Formbilder as usual

När jag inte vet vad jag ska blogga om blir det oftast bilder på min utveckling eller liknande. Har ju massvis med bilder från graviditeten och efter så alltid kul att jämföra. Men om det blir mycket formbilder så vet ni varför :P
Det händer ju inte sådär supermycket i min vardag, har egentligen ett rätt ointressant liv haha. Har ju mina rutiner varje dag. De ställerna jag tillbringar mest tid är i köket, på gymet och vid datorn/mobilen, jättesocial med andra ord!
 
Kroppen har ju ändrats otroligt mycket sen jag va gravid. Vet inte vilken vecka jag va i här men det va väl i slutet nångång då jag solade :P
Men att jag är större under brösten och över bikiniunderdelen har ju mycket att göra med gravidmagen. Men det är väldigt stor skillnad vid höfterna och över låren. Är som en hel köttbit försvunnit. Låren har ju verkligen ändrats mkt. Jag fick ju inte på shortsen ens över halva låren efter förlossningen. Vid såna tillfällen tror man ju att man aldrig kommer bli smal igen. Men det går! Det som är bra är att alla har möjlighet att gå ner i vikt. Oavsett hur stor man är kan man gå ner. Sen gäller det att inte skjuta fram det för undanflykter kommer alltid nya och det är aldrig en perfekt tid för att ändra sin livstil, utan det är bara att göra det och destu längre man hållt på destu lättare blir det :) Samma som med att skaffa barn, det va aldrig en perfekt tid utan det är lätt att skjuta fram det. Men det går aldrig vänta på det perfekta tillfället. Då hade jag väl varit 40 år säkert.
 
Nya modet, strumpor till bikini ;)

Finaste ljuden!

Vincent pratar och skrattar :)

 
 
 
 
 
 
 

Tights

Dessa tightsen va slut ett tag men nu ser jag de kommit in i lager igen. Detta är mina favorittights just för att de framhäver rumpan. Och jag gillar ju att framhäva mina former :P Som ni ser är det ett speciellt tyg under skinkorna och även sömmar där så det trycker in på rätt ställen.
Jag har storlek XS och de sitter bra. De är väldigt stretchiga! Linnet är liite för kort men det är med väldigt stretchigt och det funkar. Men hade nog inte kunnat ha större i tightsen för de ska ju sitta tight :)
 
 
Finns att köpa här
 
 
Finns även i svart och de finns även svarta med blommönster :)
 
 
 

Abs

Högst upp har jag lite magmuskler. Är ju där man är som tunnast. Men om man ska få synliga muskler längst ner gäller det att köra 100% perfekt diet. Där stämmer det verkligen att musklerna görs i köket :) Men så strikt känner jag inte att jag vill vara än utan fokuserar mest på att bygga och gå ner sakta i vikt. Väger 60kg nu och har 5 kg från innan graviditeten. Men 60kg med muskler känns rätt lagom. Nu kan jag inte längre satsa på 52 kilo för då kan de inte va mycket muskler till den vikten. Vikten är egentligen rätt oviktig som jag skrivit innan. Men det är ändå kul att vikten ändras också. Är mest psykiskt att se man går ner i vikt, men det är ändå måtten som är det viktigaste.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hår hår hår

Tog lite bättre bilder på håret idag. Lite lättare när det är dagsljus ute :)
Får hoppas det inte blir dassigt fort. Man behöver ju underhålla kopparfärg lite mer. Får fixa en koppar inpackning och ta emellan. Ska göra ljusa slingor i det med, men det får bli på tisdag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Babblarna

Såg på en annan blogg om babblarna. Och Vincent älskar den låten. Som igår när jag satte på den slutade han skrika och dansade till den :P Armarna flög åt alla håll haha! Bra om man vill ha fokus nånstans :)

Leg and ass day

Idag körde jag slut på musklerna lite mer än jag brukar. Där jag mest brukar skaka efter är ovansida lår och vader. Tycker benspark är en sån sjukt jobbig övning som verkligen tröttar ut musklerna. Gillar även donkeykicks med vikter, den tar väldigt bra på baksida lår och rumpa!
 
När jag skulle hem frågade en tjej i receptionen mig om jag vill va med på buren, det är typ som ett crossfitpass och man är vid en ställning. Hon bokade in mig på tisdag nästa vecka. Nervöst! En vän till Danny har sagt det är det jobbigaste han varit med om :S Men alltid kul att testa på lite nytt :)
 
Grow ass, grow!! ^^
Hade velat ha en ny iphone, kameran är såå dålig på 4an. Men tror jag väntar tills 6an kommer nästa år ;)
 
Vikter jag sätter dit när jag kör donkeykicks
 
 
Va inte lättare att cykla hem precis..
 
Dagens mat:
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt
Lunch: Quronhamburgare med kokt blomkål, broccoli och brunsås
Mellanmål: Proteinpannkakor
Middag: Linssoppa med 2 finncrisp
 
 

Benmuskler

Idag blir det ett ben och rumppass. Tänkte testa en ny övning och se om den känns bättre för knäna. 
Vaderna tycker jag är lättast att köra slut på så man får den där brännande känslan. Även legcurl, men annars tycker jag det är svårt att få den brännande känslan jag vill ha. Kanske måste köra ännu tyngre vikter. Samtidigt vill jag va försiktig med knäna. 
Får se hur kroppen mår idag :) 



Chiafrön

Läste om dessa chiafrön och hur bra de är. Innehåller mycket omega 3, protein och annat bra. Jag äter sällan fisk så det är en bra omega 3 källa. 
Tänkte ha i gröten på morgonen! :)

Här kan ni läsa om varför chiafrön är så bra och vad det innehåller :)

http://www.bravara.se/chiaoriginal.htm




Muuuums

Ska snart iväg och träna så det blir en mer ordentlig lunch, sen blir det linssoppa ikväll. Älskar denna rätten! Denna gången tog jag mest lättmjölk istället för bara grädde så blir den lite kalorisnålare :)
Saknar gymet! Tänkte köra cardio igår men det hann jag inte då jag kom hem sent. Får försöka köra slut på benen idag! :)
 
 
 
 
 
 
 

Red hair

Tog lite bilder på håret igår, men ska se om jag kan få till lite bättre bilder i dagsljus. Blir inte riktigt en rättvis bild med blixt och i dovt ljus :) Men det är mer kopprigt/rött typ. Känner mig som eldkvinnan haha. Har aldrig haft denna färgen innan så får försöka vänja mig vid den. Men det kommer bli lite ljusare efter några tvättar.
 
"This girl is on fire
This girl is on fire
She's walking on fire
This girl is on fire"
 
 
 
 
 
 
 

Blind

Som jag skrivit innan blir man väldigt van vid sin kropp. Man lever ju med den 24/7 och jag tror man kan bli lite blind ibland. Jag kände mig rätt smal på Vincents namngivelse. Men det kan ju också bero på att jag gått med en stor gravidmage strax innan :P Hade festen 2 månader efter förlossningen. Men när jag tittar tillbaka va jag inte ett dugg smal :P Inte enligt mig själv iaf.
 
När jag såg dessa bilder ser jag hur stor skillnad det är på bara två månader! Jag va rätt stor över höften och hade mycket fett vid magen. Om man tittar under skärpet så går det ut endel, även i profil är ju magen i samma put som brösten.
 
 
Står lite vinklad mot kameran på ena bilden. Men man ser skillnad på midjan och magen. Tummen upp för det ;)
 
 

5 timmar senare

Det tog verkligen lång tid hos frissan. Det tog 5 timmar och då hann vi inte med klippningen eller slingningen. Men det tar jag på tisdag :) Eftersom jag har ombre så är det svårt att avfärga det jämnt så fick göra det två gånger. Så vi fick ta fläckarna efter hand. Så det blir rätt pilligt. Men jag är supernöjd! Det är typ kopprigt, rött och är mörkt upptill. Sen får jag se om jag slingar det med lite ljusa slingor. Blev superhungrig, åt inte nu föränns vid 9 ikväll.
Men det har iaf varit en vääldigt kalorisnål kostdag idag. Men lika bra det då jag inte tränat nåt.
 
Va nöjd med denna färgen med men nu kände jag att jag behövde en förändring :)
 
Dagens mat:
 
Frukost: Smoothie och en kaffe
Lunch: Torsk med kokt blomkål, haricots verts med citronsås
Mellanmål: Proteinpannkakor
Middag: quornfärssoppa med 2 finncrisp
 
 
 

Gravidmage

Man skulle kunna tro jag är gravid igen. Såhär mycket kan jag blåsa upp magen ibland. Vissa gånger kan jag inte göra den nåt större och ibland går det göra den hur stor som helst. Undra vad det beror på och varför de bara går blåsa upp den såhär ibland? När magen är tom så går det inte. 

Jag har börjat känna mig "tjock" igen och har stört mig endel på magen och all extrahud. Men får hoppas huden drar ihop sig så magen kan bli tajt igen. 
Men jag kan bara fortsätta som jag gjort hittills :)



New nails

Många gånger när jag gör naglarna är jag hemma själv med Vincent. Så det blir väldigt jobbigt när han vaknar och börjar gnälla när man har fingrarna i uv lampan. Då känns de 2 minuterna som en evighet! Sen går det inte lyfta upp honom förränns naglarna är helt klara men det brukar lösa sig. Brukar räcka att vagga han lite så somnar han om. 
Annars hade man fått göra om naglarna men det har jag sluppit änsålänge :)
 
 
Får bli enkla designs nu när naglarna är så korta. De är supertunna och har skivat sig. Så får se om de går få så långa som sist. För i somras använde jag ett lack som heter Miracle cure från sally hansen. De kanske hjälpte mer än jag trodde :)
 

Ny hårfärg

Nu är jag hos min kompis. Vi ska göra en liten makeover på mitt hår. Hade svårt att bestämma mig hur vi skulle göra så det blir kopprigt hår. Kommer först avfärga det mörkaste upptill, de är typ svart nu. Sen blir det kopparfärg i hela håret och sen highlights :) ska även toppa håret så de lär nog ta ett tag. Men det kommer fortfarande va ombre. 





BVC

Igår va vi på mammagruppen. Det va lite lättare stämning och vi pratade mer med varandra. Tror det beror på att vi va endel färre personer. Va bara 7 vuxna och sen bebisar. Men jag och Danny kunde inte stanna så länge för vi skulle gå iväg och väga och mäta Vincent, sen så skulle jag träna. Tänkte om man skulle maila alla i gruppen och planera nåt där igenom. Typ att man kan ta med fika vid nåt tillfälle och stanna kvar efter och prata.


BVC besöket gick iaf bra :) Jag trodde han skulle gått upp mycket mer då han har gått upp ca 1 kg per månad. Men nu hade han "bara" gått upp ca 500g. Men han kan ju inte gå upp så mycket varje månad :P
Nu väger han redan 8130 gram, är 66cm lång och har 42cm i huvudomfång.
Han kanske blir superlång? Han har ju inte tagit våran ögonfärg så längden kanske han tar från min pappas släkt där de är typ 2 meter långa haha. Varken jag eller Danny är speciellt långa, jag är 168cm och Danny 171cm.
En annan sak jag märkt är att han börjat få supermörka ögonbryn? Bara vissa strån. Vem vet, han kanske får mörka ögonbryn sen som Danny, eller kanske tom unibrown(?)
 
 
 
 

Favorit i repris igen

Igår blev det ugnsbakad fisk med grillade rotfrukter och lite potatis, till det serverades en citronsås gjord på mini craiche :)
 
 
Igår va det väl en sådär kostdag. Åt ju resten av naturgodiset som blev över från helgen, sen åt jag "glass" som jag gjorde av vaniljkvarg kvällen innan. Testade lindahls vaniljkvarg, den smakade i stort sett som vaniljkesellan och icas vaniljkvarg, men den innehåller bara 92 kalorier per 100g. Den va bara lite mindre söt men ett bättre alternativ om man vill ha det lite kalorisnålare :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill springa!!

Har superont i ena ljumsken och höften nu. Sprang intervaller i 15 min idag. Det känns bra i stunden men får så himla ont efter. Så jag får vänta ytterligare med att springa. Nu väntar jag två månader till o hoppas de går bättre då. Annars får jag kolla upp det. Gör man det hos en sjukgymnast eller kiropraktor? 
När började ni springa efter förlossningen?

Idag blev det dips med 25 kg hjälp. Första setet 10 rep och de andra 8 rep :) 

Armarna börjar bli smalare.. Kände för att raka av håret också!



Mitt mål!




Att sakna sin bebis

När jag va på festen, eller om man kan kalla det fest, i lördags, så frågade min kompis om jag saknade Vincent. Det va strax innan jag skulle åka hem och hade varit borta från han i 6 timmar. Jag sa som det va och sa nej, att jag är inne i nuet och har kul och tänker inte så mycket på det där hemma. Jag vet inte varför jag känner så. Varför saknar jag inte Vincent? Jag vet jag hade saknat han om jag va borta hela dagen, eller om jag va hemma själv osv. Men när jag tex är på fest eller är upptagen med nåt så tänker jag inte på han så mycket. Jag vet ju att Danny tar han om honom och det blir ju lite samma sak varje dag. Men jag kan må dåligt över att jag inte känner som alla andra föräldrar? Jag ifrågarsätter mig själv hur jag inte kan sakna honom och vad det beror på, om det är nåt fel. För andra mammor jag pratat med, tex på mitt förra jobb. Där va hon tvungen att ringa hem hela tiden och höra vad hennes barn gjorde. Men varför har inte jag det behovet?.. Jag trodde man skulle bli typ besatt av sin bebis, att vilja va med han hela tiden, inte kunna va utan han nån sekund. Men jag känner inte alls så. Däremot kan jag känna oro när vi lämnar ifrån han till andra. För ingen känner han lika bra som jag och Danny gör. Men när Danny har han är jag lugn.
 
När jag sa att jag inte saknade han känns det som de trodde jag inte brydde mig om honom. Men det gör jag!
Jobbigt när man får såna frågor där de förväntar sig man saknar han jättemycket osv, men när man egentligen inte ens haft han i tankarna och kommer på sig själv att man inte ens tänkt på honom..
 
 

5 år

Snart har jag och Danny varit tsm i 5 år! Om 2.5 månad :P
Hade velat åka iväg nånstans och fira det ordentligt. Det blir ju samma sak varje dag och vi gör inte så mycket ihop längre. Fast vi ska gå på bio i helgen! :) Längtar till biochipsen ;)
Höjdpunkten på hela kvällen hehe. Vi har funderat att åka till Göteborg och bo på gothia towers igen och gå till liseberg nån gång under juletid. Då är det väl typ julmarknad eller nåt på liseberg? Hade varit mysigt. Eller har ni nåt annat mysigt man kan åka till som ni rekommenderar? Kanske bo på spa, har aldrig varit på spa så de hade varit nåt!
 
Julen 2012. Sjukt att 1 år snart har gått!!!
 

Back in shape

Efter lördagen tog det 2 dagar för svullnaden att lägga sig. Man märker kroppen säger ifrån när man dricker alkohol och äter onyttigt. Drack ändå väldigt lite. Tur det för det är inte värt att va bakis flera dagar. Kunde träna som vanligt igår så det va skönt! 

Snart ska vi iväg till mammagruppen o ha babymassage. Hoppas det blir mer givande denna gången. Efter det blir det cardio och tricepspass. :))




Lundmyr spjälskydd

Äntligen har vi ett spjälskydd till Vincent. Vi har fått ha kuddar och filtar vid spjälorna då vi inte tagit tag i det. Tycker de är så himla dyra. Kostar lixom 500kr på tex babyproffsen är även på nätet ligger de runt de priset. Borde kosta runt 100kronor.
Men hittade detta fina på tradera. Är som nyskick så det är smart att handla från Tradera. Fick det för knappt 400kr och ligger på ca 550kr nytt. Så tycker jag borde fått det billigare men de blir så ibland när många budar.
 

Jag är iaf väldigt nöjd med det och det är rätt tjockt och har fickor. Gillar mönstret med! :)
 
 
 
 
Myspys!
 

Öka vikterna

Va väldigt skönt att träna idag. Då mår man lite bättre efter frosset i helgen. Men är fortfarande svullen och om jag slappnar av i magen ser jag ut o va i 5 månaden. Hatar när magen är så. Men jag får skylla mig själv :) (För att må bättre köpte jag naturgodis ikväll).. Fast är inte alls sugen just nu. 

Jag tänkte försöka öka vikterna i mina övningar nästa vecka. Idag ökade jag 1kg i biceps curl. Så det blev 8kg 10rep x 4 set. Till jul kan jag nog ta över 10 kilo :)

Körde Cable twist igår och jag har väldigt mkt träningsvärk under brösten vid revbenen. Bra den tar! :) 

Idag invigde jag mitt lila linne från H&M
Detta är min favoritoutfit på gymet! Leopardlinnet och mina grå tights. 

Kväll- och morgon

Som jag skrev innan så va jag sjukt uppsvälld efter allt jag åt igår. Jag tycker inte det är värt att äta så mycket skit, lite kan man unna sig men när de blir för mycket mår kroppen bara dåligt. Oftast äter jag bara för att äta, för det inte finns nåt annat att göra. Sen är det ju gott, men efter ett tag är man inte längre så sugen, men ändå fortsätter man äta. Jag måste hitta min gräns och sluta äta när jag är nöjd.
 
 
Vänster bild tog jag igårkväll och höger bild idag på morgonen
 
 

Spindel kastas i pumpahjärna!

Hahaha klockren!

Tilltugg

Jag gjorde ögon på pinne igår och de blev riktigt goda. Det va typ chokladbollar inuti som jag doppade i vit choklad. Blev inte så släta men de kanske gjorde de såg läskigare ut :P 
 
Tycker clementinerna med en gurkbit va ett smart tilltugg. Sen hade de gjort spöken av marierkex doppade i choklad och spindlar av oriokex med lakritsben.  Sen bål i pumpan. 
 
 
Haha här är Greger!
 


Tog aldrig nån helkroppsbild men tog en när jag kom hem inatt.
Blev den svarta klänningen med leopardstrumpbyxor, höga skor, skinnjacka och min lurviga halsduk :)


Halloween partaj

Idag ska jag träna hårt! Åt så sjukt mycket skit igår och jag mådde rätt dåligt över det. Blev riktigt uppsvälld och kände mig väldigt stor. Men jag tror att jag tror jag är smalare än vad jag är. För när jag ser bilder på mig själv där jag inte är beredd hatar jag min kropp. Magen är väldigt stor och putig och fettet väller över vid ryggen. Iaf på de bilderna de tog på mig igår med en annan kamera. Det gjorde att jag mådde lite dåligt. Men när jag tittar mig i spegeln är jag nöjd. Men jag vet att jag har långt kvar till mitt mål. Men det tar ju tid så ingen mening att stressa.
Jag drack inte alls mycket, kan väl inte säga festen va så superolig och vi var inte så många. Väldigt dålig musik, vi hade musikquiz men det va ju inte alls min genrer. Annars va det trevligt. Ångrar bara att jag åt så mycket skit för man mår ju bara dåligt efter. Blev supermätt och uppsvälld.
 
