en utbetalning nästa vecka som de grundat från mitt förra heltidsjobb. Så kanske får betala tillbaka lite sen. Men jag trodde jag skulle få det högsta beloppet då jag fick det från mitt aktivitsstöd, och min handläggare sa jag borde få mer än från fsk. Men blir orolig nu eftersom jag jobbat deltid och därför borde få mindre än från mitt heltidsjobb. Vet inte alls hur de räknar :S Vill veta nu hur alltid ligger till men de öppnar på tisdag. Vill ringa nu!
Men på tisdag vet jag mer iaf. Hatar denna oro om pengar man ständigt har. Allt har alltid ordnat sig men när man inte haft ett heltidsjobb på länge är pengar alltid en ovisshet.
 
 
Mauritius. Där skulle jag varit nu. Vackraste land jag har sett. Men påminner endel som Thailand. Men mycket mer orört :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto Sasha

Min fina Sasha!
 

 

Namnsmycke

Ska skaffa mig ett namnsmycke sen. Tycker det va väldigt häftigt att kunna göra avtryck och ha på smycket :)
Fast de kostar endel.
www.lifestone.com har iaf jättefina saker man kan beställa.
Sen finns det billigare sidor med :)

Långklänning

Funderar på att köpa denna från nelly.se. Älskar corall och vill ha en ny långklänning till sommaren. Tänk er den med en fin bränna och guldsmycken :) (om man hinner få en bränna när man har bebis o ta hand om).
Man får även 250kr rabatt på nelly om man handlar över 500kr om man fått det erbjudandet på mail, så då kostar den bara 450kr :)

Men frågan är om brösten får plats i denna sen när man ammar. Man har ju ingen aning om hur mkt de växer när mjölken rinner till. Men änsålänge har de bara växt en halv kupstorlek. Tippar på en kupstorlek till men man vet aldrig :)

Beställde även hem parfymen innan. Hittade även en rabattkod här som gäller på glossme så den kostade bara 476kr med frakt :) alltså mindre än halva priset som säljs i butik, wihoo!

http://www.kampanjjakt.se/rabattkod/glossme.php



Bebisrummet färdigt <3

Nu har pappa satt upp taklampan och rullgardinen :) Så kommer inte göra så mkt mer med rummet. Kanske köper en annan matta senare och nån prydnad i fönstret.
Är jättenöjd med rummet :) Är så mysigt där inne! Är väldigt nöjd med lampan med, den lyser upp helt lagom. Gillar inte när det är för starkt ljus.
 
 
 
 
 
 
 
Den håriga bilen fick komma med också :)

One million Paco Rabanne

Min bror fick denna i födelsedagspresent igår. Den luktade supergott så min sambo blev med sugen på att köpa den. Men väldigt onödigt att köpa parfymer i butiker. De tar såna överpriser!
Nätet är det bästa!
Hittade den väldigt billigt på www.glossme.se. Svenska sidor brukar inte va så billiga men den sidan va jättebra. Med frakt kostar 100ml 526kr medans kicks tar drygt 550kr för 50 ml :S
Alltså DUBBLA mer. Funderar att köpa den till sambon då hans parfym är slut, man vill ju han ska lukta gott ;)
 
Ett tips om ni letar parfymer, köp på nätet :)
Gäller även smink och hudvård. butiker är alltid dyrare.
 
 
 
 
 

Sälja

Ska sälja detta barbordet. Mina föräldrar har köpt stolarna så hoppas vi får detta sålt. Alltid bra med lite extra pengar :) Är nyskick så undra hur mycket man kan ta för ett bord? Kan 500kr va lagom?
Minns inte riktigt vad vi la på det då vi köpte ett paketpris med stolarna, men tror bordet kostade ca 800-1000kr.
 
Och katterna ska ALLTID va nyfikna. Vi har lixom haft bordet i 2 år men när man ställer det på ett annat ställe så blir det jättespännande haha :)
 

Klänningar

Älskar shoppa klänningar och nu när våren/ sommaren är nära blir man så sugen.

Hittade dessa två från missguided.co.uk som jag blev sugen på.
Men den korta klänningen är svårt o hitta tillfällen till, men funkar till fest :) men inte många som klär upp sig så mkt längre när man går ut, så man får väl sticka ut ur mängden :)

Men långklänningen verkar skön o ha på sommaren :) börjat gilla långklänningar mer och mer och man känner sig lite extra glamorös trots den är så enkel. Det dumma med denna modellen är att den är lös under brösten och ner, finns risk man ser större ut då när de inte sitter åt vid revbenen. Men de kanske är bra efter förlossningen ;)
Längtar SÅ till sommaren!!

Har redan börjat planera dopet lite haha, tänkte det vore perfekt o ha dopet i slutet av augusti då det fortfarande är rätt varmt. Då kan vi va hemma hos oss och grilla och ha en liten grillfest efter :) Tror det blir mysigare än hyra lokal. Men det beror helt på hur många vi blir. Sambon har rätt mkt släktingar medans min släkt är väldigt, väldigt liten.
Har lixom 4 kusiner, farmor, morfar och en farbror o en morbror och mina två syskon och föräldrar. Så det är inte så många. Så dopet kommer nog bestå av 80-90% chilenare/uruguay haha.



Chili sin carne

Gjorde en mumsig chili con carne i veckan, eller sin carne som den heter när det är vegetarisk :) På receptet stod det att det va för fyra personer men det blev 7 portioner :) Så har ätit det i 3 dagar nu och fryst in. Blev väldigt gott, brukar inte va så förtjust i bönor men det va faktiskt gott. Men hade lite grädde i också, därför den är så ljus i färgen :)
 
Här är receptet om ni är sugna på att testa:
http://www.recept.nu/gert_klotzke/soppor_och_grytor/artor__bonor_och_linser/chili_sin_carne/
 
 

Mumsigt och nyttigt

Testade göra nyttiga bananpannkakor som Kenza tipsade om på hennes blogg. De blev faktiskt väldigt goda!
Blev tyvärr ingen bild då nåt gick fel och det blev en äggröra av allt, men lika gott för det :) kanske beror på att jag vispade ägget med elvisp.

Receptet:

Vispa 1 ägg och en klick kesella.
Mosa en banan och blanda i.
Sen stek i lite smör och servera med kesella och bär.

Jag la även i lite vaniljpulver.
Men nästa gång ska jag testa med två ägg och lite kanel i.
De blev väldigt söta och goda av bananen. Så tror de blir lite tråkigare smak om man blandar i bär?

Men ska testa lite olika varianter :) är ju en perfekt frukost där man får i sig mkt protein :) Om man vill lyxa till det nån gång kan man ta vaniljkesella istället :P

Skinnjacka

Ååh vad jag velat ha denna skinnjackan. Har Kenza 4 redan och är supernöjd med den. Men Kenzas jackor är så dyra.
Denna röda kostar 2995kr men är nu nersänkt till 2495kr på www.skinnbolaget.se. Men får hålla mig, det är alldeles för mkt pengar för mig just nu :/

Men om ni tänkt köpa nåt från kenza har iaf skinnbolaget rabatt på alla hennes produkter :)

Shopping shopping

Tänkte jag skulle fixa det sista innan bebis kommer så det är klart. Gillar inte att känna att allt inte är fixat :)
Beställde hem en amningskudde, amningspads, amningsbh, blöjhink med kasetter och våtservetter. Allt från amazon.co.uk för 930kr :) Va även gratis frakt på allt.
 
Gillar den bhn, har den fast utan amningsfunktionen och är jätteskön. Visste inte riktigt vilken storlek men tog 2 storlekar större än idag.
Nu är det bara spjälskydd, påslakanset till vagn och blöjor kvar :) Sen har vi nog allt vi behöver. Tänkte önska mig en bilbarnsstol i födelsedagspresent, men vet inte alls vilken vi vill ha. Nåt tips?
 
 
Bhn heter Sophie nursing bra
 
 
Dessa hade fått jättebra betyg, 672 servetter för 11 pund :)
Mer stjärnor

Varmare

Nu har det äntligen börjat bli lite varmare ute. Känns som våren är påväg :) Snart drar vi fram klockan med och då kommer de va ljust länge.

 

Kom också på att jag är i vecka 27+0 idag! Är alltså bara 90 dagar kvar!! Alltså 3 månader :)
Nu har fostervattnet halverats så man känner bebisen extra tydligt nu. Man kan känna om det är en fot eller huvud som rör sig där inne. Sambon och jag har legat och känt på hans rörelser de senaste kvällarna nu :) Är glad jag har moderkakan i bakvägg, annars hade man inte känt rörelserna lika tydligt.
Livmodern slutar rätt långt upp, nästan hela vägen upp där bhn sitter.
 
