The final day

Detta är sista dagen för ett tag framöver som jag kommer redovisa vad jag äter. Kommer heller inte skriva in i lifesum mer. Nu vet jag hur mkt kalorier allt innehåller och hur mkt jag ungefär bör äta. 

Haft vilodag idag och känns som det oftast är då jag äter mest hehe. Så blir ett litet överskott idag med. 
Ska äta lite riskakor senare, men en halv förpackning innehåller drygt 200 kalorier så inte så farligt. 
Såg nu att en sån förpackning vitlöksdressing som är vid salladsbaren (50g), innehåller hela 240kcal. Sjukt mkt för det lilla. 

Det har iaf inte varit svårt alls att liggapå ett underskott. Jag tränar ju mkt och jag gillar ju kvarg, äggröra och sånt. 
Sen har jag inte varit superstrikt heller. Unnat mig gott rätt mkt också :)



dagens kost:

Frukost: gröt

Mellanmål: 2 finncrisp

Lunch: torskgryta med pasta

Mellanmål: kvargröra

Middag: sallad

Kvällsmål: riskakor

Life goes on

Jag känner att man alltid behöver något att se fram emot. Behöver inte vara stora grejer som när man väntar barn eller en resa. Men jag vill ha nåt att se fram emot dagen efter. Jag har ju min träning som jag älskar, när jag shoppat och vet ett paket kommer dagen efter så ser jag fram emot det, bio, cheatday.
Men ibland kan jag sakna dehär stora sakerna att se fram emot, när nåt nytt händer i ens liv. Som när vi tog steget att skaffa barn. Från det att vi började försöka så hade man ju nåt att se fram emot, för då va det ju väldigt spännande för man vet ju aldrig exakt när man blir gravid.
Men jag längtar även till våren och sommaren väldigt mkt och jag hoppas det blir en fin sommar. Sen får vi se om vi reser i vinter. Då kommer man se fram emot det :) Så livet går vidare hela tiden och man får nya saker att längta till hela tiden, sålänge man ser till att det finns nåt att längta till och att man uppskattar de tillfällerna när de väl kommer.
 
Vecka 26+4.
Vill ha mitt hår och min rumpa tillbaka! Den putade ju fan ut mer än ryggen xD
 
Vår guldklimp
 

Måste våga

Jag måste våga träna mot en vägg. Vet inte vad det är som tar emot. Är väl just det att jag tycker det är läskigt att luta benen så långt bak som man kanske inte gör när han står fritt, man förlitar ju sig på väggen, men och andra sidan lär den inte flytta på sig haha! Fast man kan ju försöka sätta händerna väldigt nära väggen, men då är jag rädd att slå i huvudet haha.
 
Det saker man ska tänka på för att det ska bli lättare att stå på händer är:
 
Placera armarna rätt brett isär
Spänn bålen ordentligt
Svanka lite
Tyngdpunkten ska sitta i fingerspetsarna
Ta inte för mkt sats för då tappar man kontrollen
Stretcha handlederna innan
Ha gärna fötterna ihop
Titta neråt
Öva, öva, öva
Tro på att du klarar det, om man är rädd för att ramla eller slå sig så går det inte
 
 
I denna övning är det perfekt att ha spretiga fingrar ;)

Lockigt och guld

Idag har jag lockat håret och fixat mig. Är ju väldigt sällan jag fixar mig, iaf håret för det är oftast i tofs hela dagarna. Kanske därför massa hår har gått av. Men jag fäller mkt mindre nu iaf. Det berodde nog på förlossningen, efter ca 4 månader efter man fött så är de vanligt man fäller mkt. 





Outfit

Här kommer lite bättre bilder på byxorna. Med bättre bilder menar jag att jag tagit de med systemkameran :) Men min mobil kan också ta bra bilder men det brukar oftast bli bäst med kameran.
Så härligt med lite nya kläder, speciellt byxor. För jag har inga byxor, inte ens jeggins som passar längre. Alla är slappa. Så måste köpa lite nytt på den fronten. Synd dessa är så dyra för annars hade jag köpt massa färger direkt hehe. Kanske lika bra att ta det lite lugnt med shoppandet, är ett linne jag ska köpa med som jag väntar på ska komma till lager. Måste spara pengar till sommar med så vi kan hitta på saker. Till våren måste vi köpa nya sommardäck med som kommenr kosta endel och ska även göra service nångång framöver.
 
 
Man får väl inte direkt enån J-Lo röv men det får jag träna mig till! :)
 
 
 
 
 

Shorts outfit

Just nu känns det som sommaren är lååångt borta. Men snart är det ju februari och tiden går ju väldigt fort nuförtiden. Testade lite shorts i veckan och de va väldigt tajta sist. Men nu är alla förstora istället förutom de jag la upp sist med guldnitar. Men som tex mina skinnshorts, de va tajta innan jag blev gravid men nu sitter de tom bättre än då :)
 
 
 

Rensa?

Jag borde verkligen rensa bland mina bilder. Eller lägga in de i datorn. Har 800-1000bilder i mobilen som tar upp det mesta minnet. Men det är så kul att titta tillbaka för alla bilder kommer ju i tidsordning och alla bilder ger en tillbakablick på det som varit. 



Dag 30

Håller på att städa hela huset. Jag har dammsugat, tvättat och dammat av överallt.  Sen ska jag ändra om lite. Är såå skönt när det är rent överallt :) sen blir det BUS och datorn. 

Tränade i två timmar idag, hann inte köra cardio efter styrkepasset så tränade bara lite på handstående. 
Testade även en ny bicepsövning som kändes bra, men fick lite ont i handlederna bara. Va denna nedan trx linorna :)

Sen testade jag 12kg i biceps curl. Såå kul att gå upp i vikter. Klarade bara 4-6rep x 3 set men efter ett tag klarar jag 12 och kan gå över till 14kg. 

Såå goda aminosyror. Men jordgubb/kiwi är snäppet godare. 

Sydde in en klänning som va superstor till ett linne i veckan :)




Dagens kost och träning:

Frukost: gröt

Lunch: linssoppa +två finncrisp

Träning: rygg,biceps,mage

Mellanmål: kvargröra

Middag: torskgryta med potatis

Resultat efter deff

Mätte mig ju igår. Va både förväntansfull och lite nervös. För man förlitar ju sig på måttbandet, samtidigt kan man ju ha samma mått men mer muskler osv. Så det är ändå sin spegelbild man bör förlita sig på mest, (om man nu inte har en våg som mäter fett, muskler, vatten).
 
Min deff är ju inte riktigt slut än, eller jag kommer ju inte precis börja vräka massa skit men ska försöka tänka på att få i mig mer kolhydrater osv. Men ska försöka hålla att jag bara äter onyttigt en dag i veckan som nu.
Nästa mer ordentliga deff blir nångång i april. Tänkte köra i 1.5-2 månader då så är man rippad till sommaren :)
Men min träning kommer iaf ändras mer nu. Ska fokusera på att öka vikterna mer, man blir lätt bekväm med samma vikter trots om man kanske klarar mer. Sen kommer jag knappt köra nån cardio alls förutom vid uppvärmningen.
 
 
 
 
Dagens mått:
 
Överarm: 25.5cm                                    - 0.5cm        
Över brösten: 85cm                                 -1cm
Under brösten: 67 cm                              -1cm
Midjan: 66cm                                          -1cm
Magen: 76 cm                                         -1cm
Rumpan: 87cm                                        -1cm :(
Låren: 48cm och 49 cm                            -2cm, 1.5cm
Vikt: 54kg                                                -3kg
 
 
Sen den 2 januari har det ändå hänt en hel del :) Vet inte om jag vägde 57kg då, men den 18 december vägde jag iaf 57kg och 58kg den 4 december. Så 4 kilo på 2 månader tycker jag är en perfekt och hälsosam viktminskning. Man brukar ju bli rekommenderad att gå ner ca 0.5 kilo i veckan. På så sätt hinner kroppen med så inte musklerna tar stryk. Jag har ju fortsatt få större muskler trots jag legat på underskott. Eller kanske de ser större ut för fettet runtom blivit mindre?
 
Jag har inte velat gå ner för jag tycker jag behöver, utan för att jag vill få en mindre fettprocent då jag tycker det är så snyggt när man ser musklerna mer tydligt. Vill de ska synas ännu mer så för att nå min drömbild behöver jag bygga mkt mer muskler och förlora ytterligare fett. Så får se hur långt jag kommit till sommaren :)
 
 
 
Har ingen riktig före och efterbild.
Men musklerna har iaf kommit fram mkt mer. Märker jag framförallt på magen! Love it!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bananpannkakor

Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp receptet på "mina" bananpannkakor igen så här kommer det :)
Kallar det även proteinpannkakor då de även är mkt protein i dom :)
 
 
Bananpannkakor
 
3 äggvitor
1 banan
1 msk fiberhavregryn (inget måste)
proteinpulver efter smak, ca 0.5dl (choklad eller vanilj)
Vaniljpulver/kakao
 
Mixa allt och stek i olja/kokosolja eller smör. Jag steker alltid i smör.
Innan hade jag problem med att de alltid gick sönder men nu lyckas jag nästan alltid :)
 
Oftast äter jag dom som de är då de är riktigt goda (som riktiga pannkakor), men om jag vill ha mer protein så tar brukar det bli kvarg och bär. Värmer bären i micron och sen blandar i kvargen :)
Ca 30 gram protein i pannkakorna, och om man lägger till en burk kvarg (250gram) så blir det sammanlagt 55 gram protein :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ryggpass

Känns som jag kört mkt rygg och biceps på senaste tiden, men de blir automatiskt att jag kör igenom musklerna mer än en gång i veckan när jag tränar 6 dagar. Tycker det är så tråkigt att bara köra cardio. Funkar om man gör de i slutet men inte bara det. Är inte utmanande alls ju :P Därför kör jag heller tabataset som är ordentligt utmanande. 
 
Just idag la jag märke till mina rygmuskler, nedanför axeln. De börjar sakta men säkert visa sig även på ryggen. Såå kul med utveckling. För träningen går ju på räls, inget jag tänker så mkt på och letar inga resultat utan de bara kommer hela tiden. Blir lätt så när man får träningen in i ens livsstil och inte bara temporärt för att gå ner till sommaren. Då blir det lätt man lägger en negativ fokus och tänker för mkt på resultaten när det blir på tidspress och när man bara ska göra det under en kort tid. Jag har ju också som mål att vara fit till sommaren, men jag kommer fortsätta träna även i sommar och efter det :) Men kanske inte lika strikt de gånger vi åker iväg :) Så jag hoppas alla som börjat träna nu inser hur kul det är och hur bra det är för välmåendet och kroppen, så ni aldrig vill sluta igen :) Köp massa snygga träningskläder om ni börjar tappa motivationen, jag tycker det är mycket roligare att ha snygga kläder att ta på sig som jag trivs i :)
 
 
"Gammal" bild
 

Fotmys

Vincent har lite att växa ikapp iaf haha! 
Han har börjat sparkas mkt. Tex på skötbordet får man en o annan spark i magen. Tänk om man varit höggravid, vad jobbigt o byta blöja på han då ;)
Sen är han så lång så hans ben sticker ut en bit utanför skötbädden. 
 
 
 
 
 

Asspants

Hämtade ut min wrup byxor igår. ÄLSKAR dom! Så himla skönt material och älskar färgen. Har velat superlänge vilka jag skulle beställa men är glad jag tog denim varianten. Är samma märke som mina gråa tights och är från märket Freddy. De har med sömmar under skinkorna så de lyfter lite :) 
Nästa gång blir de nog ett par beiga. Men de är slut överallt, men väldig snyggt till sommaren sen!
Nu förstår jag iaf hysterin om dessa byxor :)
 
 

Förvaring

Tänkte köpe en sån soffpall med lock där vi kan ha förvaring. Bland annat Vincent leksaker som ligger överallt haha. Men de får bli nästa månad. 
Nu blir det att man lägger alla leksaker på hans matbord ;) Så han har o leka med iaf....tills det ligger på golvet hehe. 




Dag 29

Väldigt bra pass idag, men bra kostdag? Njaaae, titta längre ner ;)
Har känts som helg idag bara för Danny är hemma, och han kommer va hemma imån med. Så vi kände vi ville unna oss lite ikväll. Men nu är jag inte sådär supersugen så sparar kanske lite till imån. 

Kände av endorfinerna av min träning under passet idag. Man känner sån lycka när man ser sig i spegeln och man känner sig så stark. Jag har sagt det innan men jag är så nöjd med min kropp! Och det gör att hela mitt välmående förbättrats då jag väldigt sällan stör mig på min kropp. Om jag börjar få negativa tankar så tänker jag bara på hur jag kände nån dag tidigare. För man kan va väldigt uppsvälld ibland och ha dåliga dagar. Men då är de bara att komma till insikt att man faktiskt är nöjd. Jag hoppas ni med kan finna det roliga med träning, oavsett träningsform. När man ser resultaten kan man inte sluta, och resultat kan komma väldigt fort om man gör det helhjärtat :)



Dagens kost och träning:

Frukost: gröt

Lunch: quornfile, bön/linsröra, potatis, sallad

Träning: rumpa, axlar och cardio

Mellanmål: kvargröra

Middag: linssoppa

Kvällsmål: en semla och naturgodis

Allt är inräknat i shapeup förutom naturgodiset :)



Matlådor

Tänkte börja introducera kött till Vincent. Har änsålänge bara kokt olika grönsaker, rotfrukter och sist hade jag i röda linser i. 
Puren jag gjorde i förrgår gick verkligen hem. Men tog kanske lite mkt vitlök då den blev lite stark, men det gillade han ändå, han stank bara väldigt mkt vitlök sen haha och gjorde såna riktiga vitlöksrapar!
Kokade zucchini, palsternacka, blomkål, majs, röda linser. Sen mixade jag det med pressad vitlök, dill och olivolja och spädde ut med ersättning. 
Jag tar lite av de jag har hemma helt enkelt. Men tänkte testa spagetti med köttfärssås idag :) 
 
 
Han fick även smaka lite rivet äpple i förrgår. Det va smaskigt :)
 

Utmattad

Fullt upp hela dagen. Skottat hela uppfarten = lika mkt snö där igen, hämtat paket = ett par ursnygga byxor, tränat 2 timmar = fick rumpan att bränna som f*n, varit på tippen och sen haft Vincent resten av tiden. 

Ska laga mat till Vincent snart och även mat till mig. Är utsvulten efter allt jobb idag, kanske ska unna mig nåt smaskigt ikväll?:)



Väx rumpa!
Körde bulgariska utfall med vikter idag, det är en superbra övning men jag har svårt med balansen och foten som ligger på bänken gör lite ont när man går ner. Om nån har bra tips på tekniken så tar jag tacksam emot det :) 
Blev även gående utfall med stång och sen sträcker jag ut benet rakt ut varje gång jag kommer upp, sen körde jag 3 dropset i maskinen som tränar utsida lår/rumpa och fyfan vad det brände, utfall i smithen, sen mina vanliga rumpövningar, donkeykicks med vikter körde jag sist och då brände det verkligen. Om jag kör den i början måste jag köra så många reps för det ska kännas. 

Body

Här har ni bilder på bodyn jag köpte på H&M för ett tag sen. Den är i minsta laget då den skär lite i röven om jag knäpper den ^^, men brukar sällan knäppa bodys så :) 
 
 
Min rygg ser superbred ut här. Hade varit ännu snyggare med en v-ringad urringning.

Ass workout

Idag ska rumpan får jobba igen, roligt men jobbigt pass! Har inte haft ont i knäna på ett tag så all stretchning kanske hjälp, sen har jag ändå kört utfall och knäböj. Men jag får ta det lugnt och öka vikterna långsamt. Tänkte testa lite andra övningar idag. Ska se om jag hittar den på nätet så jag kan visa. 
Älskar när det bränner i rumpan, men jag får sällan träningsvärk i nedre delen av rumpan, är ju där jag vill det ska växa. Nån som har ett bra tips på övning som verkligen tar vid vecket och upp? Knäböj ska ju ta hela rumpan men känner nada där. Så jag tar tacksam emot tips :) Men annars har jag kört i stort sett de flesta rumpövningar på gymet.
 
 
Rumpan har blivit större upptill. Men den har bannemej inte vuxit nertill haha
 
 

Ladda med massa mat innan passet. Gillar att äta ordentligt innan träningen. Bättre än mackor med ost eller flingor jag alltid åt innan :)



 

Avslappnad

Imorse mätte jag mig. Lite nervöst men de hade hänt lite och mkt på vissa ställen :) men lägger upp måtten imån. 
Väger iaf 54-54.5kg så har gått ner 3 kilo på 1.5 månad. Så jag tror jag lyckats med att gå ner i fett och definiera musklerna som jag va ute efter :)


Här är jag avlappnad, gillar att jag fått tydliga sidomuskler och att de musklerna vid höftbenet mer börjar komma fram


Här spänner jag lite. Hmm ingen större skillnad haha




Dagens form

Eller egentligen gårdagens. De senaste dagarna har magmusklerna synts supermkt, även när jag inte spänner.
Eller jag brukar sällan stå helt avslappnat då man hela tiden bör spänna bålen så man inte svankar, så det är alltid en liten spänning för hållningens skull. Sen har jag kört magen rätt mkt och då pumpas ju musklerna upp :)
 
 
 
 
 

Morgonskratt

Haha

Danny är hemma från jobbet idag då han har väldigt ont i ryggen. Så tänkte försöka dra till tippen idag när jag har bilen hela dagen. Fan vad tråkigt det är att köra till tippen. Man väntar alltid i sista sekund tills hela garaget är fullt. 

Sen får jag se när jag tränar, får passa på när Vincent sover så Danny kan vila. 
Väntar på massa paket med (4) så hoppas nåt kommer idag. Bland annat Vincent nya bilbarnstol :)

Våran gröt på morgonen





Dag 28

Ni kanske börjar tröttna på mina dags sammanfattningar men kommer inte göra de så länge till :) I längden orkar man inte skriva in precis allt man äter i shapeup. Men det är väldigt lärorikt att göra det under en tid för att se hur mkt kalorier allt innehåller. Och sen lär man sig även i vilka produkter som har mkt protein osv. 

Idag har jag ätit väldigt bra och mkt. Fast jag kom på en sak, nu har jag ju ställt in så jag ska gå ner ett halvt kilo i veckan, och har legat på -500 underskott på det. Så egentligen har jag legat på ca -1000kcal per dag. Fast tror inte de är så mkt för då hade jag gått ner ett kilo i veckan och jag har inte gått ner så mkt. Tänkte väga och mäta mig imånbitti. Spännande! Men också läskigt. För är orolig ingenting har hänt, samtidigt vet jag att denna deffperioden gjort nytta för är mkt mer rippad nu än för några veckor sen :)



Dagens kost och träning:

Frukost: gröt

Middag: quornfile med matvete,bön/linsröra och grönsaker

Mellanmål: en clementin och en banan

Träning: triceps, mage, cardio

Mellanmål: proteinpannkakor och en proteinshake

Middag: äggröra med quorn, grönsaker och en sallad

Kvällsmål: ett granatäpple





Instagram

Jag är väldigt aktiv på instagram. Den har med blivit mer träningsinriktad precis som bloggen. Men jag tycker det är väldigt kul att följa och skriva med folk som har samma intresse som mig. Att se andras utveckling och hur de gör osv. Mitt konto växer hela tiden och får nya följare hela tiden vilket är kul. Fast hade varit kul med ett jättestort konto, samma sak som att det skulle va superkul med en jättestor blogg. Att kunna nå ut till massvis med människor är väldigt kul. Men jag har rätt många följare och läsare med tanke på att jag inte haft instagram så jättelänge och bloggen drygt ett år, så de tycker jag är jättekul. Mkt roligare att uppdatera när man vet de är många som läser den och finner det intressant :)

Några av mina mest gillade bilder på instagram. Folk tycker det är kul att se transformations så det är kul att bjuda på det ibland :)


Fick en liten shoutout igår. Känns på ett sätt väldigt kul och rörande att jag kan hamna på konton som är till för att inspirera andra. Att andra ser mig som en inspiration. Nyligen va jag där och tittade på alla vältränade kroppar och suktade efter en sådan och blev inspirerad av dom

En annan shoutout

Min insta: malinsasha





Vincents utveckling

Tänkte det kan va kul att skriva ner Vincents utveckling hittills och vad han gillar osv.
Det händer ju såå mkt, eller det gör det hela tiden i stort sett, händer ju väldigt mkt det första året, och säkert flera år därpå!
 
 
  • Han sover bäst i sin säng
  • Tar inte napp lika ofta och börjat suga på tummen mer
  • Har blöjstorlek 4, snart 5.
  • Har klädstorlek 80
  • Älskar fjärrkontroller, han har fått en egen men tvkontrollerna är mer intressanta
  • Kan sitta helt själv och vrida huvudet och överkroppen utan att ramla
  • Stoppar allt i munnen, spelar ingen roll vad det är
  • Sparkar oftast av sig täcket har har fötterna upp i lyften mot kanten när han sover
  • Kan greppa saker väldigt bra och vill gärna ha allt i händerna på samma gång
  • Älskar att stå upp
  • Är inte superförtjust i gröt men köttfärssås och kryddig mat gillar han mkt
  • Tycker om all sorts frukt, även citron
  • Blir alltid glad när han ser mamma och pappa
  • Älskar sitta på pappas axlar
  • Babblarna är en favorit sen länge
  • Sitter ofta i sin matstol med hans leksaker länge och underhåller sig själv                                         (tills det är dags att plocka upp det igen)
  • Sover hela nätterna, oftast 12 timmar i sträck
  • Är lugnast på morgonen och förmiddagen
  • Hatar att bli påklädd men älskar att bli avklädd
Vincent är en väldigt självständig bebis, man kan lämna han ensam utan att han skriker direkt, man behöver inte bära på han hela tiden, han är tyvärr ingen bebis som älskar ligga på bröstet och bara mysa utan om han ska va hos mamma eller pappa vill han gärna vi ska skojja och busa. Men jag är tacksam över att han änsålänge är  självständig och kan underhålla sig själv också. Vet de som hela tiden behöver bli underhålla och skriker såfort mamma eller pappa går till rummet bredvid. Vi har iaf haft väldigt tur och fått en bebis som inte är så krävande. Har sovit bra på nätterna sen dagen han föddes, har alltid fått min sömn, hinner med allt jag vill hinna med på dagarna, han är oftast glad, aldrig varit sjuk, aldrig varit några problem, det enda är när han blev hård i magen förra veckan men annars ingenting. Får hoppas det fortsätter såhär :)
 
 
Yo yo!
 
 
 
 

Bekväm

Trots om jag inte ska träna föredrar jag att ha träningskläder på mig hemma, nu tränade jag iofs igår ändå men det är så skönt med tights o ett linne. Jag klär mig oftast som jag mår, om jag mår dåligt blir de ofta stora slappa kläder där man vill gömma sig, men oftast älskar jag tajta kläder som framhäver kroppen. Oavsett om jag bara ska va hemma vill jag känna mig fin. Sminkar inte mig då men vill känna mig sexig i kläderna. Det är väldigt konstigt egentligen, men känner mig mer på topp med kläder jag trivs i än om jag skulle gå i min morgonrock hela dagen. Den sänder kanske ut slösignaler? Haha


Ska sy in legginsen lite till, eller kanske ska tumla dom en gång först. 


Dessa är iaf väldigt sköna! 

Bvc besök

Jag och Vincent har precis varit på bvc för viktkontroll. Nu väger han hela 10 kg och är 74cm lång. En väldigt lång kille :) När jag backade ut från uppfarten hör jag en katt i bilen haha, Giggs hade hoppat in som vanligt och blev llte stirrig för han ville minsann inte följa med till bvc. 


Hon tror Vincent har svamp vid rumpan så kommer smörja med alsollösning och  cortimykkräm som hon tipsade om. Sen sa hon att majskrokarna är väldigt förstoppande så kommer inte ge de mer. Så det är ett tips om era bebisar lätt blir förstoppande, skippa majskrokarna :)

Närsom kommer min kompis som ska klippa mitt hår :)

Bebis och djur

Vincent visar mer och mer intresse för djur. Såfort en katt går förbi lägger han all uppmärksamhet dit och följer med blicken. Sen brukar han klappa katterna och dra i pälsen haha. Katterna har också börjat vänja sig med Vincent och vågar ligga nära utan att springa bort som de gjorde innan. 

Jag ska iaf se till att Vincent respekterar alla djur. Vill han ska ha samma värderingar som mig och tänka på djurens bästa och inte se de som objekt osv. Det är väldigt viktigt för mig, om han skulle behandla djur illa skulle jag va väldigt besviken på mig själv som inte uppfostrat han bättre. Men jag tror att min stora kärlek till djur automatiskt går över till ens barn och när han alltid kommer växa upp med djur så är de nog inga problem :)






Före-efter

Varje gång jag är vid handfatet kommer Giggs upp. Han ska alltid stångas och kelas när jag står där så de är ofta han stör mig när jag sminkar mig :) Igårkväll va det samma sak. Skulle ta lite bilder, egooch då ville han gärna va med!