Igår åt jag 1 öga, 2 spindlar, 3 spöken, 2 stora groggar, lite hjärnsubstans, massa chips och ett par tänder.
Inte konstigt jag mådde dåligt efter?! Just det, jag åt en pizzaslice med.....
 
 
 
Lite egobilder från igår
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Döma andra

Att bli mamma är den största omställningen man kan vara med om. Iaf för de flesta, eller iaf för mig. Allt kretsar ju kring sina barn, deras behov går först. Man planerar dagen utifrån deras rutiner, de bestämmer när de ska äta och säger till klart och tydligt när de är trötta och behöver sova. Det går inte bara åka iväg och träna tex utan jag och Danny planerar när vi ska träna. Jag tycker i helhet det änsålänge har varit rätt enkelt att vara mamma, men det har också varit jobbiga stunder där man blir så trött på bebisskrik. Men så känner all mammor då och då, sen kanske alla inte vill erkänna det, men det är jobbigt att vara mamma ibland. Man kanske tycker det är superjobbigt att behöva gå upp supertidigt för bebisen är vaken då, och man får klaga över det utan att det är fel. För varför får man inte klaga egentligen? Det betyder inte att man ångrar att man skaffade barn eller att man bara är ego. Utan vi är människor och vissa situationer känns jobbiga ibland och vi behöver få ut våra känslor.
 
 
Jag får väldigt sällan negativa kommentarer, de är bara några enstaka och nåt man tyvärr får räkna med på internet idag. Väldigt lätt för folk att döma andra och få en fel bild av en när man inte känner personen IRL.
Men dethär med föräldrarollen tycker jag det finns många som har åsikter om, vem som är en lämplig mamma och vem som bör få ha barn osv, räcker med att man läser på forum så ser man fullt av dömande kommentarer.
Tycker inte nån har rätt att säga man inte är en bra mamma utan några grunder, eller att man inte borde skaffat barn för man ibland kan tycka det är jobbigt. Jag tar inte åt mig för jag vet jag är en bra mamma till Vincent och kommer göra allt för honom, skulle aldrig skada honom och kommer alltid visa att jag älskar honom.
Om man ska komma med såna kommentarer så är det väl okey om man misshandlar sitt barn psykiskt/ fysiskt, tar droger och inte kan ta hand om sitt barn, eller liknande. DÅ kan man börja fundera varför den personen skaffade barn. Men annars så tycker jag de personerna ska sköta sitt så sköter jag mitt :) Är inte precis att jag klagar över att va mamma varje dag. Sen märker jag att jag kommer in i det mer och mer. Man börjar väl vänja sig vid skrik hehe. Sen märker jag att jag inte har lika mkt humörsvängningar sen jag slutade med ppiller. Det kan påverka allt väldigt negativt med. Då blir man sjukt frustrerad över minsta lilla.
 
 
 

Leopard

Nu drar jag iväg på halloweenfest. Varit superkul att sminka sig "lite" extra :P
Har bakat ögon på pinne också som tilltugg. Blev ju inte så superfina men de är säkert goda :P Men ska försöka inte äta massa massa skit. En drink innehåller ca 400-600 kalorier :S Men jag dricker så sällan så det kan jag väl unna mig :P Blir iaf rosa pantern. Dricker bara mjölkdrinkar :)
 
 
 

Triceps, biceps och förebild

När jag tittar på förebilderna från när jag precis började träna på gymet tycker jag ser rätt stor skillnad. Men vi får se när jag tar likadana bilder med samma vinkel och ställe om en månad. Men jag tror hållningen är mycket bättre. Man har ju stärkt upp bålen endel. Sen har jag fått bort rätt mycket fett kring magen och ryggen, även benen. Så ska bli kul att jämföra om en månad! Tänk själva, på 3 månader kan ni också göra en stor skillnad! Om jag kan så kan ni. Gäller bara att hitta viljan, och det viktigaste, att hitta det roliga i sin träning. Man måste tycka det är roligt annars är det så lätt att ge upp. Jag längtar till gymet varje dag! Tycker det är superkul att vara där, testa nya övningar och känna musklerna jobba. Men det viktigaste är ändå kosten! Din kropp förtjänar näringsrik mat, sen kan man unna sig goda saker ibland utöver det. Men jag tror man kommer långt om man ser till att få i sig det man behöver och inte ersätter mål med onyttigt. För om man får i sig det man behöver är man sällan hungrig eller har behov att småäta. Rutiner är väldigt viktigt för mig. Om jag går upp vid 10.00 planerar jag att jag har mat på bordet runt 13.00 osv och så försöker jag träna emellan mina mål.
 
 
Bilderna togs i slutet av augusti.
Har inte insett hur sne jag faktiskt är, mina axlar är helt olika höjd. Undra hur det påverkar min träning.
 
 
Min lilla triceps
 
First you feel like dying.
Then you feel reborn!
 

Forma rumpan

Det går ju forma sin rumpa till viss del genom styrketräning. Men hur mycket går det forma den egentligen? Ni träningskunniga, går det göra den mer fyllig? Alltså att den är mer rund vid skinkorna och att det inte går inåt som det gör på mig? Eller det kanske bara kommer framhävas mer och mer destu mer muskler jag får.
 
Jag gillar inte att det går in efter höftbenet. Men lyfta den lite borde iaf gå med ordentlig styrketräning :)
Bilden åt vänster är originalet och den högra är redigerad hur jag hade velat ha den. Annars är jag nöjd med min rumpa, men det är alltid kul att förbättra det som går att förbättra :P
Sen det här med muskler, jag tror det är lite som tatueringar. När man väl gjort en tatuering vill man bara ha fler. När man bygger muskler vill man nog också lätt ha mer och mer :P
 

Operera bort ena halsmandeln

Jag har i många år funderat att operera bort min ena halsmandel. Den är mycket större än den andra och det är alltid den jag har problem med. 
Nu har den svullnat upp som fan. Sågär stor har den aldrig varit innan och känns som man har en stor klump i halsen och gör ont. Vet inte vad som hänt, för igår när jag åt en kola så kändes det som jag  sträckte tungan, kändes typ som en nerv gick i kläm eller nåt långt bak i tungan. Sen har jag haft ont sen dess o jag svullnar upp efter jag äter. 
Jag hoppas det lagt sig till ikväll, annars får jag väl klä ut mig till en missbildad leopard haha!

Är det nån som opererat bort halsmandlarna? Gör det mycket ont efter? Är det bara soppor som gäller och kostar det nåt?



Black and glitter

Gelen på tummen lossnade igår så gjorde nytt lack.Gillar de svarta väldigt mycket. Det är så glansigt och sen tycker jag svarta naglar är så snyggt! Tog även det svarta glittret vid mina obefintliga tippar och silverlack med glitter över på ringfingret :)
 
 
 
 

Klänning

Denna klänningen köpte jag idag på H&M. Tänkte ha den imån med leopardstrumbyxor och ett stort krusigt hår. Blir kul att sminka sig extremt och fixa håret extremt! 

Jag gillar att framhäva mina former, denna klänningen framhävde verkligen brösten och vet att det kan provocera många, speciellt tjejer.  Mina nära förstår inte riktigt att jag opererade så "stora" bröst. Men det är jag och jag trivs med mina bröst. Jag tänker heller inte dölja dom för de är stora. Varför då lägga så mkt pengar på en op om man ska skämmas och gömma dom för andra blir provocerade? Bara en tanke jag har. Jag bryr mig oftast för mycket om va andra tycker om mig. Vad jag har för kläder osv. Men ibland vill jag bara strunta i det o klä mig så som jag gillar bäst. 
Jag tycker det är fel att säga till en person man har förstora bröst o va nedlåtande, samma sak som att gå o säga att en person har försmå bröst. Spelar ingen roll om det är opererade eller inte för det är ändå ens kropp nån klagar på. Bara för man inte föds med det betyder det inte att andra har rätt att nedvärdera, klaga o prata illa om den kroppsdelen. 



Träningslinnen

Här kommer lite bättre bilder på linnerna jag köpte igår på H&M. De kostar 99 kronor styck så väldigt billigt. 
Leopardlinnet är min nya favorit :P
Körde igenom ryggen och axlarna ordentligt igår så har väldigt mycket träningsvärk. även massa träningsvärk i benen sen i förrgår. Men idag blir det vilodag. Har tränat 6 dar i rad nu så kroppen kan behöva vila lite.
 
 
 
 
Sen imån blir det nog att jag går på festen :) Jag känner nog inte för o va läskig så ska måla leopardmönster i ansiktet, långa ögonfransar, guldig ögonskugga med stort krusat hår. Sen ska jag köpa ett par svarta leopardstrumpbyxor på H&M idag och kanske en enkel svart klänning. Makeupen blir nog i stil som bilderna nedan
 
 
 
 
 

Sakta ner

Trots att jag längtar tills Vincent är större, lär sig prata, lär sig gå osv så tycker jag ändå tiden går för fort. Snart är han inte en liten bebis mer. Eller jag tycker inte han är en bebis längre haha. Han har blivit så stor, både i sinnet och fysiskt. Vi såg en annan bebis när vi storhandlade, hon satt i den stolen som finns i kundvagnen så hon måste varit minst 6-7 månader. Men hon va mycket mindre än Vincent! Alla bebisar jag sett i Vincents ålder är mycket mindre, väger mycket mindre, är mycket kortare osv. Kommer han bli längre än mig när han är 10 år lixom? ^^
Snart måste vi även köpa en ny bilbarnsstol. Men har ingen aning om vilken. Våra bälten i bilen är rätt korta men känner inte man behöver köpa till nåt isofixfäste då den stolen alltid kommer va i bilen. Men vill ha nån som man kan ha både bakåtvänd och framåtvänd som de kan ha i många år. För han lär säkert fortsätta växa superfort så benen kommer nog inte få plats sådär superlänge med en bakåtvänd stol.
 
 
Kom gärna med tips om vad ni har/haft för bilbarnsstol efter babyskyddet och hur länge de kan ha dom :)
 
 
Ögonfärgen kan ju ändras en rätt lång tid framöver. Hade varit väldigt fint om de blev lika ljusa som min pappa, min bror och hans brorsdotter. Riktigt isblå ögon! Men tror inte de blir så ljusa. Men hans blåa färg han har nu är med riktigt fin. Som havet :)
 
 
 
 
Jag tycker han ser så gammal ut på denna bilden. Kan lixom föreställa mig hur han kommer se ut som tonåring. Lustig känsla
 
 

Outfit

Jag har fått en förfrågan om jag kan lägga ut outfitbilder på Vincent. Så här kommer lite bilder :)
Jag lägger inte ut så mycket outfitbilder på han för jag sällan klär upp han. Han har oftast en body och ettpar mjukisar. Det är samma som en själv, när jag bara ska va hemma har jag med bara myskläder :P Sen tycker jag det knappt finns några snygga kläder till pojkar. Tjejer kan man lätt klä upp med klänningar, spets, strumpbyxor, hårband, kjol osv.
 
Fick hem jeansen från tradera i veckan. Dessa är lite förstora men det är bra, då kan han ha det ett tag :)
När jag köper kläder vill jag helst de ska va lite förstora för annars har han växt ut dom så fort.
 
 
Han började dregla en massa så det blev lagom fina fläckar på drägglisen, men han är en bebis, då är det okey :) Detta är finkläder för Vincent, men egentligen är det inget särskilt. Men finare än pyjamas ^^
Sen missade vi BVC besöket i veckan igen. Skulle varit där igår. Är andra gången vi missar det. Trodde det va nästa vecka. Men vi tar det efter mammagruppen på måndag istället :)
 
 
 
 

The big change for animals




Chokladbollar

I onsdags bakade jag chokladbollar. Såg receptet på Alexandra Brings blogg så va tvungen att testa. De blev goda man riktiga chokladbollar är ju alltid godast :) Men de blev väldigt goda, men eftersom det är en del jordnötssmör så är de rätt svåra att äta, jordnötssmör blir ju väldigt torrt i munnen. Tänkte ta lite fiberhavregryn och lite mer mjölk nästa gång. Sen har jag ett annat recept jag ska testa :)
 
 
1 dl jordnötssmör
Proteinpulver i smaken choklad. Jag hade mitt caseinpulver
Mjölk
Kokos
 
Tog resten av ingridienserna på känsla :) Blev tre stora bollar av detta. Helt lagom. Man orkar max 1!
 
 
 
 
Perfekt att ta innan träning. Fettet håller en mätt längre och de innehåller massa protein :)
 
 

Halloween

Jag kanske ska på halloween fest på lördag så testade sminka mig lite fort ikväll. Vet inte riktigt vad jag ska klä ut mig till. Men kommer nog krusa hela håret och tupera och kanske ha hatt. Men har inga kläder. Eller får de bli helsvart. Annars har jag det linnet där en dödskalle är utskuren på ryggen. 

Jag har aldrig varit på en riktig halloweenfest o brukar aldrig klä ut mig. Men kan va kul o få sminka sig extremt utan o sticka ut för mycket :P





Rengöring

Jag är så usel på att rengöra mina penslar/borstar! Jag tänker många gånger att jag ska göra det efter jag har sminkat mig men sen blir det inte av.
Men igår fick jag de äntligen rengjorda. Tycker det blir lättare att sminka sig på nåt sätt när de är nytvättade. Kabukiborsten som jag använder foundation till, den är ju fylld med gammal foundation så det är omöjligt att få bort allt. Använder babyschampoo till rengöring och ibland tvål om jag använder feta produkter.
När det är äkta päls bör man ha schampoo men mina är syntetiskt eller vad det kallas så det går tvätta med tvål med.
 
 
 

Nya linnen

Såg att H&M hade ett träningslinne i leopard. Satt väldigt bra och tajt. Köpte även ett lila svart. De kostar bara 99kr och sen hade jag 20% rabatt så fick två linnen för 160 :) bättre än ett linne för 450kr. Får ta bilder med de på i veckan. Ska iag inviga leopardlinnet ikväll på gymet. 


Känner mina armar är så mycket fastare än innan, eller de har mer konturer. Speciellt vid axeln. 





Mumsigt

Ibland vet jag inte alls vad jag ska äta. Så då blir det oftast en sallad, nån röra, matvete och nån quorn/sojaprodukt. Eller quornfärs med bönor och sallad.
Dessa quornbollarna blev det igår igen och de är såå goda!!
En förpackning räcker till 3 portioner för mig.
 
Detta va iaf supergott! Protein från kvargröran och bollarna, fibrer och kolhydrater från matvetet och massa näring i salladen, sen lite fett från oljan som jag steker i. Jag försöker köra så fettsnålt som möjligt då fett har massa kalorier. Men tror inte de är alls bra att utesluta fett helt utan det behöver vi också får i oss. Men så mycket nyttiga fetter som möjligt.
 
 
 
Använde min slicer dicer plus :) Salladen blir mycket godare när det är finhackad. Hackade även bladspenaten i små bitar :)
 
.

Pedikyr

Gellack håller ju mycket längre än vanligt lack, och på tårna håller ju vanligt lack till tånageln växt ut helt i stort sett. Så gele på tårna lär hålla i evigheter!
Sen tycker jag gelelack ger en sån fin glans och blir så lent så gjoirde de på tårna med, lika bra :P
Nu skimrar tårna väldigt fint! MEN det va väldigt svårt att måla snyggt på tårna då tånaglarna är så himla små. Så kom endel utanför.
 
 
Trevligt med foten i uvlampan. Men jag får rengöra plattan :P Är ju inte bara jag som använde denna hehe ;)
 
 
 
Tog det rosa lacket gotcha och sen princess diamond som är ett rosa glittrigt lack. Blev superfint, riktiga barbienaglar!

Mina spretiga tår haha. Får kämpa för att hålla ihop dom någorlunda :P 

 

Mätdag

Nu är det snart exakt 4 månader sen förlossningen. Tänkte jämföra måtten jag hade 15 juli som va den första gången jag mätte mig efter graviditeten och idag.
 
- 1 cm runt armen
- 5cm runt brösten
- 3 cm under brösten
- 7 cm runt midjan
- 9 cm runt magen
- 7 cm runt rumpan
- 4 cm runt låret
 
Väldigt bra utveckling på kort tid. Har även minskat 6-7 kilo i vikt och byggt muskler
 
Förra gången jag mätte mig hade jag bara gått ner 1 cm runt rumpan. Men idag har jag gått ner 1 cm runt armen (ÄNTLIGEN), 1 cm runt midjan, 1 cm runt magen, 1 cm runt rumpan och 1 cm runt låret.
Jag har nu mindre omkrets kring magen än innan graviditeten. Men mitt problem är fortfarande all överskottshud som hänger när jag böjer mig fram, magen går från att se vältränad ut till sladdrig och stor.
 Men det kan ta upp till ett år innan huden dragits tillbaka ordentligt så får hoppas den gör det :) Inget jag kan göra nåt åt.
 
 
 

 
 

Makeover

Jag känner jag behöver en liten minimakeover. Jag har haft samma hårfärg nu ett år och hade behöver färga till en annan färg. Samtidigt tar det emot för det kommer dröja länge innan jag kan ha ljusa toppar igen då det sliter väldigt mycket på håret att bleka. Så jag vet inte riktigt vad jag vill göra. Jag ska iaf klippa och färga utväxten denna månaden. Men funderar att färga hela håret typ chokladbrunt med lite koppriga slingor som hon nedan. Eller om jag ska testa en mer röd färg. Min ombre har en väldigt naturlig färg, men hade velat ha mer liv i håret.
Kom gärna med åsikter :) Jag vet iaf att jag passar bäst i en mörk botten. Sen är mina toppar väldigt slitna, annars hade jag gärna haft blekare toppar, mer mot blond och sen göra resten lite ljusare.
 
 
 
 
 
Sist när jag va väldigt trött på mitt hår klippte jag av allt och gjorde håret kortare baktill. Men det ångrade jag ju såklart sen och vill ha långt igen :P Det känns skönt några veckor, nytt och fräsht. Men man tröttnar ju som med allt annat. Och det tar lång tid att få håret att växa ut igen.
Har inga bra bilder när jag hade mörkbrunt eller kort hår. På den tiden hade man ingen bra kamera :P
 

Aj aj aj

Varit en bra dag idag med! Får hoppas det har gett resultat för kom på att jag har mätdag imån. Men kanske bara ska börja mäta en gång i månaden för nu när man gått ner det mesta så händer det inte lika mycket på den korta tiden. Men jag märker att jag blir fastare iaf, och det visar sig ju inte alltid på vågen eller måttbandet. 
 
