Drömkropp

Älskar hennes kropp! Tycker kvinnors kroppar är så vackra. På nåt konstigt sätt intresserar jag mig inte riktigt av mäns kroppar, jag är inte lesbisk, men älskar kvinnors former :) På tv tex så kollar jag ofta in tjejer och jämför, jag motiveras av att se vältränade kroppar. Om det däremot kommer upp en Dressmann reklam eller vältränade manskroppar så bryr jag mig inte, tänker inte -ooh vilken snygg kropp. Däremot när man ser en tjej tänker man så haha. Borde nästan va tvärtom ;)

Har sparat ner massor med bilder på snygga kroppar på tjejer, tittar på dom för att få motivation och för att träna och äta hälsosamt sen. För det är kul att ha ett mål, sen är det inte alltid man kommer dit och det tror jag inte jag gör efter graviditeten då jag inte tror jag har all den ork och energi att träna så pass mycket för att nå mitt mål. Eller så gör jah det men det kommer nog ta väldigt lång tid :)

Sally Hansen

Fick hem detta i veckan och det står att man ska märka skillnad på tre dagar. Får se om det gör nån skillnad, men de är väldigt glansigt och fint när man penslat på det och det luktar typ laktrits?
Man ska pensla på det varje dag och man ska ta bort det för varje dag så man orkar inte riktigt måla naglarna med nån färg då. Hur funkar det med nagellack på förlossningen? Får man ha målade naglar?
 
 

Figleaves

www.figleaves.co.uk har 20% rabatt om man anger koden TWENTY. Om jag inte redan köpt två amningsbhar hade jag slagit till. Men är bättre o vänta tills efter mjölken runnit till och se vilken storlek jag behöver.
De hade även söta barnkläder och leksaker :)


Dessa tycker jag verkar sköna



Bananshake

Jag testade göra shaken med banan i istället. Har alltid tagit vattenmelon. Och det va gott med banan med, men tror inte nåt slår vattenmelon. Kanske testar honungsmelon eller jordgubbar nästa gång. Mums!

Har varit ute nästan hela dagen. Är helt slut i kroppen nu! Men man kan inte sitta inne när det är sånt här väder. Speciellt när man bor i Växjö då molnen oftast samlas här.
 
 
2 bananer,
krossad is,
lite vatten
och lite sirap.
Bananer är redan söta så man hade nog kunnat skippat sirapen helt.
 
 

Varmt

Vad jag älskar sommaren :)
Perfekt väder idag, klarblå himmel och varmt. Men hade gärna fått fläkta lite när man solar. Måste gå in o svalka mig ofta och hälla i mig vatten :)

Känns lyxigt att få va ledig så mycket som jag är nu när det är vår/ sommar. Kommer även få va hemma nästa sommar :P Fast med en liten ettåring.

Gjorde watermelonshake innan, drack alltid det när jag va i Thailand och är väldigt enkelt att göra, och SUPERGOTT!
Man skär bara vattenmelon i bitar och lägger det i en bunke med krossad is och häller över lite ljus sirap eller sockerlag och mixar :) Nästa gång ska jag testa med banan eller annan frukt. Blir lite som slush ice :)

Maxi Cosi Cabriofix

Igår fick jag hem massa paket :) Min bok från tradera - att föda. Nagellacket som ska stärka naglarna, burts bees krämerna och bilbarnstolen :)
 
Jag är jättenöjd med bilbarnstolen. Vi monterade den i bilen igår och den är väldigt smidig att ta ur och in i bilen, är bara att klicka fast den. Den är även väldigt enkel om man jämför med många andra märken. Men om jag fått ändra nåt hade jag nog beställt Black reflection istället för Total black som vi köpte. För den har ett sånt material som drar åt sig damm osv. Vet inte om den andra har bättre material men det ser ut så.
 
 
Här är länk till cabriofix black reflection :) Kostar bara 95.29 pund och gratis frakt! Finns även i rött för 99.99 pund :)
 
http://www.amazon.co.uk/Maxi-Cosi-CabrioFix-Infant-Carrier-Reflection/dp/B000MF2E7A/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1369847308&sr=8-2&keywords=maxi+cosi+cabriofix
 
 
Fick också hem leksaken som vi har hängandes på babyskyddet :)
 
 
 

Dessa luktar supergott! De har en söt lukt. Också köpte på amazon
 
 

Dresses

Nu har jag hittat ännu fler fina klänningar. Tänk om man hade massa pengar så man kunde shoppa allt man ville. Väntar fortfarande tills min sambo vinner på lotto :)

Dessa finns på www.axparis.co.uk

Vecka 36

Nu påbörjar jag vecka 36 och är bara 27 dagar kvar till BF! 
Det blir tyngre och tyngre för varje vecka som kommer och man orkar mindre. Men jag tycker jag har haft en väldigt bra graviditet. Har inte haft några stora bekymmer, det jobbigaste som varit änsålänge va illamåendet jag hade i början. Va illamående dygnet runt från vecka 5-6 till vecka 12 ungefär. Har aldrig spytt men det är själva illamåendet som är jobbigt. Sen är det alla kissepauser som är jobbiga, måste gå upp många gånger på nätterna och kissa.
 
Nu när det bara är 4 veckor kvar räknar man verkligen ner dagarna och tänker hur det kommer va att få en bebis! Att bli föräldrar och att ha allt ansvar om en annan individ!
 
 
Fick lite mer paket idag! Bland annat denna amningsbhn från amazon.co.uk :) Väldigt skön. Men lite förstor så den är lite strutig. Men det är bra så jag kan växa lite i den när mjölken kommer :)
 

Inga bristiningar än sålänge. Hoppas hoppas jag slipper! Däremot är det massvis på brösten. Men dom går iaf täcka med bikini, det går inte om man får på magen.
 
 

Rea

Tänkte bara tipsa om att www.babyshop.se har 25% rabatt om man anger koder VIPSE.
Det gäller till fredag 31/5 :)

Såg de hade mycket leksaker man kan hänga på vagnen eller bilbarnstolen och även fina filtar som den blå vita jag köpte på babyproffsen med stjärnor på.



Packat BB väskan

Jag och sambon har inte så mycket tålamod så vi har redan packat bb väskan :P Men bara Vincents väska. Vi kommer packa en annan väska sen med våra kläder och saker.
 
Vi har packat några outfits i storlek 50 och 54. En snutte och en filt. Lite strumpor, våtservetter, blöjor och kräklappar. Man får lite blöjor på BB men bara ett visst antal pga av att de blev stulna.
 
 
 

Skägg?

Jag såg i spegeln idag hur mycket behåring jag har i ansiktet haha! Det är fan tur det är ljusa hårstrån :P Jag har sett innan jag fått lite mer men nu va de ju hur mycket som helst, inget som känns eller syns särskilt mycket förutom på nära håll eller i vissa ljus. Men det är bäst det försvinner sen när hormonerna blir som vanligt :)
 
Fick hem min bröstvårtskräm och basen till bilbarnsstolen igår. Nu vill jag bara ha resten! :) Känns så skönt att ha fixat allt vi behöver till bebisen nu. Är egentligen bara en termometer och lite nagelsax o sånt som vi tänkt köpa. Men det tar vi efter förlossningen :) Om ni har nåt tips på en bra termometer så säg gärna till. Har bara hittat en på apoteket för 140kr som man tar i rumpan, det får bli den om vi inte hittar nån billigare eller bättre.
 
 
Vi längtar varje dag efter dig <3
 
 
 
 

Skjorta

Köpte denna skjortan på H&M för bara 50kr :) Går tom knäppa och är en XS ;)
Min favoritfärg är corall och älskar ha det på sommaren. Vill hitta nån fin klänning i corall eller gul och ha på dopet. Men får leta efter det när magen försvunnit :)
 
 
 
 

Chocolate chip cookies

Vet inte om jag bloggat om dessa gudomliga kakor innan. Men igår blev det bakning för tänkte att jag skulle ta med mig lite på mitt förra jobb som jag tänkte hälsa på idag ( och för att jag va sugen på det igår) :P
De är supergoda men väldigt söta, men man kan ta mindre socker om man vill. Men smeten är riktigt god! Men jag mår oftast illa efter jag ätit smet. Sen när de väl är klara är jag inte sugen för har ätit för mkt smet :P
 
Här är receptet:
 
300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.  Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.
 