 
 
 

Powerwalk

Yes jag gav mig ut och tog en powerwalk idag. Har inte gjort det på evigheter. Känns väldigt skönt och det va så härligt väder, kändes som sommar när solen sken i ansiktet när det va vindstilla. Men klarade inte gå 5 km som jag brukar utan det blev 3.6 km. Fick ont i ljumskarna och höften.
 
Det är lite tråkigt att man är så begränsad, hade bara velat springa men jag känner mig skör i hela kroppen så vågar inte det. Magen är öm och höfterna värker lätt så tror inte det är någon bra ide att springa. Får göra det i sommar :)
 
Är ledig nu och kommer bara jobba 10 timmar i veckan framöver. Så idag har jag fått massa gjort. Städat hela huset, fått i mig bra saker som ägg och frukt idag, och ikväll blir det chili con carne med bönor och linser. Så jag hoppas jag får i mig det jag behöver.
Funderar att tvätta fönstrena inifrån och sen utifrån imån. Sånt här måste jag passa på att göra nu innan bebis kommer :)
 
Fler bilder från vecka 26+4
 
 
 
 

Längtar

Vi längtar så efter dig <3 Bara tre månader kvar tills du kommer till världen!
 
 
Inte konstigt det är jobbigt att böja sig framåt

Ny bikini

Nu har ju butikerna börjat sälja bikinis och jag älskar ju bikinis! Men detta året måste jag hejda mig :) Förra året köpte jag nog 6 stycken.
 
Köpte denna på Gina Tricot igår, underdelen va lite för liten men det kanske beror på magen, men de va väldigt låga där fram. Kostade 179kr, inte alls dyrt :)
 

 
 

Påsklilja

Va och köpte lite växter igår :)
Men påskliljan va inte glad imorse efter stått på trappan hela natten haha. Trodde man kunde ha den utomhus? Då den stod bland utomhusväxterna på Plantagen. Får hoppas den piggnar till idag :)

Repeat

 
 
 
Har nu kört denna på repeat i flera dagar. Blir väldigt glad av att höra den. Gillar melodin och hans röst!

Att musik kan göra en så glad :)
 
 
 
 

Saknar

Saknar min kropp jag hade innan graviditeten. Jag SKA få tillbaka den sen, oavsett om jag kanske är lite slappare i huden. Får hoppas den drar sig tillbaka bra :)
Det bästa för att få upp motivationen att träna och äta hälsosamt är att titta tillbaka på foton där man va nöjd med sin kropp. Nu är jag iofs gravid så inte konstigt jag gått upp :) Men i sommar kommer det hjälpa mig att titta tillbaka på tiden innan jag blev gravid. Borde börja promenera nu men börjar få smått foglossning så får testa gå kortare sträckor först. Det står ju att promenader är bra när man har foglossning. Men svårt om man får ont av det. Kanske testar gå ut i imån, men lovar ingenting ;)

Dessa bilder är från Grekland i september, en månad innan jag blev gravid. Minns när jag gjorde gravidtestet där nere då mensen va försenad. Men blev inget pluss och va jättebesviken. Men plusset kom månaden efter istället :) Gäller att ha tålamod.


Huset

Ska bli härligt när våren vill visa sig att ta fram utemöblerna. Kratta bort alla äckliga löv och grenar och få lite grönt i trädgården. Börja grilla igen och bara njuta av dagen :)
Längtar verkligen till sommaren när jag, sambon och lille Vincent kan åka till sommarstugan på Öland och bara njuta. Slippa tänka på jobb och bara fokusera på varandra! Hoppas verkligen vi får en härlig sommar i år! Eftersom vi hoppar över våren borde ju sommaren bli ännu bättre ;)
 
 
Kan ju säga jag inte tog detta fotot haha, om jag inte haft en lyftkvarn eller nåt till hands. Mäklaren tog den när mina föräldrar skulle flytta.

 

Ser lite härligare ut :)
 
 

Magen vecka 26+4

Sambon tog några magbilder igår :) Hade varit bra om jag tog lite bilder framför en vit vägg, blir mycket bättre foton då.
 
Den börjar verkligen kännas tung nu! Är ju en hel del extra tyngd man går och bär på. Sammandragningarna kommer oftare och även foglossningen börjar komma mer och mer. Strålar runt bäckenet ibland och värker. Men bara om ajg gått mycket osv.
 
Sen kan jag knappt raka mig där nere längre, man får chansa lite haha, kan ju knappt se den, bara om jag verkligen böjer mig ner och tittar. Även fötterna ser jag inte om jag tittar rakt ner haha.
 
 
 
 
 

 

Snyggt

Så jäkla snyggt!

Söndagsfrukosten

På söndagar brukar jag göra en extra god frukost. Idag blev det varma baguetter och vindruvor och en god juice. Annars blir det typ bara flingor med banan eller smoothie.
Men försöker äta mest smothie på morgonen då jag får i mig bra saker i den. Hade varit bra om jag kunde undvika all vetemjöl. Det är en riktigt bov när det gäller övervikt. Men jag älskar bakelser och bröd så det är svårt :)

 

 
 
 

Foton

Tog liten foton på kissarna igår. Sasha brukar inte vilja va ute men igår blev hon lite sugen.
Ska bli kul att fota Vincent sen :) Är så nyfiken på hur han ser ut och vem han kommer likna, vilka drag han kommer få. Tror han kommer likna sambon mest då han har så starka drag, känns som det mörka ofta dominerar. Jag gissar på svart hår och bruna ögon iaf :)
 
 
 
 
 

Lyx

Detta va väldigt gott :) gjorde min egna hamburgertallrik, godare än snabbmatskedjorna. Får testa göra egen hamburgare nästa gång.
Men gjorde en jättegod tomatsalsa till med finhackade tomater, olivolja, salt&peppar, färsk persilja, tomatpure och gul lök.

Storhandlade idag och då har man alltid massa gott att välja på :) Typiskt bara stt spolarvätskan som vi köpte på city gross hade läckt i hela matpåsen så fick skölja allt. Tur det bara va inplastade saker i påsen. Förutom smöret som vi fick slänga. Vill inte riskera att få i mig spolarvätska :S

Påskpynt

Jag har aldrig påskpyntat innan. Tycker inte det har känts lönt då det är under så kort tid och därför har jag inte lagt pengar på det. Men köpte lite fjädrar idag och pyntade busken utanför dörren :) Livar upp med lite färger i detta trista väder. Man får köpa lite pynt varje år så har man en samling sen. Vet att indiska har superfina påskägg man kan hänga upp.
 
Tänkte fråga er vad ni helst läser på min blogg? Det blir mest om min graviditet och inredning men förstår att det kanske inte är lika kul att läsa om man inte har eller planerar barn själv eller om man inte har intresse för inredning. Försöker hålla det lite blandat, innan va det lättare att göra inlägg med outfits, smink och skönhet för då la jag mer pengar på det. Shoppade mycket kläder och testade på olika saker. Men just nu går bekvämligheten först när det gäller kläder så blir liknande kläder varje dag. Sen shoppar jag knappt nåt till mig själv längre. Blir mest till huset och bebisen :) 

Men om ni gärna vill läsa mer om smink, kläder, hår eller nåt annat så säg till :) Tycker det är kul att blogga om det med, men är bara svårare att komma på vad jag ska skriva :P
 
Efter förlossningen, eller efter vi har kommit in i rutiner så kommer jag förhoppningsvis börja med träningen ordentligt igen. Och då kan jag skriva mer om det och skriva om min utveckling. Älskar träna och saknar det. Nu känns det som jag fått synliga celluliter på hela kroppen och man känner sig inte i form direkt haha.
 
Men när man varit utan träning i ett halvår försvinner nog endel muskler man hade innan och även konditionen. Det är tur man kan bygga upp det senare :)
 
 
 

Jämnställdhet?

Det här med jämnställdhet och barnuppfostran verkar vara ett känsligt ämne för vissa. Är medlem på libero.se och brukar vara inne på deras forum.
När man skriver att man tog reda på könet dels för att kunna planera bättre och pga nyfikenhet är det fel och såna som jag som ger ojämnställdhet i samhället. Jag förstår inte riktigt hur man kan dra det så långt. För det första tycker jag Sverige är ett väldigt jämnställt land så man ska nog inte överanalysera allt.