Jag körde ben och rumppass idag. Tänkte skriva min uppläggning av övningar då jag kände det va ett bra pass! Förutom en övning som jag kommer till senare.
 
*Började passet med burpees och sittandes mot en vägg, sen blev det knäböjshopp och utfall med 5kg hantlar
 
*Donkeykicks med 2 kilo på varje ben. (En ny övning, kändes väldigt bra i rumpan och baksida lår).
 
*Sumosquats med 10 kilo viktskiva
 
*Höftlyft med ett ben
 
*Legcurl
 
*Benpress
 
*Vadpress
 
*Insida och utsida lår/höft i maskin
 
*Cable twist = superbra övning för sidorna på magen! Rekommenderas!
 
*Sist men inte minst, mina tre magövningar jag alltid kör med bland annat liggande leg raises
 
*Hängande benlyft. Alldeles för tungt för mig, har så sjukt ont i svanken nu efter jag gjorde den. Gjorde den bara en gång. Är alldeles för svag i armarna och ryggen för att hålla upp 60 kilo så när man gick ner med benen drogs man bakåt och svankade. Så den rekommenderar jag bara om man är tillräckligt stark i överkroppen.
Men kul att testa sina gränser, jag har långt kvar att gå. Vill bli mycket starkare!
 
 
Kvällsmaten, broccolisoppa med fralla. Gick faktiskt fort att göra. Gjorde även nybakta frallor till. Frallorna tar ca 25 min att göra! Så GODA! Men jag känner mig lite svullen nu efter frallan och grädden jag hade i soppan

In action

Igår skulle jag köra cardio, mage och triceps. Men eftersom träningen blev så sent och jag inte ville vänta med o äta för länge så körde jag bara styrka och tabataövningar. Då får man både styrka och kondition och man får upp pulsen mer än på crosstrainern. 

Träffade på Emelie och hennes mamma så vi körde tabata tsm. Sen tog hennes mamma lite foton när vi va in action. 
Gjorde bara två set för man har inte så mkt kraft kvar efter ett helt träningspass. Brukar göra detta i början av passet men då va det för mkt folk på den platsen. 
Blev burpees och mountain climbers på första setet och knäböjshopp och snea situps på andra setet. 



Här va vi trötta och pustade ut på pausen :P Gäller att ta vara på de korta pauserna man får

Körde chins och dips med 25 kilos hjälp igår. Klarade 12-8 rep. Jag kör dips och chins 2 gånger i veckan och försöker minska 5 kilos hjälp i veckan. Så på 5 veckor klarar jag kanske helt utan hjälp. Fast jag tvivlar på det. Kanske klarar en chins max! Men om jag går ner lite i vikt o bygger muskler borde de bli mkt lättare :P

Mums mums

Igår storhandlade vi. Yes äntligen mat i kylskåpet igen! 
Vi köpte hem en hipps burkmat bara för o se om Vincent gillade det och det verkade han göra. Men han har ju ingen bra ätteknik då han suttar på skeden haha. Maten va från 4 månader så det är nog lugnt. Men det va mest för o testa. Börjar ge han smakisar när han är 6 månader. Är fortfarande helt lost när det gäller barnmat o hur mkt de ska få osv. Men jag kommer iaf mest ge hemlagad mat. Läste lite om burkmat vs hemlagad och tror hemlagat är bäst. Men burkmat känns väldigt bekvämt för då vet man de får det de behöver, eller? Det verkar innehålla väldigt lite järn som är viktigt och väldigt mkt vatten. Sen är det ju juice från koncentrat, känns bättre o ge han 100% frukt och inte 32% av äpplekoncentrat tex.  
 
Jag tycker det är svårt o veta vad man ska laga så de verkligen får i sig allt de behöver. Är det bara att ge det vi äter fast utan starka kryddor? Typ kött/ baljväxter, potatis, grönsaker o sen mosa?
 
Tycker detta inlägget är värt att läsa:
 
http://sannahoj.wordpress.com/2013/08/14/fardig-barnmat-varmratter/#comments
 
Jag dömer ingen som ger burkmat eller hemlagad mat. Tycker det är upp till var och en, man är ingen sämre förälder för man ger köpt mat eller hemlagad utan man tar det som passar en bäst och det bebisen gillar. Vincent kanske inte gillar hemlagad mat och vill ha burkmat och då får de ju bli det. Samma sak med amning, där gör också alla mammor som de vill. Jag kanske skippar amma nästa barn då jag inte tror de gör nån speciell skillnad från att ge ersättning och jag vet jag skulle må så mycket bättre av att ge ersättning och även kunna dela matningen med Danny. Det finns väl piller man kan ta innan förlossningen så man inte får nån mjölk. Vill inte uppleva mjölkstockning med hög feber och superömmande bröstvårtor som ilar, vill kunna träna hårt, gå på diet och jag skulle inte trivas att känna mig så låst i 6 månader som jag gjorde när jag ammade i början. Jag är ingen som trivs att amma bland folk så när man har besök är det superskönt att ge flaskan än låsa in sig i rummet. Så för mig är det mkt mer fördelar att ge ersättning, om det hade funnits farliga risker, att bebisen mår dåligt av det eller liknande hade jag resonerat annorlunda. Men ersättning är väldigt bra idag och tror det är minst lika bra som bröstmjölk. 
 
 
Han älskar att stå som sagt. Vi har testat släppa han lite och han kan stå själv i några sekunder. Duktig pojke!
Händerna i munnen HELA tiden :P
 

Bluff företag?

Detta numret har börjar ringa mig hela tiden! Har inte svarat för vet det är en försäljare. Jag hatar när försäljare ringer till mig. Om jag vill köpa nåt gör jag det utan att nån propsar på mig. 
En från Telia ringde förra veckan och sa jag kunde få en iphone 4s gratis om jag band ett abonemang som heter komplett och att det skulle kosta lika mkt som idag. Men sen kom jag fram till att det inte alls blir samma pris, det blir det aldrig. Så sa de sist med. Bättre o köpa iphone 6 nästa år istället. 4s skiljer sig knappt från 4. 

Detta numret som ringer nu är från ett företag som heter Vendator ab. Men står massa på google de är ett bluffföretag som vill ha ens kontonummer. 





Nya övningar

Idag tänkte jag köra rumpa och benpass. Är väldigt taggad för ska testa lite nya övningar idag. Jag brukar köra ben och rumpa på torsdagar, men eftersom det blir så sent pass då så kan jag inte göra sumosquatsen då det är pass. Så det får bli idag istället :) Tänkte även testa göra donkeykicks med vikter. Finns såna vristband som väger som man kan sätta runt vristen.
 
 
 
 
 
Jag brukar stå på två stepbrädor så man kan gå djupt ner med vikten
 
 
Tänkte även testa dessa magövningar. Den första tränar hela magen och den andra sidorna. Sen när jag blir starkare kör jag med raka ben och till sist ända upp mot händerna
 
 
 
 
 
 
 

Magmuskler efter 2 månader

Om jag inte hade haft så mycket överskottshud hade musklerna synts ännu mer. Men gud vad mycket man kan bygga på två månader! Jag hade inte alls mycket magmuskler när jag började på gymet då jag inte tränat magen nåt under graviditeten och plus att de töjs ut väldigt mycket.
 
 
Jag får kämpa rätt mycket för att få med musklerna på bild, måste spänna hårt och trycka ihop dom. Sen känns musklerna lite ojämna? Att de är större på ena sidan och sitter inte jämta varandra utan lite huller om buller. Nån som vet vad det kan bero på? Vet att jag tänkt på det innan graviditeten med. Eller det kanske beror på att fettet ligger över och ger en annan form beroende på hur jag ligger. 
Men efter nyår får jag se om jag kör en deffperiod i nån månad så jag kan få bort underhudsfettet :) Alltid kul att utmana en själv, har aldrig deffat innan eller varit så seriös i min träning så man vet inte hur kroppen kommer utveckla sig. Vilket är väldigt spännande :)
 
 
 
 
 

Tar napp

Vincent har blivit mycket bättre på att ta napp. Han tar den alltid när han är trött och suger som bara den. Han tappar den ibland men inte alls lika lätt som innan. Han tar bara latexnappar, eftersom de är mjukare än silikonnappar så tror jag de är mycket skönare att suga på. Latexnappar tål mer men däremot håller de inte lika länge som silikonnappar. 
Vi har ju massa nappar, egentligen borde man bara köpa 1-2 nappar i olika material för att se om bebisen ens tar napp och vilket material hen gillar. Men det är skönt han vill ha napp nu för han blir ju lite lugnare av den och får han lättare att somna.
 

 
Det verkar som Vincent börjar bli sjuk, han hostar lite då och då och han sover mycket mer. Får ta tempen på han för säkerhetsskull. Men han skriker inte mer så han verkar iaf inte ha ont nånstans. De kan ju också bli lite extra griniga när de är sjuka har jag läst.
 
 
Två saker som jag tycker är det sötaste med Vincent är när han suttar på sin napp, och när han nyser. Händerna flyger upp och han har en sån rolig min efter. Men det allra sötaste är när han pratar med nappen i munnen, finns inget sötare ljud! <3
 
 
 

Förbjud djur på cirkus

Usch jag mår så dåligt när djur plågas. Om jag hör nåt på nyheterna som tex den mannen som plågade katter eller han som knöt fast sin hund på dragkroken och körde så har jag en klump i magen hela dagen. Djur är så försvarslösa och jag förstår inte hur folk har hjärta att plåga dom. Om jag fått önska nåt hade jag velat att alla som plågar djur får samma medicin tillbaka!
 
Såg detta klippet på facebook om att elefanttränaren på cirkus scott plågar elefanterna. När jag insåg hur synd det är om djuren på cirkus slutade jag titta på det. Kan inte njuta av att se plågande djur på scen, för det är det man tittar på. Och inget jag kommer ta med Vincent på heller. Inget jag vill stödja och jag tycker ingen borde stödja det sålänge det är djur med. Det borde förbjudas. Djuren, iaf elefanterna är fastkedjade största delen av tiden, färdas i lastbilar flera gånger i veckan, blir slagen med piskor, för att göra vad? Göra onaturliga saker som djuren inte är skapta för att göra. Varför ska de prestera för oss människor? De är liv med värde och inga objekt. Så zoo är egentligen fel det med och de gånger jag varit på zoo tänker jag mest på hur synd det är att djuren inte är fria. Men det har föds i fångenskap och vet inget bättre. Men alla vilda djur borde få gå fria där de kommer ifrån. Om man vill se exotiska djur får man resa till det landet.
 
Läste att cirkus scott nu tagit bort vilda djur på deras cirkus vilket jag tycker är superbra! När djuren far illa måste det uppmärksammas så det inte fortsätter.
 
 
 
 
 

Stolt

Idag har det också varit en superbra kostdag och även bra träningspass! Känns så bra varje kväll när man känner man har gjort så bra man har kunnat den dagen. Vi storhandlade idag och jag va rätt hungrig när vi handlade, men vi köpte inte nåt onyttigt. Inte en endaste bit. Jag va nära några gånger att ta nåt litet, man får sina hjärnspöken - en snickers gör ju inget, eller - jag ska ju ändå träna när jag kommer hem.. Men då tänkte jag på träningspasset och hur det känns när jag ser mina resultat så jag skippade det. Sambon va påväg att gå mot naturgodiset, påsar med chokladbollar han ALLTID brukar köpa på city gross, glassdisken, men jag hejdade honom och sa ett skarpt nej. Det va väldigt nära han köpte en storpack glass, för den kostade ju bara 15 kronor. Men så kan man inte tänka. Om en kebabpizza kostar 20 kronor, måste man köpa den bara för det? Bara för det är billigt ska man inte luras och passa på (om det inte är nåt nyttigt). Annars sitter man där man 10 liter glass och 5 kilo chips för det är extrapris. Och om man har det hemma, ja då äts det också upp.
 
Vi va först på stadium outlet, men hittade inga snygga träningskläder, men sambon hittade lite. Men han köpte ett par nya träningshandskar och en mössa till mig :) De handskarna jag köpte sist har spruckit i sömmen och dessa jag fick idag är skönare, skyddade händerna lite bättre och kostade bara 100kr.
 
60 kr tror jag denna kostade. Helt okey :)
 
Sen direkt hem, åt en banan och drack min celsius. Denna smakar nästan som vanlig cola så kan egentligen dricka denna istället. Men det är ju endel sötningsmedel i så celsius är bara nåt jag dricker 1-2 gånger i veckan om jag tränar sent. Men jag blir verkligen pigg av denna. Är fortfarande hur stirrig som helst!!
 
Stannade på Ica efter gymet för o köpa kvarg. Haha måste säga jag skäms lite när jag lägger upp 11 kvarg på rullbandet. Folk måste tro det är detta jag lever på. Men det är faktiskt 1 veckas konsumering för mig och sambon :)
 
Maten efter gymet. Dessa quornbullarna va supergoda! Har aldrig testat dom tidigare, va sådär gott kryddat och hade ingen skum smak som vissa quorn/sojaprodukter han ha. Sen blev det sallad och dressing gjort på kvarg
 
Dagens mat:
 
Frukost: Gröt
 
Lunch: Texmex soppa
 
Mellanmål1: Proteinpannkakor utan banan + kvarg med bär och proteinpulver
Mellanmål2: 1 Banan och en Celsius
 
Middag: Det ovan
 
Övrigt: En näve cashewnötter
 
 
 

Gymbilder

Igår körde jag de flesta övningar på övervåningen där de har passen. Finns mycket redskap där och man har en stor yta för sig själv (bland annat så kan man fota) haha. Testade en ny övning där man står i plankan med raka armar där man håller i en hantel i varje hand som man drar upp mot bröstet. Den övningen tar mycket i magen men även i rygg och triceps. Ska köra den igen på onsdag när jag har ryggpass. 
När jag gjorde plankan i helgen klarade jag 2 min. Hade tom orkat längre men det är så lätt att ge upp när man gör plankan när det börjar bli jobbigt. Men det är då det verkligen tar. 

Jag har märkt jag har rätt starka rumpmuskler. Rumpan skjuts upp mycket när jag spänner. Det kanske är fint i profil men inte bakifrån. För när rumpan spänns så försvinner all volym nertill så det blir lixom tomt där haha. 
Sen när jag spänner väldigt hårt blir det stora gropar in i sidorna där musklerna sitter. Så de är snyggast när man inte spänner så hårt. 
Borde nästan tagit en förebild på rumpan. Men det är inte försent för även den har en bit att gå. Är så snyggt när man har skarpa rumpveck och där den är rund och fyllig. Min är lite för fyrkantig bakifrån. Får se om de går träna bort. 


Denna övningen brukar jag göra för magen. Den känns rätt fort om man jämför med vanliga situps på matta. 
Men jag har 90 grader i benen. 






Förskola

Igår va jag, Danny och lille Vincent och tittade på en annan förskola. Den ligger väldigt nära där i bor. Tar nog max 5 min att gå. Är även en grundskola precis jämte som vi vill Vincent ska gå på sen. 
Vi tyckte förskolan verkade väldigt bra, de har byggt ut den och gjort en stor renovering så allt va väldigt fräscht och de har stora platser att leka på, ute och inne. Det är nog den enda förskolan som har öppet på kvällar och helger, den har öppen till 22.00, är bra för de som jobbar inom vården, butik osv. Synd det inte finns ett dagis som öppnar innan 06.30 då vi börjar jobba väldigt tidigt. Sambon börjar halv 5 och om jag vill jobba hos min pappa börjar jag 05.30. Men får se hur vi gör där eller om jag ens kommer jobba hos pappa. Hade ju varit skönt med ett heltidsjobb.
 
Men det känns skönt att ha denna biten avklarad. Vi har inga andra förskolor vi vill titta på utan de va dessa två som vi va intresserade av. Så kommer söka platser nu denna veckan. Om vi inte får en plats erbjuds man en plats på en annan förskola som ligger i närheten av där vi bor. Så då får vi ta den platsen och söka på nytt. Så en plats får man alltid. Men vi vill ju ha på antingen uteförskolan eller denna.

Man ska söka 4 månader innan och destu tidigare man söker destu bättre hamnar man i kön. Så 10 månader innan är bra att söka :) Vi kommer nog skola in Vincent i augusti då de stora inskolningarna är. Eller blir det i september.
 
Tror tiden kommer gå superfort till augusti, snart är vi där och ska lämna han på dagis. Va ju inte längesen man va gravid känns det som!
 

Work out tights

Tänkte bara tipsa om att dessa work out tightsen från gina tricot ska komma ut igen i veckan. De såldes slut superfort sist! Jag köpte ju S sist och nu är de lite stora. Men de funkar, även de gråa soc tightsen från stadium är lite slappare. Får tumla dom igen o se om de krymper lite. Det är de negativa när man gå ner i vikt, att kläder blir förstora. Men hellre det än tvärtom :)
 


 
 

Better bodies

Better bodies har supersnygga träningskläder. Det är så synd de är så dyra för annars hade jag köpt ALLT! 
Men det är några linnen jag fastnat extra för.
Betterbodies säljs på de flesta träningssajter som mmsports, fitnessbutiken, svenskkosttillskott m.m.
 
 
Detta linnet hade jag velat ha helst av alla, men såklart finns den inte i min storlek nånstans. Varför är de plaggen man hittar på nätet som man älskar alltid slut?
 
 
Detta linnet är ett annat märke, tapout, tycker det va rätt coolt som man även kan ha till vardags
 
Dessa är väldigt snygga, men kostar 450kr. Känns lite väl för ett linne..
 
300kr för detta linnet, också väldigt dyrt för ett ribbad linne
 
 
 
 

Midja

Vill ha en mer markerad midja, men då gäller de nog att ha en strikt diet och förlora så mycket fett som möjligt.
Jag har en rätt smal midja men den ser inte så smal ut i förhållande till resten av kroppen. Jag har ju knappt inga höfter eller axlar så jag är rätt rak i kroppen. Så midjan måste bli supersmal om jag ska få en timglasfigur, och det tror jag blir svårt att uppnå :P Annars tycker jag det är så fint med kurvor. Men alla är byggda olika och det är ingen mening att tänka att man hade velat se ut så och så när man ändå inte kan påverka det. Det går att bli smalare, bygga en något större rumpa osv, men kroppsformen går aldrig ändra om man inte opererar sig. Tror dock inte det finns axel- och höftimplantat? ;) Man vill alltid ha det man inte har. Så man ska uppskatta det man har istället för att jämföra sig för mycket med andra. Det är svårt men då skulle alla må så mycket bättre.
 
 

Nyttig dag

Jag tänkte först vila idag. Känns väldigt skönt att ha tränat och ätit bra. En bra dag avklarad. Danny tog ju förebilder innan jag började på gymet. Har tränat där två månader snart, så om en månad tänkte jag be han ta nya bilder. 3 månader är en bra tid att jämföra på för det hinner hända mycket på den tiden. 