 
 

Föräldrarkurs 2

Idag va vi på den andra föräldrarkursen. Pratade om amning och tiden efteråt. Det mesta vet man redan då man läst mycket på nätet, men det är bra att prata om det öppet vad man förväntar sig av sin partner och vad man kan tänka på så man får lite egentid också och tid tsm. För tycker det är viktigt att man gör saker tsm också än bara tänka på bebisen. Är väldigt vanligt att förhållanden tar slut under barnets första år. Dels på grund av sömnbrist men även att man glömmer bort varandra och tillslut bara stör man sig på varandra och bråkar om småsaker. Alla fick skriva ett litet brev till sin partner som vi sen fick läsa när vi kom hem, det skulle va ett kärleksbrev. Sånt kan man ju göra sen med och visa sin kärlek på olika sen, så man inte glömmer det när man har bebis.
 
En annan sak som bm sa va att bebisen inte längre behöver rapas? Men det borde väl va bra att göra de så de inte får ont i magen.
Sen pratade vi om hur lite tid man har, eller kan ha. Bebisar kan vilja amma hela tiden och vilja ligga vid bröstet dygnet runt. Men jag kan inte rikigt förstå när vissa säger de knappt hinner duscha, borsta tänderna eller gå på toa? Det kan väl inte va så svårt att hinna ta en dusch, är väl bara att låta pappan ha barnet en stund. Tror det är viktigt att försöka vänja bebisen att va mycket hos pappan med, sen sa bm att det inte gör nåt om bebisen skriker, man måste inte springa och trösta direkt, utan man hinner gå på toan eller borsta tänderna. Och de tillfällen man får nog och verkligen inte orkar, är det mycket bättre man lämnar bebisen en stund och gå därifrån och samlar kraft så man inte blir galen. Vet de finns mammor som blivit så frustrerade att de skakat bebisen, 7 skakningar kan räcka för att alla nerver vid nacken förstörs och bebisen kan i värsta fall dö. Jag skulle aldrig kunna tänka mig göra nåt sånt, men det är nog heller inte omöjligt att man blir helt frustrerad och inte längre vet vad man gör om man inte låter sig ta nya tag ibland.
 
Min sambo känner en som också va på föräldrarkursen så vi sa att vi kunde träffas nån dag och laga mat eller nåt :) Hans tjej ska ha den 29 juni så är väldigt nära mig. Man har iaf mycket gemensamt och skulle va kul om man kände nån som också har barn.
 
 
Lockade håret idag, tar evigheter, sen håller det ändå inte sig fint i ens 5 minuter :/
 
 
 

Han växer

Det är skönt Vincent växer som han ska och rör sig mycket varje dag. Då vet man att han har det bra :)
Men det hade inte gjort nåt om magen inte blev större nu :) Nu väntar jag bara på att magen ska sjunka. Imorse vaknade jag av att det värkte och ilade nertill. Kanske han är helt fixerad nu, men då brukar ju även magen sjunka. Men sjunker magen på en gång eller går det gradvis ner? Jag brukar titta mig i spegeln och se om magen ändrat form, men den blir bara högre och högre :P
 
 

Snooky and Jwoww

Snooky and Jwoww säsong 2 började för nån vecka sen. Där får man följa Snooky när hon är höggravid och livet som mamma. Väldigt kul att se :)

Man kan se hela säsongerna här och de funkar på ipaden, säkert på Iphone med :) Så nu blir det att titta på detta.


http://www.tvmuse.eu/tv-shows/Snooki--and--JWOWW_32063/

Att föda

Jippii!
Jag vann budgivningen på tradera :)
Budade på denna boken som fått väldigt bra betyg. Så nu har jag att läsa innan förlossningen :) Fick den för 65kr med frakt.

Sparkonto

Jag och sambon kommer öppna ett konto till Vincent sen när vi känner vi kan börja lägga undan pengar. För bara några hundra kronor i månaden blir väldigt mycket på 18 år. 500kr i månaden blir 108000.
Men vi kommer inte ge han den summan när han är 18 utan vi kommer hushålla med dom så de går till rätt saker. Som körkort, bil, lägenhet, möbler osv. För jag vet hur man själv va i den åldern. Jag hade lagt mycket på skit som smink, kläder, fest, resor, nöjen. Men sånt tycker jag han ska få spara ihop till själv.
 
Man är ju väldigt orolig att han ska börja röka eller dricka för mycket. Men eftersom varken jag eller Danny röker så hoppas jag han inte kommer in i den skiten och ser upp till oss. Men allt beror på kompiskretsen de har. Men man kan alltid ha som ultimatum att om han börjar röka betalar vi inte för körkortet.
 
Kommer bli jobbigt den dagen han börjar festa, om vi nu får reda på det :P Man tog ju själv alkohol från föräldrarnas barskåp och blandade sina häxblandningar utan deras vetskap :P Men vi får helt enkelt låsa in det :)
 
 
 
 
 

Svullen

Jag är glad att slippa svullna upp. Såg dessa bilder på Kim Kardashian. Jag hade inte gått i såna skor när de kan svullna upp så mkt. Men tycker hon klär sig lika snyggt trots hon är gravid, för tycker inte man behöver klä sig som en slas has bara för man är höggravid :) men däremot är de mycket mindre plagg som passar och sitter bra.
Men högklackat är nog inte att rekommendera när man är höggravid pga foglossning som man säkert lättare kan få och att man kan ramla då man har en helt annan tyngdpunkt.



Fossingen

Det är stor skillnad på sparkarna man hade i början och nu. Kommer ihåg de första sparkarna och de va mer som små pulseringar. Men det är bra sparkarna eller rörelserna inte är för tydliga direkt för då hade man ju fått en chock haha. Är en speciell känsla när nånting rör sig i sin kropp. Men man har vant sig under graviditeten så nu känns de inte så läskigt längre.
Men däremot när han rör sig vid revbenen är det obehagligt och ibland kan det göra ont. Men tror inte de jag känt hans händer så tydligt. Är mest rumpan som trycks uppåt och fötterna.





Sally Hansen

Har nu köpt hem en nagelförstärkare från Sally Hansen som heter Miracle cure. Kostade bara 100kr på shopping4net, va gratis frakt och 20% rabatt :) har läst både bra och negativa omdömen så får testa helt enkelt.

Läst att Trind är väldigt bra och gör naglarna starkare men vågar inte använda det då jag läste det innehåller mycket formaldehyd som är väldigt allergiframkallande och kan skada naglarna där vissa fått blåsor och sår under nageln.
Ska köpa myrraolja med som ska va väldigt bra för naglarna. En torr nagel är ingen glad nagel :)

Kenza 9

Så himla snygg är denna jackan. Testade den på Jc idag och va så skön och satt bra, eller det gick inte o knäppa :P Synd den är så dyr. Men nån gång kommer jag nog köpa den röda, eller önska mig :P

Vill ha

Tycker det är kul att titta efter kläder, speciellt fina klänningar. Fast inte lika kul nu när jag inte har pengar. Sen är det bättre jag köper efter förlossningen så jag vet om det passar.
Fast kommer nog köpa den svarta långklänningen med mönster :)

Sen har jag kikat på kläder jag kan ha på dopet, är ute i god tid ;) Har redan börjat planera lite smått hur vi ska dekorera här hemma och hur vi ska göra med sittplatser. Men det är 3 månader kvar :)

Jag hade gärna haft fina balklänningar varje dag, det är synd det är så få tillfällen man kan ha det. Så jag kommer nog köpa nåt som man kan ha annars med. Som den vita kjolen.

Den corallfärgade med stenar är nog det säkraste kortet då det är bomull och stretch. För tror det blir trångt för brösten i de flesta :P Sen problemet när man köper långklänning är att det aldrig är rätt längd och jag har ingen symaskin som funkar.