Tycker oftast jag ser lika bred ut framifrån som innan fast fastare. Men tror det lurar ögat endel när jag gått ner överallt, även ordentligt över höfterna sen förlossningen. Hade nog sett ut o va ännu större skillnad om jag bara gått ner över magen :)




Pedikyr

Ikväll har jag smörjt mig med brun utan sol och fixat ny gellack på tånaglarna :) Det håller i evigheter på tånaglarna :)
Jag har inte målat mina naglar på fingrarna på ett tag om ni undrar varför det inte kommit upp nån nageldesign. Det sliter ju endel så de har blivit så tunna och då går de av hela tiden. Så nu tar jag Sally Hansen nagelförstärkare och väntar tills de är långa igen :)

Blev svart och glitter på stortån

Inte lätt att härda bara stortån xD







Dag 27

Jag är lite osäker om jag ska fortsätta ligga på ett underskott eller äta mer. Jag vill bli smalare runt magen och få mer midja. Men vet inte om jag kan bli smalare, för har ju väldigt lite underhudsfett vid magen. Så tror inte set hjälper att ligga på underskott. 
Sen kan ju kroppen reagera på ett bra sätt när man äter mer. Vissa går ner mer genom att öka intaget. Men min plan är väl att äta mer i nån månad och sen göra en längre ordentig deff sen innan sommaren för att defeniera musklerna. 

Jag tänkte vila idag, min kompis färgade utväxten. Men kände jag hade mkt energi så gjorde i ordning mig och körde ett axel och magpass med lite handstående och övningar på matta. Väldigt skönt och jag mår så mkt bättre efter ett träningspass! Sen bjöd min kompis på en chokladboll och den ska ju inte få ligga i magen o jäsa ;) skämt osido, jag får inte så dåligt samvete när jag äter sånt när de är så pass sällan. 





Dagens kost och träning:

Frukost: gröt

Lunch: böngryta med sallad, quornfile och blomkål/broccoli

Mellanmål: chokladboll och kvargröra

Träning: axlar och mage

Efter träning: proteinshake

Middag: korvgryta med pasta och broccoli





Bästa magövningarna

Eller de bästa vet jag inte. Men det är de jag alltid kör iaf :) Man behöver inte köra massa olika övningar utan dessa räcker. Sen gör jag även några andra för sidan men det får jag ta i ett annat inlägg :)
 
 
Jag gör iaf dessa övningar i slutet av varje pass. Så 5-6 gånger i veckan.
Brukar köra 3-4 set så många som jag orkar sen kör jag plankan så länge som jag orkar 2-3 gånger.
 
 


Benlyft *favoriten som verkligen bränner efter ett tag*
 
Abbikes. Känner inte så mkt i denna övningen men kör den ändå
 
Omvända situps
 
 
*Benlyft: Man lyfter benen och även rumpan och sen går man sakta ner igen. Man ska hela tiden spänna magen och ha svanken mot bänken när man går ner med benen.
 
*Abbikes: Man saxar med benen upp och ner
 
*Omvända situps: Antingen kan man bara lyfta benen mot sig eller går man ner med överkroppen samtidigt som benen och sen upp igen
 
Kör alla dessa tre övningarna efter varandra för att verkligen trötta upp magmusklerna. Funderar om man ska ta vikter runt vikterna så man slipper göra så många reps?
 
 

Throwback monday

Längtar såå till sommaren! Det är så ruskigt kallt nu och det blåser och jag börjar bli torr. Har inte varit nåt torr i vinter men det beror på att den varit väldigt mild.
 
Längtar till sommaren för man gör mer saker då, man åker iväg lite mer, man är piggare pga ljuset, man känner sig som snyggast på sommaren, älskar sommarkläder och bikinis, kommer ha långt fint hår denna sommaren.
Sen tänker jag ofta på känslan när jag tar cykeln ner till gymet i bara shorts och linne, känner grilldoften och hör fåglar kvittra, det är varmt ute trots klockan är 8 på kvällen. Mmm så härligt :)
Eller cyklar man ner till sjön och springer runt den, fikat på uteserveringar, gå på picknick med familjen!
Ska verkligen njuta av denna sommaren för sen vet man inte hur mkt man kan va ledig nästa sommar.
 
Vincents namngivelse i slutet av augusti
 
 
Öland i juli
 
 
Gubben i hatten ;)
 
Ute och grillade och testade bärselen. Inte haft den sen dess
 
Första festen efter förlossningen

Förlossningsdagen

Kom ju på att Vincent är exakt 7 månader idag. Fick för mig det va på torsdag bara för han föddes på en torsdag
 
 
 
7 månader sen vi åkte in vid 6 tiden på morgonen då jag hade haft värkar hela natten. Tyckte det va väldigt spännande när värkarna började, visste inte riktigt om det va de riktiga värkarna eller bara förvärkar. För kunde ändå gå igenom dom bra. Öppnade mig 4 cm innan de undersökte mig vid 9 på morgonen. Då hade jag inte fått nån bedövning eller lustgas, bara varma kuddar. Men när jag väl fick bli inskriven fick jag testa lustgas och det hjälpte mig mkt. Eller det hjälpte mest att fokusera på andningen och gjorde att man blev lite borta och försvann från verkligheten. Därför är det många saker jag inte minns. Men min riktiga räddade i nöden va spinalbedövningen. Ger samma effekt som ryggmärgsbedövning bara att man ger en spruta direkt och inte genom slang som man kan fylla på. Va då öppen 9 cm när jag fick den så timmarna innan den hade jag fruktansvärt ont, läkaren va upptagen väldigt länge och jag hade så ont. Hade inga pauser mellan värkarna så kunde inte prata med Danny nåt och va bara inne i min värld den tiden. Men efter spinalbedövningen hade jag inte ont mellan värkarna, kunde äta lite, skämta, prata med Danny och sov lite emellan (typ 30sek), tills nästa värk kom. Men då blev värkarna mkt mer lätthanterliga och topparna va inte lika starka. 
 
 
Lite snuttar från en video Danny tog under en värk
 
 
Och ut kom han <3
 
Satte strumpor på händerna för han rev sig mkt i ansiktet :P
 
 

Morgonhumor

^^



Svullen

Igårkväll kände jag mig väldigt svullen på kvällen. Beror antagligen på riset och potatisen jag åt igår. 
Därför vill jag helst inte äta sånt dagligen, för vill inte känna mig svullen och ur form stora delar på dygnet. 
Potatis är nåt jag älskar men kanske ska äta sånt bara på helgen och äta som jag gjort men äta större mellanmål och en mer ordentlig kvällsmat. Får se hur kosten blir. 
Kände mig också väldigt sugen på mat och goda saker och va hungrig överlag igår, men jag vräkte inte i mig nåt iaf :)
Men hade även ont i magen imorse så vet inte vad det beror på. 

Såg sen att linnet va väldigt genomskinligt på bilderna och orkade inte ta nya xD


 

Dag 26

Idag har jag inte orkat köra så steikt med maten. Tror det har med hur jag mår o göra. Känner mig trött och har varit lite nere, blir automatiskt det när jag är trött och inte har nån energi. Fick dock energi på gymet, kan väl tacka ripped för det och för jag tycker det är så kul att gå dit. Tränade med Emelie idag, alltid kul att träna med nån annan för omväxlingsskull :) Blev tvåtimmars pass, tiden bara sprang iväg. 

Imån ska min kompis komma hit och färga utväxten och toppa håret, kanske ska klippa upp det mer? Jag har ofta tofs o de är snyggare när de är uppklippt så de blir mer volym i tofsen. Nu blir håret som en råttsvans haha!


Måste ha en till shaker. Denna har blivit typ gul

Dagens kost och träning:

Frukost: Gröt (vad annars?) :D

Middag: Quornfile med bön/linsgryta, sallad, ris och lite bea

Innan träning: 3 riskakor

Träning: rygg, biceps, mage

Mellanmål: kvargröra

Middag: korvgryta med potatis och sallad

Kvällsmål: ett granatäpple



Hade behövt få i mig mer protein. Kvällsmaten va inte så proteinrik




Fiskgryta med pasta

En favorit här hemma som har lagats regelbundet i några år nu :) Men har nyligen bytt ut laxen mot torsk då jag tycker det är mkt godare och är kalorisnålare. Annars innehåller lax väldigt bra fetter. 
 
Jag har inga exakta mått utan lägger i så mkt som jag känner för och varierar med oliak grönsaker osv.
 
Torskgryta
 
2 fileer torsk skuret i små bitar
Grädde, creme fraiche, mjölk (ta det som känns bäst) Destu mer destu mer sås :P
1 grönsaksbuljong (alt. fiskbuljong)
broccolibuketter
Massa spenat (fryst)
dill efter smak
zucchini
Gul lök
vitlök
citronpeppar,salt
fullkornspasta
 
Hacka löken och fräs i olja med fiskbitarna tills fisken är genomstekt. Pressa 1-2 klyftor vitlöksklyftor.
Koka pasta sålänge.
Häll i grädde/mjölk/cremefraiche (jag brukar ta lite av varje men creme fraiche och grädde funkar bra (ca 2-3dl).
Lägg i spenat, broccoli och önskade grönsaker/rotfrukter och låt koka. Lägg i den kokta pastan och krydda med citronpeppar och salt och rör i dill.
 
Går bra att frysa in då pastan ligger i röran :) Smaskigt och mättande!
 
 
Hade bara en bild med lax men det är samma recept :)
 

Tack

Ville bara säga tack för alla söta komplimanger ni har gett mig. Det gör att även jag blir peppad och påmind om vilken resa jag gjort det senaste halvåret. 
 
Jag läste en gravidblogg som va ungefär som min innan jag fick Vincent. Hon visade sin utveckling och gick ner sina kilon. Det gjorde mig väldigt inspirerad och motiverad att jag med ville få de resultaten. Så jag tycker det är väldigt kul att jag nu kan inspirera andra att få sin drömkropp, mamma eller inte mamma.  
 
Jag är inte superpåläst om träning och kost så jag kan ha fel ibland. Men försöker läsa på om de saker jag tipsar om i bloggen. Men jag har alltid gjort det som funkar för mig, det kanske inte funkar för alla men för mig har mitt sätt att träna och äta gått väldigt bra. 
Men alla kanske inte kan börja träna 5-6 dagar i veckan direkt, det kanske räcker att träna 3 gånger i veckan. Eller så kanske kroppen svarar bättre på cardio än styrketräning, mer eller mindre mat osv.  Så man får testa sig fram. Finns inget som är rätt eller fel. 
 
Tyckte de va svårt när jag började styrketräna när man läste olika överallt. Ena pt:n sa man inte bör träna mer än 3 dagar i veckan, en säger man kan köra samma muskler varje dag medans andra säger de behöver vila, man får inte äta för mkt protein, medans man läser på annan sida man kan äta hur mkt protein som helst. 
Så man får ta mkt av infon med sunt förnuft och köra det som funkar för en själv :)
 
 
 

Black and white

Åh vad fina jag tycker dessa bilder på Vincent är! Älskar hans busiga leende!
Börjar bli lite mycket bilder på Vincent i datorn haha, tur jag iaf delat upp bilderna på hans ålder så inte alla ligger blandat :) Behöver ha kontroll även där = kontrollfreak. 




Bilbarnstol beställd

Nu har vi ängligen beställt en bilbarnsstol till Vincent. Kollade upp på Britax hemsida och den ska passa i vår bil.
Det står den kostar 107 pund men när man checkade ut kostade den 128 pund. Men ändå billigt för en bilbarnsstol. Sen beställde jag våtservetter och ett till gellack :) Allt för ca 1500kr från amazon.co.uk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amma eller inte

Detta är ett ämne som är väldigt känsligt för många. Finns många åsikter om det. Alla får ha en åsikt men man ska komma ihåg att alla mammor gör som dom vill och tar sina egna beslut gällande sitt barn.
 
Jag tror inte jag kommer amma nästa barn alls, är nästan säker på det. Isåfall bara den första månaden då mjölken är väldigt näringsrik då. Jag tror inte det spelar nån roll alls om bebisen får bröstmjölk eller ersättning sålänge hen går upp i vikt och mår bra. De flesta runtomkring mig har fått ersättning, inga problem alls.
Sen är ersättning så bra idag så den ger vad bebisen behöver, den ger inte precis några skador eller risker för man inte har ammat. Närheten får bebisen på väldigt många andra sätt. Måste bebisen ligga mot mammans bröst och äta för att få en närhet som den behöver? Vad är det för skillnad att bara hålla bebisen mot bröstet eller ge flaska vi bröstet? Ingen skillnad alls så förstår inte varför de ska va en så stor anledning.
 
Jag har fått höra jag är en dålig mamma, att jag inte borde ha barn för jag inte vill amma som ska va det bästa för bebisen, men det kommer alltid finnas bättre alternativ som alla inte väljer, är man en dålig mamma då? Knappast.
 
Samma sak med köpa pureér eller göra hemmagjorda, det är kanske bättre att ge egengjorda pureer från egologiska närodlade råvaror än köpt? Men det är långt ifrån många som gör det, är de också en dålig mamma då för de väljer ett bekvämare alternativ? Som också är bra för barnet och ger den näring?
Sen undrar jag om de mammor som är så emot ersättning om de alltid ger sitt barn den bästa maten? För att ge sitt barn massa skräpmat och godis senare är ju knappast bättre än att man gav ersättning istället för bröstmjölk. 
 
Anledningen att jag mkt hellre ger ersättning är många, då jag inte tror det gör nån skillnad så går fördelarna för mig före att amma. Jag trivs inte med att amma bland andra, bara Danny. Jag gillar inte att jag ska vara bunden och alltid finnas till hands dygnet runt i 6 månader (om man nu väljer att amma den tiden), sist jag ammade tog det ibland 1 timme för att han skulle få i sig det han behövde, eller han fick inte ens i sig det han behövde.
Fick mjölkstockning som var förjävligt.
Såriga bröstvårtor och ilade varje gång.
Kan inte träna hårt som jag älskar.
Måste tänka på vad jag äter och att jag äter ordentligt.
När vi har besök måste jag låsa in mig i rummet och amma.
Danny kan inte hjälpa till med matningen, vill att båda ska kunna mata vårt barn.
Sen tror jag inte att jag kommer producera så mkt mjölk nästa gång så jag kommer kunna pumpa ut. Sen tänker jag heller inte sitta och pumpa mjölk hela dagarna och ha alla dessa bekymmer när det faktiskt finns ersättning som funkar precis lika bra :) Varför må dåligt och krångla till det när det finns ett annat alternativ.
 
 
 
 
Jag är nästa orolig att berätta för barnmorskan jag inte vill amma för de är sååå för amning och propagerar väldigt mkt för det. Men varför ska jag va orolig? Är mitt beslut och ingen annans..
Jag vill bara tycka att de ska kännas lika okey att välja ersättning istället för att amma utan att ha en speciell anledning. Nu fungerade inte amningen så vi va tvungna att ge ersättning, men man ska inte behöva va tvungen för de ska bli accepterat. Man måste inte ha försökt amma först innan de ska va okey. 


Funny pic






Dag 25

Jag kommer köra min minideff en vecka till. Sen den 1 februari ska jag äta ett större överskott (lagom att börja på en lördag).  Men jag ska fortfarande äta nyttigt och inte ha ett stort överskott, kommer bara äta mer potatis, pasta och ris mitt på dagen. Tänker inte bulka eller nåt sånt då jag inte vill gå upp i fett som man lätt verkar göra då. Vill va nöjd med kroppen året om och inte bara efter deff. Jag är iaf supernöjd som jag ser ut nu men kan inte fortsätta som jag gör för då kommer jag fortsätta gå ner och tillslut bryta ner muskler. Så nu måste jag hitta en balans där jag äter lagom och bygger muskler. Men vill egentligen bara bli större om rumpan :P Så hoppas jag inte växer mig så mkt större på andra ställen (förutom när jag spännet musklerna).

Känner mig väldigt svag i kroppen nu. Vincent somnade vid halv 7 så jag fasar lite för morgondagen. Men såå skönt att bara ligga i soffan och äta naturgodis :)

Plus en påse naturgodis


Dagens kost och träning:

Frukost: gröt

Mellanmål: kvargröra

Lunch: torskgryta med pasta

Träning: ben, rumpa och mage

Efter träning: en proteinshake

Middag: bananpannkakor

Kvällsmål: naturgodis :P


Your only limit is you

Den enda som hindrar en från att ändra sin livstil, göra en förändring eller våga testa nåt nytt är bara en själv. Finns ingen som kan göra de valen åt en, om det är att sluta röka, börja träna, äta nyttigare eller vad det nu kan vara. Det måste komma inifrån. Om man inte är redo psykiskt så blir det väldigt svårt att fullfölja det och man är i samma bana igen. Man ska inte göra såna saker för man måste utan för att man vill. Man ska vilja må bättre, vilja få mer energi, vilja ha utmaningen för att uppnå de sakerna. Man ska inte se det som ett straff att gå och träna eller äta ett nyttigare alternativ, utan man ska se det som postitivt. Kroppen blir ju superglad om den får i sig bra råvaror med näring som den kan få massa bra energi utav och som den kan förbränna än om man ger den gift som gör den uppvälld, illamående, trött, huvudvärk. Det är ett straff för kroppen men sinnet får istället en belöning av den maten, men bara för en väldigt kort stund.
 
Man får tänka att ett mål skräpmat tillfredställer en för en kort stund, men en fit och välmående kropp tillfredställer en dygnet runt :)
 
 
 
 

Cheat day

Åh typiskt, va och tränade nyss men kunde inte ta ut mig för mycket för kände när jag väl började träna att jag har nåt virus i kroppen. Blev andfådd fort och kände mig allmänt svag. Hoppas jag mår bättre imån. Har varit förkyld många gånger men det har aldrig brytit ut och försvunnit fort. Har inte varit riktigt sjuk på säkert 2 år. Att jag äter bra och tränar är säkert en stor orsak att jag oftast är frisk :)
Men kunde iaf köra igenom alla muskler och va ändå på gymet i 1 timme och 45 min. 

Sydde in mitt tapoutlinne igår. Men de töjs ut hela tiden så får sy in det ännu mer. Ribbat tyg kan verkligen ha dålig passform. Men detta va riktigt dålig passform plus genomskinligt så kommer inte beställa från det märket mer trots de har snygga tryck. 

Nu har jag iaf köpt en stor påse naturgodis och är 55kr fattigare. Ska bli såå gott sen :) 

Shorts

Måste köpa mig lite par träningsshorts snart. Dessa är egentligen väldigt snygga och framhäver rumpan bra, de är från soc men jag köpte dom för många år sedan.
 
 
 
Nu ska jag iaf köra ben och rumpa på gymet och ska se om jag kan köra cardio med tån. Så fort jag börjar äta mer ska jag fokusera extra mkt på mina rumppass och köra tungt med färre reps istället. Eller det bästa är nog att variera sin träning så musklerna inte vänjer sig heller.
Synd inte baksida lår va smalare eller att det gick in mer under rumpan :) Baksida lår går lixom inte undvika att träna när man kör rumpa
 
 
 
 
 
Asså den rumpan va inte o leka med. Hade dödat för att ha den rumpan till kroppen jag har idag.
Jag har iaf anlag att gå upp i rumpan, men det är ju inte bara där man går upp tyvärr.
 

Före och efter

Gjorde lite kollage med före och efterbilder. Alltid kul att titta tillbaka och jämföra ens utveckling :) Har blivit mkt formbilder denna veckan. Fast jag känner att jag kommit ett steg längre typ denna veckan, magmusklerna har synts extra mkt och jag har smaldagar varje dag. Med andra ord har jag inte varit alls mkt uppsvälld och har inte mkt vätska i kroppem. Beror nog dels för att min mens har varit och kanske för jag nu köper laktosfri mjölk som jag dricker till mina shakers? :)
 
 



 



 

Hur har jag kommit i form?

Det är ju endel nya läsare så tänkte ge alla en sammanfattning hur min träning sett ut från förlossningen och nu.                      Hur har jag tränat? Vad började jag med? När kan man börja träna efter förlossningen?
 
 
Jag drog inte iväg och tränade det första jag gjorde efter förlossningen utan först så väntade jag med att läka, det sved ju ordentligt efter och man va ju rätt öm. Men jag började gå promenader i lugn takt rätt fort, knappt en vecka efter förlossningen. Sen efter ca 2 veckor efter förlossningen laddade jag ner appen mammamage där man fokuserar på att få bort sin delning och stärka upp bålen igen. Körde aldrig klart alla steg då jag inte kände nån delning sen och började köra mer fritt, dvs plankan, inga situps, det bör man vänta med en längre tid då man behöver stärka coren och bygga magen inifrån. Tror plankan och coreövningar är mkt bättre än rena situps. Jag gör aldrig situps, jag känner inget i magen utan blir bara trött, måste säkert göra typ 100 situps för det ska kännas. Men coreövningar tajtar till magen, fungerar som en korsett. Om ni börjar med situps efter förlossningen och börjar för tidigt så kan magen fortfarande va putig och stor trots magmuskler.
 
Jag gjorde mina pw i stort sett varje dag och sen började jag köra styrketräning för överkroppen hemma med hantlar och åkte inlines. Blev ungefär 1.5 timmes träning 4-5 gånger i veckan om jag minns rätt. Så antingen blev det en powerwalk och sen styrketräning eller blev det inlines och styrketräning.
 
 
 
 
 
Sen två månader efter förlossningen började jag på gym. Tänkte egentligen vänta längre men det va öppet hus och jag älskade det. Så jag fortsatte köra 5-6 gånger i veckan, men väntade med magträning förutom plankan trots musklerna redan hade gått ihop. Ingen löpning utan bara crosstrainer men mest styrka.
Sen har det bara rullat på, jag har kört styrketräning där jag kör igenom kroppen 1-2 gånger i veckan och vissa dagar kör jag mer cardio än andra, de flesta dagar kör jag ingen cardio alls. Magen tränas varje pass, stretchar varje pass och värmer upp varje pass. Brukar värma upp i ca 6 minuter på crossen - 100kcal. Eller kör jag lite rodd och crossmaskin så jag förbränt -100kcal. Sen är det bara att köra de muskelgrupper som står på mitt schema :)
 
 
 
En stor anledning att jag aldrig tappat motivationen är att jag fått så snabba resultat hela tiden. Livmodern drar ihop sig så magen blir mkt mindre vecka för vecka, och man blev smalare och smalare när både livmodern drog ihop sig och för att jag tränade. Så min kropp har alltid ändrats till det bättre och det gör att det blir så kul att träna och äta rätt. Nu har det blivit en vanå då det blivit en så stor del av mitt liv. Att gå till gymet har inte varit jobbigt en enda gång eller där jag fått tvinga mig själv. Oavsett om jag varit supertrött, huvudvärk, dåligt humör så vill jag till gymet. Beroende? Nästan!
 
 
 
 
 
 
 

Dag 24

Idag har det varit vilodag. Har blivit förkyld idag med så hoppas de är borta imån. Är säkert denna kylan som kommit. HATAR kyla :(

Ska sy in massa kläder ikväll. Vill det ska sitta kroppsnära. Känns som man köpt nya kläder när de sitter bra, som ett nytt plagg :) 


Blir ett överskott idag för ha ätit en liten chipspåse och några lindorchoklader. EN liten lindor choklad (11gram) innehåller 79kcal!






Dagens kost:

Frukost: gröt och kaffe

Lunch: torskgryta med pasta

Mellanmål: kvargröra

Middag: quornfile med spenatsås, ruccola och kokt blomkål och broccoli

Kvällsmål: choklad och chips

5 month later

Jag kommer ihåg i slutet av augusti när jag precis börjat träna på gymet, att jag ville Danny skulle ta riktiga formbilder för att sen kunna jämföra. Då tyckte jag att jag va smal och att det inte lär hända sådär jättemkt.
Man vänjer ju sig fort vid sin kropp och tror många känner sig smala fort efter förlossningen för man är ju van att vara superstor :) Men det är mycket som har hänt sen dedär första riktiga bilderna togs. Styrketräning is the shit! Känner inte alls jag vill köra pass längre som jag gjorde innan, har fått en ny passion för styrketräning och jag gillar att köra mitt race och min takt. Sen känner jag inte att pass ger alls lika mycket. Tror ett rent och tungt styrkepass ger mkt mer än ett konditionspass, om man nu inte är ute efter just konditionen. Men det beror helt på vilka mål man har med sin träning. Jag vill forma min kropp och det går endast med styrketräning.
De som bygger muskler undviker just högintensiv cardio för det bryter ner musklerna för mkt, utan man ska helst kunna prata och ha en lagom puls för bästa förbränning. Men detdär med vilken puls man bör ha är jag inte insatt i. Har ingen pulsklocka så kan ändå inte mäta den. Men vet att det är väldigt vanligt att gå tex powerwalks under deff då man just vill behålla musklerna och inte bryta ner dom som lätt kanske händer vid ett intensivt spinningpass.
 
 
 

Framkalla

Jag vill framkalla en till bild på Vincent. Älskar verkligen den som är i svartvit! Skulle haft den i en jättestor storlek eller på canvas kanske.
 
Nu har vi börjat med maten igen men jag tycker det är så svårt. Några i mammagruppen hade redan gått över helt till mat och vissa åt 4 gånger per dag. Känns inte som vi har några riktiga matrutiner än och vi ger han när han är hungrig lixom. Sen har jag aldrig känt han blivit mätt på pureer eller gröt för han kan äta en hel flaska typ 30 min efter utan problem. Det är svårt att mata han för han tappar intresset, tillslut gapar han inte, tittar ner i sin haklapp, börjar gnälla osv. Så det är precis vi får i han en grötportion.
Ersättningen känns mkt tryggare för där vet man att han blir mätt, änsålänge iaf, och man vet han får i sig vad han behöver. När man gör egen mat känns det inte som grönsaker täcker hans behov. Men får väl börja med kött, bönor och sånt snart med.
 
Älskar denna bilden!
 
