Dåligt samvete

Usch, mår så dåligt av en sak som hände igår när jag va med mammaruppen med Vincent. Han satte en ananasbit i halsen. Tror aldrig jag varit så rädd innan, jag behöll ändå lugnet men det är så många tankar och rädsla som går igenom kroppen när sånt händer. Man vet inte vad man ska göra och man känner sig så hjälplös. Hade en stor bit som han fick sutta lite på, och ananas går ju sönder väldigt lätt så han fick en bit i munnen och började typ klökas, fick inte riktigt luft och lät konstigt. Det va inte allvarligt för han kunde andas men den fastnade en stund i halsen. Jag blev väldigt rädd och mitt hjärta stannade en stund. Känner mig gråtfärdig när jag bara tänker på det, tänk om han skulle kvävas :( Och dessutom för att jag är så dum o låter han sutta på en frukt som kan gå sönder. Så kände mig väldigt ledsen igår för den känslan sitter kvar länge när nåt sånt händer och nu känner jag mig ännu räddare att nåt ska hända honom för det är så himla lätt. Räcker med att han tar tag i en bunt papper och äter och kvävs, hittar nåt litet föremål och sätter i halsen när jag inte är närheten osv. För nu stoppar han ju allt i munnen och snart kryper han med. Vet inte vad jag skulle ta mig till om nåt hände honom. Så det gäller att hela tiden va ett steg före med allt känns det som..
 
Annars va det väldigt trevligt igår. Vi va fem mammor där och Vincent skötte sig rätt bra, fick han att somna i bilbarnstolen och fick i han en flaska. Inte lätt att mata honom när flera andra bebisar skriker och gör ljud runtomkring hehe. Han fick även testa stå i en gåstol :) Han lutade sig mest fram men han skulle nog älska gå i en sån när han väl lärt sig. Dannys mamma har köpt en till han som vi ska hämta imån, han har ju så stor yta att gå på här hemma också.
 
 
Så jäkla gott det va med varm baguette. Vi köper ju inte bröd längre så äter det vääldigt sällan och jag ÄLSKAR bröd med smör och ost :P
 
Det va så otroligt kul att se han kommunicera med andra bebisar, lekte och tog varandras leksaker och pratade <3 Sen när vi satt vi matbordet pratade han som fan och skrattade och hade sig. Tog en bebis i handen som grät, sååå sött! Min lilla charmör ;)
 
 
 
 
 
Tror det är väldigt bra för Vincent att komma bort lite och träffa nytt folk och kul för han att va med andra i sin egen ålder :)


Kommentarer
Josse

Nu öppnade jag länken via mobilen men jag hoppas den ska fungera att kika på för det! Tips på om ett barn får nåt i halsen :) http://m.youtube.com/watch?v=89pFu9AFsQU

Svar: Tack! Ska kika på den :)
Malin

2014-02-05 @ 11:11:19
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Sara g

Det är sånt som händer. En kompis son satte en vass plastbit i halsen när han var i vincents ålder. Vart väldigt dramatiskt då det blödde och fick åka till sjukan och plocka ut delen ur halsen. Som tur var blockade den inte helt så han fick ju luft, men den kom inte heller upp trots man vände upp å ner på han.
Det är sånt som händer de alla flesta, idag är han frisk och fullt normal unge. Men kompisen vart ju jätteorolig länge efter och det är fullt normalt att känna så.
Han kommer växa upp å bli en glad skit :)

Svar: Usch vad hemskt :( man får ju lite panik när de sätter i halsen. För de är sånt man läser o varnas för överallt. Men de är värre när de är typ nötter o hårda saker. Så de gäller att inte tappa sitt maturgodis på golvet sen när han kryper.

Hehe ja de får vi hoppas!:)
Malin

2014-02-05 @ 20:06:04


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0