Dessa finns på www.nelly.se och www.boohoo.com


Vincent möblerar i magen

 
 
 
Jag har många gånger försökt filma när Vincent rör sig men av någon anledning slutar han alltid när jag tar fram kameran. Och så fort jag tar bort den så börjar han igen :P Men efter endel försök så fick jag han på film ;)
 
Jag brukar reta han lite så han rör sig eller vaknar och det funkar ibland. Idag kunde jag känna hans fot jätteväl, det kändes som en lös boll som jag kunde dra runt, började bli orolig foten hade gått av haha. För den kändes lös, men sen började han sparka och röra sig igen så jag antar foten sitter fast :P
 
 
Sorry att jag inte håller kameran helt still
 
 
 
 

Gravidranden

 
 
 
Jag har börjat få en mer tydlig gravidrand, den fortsätter även uppåt. Men är det någon som vet varför man får en sånhär rand?:)
 
 
 
 
 
 

Spara tid

Om man inte orkar pumpa mjölk så varför inte skaffa denna som pumpar mjölken åt en?;) Haha!

Den finns på amazon!

Ögonfransar

Jag har läst så mycket om hur fin hy man får när man är gravid, starka naglar, blankt friskt hår och att man strålar. Hmm, jag väntar fortfarande på det där :P Mina naglar frasar sig och är böjbara åt alla håll, massa hår har gått av i överhåret så det ser ut som jag fått en elektrisk stöt då allt står rakt upp, hyn är väl som vanligt förutom att jag fått massa porer, och mina ögonfransar är obefintliga, jag ser faktiskt ingen skillnad om jag har mascara eller inte.
Naglarna kan bero på järnbristen och håret kan bero på min hårförlängning som säkert slet på det endel.
 
Jag tog Neulash för drygt ett år sen och då va fransarna väldigt långa jämfört med vad de brukar va. Jag har väldigt glesa och korta ögonfransar så det va skönt att ha nåt att sminka med :)
 
Jag gillar att testa nya saker som förbättrar utseendet, Neulash var en grej. Men jag är samtidigt väldigt nojjig så vågade inte fortsätta med det då jag läste att endel tappade alla fransar och fick en röd rand längs fransrader.
Sen är det inte billigt, kostar 1600 för 6 ml som håller ca 7 månader. Hade velat testa fransförlängning men det verkar jobbigt när man ska ta bort sminket och vilket smink man får använda osv. Man får väl inte ha nåt med olja i. Sen vill man ju kunna gnugga ögonen utan att oroa sig att fransarna ska gå av :)
 
Nån som testat fransförlängning?
 
 

Klick klick

Nu har jag klickat hem en Maxi Cosi Cabriofix med bas, basen hade sjunkit ytterligare 100kr i pris så nu fick vi stolen och isofixbas för bara 2170kr.
Kan rekommendera den stolen för den är väldigt lätt och smidig och har ett inbyggt solskydd. Är även lätt att spänna bältet genom att bara dra ner ett band.

Köpte även burts bees startkit med krämer och olja, en leksak till babyskyddet, Purelan kräm och en amningsbh. Apoteket hade erbjudande på Purelan bröstvårtskräm och kostade 110kr medans den kostade 55kr på Amazon :)




Äntligen har vi mat

Idag kunde vi äntligen storhandla och fylla kylskåpet med mat! Har haft de snålt i flera veckor när de gäller mat så nu slipper jag gå hungrig :P

Va även inne på H&M och köpte lite kläder. Hittade inga vita leggins men blev ett par svarta. Även en fin klänning, ett långt linne och en större skjorta :)

Sambon hittade även lite till Vincent. Vi behöver inte köpa mer kläder men han kunde inte motstå detta <3

Vecka 35

Jisses vad nära det är nu!! Varje gång jag ska sova fantiserar jag om att jag fått värkar och ska föda, hur vår bebis ser ut och hur förlossningen kan kännas. Drömde inatt att jag började blöda massa och va orolig för missfall. Usch vad hemskt om man skulle få missfall såhär sent på en graviditet. Lider med de som får gå igenom det.
Men man ska inte tänka på det utan förvänta sig att allt går bra, oftast gör det ju det.
 
Jag är väldigt öm i nedre magen där Vincent har sitt huvud, kanske beror på att han håller på att fixera sig. Stackare som får ligga upponer så länge :) Min foglossning har försvunnit, har inte alls ont i ljumsken, har bara ont lite i ryggen ibland. Men nu orkar jag inte göra så mycket för att magen känns så stor och hög, så den är ivägen :)
 
Här är inlägget jag skrev i min förra blogg efter jag plussade :) Minns det så väl och det känns som igår.
Hmm det där med träningen och kosten har jag ju verkligen hållt haha!
 
 
 

Gamla mått

Jag hittade mina mått som jag hade förra sommaren, strax innan jag blev gravid. Så jag mätte mig nu idag för att se skillnaden. Det kan va lite farligt att se skillnaden i cm men det va inte så farligt :)
 
För ett år sedan:
 
Vikt: 55kg
Överarm: 26 cm
Över brösten: 86cm
Midja: 68cm
Mage: 82cm
Rumpa: 92cm
Låret: 51cm
 
Idag vecka 35:
 
Vikt: 72kg
Överarm: 26cm
Bröst: 93cm
Midja: 85cm
Mage: 101cm
Rumpa: 101cm
Låret: 56cm
 
Jag är alltså en meter runt rumpan och runt magen :P Men eftersom höfterna blir större beror nog många cm på det.
Jag är lättad att inte armarna blivit större, för det har känts som det, däremot har de blivit mycket mer sladdriga så de innehåller mer fett än muskler.
Sen trodde jag det skulle skilja mycket mer på låren, för de känns jättestora, men det känns väl så för man tappar muskler och de inte är lika fasta. Nån vecka efter förlossningen kommer jag mäta mig igen, då har förhoppningsvis all vätska försvunnit. Men det kan dröja ett tag tills livmodern har dragits ihop. Har läst att magen är ungefär lika stor som i 5 månaden efter förlossningen.
 
Förra sommaren

 
 

Finn ett fel

Haha finn ett fel!

Besök hos BM

Idag va jag och sambon hos barnmorskan på kontroll. Det gick väldigt bra och han följer sin kurva precis :) Hon kände även på hur han ligger och han ligger fortfarande med huvudet neråt och han va nästan helt fast, så snart är han fixerad :)
När hon tryckte mot hans huvud blev han lite sur, rumpan åkte rakt upp o han började sparka haha. Sen kom sammandragningarna när hon tryckte.
Men hjärtat lät jättebra och mitt SF mått va 34 så det stämde bra med.

Vi tog blodprov förra gången för att få ett mer exakt järnvärde och jag har 104 vilket va skönt, fortfarande lågt men det är iaf över hundra. Så hb testet är inte helt säkert då det visade 99 sist.

Vägde mig också som jag gör varje gång och väger nu 72. Tycker det va lite jobbigt jag gått upp 3 kilo på tre veckor. Då lär jag väl gå upp minst 5 kilo till :(
Hade varit skönt om jag gick upp runt 15kg men lär gå upp över 20. Jag hoppas jag får bort alla extrakilon sen.
För jag har inte fått så mkt vätska. Kan ha mina ringar och skor som vanligt.
Men vikten får jag ta senare. Hade varit en helt annan sak om jag inte va gravid. Att gå upp hör ju till, men visst hade det varit skönt att inte gå upp så mkt :)

Jag märker att både jag och sambon börjar bli mer känslosamma när det gäller att få en bebis. Nu känns det verkligen nära och först nu börjar man ta till sig att man faktiskt ska få en bebis, att vi ska bli föräldrar.
Vi pratade med bm om förlossningen lite allmänt och hur stor belöningen är när bebisen kommer upp på mitt bröst. Vi blev rörda och jag hade börjat lipa om jag inte höll igen :)
Det kommer va mkt känslor den stunden vi får se vår son för första gången.




Gissa datumet

Tycker det vore kul om ni läsare ville gissa datumet när Vincent bestämmer sig för att komma till världen.

Om jag ska slå till med ett datum så gissar jag på att han kommer 2 juli :)
Har en känsla han kommer efter beräknat datum.

De som gissar rätt kan jag belöna med en länk, om ni har en blogg eller hemsida :)

Så vad tror ni? Jag är beräknad den 26 juni :)

 

 

Trött

Gud vad trött jag varit idag och igår. Kan bero på vädret. Har regnat en massa, sen har jag haft huvudvärk nästan hela tiden. Ska bli skönt att träffa barnmorskan imån. Sen kommer jag träffa henne varannan vecka eller en gång i veckan. Beror på mig, men kommer nog vilja träffa henne varje vecka från vecka 37-38.
Vincent har rört sig massa idag, han pressar uppåt mycket och sparkar på sidan, då måste jag ändra ställning då det gör ont när han sparkar på revbenen. Men samtidigt mysigt :P Känns som magen har vuxit massa de senaste dagarna med. Den har blivit väldigt putig, kan lägga en tallrik på magen.
 