Bara för man gillar ett visst mode till killar betyder det inte man inte står för jämnställdhet, eller om man gillar att klä sin dotter med söta klänningar ska inte det va fel. Alla gör som de vill och man måste inte klä sina barn i unisex kläder för att va en bra förebild/ mamma. Varför inte inse att män och kvinnor är olika och uppskatta våra olikheter. Det ena könet är inte mindre värt för det.
Jag skulle iaf inte klä vår Vincent i spetsklänningar bara för att inte leda in han in i ett spår där killar måste leka med bilar och tjejer med dockor. De får leka med precis vad de vill men jag ska kunna klä vår bebis så som jag vill. Hur kan kläder och inredning på ett bebisrum ens störa människor. Finns det inget bättre o klaga om ;)

Sen förstår jag inte varför det känns så tabu att ta reda på könet. När jag säger vi vet könet till folk i vår omgivning höjer de på ögonbrynen eller blir jätteförvånade.
Sen tror jag inte på att förlossningen blir enklare för man har sparat den överraskningen. Man lär bli lika glad oavsett om man vet kön eller inte. Är så mycket andra känslor som ska in så könet är bara en liten del av allt :)

Men jag tror det är tabu för vissa tror att man ska tycka mindre om sitt barn om det är ett visst kön. Men de flesta tar reda på könet av ren nyfikenhet, jag hade känt lika mkt glädje om det är en flicka.
Sen har det hjälpt mig att knyta an med bebisen i magen när man "vet" det är en pojke. Vi kallar han Vincent och folk brukar fråga hur Vincent mår osv. Sen tänker jag ändå ibland att det kan ju va en liten Melissa där inne med, bara man förbereder sig på det och inte är helt och hållet inställd på en pojke.

Just detta med föräldrarskap finns det sååå mkt åsikter om. Blev även ifrågasatt när jag sa jag gärna hade velat ha ett heltidsjobb efter mammaledigheten. Kändes som de trodde jag inte vill vara hemma med bebis utan bara vill ha pengar.
Men och andra sidan vill jag nog jobba som jag gör idag den första tiden efter mammaledigheten så man kan va hemma lite mer. Men sen vill jag ha ett heltidsjobb. Tycker det är jättejobbigt och behöva gå på akassa och gå till arbetsförmedlingen och va beroende av dom. Vill klara mig själv och jobba ihop min lön.




Giggs passar i rosa iaf :)

AAJ

Jag har läst att det är vanligt man får kramper i vaderna och fötterna, speciellt på natten.
Klockan 6 imorse fick jag uppleva det i vaden. FY vad ont det gjorde. Vaknade direkt av en hemsk smärta och skrev rakt ut och försökte få bort det i panik haha. Brukar då och då får kramp i tårna, men vaden va hundra gånger värre. Så min vad har varit öm och känns trött hela dagen. Sambon hade blivit livrädd om han va hemma och får höra mig skrika av smärta. Kanske stödstrumpor hjälper? Ska köpa det nästa vecka iaf. Nån som vet om det går köpa i nån butik eller måste man beställa?
 
På måndag är även min sista dag på trygg hansa. Känns lite konstigt. Men får komma tillbaka dit sen när jag vill. Blir kanske till våren nästa år, sen har jag även deltid hos min mamma. Så skönt att ha två jobb trygga som man trivs på även efter mammaledigheten. Trots att jag inte har fast anställning.
 
Sen tror jag att det är dags att ta bort min piercing så inte hålet töjs. Får hoppas den inte växer igen. Men det är svårare att det växer igen i naveln än öronen verkar det som.
 
Vecka 21

Baka

Blev att jag gjorde morotskaka också :P
Blev nog liite för mycket glasyr hehe

Vegetarisk mat

Ikväll blev det "korv" stroganoff. Byter ut falukorven mot sojakorv, finns en som ser ut som en falukorv och smakar likadant :) Är glad jag inte äter kött och slipper bry mig att det kan finnas höstkött i det jag äter. Som idag sa de på radion att de fick skicka tillbaka all rostbiff också, vet inte från vilket märke.


Jag testade göra quinoa istället för ris då jag trodde de va väldigt nyttigt. Men fullkornspasta har mer protein och mindre kolhydrater så då är nog det bättre tom. Men det är iaf bättre än vitt ris som jag brukar äta till korv stroganoff :)

Får se om jag klarar ändra mina matvanor lite, man har ju kommit in i en svacka sen man blev gravid. Allt började pga av illamåendet och man åt bara de man fick i sig som mest va goda saker, sen har de hållt i sig endel.

Det känns som folk som känner mig inte förstår det här med att va "vegetarian". De menar att om jag åt kött innan kan jag väl äta det nu med ibland om det inte finns nåt annat alternativ just då. Men bara för jag åt kött innan betyder det ju inte att jag vill göra det nu? Jag är ju vegeterian av flera anledningar, om jag åt kött ibland är man ju ingen vegeterian. Och jag undviker inte kött bara för jag vill vara en vegeterian eller för att det är nåt krav utan för jag blir äcklad av att äta djur och är inget jag vill stödja. Man blir mer och mer medveten om hur djuren behandlas o hur det förstör miljön. Fisk är också nåt jag framöver kommer sluta med. Försöker äta det ibland nu när jag är gravid men sen slutar jag nog. Blir äcklad av det med. Sen är det ännu svårare att äta kött nu när de va så längesen jag åt det, känns mkt äckligare nu och känns onaturligt. Så jag blir irriterad att andra kommer med sina åsikter och ifrågasätter det. Nästan som de tror jag är cool för jag är vegeterian? Så är inte riktigt fallet. Hade gärna kunnat äta kött ibland då jag tycker det är väldigt gott, saknar grillat. Men blir samtidigt äcklad.


Bebissparkar <3

Igår rörde sig bebisen för fullt. Den sparkade inte så mycket men kände hur den rörde sig inne i magen jättetydligt. Känns så häftigt och läskigt på samma gång. Sambon fick med känna och hans ögon ploppade nästan ut haha, han tycker det är väldigt häftigt att känna bebisen inne i magen <3
Tror det va därför jag drömde om bebisen inatt, drömde att bebisen greppade tag i mitt finger och handen nästan stack ut haha. Även när sambon gick till jobbet vid halv 5 imorse rörde han sig för fullt. Han vill inte ligga still. Men vid dessa veckor kan man känna bebisen rätt mycket då den fortfarande har endel plats att röra sig på. Sen kan fosterrörelserna va svårare att känna när det blir trängre.
Sen drömde jag att jag började blöda jättemycket, blev jätteorolig för missfall. Usch vad hemskt det skulle va :(
 
Läste det kan va farligt för bebisen om man får urinvägsinfektion när man är gravid, som är lättare att få då man måste kissa hela tiden och gör det svårare att få ut allt. Svårt att veta om man har urinvägsinfektion när man kissar hela tiden och ibland känner man sig kissig men inget kommer. Så ska se om jag kan testa det hos BM den 2 april. En sak mindre att oroa sig för om man har det testat.
 
 

Deklation

För er som är nyfikna kan man gå in på skatteverkets hemsida och se sin deklation om man har e-legitimation.

Jag kollade min nu och trodde jag skulle få som jag brukar, alltså runt 2000kr tillbaka. Till min förvåning står det att jag ska betala tillbaka 3100kr plus ränta :(((
Förstår inte varför de drog för lite skatt när jag mailat rätt skattetabell till dom.
Sån tur va får min sambo 4000 tillbaka så blir väl +-0. Men dedär extra pengarna hade verkligen suttit fint vid midsommar när bebis kommer :(


Vimpel

Funderar att beställa denna vimpeln till Vincents rum, fast att jag byter ut de vita med en turkos färg då våra väggar är vita.
Är en tjej som syr upp jättefina vimplar här: http://beaswebshop.blogspot.se/
 
 
 

Bananpannkakor

Igår gjorde jag bananpannkakor till kvällsmat. Orkade verkligen inte laga riktig mat så fick bli det :) Tycker nästan pannkakor egentligen är en efterrätt, speciellt detta recept. Men det va såå gott! Sen älskar jag pannkakor. Jag hade bara 1 banan i men om man vill ha mer banansmak blir 2 bananer bättre.
 
 
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl (1 dl kan bytas ut mot grahamsmjöl eller rågmjöl)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 mogna bananer
  • 1 msk socker

 

Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar).

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en separat bunke.

Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen.

Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten.

Stek pannkakorna i smör.

 
Bild från google
 

Hård mage

Idag på jobbet har magen varit superhård och öm. Känns som man knappt vågar gå och man går väldigt försiktigt. Vet inte vad det beror på, om det kan va att jag va uppsvälld eller sammandragningar som vissa får nu?
Vet inte riktigt hur sammandragningarna ska kännas men det gjorde iaf inte ont. Hade dock lite "mensvärk" idag också.
 
Ibland är magen jättehård på ena sidan eller ett område, känns så konstigt och speciellt :) Man kan känna sig till var bebisen ligger i magen <3
 
Den 2 april ska vi till barnmorskan igen, får se om hon mäter mitt järnvärde. Hoppas det går uppåt iaf!
 