 
 
 
 

Hummel

Igår fick jag hem legginsen från Sportamore. Snabb leverans där med, det gillar vi :)
De va väldigt sköna och satt helt okey, men de va lite stora vid midjan så kommer sy in dom lite. Eller får jag hoppas rumpan växer in i dom ;)
 
Ser nästan ut som en landningsbana ;P



Dagens outfit

Rosa, leopard och guld. Är väl det jag använder mest nuförtiden haha

Min nya ring. Älslar den. Köptes på Ginas rea för typ 15 kr :)


Formbilder

Snart har det gått 7 månader sen förlossningen. Nu känner jag att det faktiskt va längesen jag födde och har tagit avstånd från det. Så nu börjar man redan längta till nästa graviditet och förlossning haha. Saknar gravidmagen och resan man tar när det blir ett plus på stickan. MEN det får vänta ett tag till :P Jag vill hinna resa och göra saker med Vincent innan. I sommar hade vi tänkt göra mer utflykter som vi ser fram emot. Och jag tänker inte va gravid i sommar! Jag ska njuta av min kropp jag jobbat så hårt för och jag ska använda alla sommarkläder som inte gick på denna sommaren :) Vi vill ju helst ha ett vårbarn nästa gång med då jag tycker det är såå skönt att Danny kan ta sin semester i samband med förlossningen och att man har en hel sommar ihop. Så i slutet av maj, början på juni skulle vara en perfekt tid så man hinner läka till sommaren :)
 
 
 
Såhär lite underhudsfett har jag nog aldrig haft!
Aldrig varit nöjdare med min kropp som jag är idag. Känslan att vara nöjd med sin kropp och må bra när man sätter på kläder är obeskrivlig. Blir så många störningsmoment i vardagen annars om man hatar sin kropp.
Men jag känner det har varit för lätt och vill ha en utmaning. Eftersom jag har så mkt egentid och inte har ett heltidsjobb så har man ju energin till träning och planering av mat. Jag vill det ska va en utmaning för då känner man sig mer stolt. Får väl se sen när jag börjar jobba ordentligt :) Men därför försöker jag sätta mål som tar tid att klara, för när man klarar sina mål så mår iaf jag bra och blir starkare både fysiskt och psykiskt.
Handstående är ett mål och chins är ett annat, just för att de är övningar som tar tid och är väldigt svåra att klara. Att klara chins med sin kroppsvikt kräver mycket styrka och teknik och att klara att stå på händer länge kräver en enorm balans och kroppskontroll. Så när jag klarar de två sakerna kommer jag bli stolt över mig själv. Men jag är en bra bit på vägen. Chins klarar jag med 10 kilos hjälp x10rep x3 set och handstående över 10 sekunder utan hjälp.
 
 

Pratar och skrattar :)

Haha han pratade jättemkt igår och även idag änsålänge. Tycker bebisspråk är så otroligt sött <3

Sen va han rätt flamsig igår, skrattade för ingenting :D


Dag 23

Hade inte suttit fel med en påse naturgodis nu, eller kanske en chokladkaka och chips? 
Va längesen jag åt sånt, äter mest naturgodis. Jag älskar naturgodis för där får man choklad, nötter, salt, sött i en god blandning utan massa konstiga ingridienser som finns i lösgodis. Läängtar varje lördag så jag kan köpa mig en stor påse, är så satans gott när man inte äter sånt varje dag. Man uppskattar det mer då = vräker i sig som leder till illamående..

Idag har jag tränat rygg, biceps och mage. Blev ingen cardio idag dels pga att rygg och biceps tar lång tid att köra igenom och Danny och jag har sagt att vi max är borta på gymet i 2 timmar. Vilket visserligen är en lång tid men ibland hade man velat va där längre. 
Sen är jag väldigt öm om tån. Den ser helt cp ut nu när de sytt, som en stor del av tån är borta  :o

Ökade vikterna i hantelrodd. Istället för att köra massa reps som jag gjorde innan kör jag nu 16kg 12x4. Brukade ha 10 kilo innan så de är en kraftig ökning :) va rätt svag idag kände jag så orkade inte lika mkt som jag brukar. Men man blir trött i armarna efter ett ryggpass. 

Nu börjar biceps verkligen komma fram. Musklerna fortsätter växa trots ett kraftigt underskott. För nu är shapeup inställt på 1600kcal per dag och redan det är ett underskott. Vet dock inte hur många kalorier man förbrukar i vardagen men har för mig det är runt 2000kcal om man är aktiv? 

Dagens kost och träning:

Frukost: gröt

Lunch: torsk med potatis och spenatsås

Mellanmål: kvargröra och en banan

Träning: rygg, biceps, mage

Efter träning: en proteinshake

Middag: omelett med 3 äggvitor, ett helt ägg, spenat, broccoli, lök, ruccola och en sallad. 

Kvällsmål: ett äpple

Nya leggins

I måndags när jag tränade så såg jag en tjej med dessa leggins på gymet och tyckte de va väldigt snygga. Gillar gråmelerade byxor då de framhäver formerna man har. Men inga leggins som man kanske ska svettas i då det syns direkt. Men när jag kör styrkepass funkar de. Brukar mest svettas under cardio :) Köpte dom på sportamore för bara 199 kr och de heter Hummel evelyn leggings.
 
 
 
 
 
 
 

Svar del 2

Här kommer resten av svaren på era frågor. Antar det kommer bli ett rätt långt inlägg :)
 
 
Var du rädd att göra fel på gymmet i början?
Svar: Inte så rädd att det hindrade mig att testa nya övningar. Jag har alltid tyckt det varit kul att testa nya övningar, annars hade jag nog tröttnat fort om jag alltid gjorde samma. Men vissa övningar har jag dragit mig från att testa för jag är rädd att jag inte ska klara av det och bara faila haha. Som tex pullups. Där orkade jag inte en enda för jag är fortfarande för svag. Men jag får öva och öva. Om du är osäker på tekniken och hur övningen ska utföras så sök på övningen på youtube och börja med låga vikter. Då brukar det oftast gå bra :)
 
Vilken sida på youtube hämtar du inspo på olika övningar?
Svar: Jag har ingen speciell sida utan jag brukar söka på specifika övningar jag har läst på bloggar./instagram Men ibland har jag sökt på tex glute exercise osv så finns det oftast klipp med massa bra övningar. Jag följer många fitnessprofiler på instagram som kommer med bra tips och massa bilder som ger mig inspiration.
 
Har du några vänner du umgås med eller är du mest med familjen?
Svar: Jag har vänner, men jag träffar de väldigt sällan. Eller snarare en vän som jag har regelbunden kontakt med. Henne träffar jag kanske i genomsnitt 1 gång i månaden, ibland mer. Annars är jag bara med familjen. Tror det blir lättare så när man får barn, allt kretsar kring sin familj. Eller iaf för mig.
 
Hur är du som person? Framåt eller blyg?
Svar: Jag kan vara framåt i vissa situationer där jag känner mig bekväm. Men jag är annars en rätt blyg och osäker person som inte tar för sig så mkt. Men det har blivit bättre med åren, nu har jag mkt lättare att prata med nya personer än innan.
 
Hur mycket bör man träna för att gå ner i vikt? Hur många kalorier?
Svar: Det finns nog ingen speciell tid då det egentligen handlar mest om vad och hur man tränar och inte själva tiden på gymet. Vissa kanske inte tar så tunga vikter, vilar länge mellan seten och gör supermånga reps och är på gymet i flera timmar medans en annan tar ut sig helt och kör allt man orkar och är där 45 min. Jag tror mer intensiteten ger mer än själva tiden. Den tid det tar på gymet för mig beror på vad man ska träna och om man har många muskelgrupper att träna. Så jag hade inte tänkt så mkt på antalet kalorier utan mer vad man vill ha tränat den dagen och köra tills man känner sig klar :) Tror 3 dagars träning i veckan räcker gått och väl för att få resultat sålänge kosten är bra.
 
 
Hur många cc har du i brösten och vilken bhstorlek har du?
Svar: Jag har 495cc allergan ultra hög. Skriver märket då alla märken skiljer sig i mått. Så fokusera mest på måtten än själva cc är mitt tips :)
Jag har 65G men använder vääldigt sällan den storleken, eller jag använder nästan aldrig bh då jag tycker det är så obekvämt så blir oftast sporttopp som ger noll stöd. Inget jag rekommenderar dock
 
Hur har du gått ner dina kilon och hur tränar du?
Svar: Genom att ändra mina vanor helt. Mina matvanor är helt annorlunda nu. Har inget speciellt sockerberoende och äter bra husmanskost. Så kosten är egentligen det svåraste då matvanor kan va väldigt svåra att ändra. Så börja där och se över kosten. Sen jag började träna har det mest varit tung styrketräning där jag har rutiner. Har ett schema med exakt vilka muskler jag ska träna så alla muskler tränas en gång i veckan och sen kör jag 3-5 övningar per muskel med de tyngsta vikterna jag klarar. Jag har tränat 5-6 gånger i veckan i 5 månader nu. Så lägg om kosten och kör mkt styrketräning och sen kan du lägga till cardio i slutet av passen eller nåt pass för sig för att få mer fettförbränning. Om du börjar nu kommer du ha gått ner dina extrakilon på nolltid :) Jag hade med 13 kilo som jag skulle ner i somras, och nu 6 månader efter är de borta, så det går :)
 
Har du en bra övning för att få magrutor som man kan göra hemma?
Hur tidigt kan man börja med magträning efter förlossningen? Fick barn den 9 januari och vill gärna komma igång så fort som möjligt.
Svar: Grattis till din lille guldklimp! Eftersom du nyligen fick barn bör du vänta med magträning och börja långsamt. Superviktigt magmusklerna har gått ihop annars förvärrar man bara det och magen kan förbli putig istället. Man måste först stärka bålen så man inte börjar med tex situps och de yttre magmusklerna då det är bålen(coreträning) som tajtar till magen. Kan rekommendera Olga Rönnbergs bok som är för nybliva mammor och där väldigt många fått väldigt bra resultat. Sen finns det en app som jag körde med som heter mammamage. Körde med den tills jag kände magmusklerna va ihop och då började jag med plankan och efter ca 3 månader efter förlossningen började jag försiktigt med andra magövningar.
Sidoplankan är en bra övning för sidan och även bicycle crunches. Här är en länk på bra övningar man kan göra hemma. Den när hon ligger på rygg på golvet och har händerna under soffan är en superbra övning som jag gör varje gång på gymet. När man blir starkare om magen kan man lyfta höften uppåt och sen går sakta ner med benen och sen upp igen. Den tränar hela magen.
 
Har du tips om en bra sportbh med bra stöd?
Svar: Jag har läst väldigt bra om shock absorber. Jag har en i modellen racket som håller boobisarna på plats. Men läst väldigt bra om modellen som heter run. Här är länk till amazon där de kan sälja de billigt.
 
 
Jag har direktlänkar i detta inlägg. Men tror inte de kommer upp i mobilen så för att se länkarna får ni nog kika genom datorn :)

Spenat

Jag är ju så dum. Lagade min favoriträtt idag, torsk med spenatsås och potatis, och la undan till Vincent och mixade. Sen kom jag på att man inte ska ge barn under ett år spenat då det innehåller nitrat. Men en gång är kanske inte så farligt? Han åt iaf väldigt lite :S
 
Men det va iaf jäkligt gott! Älskar sås och potatis! Gjorde såsen av lätt cremefraiche som har 170kcal/100gram medans grädde har 370kcal /100gram. Så man kan likaväl göra såsen på cremefraiche då jag inte märker nån skillnad på smak eller konsistens :)
 
Den största anledningen att jag ville ha en ny mobil va för att kunna ta bättre bilder då jag alltid har mobilen till hands. Och den tar verkligen superbra bilder!
 


Gold

Dessa hörlurar som ingick är verkligen superbra och sitter skönt. De heter enjoy stereo headset. Tänkte först ta rosa men en annan tjej tog de sista paret precis innan mig. Men svart är nog ändå bäst då det passar till allt och Danny hade helst inte velat ha ett par hot pink på gymet :P Vita är snyggt men hade inte kunnat ha det pga mitt smink, de hade blivit bruna direkt.
 
 
Börjar bli less på min kamera. Bilderna blir alltid suddiga nånstans. Jag ställer in så det ska va skarpt överallt men det går verkligen inte få det. Blir bara skarpt precis där jag fokuserar och den radien är inte speciellt stor.
Men bilderna duger iaf :)
 
 
 
 

Axelövning

Igår gjorde jag denna övningen med hantlar. Den brände väldigt bra i axlarna! Vet inte vad övningen heter och hittade ingen bild så hoppas ni förstår genom mina bilder. Kan iaf rekommendera den!
 
 
Försök ha armbågarna mot kroppen hela tiden, så de ska inte gå ut så mkt som det gör på bilden. Sen håller ni hantlar med händerna och vinkla fram och tillbaka. Man börjar hålla de framför kroppen och sen bak så långt det går. Om ni gör övningen utan hantlar så känner man att axlarna jobbar. Det är området där jag ringat in som tränas och precis den del av axeln jag vill få större :) Har jättemkt träningsvärk just där idag som jag inte brukar få så den tog bra!
.
 
 

Ute fotografering

Skulle egentligen fotat när det va mer snö så allt va vitt runtomkring han. Problemet är väl att vi inte haft så mycket snö :P Ingen bild jag tog i förrgår blev väl bra, och då menar jag med skärpan, alla blev lite småsuddiga. Men fixade dom i www.pixlr.com så mkt som jag kunde :) De bilderna jag tog för nån dag sen inomhus blev däremot superbra! Men då gäller det också att Vincent sitter still och det gjorde han inte i förrgår :)
 
 
 
Haha den hakan :)
 
 
 
Då va Sasha lite tuffare när det va en dörr emellan xD
 
 
 
Inte så underhålld haha

Tidig morgon

Idag började Vincent prata vid halv 7, sen la vi oss i sängen och myste. 
Igår va det Vincents namnsdag så han fick en helt egen fjärrkontroll och fick även testa såna majskrokor, de älskade han haha. Men det är lätt att ge han såna då och då som kanske inte är så bra, man vill ju inte han ska småäta och bli mätt på såna. Så han får en efter gröten. 

Tån gör superont idag, kan inte riktigt stödja på tån då det ömmar så mkt. Hoppas det blir bättre sen. Kommer inte kunna köra cardio föränns den är läkt. 
Vägde mig idag och vägde bara 54.4 kilo. Vikten diffar +-2 kilo beroende på vad jag ätit innan och vätska. Tror jag bara ska köra min minideff i en vecka till. Sen ska jag äta mer och bygga mer muskler :) Rumpan kommer då va i fokus. 


Fattade inte först men sen såg jag stigen tvärsöver xD

Svaren på resten av frågestunden kommer i eftermiddag. 

Dag 22

Blir ett sent inlägg idag. Pratat både med min kompis och mamma i telefon och det tar ju några timmar :) Med mamma kan jag verkligen prata om vadsomhelst och hon och Danny är de två jag jag kan prata helt avslappnad med. 

Har iaf haft fullt upp. Gick upp vid 07.00 så varit väldigt trött idag.  Vincent gnällde inte nåt när vi va iväg iaf, så duktig. Sved iaf ordentigt att få sprutan och va väldigt obehagligt när han sydde tån (men inte lika illa när de sydde pipi efter förlossningen).

Storhandlat och tränat så nu har vi mat igen :) Tränade axlar, rumpa och lite mage. Kändes som jag inte tränade alls länge men va tydligen borta över två timmar. Körde en ny övning för axlarna jag gillade mkt. Kan se om jag hittar bild på den. 

Dagens kost och träning:

Frukost: gröt

Lunch: Tacosallad

Mellanmål: kvargröra

Middag: sallad med bönor och pasta

Träning: axlar, rumpa och mage

Efter träning: en proteinshake och en clementin



Butterfly

Jag va orolig att min navelpiercing skulle växa ihop under graviditeten då mina hål i öronen lätt har gjort det. Men det växte inte ihop nåt. Däremot har huden kring hålet och naveln tappat spänsten så det hänger lite där nu.
Inget jag stör mig på, men det kanske blev värre när jag hade piercing så länge in i graviditeten. Hade iofs ring men den ringen kanske har töjt ut huden extra kring piercingen. Så nästa graviditeten ska jag nog ta av piercingen när magen börjar växa då det inte verkar växa ihop :)
 
 
Har bytt piercing nu. Gör det väldigt sällan, kanske 1-2 gånger per år :P
Denna köpte jag i Peru så den är riktigt gammal.
 
 
 

Den smygande katten

Igår va det så fint väder så jag tog mig i kragen och fotade Vincent utomhus. Blir ju mycket bättre bilder i dagsljus. Men det va väldigt svårt att få till nån bra bild för han va helt stirrig och tittade åt alla håll förutom kameran och ville inte sitta still. Va väl mycket nytt att titta på hehe.
Men vad ser jag sen när jag ska gå igenom bilderna i datorn? Jo GIGGS! Inte ens utomhus slipper man katterna på bilderna hahaha! De ska alltid smyga i bakgrunden, inte för det gör nåt men det är skumt de oftast fastnar på mina bilder. Men de är ju också en del av familjen som säkert också gärna vill va med på bild :)
 
 
 

Svar del 1

Här kommer första delen av svar på era frågor, ska försöka svara så gått jag kan :) Jag formulerar frågorna lite annorlunda så de inte blir så långa :)
 
 
Har du minskat mycket på kolhydrater? Var kan man äta istället som komplement? Väger du din mat?
Svar: Jag har slutat i stort sett med alla snabba kolhydrater såsom vit pasta, bröd, ris osv och just nu äter jag kolhydrater i form av bönor, linser, grönsaker, fiberhavregyn och ibland matvete. Men sen när jag inte vill gå ner mer kommer jag äta mer långsamma kolhydrater som fullkornspasta, potatis och ris innan träning. Troligen ganska snart för känner jag gått ner tillräckligt i fett.
Jag väger inte min mat, just nu under min minideff så skriver jag in allt på ett ungefär i appen shapeup (lifesum).
 
Har du märkt positiv/negativ skillnad på brösten efter graviditet/viktnedgång? Har du haft db?
Svar: Brösten har som tur va inte påverkats så negativt trots alla omständigheter. Det som ändrats är att de blivit lite naturligare då de tappade lite av formen upptill efter graviditeten och sen fick jag lite db på ena bröstet. Bristningarna har blekts mkt och inget jag lägger märke till längre, även bröstvårtorna har ljusnat till sin normala färg. (De blev väldigt mörka under graviditeten).
 
Tror du bristningar är genetiskt eller pga nåt annat?
 Hade du några innan Vincent?
Svar: Jag tror bristningar är genetiskt till stor del och de har även med hormoner i kroppen att göra. Bristningar får man när man har en sämre hudkvalite och den tror jag inte går påverka sådär supermkt. Men alltid bra att smörja sig så gör man det man kan och försöka äta bra så kan det ju hjälpa lite. Jag har några bristningar vid höfterna, men syns knappt nåt. Fick de när jag började med ppiller och sen fick jag massa vid brösten under graviditeten. Har fått alla mina bristingar pga hormoner. Så vissa är kanske mer känsliga mot hormoner som på nåt sätt påverkar huden.
 
Hur lång är du?
Svar: Jag är 168cm
 
Är det jobbigt när Danny börjar jobba så tidigt och då lägger sig väldigt tidigt?
Svar: Jag ser det mer som positivt då han är hemma innan 14.00. Då hinner vi båda träna och fixa saker utan stress. Sen på fredagar är han hemma redan vid 11.30 så det är skönt han är hemma så pass mkt.
I början när Vincent la sig sent va det rätt jobbigt när Danny va trött och ville sova vid 20.00. Men nu när han somnar vid 20.00-21.00 så är det inga problem. Däremot är det drygt på helgerna för man hinner knappt titta färdigt på postkodmiljonären innan han somnat i soffan :)
 
Från vems sida kommer Vincents smilegropar?
Svar: Jag tror det kan komma både från mig och Danny. Vi båda har smilegropar men inte lika fina som Vincent då han har så tjocka söta kinder <3
 
Vill du ha max två barn eller skulle du kunna tänka dig fler?
Svar: Just idag känner jag att jag "bara" vill ha två. Vissa dagar kan jag känna det räcker med en. Har aldrig varit en person som känt behov av att bilda en stor familj utan jag känner jag vill kunna fokusera och kunna ge allt för de barn jag har, och destu fler barn destu dyrare och mindre tid har man. Samtidigt skulle det va mysigt med en stor familj med så det kan ändras med tiden. Kan blir en sladdis senare ;)
 
 
 
Svar på resten av frågorna kommer inom kort :)

Boop

Haha älskar denna bilden!



Close ups

Här kommer två till bilder jag tog i förrgår! Han är såå vacker! Jag är på nåt sätt stolt över att jag har kunnat göra en såhär vacker varelse, fast och andra sidan är det inte mig han liknar ändå haha! Han har nån blandning från Danny och hans släkt tycker jag. Men får se om han får min pappas sidas längd. Han växer ju så det knakar! Har redan storlek 80 i kläder och är 7 månader snart :P
 
 
 
 
 

Måsten

Då drar jag och Vincent snart iväg till lasarettet. Ska bli skönt att få detta överstökat. Hoppas han sköter sig men det brukar han alltid göra när vi är ute. Han skriker aldrig när vi är i affärer eller dylikt vilket är väldigt skönt. 

Använder mitt nya guldhalsband för första gången. Köpte det på Cubus 



Dag 21

Idag känner jag att jag ätit för lite. Beror mkt på att det är tomt i kylskåpet, ska storhandla imån, jippii!
Har fullt upp imån och fasar över morgonen. Vid 09.00 ska jag och Vincent till lasarettet och titta på min leverfläck på insidan av tån och förhoppningsvis ta bort den. Vill verkligen inte då det gjorde så satans ont sist.. Sen måste jag upp tidigt, inte kul :P Sen på eftermiddagen ska vi besikta vår bil för första gången, men tror de kommer gå bra. Sen blir det babyproffsen och storhandla och till sist träna.  

Idag gick det bra att träna, slog nog rekord i handstående, i början går de oftast bra men när man försökt ett tag blir man rätt trött och inte lika fokuserad. Det som är mitt största problem nu är att hålla balansen på händer, man måste ha full fokus hela tiden, men nu vet jag var jag har min tyngdpunkt :) sen hade jag ju mitt cardiopass idag men crossmaskinerna va upptagna hela tiden så gjorde 4 set tabata istället och roddmaskinen. 

Hörlurarna är grymma, bra ljud och man blir mer inne i sitt när man inte hör nån runtom. Men de blev bara rätt svettigt vid öronen. 


Dagens kost och träning:

Frukost: Gröt

Lunch: Tacosallad

Mellanmål: kvargröra, en stor sked jordnötssmör och en banan

Träning: triceps, mage och cardio

Middag: Linssoppa

Kvällsmål: en stor portion proteinglass


Sen tänkte jag bara säga det är jättekul med alla frågor ni ställt idag. Ska försöka svara på alla imån! :) 



Abs and abs

Har märkt att jag fått rätt stora magmuskler, alltså rätt bulliga om jag spänner dom ordentligt. Tycker det både är positivt och negativt. Kan känna att en slät mage med mer platta magrutor är snyggare och mer kvinnligt medans de syns lättare när de går ut lite. Tycker ändå magpartiet verkar lättast att träna upp så man får större muskler, fast och andra sidan är magmusklerna de muskler jag tränar varje pass så kan ju bero på det med. Sen går det inte påverka hur musklerna ska se ut så mycket då mycket är genetiskt. Vissa har kanske 4 stora rutor och vissa har mindre och fler, smala eller breda osv.
 
 
 
 

Min fotomodell

Vincent är min lilla fotomodell! Han blir sååå vacker på bild! Eller han är förstås lika vacker IRL men jag lyckas alltid fånga hans skönhet på bild :P Måste fixa en ny framkallning av bilder så vi kan fylla på hans album.
Men det är så svårt att välja ut bilder för har så många på han som jag gillar hehe.
 
Ni ser kanske att vi har klippt Vincent? Han hade dubbelt så långt hår uppe på huvudet innan och sen har vi trimmat sidorna. Han börjar få riktigt tjockt hår nu, eller jag ska inte överdriva! Men det är tätare uppe på huvudet :)
 
 
 
 

Leverans

Beställde ju min tshirt igår och fick den idag. Det kallar jag snabb leverans :)
Den satt bra, lagom lång och skön. Men samtidigt hade jag velat ha lite mer stretch, men det är bara att sy in. 

Blivit många inlägg idag men kanske bättre det än att de blir för lite :P

Ska iaf snart iväg till gymet. Längtat hela dagen då jag hade vilodag igår och jag vill använda mina nya hörlurar haha. Bra låtar mottages tacksamt om ni har nån favvo. Jag gillar mest r&b, house och pop typ. Rihanna, chris brown, lady gaga, david guetta, florida, pitbull är några favoriter :)





Gold diamond

Nu när man har ny mobil vill man ju ha ett nytt skal. Gillar dessa guldiga bumbers men samtidigt gillar jag mest skal i gummi så det är lätt att ta av och på. 
 
 
Detta skalet verkar iaf va lätt att få av och på och ingen klick on som jag hatar. Köpte ett plastskal en gång som man klickade fast och jag fick inte bort det. Fick dra med en kniv. (blev inte alls repigt).
 
 
 
 
 
 

Tapout tshirt

Nu har jag även beställt en tapout tshirt. Såg att det inte va ribbat tyg på den så tror den kommer sitta mkt bättre. Sen spricker inte trycket på samma sätt. Om den sitter bra vill jag nog även ha den vita :) Hittade tshirten på misterbling.se för bara 199kr. Kostar 399kr på alla andra sidor. Sen har min snälla mamma fixat symaskinen så om den är för stor nånstans är det bara att sy in. Är perfekt att ha en symaskin så man kan göra det. För jag vill det ska sitta kroppsnära, hatar tex när det sitter slappt under brösten för då ser jag mycket större ut.
 