Dagens mat:

Frukost: Det vanliga, gröt :)

Lunch: Linssoppa

Mellanmål: 350g kvarg m. proteinpulver och hallon

Middag: En stor saftig tacos. Hade så lite kvarg kvar så stekte quornfärsen med tomatsås så den inte blev så torr. Men den blev väldigt slaffsig. 

Kvällsmål: Gröt på 0.5dl fiberhavregryn



Extra träningspass

Idag blev det ett extra träningspass.  Har ju min vilodag idag annars men kände för o träna idag med :) Blev bara cardio och mage. Testade springa idag, sprang intervaller i 30 min. Men fick som vanligt ont i ljumskarna efter. Om det fortfarande gör ont om 2 månader så får jag kolla upp det. Vill ju springa o veta jag inte skadar nåt. 

Hämtade även ut mitt paket från mmsports innan passet. Mitt proteinpulver och min rosa tshirt. Men blev besviken när tshirten inte såg ut som på bilden. Texten va på sidan av ryggen och inte över axlarna. Men gillar den ändå fast hade velat ha den mer tajt. Får tumla den o se om det hjälper. 
Är en till loga där bak vid andra sidan


Nyttigare än onyttigast

Det blev lite gottis igårkväll med. Köpte icas vaniljkvarg i fredags och kände jag ville testa den. Den va snäppet godare än vaniljkesellan men innehåller också 20 kalorier mer/100 gram.
 
Vaniljkvarg eller vaniljskesella är inget nyttigt, det är en sockerbomb, så inget man bör ersätta vanlig kvarg med utan är en dessert. Men det innehåller bättre saker än köpt vaniljglass och är lite kalorisnålare. Tycker även vaniljkvarg/kesella mixat med bär som man ställer en stund i frysen är mycket godare än glass man köper. Glass är så sliskig och för söt.
 
 
 
Kvargen är nyttigare men inte så mycket nyttigare än glass. Men innehåller iaf mycket mindre fett och lite mer protein
 

  • Energi: 230 kcal/100 g
  • Protein: 4 g /100 g
  • Kolhydrater: 18 g/ 100 g
  • Fett: 16 g/ 100g

Cameltoe

När man ska sälja kläder tycker jag det är väldigt viktigt att ha bra bilder så man visar upp plaggens bästa sida, då tycker jag även modellen ska bära upp kläderna snyggt, det gör iaf att jag lättare fastnar för plaggen och kan tänka mig köpa dom. Men om bilderna är kassa där plagget inte bärs upp snyggt ser jag inte potentialet. Det kanske sitter supersnyggt på en själv men man fastnar aldrig för plagget om modellen inte kan bära upp det. Man tänker lixom, om plagget ser fult ut på modellen lär det även se fult ut på mig.
 
Här är några exempel. Vem vill lixom köpa kläder som ger cameltoe eller där det ser ut som en blöja är insydd? Hmm inte jag iaf :P
 
 
 
 
Dessa tightsen tror jag faktiskt inte nån modell hade kunnat bära upp.. Men det ser nästan ut som de kapat av en bit av skinkan på högra bilden?..
 
 

Bitter

Haha bittra katter är så söta!





Tegelvägg

Jag tror jag vill ha en grå tegelvägg som fototapet i köket. Eftersom vi har lite som tegel/sten i köket över diskbänken tror jag det skulle passa in där. Sen kanske det skulle va snyggt att sätta två värmeljus på tegelväggen. Skulle varit väldigt mysigt :)

 
 
Denna har jag nog fastnat mest för, är mer "ny telelvägg" och har inte den slitna looken.
Får dra till tapetaffären som va återförsäljare och se om de har den inne så man kan kika på den :)
 
 
 
 
 

Wanties

Lite mer wanties! Alltid kul att titta runt på nätet efter träningskläder (som man inte har råd med).. Så det är lite hatkärlek. Såg att nelly haft ett par leopardtights från björn borg jag väldigt gärna hade haft. Men hittar de inte nånstans, även nike har haft ett par. Har bara hittat dessa långa leopardtights nedan från nikes hemsida för 400kr. De är med snygga men gillar mest 3/4 byxor. Men jag behöver mest toppar så det är det jag köper nu först isåfall.
De rosa från hummel va också coola, men kan inte säga att modellen gör dom rättvisa, sportamore har inte alls bra modeller, känns som de tagit personerna från lagret där de står lite halvdant och blir fotade.
 
Vt inte varför jag gillar leopardmönster så mycket, varför det tilltalar mig. Har gillat det i många år så det har ju varit perfekt det varit mode så länge så det finns så stort utbud. Jag gillar mönster och skarpa färger på kläder
 
 
 
Sen till nästa sommar ska jag köpa lite korta träningsbyxor när benen är lite mer vältränade :P
 
 
 

Lundmyr

Yes, jag vann budgivningen på spjälskyddet på tradera. Fick det för 310 kronor men frakten är hela 80 kronor vilket är lite väl mycket. Men ändå billigare än o köpa nytt och spjälskydd är ju inget som slits speciellt mycket.
Gillar lundmyrs kläder så detta spjälskyddet tycker jag är väldigt fint och praktiskt med fickorna för napp och flaskor. 
 
Det är många som inte vet hur man borde buda på tradera. Är ju inte speciellt smart att lägga bud långt innan budgivningen är slut. Då bara höjer man priset i onödan för oftast budar andra över. Det bästa är att buda precis innan tiden tar slut och då lägga ett maxbud så de andra inte hinner buda över. Jag vinner alltid när jag började göra så. Va en annan som budade precis innan men jag hann lägga ett högt maxbud så hon hann inte komma över. Sen ska man ju inte lägga ett högre maxbud än man är villig att betala.
 
 
 
 
 
 

Inkontinens

Inkontinens är nog vanligare än man tror. Speciellt efter en förlossning då alla muskler kring urinöppningen förslappas. Jag har varit superdålig på att göra knipövningar. Glömmer det alltid och om jag väl gör det så blir det bara lite fort. Måste bättra på det! 
Om jag ska vara lite privat så kände jag att det läckte lite när jag gjorde vissa magövningar idag. Ändå hade jag kissat precis innan jag gjorde dom så kunde inte fortsätta träna magen. Inte så kul att man kan läcka lite när man anstränger sig. Tänk om det hade kommit mer? Usch vad pinsamt! Gråa byxor på det med haha! 

Annars blev det ett väldigt bra pass. Först lite burpees och mountain climbers, sen körde jag slut på mina biceps. Sen blev det 5 min rodd, 5 min jogging tills jag fick ont i ljumsken, så det fick bli 40min på crossen istället. Så 600 kalorier av cardion plus styrketräningen. 

Man ser jag även börjar få muskler på insidan där tatueringen är. 




Kollage

Jag minns hur det va efter förlossningen. När jag inte fick på några av mina byxor eller shorts, klänningarna va förkorta pga magen och brösten och att alla trosor fortfarande satt för tajt. 
När man är gravid längtar man ju till förlossningen dels för att kunna ha sina gamla kläder igen då magen blir betydligt mindre. Fast så mycket mindre va den inte i början för livmodern va ju fortfarande nästan lika stor som innan Vincent föddes, bara att den kändes som en ballong o va mjukare. Så man va ju rätt besviken när fortfarande inget passade. Det dröjde rätt många veckor innan jag kunde ha mina byxor igen. Säkert 2 månader. Så idag känns det så skönt att allt passar igen! Nu vet jag till nästa gång att man inte är så smidig och att magen fortfarande är superstor efter förlossningen. 


Här är det rätt stor skillnad. Livmodern hade inte dragit ihop sig helt då de bara va två veckor efter förlossningen. Men mycket fett har även försvunnit :) 
Hade 81cm runt magen i fredags, 1cm mindre än förra sommaren. 



Förhållanden

Jag och sambon försöker att umgås mer med varandra. Vi har varit dåliga på att prioritera varandra sen jobbar han över varje lördag så det finns inte mycket tid. Sen somnar han typ 20.00 varje dag. Igår gick vi ju till ica tillsammans vilket jag tyckte va mysigt, sen tittade vi på madagaskar 3. Men han somnade efter halva filmen, och då va klockan typ 19.30.  Det är viktigt man  fortsätter hitta på saker ihop som inte är nåt vardagligt som laga mat, handla mat, se på tv osv. Vi va dåliga på det innan Vincent kom så det har ju inte blivit bättre. Men det beror mycket på att vi är inne i våra bubblor med träning, Vincent, sen städar jag och lagar all mat så man har alltid att göra. Men vi ska på bio snart iaf :) thor 2. Den första va grym så det är säkert tvåan med :)

Om man slutar göra saker ihop så glider man lätt ifrån varandra och det är säkert en av anledningarna att par gör slut. Man känner tillslut att man inte får ut nåt av att vara tsm, att man bara är. 




Cardiopass och pw

Idag kändes det kul att köra crosstraining. Oftast blir jag uttråkad men kände mig taggad att förbränna 500 kalorier efter munkarna igår (och falafelrullen idag). Sen har jag städat hemma, dammsugit, sopat bort alla löv och powerwalkat 5 km med Vincent och Danny. Så munkarna är nog förbrända nu ;) Men naturgodiset jag äter nu får jag förbränna imån hehe. Om man nu kan tänka så. Får se om jag orkar pw imån på morgonen innan gymet. Tycker det va väldigt skönt o gå idag, känns så bra o va ute i friska luften.


Körde även mage idag. Blev 3 övningar samt 3 andra som jag kör på raken. 



Korta naglar

Jag klippte ju av alla mina naglar för två gick av. Men eftersom mina egna naglar är så tunna så började jag med gele igen för annars kommer jag aldrig få långa naglar igen. Det är stor skillnad när man har korta naglar, fingrarna ser ut som korvar hehe.
Men det är ändå kul att måla dom. Testade lacket hot chilis och med guldglitter. Det är ett rött lack som går lite mot cerise
 
 

Hösten

Varje gång det kommer en ny årstid så känns det mysigt och härligt. För man behöver ju lite nytt och nytt klimat ibland. Men såfort den nya årstiden pågått ett tag, typ nån vecka,( då tänker jag på hösten och vintern) så hatar jag den och saknar sommaren. Jag tycker hösten är väldigt vacker när det är soligt. Men det har det ju inte varit så mycket änsålänge. Igår va det soligt men svinkallt. Men mest är det bara ruggigt, regnigt och kallt så jag dissar hösten och även vintern som är ännu kallare. Första tanken är att det är så fint med snön och det är mysigt med koftor och tända ljus, men det är bara kallt och jag blir så mycket slöare på vinterhalvåret. 
Så nu saknar jag sommaren :) Det enda positiva med vintern är att man kan tända ljus som är väldigt mysigt och fint, på sommaren är det knappt lönt.
 
 
 
Sen får ni gärna komma med synpunkter vad ni helst läser i min blogg. Om ni mest gillar träningsinlägg, recept, mammalivet, smink eller vad det nu kan vara. Eller om det är nåt speciellt ni vill jag ska skriva om. Jag försöker göra varierande inlägg, men ibland kan det kännas som jag skriver om samma saker hela tiden :)
 
 
 
 

MMsports

Eftersom barnbidraget kom igår så har jag fixat lite saker som behövdes. Har köpt en kudde till Vincent från minimundus. Den ska hjälpa hans platta huvud. Den vi har idag är ju typ platt och ger knappt nåt stöd alls så har fått dubbelvika den. Sen ska jag lägga bud på ett spjälskydd på tradera. Sen beställde jag även hem ett till proteinpulver i smaken blåbär, har läst bra om den smaken och passar fint i våra smoothies :) Köpte även hem tshirten från mmsports. 
 
 
 
 
 
 

Sasha the cat model

Fotade Sasha lite igår. Hon la sig på matbordet när jag skulle äta. Har hon aldrig gjort innan. Däremot brukar hon sitta jämta oss varje gång vi äter för hon är en riktig tiggarkatt. Men hon brukar få sin väg :P
Blir så fina bilder med min kamera! Känns som den duger gott och väl, finns ju mycket dyrare kameror och objektiv men känner inte jag vill köpa en dyrare när de går få så fina bilder med den vi har. Vi har samma objektiv som ingår när man köper kameran. Hade isåfall varit kul att ha ett objektiv som kan ta riktigt nära motivet, men det funkar att zooma in istället :P
Vi har en Canon EOS 500D som vi köpte på mediamarkt.
 
 
 
 

Munkar

Ojojoj här festar vi till det ordentligt med munkar. Som jag skrivit tidigare är nygräddade munkar det BÄSTA som finns. Idag va det marknad på stan och då stod munkståndet där och släppte ut munkdoften över hela stan. Så va tvungen o köpa hem några. Blir två var sen åt jag en innan idag. Kommer få dåligt samvete. Skulle ju va strikt! 
Men ska köra hårt cardiopass imån så får tänka så ;)



Jeans till Vincent

Jag fick en 50 kronors rabattkupong när jag blev medlem på Kappahl så va och köpte ett par jeans till Vincent igår, fick de för bara 100 kronor. Sen vann jag två par jeans på tradera igår för 66 kronor, det är Polarn och Pyret och POP jeans. Vincent har ju bara mjukisbyxor så kände han behöver lite finare kläder med :) Men jag har inte köpt alls mycket kläder till Vincent, vi har fått mycket kläder och sen känner jag att man inte behöver så mycket kläder till bebisar. De växer ur det fort och sen klär vi han rätt likt varje dag. En body och ett par byxor eller en pyjamas. Sålänge det finns ombyten och att det går klä han varmt när det behövs så räcker det :) Han kan oftast ha samma kläder flera dagar då han sällan spyr eller dreglar ner dom.
 
Sen känner jag samma med leksaker när de blir äldre. Känns helt onödigt att köpa massa leksaker så hela rummet är fullt. Ser inget positivt med det. För de kommer inte uppskatta sakerna och bara vill ha nytt hela tiden. De leker med leksaken max några gånger tills de tröttnar, det blir väldigt stökigt och rörigt, sen tror jag de blir uppstressade om det finns för mycket att välja på. Man behöver lixom inte ha 10 olika dockor, 50 olika billeksaker. Att man köper mycket leksaker har väl mest o göra med att man älskar reaktionen på sitt barn, glädjen de får. Men den varar inte speciellt länge. Tex på julafton när min brorsdotter får massvis med presenter. Hon tänker bara på antalet, och vill öppna alla. Tänker inte så mycket på innehållet bara att det är många och stora paket. Det känns bara onödigt för de leker med det max en timme sen har de tröttnat. Vill Vincent ska lära sig att uppskatta det han får och att han inte får allt han pekar på. Sen lär han få mycket av de runtom men vi kommer inte köpa bara för köpandes skull.
 
Detta fick vi av en på Dannys jobb. Så mysig. Men är storlek 74/80 så det får användas i vinter
 
Jeansen från tradera
 
Från Kappahl
 
Dessa hade jag velat köpa till Vincent. De är från Kappahl. Fanns även en superfin body med fluga som man kunde ha till dessa finbyxor. Kanske köper det till julafton :P Men svårt o veta storleken då. Nu kan han ha 62 och 68 i storlek. Så antar han är typ 80 då.
 
 

Rumpa och bröst

Det är verkligen stor skillnad på min rumpa och brösten. Brösten är ju typ hälften så mindre och rumpan minskas hela tiden. Brösten gör inte så mycket då de verkligen blev enorma under graviditeten och amningen, men rumpan hade gärna fått stanna. Men man lägger ju på sig fett även där som försvinner.

En sak jag stör mig på är att mina bröst blivit lite ojämna och konstiga efter graviditeten. De är olika stora och har fått en mer asymetrisk form. Det ena är mer fast och rund och det andra mindre och har mer häng. Syns inte i kläder eller bh men i bikini ser det lite konstigt ut. Men efter bebisverkstaden ska jag fixa till dom igen och försöka få de mer jämna och fylla ut huden som töjts ut endel.
 
 
Idag har jag en sån svullendag där man känner sig större än vanligt. Men oavsett om man är svullen så är det skillnad från några månader sedan!
Sen har man haft mens i snart en månad! Tar den igen förlorad tid under graviditeten eller vad är det frågan om? Funderar även om jag ska strunta i att ta de andra två kartorna ppiller som jag har kvar. Orkar inte med mina humörförändringar och hade varit skönt att inte stoppa i onaturliga saker i kroppen.
 
 
 
 
 

Smaka på allt

Nu i Vincents ålder så vill de smaka på allt, det är så de utforskar alla föremål genom att stoppa det i munnen. Allt han får i handen drar han mot munnen, spelar ingen roll om det är mitt hår, en handduk eller hans fot! 
Därför väldigt viktigt att inte ge dom små föremål så de kan sätta i halsen.
 
Jag har läst på flera bloggar att de gett sina bebisar smakisar, funderar med att börja göra det snart. Men vet ingenting om det och vad man kan ge dom. Sen när de bara äter pureer, vad ska de äta? Samma som oss fast i puréform och inga starka kryddor? Det räcker väl inte med gröt utan de behöver väl mer näring. Jag vill helst inte köpa de färdiga burkarna då de innehåller massa konseveringsmedel och annat skit och blir dyrt i längden så kommer göra egna pureer. Har ju såna portionsförpackningar så man kan frysa in, men ingen aning vad de ska äta. Får nog börja kolla upp det där :) Han är ju snart 4 månader!!
 
 
 
 
 
 
 

Så vacker

Jag tycker Vincent är en vacker bebis. Söt också men mest vacker. Tycker han har så fina drag. Tror han kommer bli en riktig hunk när han blir stor haha. Undrar hur han ser ut när han är typ 20 år. Det är svårt att tänka sig när han bara är en bebis, en dag kommer han va vuxen. 
 
Älskar dessa foton jag tog på Vincent igår <3
Man borde nästan förstora detta också :P
 
 Vilket lager tycker ni är finast? Jag brukar redigera med lagret salomon som är nummer två just för jag gillar att det blåa och rosa kommer fram. Men alla lager tycker jag blir fint sålänge det är ett bra foto :)
 
 
 

Ömmande knän

Idag är det torsdag och det är då jag kör rump- och benpass. Eftersom mina knän inte varit så ömma den senaste tiden så körde jag bland annat knäböj i smithen. Efter passet kände jag hur ömma knäna va när jag skulle cykla. Bättre nu men det ska ju inte göra ont i knäna efter passet. Förstår inte varför de är ömma. Ska jag strunta helt i underkroppen? Jag vill ju köra ben och rumpa men knäna gör så jag hålls tillbaka. 

Jag körde jag tabataträning innan passet. Perfekt uppvärmning där man även får ins tyrketräning i samma. Körde knäböjshopp, mountain climbers, walking lunges, burpees, knäböj med hantlar med militärpress. Va supersvettig efter!