 
 

Föräldrarpenning

Det här med föräldrarpenning är väldigt komplicerat och invecklad i början. Nu har jag läst på en hel del om allt som rör föräläldrarpenningen, för jag vill verkligen ha kontroll och veta saker. Annars blir jag orolig och stressad.
Tycker denna guiden va superbra för er som också är osäkra om föräldrarpenningen:
 
http://foraldrautbildning.forsakringskassan.se/EW_foraldrapeng.htm
 
På den guiden va det första stället jag läste att man grundar sin SGI från heltidsjobbet sålänge man har stämplat upp till heltid och trots om man har ett deltidsjobb efter heltidsjobbet. Så nu känns det tryggt att det är så och att de inte bara sagt det över telefon. Tycker de borde stått tydligare på FK:s hemsida för där står det inget om hur det funkar med ett gammalt heltidsjobb och hur man kan spara SGI från det.
 
Så nu har jag skrivit ner en lista över vad jag behöver göra så föräldrarpenningen blir klar.
 
  • Skaffa e-legitimation, har nu laddat ner "mina sidor" appen och "BankID" appen så jag kan planera min föräldrarledighet utan behöva skicka in massa intyg osv. Måste bara skaffa ett BankID på min bank.

 

  • Idag har jag fått hem en annan blankett jag skulle fylla i till FK. Så kommer fixa det när jag kommer hem och skicka den imån tsm med mitt arbetsgivarintyg.
 
  • Kontakta vår kommun att jag och sambon ska ha gemensam vårdnad. Om man inte är gift skrivs all vårdnad automatiskt på mamman.
 
  • Min sambo måste beställa en inkomstblankett och sen skicka in till FK så de vet vad han ska ha för ersättning. Även ansöka om tillfällig föräldrarpenning för de 10 dagar i samband med födseln.

 
 
Det är det jag ska göra nu, sen är det väl bara att vänta tills de vet vilken ersättning jag ska ha, sen får vi börja planera dagarna. Tror att sambon kommer ta ut sina 10 dagar och sen tar han kanske 8 veckors semester eller mer. Sen kommer jag va hemma och ta över hans dagar förutom de 60 som inte går ge bort.
Beroende på hur mkt jag får i ersättning vill jag helst ta ut 5 sjukpenningdagar, sen efter 180 dagar är förbrbukade så kanske jag tar 5 sjukpenningdagar och 2 lägstanivådagar, får se hur långt det räcker och hur mkt man klarar sig på. Vill hellre va hemma lite längre och få mindre i inkomst, sålänge man klarar sig på den. Annars får det i värsta fall bli 7 ersättningsdagar i veckan.
 
 
 

Träning

Saknar att träna. Men man känner sig så otroligt klumpig och öm i kroppen så jag skulle inte kunna träna fullt ut, och då är det inte alls kul när man bara kan träna försiktigt. Så får försöka ta igen det sen. Idag när jag gick i 5 min så fick jag superont i höften, kanske bara va stel men hoppas jag kan gå promenader iaf. Tänkte börja med det nu i april när jag kommer jobba mindre.

Är lite orolig om jag kommer få mkt problem med höftpartiet när jag blir större. Då mina höftben är lite vridna och benen har lite olika höjd, skiljer ca 2-3 cm, så ser lite sne ut när jag står rakt :P Men ena sidan av kroppen kommer ju påfrestas ännu mer nu när jag är tyngre. Änsålänge är det inte så farligt iaf. Däremot på morgonen när jag ska gå upp har jag ont överallt, ryggen är hur stel som helst och känns som träningsvärk.

Välja bil?

Det är tre bilar som vi testkört och gillar. Men hur ska man välja vilken man ska köpa. Är det dyraste köp jag nånsin gjort så det är ett stort beslut. Utseendemässigt gillar jag Kia Sportage mest, körmässigt är det nog Honda CR V, sen är ju Hyundai ix35 fin med och mer kompakt, men den har större bagageutrymme än Kian medans Hondan har störst. Sen har vi bara hittat automatare i Hondan, de andra är mest manuella.

Men man får en 2011-2012 i kian och hyundaien för samma pris som en 2008 i Hondan,sen får man nybilsgaranti i Kian och Hyundaien och det är ju en trygghet.
 
Vi vet iaf att vi INTE vill ha diesel. Ser inget positivt med det alls, så förstår inte varför föräljarna tycker dieseln är bättre? De kostar just nu lika mkt som bensin, tar lång tid att värma upp bilen och mkt dyrare skatt. Vi kör väldigt lite och korta sträckor så det kommer inte löna sig. Sen tycker jag Dieselbilar brukar låta mkt mer.

Det va det som va minus med Hyndaien va att den bullrade väldigt mkt. Men hade helst velat ha en vit bil, tonade rutor, automat, bensin och med isofix fästen som är rymlig och är en hög bil. Men har inte hittat den ultimata bilen än :)
 
 
Honda CR-V
 
Kia Sportage

Hyundai ix35

Växer

I appen Hello baby kan man ju se bebisens verkliga storlek. Det är stor skillnad från vecka 5 då vi fick reda på att jag va gravid till nu :) Han får inte ens plats på skärmen längre på Ipaden.

Minns när vi såg testet och det va positivt <3

Mammatopp

Denna mammatopp köpte jag i veckan på H&M. Har inte alls många långa tröjor/ toppar och kan ju bara ha leggins så det är jättesvårt och välja kläder på morgonen. Känns som man mest har samma kläder hela tiden :) Bekvämligheten går före nu för tiden :)
 
Den kostade 199kr, men hade 20% rabattkod så blev lite billigare.
 
 
Som vanligt ska nån katt va med i bakgrunden, denna gång ville Sasha va med på bild :)
 

Gravid vecka 25+3

Nu är det 101 dagar kvar till BF. Snart nere på 2 siffrigt :)

Tog lite bilder på magen idag. Gud nu växer den som bara den! Nu har jag också börjat känna av kramp i benen och fötterna. Läste det är vanligt men minns inte varför? Inatt kändes benen jättestela och började göra ont.
Tänkte köpa hem stödstrumpor när lönen kommer och sen skulle jag få ett sånt midjeband som ger stöd för höfterna av en tjej på jobbet :) Måste även köpa en skön bh, tänkte köpa en amningsbh då mina bhar börjar bli för små, tycker de på H&M är väldigt fina men de har så dåliga storlekar. 75-80 i underband ger ju noll stöd och nu behöver man verkligen stöd när de växer.
 
 
 
 
 
På drygt 1 månad har den vuxit såhär mycket!

Onepies

Såg de hade rea på www.pieceofnorway.se. Jag har ju redan köpt en onepiece men deras är väldigt snygga. Men mycket dyrare.

Gillar denna mycket, kostar 800kr och innan kostade den 1900kr :) är nog för säsong för mysiga onepies snart är över.

Klädbilder

Här kommer lite kassa mobilbilder jag tog idag. I detta linnet framhävs inte magen så mycket då det inte sitter så tajt. Kan ta bild imån med min nya mammatopp jag köpte i veckan. I den framhävs verkligen magen då det är resår under brösten :)
Ska ta bild på min onepies nån dag med som jag fick idag. Den är väldigt mysig men va för kort i benen. Så får ha benen lite uppdragna. Jag är 168cm lång och tog en S. Så ni som är runt 168 och vill ha rätt längd så välj M. (Köpte den på missguided.co.uk).

Men jag gillar när den är lite tajt, tycker man kan få en hängrumpa när man har såna stora onepies.

Fake Bio Oil

Är så besviken på min Bio Oil som jag beställde från ebay. Fick hem den idag, och tror den är fake. Då den har en annorlunda färg och annan lukt. Står den är gjord i sydafrika, vet inte om det spelar nån roll?
Känns ju sådär och inte veta om den är fake och vad den faktiskt innehåller. Luktar inte alls gott heller.

Kommer iaf inte beställa från ebay mer. Man vet aldrig vad man får och det mesta på ebay/ tradera är nog fake.
Hände samma sak när jag köpte en chynnadollsbikini på tradera så fick jag en jäkla trasa hem som inte gick använda. Fick sy om hela bikinin. Anmälde den säljaren och sen blev han avstängd.