 
Midsommar förra året.
Detta året firar vi nog midsommar hemma.. Eller på BB :D
 

Dresses

Vill köpa en fin klänning till sommaren och dopet vi ska ha då.
Är mest inne på att ha en långklänning.
I butiker hittar jag i stort sett inga långklänningar eller fina klänningar överhuvudtaget. Utan det finns nästan bara på nätet.

Gillar nog den gula klänningen mest, även ryggen är väldigt snygg :)

Klänningarna finns på:
www.axparis.co.uk
www.missguided.co.uk
www.nelly.com



Fixerad bebis

Jag undrar om bebisen är fixerad. Men jag tror inte de då min mage är superhög nu och jag har ofta svårt att andas. När jag ligger i sängen känns varje andetag tungt och ansträngande.
Däremot har jag känt lite ilningar, och att de trycker lite neråt samt endel mensvärk. Vi får se om BM kan känna det på tisdag:)

En annan sak som ibland gör jätteont är efter jag kissat så svider det jättemkt i urinröret eller nånstans där inne. Eftersom bebisen ibland trycker på urinblåsan tror jag det kan svida när man inte fått ut all urin. Om jag inte fått urinvägsinfektion men de tror jag inte då det bara svider ibland och gjorde urinprov nyligen.

Jeffrey Campbell

Dessa skor har stått och dammat sen förra sommaren. Kan känna nu i efterhand att jag kanske inte skulle köpt så mycket skor :) Hade en period där jag va galen i skor, sen kommer nästa period där det va klänningar som gällde osv. Tror det är bra jag inte shoppat så mycket till mig själv under min graviditet så jag har kunnat avvänja mig lite :P
Men jag får mer lust o shoppa när man känner sig nöjd med sig själv. Inte kul o köpa fina kläder när man är gravid då passformen är helt annorlunda.
Så hädanefter ska jag tänka över mina inköp!

Jag gillar JC mycket då de är så bekväma och gillar nitarna. Gillar mest Roxy Spikes som är de svarta sandalerna. Men jag får oftast mycket skavsår av dom så måste ha massa plåster osv. Men kanske blir bättre när jag gått in dom :) Problemet är bara att det inte finns så många tillfällen att ha dessa höga skor. För känner mig som en jätte jämte sambon så de blir mest på fest.

Kollage

Laddade ner en bra app igår där man kan göra kollage. Jag gör ofta kollage med mina bilder i bloggen så denna appen är jättebra :) Den heter photocollage. Finns olika men jag har den som kom upp först.

Idag har det blivit en svällardag! Sambon åkte iväg o köpte tre glassar och noblesse till mig sen åt jag resterna från pizzan innan.

Har också börjat få ont i huvudet. Idag har jag haft det från o till hela dagen. Misstänker att det kan bero på järnbristen. Men vet att det kan va ett tecken på havandeskapsförgiftning fast har inga andra symptom. Men kan ta upp det för bm på tisdag iaf. Då kommer jag också få reda på mina exakta järnvärden och om det kan va brist på nåt annat.



Julafton. Där är jag ca 12 veckor och magen började precis o synas :) Tiden har verkligen gått fort från julafton. Känns som jag nyss åt julmat.

Träning

Försöker hitta info om träning efter en förlossning. Men har svårt o hitta info om vilka övningar man ska göra.
Tydligen ska man inte göra plankan heller utan man bör först träna upp de inte magmusklerna innan man gör plankan då de yttre magmusklerna aktiveras vid plankan när magen är svag.
Men ska man då göra plankan med knäna i golvet eller vad ska man då göra?

Här är två inlägg om varför man inte bör göra plankan eller situps efter en förlossning. Ska nog köpa hem Olgas bok - träning för nyblivna mammor. Nån som läst den? Ger den nåt?
Vad ska man göra för övningar så man tränat nerv muskelträning och inte ren muskelträning som plankan o situps gör? :S
Jag är rädd o träna fel sen för jag vill inte förvärra delningen på musklerna som kan hända vid fel träning.
Men det känns logiskt att vanlig planka blir för tungt och att man borde börja med lättare övningar först. Men frågan är vilka övningar som är okey.

Finns en app som heter mammamage men den kostar 22 kr. Men kanske är värt o ladda ner den



http://mammamage.se/sa-plankan-tranar-inte-djupa-muskler/

http://trendotraning.se/2013/01/30/mammamage/

Bootie

Min rumpa och mina lår är nog det enda förutom magen och höfterna som blivit större sen jag blev gravid.
Är glad jag inte svällt upp överallt. Vissa blir ju jättestora i ansiktet och får stora armar osv av all vätska. Men det är tur vätskan försvinner sen, men inte kul o gå så i flera månader.
 
 
Jag hoppas att rumpan stannar kvar sen men att benen och magen blir mkt smalare :P Jag får göra min utfall och knäböj sen! Men när bör man börja träna magen efter förlossningen? BM sa att man inte ska göra raka situps förränns magmusklerna gått ihop ordentligt, så man skulle göra sneda. Men kan man börja träna när det känns bra eller bör man vänta några månader? Bäckenet är ju upplukrat så man får ju ta det lite lugnt i början med hopp och löpning.
 
 
 
 

Outfit

Nu drar jag och Vincent iväg till jobbet. Va svårt att hitta kläder idag med men har denna blå och en rosa klänning som passar :) Annars är de för långa så får passa på att använda dom.
Jag tror jag måste hitta ett par shorts iaf, för det kan dröja 7 veckor innan han kommer och jag kan inte ha linnen för har inga shorts :P

Favvo

Nu när man känner sig som ett fläskberg är det svårt att klä sig snyggt. Nu i slutet samlar många på sig vätska med och det känns som jag har börjat svälla lite överallt.
Om jag fått välja tror jag det hade varit bäst att få bebisen i början av maj/ slutet av april så man kunde återställa sig till sommaren. Det är lite tråkigt att inte kunna klä sig som man brukar. Annars älskar jag sommaroutfits. Gillar jeansshorts o ett slappt linne, snygga klänningar med högklackat osv. Men slappa kläder undviker jag helst då formen mer blir som en boll då haha!
Sen ett annat lyxproblem är att jag har svårt o sola ryggen, sålänge jag inte borrar ett hål för magen i solstolen :)
Kanske två hål för tuttarna med så blir det perfekt. Varför finns det inte såna solstolar eller sängar?:P Tänk vad bra det vore om det fanns en madrass som anpassade sig efter magen.
Ibland vill jag bara lägga mig på magen eller lägga mig på sambon men det är omöjligt nu. Känns för obehagligt o sen skulle jag knappt komma upp igen.


Här är lite favoritoutfits jag gärna hade kunnat bära nu när sommaren är här




Nagelförlängning

Saknar mina fina naglar. Jag kan aldrig få långa och starka naglar naturligt. De är supertunna och fnasiga och går bara av. Nån som vet ett bra nagellack som stärker naglarna?


Detta är mina två favoriter

Mums

Nu har de börjat sälja färska jordgubbar utanför Ica :) Då känns det verkligen som sommar :)

Nu när det är så varmt är det mycket godare med frukt. Det är synd att färska bär och exotiska frukter är så dyrt. Annars hade jag ätit det varje dag.

Snart blir det lasagne till kvällsmat, också väldigt gott! Men stör mig på dessa sammandragningar som kommer såfort jag börjar laga mat eller städa osv. Magen känns som ett stort bowlingklot då.


Love

Ett sånt här foto ska jag ta på Vincent sen. Har bokstäverna i silver och har en stor fluffig filt :) Kommer nog stå med kameran o fota för minsta min han gör ;)

Skevis

Ser så kul ut när magen blir helt skev och Vincent trycker sig uppåt. Det börjar bli väldigt trångt där inne så han försöker nog sträcka sig lite :) Magen blir även superhög då!
 
Nu den närmsta tiden hoppas jag att magen sjunker för ibland är det väldigt svårt att andas, känns som man inte får riktigt med luft.
 