Dagens mat:

Frukost: gröt med banan och kanel med en kaffe

Lunch: samma som igår

Mellanmål: kvarg

Middag: En färdig lasagne i ugn

Efter träning: caseinpudding med hallon

Övrigt: 4 godisbitar

Inte en toppenbra kostdag. Nu är det slutet av månaden och man tar det som finns i kylskåpet. Sen hann jag inte laga nån mat innan träningen så lasagnen passade bra. Kunde heller inte stå emot godisarna. Men det gör inget för jag har cyklat ca 1 mil idag och tränat drygt en timme på gymet :)
Imån blir det vilodag så försöka va strikt imån. 





Träningskläder

Tänk om man hade pengar så man kunde klicka hem allt detta? Plaggen kostar från 199-799kr så det skulle gått på flera tusen. Men den rosa mmssports t-shirten skulle jag kunna köpa :) Har knappt några träningstoppar. Nästa plagg blir nog camouflage linnet. Så snyggt! 
 
Kläderna är från mmsports.se och gymgrossisten.se
 




 

Keep going

Snart ska jag iväg till stan och hjälpa mamma i butiken. Jag hoppas jag inte tar nån godis denna gång. Är ju lätt hänt om man säger så.. Har ätit väldigt bra denna veckan så ska försöka hålla det till lördag, då kommer det bli en stor smaskig påse naturgodis!

Lura er inte att naturgodis är nyttigt, det är med godis förutom att det innehåller nyttigare saker som bra fetter tex. Men det är väldigt mycket kalorier i nötter och även mycket socker i de flesta sorter. Men jag tycker naturgodis är godare än vanligt godis. Mår oftast illa efter en påse lösgodis.
 
Ikväll blir det ben och rumppass. Tänkte köra sumosquats idag och lite utfall och hoppas det går bra!
 
 
 
 
 
 

Magmuskler

Igår när jag va på gymet vägde jag mig igen. Väger mig alltid vid nästan samma tidpunkt. Men nu vägde jag bara 60kg. Den dära vågen känns ju sådär pålitlig. Men det kan stämma då jag känner mig endel smalare. 2 veckor efter förlossningen vägde jag 67 så 7 kilo mindre känns bra :)
 
Tränade rygg, axlar och lite mage igår. Tog lite tyngre vikter på några övningar. 
Körde även chins men jag får lätt ont i framsida axel, är de för jag spänner mig i axlarna för mycket eller för de bara är svaga?
Försökte skjuta fram bröstet mer och då kändes det lite bättre. 
Sen orkade jag fler dips och med mindre hjälp. Nu kan jag göra 12 rep med 30 kg hjälp utan problem. Så det går framåt. Nästa gång testar jag 25 kilo :)
 
Magmusklerna kommer fram mer och mer. Har aldrig haft så mkt synliga magmuskler innan, såhär tydliga har de aldrig varit. Trots det är svårt att känna den brännande känslan i musklerna gör övningarna nytta :) Det är inte mycket till rutor än men de kommer ;)
 
 
 
Lite inspiration
 
 

Finaste ljudet

 
 
 
När bebisar skrattar så värms hela hjärtat. Finns inget finaste ljud, precis som när deras skrik är det värsta ljudet. 
Vincent har bara skrattat när man kittlat han innan, men nu har han börjat skratta när man gör fisljud haha. Så himla söt! Han skrattar ju som mig när jag skrattar hysterisk och jag inte kan ta luft haha!
 
 
 
Här läser han tidningen. Lite störigt videon hamnar på fel håll.
 
 
 
 
 

Frukost

Frukosten är det bästa målet på dagen enligt mig. Man är lite seg och hungrig, så att sätta sig i lugn och ro och äta är så skönt. Ingen tv eller nåt har jag på utan njuter av tystnaden. Sen kan ju Vincent förstöra lugnet några gånger :P 
Nu när jag skrev detta så vaknade han och gnäller lite. Så dags för han att kliva upp :P
 
 
Min goda gröt! Såå gott!
 
 
 

Eat clean and you get lean

Det absolut svåraste är som sagt kosten. Men för varje dag man ätit bra och nyttigt så känner man sig stolt. Jag kan ha tränat ett superbra pass men om jag skulle äta nåt onyttigt så känns det passet inte lika bra. däremot om jag haft ett lite sämre pass men ätit bra så känns det fortfarande bra :)
Just för att kosten är så mycket viktigare för resultaten. Abs are made in the kitchen!
 

Saker som man bör undvika så mycket som möjligt är:
 
Socker
Snabba kolhydrater (ex. vitt mjöl, vit pasta, vitt ris, bröd, flingor)
Godis, chips, glass, efterrätter
Färdiga rätter
 
Saker som jag i stort sett aldrig äter längre:
 

Bröd
pasta, ris, potatis
Godis, chips eller glass
Socker
Flingor
Kakor, bakelser
 

Det som jag äter som jag försöker minska på är grädde och naturgodis. Men i det stora hela äter jag rent, mycket grönsaker/rotfrukter, bönor, linser, ägg, fibrer, nötter.
 
Idag blev det sallad, avocado med matvete och vita bönor till lunch. Ikväll blev det samma fast med quornfärs till
 
 
 
 

Busunge

Nu hoppas jag Vincent fortsätter vara såhär duktig! Det går ju verkligen i vågor och man kan aldrig ta nåt för givet för de kan ändras helt till nästa dag.
Men just nu är han väldigt lugn. Han kan ligga i sin gunga och bara titta på leksakerna utan att klaga, sen sover han och så fortsätter det. Men han har inte sovit hela nätter på ett tag. Han brukar vakna vid 4-6 på morgonen och sen vid 8. Men det är helt okey, för han somnar alltid om direkt. Han har inte haft svårt att somna om på natten en enda gång. Det är jag väldigt glad för.
 
 
Han har ju verkligen fått Dannys haka. Men det är manligt med en kraftig haka, hade varit värre om han fått min icke existerande haka :P
Jag tycker han kan se så mycket äldre ut ibland på vissa miner, just för han har så dominanta och kraftiga drag
 
 
 
 
 

2013

Vilket år! Jag har nu haft bloggen exakt ett år den 13 oktober. Väldigt kul att titta tillbaka och se vad som faktiskt hänt. Det måste ha varit det mest händelserika året nånsin. På ett år kan mycket hända! :)
 
  • Har fått en underbar son
  • Hittat min passion för träning
  • Köpt vår första egna bil
  • Att få uppleva en graviditet och förlossning med min sambo
 
Detta är ju vad som hänt utöver vardagliga saker. Har ju även hittat en passion för gelenaglar :P
 
 
 
Vem kunde tro att DU låg i mammas mage, en sån fin pojke <3 Och snart är du redan 4 månader!
 
 

 
Vi älskar verkligen vår Honda. Det är en toppenbil hittills som inte alls drar särkilt mycket i bensin. Just nu betalar vi 500-1000kr ungefär beroende på hur mycket vi kör. Vi cyklar ju mest. Och vår försäkring fick vi för bara 583kr o månaden på Folksam. De har en speciell hondaförsäkring där och man får 1000kr rabatt om man har hemförsäkringen där så vi flyttade även den dit. Det skiljde 700kr per år i hemförsäkring och 3000 per år på bilförsäkringen om man jämför med Trygg Hansa som vi hade innan,så det va ett lätt val. Och då ingår samma saker med samma självrisker.
Vi har inte mycket utgifter för bilen, lånet drar ju endel men ska försöka betala av det så fort som möjligt.
Så jag kan rekommendera denna om ni letar efter en familjebil.
 
 
Jag för ett år sedan. Saknar "mitt" lååånga hår!
 
 
 
 

Sommar 2014

Nu blir det bikinibilder igen. Men jag har så många förebilder och sen jag va gravid med bikini. Då jag va höggravid på sommaren och jag tittar ofta tillbaka i bebisalbumet där jag va gravid och efter-förlossningmappen och jämför. Man ser verkligen längre ut när man är smalare, speciellt om benen är smala.
 
Jag ser fram emot sommaren 2014. Mitt mål är att va riktigt fit tills dess med magrutor ;) Men det finns risk att jag inte kommer dit. För när jag väl blivit smal så nöjer jag mig och äter onyttigt igen för att jag kan. Det börjar bli så mer och mer, att jag tillåter mig äta mer onyttigt. Men om jag håller mig till helgerna är det iaf ett stort kliv om jag klarar hålla det.
 
 
 
 
 

Fika på stan

Idag har jag träffat min kompis. Vi fikade  nu ikväll på ett mysigt fik. Eftersom jag är på fik så ytterst sällan kändes det dumt att inte passa på att köpa nåt gott. Så jag valde mellan en kaffe för 30 kr(!) eller en muffins. Det blev muffins ;) 

Annars har jag ätit bra idag, kanske blev en aningen förstor portion laxpasta och den dära muffinsen som sänkte betyget lite :)

Har haft vilodag idag, och bara för jag inte haft några måsten, träning eller annat planerat förutom fiket som va sent på kvällen, så har jag känt mig seg och rastlös. Har till och med tittat på tv idag som aldrig sker på dagen. Vincent har varit väldigt snäll idag, glad och sovit endel. Jag är en person som hela tiden vill ta vara på tiden och göra vettiga saker. Att titta på tv, film eller spela ett spel är inget vettigt för mig utan enbart ett tidsfördriv. Att städa däremot ger mig nåt tillbaka, jag får ett rent hem :P

Dagens mat:

Frukost: Smoothie och en kaffe

Lunch: Stor portion laxpasta

Mellanmål: 1 avocado

Mellanmål 2: kvarg med axa supermusli

Middag: Texmexsoppa

Övrigt: en äpplemuffins


Det som gör stor skillnad är att jag inte småäter längre. Innan kundr jag ta några mackor då och då när jag va sugen, lite flingor, risifrutti osv. Nu är det va tredje timme som gäller och det funkar bra :)


Denna ugglan högst upp är ju så söt haha. Eller är jag konstig?:) 


Nike free run

När jag känner jag vill lägga pengarna på skor igen så får det bli ett par nike free run :) Hade helst designat mina egna, men det kostar 1400kr. Stadium har ju 25% rabatt på hela sortiementet online fram till imån så då skulle ett par bara kosta ca 820kr. Typ halva priset. Fast nu har man ju inte 820kr.
 
 
 
Hade nog köpt dessa isåfall
 
 
 
 
 
 

Mitt mål!

Undrar hur lång tid det kan ta att nå detta målet? Sen kanske det inte går få tex den midjan då alla är byggda olika. Jag har ju alltid haft en väldigt rak kropp vilket jag försöker träna bort.
Men det är inte alls så långt kvar tills jag har min drömkropp. Om jag får bort mer underhudsfett borde ju midjan komma fram mer. Samtidigt vill jag ju inte rumpan ska minska. Men får köra hård styrketräning med den så den växer :)
 
Den vänstra är oredigerad och den högra är mitt mål
 
 
2 veckor efter förlossningen
 

Froccella jackor

Dessa jackor är ju så snygga. Jag gillar ju figurnära. Men med tanke på priset- 3000-5000 kronor så är det säkert äkta päls. Varför används ens äkta päls fortfarande? Det är ju knappt nån skillnad från fakepäls, förutom att djur flås levande. Skinn är egentligen samma sak men jag är extra känslig mot pälsindustrin. I vissa länder flår dom bland annat hundar levande och sen låter pälsen växa ut igen och gör samma procedur igen. De som jobbar med det kan omöjligt ha ett hjärta. 

Hade verkligen velat ha en liknande jacka. Fast jag har en som får duga detta år. Men säg gärna till om ni ser nån liknande :) Vet att Zara hade en liknande för nåt år sen.
 
 
Kan dock inte säga stylingen på modellen va nån höjdare. Hennes löshår ser nästan ut som det hör till jackan och inte henne




 

Styrketräning

Jag har styrketränat seriöst i cirka 1.5 månad. Vid jul är det då ca 4 månader och då tror jag att jag kommer va mycket mer vältränad än vad jag nånsin varit, ett halvår efter förlossningen. 
Att det krävs en så kort tid för att bli väldigt vältränad? Beroende på utgångsläget förstås. Jag har inte haft så jättemånga kilo som skulle ner. Fast ligger fortfarande på 6 kilo mer än vikten jag hade för ett år sen. Men jag tänker att endel av den extravikten är muskler. 
Jag är rätt fascinerad av kroppen och hur snabbt man kan få en förändring. Det är denna snabba utveckling som gör träningen så mkt roligare. Känns verkligen som varje pass gör skillnad. 

På bara de senaste veckorna har jag känt mig som innan graviditeten, jag trivs oftast med min kropp som jag ser i spegeln, börjar känna igen magen mer och mer. Mina midjeskärp passar som innan igen och jag får på alla shortsen. 
Det är sällan man berömmer sig själv men jag är stolt över mig själv och min prestation! När jag väl bestämt mig för nåt måste jag slutföra det, och jag har alltid vetat att jag aldrig kommer känna mig nöjd med min kropp så som den såg ut innan, och den känslan är onödig och jobbig att leva med. Så det är "bara" att göra en förändring och fixa det. För varför må dåligt när man kan älska sin kropp? Antingen får man acceptera det man har och älska kroppen som den är, eller så gör man nåt åt det, för tro mig. Känslan efter varje förändring och utveckling är så värt det. Hur länge njuter man lixom av tex en chipspåse? Dagen efter har man oftast bara dåligt samvete. Men om man är nöjd med sin kropp så njuter man hela tiden. Gäller bara att prioritera om. Sen hur härligt är det inte och tex trivas i sin bikini? Eller i alla kläder. 
Man kan göra stora förändringar på kort tid, om ni äter nyttigt och bra och tränar regelbundet så kommer ni se stora skillnader på bara nån månad. 
"A year from now you will wish you had started today!" Så skjut inte fram det, eller har som nyårslöfte osv. Börja imån :)

Inte den rättvisaste jämförelsebilden då de är olika ljus o lite olika vinkel. Men kulan är lite större och fastare :)








Lugnare

Nu känns det lite som Vincent är lite lugnare av sig. Som igår va han lugn och inget skrik och gnäll. Det kom däremot senare vid 1tiden, men tror det beror på att han inte kunde somna.
Danny tror också att han gnäller för han är uttråkad. För han sköter sig oftast väldigt bra när vi har besök eller när vi är nånstans med han. Vi borde gå mer promenader med han och ta med han till ställen. Han älskar ju att kolla sig omkring. Men det blir lätt att man har han hemma för om jag ska iväg och göra nåt är han hemma med Danny. 
Får väl ta med han till gymmet ;)
Danny såg en mamma som stod och joggade med sin bebis i bärsele som bara var några veckor gammal. Det kan jag inte riktigt förstå, dels att jogga så tidigt, jag var nära att börja jogga för tidigt men inte förränns nån månad efter, och sen undrar jag om det är skönt för en så liten bebis att hoppas upp och ner? Tänkte på nacken. Bara det funkar för henne och bebisen inte far illa så gör alla så som dom vill. Men när jag tränar gör jag det hellre ordentligt utan bebis :) För hennes kille va också där och tränade, tycker det är smidigt om man kan byta av varandra. Fast vi hade tjänat mycket tid om vi kunde träna tsm.
 
 
Fortfarande blå ögon. Såg bilder på Dannys lillebror när han va bebis och de va ju riktigt lika. De har nog samma blåa färg med så det har nog kommit från han, eller Dannys pappa.
 
 
Vincent har nästan börjat få blont hår? Wohoo EN sak han har fått från mig haha! Fast han hade varit väldigt fint i svart hår me de blåa ögonen :) Jag tror inte nån kommer se han är halvchilensk/uruguay
 
 
 
 

Texmex soppa

Idag gjorde jag soppa till lunch. Så himla smidigt och man har oftast ingridienserna till det hemma.
Idag testade jag göra texmex soppa för första gången och det va väldigt gott! Lite som min "kött"färssoppa med curry men me tacosmak istället:)
 
Här kommer receptet:
 
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 paprika
  • 300 gram quorn eller köttfärs
  • 1msk olivolja
  • 3 msk tacokrydda
  • 5 dl passerade tomater
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaks/köttbuljongttärning
  • 1 burk majs
  • 2 dl kokta bönor. Jag tog kidneybönor
Hacka lök och vitlök och stek med färsen i oljan. Låt steka ett tag, lägg sedan i tacokryddan och tillsätt sedan resten av ingridienserna förutom majsen. Låt koka i 15 min och tillsätt majsen och låt bli varmt. Mums!
 
 
 

 
Dagens mat:
 

Frukost: Smoothie med en kaffe

Lunch: Texmexsoppa
 
Mellanmål: Proteinpannkakor med kvarg och hallon
 
Middag: Laxpasta
 
Efter träning: En proteinshake
 
Träning: Cardio, triceps och mage
 
En bra kostdag!
 
 

Föräldrargrupp 2

Idag va det dags för föräldrargrupp, nästa gång blir om två veckor igen och efter det varje måndag.
Idag gjorde vi babymassage, det verkade Vincent gilla, (fast hans fokus var mest på tjejen jämte). Börjar redan spana in tjejer! Alla låg i ring och vi masserade ben och mage denna gång. Va rädd Vincent skulle somna under massagen då han inte sovi på hela dagen men han höll sig till efter :) Är så typiskt han är extra vaken på förmiddagen idag haha. Försökte natta honom i 2 timmar utan resultat.
 
Detta med föräldrargrupper tycker jag är en väldigt bra grej, att dels få komma ut o träffa andra människor som är på samma plan i livet, att bilda familj, och tycker det är väldigt kul att få se så många andra söta bebisar och hur dom är. Vincent är ju äldst med 1 veckas marginal till 1-2 månader ca. Men han är såå stor!
Kunde knappt hålla mig för skratt när vi mammor satt där i ring med bebisarna men Danny satt Med Vincent i soffan, Vincent va hellugn och tittade på alla bebisar medans alla andra skrek.
 
Jag är helt ärlig när jag säger bebisskrik är det värsta ljudet som finns, för det för med sig stress, frustration, orolighet, irritation och många andra känslor, ibland orkar man bara inte höra ljudet. Fast det är en helt annan sak att höra andra bebisar skrika, för där har jag inget ansvar. Det är när ens eget barn skriker det är jobbigt.
 
En sak jag tycker är lite tråkigt med föräldrargruppen hittills är upplägget. Hur ska man lära känna föräldrarna när man sitter i en ring och en frågar oss allmänna saker om föräldrarlivet. Eller som idag, då satt vi i ring och masserade, då va ju massagen i fokus och på hon som visade hur vi skulle göra. Sen så säger hon att hon kommer tillbaka om 30 min så kan vi föräldrar prata. Det blir så himla krystat, att man måste prata. Sen säger hon att nästa måndag kan man ju boka in promenader, fika osv, men att vi får göra det på eget ansvar, men man tar inte så lätt intiativet till det när alla är tysta.. Så upplägget får gärna ändras så man gör mer aktiviteter. Typ att hon som leder det annordnar att alla går en promenad, att vi tar med fika, eller vadsom, iaf nu i början för det är svårt att ta det intiativet själv när man inte känner nån. Men det blir kanske lättare att umgås efter några gånger. Inga känner ju inga och det är svårt att ta intiativet att prata, trots det finns massor att prata om. Sen är vi 8 föräldrar och 8 barn, väldigt svårt att föra ihop hela gruppen så alla pratar med alla.
 