Men kommer nog inte slänga den. Känns onödigt och slänga 260kr i sjön och min andra bio oil är snart slut.
Har iaf kontaktat säljaren och frågat om den är fake och varför den har en annan lukt. Men de lär iaf inte erkänna den är fake om nu så är fallet :)



Golvlampa

Va inne och kikade på Clas Olsson och såg den läckra lampa. Hade varit snygg i Vincents rum. När jag tittade på prislappen stod det komiskt nog att lampan heter Vincent :) är ett tecken!
Men har ju redan köpt en golvlampa :/

Morgondrinken

Dricker detta varje morgon. Är juice med nässelpulver och nyponpulver. Kan inte riktigt säga det smakar gott, men är inte lika äckligt som det ser ut :)
Just nu blir det bara en tsk av varje per dag. Men det verkar som man ska äta 1 msk per dag så får försöka öka dosen sen. Men vill helst inte ta för mycket juice, men om jag ska ha 1msk i lär de bli väldigt grumligt :)

Men nässlan innehåller 70 hälsogivande näringsämnen och är ett bra järntillskott :)

Föräldrarpenning

Jag är så lättad!!
Jag har gått och varit orolig om min föräldrarpenning och vilken period de grundar den på. Min mamma har pratat med tre olika och alla de sa de grundar på mitt heltidsjobb, men har ändå kännt mig osäker för på nätet står det annorlunda och den första jag pratade med va väldigt negativ och sa inget om det och på henne lät det som jag får lägstanivån.
 
Men nu har jag pratat med dom igen då jag fått hem blanketter min arbetsgivare skulle fylla i som jag inte riktigt förstod. Men han sa att jag inte ska skicka in dom om jag haft ett heltidsjobb innan mitt deltidsjobb och om jag varit inskriven på arbetsförmedlingen hela tiden, så han skickar hem en annan blankett där jag bara ska skriva i lön och period från mitt heltidsjobb :)
Känns såå lättande!! Men samtidigt vet man ju aldrig med försäkringskassan, de kanske hittar nåt knas att de inte kan grunda det därifrån. Men det blir säkert bra. Tjänade väldigt bra där också, men man får tyvärr inte räkna med övertid men hade väldigt mycket ob tillägg då jag jobbade natt i cirka 6 månader och kväll innan det.
Men har läst att de kan räkna med övertid om det är återkommande? Jag jobbar över nästan varannan helg hela året. Det hade ju varit bra isåfall :) Om jag får en hyffsad ersättning har vi råd och köpa en ny bil :D Måste bara spara det sista till handpenningen. En hel del har ju gått till Vincent. Behöver nog nästan 40 000 i handpenning.
 
 
 
 
 

Spjälsäng Hello Baby

Idag monterade jag och sambon spjälsängen. Den va mycket enklare att montera än byrån, färre delar.
Så äntligen kunde jag bädda, hänga upp mobilen och pyssla i rummet :) Sen innan bebis kommer ska vi sätta dit medarer, sån del vid benen som gör att den kan vagga.
 
Nu är det inte mycket kvar.
Taklampan och rullgardinen ska upp, sen funderar jag på att sätta upp gardiner, nackdelen är att fönstret är intill väggen, annars har jag en perfekt gardin i en turkos färg.
 
Men väggen åt höger har jag inget änsålänge. Kommer va nån tavla där sen kanske. Sen ska jag köpa nån fin prydnad att ha i fönstret :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Satte dit lite stjärnor som jag köpte från amazon.co.uk
 
 

Vecka 25

Idag är jag i vecka 25. Mår faktiskt väldigt bra fortfarande, väldigt skönt att jag inte fått några större problem. Svullnaden jag fick igår försvann under dagen så det va skönt. Men jag har börjat bli väldigt klumpig/ förvirrad haha.
Tappade mina bestick på golvet 3 gånger igår vid olika tillfällen, glömmer var jag är påväg och tappar nästan balansen ibland. Sen kliar det överallt, allt sticks känns det som. Försöker smörja mig ordentligt, smörje mig med 100% Pure igår för o se om det berodde på Bio Oil men det kliade ändå efter. Tycker om att smörja magen, känns skönt och den är så fast och rund, till skillnad från sen efter förlossningen, då blir det nog sladdrig och platt :P
Läste att det är viktigt att äta bra under de tre sista månaderna då bebisen näringsbehov är som viktigast då, men jag äter bra mat, men även mycket dåligt. Men huvudsaken är väl att man inte bara äter skit och att man får i sig alla näringsämnen. Va sugen på burger king igår, men sambon va duktig och sa vi ska va nyttiga så vi köpte en sallad på Ica istället. Som faktiskt också är väldigt gott :)
 
Jag kanske lägger upp bilder varannan vecka istället. Då ser man mer skillnad :)
 
Känns som jag har massa att göra hemma plötsligt, igår va det fullt upp hela dagen och idag kanske vi börjar montera spjälsängen ;) Vill bara bädda den och göra det mysigt. Inte för att det är bråttom men jag blir så varm i kroppen när man går in i bebisrummet och man börjar se hur det byggs fram. Men vi måste ha det stängt där inne för nu har även vår andra katt (kisskatten) börjat hoppa upp i vagnen och det är strängt förbjudet, för när hon legat där ett tag så kommer hon kissa i den och det skulle inte va så kul. Vet inte om det går tvätta en hel vagn, och kattkiss luktar väldigt starkt.
 
 
 
 
 

Spjälsäng Hemnes

Då fick jag sista delen monterad igår, sambon orkade inte hjälpa till så har fått montera hela själv, men det gick bra. Va inte så svårt som jag trodde :)
När jag satte dit skötdelen så insåg jag hur mycket plats byrån tar, själva byrån är en bra storlek men när man har skötdelen på så blir den 40 cm djupare och det gör rätt mycket. När man fåt upp möblerna inser man också hur litet rummet är :) Det är synd att sängen och byrån täcker stor del av tapeten. Men kanske kan ha skötbordet i andra hörnan av rummet. Får se hur det ser ut också :)
 
Testade att möblera på olika sätt, men av dessa tre alternativen kändes mot tapeten bäst, för den är nog djupare än vad den är bred så då täcker den tapeten minst, sen är det skönt att skötbordet är mot en direkt när man går in i rummet. Det dumma är bara att jag inte kan ha lampan där jag tänkt :)
 
 

 
Här är den snett över, men då tar den mest plats. Här ser ni också vad jag menade att jag satte skivan där bak åt fel håll :P Får se om det går måla det svart eller vitt. Är väl bara att tejpa runtom.
 
 
 
 

 

Babyproffsen

Idag va jag och hämtade ut min babybox från babyproffsen. Den innehöll lite kuponger, new born blöjor, cleasil schampoo och balsam, en tidning, trosskydd och bestick till bebisen. Sen hittade jag denna fina blå filten med stjärnor och denna bilen. Rätt kul då jag såg den bilen på nätet idag och tänkte köpa den så hittade jag den på babyproffsen :) Kostade typ detsamma då de hade gått på frakt på nätet. Tänkte den ska stå i fönstret eller på ena svarta hyllan vi köpt. Köpt två små fyrkantiga från IKEA.
 
 
Nu tänkte jag och sambon montera skötdelen, ska se om jag kan få till lite bra foton på skötbordet :) La alla bebiskläder i tvätten nu med så ska jag stryka det och vika in fint sen <3
 
 
 

 

Provkört bil

Idag va jag och sambon och provkörde en KIA sportage och en hyundai iX35.
Gillade mest kian utseendemässigt och körmässigt. Den lät mkt mindre än hyundaien. Men vet inte vad som är bäst, diesel eller bensin. Vi kär väldigt lite, mest i stan, så känns som bensin är bäst. Lägre skatt, men dieseln kostar väl mindre än bensin och säljaren sa dieselbilar har ett bättre andrahandsvärde. Han rekommendera hyundien då den har 5 års garanti och inga krav för att få garantin. Kian är väldigt petiga med att man måste serva bilen i tid hela tiden och på en kia försäljare annars försvinner hela garantin. Om man servar nån vecka försent får man betala allt själv. Men bara man är noga med det är det lugnt.

Denna vi provkörde kostade 229000 för en 2011 som hade en söndrig backkamera. Men på blocket har jag hittat samma årsmodell med fler funktioner o samma miltal för 150-165000. Så det är viktigt man inte köper första bästa :)

Men bagaget va på gränsen till för litet, mindre en honda CR-V. Men det går säkert in en barnvagn utan problem.

Monterat skötbordet

Igår satt jag och monterade skötbordet hela kvällen, tog säkert över 3 timmar. Men blev bara klar med byrån, så ska montera skötdelen idag. Trodde faktiskt inte jag skulle klara montera det själv :) Va väldigt mycket skruvar och delar men det gick bra. Men visste jag skulle göra nåt fel och det gjorde jag :P Den plankan som jag spikade fast på baksidan satte jag på fel håll så den blå färgen hamnade mot väggen och den bruna fula "trä" färgen kom framåt. Ska ta bilder på den sen så förstår ni :) Kommer nog försöka måla det svart sen.
 