 
 

Video på ögonstenen

 

Verkar inte som slow motion visas i den andra videon. Annars lät han riktigt roligt när man skrattade i slowmotion haha! Som en brunstig ko som min kompis beskrev det xD


Den sista videon filmade jag igår, han blir heelt till sig när en fjärrkontroll kommer fram, älskar hans galna uttryck i slutet hahaha! Men det är väldigt dålig kvalite då Danny fick messa över videon.

 

 

Dagens lunch

Nu kan jag ta mkt bättre bilder med mobilen. Vad behöver jag kameran till nu?;) 
Är iaf väldigt skönt man kan ta klara bilder med mobilen då jag kan tycka det är skönt att mobilblogga ibland. 
Sen blir de väl mkt bättre gymbilder som jag tar endel :) 


Denna lunchen innehåller ca 300 kalorier. 

Morgon inspo

Det är nu jag känner mina resultat från alla timmar på gymet börjar visa sig. Jag tror aldrig jag kommer va klar utan jag kommer hela tiden sätta nya mål. Man ska träna som om det inte finns en mållinje och ha det som ens livsstil, eller ska och ska, det är ju super om man kan göra det till sin livsstil då träning är så bra för hälsan och för välmåendet.
 
"Sorry I can´t. I have to go to the gym"
 
Att ta på sig träningskläderna och köra till gymet är höjdpunkten av min dag. Jag längtar tills jag ska dit. Planerar hela min dag utifrån gymet. Mitt sociala liv är väl lite drabbat, gymet går före. Om jag får välja mellan en utekväll och träna väljer jag träna. Känslan jag får när jag ser mina resultat ger så mycket mer. Det går inte beskriva känslan av att vara fit och att vara stark. När man kommer in till gymet känner man sig som hulken typ och oftast har jag väldigt bra energi och är taggad. Sen är det väldigt kul Danny har samma intresse, han älskar också gymet. Men jag tror jag älskar det lite mer. Det sista jag tänker på när jag går och lägger mig är träning, och det första är Vincent. De är de två sakerna som min fokus ligger på just nu.
 
Jag kanske låter ego men när jag ser mig i spegeln när jag byter om älskar jag det jag ser, jag älskar konturerna som kommer fram, att jag fått magrutor. Det är så nytt för mig för jag har aldrig haft muskler och definitivt inga rutor!
Jag är stolt över min kropp och jag trivs med mig själv så mycket mer än jag nånsin gjort, om man syftar på kroppen, och det är nåt ingen kan ta ifrån mig. Jag hade önskat andra började gilla träning så mycket som jag gör. För jag vet hur svårt det är när man inte riktigt gillar det, när man bara går till gymet för att se bra ut, man inte gillar den nyttiga maten. Det håller inte i längden och man kör inte helhjärtat då. När man inte är insatt i styrketräning och inte vet hur man ska göra så kan det va jobbigt och tufft i början. Men man lär sig med tiden. Följ fitnessbloggar, läs på google och titta youtube så lär man sig mkt om vilka övningar som är bra och hur träningsupplägg kan se ut osv. Alla måste börja nånstans och det har varit nytt för alla.
 
Jag visste inte alls mkt om styrketräning när jag började i somras, men jag hade läst lite träningsbloggar innan och sett hur de tränade. Förstod det är bäst att skriva ned vad man ska träna och köra igenom hela kroppen och inte bara träna det man känner för som jag gjorde innan. Jag tränade ju bara lite maskiner och hantlar och körde igenom hela kroppen på ett pass. Gjorde lixom en övning per muskelgrupp typ och trodde det va så man gjorde.
 
Om du börjar nu och kör helhjärtat med kost och träning medans du älskar utvecklingen kommer du tacka dig själv till sommaren när du ska ta på dig din bikini ;) Gäller bara att få in rutinerna så går det på räls sen. Jag kände mig superduktig när jag åt nyttigt en hel dag innan graviditeten, nu är jag van och inget jag knappt tänker på längre. Jag tränar som jag älskar och jag njuter av maten jag äter så för mig är detta ingen kamp, utan en livsstil som jag älskar.
 
 

Frågestund

Jag har aldrig haft en frågestund på bloggen så tänkte testa ha det idag. Ni kan fråga vadsomhelst. Ni vet jag är väldigt öppen av mig och svarar gärna på era frågor. Ni kan fråga allt från att vara mamma, amning, min förlossning, träning, kost, hår.. ja allt :) Om det blir några frågor så kommer jag lägga upp svaren i ett inlägg :)
 
 
 

Dag 20

Snart har det redan gått tre veckor. Fast så som jag äter nu kan jag äta en lång tid. Tror inte jag kommer ändra kosten så mycket sen, isåfall äta mer kolhydrater mitt på dagen men annars i princip samma. 

Idag har jag haft vilodag och då är det väldigt svårt att ändå ligga på underskott. Men idag klarade jag mig :) Ändå åt jag en stor portion pasta med quornfärs till lunch. 

Nästa torsdag hade jag tänkt mäta mig, då har jag inte mätt mig på 4 veckor så det är spännande om nåt har hänt :)


Dreambody

Dagens kost:

Frukost: kvargröra och en kaffe

Lunch: quornfärs och pasta

Mellanmål: en proteinshake och en passionsfrukt

Middag: linssoppa

Kvällsmål: 2 finncrisp med jordnötssmör


Ny mobil

Jag hade iphone 4 innan, haft den i snart 3 år så den började ge upp. Kameran hakade upp sig så mobilen dog, blixten va sönder och igår när jag tränade sänktes volymen av sig själv hela tiden när jag lyssnade på musik. Sen tar den kassa bilder! Jag använder mobilen vääldigt mycket varje dag. Tittar på den hela tiden typ, tar mycket bilder, lyssnar på musik osv. Så det va dags att uppgradera sig så idag köpte jag iphone 5s. Är såå nöjd med den, mycket lättare och tar mkt bättre bilder. Gillar med touch ID. Man behöver bara sätta sitt finger på startknappen så låses mobilen upp :) Sen va de en kampanj så jag fick ett bra riktigt bra hörlurar på köpet :) Såna riktiga, sån skillnad på ljudet. Kommer få bra pump på gymet med dom imån :) Vet själv hur det är när man sitter i bilen där det är bra ljud, men när man lyssnar på musik i såna små lurar så hör man mer ljudet från omgivningen än själva musiken. Så oftast kör jag utan musik för hör gymets musik i bakgrunden av min vilket bara blir jobbigt tillslut.
 
 

 
Sen innan vi drog till telia va vi och träffade massa bebisar. De hade verkligen vuxit sen sist :)
Men de tipsade om att köpa mild havregröt istället och blanda i typ magopure eller nån frukt för smak. Vi kommer inte ge mer av banangröt iaf så det är förstoppande. Sen är tydligen kiwi bra mot förstoppning så det kan man ju ge ibland. Men imån blir det att börja ge han mat igen men vi får skynda långsamt så hans mage hänger med. Nu är han iaf bra i magen igen tack vare lactulos :) Så tack för tipsen om det!
 

Jag delat på två

 
 

Gravid BOMB

Tycker det är mysigt att titta tillbaka på bilder från när jag va gravid. Man saknar magen, man saknar spänningen, vi va så förväntansfulla, fast det är vi fortfarande men nu på ett annat sätt. Men tror det kommer va lika härligt att vara gravid andra gången, då vet man vad som händer och ungefär vilken tid. Man vet när det är sparkar man känner och hur jobbigt det oftast är i slutet av graviditeten. Den väntar är sååå jobbig och man blir lätt deprimerad för jag kunde iaf inte göra nåt. Va så trött, hade huvudväk, att gå upp från sängen va en kamp och jag behövde kissa säkert varje/varannan timme dygnet runt. Men jag saknar graviditeten och förlossningen. Jag hade en väldigt bra förlossning. Visst gjorde det svinont men samtidigt är det en bra smärta och man blir så väl omhändertagen. Sen kommer man va mycket mer förberedd hur det kan va efter förlossningen.
 
De sydde 4 stygn och det sved så oerhört varje gång jag gick på toa, fick ångest varje gång jag va kissinödig, skrek av smärta och tårarna bara rann varje gång jag skulle kissa. Och inget hjälpte heller! Men med tiden läkte det och det blev bättre. Hade även en obehaglig tyngdkänsla där nere, som om allt skulle ramla ut när jag slappnade av. Men det försvann med med tiden. Sen fick man mjölkstockning två gånger där jag fick väldigt hög feber, sen skulle man amma de såriga bröstvårtorna på det i svettet. Mitt i allt det kände jag inte de lyckokänslorna alla talar om när man får barn. Jag kände bara att jag gjorde min plikt, att ta hand om Vincent, ge han mat, byta blöja och se till att han är säker. Jag hade lyckokänslor att han äntligen hade kommit, jag kände lycka att vi va en familj och jag fått dela det med Danny. Men egentligen inga direkta känslor för Vincent. Danny sa han hade starka känslor direkt, han kände han blev förälskad i han osv direkt så jag kände skuldkänslor varför inte jag kände så. Varför älskade jag inte honom?
Kommer jag nånsin göra det eller kommer jag bara ta hand om honom för det är min plikt. De tankarna gick runt i mitt huvud och det va nära man blev väldigt deprimerad. Antar det är vanligt efter en förlossning, mkt hormoner och de runtomkring har stora förväntningar hur man ska känna när man fått barn. Men det va bara att spela med för annars hade de väl tyckt man varit en dålig mamma. Tror det är många mammor som bara spelar att de känner sååån stor lycka när bebisen kommer upp på bröstet, eller hur obeskrivligt det känns och att de blev förälskade direkt. Det är de känslorna som alla förväntar sig, men det behöver verkligen inte bli så. Är en så stor omställning, det är en helt ny person man ska lära känna, hormonerna sprudlar. Det tar tid att lära känna sitt barn. Jag lär fortfarande känna Vincent. Men jag har känt att mina känslor för honom växer för varje dag och jag låter det ta den tiden det tar. För nu vet jag det inte beror på att jag är en dålig mamma, eller att han inte va efterlängtad för det va han verkligen och vi kunde inte fått en finare bebis!
 
 
 
 
Omg mina lår xD
 
 
 

Nybakta frallor

Igår kände jag att jag va sugen på att baka dessa goda frallorna igen! De är mycket nyttigare än ljusa frallor och mättar mycket bättre. Men de innehåller mycket kalorier, speciellt när man har smör på. Men det förbrände jag igår och hade hela 1500 kalorier kvar att äta efter mellanmålet. Här kan ni hitta receptet.
 
Tycker det är mysigt att baka på morgonen, så som frallor och göra det lilla extra. En riktig hemmafru! Tror jag skämmer bort Danny för mycket haha! Fast på senaste tiden har vi lagat vår egen mat då jag dels inte äter kött och han äter mer kolhydrater än mig då han vill bli större. Rätt skönt att slippa planera hans matlådor :) Man har ju fyllt upp med att planera ens egen mat.
 
 
 
 
 
 
 

föräldrargrupp

Idag ska vi träffa föräldrargruppen igen. Va jätte längesen vi träffade dom. Ska bli kul och se bebisarna och hur de har utvecklats. Måste vara över en månad vi träffade dom, och man vet ju hur mycket som händer på en månad :)
Sen vi va där sist har Vincent lärt sig att sitta själv, han är mycket mer nyfiken när det gäller saker runtomkring och visa stort intresse. Han har gjort lite nya ljud, tex kan han skrika rakt ut från ingenstans haha.
Sen har han ju vuxit riktigt mkt. Han är väldigt lång! Han är större en många ettåringar jag sett.
 
Tog denna bilden idag. Tycker den är såå fin <3
 
 
 

Saturday workout

 Här är de tre videorna från helgen. Har blivit mycket videos nu men jag gillar som sagt att trixa och fixa endel :P
 Tycker det är kul att se hur man ser ut från en annan vinkel när man tränar och se hur musklerna jobba. Jag känner sällan en brännande känsla i ryggen, men antar det tar iaf.
 
 
 
Danny tycker inte det är sådär superkul att filma mig så jag fick inte till nån lång handstående. Men sen vill jag klara stå hur länge jag vill utan att göra massa försök innan och vill ha mer kontroll. Sen kan man ju utveckla handstående väldigt mycket. Tex göra "armhävningar", bra övning för axlarna. Sen är handstående en väldigt bra övning för bålen. Den måste va stark för man ska orka och för att kunna hålla balansen. Man kanske tror att det är armarna man ska va stark i men jag känner mkt mer i magen.
 
 
 

Kvargröra

Detta äter jag i stort sett varje dag. En portion innehåller ca 220 kalorier medans gröten innehåller ca 350-400 kalorier. Så kvarg försöker jag äta till frukost de dagar jag inte tränar. Då tar jag även en kaffe på morgonen. Det är bara på mina vilodagar jag dricker kaffe då jag tar ripped annars. 

Det mättar iaf väldigt bra pga all protein.  En portion innehåller hela 41 gram protein, 16 gram kolhydrater och bara 2 gram fett. Nästan hälften av mitt proteinbehov på bara frukosten :) Lägger upp receptet igen hur jag gör min kvarg då jag fått många nya läsare, kul :)


Kvargröra:

250 gram icas lättkvarg
0.5-1 dl bär
0.5dl proteinpulver
Chiafrön
Linfrön
Vaniljpulver (inte vaniljsocker). Använder bourboun som är ekologisk och som innehåller 100% vaniljstång)

Mixa och servera



Dag 19

19 dagar på min lite extra nyttiga period. Jag har inte varit så strikt som jag först tänkte men tror jag ska försöka va det denna veckan som kommer. Har unnat mig lite för mkt känner jag. Men samtidigt har jag ändå legat på ett underskott de flesta dagarna. Men andra bloggar jag följt tidigare har ätit superlite, nästan inget fett och knappt några kolhydrater och tränat. De måste legat på ett ordentligt underskott. Är rädd jag skulle förlora muskler då. Men jag känner jag får muskler trots ett underskott. Så bulka är inget för mig. Jag vill va nöjd med kroppen året om och inte lägga på mig under vinterhalvåret för att sen deffa. På de flesta jag sett som bulkat har de gått upp mkt i fett o de ser "tjockare" ut men även fått större muskler som man är ute efter i en bulk. 

Idag har de iaf varit en perfekt dag :) unmat mig massa gott trots jag ligger på ett underskott :) Om min träning stämmer i shapeup. 



Dagens kost och träning:

Frukost: hembakta frallor med grönsaker

Lunch: gårdagens gryta och potatis

Träning: Rumpa, nedre rygg och cardio 

Mellanmål: kvargröra och en questbar

Middag: omelett och sallad

Kvällsmål: vaniljkesella glass


Testade donkeykicks i smithen idag 10 kilo per ben. Men kände nog mer i benen. 
Sen blev det utfall i smithen med 30kilo.
Sen mina vanliga rumpövningar. Kul med lite nya övningar! Blev även lite fria utfall med 10 kilo. Gäller att chocka rumpan! :)




"bölden"

Den dära kulan som jag upptäckte för ett tag sedan som satt vid sidan av rumpan, vid höften typ har börjat bli större. Så nu börjar sakta men säkert musklerna omkring rumpan att bli större :) Jag vill fortfarande ha större muskler längst ner på rumpan och utåt sidorna, men det vetetusan om man kan påverka så jättemkt. Däremot lyfta rumpan kan man ju så då kanske den automatiskt ser rundare ut. Jag känner jag har utvecklats mer när det gäller rumpövningar. Jag kör de övningar där jag känner jag får kontakt. Vet inte hur många övningar jag har testat men jag kör inga övningar där jag inte får kontakt med musklerna eller känner att de inte jobbar. Vill tex inte bli trött i benen när det är rumpan jag ska träna, det är just rumpan jag vill ska jobba och som det ska bränna vid.
Jag har börjat köra tyngde övningar med vikter och kör inte bara kroppsvikt som jag gjorde mest innan, för jag känner att min rumpa är rätt stark och behöver belastas då låren oftast får jobba istället. Är väldigt svag i mina lår, bränner i dom för minsta lilla typ.
 
 
Jag gillar konturen som börjar visa sig över höften. Innan va det en kontur av en valk, nu är det en kontur av en muskel istället. Är precis det jag vill åstadkomma, byta ut fläsket mot muskler ;)
 

Balle

Haha gott med balle (?) efter träningen!

När jag scannar in questbaren i shapeup står det balle. Men det stämmer då en bar innehåller 160kcal xD 

Har nu smakat banan nut muffin och double chocolate chunk. 
Tycker banana baren va sådär. Lite konstig konsistens men den va helt okey. Men chokladbaren är svingod! Smakar precis som en brownie och är inte för söt. Supergod konsistens, typ smular sig lite. Så den blir det att köpa fler gånger. Innehåller hela 20 gram protein, 1 gram kolhydrater och 6 gram fett. 
Kan lätt äta sånahär istället för godis :D synd de är så satans dyra bara. 
Men en bar kan man ta som mellanmål så egentligen blir de typ samma pris. 
Kvarg= 10kr, frysta bär några kronor och proteinpulver. Medans en bar kostar 16 kronor från iherb.com. 






Biceps curl

Tycker det är kul att man har filmer från exakt samma ställe och samma övning men me 5 månaders utveckling. Men här tycker jag inte jag ser så mycket smalare ut men det är stor skillnad i omkrets överallt :)
 
 
Denna övningen gör jag alltid när jag kör biceps. Brukar alltid använda repet för tycker det är skönast och jag får mer kontakt med musklerna. Det är lite jobbigare med repet tycker jag. Sen får jag inte lika ont i handlederna då de lättare följer med i övningen än när man använder "pinnen" eller vad man ska kalla den :) Ni ser hur den ser ut i början av videon.
Jag tror jag körde typ 15 kilo i sommar och då va det tungt för mig, för tungt för jag hade inte så bra teknik. Nu kör jag 30 kilo utan problem :) Så man märker hur mycket starkare man blir :)
 

Portionscheesecake

Jag är en riktig såsperson! Jag ÄLSKAR sås, speciellt med potatis! I skolan när jag va liten mosade jag alltid potatisen och tog massa sås, det gillade inte mattanterna och tyckte man skulle skära potatisen i bitar för varje tugga... Men pressad potatis är perfekt, helt lagom mosad och den får en fluffighet :)
 
Jag hade kunnat göra en mer fin måltid, men jag tycket mat ska va gott och grytor är det bästa jag vet, potatis till det gör det ännu bättre :) Va så längesen jag åt en riktig fet gryta på grädde så detta va riktigt gott och kommer även ätas innan träningen idag.
 
Fläskfilegryta:
Skär fläskfilen i bitar och hacka gul lök.
Stek fläskfilen, lök och vitlök i olja eller smör.
Tillsätt grädde/greme fraiche, tomatpure, paprikapulver, salt och peppar.
Häll i lite buljong och sojakulör för färgen. Koka och servera med potatis eller ris
 
 
 
Portionscheesecake
 
Mixa 8-10 digestivekex med ca 30 gram smör
Pressa ut i 3-4 glas
 
Smärt 100 gram vit choklad. Vispa 200 gram philadelphiaost med 30 gram kesella och 1 msk vaniljsocker.
Vispa i den vita chokladen.

Bre över ostkrämen över digestivekexen och låt stå svalt. Lägg på önskade bär/frukt
 
Jag hade hallon, granatäpple och passionsfrukt. MUMS!
 

Sunday workout

Idag tänkte jag köra ett ordentligt rumppass med lite nya övningar. Men i helgen är det öppet hus på gymet så får se om jag kan haffa smithmaskinen. 

Tänkte ha shorts idag för första gången. Brukar inte känna mig bekväm med shorts på vintern för man känner sig mer bar då och VIT. Men det är en vanesak. Det är först nu jag känner jag trivs med shorts då benen blivit mkt smalare :) Dessa ger en fin form på rumpan också, plattar inte till. 




Bilder från gårdagen

Det blev bara tre videos igår men det får räcka :) Det är sjukt stor skillnad från i somras och idag. Hållningen och allt har ändrats. Jag tycker dock mina armar ser väldigt stora ut i action. Fast de har blivit smalare sen i somras vilket är bra.
 
30 kg cablar x 4 set. Sen gjorde vi 2 dropset. Jag körde från 30kg ner till 15 kilo
 
Chins. Körde med 15 kilos hjälp de tre första seten och sista setet blev det 10 kilos hjälp. Klarade ändå 10 stycken så snart klarar jag väl en chin utan hjälp :)
 
 
Detta är vad jag har övat på ett tag. Har mycket övning kvar men det går framåt :) Som längst har jag nog klarat över 10 sekunder. Man lär sig hela tiden hur man ska göra. Man ska lägga tyngden på fingerspetsarna, spänna bålen som fan och ha fötterna ihop. Har som mål att vara grym på handstående till sommaren. Måste bara våga öva mot en vägg. Har aldrig försökt än för är rädd att slå i den på nåt sätt :P Men ska ta mig i kragen och försöka! Danny har försökt hjälpa mig några gånger med att hålla ut armen, men varje gång har jag sparkat han i ansiktet haha!
 
En liten video från magisto

Lactulos

Igår gav vi Vincent lactulos och ska ge han igen idag. Han är verkligen SUPERhård i magen och får jätteont varje gång han försöker pressa. Det va väl lite lösare igårkväll men inte mycket. Jag hoppas verkligen han kan få ut allt snart. Men om det inte blir bättre efter den andra dosen lactulos ska vi köpa microlavemang som hon tipsade om på sjukvårdsupplysningen. Inte kul att se när han har ont. Han har ju blöjeksem på det och massa blåsor.

Han sover ändå bra på nätterna, kan vakna en gång för att äta bara. Men det beror nog på att vi inte gett han nån gröt eller pure nu när han är så hård då det beror på det. Det va när jag väl ökade gröten han blev hård. Så jag får försöka vänja han på nytt och kanske ta en annan gröt och ge han mer vatten. Men det finns ju såå stort utbud på barnmat. Tex gröten finns ju i massa sorter. Vilken bör man ta? Vi har gett han banangröt och mild fruktgröt från semper.
 
 
 
 
 
 

Dag 18

Ojoj här hamnar man på överskott ;) Men jag och Danny har ätit extra gott idag då vi "firat" vår 5 årsdag. Vi har inte gjort så mycket annat än ätit, jag menar vräkt i oss en god middag, tittat klart på avsnitten snookie & Jwoww och ätit efterrätt. Gjorde fläskfilegryta med pressad potatis (quorngryta till mig), och portionscheesecake. Så sjuukt gott! 
Lägger upp receptet på cheesecaken imån. Väldigt lätt att göra och sjukt god. 
 

Dagens kost och träning:
 
Frukost: Gröt
 
Träning: Rygg, biceps, mage
 
Efter träning: en proteinshake
 
Lunch: linssoppa
 
Mellanmål: questbar
 
Middag: Quorngryta med potatis och en sallad
 
Kvällsmål: cheesecake 
 


 

Dagens pass

Idag tränade jag och Danny rygg, biceps och lite mage. Är alltid kul att träna med Danny och man pushar sig lite extra då :) Vi filmade några övningar så kan göra som sist att jag lägger upp en video på passet. Danny sa han är imponerad på min teknik så jag hoppas jag har en någorlunda bra teknik. Jag fokuserar mycket på att spänna bålen och inte köra för tungt så tekniken blir dålig. Kan lägga upp upplägget imån, eller det mesta av det :) Hade iaf ett väldigt bra pump idag med. Kanske är aminosyrorna? Efter 90 min kände jag fortfarande jag hade mycket energi kvar så körde plankan och 10 burpees med men sen ville Danny hem. 

Sidoplanka

Jag har börjat göra sidoplanka igen. Gjorde alltid den innan graviditeten men det har ibland gjort ont. Men nu gick det bra att göra den och är väl den övning där jag känner mest i sidan av magen. Jag vill verkligen få en smalare midja. Lite smalare går säkert få men inte mycket, om jag inte går med korsett dygnet runt :P För det hjälper faktiskt. Har sett dokumentärer där kvinnor gått med supertajta korsetter och deras midja blivit pyttesmå :S
 
Midjan och rumpan är de två områden jag fokuserar mest på nu. Det enda jag kan göra är väl köra mest coreträning, för har i stort sett inget bukfett kvar men när jag spänner magen trycks musklerna ut åt sidorna och gör midjan bredare. Så frågan är om mycket magträning är bra för midjan? Hellre smal midja och fast mage än synliga rutor.
 
 

Dagens rutiner

08.00-09.00 - Hör Vincent prata. Dags att stiga upp.
 
09.00 - Byt blöja och ner i köket och ner i sin matstol. Leka och kasta lite sen blir det gröt.
 
10.00 - Dags för min gröt. Borsta tänderna och plocka hemma. Vincent sitter antingen kvar i sin stol och leker, ligger på en filt, sitter i gungan eller gnäller och vill bli buren.
 
11.00-12.00- Vincent börjar bli trött och får en flaska ersättning och sen somnar. Då lagar jag min lunch och gör i ordning mig.
 
13.00 - Vaknar och får mammas hemmagjorda pure eller köpt
 
13.30 - Pappa kommer hem och busar
 
14.00 - Jag eller Danny drar till gymet
 
15.00 - Vincent börjar bli gnällig, snart dags för mat igen.
 
16.00 - Ersättning och ibland sover igen eller vill vara vaken och få uppmärksamhet
 
18.00 - Lagar kvällsmat medans vi försöker underhålla Vincent. Blir mer och mer gnällig och kräver att bli underhålld.
 