 
 
 
 
 

Muskler

Jag tycker det är snyggt med muskler på kvinnor, fast inte så det syns för mycket. Men vi kvinnor måste träna väldigt hårt för att få stora muskler och man bör inte va rädd för att ta i. Jag körde med väldigt lätta vikter när jag va yngre för jag trodde man bara skulle bli större annars. Men styrketräning formar kroppen och man ser smalare ut än om man bara går ner i vikt av dieter. Man kanske går ner i vikt men oftast i både fett och muskler. Man blir bara mindre, inte smalare eller mindre fet utan mindre. Rumpan försvinner och axlarna sluttar. För att få en bra hållning krävs styrka.
Så man behöver styrketräning om man vill forma sin kropp och då tung styrketräning.

Här är ett bra inlägg om kvinnor och styrketräning:

http://axon.blogg.se/2011/april/tjejer-och-styrketraning.html

När jag börjar styrketräna igen får jag nog skärpa mig. Är så lätt man inte tar i tillräckligt när man tränar själv och slutar när de blir lite jobbigt. Har aldrig riktigt fått de resultat jag vill ha av träningen men de kommer nog om jag kör hårdare och utmanar mig själv mer.
Men jag gick ofta på bodypump och det gav resultat, speciellt i ben och rumpa och där gav jag mer än när man är själv på gymet.




SISTA beställningen

Hur många gånger har jag inte skrivit jag ska göra min sista beställning innan bebis kommer. Förvånar mig inte om det blir en gång till :P Men efter jag beställt detta tror jag har allting förutom baljan vi ska köpa på ÖB och spjälskydd. Sen ska vi in en runda till apoteket och köpa termometer.
Och just det, stora bindor och stora sköna trosor måste jag ha med ;)
 
Mina föräldrar är så snälla och köper babyskyddet och bas till oss. Jag hittade Maxi Cosi Cabriofix med isofixbas på amazon för bara 2300kr och gratis frakt! På babyproffsen har de kampanj och då kostar stolen och basen 3000kr, annars kostar det ca 3500kr. Så amazon har hjälpt mig spara en massa pengar pga att det är mycket billigare där.
Jag testade att montera Maxi Cosi i bilen med bältet och det gick inte utan bas. Bältet va alldeles för kort och det kändes väldigt bökigt när man ska sträcka sig över stolen och hitta den man knäpper fast bältet i. Så bas är ett måste oavsett stol i vår bil. Konstigt bältet va så kort. Sen kände jag på Britax babysafe plus på babyproffsen och den stolen va väldigt tung och klumpig. Annars ligger den på samma prisklass.
 
En till amningsbh, nu tog jag ännu en storlek större för den jag köpte sist sitter bra nu o brösten lär bli större med mjölk i. Eller bör jag kanske köpa 2 storlekar större från det jag har idag? Det är ju bomull så det lär va stretchigt. Men det får inte va för tajt.
 
 
En bröstvårtskräm jag läst väldigt bra om. Hade velat ha en annan men den har gått ur sortimentet och läste denna va snarlik :)
Startkit med babyschampoo, hudkräm, babyolja och kräm till rumpan som jag också läst mycket bra om. Finns ca 150 betyg på dessa produkter på amazon där mammorna är jättenöjda med detta märket.
Så jag köper hem kitet för 15 pund och se vad jag behöver.
Ska man smörja med kräm eller olja? Eller är de till olika saker?
Lamaze leksakerna har också fått väldigt bra betyg av många mammor då de är så färgglada med mycket kul att titta på :) Får hänga den på bilbarnstolen om den inte är för stor där :)
 
 
 
 
 

Magisar

Har inte min kamera hemma så det får bli lite mobilbilder. Solen kom fram tillslut så har solat lite idag. Får hoppas jag slipper pigmentfläckar men har inte fått några hittills iaf, sen smörjer jag mig ordentligt och solar måttligt :)
Mamma fick iaf inga pigmentfläckar och hon solade under graviditeten, kan ju hoppas det är genetiskt. Hon fick heller inte bristningar.
 
 
 

Vecka 34

  • 41 dagar till förlossningen
  • 15% kvar
  • Bebisen väger ca 2400gram
  • Är ca 46 cm lång
 
Varje vecka när jag gör inlägg om vilken vecka jag är i så inser man hur fort veckorna går. Jag gjorde lixom precis ett inlägg om vecka 33 känns det som. 4-8 veckor kvar och jag känner att allt börjar falla på plats. När jag får pengar ska jag köpa det allra sista till bebisen sen får det vara nog :P Men har inte hittat ett någorlunda billigt spjälskydd än. Har bara hittat ett för 400kr med frakt så ska kika på babyproffsen igen va de låg på. Men känns mkt att lägga på ett spjälskydd. Hade helst velat ha ett vitt, grått eller svart.
 
Imorse höll jag på att få kramp i vaden igen, fy satan vad ont det gör när det krampar. Men jag hann sträcka ut hälen och då försvann det, puuh!
 
Sen måste jag göra ett förlossningsbrev, men jag vet inte riktigt hur man ska lägga upp det? Ska man skriva i punktform eller mer som ett brev till barnmorskan. Får fråga henne nästa vecka. Sen funderar jag på om jag vill ta lavemang innan förlossningen. Hon på föräldrarutbildning rekommenderade det, iaf om man varit förstoppad.
Har läst att det kan göra väldgit ont när man krystar och man har avföring i tarmen då den pressas ihop helt. Så om man är hård i magen kan jag tänka mig det gör ont. Men jag är ingen fan av att stoppa in nåt där bak haha. Först trodde jag lavemang va laxeringsmedel man fick äta, men icke.
 
Nu väntar jag på att solen ska titta fram. Står det ska va 20 grader och växlande molnighet men änsålänge har det varit helt mulet. Men det spricker säkert upp snart :)
 
Saknar att känna mig smidig och slippa stöta emot saker med magen hela tiden :)
På senare tid har jag inte bara kännt mig stor utan jag känner verkligen av tyngden på magen. Det är trögt att gå upp för trappor och det känns som man väger 100 kilo.
 

Namn?

Det här med namn till bebisen är så svårt. Vi vill gärna bestämma oss nu innan han föds. Vi har bestämt Vincent, men inte mellannamn och efternamn.
Vet inte om vi ska ha ett av vårt efternamn som mellannamn eller om vi skippar det och har ett tilltalsnamn, ett mellannamn och ett efternamn. Sen tycker jag inte riktigt Vincent Björk passar så bra, Vincent Nunez är finare. Samtidigt vill man att ens barn ska heta samma som mig. Men vi kommer nog först bestämma vilket efternamn vi kommer ta när vi gifter oss, för det vill jag göra när pengarna finns, och då ta det efternamnet så han slipper byta sen.

Har funderat mycket på mellannamn idag och har kommit på 3 vi gillar som passar till Vincent.

Vincent Alexander Nunez

Vincent Elias Nunez

Vincent Lennox Nunez

Jag gillar ovanligare namn så Lennox gillade båda, Elias är också fint.

Men sen funderar jag på om det är bättre att ha ett svenskt efternamn? Det kanske är lättare att söka jobb osv. Eller det kanske inte gör nån skillnad. Man kan ju hoppas på det.

Tvångströja?

Ska göra min sista beställning på Amazon.co.uk innan Vincent kommer och kikar lite på bebiskläder. Så stöter jag på detta plagget. Det kan väl inte va bra att trycka in sin bebis i en sån här tvångströja? De måste ju få röra sig.
Räcker det inte med att de haft det trångt i en livmoder i 9 månander? :)
 
 
 
 
 
 

Naglar

Igår målade jag naglarna o limmade fast lite stenar för att fräsha upp mig lite.
Men idag ser det redan förjävligt ut.
Nu har jag använt China Glaze nagellacken rätt länge och kan ge en recension.

De torkar väldigt långsamt så man råkar alltid förstöra lacket, det tar nån timme innan det är helt torrt så när man behöver måla 2-3 lager tar det typ en dag.

De bubblar sig och spricker varje gång över hela nageln efter bara en dag.

Det lossnar väldigt fort.

De kostar 100kr i Sverige o då tycker man de borde va bättre kvalite. Det är synd för de har väldigt många och fina färger. Nu måste jag ta bort en dags jobb jag la på naglarna för de helt enkelt bara ser smutsigt och ofräsht ut.
Det har heller inte hjälpt med underlack och jag kan nu idag göra jack med nageln väldigt lätt i lacken så de torkar egentligen aldrig riktigt.