Ni som varit på föräldrargrupper, har ni haft aktiviteter eller hur har upplägget varit? Lärt känna nån mamma som ni umgås med idag?
 
 
Här somnade Vincent sen, helt död! Sällan han somnar i famnen så han måste varit trött!
(Jag ser också rätt trött ut)..
 
 
 

Zebra outfit

Här ser ni hur toppen ser ut på. Hade den igår tillsammans med skinnleggins :)
Gillar att tyget är tunt för då faller det snyggare!
 
 
 

Tårta och muffins

Igår firade vi Dannys födelsedag med mina föräldrar. Bjöd på en liten prinsesstårta och muffins. Väldigt gott måste jag säga men det blev rätt mycket onyttigt i helgen som sagt. Blir lätt så när nån fyller år, speciellt när man ska fira personen flera gånger!
 
Gjorde även mammas naglar, hon testade på glitter för första gången och hon blev väldigt nöjd.
Men mina naglar är inte så fagra just nu, klippte av alla så nu är de superkorta utan gele. Två hade gått av helt och flera hade gått av halvägs så va bara att klippa bort allt. Så nu ska jag ta Isadoras second nail ett tag så de blir starka :) Gelen håller inte lika bra när naglarna är så tunna. På min mamma som har tjocka starka naglar höll det jättebra, såg fortfarande lika fint ut efter 2 veckor.

Det är väldigt ovant att ha såhär korta naglar där huden syns där nageln slutar, ser ut som små korvar haha!
 
 
 
 
 

Preventivmedel

Dethär med preventivmedel är så svårt, alla reagerar ju olika och det är svårt att veta vad som funkar bäst på just mig. 
Jag har alltid kört med kombinerade ppiller, men nu när jag varit utan ppiller ett tag och nu börjat igen märker man biverkningarna som jag inte trodde berodde på pillrerna. 
Jag har humörsvängningar varje dag, det kommer som en varm känsla i kroppen där man bara känner sig irriterad och negativ. Det påverkar både förhållandet och hur jag mår. Man känner sig mindre lycklig när humöret hela tiden går upp och ner. För några veckor sen när jag inte hade nåt preventivmedel va jag bara irriterad av riktiga anledningar haha. Nu kommer det från ingenstans och man kan bli orriterad och arg för små små saker. Sambon känner ju plötsligt jag är arg hela tiden, och så vill jag ju inte han ska se mig :) Läste om de olika preventivmedel som finns och det enda som inte innehåller hormoner verkar va kopparspiral, det kanske är nåt? Eller ppiller med bara ett hormon. Dela gärna med er vad ni använder och vad ni har för biverkningar. Jag har hellre mellanblödningar, minskad sexlust eller mer mensvärk än dessa humörsvängningar. 





Shoutout

I förrgår när jag gick in på instagram så hade jag fått ca 60 vänförfrågningar, några hundra gillamarkeringar och massa kommentarer. Jag som bara får några ynka gillamarkeringar ibland blev rätt förvånad :P 
Det va mrrofficial som la upp bilden där jag har deras keps och skrev om min utveckling. Det är alltid kul med feedback och höra det man gjort varit grymt osv. Det gör allt mycket roligare när man kan inspirera andra. 

Jag är väldigt smalt byggd så jag har rätt svårt att bli överviktig, men det betyder inte att jag kommit där jag är nu tack vare gener utan för jag lägger ner otroligt mycket tid till träning och kost. Om jag levt som jag gjorde under graviditeten hade jag sannerligen sett likadan ut som jag gjorde när jag va på Öland, lite småfet. Så man kan inte skylla på gener om man är överviktig tex, allt handlar om sin livstil och hur hälsosam man är. 



Söndag

Idag har jag kört cardio och mage. Började med tabata intervaller som innehöll burpees, knäböjshopp, olika sortes plankan och snea situps, gör 4 set så det tar ca 20 min. 
Sen blev det magträning. 
Till sist körde jag crosstraining i 30min och rodd i 5 min. 

De dagar jag inte är uppsvälld så syns magmusklerna mer och mer. Jag kör magträning vid varje pass, så 5 gånger i veckan. 



Dagens mat:

Frukost: Gröt med banan och kanel

Lunch: Smoothie med 2 finncrisp och stekt ägg

Mellanmål: 1 proteinshake följt av tårta och muffins..

Middag: 2 potatisar med smör, quornhamburgare och sallad

Ingen bra kostdag!




Övningar

Igår tränade jag ju med Emelie. Alltid kul att träna med någon! Sen vågar man testa på nya övningar utan att känna sig dum. Jag testade även om jag kunde göra chins och dips utan hjälp och jag klarade inte ens en halv :( Fattar inte hur folk klarar tex chins? Det är ju riktigt tungt! Just nu känns det inte som jag nånsin kommer klara 1 chins så tungt som det kändes. Men om jag nu klarar en till jul vet jag att jag kommer känna mig stolt :) nu tar jag 30 kilos hjälp så får minska det efter hand helt enkelt. Alltid kul med mål!


Denna tar ordentligt i ryggen, fast jag kommer nog inte köra denna övningen hädanefter för brösten trycktes in som fan o drogs utåt armhålorna vilket känns rätt obehagligt. Det är bra att se bild på tekniken såhär. Tycker mina axlar ser ut o sticka fram för mycket. 


Skulle visa Emelie hur man gör sumosquats, inte det lättaste med träningsvärk i hela underkroppen men det gick ändå :) Denna tar som fan i rumpan om man går ner långt. 
Kommer nog börja köra knäböj nästa vecka med lätta vikter då knäna känns mkt bättre. Läste man inte ska sträcka ut  benen helt i benpress för de skadar knäna, och det brukar jag göra så det kan va boven. Speciellt när jag kör så tunga vikter. Bra man blir mer och mer påläst för tekniken är väldigt viktig. Jag är inte perfekt men det är ofta man ser personer med helt fel teknik i maskinerna. Tex en tricepsmaskin,alla jag sett sitta i den har axlarna bakom öronen. 

En övning jag aldrig testat innan och som jag kommer fortsätta göra. Tycker vanliga situps och övningar på matta är så sjukt tråkiga där jag knappt känner nåt så gör hellre med redskap :) För extra motstånd kan man lägga en viktplatta på ryggen,(dock svårt att lägga där själv).

Detta är en övning jag alltid kör när jag tränar biceps. Den tar superbra och jag gillar göra övningar med kablar. 
Bra Emelie kom med lite tekniktips med så man gör rätt :)

Proteinpannkakor med banan

Detta tycker jag är ett perfekt mellanmål! Finns massa sätt att göra proteinpannkakor på men jag kör nästan alltid med samma saker i. Nu blir de äntligen hela också, innan blev det bara äggröra av allt.
 
 
  • 3 äggvitor
  • 0.5-0.75 dl proteinpulver
  • 1 banan
  • kakao
  • 1 msk fiberhavregryn
Mixa allt med stavmixer, stek med smör :) Till det har jag ibland kvarg med hallon men är väldigt goda som de är. Proteinpulver har jag egentligen bara för smakens skull, nu kör jag med jordgubbssmak, men chokladsmak är med väldigt gott! :)
 
 
 
 
 

Mer formbilder

Jag vill ju verkligen ha smalare armar, smala och fasta med muskler. Men det kommer väl senare om jag fortsätter som jag gör :) Mer och mer fett lär ju försvinna men de försvinner nog inte från armarna först utan känns som de försvinner vid benen, ryggen och magen. Vilket är bra det med ^^
När man lever med sin kropp 24/7 så glömmer man fort hur den va innan. Men en sak som jag minns väl vid graviditeten och efter va att jag hade väldigt mycket ryggfett och även mycket vid sidorna, men det har minskat en hel del. När jag vred kroppen blev det lätt några valkar. Så man får fokusera på framstegen!
 
Rätt kul att min blogg har gått från mammablogg till träningsblogg, men försöker variera mina inlägg så det inte bara blir träning. Men där är min fokus mest och nåt jag tycker är kul att blogga om, sen är ju att vara mamma en väldigt stor roll, men nåt jag kommer in i mer och mer och det blir mer och mer vardagligt där samma saker sker förutom små utveckling lite här och där :). Älskar att jag kan kombinera att vara mamma och träningshulk, man behöver inte välja det ena eller det andra, iaf sålänge man har nån som backar upp en när man tränar :) Men jag kan inte tänka mig att det borde va svårt att ta sig tid att träna som mamma om man har en partner? Iaf om man har ett barn, när man har två blir det ju en aningen tuffare och när de blir äldre och kräver mer.
För pappan kan ju ha bebisen i 1-2 timmar när man går och tränar, den tiden borde ju alla förälder kunna få som egentid, sen finns det alltid undantag. Sen är det inte alla som prioriterar träning utan kanske vill lägga sin egentid på andra saker. Men jag känner jag inte kunnat lägga min egentid på nåt bättre :P Fast det är lite tråkigt jag inte har så mycket socialt liv. Träffar i stort sett aldrig min kompis, (japp har bara en nära vän), hjälper ju inte att hon sällan hör av sig längre, men jag har bara familjen egentligen och det känns som jag nöjer mig med det. Där jag kan vara helt mig själv, inga krav att man måste höra av sig ofta, de finns alltid där. Men tror det oftast blir så när man får familj, man lever lite i sin egen bubbla.
 
 
'
Vet inte om jag spänner helt snett eller om min ena skuldra sitter mycket högre upp haha. Får nog kolla upp det. Jag är ju sne men är jag såå sne? Tror jag spänner lite olika. Här ser ni mitt jäkla gäddhäng. Hatar det! Hoppas jag klarar få bort det, för tycker inte mina stora armar passar in på min kropp
 
 
 

Zebra

Nu är ju djurmönster väldigt inne och jag har bara haft leopardmönster, aldrig riktigt gillat zebra men ändå konstigt då jag gillar svart och vitt :P Men denna va väldigt fin och man såg inte ut som en säck i den då tyget är rätt tunt och luftigt :) Snyggt till ett par skinnleggins och mina nya stövlar ;) Får visa outfit med denna senare. 
 
Köpte den på Lindex för 199kr. Finns från S-L :)
 
Har börjat fastna lite för oversize kläder. (vadå efter i modet)? :P
 
 

Goooodis

Idag har det varit rätt dålig uppdatering. Har haft fullt upp idag! Tränade med Emelie och bastade efter. Körde biceps, rygg och mage. Vi tog lite bilder på några övningar vi körde som jag lägger upp imån :) 

För varje vecka som går så känner jag mig mer nöjd med min kropp, känner mig som jag igen och det gör att jag tillåter mig mer och mer att äta onyttigt. Vilket jag helst vill undvika så mkt som möjligt så jag når de resultaten jag är ute efter så fort som möjligt. Samtidigt ska man leva samtidigt, eftersom jag tränar så mkt och äter bra o övrigt får jag inte så dåligt samvete när jag unnar mig :)

Ikväll blir det naturgodis med en minimunk. De låg vid kassan och bara skrek -ät mig, så va tvungen att köpa hem. Munkar är det jag älskar mest av allt som finns på denna jord. Speciellt nygjorda!


De rosa är mina favoriter!


Dagens mat:

Frukost: gröt
Lunch: smörgåstårta
Mellanmål: Proteinpannkakor med kvarg och hallon

Kvällsmat: Linssoppa
Övrigt: det ovan :)




Nån som känner igen sig?

Haha såhär va verkligen jag när jag va yngre! 



Träningsvärk

FY vilken träningsvärk jag har idag, och även igårkväll. Kan knappt sätta mig ner på toan haha! Tror det beror på dels tabataövningarna och att jag körde rätt hårt benpass i förrgår. Får se hur träningen går idag, men de brukar kännas bättre när man rört lite på sig. Hade ju velat göra tabata idag med men när man knappt kan böja benen är de nog ingen höjdare :)
 
 
Igår blev det en hel del onyttigt, på morgonen och dagen åt jag väldigt nyttigt, men hos Dannys mamma blev det smörgåstårta, chips och tårta. Men det är väldigt konstigt för jag känner mig alltid extra smal destu mer jag ätit dagen innan? Är ju iaf skönt de hehe!
 
 
Lite formbilder. Kanske borde ta bilder mot denna vita väggen oftare.
 

Minresaräknas

Danny blev jätteglad för kepsen han fick i torsdags! Han har velat köpa den länge men har inte tagit tag i det då man måste maila en kille. MRR står för min resa räknas och är en vi följer på instagram där folk lägger upp sin utveckling och folk som kämpar för att nå sitt mål.
 
Den passar även mig så då kan jag låna den ;) Min resa räknas ju också!
 
 
 
 
 

Vincent i leopard

Denna overallen måste vi köpa till Vincent. Han måste ju också hänga med i modet ;) Sen om 20 år kommer vi tänka hur man kunde gå i djurmönster:P


Denna är från Lindex och kostar 179kr



Nya stövlar

Igår gick jag in på Scorett och testade dessa stövlar som jag fick tips om. De är väldigt sköna fast rätt tunga att gå i. Men jag gillar dom väldigt mycket och är perfekt i vinter då det är grovt skinn och grov sula.
Ville ju ha ett par som jag kan ha till vardags där det inte är för hög klack så dessa är perfekt! Så det blir inget shoppande när mammapenningen kommer, för nu har jag shoppat min del månaden som kommer :P

(Fast behöver en brun utan sol, mascara och dagkräm)...  Men nu ska jag först och främst föra över pengar till Vincents konto varje månad, det är viktigare så han har mycket pengar sen när han vill ha körkort, vill flytta, vill studera eller vad han nu vill göra. (Pengarna kommer iaf inte gå till supande, resor och sånt, utan vi kommer bestämma vart de ska gå och kommer hjälpa han me de dyra utgifterna när han blir äldre.) Om man skulle ge hela summan man sparat i 18 år vet man ju själv att mycket av pengarna hade gått till skit då man inte alltid tänker på framtiden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fast och smal

Såhär fast blir nog aldrig min mage igen. Men det skadar inte att försöka :) Här vägde jag bara 52kg så det är rätt lite till min längd som är 168cm. Men då trivdes jag som bäst med min kropp! Jag har en väldigt smal benstomme där höfterna, axlarna och midjan är väldigt smalt, så det gör mycket på vågen, för skelett väger ju en hel del. 
Så för att jag ska va fast så måste jag väga rätt lite, om ja inte bygger mycket muskler. För en med en kraftig benstomme kan se mycket fastare ut om hon skulle väga 10 kilo mer och om vi skulle haft likamkt muskler just för att benstommen är större.

Så vikt tycker jag egentligen är väldigt irrelevant , en våg borde egentligen inte finnas då alla kroppar är olika, man kan aldrig säga en person väger för lite eller för mycket om den personen är hälsosam, får i sig det hen behöver och mår bra. BMI fårstår jag heller inte varför det ens finns? Det är ju också helt irrelevant då de inte räknar med muskler eller skelett. Alla muskulösa personer skulle ju klassas som överviktiga, och jag som har smal benstomme skulle klassas som underviktig om jag vägde 52 kilo, trots om kroppen mådde bra och va lagom för just mig. Så bmi är aldrig nåt jag har gått på eller brytt mig om.
 
Såhär hade jag velat ha min mage igen fast med ännu mer muskler. Nu vet jag inte var mina höftben tagit vägen, de har gosat in sig nånstans där bak haha!
 
 
 
 

Fototapet

Jag älskar att inreda hemmet! Så nästa projekt blir att hitta en fin fototapet som jag kan ha istället för denna väggdekoren. Den är med fin men har aldrig suttit så bra mot denna väggen. Då den är lite strukturerad. Sen tröttnar man ju alltid! :P
 
Tycker det är väldigt snyggt med vita tegelväggar, men det blir rätt plant då, men hade kanske varit snyggt och sen ha två ljusluktor på väggen? Men tycker det passar mer chabby chick stil.
 
 
 
 
 
 
 
 

Megaboll

Vill inte veta hur många kalorier denna mega chokladboll innehåller. Men man fyller bara år en gång per år ;)
Istället för tårta köpte jag denna igår. Det uppskattades kan jag säga då han älskar chokladbollar!
 
 
 
 
 
Jag som tog tre bett av denna va säkert lika mycket som tre vanliga chokladbollar haha. Men fy vad gott det va!!
 
 

Rump och benpass

Idag blev det ett riktigt mördarpass ;) Jag tog en celsius innan och jag blev hur pigg som helst! Ska köpa mig ett flak av dom efter ripped! Har fått lite magknip efter jag tagit ripped de senaste gångerna, fast det har försvunnit efter jag tränat en stund. 
 
Jag testade tabata övningarna och det är verkligen nåt jag rekommenderar! Jag fick upp pulsen väldigt mycket och man kände sig laddad efter de va klara! intervallträning är ju väldigt bra. Men ska byta ut plankan till en mer rörlig övning till nästa gång. Ett tips är att inte äta för nära inpå, försökte hålla mig från att spy genom alla övningar, speciellt när jag körde burpees och sen direkt mountain climbers, då trycker man ju mot magen och samtidigt hoppar mycket. Hade ju inte varit trevligt om linssoppan åkte upp haha!
ökade även lite vikter idag. Knäna börjar äntligen bli bättre så hoppas jag kan göra knäböj med stång snart :)
 
 
Körde en annan maskin som är till för vaderna, och den är mycket tyngre än benpressen så där klarade jag bara 39 kg. Men ska köra den maskinen hädanefter.
 
 
Har kännt mig väldigt svullen om magen de senaste dagarna. 
Som syns på bilden, men den lilla kulan under naveln får gärna försvinna snart ^^
 
 
Dagens mat:
 

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med banan och kanel
Lunch: Torsk i ugn med ugnsrostad morot, zucchini, lök och sötpotatis
Mellanmål: Kvarg med hallon och proteinpulver
Middag: Linssoppa + en celsius
Kvällsmål: Kaseinpudding med hallon
Övrigt: 3 tuggor av Dannys mega chokladboll
 
En rätt så bra kostdag (om man bortser från det jag tog från Danny) ;)
 
Imån så bjuds vi hem till Dannys mamma och ska fira han lite, så har en känsla av att det inte blir en så bra kostdag imån, och på söndag ska vi bjuda på tårta då mina föräldrar kommer hit. Då behöver jag inte äta nåt, men tycker det känns dumt att säga nej när man bjuds hemma hos nån. Dannys mamma tycker om att fixa massa gott så det är ju tråkigt för henne om man säger man inte vill ha nåt. Men man kan ju ta lite och inte vräka :)
 
 
 
 

Tabata övningar

Ikväll hade jag tänkt testa tabataträning. Verkar som en väldigt populär träning. Det är en intensiv konditions/styrketräning där man gör en övning i 20 sek och sen vilar i 10 sek och gör så i 8 set. Sen vilar man en minut tills man börjar nästa set. Detta tänkte jag göra istället för uppvärmningen idag innan jag tränar ben och rumpa.
 