19.00 - Gröttajm
 
20.00 - 21.30 - Ersättning och dags för sova för natten
 

 
Såhär ser våra dagar ungefär ut. Vi ger han mat rätt ofta för han blir inte riktigt mätt på gröten eller purén känns det som. Han är heller inte super intresserad av maten förutom ersättningen. Däremot vatten älskar han. Såfort man visar pipmuggen sträcker han fram armaran och gapar stort haha. Önskar han va likadan mot maten :P
 
På kvällarna är han som mest jobbig. Vi försöker verkligen planera så han sover på eftermiddagen, typ till 18.00 och sen är vaken till 21.00. De dagar han somnat innan 21.00 kan han vakna väldigt tidigt på morgonen.
Men det är rätt jobbigt när man tränat och fixat massa hemma och är supertrött i huvudet och kroppen och Vincent är väldigt gnällig. Ibland vill han inte göra nåt och man måste gå och bära han. Men oftast så kan man underhålla han med leksaker och låta han stå lite osv :) Det är iaf skönt han somnar tidigt. Innan la han sig vid 23.00 tiden varje kväll.
 
 
Haha såfort han sätts i stolen så ska sakerna ner på golvet. Han är allt för rolig :)
På morgonen är han verkligen superlugn och inte alls kinkig.
 
 
 
 
 
Älskar dig! Du kommer bli en riktig businge! Känner det på mig :)
 

2014

2013 va ett toppenår! Jag hoppas 2014 slår det men det tror jag! Jag känner mig lycklig, jag är tacksam över vad jag har och det är verkligen bra för en själv att få tänka på sig själv ordentligt som jag gör nu. Nu har jag inget jobb att gå till och det gör att jag har mycket energi över till annat. Jag har aldrig gillat att jobba, att va hemmafru är min dröm haha! Men samtidigt älskar jag tjäna pengar och kunna göra det jag vill med dom. Därför har jag inte tyckt det varit viktigt att jag hittar mitt absoluta drömjobb. Huvudsaken tycker jag är att man tjänar hyffsat bra och att det inte är en plåga att gå till jobbet. Jag har trivts på nästan alla mina jobb, så jag kommer aldrig plugga. Tycker det är onödigt att lägga flera hundratusen som aldrig kommer kunnas betalas tillbaka om man inte får ett toppjobb och när man inte har ett speciellt yrke man brinner för. Jag skulle älska att jobba i klädbutik, jag har erfarenheten så hoppas det nappar någon gång. Kommer iaf söka jobb i klädbutiker i sommar. Samtidigt är det sällan heltid i butik. Jag vill verkligen ha ett heltidsjobb och ha den tryggheten och slippa akassa och arbetsförmedling :( Har nästan bara haft ströjobb, lite timmar där och timmar där. Och det ger ingen trygghet, jag känner en stor stress dagligen när jag inte har ett tryggt jobb och nåt som tyngt mig i många år. Men nu börjat lågkonjuturen försvinna så kanske hittar jag mitt heltidsjobb i år? Jag hoppas på det :) Är iaf glad jag har några jobb att gå till, men det är så få timmar...
 
 
Kanske blir det deltid på trygghansas kontorsservice? Det är ändå ett väldigt kul jobb och finns bara 1-2 tjänster i det yrket i Växjö. Man har väldigt mycket ansvar över hela trygghansa kontoret och sköter i stort sett allt med personal, entrepenrörer, post och alla kontorsmaterial/möbler. Man fixar passerkort, fotar alla anställda, möblerar, köper in saker. Så ett väldigt givande jobb. MEN det är bara deltid och inget som funkar i längden..
 
Ska skaffa ett fint svall igen!
 
Vill åka till Liseberg i sommar
 
Åka inlines och hoppas vi får en helt underbar sommar!
 
Vincent kan säkert gå i sommar. Så spännande och denna sommaren kommer inte bli sig lik någon sommar vi haft :)
 
I vinter vill vi resa långt långt bort nånstans. Om vi ska resa så blir det detta året eller början på nästa innan Vincent fyller 2 år.

Kvällens tips

Jag har lärt mig mycket om träning detta året och jag är glad jag vet bättre idag. 
Om man ska få en fast och fit kropp räcker det inte med att powerwalka, springa eller bara köra kondition. Det har jag dock vetat länge. Men nu förstår jag det inte är bra att stå och jogga i samma takt hur längesomhelst. Utan man bör chocka kroppen och då är det bättre att köra intervaller. Tex att man springer allt man kan i 2 min och sen går i 2 min osv. Så pulsen inte är detsamma hela tiden. 
Men styrketräning ger så mkt mer än cardio så om jag måste välja blir det hellre ett styrkepass. Inte bara för det är roligare utan det ger bättre resultat. Man  förbränner inte bara fett utan man blir fastare och starkare med :)

Denna kroppen är gjord av tung styrketräning. Såå snygg! Den rumpan asså 


Dag 17

Vilken slappdag det varit idag. Jag är heelt slut. Inte bara trött utan har en extrem träningsvärk i benen, speciellt låren. Det konstiga är att jag knappt körde låren igår. Fast körde iofs knäböj i smithen och utfall. Gick mycket bättre med utfallen, fick inte ont i knäna. Men knäböj känner jag inget av. Blir bara andfådd typ men känner ingen brännande känsla nånstans. Tror utfall är en mycket bättre övning för rumpan än de omtalade knäböjen då man isolerar rumpan mer när man går ner. Sen försöker jag pressa ifrån med hälen så baksidan isoleras mer än låren. 

Det är svårt att ligga på ett underskott när man inte tränar. Jag har lagt ett nytt mål att gå ner till 54kg bara för att den ska räkna ut hur mkt jag bör äta då nu när jag ska ligga på ett underskott ett tag till. Men jag har ätit väldigt bra idag men unnar mig lite naturgodis igen :S Jag skriver inte in naturgodiset i shapeup för det är omöjligt o veta hur många gram av varje sort man äter. Men har ätit väldigt lätt idag, men det är för jag inte tränat. 



Dagens kost:

Frukost: Gröt och kaffe

Lunch: proteinpannkakor med kvargröra

Mellanmål: en questbar

Middag: omelett med en sallad

Kvällsmål: naturgodis


Rasberry blue

Denna gången beställde vi smaken rasberry blue från Xtend som är en aminosyra. Den va god men krävdes också att man blandade ut i ca 5-6dl vatten för att inte bli för söt. Men tycker jordgubb/kiwi va mycket godare. Denna har en lite mer konstgjord smak, typ som lösgodis men ändå väldigt god. Nästa gång blir det mango nectar :)
 

Jag fick ju ett väldigt pump på gymet igår, kände mig lite galen nästan haha. Kanske berodde på aminosyrorna? Många säger de får ett bra pump av denna. Men kände inte av det av den förra smaken.
Får se imån om det blir samma energi då. För då ska jag och Danny träna ihop. Alltid lika kul. Det är vår egentid tillsammans där vi gör nåt som vi älskar. Sen ser Danny även upp till mig lite och vet att jag är insatt och vill köra hårt på gymet. Annars kan man lätt känna att Danny kan mer för han är kille. Men vi kan nog lika mycket och därför går det väldigt bra att träna ihop. Ingen lär upp nån utan båda vet vad det handlar om :) Majoriteten som styrketränar är just killar, iaf på mitt gym, men vi tjejer kan lika bra vi. Annars kan det kännas som att en kille inte skulle vilja ta råd från en tjej, hur fel det än låter eftersom vi allmänt är svagare. Vet inte om jag får fram det jag menar, men det är kul att styrketräning har blivit mer poppis bland tjejer och att myten om att man blir biffig och stor av hård träning börjar försvinna mer och mer. Nu hoppas jag bara att de runt min krets också förstår det att styrketräning gör enfit inte stor och maskulin. För att bli stor och maskulin behöver man ta träningen till en helt annan nivå och äta som en häst under lång tid. Men jag hoppas de kan se på min kropp sen att man inte blir manlig av hård styrketräning. Jag känner jag får fram mina former mer och mer och sakta men säkert bygger bort min raka kropp :)

 

Get shit done

Fick hem min hoodie och Dannys tshirt igår :) Trodde den skulle komma nästa vecka då jag fick ett mail i förrgår att leveransen från leverantören hade blivit försenad. Men de låg i brevlådan och väntade :) Perfekt för det va Dannys 5 årspresent och hoodien va väl en present till mig själv. Dannys t-shirt satt som en smäck på honom så det va tur. Väldigt skön kvalite på deras tshirtar, sådär stretchigt och tunt.
 
Den är lagom tjock men har ett ulligt tyg eller vad det kallas inuti så den är väldigt varm. Känns som bra kvalite och den passade bra. Men en negativ sak är bara att jag hade velat att luvan va större så den hängde lite över ansiktet, nu slutar luvan ovanför pannan. Men jag kan absolut tänka mig fler hoodies därifrån med andra tryck :)
Lite annorlunda än de som finns i butik.
 
 
 
 

Chilla

Så skönt att bara ta det lugnt idag! Hemskt väder idag med så det är tur man inte ska ut nåt idag :) 

Och tack för alla råd och tips om hur man kan lindra hård mage. Om katrinplommorna inte hjälper ska vi köpa lactulos. 

Nu sover alla katter och Vincent. Borde kanske med sova men får lägga mig tidigt ikväll. Idag tänkte jag fokusera på mig, ska smörja med BUS då den inte håller så länge, måla tånaglarna med gele och färga ögonbryn och fransar :)



Legs and legs

Jag börjar bli väldigt nöjd med mina ben. Såhär fasta har de nog aldrig varit. Ett par muskulösa och fasta ben tycker jag är så snyggt, men de ska inte SE för hårda ut utan bara vara det :) Vill som sagt inte se ut som en kille i kroppen. Man vill förlora mycket fettmassa men samtidigt inte. För destu mindre fett på kroppen destu mer rippad och då ser man oftast hård och kantig ut haha. Men när man väl är så inne i styrketräning och hela tiden vill utvecklas kanske man inte ser hur långt man kommit tillslut och bara vill ha mer och mer muskler?
Men mitt mål är iaf att få mer former på benen så de inte bara är raka :)
 
Mina nya "shorts" från newyorker. Är väl mer som ett par trosor xD. Men det är pyjamasshorts så kommer bara ha de hemma.
 

Mardrömsnatt

Haft en hemsk natt. Har nog sovit max 4 timmar och är en zombie just nu. Kunde inte somna igår heller. La mig vid 22.30 men somnade nog halv två. När jag precis äntligen somnade så skriker Vincent. Han fick mat och ny blöja och somnade sen om. Kunde inte somna om direkt. Sen vaknade han igen vid 04.00 och va uppe i drygt en timme. 
Där brast det för mig och jag orkade ingenting. Vincent gnällde inte men han låg och pratade med sig själv så man ligger och hoppas han ska somna om och man blir så frustrerad. För man vet hela dagen kommer bli förstörd när jag inte sover tillräckligt.  Jag kunde inte somna om direkt då heller och somnade nog vid halv 7. Sen ville Vincent upp vid 8 tiden. Det va min natt. Är så sjukt trött nu och hela kroppen värker från igår. Får hoppas min kaffe hjälper lite. Skulle göra saker idag men kommer va hemma och inte göra nåt idag. 

Det är inte just det att Vincent vaknar på natten. Det som är jobbigt är att jag har så svårt att somna. Så när man dragit sig i sängen i flera timmar och bli väckt flera gånger för att sen kämpa med att somna om är sjukt frustrerande. Blir så stressad och less. Det värsta jag vet är att dra sig i sängen. Man vänder sig om tusen gånger, blir stressad, blir varm, blir hungrig. Hoppas jag kan komma till ro framöver. Annars är Vincent en lätt bebis så ska inte klaga på att han får sånahär nätter ibland. Hade varit mkt lättare om jag kunde somna. Men jag fasar rent ut sagt efter nästa bebis som säkert kommer skrika på nätterna. Mitt psyke klarar inte det :( Så kanske bättre Danny är pappaledig isf och jag jobbar. Men problemet är att Danny har mindre tålamod än mig..





Hård i magen

Åh min stackars älskling är jättehård i magen. Igår bajsade han bara några hårda och små harpluttar typ. Sen tar han i som fan. Han har ju ätit väldigt mycket så det måste va massa som vill ut :S Sen har han haft blöjeksem jättelänge. Har smörjt med flera olika krämer men det försvinner aldrig? 

Mot magen har vi gett han katrinplommonpure men det har inte hjälpt, ska ge han det idag med och sen måste jag ringa sjukvårdsupplysningen och se vad de har för tips, om det finns nåt att köpa på apoteket?
 
Hur har ni gjort när era bebisar varit hårda i magen? Tillslut kommer nog blöjjan explodera av bajs haha. Får hoppas han inte står i hoppgungan när det händer xD
Men jag har nyligen börjat ge han gröt två gånger per dag och pure på dagen så hans mage är inte van vid denna födan riktigt, men snart blir det bättre hoppas jag.
 
 
 
 
 
 

Dag 16

Shiiet vilket mördarpass idag. När jag skrivit jag kört hårt innan så är det ingenting jämfört med idag. Hade massa energi under hela passet. Tog nog 2.5 timme idag då jag körde ben, rumpa, triceps, lite mage och cardio. Är så sjukt skakig i koppen och benen orkar knappt hålla upp kroppen. Men det som nog gjorde så jag blev helt slut va säkert mina fyra set tabataövningar. Har inte kört fyra hela set på jättelänge så va helt död efter. Och de gjorde jag allra sist så benen va ju redan möra innan jag började :) Sen stack jag till ica och kände jag förtjänade en liten påse naturgodis så jag inte ligger på för mkt underskott. Men om jag äter upp allt blir de nog ett överskott idag, bra! Rumpan behöver nåt att växa på ;) 

Jag tror rumpan har blivit större trots ett underskott. Eller den blir iaf väldigt putig när jag spänner den så den har ju fått endel muskler. 





Dagens kost & träning:

Frukost: Gröt

Lunch: Quorn, sallad, matvete,broccoli/blomkål och en klick bea

Mellanmål: kvargröra med banan

Träning: rumpa, ben, triceps, mage och cardio

Middag: en proteinshake och linssoppa

Kvällsmål: naturgodis

Text tattoo

Jag är väldigt sugen på att tatuera denna texten under mina liljor. Tycker den är lagom lång också.

Sen känner jag att texten passar in på mig väldigt bra. Jag känner ofta att jag inte är mig själv för jag är rädd vad andra ska tycka, tänker ofta hur andra ser mig och försöker farmstå så som dom vill jag ska framstå. Så det är en text jag inte lever upp till än men som jag vill leva upp till.
 
 
 
Don´t change så people will like you.
Be yourself and the right people
will love the real you!
 
 

Tabata program

Gjorde ett program för mina tabataövningar idag. Ska se om kroppen orkar köra alla 4 set utan smärta :) När jag är hemma känner jag mig stel men när jag väl börjar träna försvinner oftast all smärta och stelhet. Vet inte om det är positivt eller negativt, för vill ändå inte överanstränga kroppen. Men den borde isf säga till när jag väl tränar.
 
 
Eftersom det blir rumpa, ben och triceps idag så fokuserar jag på rumpövningar, sen har jag alltid magövningar i mina tabataintervaller. Kan rekommendera sidan www.gymglam.se. Se har en övningsbank med massa olika övningar för varje muskelgrupp :)
 
 
 
 

Juli

Det kunde ju varit mycket värre men jag är så glad jag inte ser ut så längre som jag gjorde i somras. Men då hade det sina förklaringar, jag hade precis fött vår lille son. Jag trodde inte celluliterna skulle försvinna men de är helt borta nu. Har ingenting på benen, bara lite på rumpan. Man ser att jag hade mycket mer fett på kroppen, trodde inte jag skulle gå upp så mycket som jag gjorde under graviditeten då jag alltid haft svårt för att gå upp trots onyttig kost innan. Men man blir äldre så jag tror jag har lättare att gå upp nu.
 
Va dock inte lika nöjd med kroppen som det ser ut som haha!
 
 
Stronger, healthier and happier

Saknar dig

För två månader sen va rumpan mycket större, va mycket mer nöjd med den då. Nu är jag inte alls nöjd med min rumpa men är mycket nöjdare med resten av kroppen. Vill ju vara fast och vältränad MED en stor rumpa. Men mina gener vill inte riktigt det så när jag går ner försvinner istället rumpan. Jag hoppas jag kan träna upp den men vet det kommer ta sjukt lång tid! 
 
I somras
 
2 månader sen
 
 
 
 

5 hela år tillsammans

Idag är det vår 5 årsdag! Det känns mer speciellt på nåt sätt för 5 känns som ett jämnt nummer :P 
Men vi brukar inte fira våra årsdagar med nåt speciellt. Blir typ att vi går på bio och äter på restaurang eller gör nån god mat hemma bara. I år ska jag laga trerätters sen ska Danny köpa ett par byxor till mig som jag velat ha länge :) 
 
 
Men om jag fått välja hade jag gärna åkt på spa och bott på hotell. Men det kostar och det blir svårt med Vincent. För vi är inte redo att lämna han över natten än trots att han sover bra hela nätterna. Nästa år kanske :) 
Eller om jag fått välja nåt ännu bättre hade jag velat gifta mig utomlands nånstans :) Vi kommer iaf gifta oss borgligt, ingen av oss är så förtjust i kyrkan och den religiösa biten. Vill gifta mig på sommaren utomhus bland vacker natur. Om det nu blir av, det kostar ju med en himla massa :S 
 
 
Här hade vi varit ihop i några månader. Då bodde vi på hotell i Helsingborg under påsken. Om jag minns rätt så va det den gången vi helt slumpvis stötte på mina föräldrar som också hade bokat ett rum på exakt samma hotell och dag :P Så de bjöd oss på trerätters där, kunde inte blivit bättre ;)
 
 
 
Liseberg! Vill åka dit igen! :) Kanske i sommar?
 
Choklad för en månad framåt
 
Älskar dig! Hoppas det kommer bli många och underbara år till med dig!
 
 
 

Dag 15

När jag skriver dagarna såhär så känns det som tiden gått så fort. Redan dag 15 av min minideff :) 

Jag körde väldigt länge på gymet idag och förbrände mycket kalorier. Men man vet ju inte alls om shapeup stämmer in på min träning. Brukar välja tung fria vikter men det kan ju skilja flera hundra kalorier egentligen beroende på ens förbränning och hur tungt man kör. 
Men jag kan oftast känna i slutet av dagen om jag ligger på ett underskott. Känner mig mer hungrig och lätt i kroppen. 

Skulle haft mer kolhydrater innan träningen idag men blev linssoppa istället. Jag har försökt äta ordentligt nu ikväll istället och tryckt i mig endel jordnötsmör :)


Så ingen perfekt kostdag idag, borde ätit mer. Ska iaf unna mig ett granatäpple nu. Mums. Älskar konsistensen!


Måste skaffa kaseinpudding igen

Dagens kost & träning

Frukost: Gröt

Lunch: Linssoppa + 3 finncrisp

Träning: axlar, mage och cardio

Mellanmål: kvargröra + en banan

Middag: quorn, vitlökstekt sparris, aji, sötpotatis

Kvällsmål: granatäpple och jordnötssmör efter behov ;)



Vätska

Jag tror jag förlorar mycket vätska nu när jag inte äter så mycket kolhydrater då kolhydrater binder mycket vätska. Unnade mig en potatis igår men annars äter jag bara kolhydrater från bönor, linser grönsaker, quorn och min gröt typ. Men annars inga snabba kolhydrater. Tror också min uppsvälldhet även beror på kolhydrater. När jag äter fett svullnad jag inte upp, synd bara det innehåller så mycket kalorier.
 
 
 
Här ser ni vad jag menar med att jag har en rak kroppsform. Hatar att jag är så rak. Har inga höfter eller axlar och knappt nån midja. Tur man iaf har brösten haha annars hade man inte sett skillnad på vad som va ryggen eller brösten.
 

Bra pump

Vilken skillnad från passet idag och igår. Är rätt trött idag med men hade superenergi på gymet och kände dendär lyckan när jag tränade = endorfiner. Kan bara tacka ripped för det. Synd, men sant.. Hoppas jag kan träna med samma energi utan pwo eller koffein sen. 

Det blev iaf axlar, mage och cardio. Tog ca 140min så blev ett långt pass. Blev så jäkla hungrig efter styrketräningen så köpte en banan innan jag ställde mig på crosstrainern. 

Idag tycker jag rumpan såg större ut, kanske beror på utfallen i veckan?;) haha eller inte. Eller så kanske min rumpa svullnar upp under mensen istället för brösten? Hade ju varit toppen isf hehe.  Annars känner jag rumpan blivit för liten, mer om det imån :)



Powerwalks

Om det va varmt ute hade jag definitivt tagit powerwalks. Är så skönt att komma ut i naturen och lyssna på sin uttjatade musik. Men jag hoppas ännu mer jag kan börja jogga till våren. Då behöver jag inte köra cardio på gymet utan bara fokusera på styrka när jag är där.
 
Saknar min ombre. Jag trivs i ljust hår, men jag passar inte i ljust upptill så ombre är perfekt. 
Men till våren blir det en hårförlängning och det kommer nog aldrig bli ombre igen för det va ett jäkla jobb att färga löshåret i 3-4 olika färger så övergången blev snygg och på rätt plats så de smälter ihop med ens egna hår. Men det blev väldigtsnyggt tillslut iaf :) Till våren blir det nog en varm brun färg med kanske ljusa slingor i.
 

Julen över

Det känns ju helt sjukt att julen är över och att det snart är februari? Det har inte varit nån vinter alls. Det är först nu minusgraderna kom. Fast det har varit väldigt skönt för hatar kyla. Har lixom kunnat ha min skinnjacka fram till nu.
Julpyntet åkte bort i helgen och nu längtar man bara till våren. Dessa månaderna som kommer nu tycker jag de är de tråkigaste på hela året, januari - mars.
 
Hoppas vi får en lika härlig sommar som förra året, för jag kommer va ledig HELA denna sommaren med, hur bra har man inte det :) I augusti hade jag tänkt börja jobba, men får se med vad. Om jag inte får komma tillbaka till trygg hansa så kan jag iaf jobba hos mamma och stämpla upp med akassa. Man får ju 150 nya dagar på sin period när man har barn under 18 år. Och jag hann precis få Vincent innan mina dagar tog slut på den förra perioden :) Så jag kan stämpla med full ersättning i 8 månader om jag är helt arbetsslös. Men jag vill verkligen ha ett heltidsjobb, är en enorm trygghet och ger ju betydligt mer i månaden. Men också skönt att mjukstarta litr och bara ha Vincent på dagis nån dag i veckan.
 
 

Träningsvärk

Idag skulle jag egentligen köra rumpa men har fortfarande en sjuk träningsvärk så ska köra axlar, mage och cardio istället. Men har redan kört rumpa två gånger under en vecka. Men eftersom det är den jag vill bygga mest på så måste den köras hårt :P Men kommer köra mer seriöst sen när jag äter mer så den har nåt att växa på. 
 
Är rätt seg idag med för jag har haft svårt att somna de senaste dagarna. Jag är skittrött när jag ska sova men kan inte somna. Igår drog jag mig i ca 2 timmar innan jag somnade. Sen vaknade Vincent vid 5 på morgonen och sen somnade jag om vid 6. Jag har märkt att när jag håller på att somna så andas jag inte riktigt. Det blir lixom såna ytliga andetag och inte dedär djupa.
 
 
 

Tuffing

Klädde upp Vincent lite extra i förrgår med skor och allt för jag skulle fota han lite :) Men dedär skorna va ju himla intressanta så den mesta av tiden satt han och slickade på dom haha. Tillslut fick jag ta av skorna hehe.
 
Det är rätt kul när jag ska natta Vincent. Oftast gnäller han och är rätt pigg först och sen sekunden efter vänder han bort huvudet och sover. Bara sådär :)
Han har varit rätt hård i magen nu när han äter mer gröt och pureer. Köpte en burk katrinplommonpure igår och får hoppas det hjälper.
 
 
 
 

MAT

Jag älskar mat, älskar äta och älskar laga mat. Inget man behöver ge upp när man ska gå ner i vikt, om man äter för lite kan kroppen gå i svältläge och då håller den kvar i kilorna istället, sen bryts istället musklerna ner. så ÄT! :)
Men ät rätt. Om det du äter är en ingridiens är det bra, men om det är nåt som innehåller massa ingridienser är det sämre. Så rent som möjligt är det bästa och att man lagar sin mat från grunden. Det enda som inte är en ren ingridiens som jag äter dagligen är quorn, men nästintill resten är cleanfood.
 
 
Hur mycket mat som helst! Sjukt stor skillnad på mina luncher idag och innan förlossningen och alla år innan det. Då va det mackor, pannkakor, risifrutti, flingor, nudlar till lunch..
 

Dag 14

Nu har det gått två veckor exakt. Är inte speciellt svårt att ligga på ett underskott. För när man tränar kan man ändå äta väldigt mkt. Jag tar inga små portioner precis och hoppar aldrig över ett mål. 

Blev ett pass nu ikväll iaf. Men orkade inte köra cardio i slutet för har varit supertrött hela dagen. Sov nån timme i eftermiddags men det hjälpte inte så mkt. Men det blev ett bra pass på en timme. Körde biceps och endel övningar på matta, bland annat armhävningar, plankan, olika situps. 


Köpte bland annat denna träningströja på hm idag. Men jag har kommit fram till att det blir för varmt med långarmat på gymet. Men perfekt sen när man går pw eller springer ute. Den absorberade svetten bra iaf :)

Enligt shape up har jag ätit perfekt idag. Trots jag frossade lite cashewnötter påväg hem från gymet. Man är så hungrig/sugen på mat efter ett pass, att man tuggar så fort att man får ont i käkarna haha. Då betydet det man kört bra på gymet ;)



Dagens kost och träning

Frukost: gröt

Lunch: bön/linsröra, quornbullar, kokt blomkål/broccoli, en tomat och gurka. 