Föräldrarkurs

Nu har vi varit på föräldrarutbildningen eller vad det kallas. Det var vi och 4 par till så vi va inte så många. Men alla verkade va i min ålder vilket va kul, men det va väl ingen man klickade speciellt med. Däremot min sambo kände en av killarna och de är beräknade 2 dagar efter oss :)

När man va där kändes förlossningen verkligen nära. Va kul att prata om allt som hör till och få en mer inblick i allt. Denna gången pratade vi om förlossning och bedövning. Känner jag vet lite mer nu, eller jag vet nog det man behöver veta. För man kan aldrig va förberedd på en förlossning, man vet aldrig hur den kommer att kännas eller hur allt kommer gå.
 
En sak som är synd är att sambon inte får sova över om man kommer till BB efteråt, man får heller inte ha några besök alls där förutom partnern. Men om man kommer på familjeBB får sambon sova över, är mer som ett hotell.
Men dit kommer man bara om allt har gått bra och man mår bra. Men om man har behövts att sys eller nåt annat blir det BB. Jag hoppas jag kommer till familjeBB :)

Sen delar man ofta rum på BB med en annan vilket jag inte gillar alls. Jag hade velat va själv. Är en så stor grej man gått igenom o då vill jag inte ha nån annan främmande där. Men det beror på hur mkt plats det finns. Är iaf tur man inte delar förlossningssal haha!
 
Barnmorskan som höll i det sa flera gången hon va väldigt avundsjuk på oss, att detta är det största man får uppleva i sitt liv och känslan när man har fött sitt barn inte går beskriva. Så jag och sambon får verkligen njuta av detta ögonblick och denna förväntan man har innan! För man föder inte många gånger i livet :) Eller för mig blir det max 2-3 gånger.
En annan sak hon sa kan va bra för sambon att ta med sig (förutom mat som ej ingår till partnern) är badbyxor om han vill duscha eller bada med en. De hade varit med om att partnern och kvinnan stod och duschade nakna så barnmorskan blev rätt generad haha! Jag kan bada naken för man är ju näck rätt mycket under en förlossning :P Men mannen kanske ska täcka sina ägodelar :)
 
Barnmorskan sa att bebisen ofta kan likna pappan mest i början för de ska knyta an fortare. Vet inte om det stämmer, men jag tror Vincent kommer likna sambon mest :) Och sambon är den viktigaste personen i rummet, förutom en själv då. Det är han som känner mig bäst och det är han som jag är tryggast med. Så han har en viktig roll. Han ska hålla reda på mina värkar, badda pannan, massera, se till att jag andas och slappnar av osv.
När man föder förbränner man en pizza i timmen sa hon, shit jag kanske inte behöver träna efter, lär förbränna alla gravidkilon under förlossningen haha ;)
 
 
Du är efterlängtad, vem du nu är där inne. Vi kommer älska dig oavsett!

Snart 9 månader sedan

Det är snart 9 månader sen jag och sambon fick vårt underbara besked att jag är gravid. Man minns det så väl när man såg plusset och sen dess har tiden bara rusat iväg. Samtidigt känns det som man varit gravid i en evighet då man haft bebis på tankarna sen man började försöka så samtidigt är det en lång resa för att få ett barn. Jag är glad jag blev gravid hyffsat snabbt, tog tre månader från det att jag slutade med p-piller. Finns ju de som försöker i flera år, det måste va väldigt jobbigt. Sen blev det en sån perfekt tajming :) Vi ville ha ett sommarbarn men inte mitt i sommaren, så slutet av juni blir perfekt! Fast i början av juni hade nog varit snäppet bättre så man hann återhämta sig och komma in i rollen som förälder innan sommaren är slut.

Nästa gång vi ska försöka få barn nummer två får vi börja försöka i juni :)
 
 
Detta fotot togs strax efter jag blev gravid :)
 
 
 
 
 

Drömmar

Den senaste veckan har jag börjat drömma om bebisen varje natt. Det gillar jag :) Det beror nog på att förlossningen är nära och allt blir mer påtagligt nu i slutet.
Har drömt två nätter i rad att jag får en flicka, och igårnatt drömde jag att jag hade jättemycket bröstmjölk så jag sprutade på min sambos ansikte haha. Det roliga är att jag fick min första råmjölk igår och har aldrig drömt om bröstmjölk innan. Så att jag får en dotter kanske med stämmer då, vem vet. Kan va en liten Melissa i magen :)
 
Jag sover väldigt bra på nätterna, jag somnar väldigt fort och sover länge. Men vissa nätter får jag gå upp 6-7 gånger och kissa vilket är drygt. Det jobbigaste är att stiga upp. För på nätterna är magen väldigt öm och känns som man har träningsvärk överallt så det är svårt att gå upp ur sängen.
 

Råmjölk

Nyligen märkte min sambo jag läckt lite råmjölk ur ena bröstet! Va en blöt fläck över bröstvårtan. Hade inte märkt det om jag haft bh eller sporttopp som jag annars alltid har på mig.
Tryckte lite och de kom ut lite gul vätska. En väldigt cool upplevelse att brösten förbereder sig för amningen :)
Jag hoppas verkligen amningen funkar och att Vincent får in sugtekniken :)

Söndag

Idag har jag fått mycket gjort och fick till och med sambon att klippa gräset :P Nästa vecka verkar de bli väldigt fint väder med och då är man ute mycket mer, sen orkar man göra mer saker än om man bara sitter inne.
 
Imån ska jag och sambon på föräldrakurs. Ska bli kul :) Nån som vet om det kostar nåt? Sambon fick för sig det kostade, men det tycker jag de inte borde göra. De få saker som finns tillgängligt i Växjö ska ju inte kosta. Men jag är glad att besöken hos BM inte ksotar nåt, de hade varit dyrt :)
Men jag hade velat se förlossningsrummen men det fick man inte göra innan, hoppas de inte är för mycket sjukhuskänsla.
 
Det har verkligen blommat ut denna veckan. Sjukt det kan gå så fort!
 
 
Sasha solade med idag :)
 
 
 

Solar och njuter

Man får försöka njuta så mycket man kan när man är gravid, eller det ska man ju alltid försöka göra. Men det är inte alltid så lätt när man är gravid då många mår illa, får foglossning och ryggvärk och har en påtaglig trötthet.
Jag är glad jag bara har foglossning, och den är fortfarande mild, det kan bli mycket värre där man måste ha rullstol.

När det är fint väder ute passar jag på att fixa lite i trädgården, så gör lite i taget så hinner jag nog få de mesta fixat :) Vi hade velat va hos oss efter dopet och då vill jag gärna ha trädgården fixad innan Vincent kommer :)


Man skulle kunna tro jag va naken på detta kortet, men jag har bikini på mig :)
Brukar i vanliga fall titta vid trosan om jag fått nån färg men det är omöjligt nu.

Nostalgi

Har försökt hitta bilder från denna boken på nätet men har inte lyckats. Älskade Hans och Greta när jag va liten men samtidigt började jag gråta varje gång jag såg häxan. Hade varit kul o se bilder på just häxan då den skapade så starka reaktioner när man va liten. Samma med Morran från mumindalen, får fortfarande rysningar av den figuren.

Funderar att köpa hem lite böcker man själv gillade som barn :) hittat en sida som heter bokstugan.se där dessa böcker finns. NOSTALGI!

Träning

Om jag hade kunnat hade jag dragit ut o sprungit nu. Men istället blir det pizza ikväll :P jag kan inte äta nyttigt om jag inte kan träna, har ingen motivation då. Vill lixom gå all in, annars blir det inget alls. Fast jag tänker på vad jag äter o väljer alltid det nyttigare alternativet men jag tycker jag unnan mig lite väl mkt just nu :) Jag hoppas det vänder när jag kan börja träna igen. Nu kan jag inte ens gå en promenad.

Här har vi målbilden! Om man orkar lägga energi o tränade till sig en sån kropp skulle jag va mer än nöjd!