 
Gjorde ett schema med övningar, bra att göra olika övningar så man kör igenom hela kroppen.
 
Laddade ner en bra app med som man kan ställa in tiden så mobilen låter när det gått 20 sek och 10 sekunder och även vilan. Den heter intervaltimer.
 
Här kan ni läsa mer om tabataträning och varför det är bra! Kan även rekommendera hennes blogg :)
 
 
 
 

Silver and black

Silver och svart älskar jag ha på naglar! Sen går de lätt att matcha!
Det förra höll inte alls länge, lossnade efter mindre än en vecka. Bluesky shellac är nog inte det bästa gellacket men jag är ändå väldigt nöjd med det,för de blir så himla fint och håller betydligt längre än vanligt nagellack.
 
Min ena tumnagel är helt av, den gick av jättelångt in på tummen så den får inte va med på bild ;)
 
 
 
 
 
 
 

Receptbok

Igår hittade jag den receptbok på ica. Har letat länge efter en bra receptbok med kategorier, denna har även plastfickor i där man kan sätta foton och papper. Men Jag kommer skriva ut mina matbilder och klistra in :) Roligt när det är riktiga bilder på allt! 
Denna kostade bara 89 kr. Så nu blir det att skriva in allt och pyssla :) Kommer bli mammas heliga bok med alla hemliga recept ;)
 
Jag har bokmärktde flesta recept på mobilen så går alltid in där, vilket bara är jobbigt då mobilen släcks hela tiden och man kanske vill använda den till annat under matlagningen. Så perfekt att bara ta fram denna boken och ha allt samlat!
 
 
 
 
Kommer inte bli mkt recept på kött, eller kanske bättre att skriva recepten där så byter jag bara ut det till quorn/soja. Finns ingen vegetarisk katergori vilket är synd. De kanske tror vi är kaniner och ska ha de på grönsaker?
 

Födelsedag

Idag fyller Danny 29 år! Så gammal han börjar bli, jag är ju bara 25.
Jag har lagat en av hans favoriträtter som jag aldrig gjort innan, ceviche, just för att det är fisk som inte blir tillagad, ligger med citron och kryddor i många timmar. Men många säger den är väldigt god, kanske borde smaka?
Så den rätten kommer han ovetandes få på jobbet. 
han ringde nyss och sa den va väldigt god, godare än hans mammas, bättre betyg kan man inte få hihi! 
Tänkte jag dra iväg sen och köpa en sån där superstor chokladboll som jag ska sätta ett ljus i, de säljer såna i stan. Ingen mening jag bakar för då äter jag hälften själv.
Sen i helgen får vi fira han med tårta med släkten.
 
Jag gillar att pyssla så gjorde ett kort till han, men har inte så mkt pysselsaker hemma så man får ta det man har :)
 
 
 
Får hoppas han inte läser detta nu  ;) Men han brukar inte läsa min blogg

Duktig Vincent

Vincent va väldigt duktig igår! Han låg i gungan, sen va han med mig i soffan på kvällen och va jätteglad, han älskar när han får stå upp! Går kanske installera en sån där hoppgunga när han kan stabilisera huvudet helt. Det skulle han gilla!

Sen åt han och somnade vid 22.00 typ, sen sov han till 8.00 på morgonen utan att ha ätit på hela natten. Sjukt han kan sova i 10 timmar utan mat. Då hade han ändå sovit hela eftermiddag och kvällen. Och även nu ligger han i gungan och sover. Min lilla slöfock!
 
Nu ska jag snart ner till stan och fixa lite. Får se om jag testar de stövlarna på scorett :)
 
 

Dålig mätdag

Idag va det mätdag, men förväntade mig inte så mycket resultat vilket kanske vore de bästa. Har bara gått ner 1cm runt rumpan vilket jag egentligen inte vill hehe! Jag har kanske byggt mer muskler de senaste två veckorna men det är svårt att avgöra. 
Jag ändrade ju mitt träningsschema efter den förra mätningen så jag har två vilodagar i veckan och kör mer cardio och kör bara igenom kroppen en gång i veckan. Om jag inte har resultat efter nästa mätning går jag över till 6 dagars träning igen där jag kör igenom kroppens muskler två gånger istället o har mindre cardio. Har läst att cardio är den sämsta fettförbränningen, tror styrketräning är det bästa för att bli smalare och fastare. Däremot har mina armar blivit större när jag spänner, tricepsen är rätt stor, o jag vill ju inte bli större eller bullig utan vill ju bli smalare överallt. Så hoppas inte armarna fortsätter bli större utan att fettet minskas istället så de blir smalare. Men det är verkligen assvårt att få smalare armar! Känns omöjligt. 


Magen har iaf mått mer muskler. Trots den inte blivit smalare har den blivit liite fastare. Men har fortfarande komplex över den när jag sitter ner eller böjer mig framåt. Då hänger all hud o den blir dubbelt så stor, o då överdriver jag inte. 



Ryggpass

Idag tränade jag rygg och axlar. Tycker nog det är det roligaste passet då jag dels slipper cardion och då jag gillar göra ryggövningar. Sen är det lätt att köra slut på musklerna o få den där brännande känslan. 

Jag ökade lite tyngd på marklyft och tog 35kilo 10-12 rep x 4 inklusive stången. Men jag känner inget i ryggen utan bara i händerna typ. Svider så när man håller den tyngden, har fått förhårdnader trots handskar. Måste införskaffa ett par bättre handskar snart. De har ju redan spruckit vid tummen. 

Dagens mat:

Frukost: fiberhavregrynsgröt

Lunch: chorizogryta, sallad och matvete

Mellanmål innan träning: 200g kvarg med hallon och proteinpulvet och 2 finncrisp med tomat och gurka

Mellanmål efter träning: Proteinpannkakor en barabelost

Kvällsmat: Chorizogryta igen med ris

Lätt man äter när man är uttråkad. Men jag har alltid nåt att göra så blir aldrig att jag småäter längre :) Lättast är det när man sittet framför tvn, så undvik tvn ;)




Formbilder 3.5 månad

Det är 15 veckor imån sen Vincent föddes. 15 veckor!! Samtidigt är ju 15 veckor inte mycket om man tänker hur mycket min kropp har återhämtat sig. Kroppen är rätt fantastisk, att den kan föda ett barn, och sen dra sig tillbaka såpass fort. 
 
 
 
Mina lår blev ju bastanta i slutet av graviditeten
 
 
 
 
 

Vinterjacka

Jag älskar min vinterjacka som jag köpte på Zara förra året. Detta är den varmaste jacka jag har så den är på gränsen till för kall när det är många minusgrader ute. Men den är tjockt fodrad och har en pälskrage på insidan plus en avtagbar luva. Denna är perfekt att cykla med för det går dra upp kragen så den täcker öronen :)
Kikade på hemsidan men den verkar iaf inte säljas mer. Egentligen tycker jag det är trist och skriva bra om plagg som ni ändå inte kan köpa, ännu värre är de bloggar som lägger upp outfitbilder och har modebloggar där de inte skriver var plaggen kommer ifrån, är främst därför jag läser såna bloggar och för att få inspiration.
 
 
 
 
 

Klänningperiod

Nu när magen äntligen börjat försvinna så är klänningperioden över. Tycker nästan det ser för fint ut att ha svarta strumpbyxor under och gillar inte att ha leggins under. Så klänningar får jag ha vid fina tillfällen, som sällan är, jag som nästan aldrig festar klär bara upp mig vid jul, midsommar och nyår haha! 
 
Denna blå klänning köpte jag på en nellyrea för typ 50kr :)
 
 
 

Videofyme

Varför har jag inte skaffat videofyme innan? Jag har alltid laddat upp videos på youtube innan men det är ju bättre o ha ett konto på videofyme.
Går ju även ladda upp genom mobilen!
Tänkte att jag kunde göra några videos på träningsövningar som jag gillar :)
 
 
 Simba gillade inte när vi skulle passa honom

Månadsbild

Den 9 varje månad tar jag en bild med mina skinnbyxor och samma bh, man ser lättast om de är samma kläder. 
Detta är verkligen en morot för mig att se utvecklingen såhär konkret. Det är bara två månader mellan bilderna och jag är nyfiken hur långt jag kan gå, hur vältränad kan jag få kroppen om ytterligare två månader? Eller stannar jag av mer och mer destu närmare man kommer sitt mål? Brukar va så, destu smalare man blir destu svårare blir det. 

Detta gör iaf att jag bara vill fortsätta, träningen är lätt att genomföra, har inte känt nån gång att jag inte orkar eller har lust utan jag längtar till gymet.
Sen är det mycket roligare när man inte tränar samma sak varje gång som jag i princip gjorde innan, nu är det en ny muskelgrupp för varje dag :)
Det är kosten som är det svåra, att inte falla för allt gott som finns där ute, helgerna är värst för man har i huvudet att då ska man äta gott. 
Sambon fyller år imån o kan tänka mig hans mamma kommer bjuda på det ens o de andra. Får ta små små bitar ;)



Bebiskläder

Är väldigt kul att shoppa bebiskläder! Men det är synd det ska va så dyrt, kostar nästan lika mycket som kläder i min storlek och då är det ju mycket mindre tyg. Men jag hade fått en kupong från Kappahl där jag fick en body gratis och sen 25% på valfri vara :)
 
 
Älskar kläderna från newbie!
Men såg att ena strumpan saknar såna svarta prickar under, tur han inte kan gå än så de är nödvändiga :)
 
 
 
 
 
 
Köpte även denna bodybutter i lukten moringa. Luktar supergott och lukten håller i hur länge som helst. Kände lukten hela natten och morgonen :)
 
 
 

Want this too

Jag hade tänkt köpa ett par nike free run till gymet och såg dessa!! Men hittat ingen sida som säljer dom. De kom ut förra året tror jag så de säljs kanske inte mer. Eller är de nån som sett dom nånstans? :)


Nu ska jag iaf äntligen få sova. Har försökt få Vincent lugn i nån timme. Han har ju sovit hela kvällen så han va rätt pigg :P


Want this!!

Ni va några som tipsade om ett par stövlar på Scorett som liknade de från Ellos, kikade på deras hemsida och de är ju ursnygga! Nu måste jag ju nästan ha dom, om de nu sitter snyggt. Men varför ska de kosta 1500?.. Det är ju typ en fjärdedel av soffan jag försöker spara till haha! Men jag ska oavsett införskaffa mig ett par sköna stövlar i år och bättre o köpa ett par riktiga man är nöjd med och vill ha flera år. Men 1500kr är mkt just nu för ett par skor..
Får se hur mycket pengar som kommer nästa månad, sambon pratade om att köpa stövlar till mig, får lägga dessa i min önskelista då ;)
 
 
 
 
 
 
 

En bra dag idag

Idag har det varit en väldigt bra dag när det gäller min mat. Vissa dagar känns det som man fuskat mkt trots om det bara skulle va nåt finn crisp extra. Får hoppas man inte blir besatt haha! Men idag känner jag mig nöjd och har inte småätit nåt eller ätit massa frallor utan hållt mig till mina mål. 
Jag vägde mig idag just för jag trodde jag hade gått ner lite, men blev väldigt förvånad när vågen visade + 2 kilo!?
Antingen är det fel på vågen, eller har jag byggt vääldigt mycket muskler på en vecka (inte så troligt), eller har mina fusk lagt sig direkt på kroppen. Jag åt ju rätt mkt skit i helgen, men kan det resultera i 2 kilo? Jag har ändå vägt mig nästan samma tid på dygnet som tidigare, hade tömt mig på vätska 3 gånger på gymet och hade ätit lite innan. 
Får hoppas jag väger 61 igen snart, vill ju ner i vikt, inte upp!
Samtidigt bör man inte väga sig alls, blir bara fel och man blir lätt besviken, för kilorna kan va så mkt annat än fett.
 
En sak som jag märker stor skillnad på trots jag styrketränat en sån kort tid, är mina armar. Fått mycket mer muskler där, även bicepsen har vuxit åt sidan vid insidan av armen plus att när armen är avslappnad så dallrar inte gäddhänget lika mkt ;) De är inte smalare än men de är iaf fastare o har mer definierade muskler än tidigare. Har även blivit starkare!
 
 
Idag blev det ett triceps och cardiopass.
Idag gjorde jag dips med "bara" 30 kilos hjälp. Ska försöka minska 5 kilo för varje vecka och se hur det går :)
 
Mina traditionella toalettbilder haha!
Det är väldigt svårt att fota för man skakar nästan alltid i armen så de blir oftast suddigt
 
 
Dagens mat:
 

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med banan och kanel, sååå gott!
Lunch:   Linssoppa med 3 finncrisp och smör
Mellanmål: Proteinpannkakor med röra gjord på hallon, kvarg och vaniljpulver
Middag: Chorizogryta med bönor, matvete och sallad. Supergott!!
 
Det känns rätt lite att bara ha 4 mål mat, men det beror på att jag oftast går upp vid 10 och sen äter jag va tredje timma. De dagar Vincent går upp tidigare brukar det bli ett extra mellanmål
 
 
 
 
 
 

Bilder på oss

Känner inte jag har så många bilder på mig och Vincent. Inga riktiga bilder utan mest kamerabilder eller sånahär i spegeln. Får be sambon ta mer bilder på oss, och vill ha mer bilder på oss tre. Får väl ta självupplösaren nån gång och ta lite familjefoton :) Jag är väldigt petig med bilder och tar gärna bilderna själv :P Om sambon ska fota tar han 1-3 bilder sen är det klart enligt han, men blir bilderna bra? Ne väldigt sällan, behövs minst 10 bilder för att få en bra :P
 

Efter jag fotat dessa bilder igår va jag iaf vääldigt trött i armen, man fick ju hålla han i en arm rätt länge hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chynnadolls

Fick ett mail från Katsumi idag att de har 40% rea på hela sortimentet. Så tänkte bara tipsa om det.
Man anger koden FB40 i kassan och gäller tills torsdag. Är inte precis nån bikinisäsong nu men om man ska utomlands så är det ju perfekt! :)
Nästan så jag vill köpa en bikini, är massa jag vill ha därifrån! De är iaf supersnygga och har en scrunchbutt där bak.
 
Här är denna bikinin
 
 
Här är denna bikinin


Skulle vilja ha denna bikinin! Så snygg!
 
 
 
 

Tänderna eller bara otålig?

Det är så himla svårt att avgöra varför de skriker/ gnäller ibland. Om han bara är gnällig och irriterad eller om han faktiskt har ont. Man hoppas ju på det förstnämnda. Vincent va väldigt gnällig igårkväll och vi testade ge han Alvedon, vet inte om det hjälpte men jag fick han att somna tillslut.
Men han gillade inte alvedonet. Han fick typ en chock när han svalt och sen kände smaken. Det är ju väldigt starkt och ingen smak han är van vid så han gallskrek efter och gjorde många konstiga miner. Hoppas vi slipper ge det på ett bra tag.
 
 
 
 
 
 
Verkar som han hade ont när jag filmade detta :/  Som att han skriker av smärta, känns som det är nån tand som börjar gro där inne nånstans. Har iaf inte känt några knutar i munnen.
Men det är jobbigt när de har ont när de är så små, de kan lixom inte göra nåt eller säga vad som är fel..
 
 

Besökare

Igår hade jag väldigt många besökare. 
Men är fortfarande nyfiken var all extratrafik kommer ifrån?:) 
Tycker iaf det är väldigt kul att det är många som kommit in på min blogg! :)




Ben

Benen har ju kommit lite efter när det gäller mina framsteg, de har inte minskat mycket i mått. De har blivit mycket fastare men vill ju också ha smalare ben. Men nu känns det som de blivit det, jag får på byxor lättare osv, men vi får se vad måttbandet säger på torsdag. För måttbandet ljuger aldrig ;)
Det är också svårt att jämföra bilder, då vinklar, ljus och hur man står påverkar väldigt mycket. Men det ser ut som de är lite smalare. Kanske ska ta en bild med samma trosor och att man visar hela låret. Men det får bli på torsdag :)
 
Skiljer en månad på bilderna
 
 

Kvalitetstid

Det blir väldigt lite kvalitetstid med sambon. Vi tränar väldigt mycket båda två, så vi byter av varandra direkt efter hans jobb, sen är det matlagning, städning, datorn osv. Så det blir sällan vi gör nåt vi två, och då gälls inte att vi sitter i var sin sida av soffan och tittar på tv (sitter med våra mobiler). 
Men idag va vi på stan, tänkte först vi kunde powerwalka ner med vagnen men det ville inte sambon så det fick bli bilen. Vi öppnade ett sparkonto åt Vincent som vi förde över lite pengar på, köpte lite kläder åt han på Kappahl, visar det imån. Sen köpte jag en bodybutter på bodyshop, vi går ju åt kallare tider och då blir jag så himla torr.
 
På bodyshop fick man en lapp där man kunde få gratis kaffe och kaka på konditoriet framför så vi satte oss där och mös lite. Va väldigt skönt väder trots de va ruggigt. Så idag blev det en liten kaka, nånting är emot mig och att äta nyttigt, när det är gratis är det svårt att säga nej ju!! ;)
 
 
Dåliga mobilbilder blir det idag!
 
 
 
Dagens mat:
 

Frukost: Smoothie och en kaffe
Lunch: Laxpasta
Mellanmål: Frallor med tomat
Kvällsmat: Kaseinpudding med hallon och 1 fralla (Kanske tar den sista senare) ;)
Övrigt: Ett chokladsnitt och en kaffe med mjölk
 
En halvbra dag idag, frallor borde jag egentligen baka på helgen som en lyxig frukost men de är ju så goda :)
 
 
 
 
 

Rast

Att ta hand om en bebis är ett heltidsjobb, eller det är mer än ett heltidsjobb, att vara föräldrar är ett jobb man har 24/7 med lite avlastning då och då. Samtidigt som det är det bästa jobbet som finns så är det ju också väldigt krävande och det behövs mycket ansvar. När Vincent sover ser jag lite som raster, att då kan jag göra saker som jag inte kan annars (ibland blir man störd på rasterna och får hoppa in). Idag när han somnade så gjorde jag de goda frallorna igen. Städningen, tvätten och disken hade jag hunnit på morgonen :)
 
Det är så skönt att ibland får sitta i lugn och ro och äta, att kunna baka nåt, fixa hemma, de sakerna uppskattarna man ju inte innan utan det tog man ju för givet. Vincent har ju blivit en helt annan bebis den senaste tiden. Tills att tycka mammalivet är lätt som en plätt till att känna att bägaren lätt rinner över ibland. Tålamodet testas varje dag och det är nåt man inte bör ha för lite av :P Han gnäller mer än han är tyst, vill gärna inte ligga ner om han inte ska sova, vill gärna bli buren hela tiden eller pratas med, småäter gärna, tar gärna napp men tappar den hela tiden.
Jag ser de första månaderna som nåt ovanligt, att han va ovanligt lugn och harmonisk, så han är nu känns mer vanligt och såhär är nog de flesta bebisar tillslut. De kräver mycket och det är bara att vänja sig :P
 
 
Receptet hittar ni under kategorin recept under inlägget nyttiga frallor.
 