Mellanmål: kvargröra + en kaffe

Middag: texmexsoppa

Träning: biceps, mage

Efter träning: nötter och en proteinshake

Tillskott

Brukar bli att vi beställer tillskott en gång i månaden. Om det inte är proteinpulver är det aminosyror eller pwo till Danny. Aminosyrorna tog slut igår så har beställt nytt. Kör på samma märke denna gången då Xtend är så¨sjukt god! Man ser fram emot att få dricka det. Brukar dricka det under hela passet.  Denna gången valde jag smaken raspberry blue då det är den smaken som fått bäst betyg. Men den smaken är väl samma som jordgubb/kiwi, att den blir väldigtsöt med bara 3 dl vatten. Så jag blandar ut med 5-6 dj vatten. På så sätt är det lättare att ha aminosyrorna under hela passen. Jag kör ca 2 timmar varje gång nu då jag även kör cardio efter alla pass så det är bra jag tar aminosyror så musklerna återhämtar sig bättre.
 
 
 
 
Dannys pwo. Ska testa detta och se hur det känns. Men de två jag testat innan har jag inte känt nån energi utav.
 
 
Beställde även hem 4 av de omtalande questbars som man ser överallt på instagram.
Det ska vara den bästa bar mest bäst innehåll. Hela 20 gram protein innehåller en bar och har mycket fibrer och inget socker. Innehåller ca 160 kalorier per bar beroende på vilken smak. Det är inte mycket då de kan ersätta ett helt mellanmål. De kostar hela 25 kronor på gymgrossisten men ska beställa från www.iherb.com nästa gång. Där kostar en bar ca 16kronor när man köper storpack på 12 stycken.
 
 
 
 
 

Smärta

Idag fick jag ont i nedre ryggen igen. Jag är sååå less på min kropp. Den klarar inte det jag vill den ska klara. Får ont av minsta lilla.. Mensvärk på det och en extrem träningsvärk i rumpan idag. Fast de sistnämnda är en bra smärta för har inte fått så mkt träningsvärk i rumpan innan. Va nog utfallen igår :) då vet jag den tar i rumpan iaf. 

Jag ska iaf iväg och shoppa lite nu. Sen får jag se om det bli träning. Vill verkligen träna idag, varit sugen hela dagen.. Innerst inne vet jag att jag kör slut på kroppen för mkt, 2 timmars pass 6 dagar i veckan är väldigt mkt. Jag gör det för jag älskar gå till gymet, ser fram emot det varje dag. De dagar jag inte tränar blir jag rastlös och uttråkad. Men samtidigt behöver jag kanske vila kroppen oftare. 
Om jag tränar idag blir det isf bara biceps och mage om ryggen tillåter. 



Snickerskakor

Jag älskar verkligen jordnötssmör! Igår gjorde jag mina snickerskakor igen, vääldigt goda! :) Men halva denna satsen innehåller ca 1000 kalorier så kanske inget man ska äta under "deff" haha eller vad man ska kalla det. Jag har iaf ätit väldigt bra hittills och inte vräkt nåt onyttigt detta året. Men min tanke är att ligga på underskott några veckor till, eller tills jag känner jag förlorat lite mer fettmassa. Sen ska jag äta mer och fokusera bara på styrketräning. Rumpan SKA växa ;) Men jag har nog rätt mycket muskler vid rumpan nu, när jag tex gör "hipthrust" och skjuter upp rumpan putar den ut som fan, är precis den storleken jag vill ha när jag står vanligt. Men jag kan ju inte gå och spänna röven hela tiden haha! (Sen blir den smal bakifrån vilket jag inte gillar). Så den har jag endel att jobba på :)
 
Snickerskakor
 

100 gram mörk choklad
ca 1 dl jordnötssmör (en bra sort utan socker)
1 dl hackade jordnötter
 
Smält hälften av chokladen i vattenbad. Häll på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåpet.
Smält jordnötssmöret och rö i jordnötterna. Bre jordnötskrämen på den stelnade chokladen men låt först jordnötskrämen svalna lite. In i kylen och låt svalna. Smält resten av chokladen och häll över kakan. Låt stelna och skär upp i bitar.
 
 
 
 

Close up

Igår blev det en till photoshoot på min lilla modellbebis. Den vita väggen är verkligen perfekt! Sen är det mycket lättare att ta kort på han när han kan sitta själv. Lättare att ta outfitbilder på han och han ser så mycket äldre ut nu när han sitter :) Jag kan verkligen inte fatta att han är över 6 månader. Snart kommer han ju va ett år, snart kommer han GÅ, prata.. Spännande dethär :P Jag hoppas jag kan följa mina åsikter och tankar kring uppfostran och ha mycket disciplin så han inte blir bortskämd, skriker sig till saker och tror han kan bestämma. Det är mamma och pappa som bestämmer och jag vill verkligen lära han att ett nej är ett nej så han inte tror tjat och skrik hjälper. Får se hur det blir med det, för det kommer bli en utmaning när man står där och man kan slippa situationen genom att ge det han vill. Är ju väldigt frestande att låta han få tex dendär godisen för att få tyst på han. Men i långa loppet tjänar vi på att hålla våra ord och visa vem som bestämmer :) Får påminna mig om det när de situationerna väl inträffar.
 
 
 
 
 
 
 

5 år

När man tänker tillbaka från då jag har Danny träffades så känns det ändå inte som 5 år, men samtidigt har man gjort rätt mycket tillsammans. Vi har varit på 4 resor tillsammans och det kommer bli många fler. Jag är en person som älskar att resa. En dröm hade varit att jobba utomlands med djur. Typ på zafari eller hjälpa vilda djur. Men det blir svårt nu när man har familj :) Men nån gång hade jag velat ta en jorden runt resa. Kanske sen när jag och Danny är gamla och barnen flyttat hemifrån om de pengarna finns. 
 

Jag tycker att vårt förhållande utvecklas hela tiden. Nu när vi har barn känner jag att vi är en familj. Jag vet var jag har Danny mer och kan slappna av. Vi har båda stort intresse för styrketräning vilket är väldigt kul! Synd vi inte hade det innan Vincent kom för så hade vi kunnat träna ihop mer. Men vi kanske ska träna på lördag ihop :)
 
Den bästa resan vi har gjort tycker jag är Cypern 2012. Då va vi där 2 veckor, hade perfekt väder, vi festade och gick lite barrundor, shoppade, havet va superfint.
 
 
Cypern 2009
 
Tunisien 2010
 
Cypern 2012
 
Grekland 2012

Dag 13

Har varit väldigt trött hela dagen, haft grus i ögonen och velat sova typ. Men när jag kört en stund på gymet fick jag megaenergi och blev väldigt fokuserad på vad jag ville ha gjort. Jag körde rumpa, triceps, lite mage och cardio. 
Gjorde en ny rumpövning som jag gillade och som jag kände mkt i rumpan och det va utfall i smithmaskinen. Nu kunde jag känna bra i rumpan och baksida lår men fick ont i knäna av övningen, speciellt högra. Det gör ont i det knät man har bak, alltså inte det främre benet som man tränar i det setet. Tror jag sträcker ut knät på nåt sätt i utfall som gör att det gör ont. Kan ju bero på senorna som en skrev. Men jag stretchar benen efter varje pass ordentligt. Måste ta tag och boka en tid hos sjukgymnast. Man vill lösa problemet själv men det har vait såhär i flera månader nu :( såå många övningar jag vill göra men knäna hindrar mig..


Dagens summering får man nog ta med en nypa salt. Har småätit lite jordnötter, sen är det omöjligt att veta hur mkt man förbränner vid styrketräning. Men det har blivit mkt fett idag pga jordnötterna. 

Dagens kost och träning:

Frukost: Gröt

Lunch : torskgryta med pasta

Träning: rumpa,triceps, mage och cardio

Mellanmål: Kvargröra

Middag: Omelett med sallad

Övrigt: småätit snickerskakor under hela dagen ;)

Äggröra med lök, broccoli och blomkål 



Sötnos

Vincent är så söt i pappas keps <3 
Han va jätteflamsig igår. Skrattade jättemycket när Danny låtsasskrattade framför honom. Sen skiner han alltid upp när Danny tar upp han på axlarna. Ler superstort och blir helt till sig. 
Idag vaknade han vid 4 på morgonen strax innan Danny gick upp. Började prata med sig själv som vanligt. Men gav han en flaska och då somnade han om sån tur va. Men sen vaknade han redan vid halv 8, va skittrött då. Men jag ska inte bli bortskämd, många bebisar som skriker hela nätterna eller går upp mkt tidigare :) 
 
 



Veckohandling

En sak till som gör söndagen till den bästa dagen i veckan är ju att vi har vår veckohandling då. Är iofs rätt utplockat i butiken på söndagar men sålänge det finns påfyllt med kvarg klarar jag mig ;)

Igår köpte jag hem lite extra gott som jordnötter, mörk choklad och vaniljkesella. Tänkte göra snickerskakor igen då de är så bra att ta innan träningen. Men de har inte naturella jordnötter på ica vad jag kunde se. Inte ens vid naturgodiset. 
Vilken choklad jag skulle ta va svårt först. Kollade kalorierna och mörk blockchoklad innehöll liite mindre kalorier än marlboro premium. Men sen såg jag blockchokladen innehöll drygt 40gram socker medans premium innehöll 4-7gram (minns inte exakt). Så kika hellre på hur mkt socker det är än kalorier. Bara för det är en mörk choklad behöver den inte vara bra för den innehöll också 70% kakao. Lindh är nog också bra men tror den va lite dyrare. 




Shoppingberoende?

Inte alls (?)...
 
Jag älskar verkligen att shoppa träningskläder just nu, eller det har jag gjort från i somras haha! Men jag tränar nästan varje dag och man vill ju kunna ha olika kläder så man inte tar samma hela tiden. Är ungefär som när man festade mycket. Då köpte jag jättemkt festkläder för man ville ju ha nåt nytt varje gång.
 
Danny och jag firar 5 år i helgen. Är på torsdag det är exakt 5 år men vi firar det på lördag istället. Tänkte göra trerätters sen beställde jag denna t-shirten nedan till honom (och hoodien till mig). Matchar vi fint sen :P
Beställde det från www.stronger.se och de har flera olika färger och texter :)
 
 
Är fortfarande mycket jag vill och behöver köpa, man hittar ju saker hela tiden. Det som står på min önskelista nu är en skänk/tvbänk under tvn, en soffa (den där soffan kommer vi ju aldrig köpa haha), bilbarnsstol till Vincent, lekmatta, soffpall med förvaring, fototapet i köket, tapet i sovrummet, träningskläder, aminosyror.
Denna månaden blir det iaf en bilbarnsstol, lekmatta, aminosyror och kanske lite kläder :)
 
Får hoppas den passar. Tog en storlek XS och modellen har M. Men de såg helt olika stora ut på alla bilderna trots de va samma modell och nästan alla hoodies har samma mått.
 
 
 

Tapout linne

Om det inte vore för trycket hade jag tvättat linnet och tumlat det. Men jag är rädd trycket kommer förstöras helt i tumlaren. Men tänkte, om trycket förstörs helt i handtvätt, borde man inte få reklamera det då? Det har spruckit jättemkt efter bara en gång.  Många undrar kanske varför man behåller ett linne som har så dålig kvalite. Men jag tycker det va så pass snyggt att jag ville ha det. För mig är det värt att sy in det och göra det extrajobbet när man hittar ett plagg man gillar. Men om det förstörs så borde man få reklamera det. Det brukar ju gå i bra i klädbutiker.
 
 
Me and santa xD
 
 

Text

Gillar denna texten. Hade velat tatuera den nånstans, kanske revbenen under liljorna. Men texter finns det ju massvis så man ska ju inte ta första bästa man hittar.
Har till våren på mig :)
 
 
 
 

Dag 12

Här kommer dagens träningsupplägg.
 
Biceps, nedre rygg, mage och cardio
 
 
Uppvärmning crosstrainer: -100 kcal
 
Biceps: 
biceps curl: 10kg 4x10 
Cable biceps curl: 30kg 4x12
Cable biceps overhead: 20kg 4x10
Cable biceps curl med "pinnen": 2 dropset 30kg-15kg
 
Nedre rygg:
10kg viktplatta
Rygglyft på matta
+en annan övning 
 
Magen:
 
Mina vanliga tre superset (vet ej vad de heter)
Plankan x3
 
Cardio:
 
5 burpess med armhävning
50 bicycles crunches
20 jumping jacks
15 sumosquatshopp
X2
 
10 armhävningar
 
Crosstrainer - 400kcal
 
Stretch
 
 
 
 
 
Dagens kost:
 

Frukost: Gröt med banan
 
Lunch: Texmexsoppa
 
Träning: Biceps, nedre rygg, mage och cardio
 
Efter träning: Proteinpannkakor och 250gram kvargröra
 
Middag: Egengjorda pommes, quornfile, bea och sallad ^^
 
Kvällsmål: Antingen hemmagjorda snickerskakor eller kesellaglass
 

Nästa tattoo

Jag vill bygga vidare min tatuering på revbenen ner till höften där jag idag har en text. Vill inte bara ha några motiv för sig utan vill många motiv ska flyta samman, typ som en sleeve fast på revbenen/midjan. Men jag vet inte om jag vill ha fler blommor och kanske nån text som på bilden nedan eller en ängel. Kanske både och.. Men jag kommer få dela upp tatueringen i flera delar för sist klarade jag precis de två liljorna. Tror inte det gör lika ont som högst upp på revbenen. Eftersom jag redan har blommor tror jag det passar bäst med fler blommor och text, kanske nån annan sorts blomma med? Men jag vill inte bara ha "söta" tatueringar utan jag gillar de mer tuffa som jag tycker änglarna är.
 
 
Och hur snygg är inte denna tatueringen? Har alltid gillat vingar men eftersom min ena skuldra är upptagen vet jag inte var de skulle passa. Visst man skulle kunna göra två små i mitten av ryggen men hade varit snyggast att inte ha stjärnorna då
 
 

Train insane or remain the same

Riktigt bra pass idag. Hade mycket energi och körde igenom biceps, nedre rygg, mage och cardio ordentligt. När man tränar frisätter kroppen endorfiner (kroppens morfin) och skapar lyckokänslor. Det känner jag av när jag tränar hårt, när jag får upp flåset och man känner lycka långt efter passet. 
Blev så sjukt hungrig med då jag hade förbränt drygt 1000 kcal. Så proteinpannkakor med en burk kvarg va jäkligt gott efter! Jag kan skriva mitt upplägg senare ikväll och vad jag ätit. Men enligt shapeup har jag 1700kcal kvar att äta idag och är bara ett mål kvar. Så kanske lagar nåt gott ikväll, eller unnar oss vaniljkesella efter?:)

Hade mitt workoutlinne idag. Nu sitter det såå mkt bättre efter jag sydde in det och ger en fin form. Med fin form menar jag att den är kroppsnära men trycker inte in brösten och framhäver midjan. 


Badar och plaskar

Så underbart att se att han börjat leka mer! Igår när vi badade Vincent så lät vi han sitta själv i baljan. Vi hade fått massa badankor som han gillade. Han försökte ta tag i dom, in i munnen, plaskade och hade kul. Innan brydde han sig inte om vattnet alls.
Jag måste hela tiden påminna mig hur mycket han utvecklas och vad som har hänt. Det händer ju saker varje vecka! :)
 
En sak jag väntar ivrigt på är när han börjar krypa. Han försöker verkligen, rumpan åker upp ibland och han vill dra sig framåt. Men snart kommer det :) Att börja krypa känns som ett stort steg och det är så underbart att se när han klarar av mer och mer saker. Som att sitta själv. Tänk sen när han börjar gå <3
 
 
 
 
 
 

Söndag

Söndag är nog min favoritdag i veckan. Det känns som jag kan få mest gjort den dagen, Danny är alltid ledig och gymmet stänger vid 19.00. På lördagar stänger det redan halv 5 så då måste man dra och träna i tid innan man gör massa annat då Danny med ska träna. 
 
Idag ska jag se om jag kan fixa symaskinen, kan inte få undertråden att fästa, nålen vill verkligen inte ta upp undertråden.. Måste sy in mitt tapout linne. Synd de töjjer sig så fort, det va superlitet när jag tog upp det men nu är det väldigt sladdrigt. Blir ofta så med ribbade tyger som är tunna.
 
Snart ska jag iaf iväg och köra nedre rygg, biceps och  cardio. Får se hur många reps jag klarar med 12 kg idag :) Om jag klarar 3-4 är det en bra början, sen får man försöka klarar 5 och öka med tiden :) Man klarar ju oftast en rep till när man tror man inte orkar mer. Mycket är psykiskt hur mycket man orkar och om man har lätt att ge upp när det börjar bli jobbigt.
 
 
Perfekt att jag kan fota mot den vita väggen nu. Har ju inget stativ men Vincents barnstol plus lådan där kattmaten är i blir perfekt höjd ;)
 
 
 
 
 
 

Fiberhavregrynsgröt

Hmm undrar om jag nånsin kommer tröttna på min gröt? Den smakar ju ändå likadant i stort sett förutom att jag väljer olika proteinpulver och lägger i - jordgubb, blåbär eller vanilj.
 
Gröten är nog min höjdpunkt på dagen i kostväg. Är så hungrig på morgonen och då är det så gott att äta en varm och söt gröt :P Jag tänkte först att jag skulle äta kvarg till frukost då gröten innehåller ca 350kcal. Men samtidigt är frukosten viktig och att den innehåller energi. Speciellt de dagar jag tränar, om jag ska träna efter frukosten lägger jag på en banan med - ännu godare! I sommar kommer jag ha mer färska bär på :)
 
 
 
 
Fiberhavregryns gröt
 
2.5 dl fiberhavregryn (jag använder axa)
3 dl vatten
In i micron i ca 2.30 minuter på full värme
En halv dl proteinpulver
chiafrön
linfrön
frysta hallon
Blanda allt och rör om

Garnering = banan, kanel och kokos
 
 

Sömnig kanske?

Haha! Danny skickade denna videon till mig när jag va på gymet. Kunde inte hålla mig från att le stort när jag såg den :) Han måste varit väldigt trött <3

Dag 11

Idag har jag inte skrivit ner min mat i shape up för jag vet jag nog kommer ligga på ett överskott då det är min unnadag :) 

Är hos Dannys mamma nu, ätit tacos och tårta. Men jag är änsålänge nöjd för skippade tacobrödet och tog bara en liten bit tårta. Stod även emot chokladen och tacochipsen. Det är inte likt mig annars. Men jag vet ju att jag ska unna mig naturgodis sen :)

Kvällsinpo



Dagens kost:

Frukost: gröt med banan

Träning: rumpa, ben, axlar och mage

Efter träning: en proteinshake

Lunch: omelett, quornbullar och sallad

Mellanmål: kvargröra

Middag: tacosallad

Övrigt: tårta och naturgodis

Tips om muskler

Fick ett tips om en träningsblogg som jag läst lite i. Han är PT och kommer med många bra råd och är också inne i sin deff. Men det va ett inlägg som jag tyckte va så bra skrivet och med många nyttiga råd om man vill bygga muskler som jag kan rekommendera er att läsa :)
Som tex att man måste belasta musklerna för att de ska bli starkare. Jag har ju kört med samma vikter i biceps curl ett tag för jag väntar på att musklerna ska bli starkare så de ska orka nästa steg. Men när man orkar ta tex 12 reps i den vikten så ska man öka till nästa, man kanske bara klarar 4 reps men då har man shockat musklerna och de kommer vänja sig och bli starkare. Men om man hela tiden kör med samma vikt och reps kommer musklerna aldrig bli starkare, för man har ju inte tvingat dom att bli det? Så nu ska jag öka vikterna i endel övningar och köra så många jag klarar. Tillslut klarar jag 12 rep och kan öka ytterligare. Men ha i åtanke att om man inte klarar utföra övningen med en bra teknik är det bättre att sänka vikten och fokusera på tekniken först :)
 
Här kan du läsa inlägget
 
 
 
 

Comic

 
 
 
Han utpressar mig och ger mig det onda ögat!! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Spagettigben

Idag tränade jag ben, rumpa, axlar och mage. Så hann inte med crosstrainern i slutet. Men det är skönt att tränat igenom benen och rumpan ordentligt :) 
Mycket folk på gymet idag med. Passen är fullproppade och 70% av människorna har jag aldrig sett innan. Men det kommer minska snart :) 

En sak kan jag dock inte förstå, är det inte åldersgräns för att träna på gym? Borde va 15-16 år tycker jag. Flera gånger har hag sett barn som måste varit runt 10 år som kört maskinerna. Jag kan inte förstå man låter sina barn börja styrketräna så tidigt?! De har ju inte ens vuxit klart och i den åldern vet man sällan nåt om ämnet och kan inte tekniken och skadar bara kroppen.  Sen blir de ju fixerade av sin kropp i en väldigt tidig ålder. Är ett par som alltid tar med sina barn i den åldern o låter de träna maskinerna. Kan verkligen inte förstå det, barn hör inte hemma på gym. 

Hade mitt nya linne idag. Märker de töjjer sig fort. Tur man har en symaskin :P Vill köpa en tshirt med samma tryck :)




Målvikten nådd

Jag vet, vikten är egentligen helt irrelevant för den säger ju inte hur mycket av den vikten som är muskler, fett, skelett osv. Men jag har alltid legat på runt 55 kilo innan min graviditet. Gick upp till 77kg ca (vägde mig aldrig de sista två veckorna innan förlossningen), så jag har ändå haft som mål att gå ner till min ursprungliga vikt då jag alltid legat där. Vägde mig igår och vägde 55.2kilo så nu är jag nere där jag alltid legat innan fast med mycket mer muskler. Det känns mycket bättre på nåt sätt att väga det jag alltid vägt. Men det är egentligen bara psykiskt för kroppen kan ju va lika smal med 60-70kilo om man har mycket muskler. Men mitt mål är väl egentligen inte att alltid ligga på 55 kilo. Utan nu fokuserar jag på att förlora lite mer fett runt kroppen och behålla musklerna, så jag kommer kanske gå ner lite till. Men sen ska jag fokusera på att bygga mer muskler och då kommer jag gå upp igen. Men helst inte i fett utan i rena muskler.
 
Jag känner hur jag hela tiden närmar mig mitt mål, eller jag har väl inget riktigt mål utan vill bara utvecklas och bli starkare och få mer muskler. Men jag vill inte bli större eller få stora muskler, utan bara definierade muskler och vill inte det ska gå så långt så man ser ut som en man :P
Minns när jag va gravid och blev lite stressad över att jag gick upp så pass mycket, för jag hade inte så mkt vätska, så jag va rädd det mesta bara va fett. Men trots hur mycket man går upp kan man fort gå ner det efter. Men i somras trodde jag verkligen inte att jag skulle väga 55 kilo igen efter 6 månader, trodde det skulle ta mycket längre tid eller att det aldrig skulle ske.
 
 
 

Tiden

Jag känner att tiden går mycket fortare när man har barn. Speciellt nu när man är mammaledig och man tar dagarna som de kommer. Har inte alls mycket planerat utan gör det jag vill i stort sett, väldigt underbart!
Men sen kommer det ju inte vara så och Vincent kommer bli mer och mer krävande plus att man jobbar sen. Jag hoppas jag kommer hinna träna regelbundet iaf, 3-4 gånger i veckan vill jag prioritera iaf.
 
Men jag tar vara på denna tiden där jag kan va ledig och inte ha några måsten förutom min familj och mig själv och knappt några tider att passa heller :) När man väl har en tid att passa har jag märkt jag lätt glömmer det, för dagarna går så fort och man är inne i nuet hela tiden. Har redan missat 2-3 bvc möten då det bara är 1 gång i månaden och man tänker alltid att det inte är än man ska dit.
 
 
Haha sjukt vad stor han ser ut här. Pappas haka kommer fram när han ler ^^
 
 
 

Dag 10

En vilodag idag med. Känns faktiskt väldigt bra att låta kroppen vila ordentligt. Så har inte dåligt samvete, är extra peppad imån istället då värken i ryggen är nästan helt borta och knäna känns bra. Men får ändå ta det lugnt så värken inte kommer tillbaka. 

Fick mitt tapoutlinne idag med. Är väldigt snabb leverans på sportamore. 
Jag gillar linnet mkt, de satt tajt och gav en fin form men det är kass kvalite. Va ett litet hål vid sidan och trycket har jag läst kan förstöras när man tvättar det. Och eftersom det är ribbat tyg så spricker tyget som ger det en liten sliten look. Så för 300kr tycker jag ett linne ska ha bra kvalite. Men jag gillar det så pass mycket att jag ändå kommer behålla det. Men trycket på mmsports ribbade linnen har mkt bättre kvalite men de är istället för korta :P



Idag har jag ätit nyttigt men ikväll blir det kokosglass och då drar ju kalorierna iväg endel ;) men det är nyttiga fetter och ett hälsosamt snack istället för vanlig glass :) 

Dagens kost:

Frukost: gröt + en kaffe

Lunch: quornbullar, bön-linsröra, kokt blomkål och broccoli

Mellanmål: Kvargröra och ett äpple

Middag: linssoppa

Kvällsmål: kokosglass


Idag har jag uteslutit alla frön i min gröt och kvarg då jag läst att man kan bli uppsvälld av för mkt fibrer. Nu är jag faktiskt knappt nåt uppsvälld så ska testa va utan fröna ett tag o sen äta det igen så vet jag im det beror på dom. Eller är det fibrer i frön? XD. Gröten har ju medmjt fibrer men jag älskar min gröt!