Sommar

Idag har jag en sommaroutfit. Skönt o kunna ha lite svalare kläder.
Men de är inte många toppar som vill täcka magen längre :)

Löshår

Här är en bättre bild på håret, eller så bra som jag orkade ta :P Ser väl inte så bra ut på kortet men färgerna matchade rätt bra :) Det är smidigt att ha fläta eller uppsatt med clips om de inte ser naturligt ut utsläppt. För en riktig hårförlängning ser alltid mycket mer naturligt ut, sålänge man gjort den hos en bra frisör. Man har sett många skräckexempel där tjejer inte har några slingor längst fram och har alldeles för lite hår så de bara ser stripigt ut och där man ser var kanten på sitt egna hår slutar. Om man vill det ska se så natuligt ut som möjligt bör man inte ha längre hår än dubbla sin längd, hellre mindre än det. Så om man har till öronen skulle en längd till axlarna funka. Men en hårförlängning kostar också därefter, ca 5-10 000 hos frisör och håller i 5-6 månader.
 
Jag kan rekommendera keratinvax, har använt det två gånger och har funkat jättebra. Håller bra och är någorlunda lätt att sköta. Inflätat hår skulle jag aldrig göra då det lätt möglar och det går inte borsta ut håret så det blir som rastaflätor tillslut. Även tejp känns väldigt dåligt då det inte är lika hållbart. Fast det är rätt logiskt att lim och tejp inte blir lika bra och hållbart. Microringar tror jag också är en bra metod, har aldrig testat. Men det känns som keratinvax är mer hållbart.
 
 

Dagens outfit

Eftersom jag jobbade idag tog jag på mig lite finare kläder än myskläder, kan ju inte ha några jeans, snygga jeansshorts och knappt några av mina klänningar då de blir för korta så man får ta det man hittar helt enkelt :)
Denna är för kort med egentligen men med leggins funkar det.
Testade mitt gamla löshår och de passade i färgen. Det är samma färg som mina toppar och är clips. Men håret börjar bli rätt torrt så orkar inte ha det för långt tid för de tovar sig lätt osv.
 
Va väldigt jobbigt att jobba idag, tror inte jag kan jobba så mkt längre :/ Har så otroligt ont i ena ljumsken. Kan bero på att mitt ena ben är längre än det andra och att jag har ett vridet höftben. Men är glad jag inte har ont på båda sidorna för då hade jag inte ens kunnat stå upp. Men som det är just nu kan jag knappt ens stödja på högerbenet och det gör en så begränsad i allt. Så hoppas det försvinner efter förlossningen.
 
Får väldigt mycket kommentarer om magen på jobbet, står ju i butik så man möter många människor. Först säger ena jag har en liten mage sen kommer nästa o påstår det ligger tvillingar där i haha. Jag tycker nog jag har en medelstor mage, har sett de med mindre och de med större. Men man känner sig enorm :)
 
 
 

Magbilder vecka 33

Idag tog jag och sambon lite bilder på magen, tog mot en vit vägg, blir mycket bättre då :)
Igår va jag alltså 33 veckor och har påbörjat vecka 34! Det är helt sjukt! Börjar känna mig rädd för förlossningen men han ska ut på ett eller annat sätt :)
 
 
 
 
Gillar denna bilden mycket. Måste ta flera bilder där båda är med. Men inte lätt med självutlösare utan nåt stativ

Sommarmorgon

Gud så varmt det va imorse. Riktigt milt och det känns som en tidig morgon utomlands :)
Så jag gjorde frukost till mig och sambon och åt ute för första gången idag.
Katterna va också ute och mös. Men Sasha åt för mycket gräs så hon spydde upp det, trevligt..
 
Vill fixa i trädgården men har fått så ont i ena ljumsken så kan knappt gå :/ Sen ilar det i nedre magen ibland.
Har märkt att jag drömmer mycket mer om bebisen, igår drömde jag att vi fick en dotter med långt krulligt hår :P
 
 
 
 
Smoothie av turkisk youghurt, hallon och linfrön med juice och äggröra
 
 

Ansiktskräm

Fick hem denna ansiktskräm den 8 mars och den har inte tagit slut än :) Tar oftast 2 gånger per dag så den har varit väldigt dryg. Jag trodde den skulle ta dlut för flera veckor sen då den inte väger nåt och känns tom men det finns nog endel kvar fortfarande :)
Tycker den är jättebra och lagom fet, sen är den organisk utan några parabener, silikon eller alkohol eller annan skit :) beställde den på Life iaf och heter Estelle & Thild.

Gravid vecka 33

Idag är jag gravid i vecka 33 redan! Bebisen kan alltså komma om 5-9 veckor! Jag känner mig faktiskt inte alls redo än. Känns som jag har mycket kvar att förbereda trots att jag inte har det. Sen har man inte gått på någon genomgång om förlossningen. Men vi ska på föräldrargrupp på måndag och då hoppas jag de går igenom det. Vill känna mig förberedd men det enda jag vet är att jag vill ha epiduralbedövning så jag hoppas jag hinner få det. Sen känns det som man inte vet nånting hur man tar hand om en bebis, eller jag vet ingenting för har aldrig passat en bebis eller bytt en enda blöja i mitt liv. Så man är orolig om man kommer klara av det. Känns som det är miljontals saker man ska veta innan. Men det flyter säkert på :)

Han väger iaf ca 2 kg och är ca 44cm lång. Han rör sig massa varje dag, han sparkar väldigt sällan men han trycker ut sina kroppsdelar och glider runt :)

Jag har börjat få ondare och ondare vid ljumsken och höftpartiet, och om jag promenerat i 5 minuter gnager det på ena sidan av magen o svider. Vet inte varför men bebisen trycker kanske mkt på en punkt där. Sen har jag sammandragningar hela tiden såfort man rör sig lite extra. Räcker att åka o handla så går man med en stor hård klump på magen o de gör att jag vaggar när jag går. Längtar tills han är ute så jag slipper denna magen och kan va normal igen.



Härlig dag

Idag har det varit väldigt varmt och skönt! Har solat och tagit det lugnt :) Sen ikväll va jag och sambon och köpte glass och åkte till Växjösjön och matade ankorna. De är så söta :)
Vårruset va idag med så det va fullt med folk, va lite avundsjuk för hade gärna sprungit vårruset nu när det va så fint väder. Men det hade jag ALDRIG klarat haha. Fick väldigt ont i hela kroppen på den korta biten vi gick från bilen ner till sjön:) Men det va väldigt mysigt, kändes som man va utomlands när det va så varmt, älskar sånahär kvällar!
 
 

Älskling
 
 
 
Tjockisen
 
 

Maxi Cosi

Jag och sambon va inne på att köpa/ önska oss en Akta Graco logico S då den hade så bra pris och fptt bra betyg , kostar bara 1200-1500kr inkl bas.
Men vi va på babyproffsen idag och blev väldigt besvikna då den va SUPERTUNG, väldigt bred och stor och kändes väldigt billig.
Vi hittade den annan som vi gillade och som va mycket lättare och smidigare och kändes som bättre kvalite och det var en Maxi Cosi Cabriofix. Men den kostar 3000kr med isofixbas och det känns så mycket när bebisen kanske bara kan ha stolen i 6 månader.

Nån som har den eller nån annan liknande?
Hittade den på blocket ned basen för 1200kr här i Växjö. Men vet inte om det är bäst att köpa en ny.

Dammen

Mysigt med en damm på trädgården och extra mysigt när man hör vattnet. Måste bara rensa vid stenarna och göra fint, men det är ett himla jobb o rensa bort alla löv o skit, speciellt när man är gravid o de är jobbigt o sitta böjd :P
 
 
 
Giggs har varit ute varje dag nu senaste veckorna, han njuter för fullt :)
 
 

Föräldrarpenning

Nu har jag pratat med försäkringskassan och även skickat in en ansökan om föräldrarpenning. Så skönt att ha den biten avklarad! Man kan bara planera ett år framåt från den dagen man ansöker så har planerat till den 21 april 2014 då brytdatumet är, sen får jag planera resten i september/oktober detta året.
 
Som jag trodde så fick inte min sambo ta ut föräldrarpenning på helgen om han inte tar ut måndag och fredag också. Så jag tar ut dagarna istället. Så kommer ta ut 5 dagar SGI dagar i veckan de första 180 dagarna, sen tar jag ut 4 SGI dagar och 3 lägstanivådagar i veckan. Sen när jag kan lämna bebisen några timmar med sambon utan problem kan jag nog jobba hos mamma fredag och lördag :) Då kan jag spara in dagarna lite längre.
 