Orkade inte ta kort på det igår för hade svinont i svanken efter ha suttit ner så länge med böjd rygg, inte det bästa när man är gravid. Men det blir verkligen fint i bebisrummet, sån härlig känsla att få se rummet med egna ögon och inte bara i huvudet :D
 

 
Apropå en annan sak om graviditeten så märkte jag imorse hur svullen jag va i underlivet. Kändes jättekonstigt och det lixom tog emot, kändes som jag skulle sprängas haha. Sökte på google och det verkar rätt vanligt eftersom man har en ökad blodmängd i kroppen plus att livmodern trycks neråt. Kanske beror på monteringen igår?
Men just igår kändes magen superstor, kändes som den hade vuxit massa under dagen bara :)
 
 
 
 

Trötte Giggs

Jag rollade vagnen i helgen för den va väldigt hårig, och det första man ser i vagnen är en katt i den så la en handduk i vagnen så den inte blir hårig igen. Han tycker verkligen det är mysigt där :P Men snart kommer den va upptagen med en annan bebis!
 
 

Utvecklingen

I lördags så överraskades min sambos mamma med en 50 årsfest. Så de va massa släktingar till sambon där, även många jag aldrig träffat tidigare. Det är kul med uppmärksamheten man får när man är gravid. Alla säger att magen är så fin och vill gärna ta på den. När det är släkt och familj får de ta så mycket de vill, däremot kanske man inte vill nån helt främmande ska ta på sin mage som inte har nån koppling till bebisen. Fast det har inte hänt än iaf :)
 
Skulle ta ett gruppfoto med hans mamma och man får kommentaren : Malin, dra in magen är du snäll! Haha alla skrattade. Tänk vad hemskt om man fick den kommentaren om man inte va gravid ;)
 
Mådde även pyton igårkväll, hade så extremt ont i magen så jag inte kunde röra mig. Hade ätit helt fel tider hela dagen och ingen riktig mat och då brukar jag svullna upp och få kramp i magen. Men tror det beror på järntabletterna också, kände mig helt förstoppad och kunde knappt andas. Känns som man får knivar i magen. Men det va borta när jag vaknade. Brukar med bero på när jag har mycket gaser i magen, men på nåt sätt fastnar de där nu när jag tagit järntabletterna haha, och då blir den orolig. Får försöka äta mycket fibrer, men äter iaf linfrön varje morgon och dricker proviva juice, vet inte om det ska hjälpa.
 
 
Ryggfetten ökar för varje vecka ;)
Hört det är det stället som det är svårast att få bort fett på? Gäller att träna ordentligt sen, men vi får se hur det blir med det haha. Man har ju inte lika mkt tid som innan när man har bebis, men och andra sidan jobbar jag inget så är hemma varje dag så kanske kan träna lite hemma. Men om jag är supertrött lär de inte bli av.
 
 
 

Mr Perswall

Nu är äntligen fototapeten på plats. Är väldigt nöjd med motivet och den passar den övriga inredningen vi har.
Tror lille Vincent kommer trivas i sitt stadsrum :P Men det dröjer nog ett tag innan han börjar sova där.
Men vi ska försöka göra så han börjar sova i eget rum rätt fort, iaf när han slutat ammas. För en på jobbet väntade till sin son va nästan 2 år och han sover jättedåligt på nätterna och går alltid och lägger sig i deras säng medans hennes dotter började sova i eget rum efter 8-9 månader och sover jättebra där. Destu längre de sover med föräldrarna destu svårare blir det att låta de sova själva sen.
 
 
Tapeten före
 
Fick inte med hela tapeten
 
 

Söndagsmys

Världens sötaste

Inspoo

Älskar Gemma Atkinssons kropp. En riktig inspiration :) jag hoppas mina bröst kan hänga till sig sådär efter graviditeten ;) Så jag vill ha lite häng, tycker det är väldigt kvinnligt och vackert. Bara de inte ser trötta ut.


Pappa kommer sen och fixar fototapeten i bebisrummet :D
Kommer lägga upp foton hur det blev sen. Kanske tom monterar sängen o skötbordet ;)

Estelle & Thild

Fick hem min ansiktskräm igår. Beställde den från Life och kostade 170kr. Den är ekologiskt och för blandad/ normal hy.
 

Den luktar väldigt gott och va lagom krämig. Gillar inte när de är för vattniga eller för feta, men denna kändes jätteskön att smörja på :)
 

Bebis sparkar vecka 24+3

Nu fick jag äntligen sparkarna på film :) Låg i sängen och plötsligt såg jag hur hela magen guppade till under linnet.
Det känns som en jättekraftig och lång puls inne i magen, eller nästan som hicka fast i magen :P Svårt att beskriva känslan. Men den sparkar kraftigare och kraftigare hela tiden. Så den växer iallafall :)
 
 Min mage ser väldigt hårig ut, känns som jag fått mer hår sen jag blev gravid :P
 

Diorskin forever

Jag tänkte ge en liten recension om vad jag tycker om Diorskin forever foundation. Jag känner mig inte så nöjd med slutfinishen och den täcker för lite och håller inte så bra. När jag drar ett finger på huden försvinner foundationen endel. Man tycker den borde hålla lite bättre. Sen vill jag ha en mer täckande foundation. Denna är nog låg till medel täckande och vill minst ha över medel. Just för att min hud är så ojämn i tonen. Funderar på att sälja min andra men inte bestämt mig än. För jag va mer nöjd med Lancome teint Miracle som jag hade innan, men samtidigt vill jag ha lite mer täckande än den också :P

Men jag valde lite för mörk nyans i Dior och det kan med påverka, ser inte lika jämnt ut då. Så den kanske känns super mot sommaren när jag fått lite färg i ansiktet :). Men på vintern kör jag på en mer täckande nästa gång. Kanske estee lauder doublewear :) Man måste ju testa :) Sen är det väldigt olika från person till person vad som passar ens hud osv. Men det är bra att testa olika märken och sorter av smink, tillslut hittar man en perfekt :) Just foundation tycker jag är väldigt viktigt så den känns rätt. För om huden känns ful och ojämn så blir allt fult. Hellre en jämn och lysande hud än fint sminkande ögon.


En sak jag lärt mig på senare tid va att foundation lägger man först och den tar man för att jämna ut sin hudton, sen tar man concealer som ska täcka finnar, ringar under ögonen osv, sen puder som sätter allt på plats. Innan tog jag concealer först men då försvann det mesta när jag drog med foundationborsten och fick då ta concealer igen :)

Hihi

Så söt!

Statistik

Min blogg hamnade på "synas" i veckan och fick en hel del extra besökare den dagen. Då hamnar ett inlägg från bloggen på blogg.se där alla kan se. Väldigt bra gratisreklam för bloggen att få va med där :) Men det är svårt att få besökare som följer ens blogg regelbundet. Jag är ingen som följer massa bloggar men följer Kenzas.se, Kissies.se, skvallerbloggens.se och withlovins.blogg.se :)

Nässel och nyponpulver

Beställde Nässepulver, nyponpulver och MSM pulver förra veckan. Fick hem det igår.
Nässelpulver innehåller jättemkt järn och nyponpulvret innehåller mkt C vitamin, så det är jättebra och äta nu när jag är gravid, och annars med då jag är vegetarian och får i mig för lite järn. C-vitamin hjälper kroppen att ta upp järnet. Jag tar även järntabletter men hade varit bra om jag kunde ta tabletter varannan dag och pulvret varje morgon, det kanske räcker. Kommer ta 1 msk av nypon- och nässelpulvret och blanda i proviva juice och ta varje morogn. Sen 1 tsk MSM pulver som är bra för immunförsvaret  och gör det mer effektivt att ta upp näringsämnen.
Köpte det från www.rawfoodshop.se. Är inte så dyrt men läste de bara håller i två månader, så man ska nog inte köpa för mkt på en gång.
 
 

Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Denna gratängen gjorde jag i söndags. Den blev verkligen jättegod! Jag brukar inte va så förtjust i fisk men i denna va det jättegott. Jag hade både torsk och lax i. Väldigt krämig och mumsig :)
Väldigt nyttig med då den innehåller både fisk, spenat och blomkål. Älskar även dill!
Sen va det väldigt gott att ha skivade tomater på.
Jag ska snart köpa en bok och samla alla mina favroitrecept i och lägga in bilder på det :)
 

 

Ingredienser

Ingredienser

  • 400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej
  • 400 g bladspenat
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk hackad dill
  • 3 tomater
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g ost i skivor eller riven
  • 4 port ris

Till servering

  • 1/2 citron i klyftor
  • ev bröd

Så här gör du

  1. Tina fisken och spenaten om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Torka av fisktärningarna och lägg i en smord, ugnssäker form.
  4. Smält matfettet i en kastrull. Ta från värmen och rör ut mjölet. Späd med mjölken lite i taget, tillsätt buljongen och vispa ut ev klumpar. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör då och då. Tillsätt dillen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa vätskan ur spenaten. Skär tomaterna i skivor. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter och lägg i formen tillsammans med spenaten. Krydda med salt och peppar. Häll på dillsåsen. Toppa med tomat- och ostskivorna. Sätt mitt i ugnen 20–25 minuter, tills gratängen fått fin färg.
  6. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera fiskgratängen med kokt ris, citronklyftor och gärna en bit bröd.
 