Babygym

Vincent gillade inte att ligga i babygymmet när han va en liten bebis. Nu är han ju mycket mer intresserad av saker i sin omgivning och gillar att leka med det, slå det mot ett bord och kasta iväg det så det låter så högt som möjligt. Babygymet är ju bra för sakerna stannar på sin plats :P Det drar han också mot munnen men går tyvärr inte att kasta iväg :P
 
Märkte en annan sak igår och de va att han har fått brunsvarta ögonfransar nu. Men om de kan bli mörkare kan ju även håret bli det. Så vem vet, han kanske får svart hår senare? :P Nån som har en bebis som ändrat hårfärg helt när de blivit äldre?
 
 
 
 
 
 
 

Improvisera

Igår improviserade jag och gjorde en böngryta. Men tror den blev som den jag brukar göra ändå haha.
Fräste gul lök och vitlök och la sen i tomatkross, röda linser, bönor och lät koka ihop. Sen kryddade jag med spiskummin, koriander, curry, gurkmeja, paprikapulver, cayenpeppar och salt och peppar. Supergott tillbehör som passar till det mesta. Detta äter jag istället för sås då såser oftast blir väldigt feta och innehåller mycket kalorier. Sen är jag inte superförtjust i dressing gjort på kvarg :)
 
 
Denna lunchen innehåller ca 400kcal
 
 
 

Shakers

Hur kommer det sig att det finns massa snygga shakers men bara tråkiga vattenflaskor?
Nu använder jag iofs nästan bara shakers då jag dricker mina aminisyror och sen fyller på med vatten när jag kör cardio.
 
Hade velat ha dessa två, inte för att jag behöver utan för jag gillar dom :P Men one more rep flaskan kostar 35kr, men då går frakten på 69kr så den utesluts. Men tänkte beställa bmrs shaker nästa gång vi beställer från gymgrossisten :)
 
 
 
 
 

Abs

Här kommer lite bilder på gårdagens morgonmage. Får se om man kan få de att synas såhär i någorlunda avslappnat tillstånd senare :)
 

 
Är fortfarande fascinerad hur kroppen kan gå tillbaka så bra på så kort tid när den ändå va så pass stor för inte så längesedan. Men för att få rutor är det att minska i fettprocent som gäller. De flesta har nog rutor men det är mängden bukfett som avgör hur mycket de syns. Så det hjälper inte att göra massa situps varje kväll för att få rutor rom jag trodde när jag va liten. Men magträning är också bra så musklerna blir lite större och då syns de lättare.  Men satsa främst på fettförbränning. Styrketräning i samband med cardio är superbra! Men tänk på att om man vill bli starkare och få mer muskler bör man inte köra cardio innan styrkepasset som jag gjorde i början. Utan det bästa är att ha ett enskilt styrkepass och senare på dagen ett cardiopass eller direkt efter styrkepasset så man orkar ta så mycket vikter som möjligt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Myskväll

Godmorgon!
Hade myskväll med mig själv igår. Har inte sett en hel film hemma på evigheter. Kan faktiskt inte minnas när det va sist. Men att titta på tv eller film är inget jag skulle vilja göra varje dag, fixar och donar hellre med saker kring hemmet eller mig själv :) 
Igår såg jag think like a man vilken va en helt okey film :)
 
 
Man får rätt mycket kärnor ur ett granatäpple. De kunde jag smaska på 1 en timme :) Innehåller ca 100 kalorier = 1 ägg, och apelsinen ca 50 kalorier. Just nu tar jag reda på hur mkt kalorier allt innehåller för det är väldigt lärorikt sen att kunna var bovarna finns och veta vilka råvaror som innehåller massa kalorier så man inte äter mängder av det. Jag visste tex inte att fett innehöll så pass mkt kalorier som det faktiskt gör? Alltså all sorts fett. Trodde att det va okey att äta massa grädde för det innehåller ju knappt några kolhydrater? Men kalorier in och kalorier ut är det som gäller om man vill ner i vikt oavsett vad man äter under dagen.
 
Naturligt godis!
 
 
 
 

Dag 9

Nu är jag mätt och uppsvälld. Är rätt säker det beror på laktosen. Så ska köpa laktosfri mjölk nästa gång. Men kvarg som smakar som icas är jag tveksam till att det finns?

Idag har det varit vilodag så jag har städat endel, fast inte mer än normalt dock. Sen kanske jag tittar på en film ikväll. Det händer ALDRIG. Men ikväll ska jag unna mig det med ett granatäpple :) Vincent va rätt jobbig igår med men somnade sen vid 23.00 tillslut. 
Men idag har vi hållt han vaken från 15.00 så han kommer nog somna tidigt idag :) Men om han blir för gnällig får han sova.  

Jag är väldigt nöjd med min kost idag med. Trots jag inte tränat ligger jag på ett underskott :) Nu åt jag drygt hälften av det jag skrev in i appen på middagen så ligger nog på ett större underskott :)
Gjorde omelett ikväll men va så tankspridd så la majsen i fel bunke. Men det va gott ändå :)


Glömde lägga upp kosten så här komer den :)

Frukost: gröt och en kaffe

Lunch: quornbullar, bön/linsröra, kokt blomkål och broccoli

Mellanmål: kvargröra

Middag: omelett med en sallad

Kvällsmål: ett granatäpple och en apelsin


Inredning

Flyttade om några tavlor igår, sen behöver jag en stor tavla till väggen där tvn va innan. Tänkte att jag skulle köpa en fototapet i valfri storlek och tapetsera på en skiva. Mkt billigare än att köpa en stor tavla. Det tipset fick jag av min pappa som tapetserade en stad på några meter bred tavla :)
 
 Danny ska få ut alla hans extrakomtimmar denna eller nästa månad och det är nog över 100 timmar. Så får se om vi har pengar till lite nya möbler :) Älskar att inreda!
 
 
 
 
 

Best version of you



Mini shorts

Jag har ett par shorts som alltid varit väldigt tajta/små. Kunde ha de precis förr förra sommaren. Trodde aldrig jag skulle få på dom igen då det inte är nån stretch knappt. Men de gick på och går nästan använda :) Men de är för tajta vid låren fortfarande så får se om jag kommer minska lite där till sommaren.
 
Vänster bild 2.5 år sedan - höger bild idag
 
Gillar inte när låren väller fram så får hoppas fettet minskar där så jag kan använda dom :P
 
Guldnitarna har jag satt dit själv
 

5 månader

Nu har jg tagit månadsbild den 9:de sen augusti. Men eftersom det är så dystert väder de senaste månadera är det svårt att få bra bilder då det är så dåligt ljus. 
Men dessa byxor sitter för löst runt magen nu vilket är både kul och synd. Men Danny ska köpa ett par byxor till mig i 5-årspresent :) 

Idag ska jag städa mest hela dagen och göra saker som man inte hinner/orkar annars när man tränat. Saknar redan gymet haha men väntar hellre så jag kan ge 100% i helgen :)

Gjorde den godaste äggröran igår nånsin. Hade quornbacon, marinerade saker, broccoli, röd lök och hade en stor sallad till :) 



Throwback thursday

Förde över lite bilder till den externa hårddisken då datorn är lite skum på senaste tiden. Sen jag laddade ner ett program kommer det upp popupfönster hela tiden. Mest att man ska sexcama med tjejer och reklam på olika prylar. Så måste formatera om datorn eller vad det kallas. Viktigt man för över bilderna med jämna mellanrum om datorn skulle krascha. Hände med min förra dator så förlorade endel bilder :/ Tur man har bloggen iaf då jag lägger upp de bra bilderna här :P 
 
Tycker det är kul att se hur man förändras med åren och även minnas tillbaka på saker man har gjort. 
Här kommer lite bikinibilder från åren som gått :)
 
2008 i Thailand
 
Cypern 2009 med Danny
 
 
Tunisien 2010 med min familj och Danny
 
 
Cypern 2012 med Danny (bästa resan)
 
Grekland 2012 med min familj och Danny
 
 
Sommaren 2013
 
 
Beach 2014 here we come!
 

Dag 8

Känner mig trött i kroppen. Ont i ryggen och hade lite ont i halsen idag som nu är borta. Tänkte jag ska vila både imån och på fredag från träningen. Tror inte jag har haft två vilodagar i rad sen jag började träna haha. Egentligen borde jag vilat kroppen mer, speciellt när jag haft ont i ryggen en vecka nu. 
Så jag får vila tills jag känner mig helt utvilad i kroppen. Den behöver ju vila med för att utvecklas. 
Kände mig rätt seg på gymet, men eftersom jag ska va borta från gymet i minst 2 dagar så ville jag köra ordentligt. Så idag blev det triceps, rygg och cardio. Rumpa och axlar får jag köra nästa gång istället. Men trots jag va trött och seg så körde jag lite tyngre. 
Tog 12kg i hantelrodd. Började med 8 kilos hantlar och är nu på 12 kg :) men körde bara 10x4 set. 
Sen gjorde jag rekord i plankan, så det blev en på 2.5minut och sen en efter det där jag vickar fram och tillbaka. För att orka stå i plankan länge är det viktigt att tänka på andningen. Försökte slappna av i andningen och fokusera väldigt mkt. Får se om jag orkar 3 minuter nästa gång :)

Perfekt kostdag idag med. Rätt kul man landar på -500kcal utan att end planera eller tänka på det. Utan jag äter det jag brukar och tränar fritt och ändå landar jag perfekt i slutet av dagen :) Sen är jag nöjd med fördelningen av protein, kolhydrater och fett. 


Börjat älska granatäpple. Innehållet massa antioxidanter och sägs förebygga cancer. Sen unnar jag mig marinerade vitlöksklyftor, fetaost, champinjoner och tomater från tapasbaren på Ica som jag hade i min omelett ikväll. 




Dagens kost:

Frukost: Gröt

Lunch: linssoppa med 3 finncrisp

Mellanmål 1: En kvarg med proteinpulver

Träning: triceps, rygg, cardio

Mellanmål 2: 1 proteinshake och ett granstäpple

Middag: Omelett

Kvällsmål: (kanske en mango)


Tapout

Klickade hem detta linnet från sportamore idag. Har tittat på det länge så får hoppas det passar. Annars är det fri frakt och fri retur på sportamore så gör inget om man får returnera :) Är lite orolig att den är för kort vid armarna så det ska skava. Gillar vingarna mycket!
Angav koden pr3ssb4ra som ger 10% rabatt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rumppass

Ooh jag vill köra slut på rumpan känner jag men har fortfarnade ont i svanken. Det gör inte ont på kvällen men sen när jag vaknar gör det ont igen. Kanske är stel? Får försöka stretcha mkt. Idag är det rumpa, axlar och cardio men får köra några få övningar för rumpan som inte gör ont i ryggen.
 
Jägaren. Denna brukar jag göra där jag håller i en 4-5 kilos viktboll rakt ut. Då tränar man även axlarna och med en vikt kan man luta sig längre ner utan att ramla :) Detta är en statisk övning så man håller kvar i denna positionen så länge man orkar. Bränner väldigt mycket i ben och rumpa! Denna tar mer i rumpan än när man sitter 90 grader mot en vägg som jag brukar göra direkt efter denna övning. Då har jag bollen liggandes på låren.
 
 
När jag kör vader kör jag bara vadpress i 4 set. Men det kanske räcker. Är en maskin jag velat testa länge för vaderna men inte tagit tid att testa den
 

Formbilder 6 månader

Nu är det ju drygt 6 månader från när jag födde Vincent. Från där jag hade massa celluliter, massa hängande hud och fett runt magen och rygg. Låren gick emot varandra när jag gick, kass hållning, från när jag va svag och knappt orkade bära bilbarnsstolen trots Vincent bara vägde 4 kilo då. 6 månader är ingenting om man tänker på hur mycket man kan åstadkomma med rätt träning och kost. Om jag aldrig börjat träna eller ändrat mina matvanor hade jag varit kvar där jag va innan - svag och missnöjd med min kropp. Så jag är så glad jag har hittat en passion för träning och att jag tycker nyttig mat är gott. Sen kan jag ändå njuta av det goda. En dag i veckan kan jag unna mig vad jag vill och det räcker. Hade nog kunnat unna mig varje dag om mina mål va nyttiga och jag tränade den dagen. 
 

Trots extrahuden som fortfarande finns där så är magen fastare än innan graviditeten, minns hur jag hatade när fettet hängde över trosorna/byxorna när jag satt. Men nu är det i stort sett inget som hänger. Min fettprocent måste va mycket lägre nu än innan jag blev gravid.
 
 
 

Inreda vardagsrummet

Hittade två supersnygga soffor! Är även bäddsoffor båda två. Men jag hade önskat den första va liite längre, nu är den 295cm och hade velat ha 320cm typ. Men den är ändå mycket större än den vi har idag och har två divaner. 
Sen hittade jag en sittpall som vi tänkte ha där tvn va innan. Tänkte mig först en kista men en mjuk sittpall med förvaring är ju mkt bättre. För det är också mitt framför tvn, fast vi sitter nog hellre i soffan :P Men denna soffan och sittpallen skulle passa väldigt bra :) Sen kommer en och köper vår tvbänk i eftermiddag, skönt när man får det sålt så fort. Två har messat och försökt pruta ner den till 300kr. Men vi ska ha 500kr för den. Förstår inte hur de kunde tro jag skulle sälja den för ynka 300kr när det är nyskick.
 
 
 
Sen framför pallen ska vi ha en lekmatta för Vincent där han kan leka. Då har han en stor yta där man har uppsikt.
 
 
 
Men denna soffan va riktigt fin! Fast i svart grått  eller vit grått då det passar köket och fototapeten bakom bättre. Denna är 320 lång och man kan göra en soffgrupp av den med
 
Denna hade jag nog önskat mig helst om den finns i lager
 
Om vi hade velat ha det mer öppet kan man ju bara ha en divan mot väggen länst in och sen en soffa mot fototapeten, om man vill variera sig :) Bara ett problem, har inga pengar just nu..

Hormoner och tålamod

Nåt som inte går ihop är tålamod med humörsvängningar..
Vincent har varit uppe sen klockan 18.00 så vet inte varför han varit så pigg och jobbig hela kvällen. Jag brukar oftast ha mycket tålamod, brukar inte va jobbigt när han gnäller och det går oftast väldigt bra att underhålla han sent om det behövs trots man är utmattad. Men när hormoner spökar har man inget tålamod, man känner en klump i halsen hela tiden och för minsta lilla blir man superirriterad. Den känslan HATAR jag mest av alla känslor som finns. Man vill bara skrika och springa därifrån typ och det är så sjukt psykiskt påfrestande. Danny kan ju inte hjälpa mig nu när han ska upp klockan 4. Man blir lixom en annan person när man har sina hormonrubbningar. Men tack och lov är det inte alls lika ofta eller farligt som när jag tog ppiller. (Har också fått mycket mindre finnar, kanske beror på att jag slutat med ppiller, eller att jag rör på mig och äter bra). Är glad jag inte tar några hormoner eller preventivmedel överhuvudtaget och att allt sker naturligt.

 
Så inte nog med att Vincent varit jobbig sen klockan 20.00 ikväll så bajsade han ner hela ryggen upp till skuldrorna. Tyckte det luktade konstigt runt honom, typ smörpopcorn?! När han låg på magen i soffan så såg jag det va blött på ryggen. Luktade inte kiss, och luktade inte bajs heller haha. Men förstod snabbt det va det sistnämnda så upp och göra rent och byta om.
 
Sen blev det ännu en flaska ersättning för han hade ju tömt hela sig och inget dög så efter han fått en sista flaska somnade han ÄNTLIGEN.
Nu luktar det smörpopcorn i hela hans rum trots jag tömt blöjhinken. Han har ju varit väldigt hård i magen idag och bajsat säkert 4 gånger så han behövde nog få ut detdär. Får se det positiva att han varit vaken ikväll, tänk om han bajsat inatt och legat i det hela natten? :S
 
Sen har jag sytt in några linnen ikväll. Gick bra tillslut men den sydde lite hackigt ibland så man fick sy om två gånger, tråden hoppade ur och nu har undertråden trasslat och får den inte att fästa. Så kunde inte fortsätta sy. DET tog på mitt tålamod med och ville bara slänga syhelvetet i marken haha! Därför jag hatar att sy, det krånglar alltid med dedär maskinerna. Men nu har jag iaf två träningslinnen som jag kan använda som varit förstora innan. WORKOUT linnet och mitt better bodies linne sitter nu perfekt :)
 
 
Så nu har jag avreagerat mig lite haha. Trots det är superjobbigt i stunden så somnar han tillslut och då släpper alla jobbiga känslor direkt.
 
 
 

Dag 7

Perfekt kost och träningsdag. Har fyllt i allt i appen shapeup och har landat på ca -500kcal idag vilket jag vill ligga på denna månaden. Har dock fått i mig lite för mkt protein men hellre det än för lite. 

Körde biceps och cardio idag. Men det va SMOCKAT på gymet. Gäller att va snabb och ta sina maskiner. Va ett under jag fick tag i crossmaskinen i slutet då alla cardiomaskiner va upptagna och nästintill alla styrkemaskiner. Jag är ju van vid att det är lugnt på gymet så jag får väl vänja mig nån månad tills det minskar igen. 

Det blev ett bra pass idag! Började med cable curl 30kg x4set

Med hantlar blev det 10 kg per handx4 set. 

Cable overhead biceps curl: 20kg x4 set

Och sist cable curl med rak stång. 1 dropset och började på 30kg och sänkte till 15 kilo. 

Crossmaskin - 500kcal







Dagens kost: 

Frukost: Gröt = 400kcal

Lunch: quornbullar me broccoli,blomkål, sallad, matvete, tacosauce = 650kcal

Mellanmål: kvargröra = 260 kcal

Träning: Biceps och cardio - 700 kcal

Efter träning och middag: en proteinshake och linssoppa


Vardagslyx

Igår va ju Dannys sista lediga dag på ett bra tag så vi lyxade till det med en fruktsallad på honungsmelon, granatäpple, banan och apelsin. Till det gjorde jag min proteinglass. Detta va sjukt gott och smakade som en lyxig dessert :) Men trots den inte innehåller något socker och knappt några kolhydrater så innehåller den en massa fett (bra lchf kost om inte annat). Dock bra fetter. Om appen shapeup stämmer innehöll en potion ca 650 kalorier, fast trots detta ligger jag ändå på ett underskott på ca 200kalorier då jag tränat idag.
Ska skriva in i appen shape up igen ett tag så jag har mer översikt vad och hur mycket jag får i mig. Har inte förstått den uppdaterade versionen innan men nu förstår jag :P Men det är bra att se hur mycket gram protein man får i sig, resten är väl rätt irrelevant egentligen sålänge man ligger på ett underskott och att man iaf får i sig både fett och kolhydrater också. För att förbränna fett måste man få i sig fett annars håller kroppen fast vid det.
 
Kokosglass
 
En burk kokosmjölk som stått i kylen ca 1 dygn (är det krämiga man har till glassen och vattnet häller man ut).
2-2.5 dl kokosflingor
1 dl proteinpulver
vaniljpulver eller kakao beroende på vilken smak man vill ha
In i frysen till önskad konsistens
 
 
 
 
På 6 månader har jag gått ner 8 kilo och 8 cm runt midjan plus byggt muskler
 
 
Jag bör iaf inte oroa mig för proteinintaget, fast igår blev det extra mkt då det är proteinpulver i glassen, många ägg till kvällsmat och extra mkt kvarg. Så i vanliga fall ligger jag nog på runt 150gram protein vilket är helt lagom (2.5 gram per kroppskilo). Sen blev det väldigt mkt fett pga kokosen, vill den ska ligga på runt 30%, kolhydrater 30% och protein 40%  av kosten

Bröllop

I augusti är jag, Danny och Vincent bjudna på bröllop i Marocko. Dannys bästa vän gifter sig. Men jag är lite kluven om det är värt pengarna att bara åka ner några dagar. Så det beror helt på vad det kostar. Jag har aldrig träffat killen och Danny träffar han heller aldrig utan har bara hållt kontakten sen de va små. Så jag känner väl inte att jag vill lägga de pengarna om vi kan åka på en riktig semester till tex Cypern en vecka. Så om det är väldigt billigt så kanske vi åker dit. Då kan man ju klä sig extra fint av en anledning :) Isf ska jag ha en fin långklänning. Tror inte jag har så många andra alternativ då de är muslimer där och hon han gifter sig med är muslim. Så korta shorts skulle nog inte uppskattats.
 
En enkel klänning från Gina Tricot. Men om det blir bröllop blir det en vacker sommarklänning :)
 
 
 

Pink shoes

Nu har jag ett par nya träningsskor som jag fick av söta Emelie i helgen. Blev väldigt förvånad och hade inte förväntat mig ett par nya träningsskor :) Sen gillar jag ju rosa mycket! Alltid kul att ha lite att variera med och dessa passar bra till sommaren! Så tack så mycket Emelie! :)
 
 
 
Min fyrkantiga rumpa xD 

LG smart led tv

I söndags fick vi upp vår nya tv, eller min pappa fixade det. Hade nog inte klarat det själv :P
Väggfästet köpte jag på ljudcenter.se och tvn från sibas hemsida. Tycker det är supersmidigt att det är en smarttv och man bara kan gå direkt in på viaplay genom wifi. Sen finns det massa spel men då behöver man en speciell fjärrkontroll. Sen kan man gå in på youtube så kan titta på mina youtubeklipp på Vincent där. 

Väggfästet är också superbra för om vi vill titta på tv från matbordet är det bara att trycka på en knapp, kom med en fjärrkontroll om man är lat. Sen går det vinkla in tvn helt mot väggen vilket blir snyggare och tar inte mycket plats. Nu slipper vi ta upp en hel hörna av rummet :)
Nu ska vi bara köpa en annan vit bänk som vi ska ha under tvn då det är så fult med alla sladdarö Behöver iaf ingen tvbänk då vi inte behöver nån boxer och dvd känns onödigt.
 
 
Tittade på min favoritfilm Anastasia :)
 
 
 
 
 
 
 

Dag 6

Körde ett väldigt bra cardio och magpass idag med lite nya övningar. Men kunde inte köra crossen i slutet för det va SJUKT mkt folk på gymet så nästan alla cardiomaskiner va upptagna så jag joggade och powerwalkade i slutet i intervaller. Så får se om jag får ont sen. Men änsålänge känns det bra *peppar peppar*.
 
Började passet med -100kcal på crossen
Plankan och snea situps
Tabataövningar i 3 set. Första setet: burpees och snea situps
set 2: sumosquats hopp och mountain climbers
set 3: plankan och snea situps igen.  Sen körde jag en lång plankan efter det helt slut!
 
Sen blev det snea magmusklerna med viktplatta (vet inte vad den övningen heter).
Och sen intervaller på löpbandet med brant lutning.
 
 
Har inte kört så mycket mage på senaste tiden så känns som musklerna syns mindre så nu ska jag köra magen riktigt vid varje pass igen :)
 
Dagens kost och träning:
 

Frukost: Gröt
 
Lunch: Texmex soppa
 
Träning: cardio och mage
 
Efter träning/ mellanmål: 350gram kvargröra
 
Middag: omelett + sallad
 
Övrigt: Fruktsallad med kokosglass
 
 

Omelett

Kommer nog fortsätta äta omelett med en sallad till middag några kvällar i veckan. Går väldigt fort och går variera sig väldigt mkt :) 

Snart har det redan gått en vecka på min strika månad och det har gått väldigt bra hittills. Men snart kommer den delen av månaden där jag har cravings för choklad och socker.. Gäller att ha disciplin då :)


Imån börjar Danny jobba igen och då kommer jag ha mkt mer att göra. Men nu sover ju Vincent tidigt på kvällen så det underlättar mina kvällar väldigt mkt :)



Då och nu

När jag tänker tillbaka till somras där jag hade börjat med powerwalks och njöt av att kunna röra på mig igen känns det som en evighet sen. Jag är glad jag inte tröttnat på träningen och hoppas jag aldrig gör det. Fast jag måste va ärlig och säga det va roligast när jag precis börjat träna på gymet. Endorfinerna rusade genom kroppen och man kände sig mer stolt efter ett träningspass. Sen va allt nytt, gymet va nytt och jag fick stora resultat fort. Nu händer det inte lika mycket men det gäller att bara fortsätta att shocka musklerna och bli starkare.  

Tittade igenom mitt kameralbum och jag saknar sommarmorgnarna när jag kunde gå ut o gå. Till sommaren hoppasjag iaf att jag kan draut och springa. Love it!



Favvisarna

Detta är nog de träningstightsen jag använder mest! Gillar wrup tightsen från Freddy med men dessa ligger nog på första plats. Köpte de från nikes hemsida. Men loggan där bak är på insidan så jag har sytt ner kanten :)
Jag har även haft dom till vardag då det är vanligt bomullmaterial.
 
Här hittar ni tightsen
 
 
 
 
 
 

Köpa hår

Ååh det är så mycket man vill köpa. Men när jag känner jag börjar bli girig och bara vill ha mer och mer brukar jag tänka på det jag har idag. Jag är verkligen lyckligt lottad som har allt jag har. En familj, en underbar son, ett underbart hem, bra hälsa och jag har pengar så jag kan unna mig prylar men att man måste prioritera hela tiden vad man vill lägga sina pengar på. Vi shoppar endel varje månad och en månad kan pengarna gå till träningssaker som proteinpulver, aminosyoror, träningkläder och en annan månad saker till Vincent. Den månaden som va blev det ju en tv och väggfäste.
 