Sen frågade jag hur man gör när man har skickat in föräldrarledighet från den 26 juni och bebisen kommer före eller efter det datumet. Då sa hon att man kan ringa dom om bebisen kommer efter om man inte vill ha för vissa dagar. Eller kan man bara skicka in en extra period om han kommer innan. Så det är smidigast om han kommer innan 26 juni :P Men på henne lät det som det är bäst att skicka in planeringen när man vet när barnet är fött, men det är ju inte speciellt smart för då hinner man kanske inte få pengarna månaden efter. Och brytdatumet är den 21 varje månad så det skulle bara bli krångligt. Så det är bäst o skicka in planeringen i god tid så de hinner handlägga. Man vet ju inte om nåt krånglar o handläggningen dröjer. För vi måste verkligen få in de pengarna i tid annars klarar vi inte oss ekonomiskt.
 
 
 
 
 

Plastblommor

Jag tycker plastblommor kan funka lika bra som riktiga, speciellt orkiedeér för hemma hos mig dör de jättefort och blommar aldrig ut igen :/ Sen i dessa fönstren så trivs inte mina växter, köpte för nån vecka sen två fina växter för 400kr men de vissnade så det fick bli soporna, så nu får det bli denna fina plastorkidee istället :P Blommorna är fina men bladen ser inte lika äkta ut. Tror inte växter trivs där för det blir så varmt av solen sen under vintern har det varit varma element under.
 
 
 

Bannlyst

Snart kommer Giggs bli bannlyst från spjälsängen, han har börjat trivas där lite väl mycket :) Får se om han lägger sig där när vi lyft in sängen i vårt rum, men då lär den väl bli ännu mer intressant.
 
 

Frukttallrik

Blir så glad av detta fina väder! Vill egentligen bara fixa i trädgården men behöver verkligen vila kroppen efter denna helgen så man inte överanstränger sig. Så imorse satt jag på framsidan och åt lite god frukt och bär. Bär är nog det godaste som finns, väntar ivrigt tills blåbären kommer fram vid dammen :) Så skönt att ha hus och trädgård när det är sommar, men destu mer att fixa. Tur jag gillar att fixa i trädgården :P
 
Tycker det är svårt att veta vad jag ska blogga om då jag är i stort sett är färdig med bebisrummet och alla inköp. Jag gör sällan i ordning mig då jag mest går hemma så blir inte mycket outfits, sen blir det nästan inga klädköp heller då man är höggravid :P Så mina dagar är rätt lika och nu räknar man mer ner till förlossningen.
 
Ska bara ringa Försäkringskassan imån och sen kommer jag skicka in min planering för föräldradagarna.
Igårkväll när jag skulle sova kom jag o tänka på att jag kanske kan ta ut dagar onsdag-fredag och sambon lördag till söndag för han får ut mer i dagpenning än mig. Men det kanske inte går när han jobbar måndag-fredag? Eller det kanske går sålänge han inte jobbar lördag och söndag. För då hade vi tjänat lite extra och jag kan va hemma lika länge.
 
 
 
 

Passionstårta

Tårtan blev väldigt god, men när man skar i den föll den ihop haha! De olika lagren gled o fyllningen blev för rinnig då det är så varmt ikväll. Men den va väldigt god med smak av choklad, banan, passionsfrukt, maräng och grädde :) Blev den första grillningen ikväll med och det va väldigt gott!

Värme

Så himla härligt väder idag!
Ikväll blir det grillning med familjen och ska göra en tårta efter jobbet, en passionstårta. Har inte gjort tårta på evigheter, eller jag har nog aldrig gjort en riktig tårta om man tänker efter?
Lägger upp receptet sen och bild om den blir lyckad ;)

Vad ska ni hitta på denna soliga dag?
Får hoppas jag orkar med allt som ska göras idag, har väldigt ont i ena ljumsken så haltar när jag går. Man känner det blir jobbigare för kroppen med all tyngd o foglossningen blir värre med tiden. Men snart har vi vår bebis <3

Sasha

Jag och sambon skrattar varje gång Sasha gäspar. Snart kommer hennes käkar gå ur led hahaha!

 
 
 

Mer kläder får Ellos

Igår fick jag hem min förhoppningsvis sista beställning från Ellos på länge. Har handlat mycket därifrån på senaste tiden. Men de har mycket fina bebiskläder där och har alltid någon rabatt :)
 
Skorna va det rea på och kostade bara 40 kr :) Men de va tydligen de sista paret, från 3-6 månader så perfekt i vinter
 
 
Hur mysig ser inte den här ut o va? Kommer också bli perfekt i vinter när det är kallt :) Nästan så att man vill ha en i sin egen storlek ;)
 
 
Tre bodys med katter på

Barnvagn

Barnvagnen är färdig och klar att användas :) Hjulen är pumpade och allt är tvättat och färdigbäddat. Nu saknas bara en bebis i vagnen! Tror dock inte vi kommer använda vagnen så mycket förutom när vi går promenader eller i sommar när vi går i Borgholm på shoppingtur :) Annars blir det inte mycket. Om man åker till affären är det lättare att ha bärsele eller ta en kundvagn och ha bebisen i babyskyddet.
 
Vi har ännu inte köpt något regnskydd att ha över vagnen men tror inte det kommer att komma till användning, för vi kommer inte gå ut när det regnar ändå :) Men har ändå inte hittat nåt skydd, måste väl finnas nåt som passar alla vagnar.
 
 
 
 
 
 

Svullen

Stackars Findus! När jag släppte in honom så såg jag direkt han va jättesvullen i ansiktet, ser ut som han har en dubbelhaka och ena kinden är mycket större. Han har nog blivit biten av något. Men han har inte ont och mår bra så får se om svullnaden försvinner av sig själv. Denna katten har varit med om mycket. Blir ju så med utekatter. De hamnar i slagsmål, får fästingar, luktar fisk när de kommer hem och kan vara borta i flera veckor. Men han är lycklig och älskar vara ute :)
 
 
 
 
 

Sommar

Åh vad jag saknar sommar, stränder, bada, sola, värme! Är tur det är maj och att sommaren är nära!
Lite drygt bara att jag inte bör sola nu när jag är gravid, men hur är det efter förlossningen? Man har ju mycket hormoner kvar i kroppen så man kanske ska vänta tills det stabiliserat sig lite.
 
Och en annan sak som jag glömde fråga barnmorskan är hur det funkar med preventivmedel när man ammar. Man får väl inte ta Ppiller då så är det enda alternativet kondom?
För har läst att amning är ett sorts preventivmedel också och att det hindrar ägglossningen. Men det är inte 100% säkert och vill inte chansa. Vill INTE bli gravid direkt efter förlossningen :P Vill gärna hinna återhämta mig ordentligt :) Men kan tänka mig skaffa ett barn till om 2 år eller nåt.
 
 
 

Vecka 32

Idag är det vecka 32! Jag kan egentligen föda närsomhelst, men om 6 veckor och framåt är det stor chans han kan titta ut <3 Måste fixa det sista som behövs, även bilbarnsstol måste vi ha. Skönt vi vet vilken vi vill ha iaf :)
Är så spännande o se hur han ser ut, fast när de är precis nyfödda tycker jag inte man kan se så mycket, de flesta bebisar ser likadana ut då haha.
 
Magen känns jättestor men vet den kan bli mycket större, men tror inte jag kommer få en superdupermage som jag sett vissa fått. Men man vet aldrig :)
 
Nu i vecka 32 känner jag att jag lättare får ont i ryggen, svanken. Kissar hela tiden och hård i magen av järntabletterna. Får ofta sammandragningar och de kan vara jättelänge. Fått rätt mycket bristningar på brösten, men änsålänge inga på magen eller höfterna. Hormoner och kan bli ledsen jättelätt, är även mycket tröttare än innan gravidieten. Nästan omöjligt att raka musen haha, får nog ta med en spegel i duschen nästa gång ;)
Blir andfådd för minsta lilla och att ta på sig strumporna är en kamp varje gång.
När det gäller sexlivet är det mycket svårare med en stor mage i vägen, sen är man inte den smidigaste, att byta position kan ta en evighet haha!
 
 
Bild från förra veckan
 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0