 
 
 

Beställt Bio Oil

Fick tipset att köpa Bio Oil på ebay så nu har jag beställt hem en 200ml flaska Bio Oil:)  Men tycker de va väldigt missvisande med frakten, trodde det stod frakten va gratis och när jag redan godkänt köpet står det att frakten kostade 13 pund. Svindyrt från london, det kan inte kosta mer än 50-60kr att skicka därifrån så det tycker jag va dåligt. Frakten va exakt samma som priset som flaskan. Så allt kostade 260kr, så jag tjänar 50ml än om jag köpt från apoteket där 60 ml kostar 99kr. Får titta extra noga vad frakten kostar nästa gång.
 
Men 200ml räcker nog längre än den lilla 60ml flaskan :)
 
 
 
 

Magbilder vecka 24

Magen börjar bli rätt stor nu. När jag jämför med andra magar i samma vecka tycker jag de ser mindre ut, ska bli spännande och se hur stor man blir. Min mamma sa hon gick upp 10-15 kilo med oss alla, och jag har redan gått upp 10 kilo.
 
Har fått mer bristningar på brösten, de syns även i bikini och bh, men inget som syns på bild om jag inte tar närbild. Men de lär blekas mycket sen, syns ju rätt mkt nu när de är röda och man är så vit. Så tycker inte det är så farligt. Däremot såna breda bristningar som vissa får är ingen höjdare. Men jag smörjer mig iaf med Bio Oil 2 gånger per dag, har snart använt halva flaskan och inte ens haft den en vecka, så trots om den är billig blir det endel pengar om man tänker 2 flaskor i månader, 200x4= 800kr för bara bio oil om man smörjer i 4 månader 2 gånger per dag.
 
Sen tar jag bodyscruben på magen, brösten och höfterna när jag duschar, den är oljig och len när man scrubbar med den :)
 

 
Jag börjar känna mig väldigt tung när jag går, och det känns som man vaggar fram. Har märkt det är riktigt jobbigt att gå i trappor, och jag går väldigt mkt i trappor på jobbet, säkert 20 gånger per dag.
Sen brukar magen kännas väldigt öm ibland, kanske beror på att jag är uppsvullen, blir det lätt efter mat osv.
 
Man har också märkt andra är annorlunda mot en, de frågar väldigt ofta hur man mår och säger man inte får bära tungt och bryr sig väldigt mkt. Sen får man oftast de första blickarna på magen. Men det är bara trevligt! :)
 
Sen en annan sak jag tänkte på, har läst att naveln kan puta utåt när man är gravid, men istället har min navel blivit större och djupare? Nu kan jag se rakt in i naveln, det kunde jag inte innan. Men det vänder kanske sen när magen blir större. Då får jag nog ta ut piercingen. Änsålänge har hålet inte ändrats och har en ring istället så det inte blir för trångt.
 
 
Det va denna bikiniöverdelen jag köpte på Ullared, älskar leopard ;)
 
 
 
 
 

 
.

 
 

Bilder på huset

Har lagt upp lite bilder på huset innan men tog lite update foton i söndags. Jag kan spendera en hel dag med att bara städa och fixa i hemmet. Synd man inte hade massa pengar så man kunde renovera hur man ville. Då hade jag lagt klinker i köket, bytt allt golv, målat huset vitt, lagt nya stenar på uppfarten och mycket mer!

Vi trivs iallafall jättebra här och hoppas vi kan bo här länge till. Känns verkligen som ett hem <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 24

Idag är jag vecka 24! Nu skulle fostret klara sig om jag födde idag, men oftast får den endel kompliaktioner. Så han får gärna stanna kvar i magen ett tag till :) Men känns sjukt att jag hade kunnat föda en människa nu och att han kan klara sig. Såg denna bilden på google, känns overkligt att den är så utvecklad redan, bara att den är i miniatyr.
 
Han kan känna igen våra röster så man får prata lite med han, försökte filma sparkarna igår men han slutar alltid sparka när jag ska filma :) Men det är svårt att få på film då det är så snabba ryck, som en kraftig puls. Men igår fick jag en väldigt kraftig spark, den starkaste hittills! Det va ingen snabb kick utan en riktig spark utåt som man såg jättetydligt, sen lät det också, men den fick jag tyvärr inte med på film. Får lägga upp en film senare i graviditeten när man ser sparkarna tydligare :)
 
Jag mår väldigt bra, börjar känna mig piggare och gladare. Beror nog endel på det fina vädret och att jag har rutiner nu när jag jobbar. Men på eftermiddagen är kroppen helt slut, man lunkar lixom fram och man känner sig tung. har ett väldigt fysiskt jobb där jag går väldigt mkt och bär endel.
 
Kommer lägga upp magbilder ikväll så håll utkik :)
 

Beställt ansiktskräm

Va i akut behov av en ansiktskräm så har beställt denna från lifebutiken.se. Har inte läst på så mycket om ansiktskrämer men denna verkade bra och naturlig. Jag har alltid haft lite olika krämer och inte riktigt fastnat för nån. Har haft bodyshops mest. Men tycker inte de är så bra och känns som att smörja med vatten.
 

Sambon

När vi va hos barnmorskan i torsdags så sa hon att man kan få foglossning nu och att man ska tänka på hur man sitter, ligger och rör sig. Jag har inte fått några större problem med det än förutom att jag lätt blir öm i ryggen.
Hon sa även att man ska undvika att dammsuga då det är mycket sneda rörelser och man böjer mycket på ryggen.
Så i söndags när jag vårstädade fick han äran att dammsuga! Inte ofta han får det för mig för han är inte lika noga.
Jag är rätt pedant och vill ha upp allt från minsta dammkorn, så det är lite störigt när han missar att dammsuga under soffan eller hörnor. Han tyckte heller inte nedervåningen "behövdes" dammsugas för han orkade inte mer haha. Men i trappan samlas dammråttor som är lika stora som katterna så jo det behövdes så det fick han göra med :)
 
 
 

Onepies

Jag har länge tänkt köpa en onepies. Borde egentligen gjort det i höstas för i vår/sommar lär den inte användas så mycket :P Men Ska beställa hem denna från www.missguided.co.uk. Kostar drygt 300kr så inte så farligt.  Kände att denna passade mig perfekt för det står även ett M på ryggen och jag heter ju Malin ;) Just nu går jag nästan alltid i min tjocka mysiga morgonrock hemma, skönt att bara ta på sig. Men denna är nog skönare och inte lika varm för min morgonrock är extremt varm.
 
 
 
 
 

Ute och leker

Både Giggs och Sasha va ute och myste i vårvädret i söndags. Köpte ett till koppel på Ullared :)
Giggs älskar vara ute och trivs i koppel,men vågar nog inte ha han som utekatt. Är rädd han ska bli påkörd, komma i slagsmål eller gå vilse. Sen får de massa fästingar och bli smutsiga på våren/sommaren. Har en utekatt och han kan va borta flera veckor på sommaren. Han kommer iaf alltid tillbaka :) Men så jäkla vidrigt när han tappar en riktigt mogen fästing inomhus!!! För några år sen klev jag på en, fy, är det äckligaste jag vet!!!! Sen hade han tappat en bebisfästing i min säng när jag bodde hemma som hade sugit sig fast på magen, fick panik!
Blir även äcklad om man ser en mygga sitta o suga mitt blod.
 
 

Inspiration

Är det bara jag som blir väldigt motiverad av att se snygga och vältränade kroppar?
Jag borde titta på såna här bilder varje dag för då kanske jag klarar hålla mig från allt godis/kakor och liknande jag stoppar i mig. Jag kommer ha mycket tid över efter mars och ska försöka börja promenera iaf, sålänge jag inte åker på foglossning eller nåt annat. För vill inte gå upp onödiga kilon bara för jag är gravid. Är redan försent men ska försöka att inte förvärra det. Blir svårare att gå ner det sen då. Min rumpa har blivit en hel del större, det är ett pluss men inte celluliterna som medföljer haha. Får gå på bodypump sen, det är väldigt bra träning och kände resultat rätt fort i ben och rumpa men även armar.