När lönen kommer ska vi iaf köpa saker till Vincent, leksaker, bilbarnsstol, en lekmatta och sen vill jag hitta en låta där man kan förvara hans leksaker. Tvn kom ju upp igår (lägger upp bilder senare, riktigt nöjd med den iaf), så vi tänkte ha en liten lekhörna där tvn stod innan med lekamatta, hans gunga och leksaker :) Kan va bra sen när han bli äldre att ha ett ställe att leka på där man har uppsikt :)
 
 
Men en sak jag verkligen vill spara till är löshår, till våren vill jag lägga i nytt så jag har det under sommaren. Planen är att va riktigt vältränad med ett långt snyggt svall ;) Så kommer jag va fräsch tills jag börjar jobba igen i augusti.
 
Denna bilden togs nog sommaren 2010. Hade asiatiskt löshår med keratinvax. ALDRIG mer då det tovade sig hela tiden, gick inte ha nedsläppt då allt blev en stor boll. Annars va det väldigt fint :)
 
Blir nog brun färg till våren. Hade velat ha koppar men jobbigt att underhålla. Man lär väl sluka en hel förpackning kopparinpackning per gång :P
 
 
 
 

No no no

Vincent har börjat skaka på huvudet mycket haha! Tycker oftast han är väldigt negativ då han alltid säger nej med huvudet :P Han skakar inte så mycket i videon som han brukar göra när han sitter upp. Då kan han skaka som fan.
Han kanske gillar att göra det för han nu blivit helt rörlig i huvudet. Innan vred han huvudet rätt långsamt och hade inte så mycket kontroll. 
 
Det är så skönt han sover hela nätterna nu. Det va sån tur va inget övergående utan han sover fortfarande hela nätterna utan att äta. Min sömn har aldrig riktigt rubbats av att bli mamma. Han har alltid somnat om direkt på natten efter han ätit och jag har alltid fått mina timmars sömn. Nästa barn blir väl tvärtom :S Lika bra att förbereda sig på det.
 
 
 
 

Dag 5

Kunde köra ben och rumpa idag iaf, men skippade hipthrust. Istället testade jag en ny övning, bulgariska utfall med 5kg hantel i varje arm. Hade ena foten på två stepbrädor. Men jag har så dåligt balans med den övningen sen känner jag nästan mer i benet som ligger på stepbrädorna och sen ovansida lår. Inte mkt i rumpan. Men får träna upp låren kanske så de kommer ikapp rumpan. 
Blev även donkeykicks med vikter, kände jag fick bra kontakt med rumpan idag i den övningen. Efter styrkepasset blev det crossen -300kcal. Svettades som en gris idag!! Hade ju min långarmade och man stinker verkligen svett med den tröjan. Såndär stark svettlukt. Tycker inte det är så kul för man vet ju att de runt mig tänker samma som mig när de står nån med stark svettlukt jämte :P Men på ett gym är det ändå okey hehe. 

Hoppas putmagen försvinner till sommaren. Vid revbenen vill jag det ska gå rakt ner


Dagens kost och träning:

Frukost: Gröt

Lunch: linssoppa + 2 finncrisp

Träning: ben, rumpa och cardio

Efter träning: en proteinshake

Middag: bön/linsröra, blomkål+ broccoli och quornbullar

Övrigt: kokosglass och finncrisp

Gick upp så sent idag (halv 11) då Vincent vaknade efter 6 så jag va uppe 1-2 timmar där. Så då blev det bara en proteinshake som mellanmål. 

Invägning

Inte vägt mig på några veckor så va lite läskigt nu efter juletider där jag verkligen frossat. Men jag har gått ner ytterligare och väger nu 56.2 kilo. Tror jag vägde 57 innan graviditeten.
Men om jag äter nyttigt i några veckor får jag snabba resultat, jag kan gå ner väldigt fort om jag vill och jag går inte upp så snabbt. Fast det kändes som jag gick upp fort under graviditeten, jag la ju på mig rätt mkt fett då. Men samtidigt kunde jag inte träna något så det påverkade nog mycket. 

Men kan ändå inte säga jag har haft tur som gått ner alla mina gravidkilon och kommit där jag är idag. Ligger väldigt mycket jobb och planering bakom. Men jag älskar träna så för mig känns det inte som jag kämpat.
 
På senaste tiden har det känts som jag ligger still i min utveckling. Pga att jag inte kan träna det jag vill. Ryggen gör fortfarande ont så kan inte göra alla övningar. Knäna värker vid ansträngning osv. Får se vad jag tränar idag. Kanske kör ben och rumpa men skippar hipthrust. Sen blir det mkt cardio som vanligt :) Jag har börjat titta på viaplay när jag kör crosstrainern och då går det ju mycket fortare :)
 
 
 

Så jag!

Hahaha detta är verkligen jag!





Matrutiner

Nu har jag börjat med lite mer matrutiner för Vincent. Vi har inte riktigt haft några rutiner innan utan han har fått mat när han är hungrig och gröt har han fått lite när vi haft tid att ge han. Men han börjar bli stor nu och det är dags han vänjer sig mer vid gröt och pureer. Så när han vaknar får han gröt, innan gav vi han alltid ersättning men bättre han får gröt när jag ändå sitter och äter min frukost :) Sen får han ersättning innan sovdags. När han vaknar blir det lite mat mamma gjort. Sen ersättning eller gröt igen. Sen ersättning innan han ska sova. Sen får vi öka portionerna med pureerna efter hand tills han tillslut vill äta en hel potion mat på dagen :)
 
 
 
När jag ställde den på bordet tog han den själv och drack. Stolt mamma! Att man kan bli så stolt och glad för såna små framsteg som att hålla en pipmugg själv :) När han börjar krypa vet jag inte hur jag kommer reagera, kommer iaf bli superstolt över han <3

Britax first class plus

Nu är det verkligen dags att köpa en ny bilbarnsstol till "lille" Vincent. Va på babyproffsen men de hade inte mycket och det tar ju verkligen överpris. Tänker lixom inte lägga 3000kr på en bilbarnsstol när man kan få det mycket billigare på andra ställen. Har kikat lite och funderar att köpa Britax first class plus som går att ha både bakåtvänd och framåtvänd och räcker till 18 kilo (4år). Men det kanske är bättre att köpa en som kan ta mer kilo? Hur länge har era stolar hållt? Har hittat många andra men de är bara framåtvända. 
 
Sen gillar jag ju designen på denna mycket! Men har läst bra betyg om britax och bra omdömen på denna stolen. Frågan är bara om den passar i vår bil då man fäster med bältet. På den vi har idag gick det inte fästa med bältet då det va för kort. Men ska se om den finns på babyproffsen så man kan testa den i bilen.
 
 
 

Massage

Känns som jag blev mätt direkt när jag började äta mitt naturgodis, men nötter är väldigt mättande pga allt fett. Men naturgodis är såå gott!

Har varit sjuukt trött i kroppen ikväll, knappt orkat röra mig. Hoppas på ny energi imån. Fick iaf lite massage

Dag 4

Har inte haft så mycket energi idag. Tror det beror på att jag åt rätt lite igår och innan träningen blev det bara gröt och linssoppa. Ska se vad jag väger med, mamma hade köpt en våg till mig. Fast jag gillar egentligen inte att ha en våg hemma. Blir lätt att man väger sig oftare då. Men varannan vecka får jag försöka väga mig. Nu när jag ligger på ett underskott så är det bra att se hur mkt man går ner så man inte går ner för mkt. För då kan man förlora muskelmassa. Eller stannar man på sin vikt då man ändå kan gå upp i muskler trots ett underskott. 

Idag är det ju min unnadag, har köpt en påse naturgodis som jag ska njuta av sen. Men bara för jag unnar mig idag äter jag nyttigt resten av dagen. Alla måltider i veckan ska vara nyttiga så en påse naturgodis en gång i veckan är väl bara bra för mig ;)


Dagens kost och träning:

Frukost: Gröt

Lunch: linssoppa med 2 finncrisp

Träning: Biceps, axlar, mage och cardio

Efter träning: En proteinshake

Mellanmål: Proteinpannkakor med kvargröra

Middag: omelett med broccoli och "bacon"

Övrigt: Naturgodis



Gold outfit

Älskar färgen på denna tröjan! Snygg till sommaren och passar min hårfärg och guldsmycken bra! Nu när nyår varit börjar jag mer och mer klä mig somrigt med gladare färger. Men svart/grått funkar alltid!
Igår hade jag en liten ta hand om mig kväll där jag plockade och färgade ögobrynen och färgade fransarna, skrubbade ansiktet och smörjde in mig. Måste dock köpa nån ny skrubb, nån som har tips på nån bra för ansiktet?
 
Tur kameran funkar för klantig som jag är la jag den i sängen och när jag skulle bädda flög den i golvet och hela linsen sprack och det va glas överallt. Trodde den va sönder men det va sån tur va extralinsen som vi köpte som skydd som gick sönder. Tur vi hade den för annars hade nog kameran varit paj nu. Tror det kostar väldigt mycket att byta hela linsen på kameran. Så måste köpa ett nytt skydd, kostade 250kr men det är det värt om man tappar den.
 
 
 
 
 
Ett av mina nya halsband

Shopping för oss

Här är endel av vad vi köpte i veckan. Alltid kul med lite nya kläder till både mig och Vincent :) En sak som vi behövt är en tjockare tröja/jacka som man kan ha när han har en tjock overall på sig. Blir jobbigt att ta på han en till overall över det när man tex bara ska in i bilen och det är plusgrader. Jag är nog en mamma som inte klär Vincent för varmt. Jag vet att det räcker med tex en tjock overall och en jacka över lus en filt när man bara ska in i bilen. När det är minusgrader blir det ju mer. Men en jacka behövdes men det fanns inte så många på Lindex. Ville ha deras björnjacka men den va slut i hans storlek så fick bli denna blå :) Sen när det blir varmare kan han ha den vita fina koftan då den har knappar och kan dras över :)
 
 
 
Mysig leoparddress. Ett måste i Björkfamiljen ;)
 
De två första kostade bara 80kr. Ska sy in det svarta linnet lite bara :)
 
Älskar figurnära och blir snygg till en hög kjol eller höga jeans!
 
Guldhalsband från Cubus och H&M. Det större halsbandet från Cubus kostade egentligen 199kr men behövde bara betala 100kr av nån anledning. Kanske va nedsänkt :)
 
 
 
 

Lindex sportbh

Alla mina favorit sportbhar har jag köpt på Lindex. Köpte en för några år sedan som är vadderad som är superskön och faktiskt sitter bra på mig. Sen har jag ju köpt en rosa och gråsvart utan vaddering. Sen hittade jag en superskön vadderad i veckan som jag köpte. Är bra med vaddering så slipper man blotta bröstvårtorna. Annars har jag aldrig sett vadderade sportbhar med brottarrygg innan. Den är lite stor under brösten då det är 75 i underband men kanske syr in den lite :) Tänk på att man helst ska ha underband som är mindre än sitt underbystmått då de dels töjjs och för att stödet kommer från underbandet. Jag är väldigt dålig på det då jag inte gillar när det är för tajt där. Skulle egentligen haft 60-65 i underband men tycker det är för obekvämt. (Sen finns det inget utbud i de storlekarna i butik förutom på change...
 
Här hittar ni sportbhn nedan i svart. Men den fanns i vitt och rosa i butik
 
 
Här hittar ni den gråsvarta jag har
 
 
Och här är den rosa. Men finns även i svart, vitt och turkost 
 
 
 
 
 

Funny

Hahaha!



Lite mattips

Jag försöker äta kalorisnålt nu när jag fokuserar på att ligga på ett underskott. Men jag vet inte riktigt hur mycket jag bör äta för att ligga på ungefär -500kcal per dag. Nu när appen shape up har uppdaterats funkar den inte alls. Går ju inte ändra sitt mål eller nånting.  Men jag har gått ner ca 0.5-1kg i månaden den senaste tiden så då har jag ätit rätt bra så kommer följa det rätt mkt bara att jag minskar på onyttigheterna. Tror det kommer göra mycket skillnad. Sen att jag lägger in mer cardio kommer säkert ge andra resultat.
 
Linssoppa gör jag flera gånger i veckan. Brukar lägga i broccoli med för att få in mer nyttigheter. Linssoppa gör jag mest för att det är en måltid där man alltid har ingridienser till. Broccoli =fryst, blir inte gammalt och ett paket räcker länge. En förpackning torra linser räcker nästan en månad, krossade tomater blir inte heller gammalt på lång tid. Sen är det gul lök som går åt men som jag brukar köpa mycket av.
 
Sen om jag vill ha kolhydrater gör jag oftast matvete, tillbehör blir det oftast kokt broccoli och blomkål och en sallad, sen en quornprodukt och om jag orkar blir det en bön/linsgryta till eller en dressing på kvarg/lättcreme fraiche eller aji (rivna tomater med olja, citron, persilja/koriander och kryddor)
 
De två måltiderna blir det oftast här hemma med lite variation :)
 
 
Mycket mat men det enda som innehåller endel kalorier är bönorna och linserna och matvetet. Resten är mest vitaminer och näring :)
 
 
 

Dag 3

Idag är det fredag och en dag där jag de senaste veckorna unnat mig onyttigt. Men inte idag. Inte en endaste kalori extra som jag småätit utan har hållt mig till mina mål. Har inte tränat idag och då känns det extra viktigt att äta bra. 

Imorse testade jag göra gröt på bovete då det är glutenfritt. Fast det smakade inte lika gott som fibergryn men om det gör min mage mindre svullen är det värt det. Fast brukar inte svullna upp så mkt på morgonen. Kommer oftast på kvällen. Som nu är magen en stor ballong. Tror det beror på laktosen, men kvargen tänker jag inte sluta äta :) Så smidigt att äta och så nyttigt. 

Dagen kost:

Frukost: Bovetegröt

Lunch: Quornbullar med kokt blomkål/broccoli, tomat och lins/böngryta + en kaffe

Mellanmål: Kvarg och en kaffe

Middag: Linssoppa

Övrigt: Kanske tar nån sked jordnötssmör då jag börjar bli hungrig


Kvällsinspo
Älskar timglasfiguren!


den högra bikinin ser ut att komma från katsumi,se (chynnadolls.com) 
Kommer nog köpa den till våren :) 

Hur går det för er då? Någon som ändrat sina vanor? Börjat träna? Eller är inne på en strikt månad som jag? Berätta gärna om era framsteg, alltid kul att läsa :)

Pink glitter

Bra man har så många olika färger i glittret. Denna gång testade jag mitt rosa/lila glitter för första gången :)
 
 
 
 
 
 

Mina mått

Jag mätte mig igår igen, tänkte egentligen vänta tills efter min minideff men samtidigt ville jag veta hur mina mått låg till efter all skitmat. Jag har gått ner 1 cm under brösten, 1 cm runt magen och jag har gått upp 1 cm runt låren vilket är lite skumt när jag gått ner på andra ställen. Men det kanske är muskler? Samtidigt vill jag inte bli större runt låren utan bara fastare med muskler. Men tror jag går ner i mått där efter min nyttiga period. Samtidigt är jag nöjd med mina ben så känner inte att de måste minska.

Vikten vet jag inte men jag tror jag väger 57-58kg. Pratade med en som jobbar på mitt gym och hon sa att folk snor deras våger. Hur patetiskt är inte det. Och de hade inte bara märkt att folk snor vågerna utan en vikt hade saknats med. Haha ofta man bär med sig en hantel lixom.. Om man har råd att träna på gymet har man vär råd att köpa några hantlar..
 
 
 
 
 
 

Stor bebis

Vincent har blivit såå stor. Kan sitta själv, tom ta pipmuggen själv och dricka, fast det går inte supersmidigt. Sen tar han ibland nappen till munnen. Han kastar saker omkring sig. Slår med händerna och raffar åt sig allt i sin närhet. Han har ett humör som heter duga och visar vem som bestämmer. 
 
 
 

Vincent försöker prata

 

 

Igår försökte Danny få Vincent att prata och sa mamma och pappa många gånger till han. Sen började han försöka härma honom och säga det :) Han förstår nog inte vad det betyder så det räknas inte som första ord.

Det värmde verkligen i hjärtat att se min pojk försöka prata <3

Sen höll han på sådär imorse när han vaknade haha. När han väl lär sig riktigt kommer han väl säga mamma och pappa hela tiden sen.

 

 

Dag 2

Andra januari idag och dag 2 är avklarad. Gick bra att träna idag trots jag har ont i nedre ryggen. Körde övre rygg, triceps och cardio. Nedre rygg tar jag ett annat pass då ryggen är en så stor muskelgrupp. 

Idag va det sjuuukt mkt folk på gymet. Många nya ansikten som jag förväntade mig efter nyår. Varenda maskin va nästan upptagen men vid de fria vikterna va det nästan tomt. Just för att när man är ny så brukar man oftast börja med maskinerna som en trygghet. 

De fyra sakerna som stör min träning är som idag när nån som röker ställer sig på crosstrainern jämte, kan inte andas in giftet och får ont i halsen. Eller när nån har en stark svettlukt som svider i näsan. 
När jag är fisinödig eller rapig haha. Nån av de fyra sakerna kommer alltid upp när jag tränar. 

Bjuder på en gammal bild


Dagens kost och träning:

Frukost: kvargröra

Middag: lins/böngryta, broccoli/blomkål, matvete och sallad

Mellanmål: En banan och äggröra på 3 äggvitor och ett helt ägg

Träning: rygg, triceps och -400kcal cardio

Middag: En proteinshake och torskgryta med pasta


Inte en optimal kostdag då jag hade rester från torskgrytan som är rätt tung. Skulle egentligen ätit den innan träning men glömde bort den och gjort bön och linsgryta istället :)  Annars är jag nöjd med dagen. Imån blir det nog vilodag. 





Mitt nyår

Bättre sent än aldrig. Det va bara jag Danny, Vincent och mina föräldrar. Åt västerbottenpaj med en sallad till förrätt (väldigt gott), en planka med potatis, torsk, grönsaker och en dillsås och till efterrätt blev det creme caramel med jordgubbar. Sen blev det endel chips och choklad med och innan 12 åt vi ostbricka :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han haffar åt sig allt!
 
 

Gratis shopping

Nu har jag och familjen varit och shoppat för våra presentkort :) Fast vi orkade inte gå in på Gina så det får bli en annan gång.
Köpte iaf detta på H&M. Blev inga träningskläder men va nära att köpa ett par tights på Stadium, likadana som de grå melerade fast kortare. Men sen kände jag att det va onödigt. Nu ska jag iaf göra proteinpannkakor och sen träna rygg. Men får se om de går för vaknade av en jättesmärta i svanken imorse. Hade inte ont igår. Kanske belastade fel på gymet igår. 

Bodyn är jättedjup i ryggen. Satt väldigt snyggt. 



Höftlyft på boll

Igår körde jag ett rätt hårt ben- och rumppass. Min absoluta favoritövning för rumpan har varit höftlyft på stepbräda ett tag, men fick tips om att det även funkar på boll (en sån som på bilden nedan). Tycker det funkade bättre och är bekvämare för foten som får grepp under hela övningen. Däremot känner jag mer i vaderna när jag gör den på stepbräda. 
Men denna övning bränner verkligen. Brukar stanna med höften uppåt i ca 10-20sek i sista repen i varje set. 
Sen la jag på 5 kilo i hipthrust så igår blev det 30kg 20x3. 
Sen gjorde jag lite knäböj med stång. Men jag tror jag ska ge upp knäböj (squats) för känner nada i rumpan. Känner bara på ovansidan lår typ. Man läser ju överallt att det är den bästa övning för rumpan så har inbillat mig den gör nytta trots jag inte känner nåt. 
Men höftlyft bränner och tröttar ut rumpan 1000ggr mer så tror den ger mer. Utfall är samma sak. Känner nada, vet knappt var jag ska känna för det enda som känns är i knäna att de bara påfrestas. Om jag ska köra knäböj blir det sumosquats isf, där känner jag liiite i rumpan då man kommer längre ner. Gäller att få kontakt med musklerna och känna de jobbar. Annars känns övningen meningslös. 


When I have a ass!



Outfits

På nyår tänkte jag först ha en annan klänning. Men samtidigt hatar jag klä mig obekvämt. Den klänningen kasar ner över brösten hela tiden då den är för liten där, och då sitter man bara och drar upp den hela tiden. Så det fick bli den blå istället. Fast kände mig inte fin i den heller för den visar verkligen allt. Och min mage svällde upp såfort jag tog första tuggan och skärpet satt för tajt sen så den åkte av nästan direkt. Känner mig finare i träningskläder/myskläder faktiskt. Innan jag valde outfit testade jag även en sommarklänning jag beställde i somras som inte ens gick dra upp dragkedjan på för det va ingen stretch, och den är nu lite förstor istället :) Så den ska jag sy in lite till våren :) Ångrar jag inte köpte allt i XS i somras för nu är allt jag köpte då förstort. För ett par tights i XS hade ju gått på bara att det blivit rätt tajt :)
 
 
 
 
 

Sitter så fint

Så duktig Vincent är! Sitter väldigt bra! Här sitter han i amningskudden och känns som en trygghet om han faller mot sidan så den kan ta emot :) Ett tips!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rekord

Igår va Vincent uppe i 6 timmar i sträck. Det är nog rekord. Vaknade vid 15.00 och sen va vaken resten av dagen. Men han va inte speciellt gnällig heller, kanske bara 30 min innan han somnade. 

Det bästa som finns är när han ligger på mig och tittar på mig och ler. Han brukar inte vilja ligga på mitt bröst så länge. Men det är mysigt så länge det varar :)



Dag 1

Skönt med ett nytt år. Nya tag och nytt fokus! Efter allt onyttigt man slängt i sig de senaste veckorna så känns det skönt att fokusera på att äta bra mat som gör min kropp en tjänst. När jag blir sugen på nåt onyttigt får jag påminna mig själv om att jag mår dåligt av det (nedstämd, uppsvälld, slö, kramp i magen).
 
Det jag kommer äta mycket av är kvarg, bär, frön, proteinpulver, quorn, linser, bönor, grönsaker, broccoli, blomkål, avokado, torsk
 
Kommer även lägga in mer cardio och alltid köra 200-600kcal efter varje pass. 
Nu kör vi :)
 
Här är mitt nya träningsschema 
 


Dagens mat:
 
Frukost: kvarg mixat med bär, frön, proteinpulver och banan
 
Träning: ben, rumpa och lite cardio
 
Efter träning: En proteinshake
 
Lunch: Quornfärs med bönor, paprika och tacokrydda, sallad, tacosås och kolt blomkål/broccoli
 
Mellanmål: En kvarg med bär
 
Middag: torskgryta med pasta
(Eftersom grädden går ut idag blir det gryta, annars kommer jag inte äta gryta med grädde på ett tag). Lätt cremefraiche är ett bättre alternativ). 
 
 
 
Man kan fortfarande äta stora potioner, det viktiga är vad man lägger på tallriken. Grönsaker innehåller knappt några kalorier men mycket nyttigt! Tacosaucen innehåller knappt heller några kalorier och är god till det mesta
 
 
 
 

Svartvitt

Svartvitt kommer alltid att funka! Det känns mer tidlöst! Sen är det ju så fint med skarpa kontraster. Om man tar foton i dagsljus där det blir bra skärpa och där man har ljuset mot objektet (Vincent), så blir det väldigt bra foton :)
 
 
 
 
 
 

Leker och lär

Nu märker man tydligt Vincent gärna vill slänga saker på golvet. Just för att se hur det låter och vad som händer.
Alla leksaker är alltid på golvet inom 1 minut oftast haha! Han gillar iaf att sitta i sin matstol och leka och smaka på sina leksaker :) Sen ska mamma snällt plocka upp allt innan han blir uttråkad hehe
 
 
.
 
Nöjd haha
 
 
 
 
 

1 JANUARI

Jahapp slut på onyttigheterna och fokus på att fettförbränna och behålla mina muskler. En liten minideff för att få fram musklerna lite mer. Sen blir det att fokusera på att bygga igen och sen en mer seriös deff innan sommaren om jag känner behov av det. Men saken är att jag ganska lätt kan få mina muskler at synas. Sålänge man blir av med det mesta av fettet så kommer ju musklerna fram. Så jag känner inget stort behov att bygga stora muskler. Men rumpan är nåt jag vill bygga på och få större. Annars vill jag mest framhäva det jag har och bli starkare. Så bulka är inget för mig, skulle säkert lägga på mig endel fett då och inte bara muskler. 
 
Nu när jag ska äta bättre än vad jag har gjort hittills så kommer jag skriva ner exakt vad jag äter här varje dag.
Det kommer även hjälpa mig för jag vill ju inte göra mig själv besviken, och när man skriver ner det så ser man allt konkret vad man stoppar i sig. Men jag kommer ta en liten påse naturgodis på helgen då jag ändå kommer ligga på ett underskott.
 
 
 
 

Svettas

Just nu svettas jag på crosstrainern. Vaknade inte föränns vid halv 10 imorse av att Danny sa att Vincent fortfarande sover och att han behöver sova längre haha, så där kunde jag inte somna om :) 

Det är skönt att kunna dra o träna och inte ligga hemma bakis :)
Vi hade iaf ett lugnt och mysigt nyår med mkt gott.   Kändes som man ville passa på att äta gott för att det ska bli en strikt månad. Så åt hela kvällen :P



New years nails

Körde silverglitter för det har ju varit nyår :) Destu mer glitter destu bättre nästan hehe. Det förra jag hade höll mycket bättre med det nya top och baslacket. Fast efter jag gjorde detta lossnade 3-4 naglar så gjorde om det dagen efter. Men det händer ofta med just detta lacket - romantique, som förövrigt är ett av favoritlacken. Men ska ändå testa nåt annat baslack och se om det håller bättre :)
 
 
 
 
 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0