Jag gillar den rosa bikinin. Om nån ser nån liknande nånstans så säg gärna till ;)

Fotosession - Sasha

Hade en liten fotosession på kissen Sasha igår. Tycker det är så kul att fota när bilderna blir bra. Man får passa på när det är sol ute. Om det är mörkt eller molnigt ute blir det inte alls lika bra bilder. Får försöka lära mig att ställa in kameran så man alltid får bra bilder. Ser fram emot att fota Vincent! Man behöver egentligen inte åka till en fotostudio, kan få till minst lika bra bilder här hemma och där man kan välja exakt hur man vill ha dom.
Kommer lägga han i den fluffiga vita filten vi köpte och ta fina bilder och framkalla sen :)
Så istället för att lägga tusenlappar på studiobilder så kan man lika gärna köpa en systemkamera, finns faktiskt rätt billiga idag som inte är svåra att lära sig.
 
På tal om Sasha så upptäckte jag igår att hon hade kissat i babygymet :( Inte konstigt de slutade sova där. Men tvättar hela liggdelen i tvättmaskinen och hoppas på att den inte går sönder. Den kommer säkert ändå få tvättas fler gånger då bebisar kan spy och degla lite hursom :)
 
 
Mina älskklingar <3
Sasha ser inte ut o trivas, ibland vill hon bara inte bli störd...
 
Eller tvingad till nåt
 
Tycker hon liknar the grumpy cat som syns överallt haha
 
 
 
Sen kan bilderna bli lite fulare haha, ser ut som en riktig dubbelhaka.. tjockis!
 
 

Fler besökare

Jag är lite nyfiken varför min statistik ökade idag. Det måste vara nån som nämnt min blogg nånstans, hade varit kul o veta var? :) Hur hittade ni hit? Har fått 4 nästan likadana kommenterar nästan samma tid och då brukar det oftast va tävlingar och dylikt. Men jag tar tacksamt emot kommentarer. Tycker det är jättekul att få respons på mina inlägg osv.  Däremot gillar jag inte blogg tävlingar och bloggbyten. Om jag vill tipsa om en blogg gör jag det för jag tycker den är bra och värd att läsas.
Men tack så mkt för ni tycker min blogg är fin! :)
 
 

Rengöra sminkborstar

Jag är rätt dålig på att rengöra mina sminkborstar, brukar dröja många veckor innan jag gör det igen. Jag använder alla dessa borstar förutom de två små svarta vid varje sminkning så det blir jobbigt att rengöra alla varje dag.
 
Men jag använder babyschampoo för att rengöra dom, går nog bra med tvål med då de flesta är syntet eller fakepäls eller va det kallas :) Men penslar med äkta hår ska tvättas med schampoo då tvål lätt torkar ut.
Men syntethår håller mycket bättre än äkta hår. Har nån enstaka och de fäller mycket mer strån medans de med syntet inte fäller ett enda. Sen är syntet mycket mjukare och sticks knappt nåt. Så förstår inte riktigt fördelarna med äkta hår? Är egentligen bara negativt, dyrare och inte snällt för djuren. Köpte bara den från sigma för den fanns inte i syntet, och den fäller endel, dock inte när man sminkar med den men när man tvättar den kan den tappa nåt strå, är den långa med vitt hår som är äkta.
 
De från Sigma köpte jag på www.sigmabeauty.com, Mr Bunny ressekit.
De rosa är Real Techniques och de köpte jag från www.amazon.co.uk
Concealerborsten är från Smashbox som jag köpte på Kicks
Den vinklade borsten som jag använder både till ögonbrynen och över franskanten är från make up store
 
 

Målningar i huset

Tog lite foton idag, blir bäst bilder när det är solljus ute :) Jag byter rätt ofta tavlor och möblerar om dom. Kör på turkost i köket, vardagsrummet och badrummet just nu. Är en fräsch och vårig färg :) Bytte underlägg på matbordet med, hade de dystra svarta innan. Så härligt med sol! Börjar känna vårkänslor nu!
Kanske borde passa på att tvätta alla fönster?
 
Säg till om ni är intresserad av att köpa en tavla, eller beställa. Även om ni är sugna på att beställa ett porträtt i blyerts. Funderar att ha en liten kampanj/rea på porträtt framöver efter mars för att få in lite beställningar. Säger till isf :)
 
 
 
 

Hårförlängning

Jag gjorde en hårförlängning med keratinvax i mitten av oktober och nu är det snart dags att ta ut det då fästerna har hamnat väldigt långt ner, och det gör att de lätt syns. Ser inte så fräscht ut med vita klumpar i håret :P Så efter ca 5 månader kan man ha en hårförlängning beroende på hur fort håret växer.
Men mitt löshår är inte alls speciellt torrt så tror nog jag ska ta ut håret och sätta dit det igen. Då tar man bort slingorna med ett medel och sen köper nytt vax som man smälter fast håret med. Min kompis som satte i håret samtidigt som mig kanske med ska sätta i det igen så vi kan göra det på varandra, så det kostar ingenting ;) Men om jag skulle köpa nytt löshår hade jag fått betala ca 3000kr. Inget jag vill lägga pengar på nu.
Har tappat ca 10 slingor så det blir lite tjockare när jag sätter dit alla igen, men endel hårstrån från slingorna har ju lossnat så det är tunnare än när jag satte i det i oktober. Men det är betydligt tjockare än mitt naturliga hår :)
 
Sen nån månad innan jag tar ut det andra gången kanske jag ska bleka topparna på löshåret, hade velat ha lite ljusare längre ner, men det sliter enormt mkt på håret, speciellt löshår som redan är så preparerat. Men bättre o bleka löshåret än mitt riktiga :) För tror jag kommer tröttna på denna färgen efter sommaren.
 
 
Mitt tunna livlösa hår i oktober innan hårförlängningen
 
 
 
Gillar mitt ljusa hår också, men har insett jag isåfall ska ha en mörkblond färg eller ljusbrunt och inte superblekt som jag hade för 4 år sedan.
 

Teckningar

Såg dessa teckningar på google. Så jäkla snygga! Hade önskat man fick till det så naturtroget. Tänkte rita av mina föräldras katt men blir nog inte i klass med dessa :P Har nog inte ritat djur i blyerts sen högstadiet typ.
 
En sak jag inte förstår är hur personen kunnat få så fina vita hårstrån, för i vanliga fall måste man lämna de vita hårstråna, partierna då det är svårt o sudda fram det om man redan ritat där. Eller har personen nån vit penna, hade önskat jag hittade en sån som blev riktigt vit där man redan har tecknat.
 
 

Katter+ lådor=sant

Katter är så roliga djur! De ska alltid va nyfikna, följa efter överallt och testa ligga på allt nytt. De måste bara inviga allt :) Men lådor är nog det bästa dom vet, destu mindre låda destu bättre. De måste bara tränga in sig i den minsta låda de hittar, undra hur bekvämt det kan va...
 
 
 

Magbilder vecka 23+2

Igår tog jag bilder på magen :) Den växer och växer hela tiden, det är sjukt egentligen, jag märker skillnad hela tiden. Känner mig väldigt tung och osmidig och oftast känns magen öm och hård.
 
Är jättemånga på jobbet som frågar när det är dags och är väldigt nyfikna :) På nåt sätt känns det tabu att ta reda på könet innan då man får lite olika reaktioner när man berättar vad det är för kön. Vissa vill vänta och andra inte, hade varit kul att få det som överraskning på förlossningen men man är nog glad och helt inne i bebisen ändå så tror inte man tar in vad det är för kön på samma sätt som när man gör det på ultraljud. Vill ju planera innan med :)
 
Pratade idag med en på jobbet som också är gravid, fast i vecka 37, så snart är det dags för henne :) Hon sa att hennes första förlossning inte alls va så jobbig, tog bara 4 timmar och hon använde bara lustgas. Så det gav mig lite mer hopp iaf att det kan gå bra också och behöver inte va helt fruktansvärt. Kan ju hoppas det går lika fort för mig :)
 
Många säger jag har fått en mycket större rumpa. Min mamma, sambo och min närmsta vän har påpekat det nu. Fast för mig är det bara postivit då jag gillar stora rumpor :P Men det har också blivit destu mer celluliter.
 
 

Bling Bling

Idag när jag va på hemmakväll hittade jag denna utsmyckningen till Iphone. Är självhäftande tejp typ som man bara klistrar på. Är väldigt nöjd med det då jag gillar stilrent och enkelt. Gillar inte de plastiga skalen, sen får jag aldrig bort det så jag får sprätta upp det med kniv. Den glittrar iaf jättefint och man får ett mkt bättre grepp. Fanns även i gammelrosa. Kostade bara 50 kr :)
 
 
Också bra att det inte täcker antennerna som är de svarta strecken på sidorna. Om jag håller för där försvinnier mig teckning. Va nog därför min mobil dog hela tiden när jag pratade i telefon för jag håller annars alltid precis där.
 Man kan också klippa bort en bit om de skulle täcka.
 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0