 

 
.

Vincent i bilder

Jag har ju tagit väldigt många bilder på Vincent hittills. I hans mapp i datorn är det 600 bilder! Sen har jag ju lite andra mappar som sommarmapp, stugan mapp där det finns mer bilder ;) Hur mycket bilder kommer jag ha egentligen när han är 1 år? Kanske får rensa lite. Jag raderar ju många bilder som inte blir bra så har egentligen bara bra bilder haha! Så det är svårt att välja ut sina favoriter. Men jag valde iaf ut en favorit på Vincent för varje ålder. Har ju gjort mappar för varje vecka typ :P Har inte för alla veckor men nästan. Men sen när han inte utvecklas lika mycket får det bli månadsvis.
 
Finns ju sååå många fler fina bilder på Vincent, men dessa är några bilder som jag gillar lite extra, inte av kvaliten på bilden utan för man fastnat mer för dessa. Så ni har redan sett alla dessa bilder innan då jag alltid lägger upp alla bilder jag gillar :)
 
 
 
2.5 vecka
 
4 veckor
 
5 veckor
 
7 veckor
 
8 veckor
 
9 veckor
 
 
 
10 veckor
 
11 veckor
 
12 veckor
 
 
 
13 veckor
 
 
 

Te amo mi amor!
Älskar dig! <3

Äta själv

Vincent har ju hittat sina händer minst sagt. De är ÖVERALLT. De flyger och viftas och han slår sig i ansiktet och stoppar in dom i munnen :P Han har väl inte full kontroll över dom än men ibland kan han bara sträcka upp armarna och titta på sina händer :) Sen när man visar han nåt tar han fram händerna och vill känna. Fågeln är perfekt då den prasslar :)
 
 
Han vill också hålla flaskan själv, snart kan han väl ta upp den själv och äta när han känner för det!
Vi matar sällan Vincent utan han äter oftast själv i spjälsängen, då han nästan alltid somnar efter, och när han inte vill ha mer tar han alltid bort huvudet. Jag ser inte det som nåt problem att han äter själv, närhet får de som mycket av annars så det är inte mer viktigt just vid matstunderna. Är nog för att vid amning blir det ju mkt närhet och är nog många som ser som en självklarhet. Fast detta har alltid funkat för oss och han har aldrig klagat utan äter sig nöjt :) Sen är det samtidigt väldigt smidigt för oss för det är den stunden man vet man har tid att fixa annat, man är inte låst på samma sätt som när man ammar. Helt okey om amningen hade funkat och han va klar efter 15 min, men jag hade inte haft tålamodet att ligga 30-45 min och ammat va tredje timme 24/7 som vissa får göra, men det är grymt av de som gör det och orkar göra det i 6 månader eller mer, cred till er!
 
 
 
 

Frossarhelg

Detta har varit en riktig frossarhelg!! Har dåligt samvete över det men nu är det en ny vecka och nya tag!
Jag känner jag fått tillbaka mitt sockerbehov mer och mer, tror det beror på att mensen kommit tillbaka. Även humöret är helt upp- och ner. Undrar om det beror på ppillrerna. Kanske borde testa några andra. 
Vill ju inte ha nåt sockerberoende, eller humörsvängningar, men man får lätt mersmak. Kosten är ändå det viktigaste. Får se hur mätningen går på torsdag. Har inte så stora förväntningar när man fuskat såhär mkt. Men tränar iaf 5 dagar i veckan och kör tungt, äter bra resten av veckan så nåt har säkert hänt :) 

This month choices 
is next months body!



Instagram

Jag har aldrig gillat instagram innan, förstod inte påängen när man hade facebook. Men nu är man helt fast! 
De flesta jag följer där är fitnesssidor som jag inspireras av och lägger även upp bilder själv på min utveckling. 

Känns som de som känner mig bara tycker man är ego som lägger upp magbilder eller träningsbilder osv, därför tycker jag nästan det är bättre okända följer en som har samma mål, blir inspirerade eller gillar träna som jag. 
Man blir väl lite skadad med när man ser lättklädda fitnessbilder hela dagarna haha, så jag ser inte det som konstigt att lägga upp magbilder tex. 

När man ser en skillnad på sin kropp, att man kommit ett steg längre, tycker jag det är väldigt kul att då visa det. Tänker inte gömma mina framsteg utan visar gärna upp dom :P 


Jag heter malinsasha på instagram om ni även vill följa mig där. 






Fler besökare

De senaste veckorna har jag fått många fler besökare, drygt 100st mer. Man är alltid nyfiken vilka ni är och hur ni hittade hit?:) Men just ikväll har det blivit vääldigt många fler. Sist när statistiken ökade va när jag kom upp på synas på blogg.se, men verkar inte som min blogg kommit upp där igen så hade varit kul o veta var ni alla kommer ifrån? :P
 
Är iaf kul ni läser och gillar min blogg, vad hade jag varit utan mina läsare?:) 
Det är också mycket roligare att uppdatera när man vet det är många som läser. Det är tråkigare att läsa bloggar som sällan uppdaterar. Blir att man glömmer gå in tillslut, varje gång jag loggar in på en blogg hoppas jag på att det kommit upp nåt nytt inlägg :) 
 
Skaffade appen bloglovin, aldrig följt bloggar därigenom men det är ju väldigt smidigt. Då kommer alla olästa inlägg upp och man kan samla alla bloggar man följer :) 
 
 
 
 
 
 


Precis



Stövlar

Detta året hade jag tänkte införskaffa några snygga stövlar att ha i vinter. Har bara boots just nu och inga finare skor. 

Dessa stövlar på ellos är väldigt snygga och man kan få 40% rabatt. Men det är såå svårt när omdömerna är så olika. Man orkar ju inte returnera. Men snygga är dom!!





Tidigt pass

Idag va jag på gymet redan vid 9 imorse. Tänkte att det nästan skulle vara tomt då men istället va det mer folk än nånsin. Alla crosstrainer och löpband va upptagna. Men det är ju bra att många går till gymet än o va hemma o ligger bakis en söndagsmorgon :)

Körde biceps, cardio och lite mage idag. 


Preacher curl: 7 kg 12 rep x 4
Biceps curl:    7 kg 15 rep x 4
Overhead cable curl: 15kg 12x4
Cable hummer curl: 25 kg 12-10 rep x4

Cable crunch: 40-45 kg 12 repx 4
Plankan 1min x 2
Sen den övning jag rekommenderade igår. 

Crosstraining - 500kcal


Nästa vecka ska jag öka till 8 kilo i hantlar och se hur det känns. Blir spännande hur tungt man orkar tills året är slut. Minns innan graviditeten när jah inte körde så seriös styrketräning, då tog jag 4-5 kilos hantlar och tyckte det va tungt. 

Det blev kroppsstrumpan idag ändå! :)




Stor kille

Igår hade Vincent bajsat ner heeela ryggen! Skojjar inte när jag skriver att det va bajs nästan ända upp i nacken. Jag kan inte förstå hur det kunde åkt upp så högt? Har aldrig hänt innan. Sen när jag torkade av han så kissade han mitt i allt så det blev badet med pappa :) Han gillar verkligen att bada, det va första gången han badade i badkar. Då kunde han flyta omkring lite mer :) Blir lättare sen när han kan sitta själv, de blir så hala i vattnet. Måste bara köpa ett sånt halkskydd och massa leksaker!
 
Minns när man va liten hur mycket man gillade att bada, med alla sina leksaker, skum och bubblor :) 
 
 
 
 
 
 
Undra om han kommer ha lite lockigt hår? Danny har ju det när det är längre.

Ny design

Igår gjorde jag en design jag velat göra väldigt länge. Såhär hade jag det när jag gjorde de på salong som då va min favorit. Ser faktiskt ingen skillnad från de jag hade då, förutom att det är lite mindre glitter, men med två lager hade de varit identiska :) Sen har jag filat ner mina naglar lite innan de går av helt. De har gått av en bit på 3-4 naglar så hoppas de växer ut fort så de blir hela igen :)
 
 
 
 
 

Monster under sängen

Jag förstår inte varför men hur kommer det sig att man aldrig får bort monstertankar? Jag har inte precis varit med om nåt monster i min barndom vad jag kan minnas ;) men hjärnspökerna är fortfarande kvar. 

Är jag den enda som blir stressad när man sätter ner fötterna jämte sängen när det är mörkt, och får en känsla av att nån kommer ta tag i ens ben? 

Eller tycker det är obehagligt att ha en fot/ben utanför tecket? Jag klarar inte av det, iaf inte om benet är nära sängkanten. 

Jag har börjat vänja mig nu, men i början va det lite småjobbigt att gå upp på natten och värma en flaska i köket. Är väldigt mörkrädd och när man kommer nerför trappan är de stora fönster runt hela huset. Sen har vi en utomhuslampa som lyser upp sådär läskigt. Så nästan varje gång måste jag titta där och inbilla mig att de ska stå nån där i trädgården mitt i natten, tänker mig typ hon i the ring haha. Men försöker direkt få bort hjärnspökerna o går försiktigt upp till frizonen där sambon ligger utan o stressa upp mig. För då blir man ännu räddare. 

Jobbigare nu på vintern för det blir mörkt så fort. Då kommer de även va mörkt till 8 på morgonen o då är jag hemma helt själv. Jag skulle nog dö av panik om det nu skulle stå nån i trädgården :( Eller om nån skulle greppa mitt ben vid sängen. Men VEM skulle ligga under sängen o greppa mitt ben? Inte den bästa överfallsplaceringen om man säger så. 
En annan sak jag ALDRIG skulle kunna göra är att sticka ner huvudet o titta under sängen :S Drömde en gång att jag gjorde det o då låg de en med en kniv och skar mig i halsen..  Såna drömmar glömmer jag aldrig, trots det säkert va 15 år sedan. 




Formbilder

Alltid kul att jämföra sen innan graviditeten. Såå långt är det inte ifrån men samtidigt är jag låångt ifrån mitt mål. Man är ju inte alls så fast om magen som jag va då, den va helt platt, dock knappt några muskler. 
Man kan ju inte säga jag har mycket muskler nu heller. Som bilden nedan när jag spänner ryggen, hmm ser mest ben haha. Men kul sen och jämföra om nån månad om det blivit mer muskler :) Jag är ändå sjukt glad jag kommit en bra bit på vägen!
 
Vänster bild - Cypern förra sommaren
Höger bild - 13 veckor efter förlossningen
 
 
 
 
 
 

Cardio och mage

Blev ett bra cardio och magpass idag. Jag har en gång i veckan där jag kör mage ordentligt, men jag kör nästan alltid magövningar de andra passen med. Men på lördagar är det bara fokus på mage och cardio. 

Passet började med 30 min crosstraining -400 kcal, sen 5 minuter roddmaskin. 

Sen gjorde jag burpees, det är en riktig pulshöjare, man blir supertrött efter dom. Räknade inte riktigt men det blev ca 5 set med 4-12 stycken sen resten av passet olika magövningar, bland annat vanliga och snea situps, plankan, sen en övning på boll och sidan av magen med viktplatta. 
Jag har svårt att känna ordentligt i magen då man inte lyfter på samma sätt som med tex armarna. Men min favoritövning för magen är den på bilden nedan. Vet inte vad den kallas? 
Men jag håller fast i en pinne bakom huvudet och kör raka ben och sen pressar dom uppåt och tar med rumpan. Med den känner jag i hela magen. Rekommenderas! Men man får köra rätt många gånger tills man känner, iaf jag. Kör 4-5 set. 





Body science proteinshake i smaken päronsplit. Mums! 




Mums

Jag har verkligen min mobil full med snygga kvinnokroppar. Om nån skulle se mina bilder i mob hade de väl trott jag var lesbisk :P 
Men om jag ser nån snygg kropp på instagram så tar jag en skärmdump!

Här är lite inspirationsbilder. De behöver inte va massa muskler utan räcker o bara va fast :) 





Björnen Vincent

 
 
 
Tycker detta är den sötaste videon jag tagit på Vincent! Han älskar stå upp mot soffkanten. Testa det om ni har en bebis på runt 3 månader. Vincent tycker mycket om att stå upp, han viker inte benen längre utan kan stå i stort helt själv så länge man håller i han så han inte ramlar. Man behöver knappt hålla upp han :) Så att sätta han mot soffan är perfekt. Han kan välta ibland, men man får passa honom, vem vet, han kanske klättrar över kanten snart :)
Sen har man bra syn över allting som han gillar. Han är inget stort fan av att ligga ner helt plant. Så babygymet har knappt används. Sen så fort vi har babygymet på golvet (där det bör ligga) kommer Sasha och lägger revir. Så den har vi nu fått tvätta 3-4 gånger.
 
 
 
Han är en björn ingen gris
Sen har han så sött ljud när han ler haha!! <3
 
 
 
 

Bloggfel?

Är de fler än jag som tycker min blogg ser konstig ut när ni går in här? När jag går in från mobilen är headern mitt vardagsrum och min rumpa är överallt i bakgrunden haha. Men när jag loggar in på datorn eller via appen ser det normalt ut..






Tänder

Nu vet vi nog varför Vincent skrikik så mycket, det har nog med tänderna att göra. En annan på Dannys jobb sa att deras son skrek för det o han är lika gammal som Vincent. Så nästa gång får vi ge han alvedon. Om det nu är det, vi vill ju inte han ska ha ont. Om vi vetat det hade vi ju gett han alvedon för att se om det hjälpt. Han biter även väldigt mkt på sina händer och dreglar mer, kan också va därför han äter sämre för han har ont/kliar i munnen. 
Tycker bvc är dåliga på att informera om saker. De har egentligen inte informerat om nånting nästan, vi sa sist han äter sämre men hon sa inget om vad de kan bero på. 
De har inte berättat nåt om utvecklingsfaser heller, även när man är gravid fick man inget info om tiden efter förlossningen, hur kroppen kan påverkas o vad man ska förvänta sig. 
De fokuserar nästan bara på amning, som om det är den största o viktigaste delen i hela föräldrarrollen, men det är så mkt annat man skulle va påläst om. 
Men nu vet man bättre till nästa barn :)







Kostschema

Jag försöker att komma ihåg att skriva i vad jag äter varje dag, annars glömmer man lätt dagen efter.
Jag försöker äta mer kalorisnålt de dagar jag inte tränar som jag skrivit tidigare, och idag har det varit en vilodag. Men imånbitti blir det cardio och mage. Jag kör cardio lördag, söndag och tisdag och jag tycker cardio är den tråkigaste träningen. Just för att det är lite tradigt att stå på en crosstrainer i 40-50min, men om några veckor igen ska jag testa att jogga så får vi se hur det känns. 
 
 
 
Frukost: Smoothie och en kaffe med en skvätt grädde

Lunch: "kött"färssås utan grädde och med bönor denna gång, och liite fullkornspasta
 
Mellanmål:  Kvarg med hallon, linfrön och proteinpulver
Mellanmål 2: Ett äpple
 
Kvällsmat: Kaseinpudding, liten skål naturgodis och två finncrisp med stekt ägg. Blev vääldigt mätt på detta konstigt nog. Men det beror nog på nötterna :)
 
 

Är fortfarande fascinerad hur mycket jag ändrat mina kostvanor, när jag känner jag fuskat mkt så får jag jämföra med innan! Köpte nästan alltid två flaskor stora cola, 1-2 påsar chips, nån choklad, ibland nån munk också på helgerna. Nu blir det en liten påse naturgodis eller en liten påse chips på sin höjd :)
Men imån tänkte vi käka ute, antingen pizza eller så testar jag falafeltallrik med pommes ;) Så får se om det blir nån godis, för känns som att man antingen äter en fettig middag, eller nyttig middag och sen nåt syndigt efter :)
 
 
 
 
 

Sådan far sådan son

Igårkväll va Vincent väldigt skrikig igen men efter flera timmars skrik däckade båda i soffan :P

Han stoppar in händerna i munnen hela tiden o biter väldigt mkt, funderar om det har nåt med tandköttet o göra? Kanske kliar eller gör ont. Eller har han bara hittat sina händer o gillar att ha de i munnen :P 





Minns ni?

Minns ni känslan när ni såg plusset på stickan?
Såå pirrigt och spännande, vilken resa man började efter man såg plusset. Och hur ivrig man kände sig att berättade för alla. Vi höll oss bara 1-2 veckor innan vi berättade om jag minns rätt.
 
Jag blev gravid på tredje försöket, som kändes som en evighet, men när väl mensen uteblev en vecka så steg hoppet upp och man va så förväntad när man skulle testa sig dagen efter. Känslan att veta nåt börjar bildas i ens kropp är väldigt häftig :)
Sen längtade man tills magen började synas, för då kunde man verkligen se att nåt växer inom en, och när man kände första sparken, en underbar känsla!
 
 
 
 

Pomsky

Jag har alltid velat ha en pomeranian. Men nu såg jag det finns en blandras, Pomsky som är en blandning mellan pomeranian och husky. En sån skulle man ju gärna haft!! Men verkar inte som de finns uppfödare i Sverige. 
Huskyn är ju såå fina och tänk en sån fast i fluffig och liten form :)


Blir inte större än såhär


Men pomeranian är med sååå fina!! Liten bomullstuss 


Så liiten

Man glömmer fort hur små de verkligen va! Han va ju rätt stor när han föddes, 4053 gram, men ändå såå liten!
Har märkt att Vincent fått lite ljusare hår sen han va nyfödd. Så det såg nästan ut som han hade mer hår då :P

Sen såg han rätt mager ut, spädbarn har ju inte lagt på sig så mycket fett då, men nu har han mycket hull att gosa med :P Han va också väldigt rödflammig och hade plitor över hela kroppen (hormonprickar), hans huvud va även spetsigt på ena sidan då det blev en svullnad där när han föddes, låg snett. Men nu är det helt borta. Nu är han platthuvud istället hehe. Tänkte beställa en kudde från minimundus som jag hoppas tar bort hans platta huvud. Är ju bara ena sidan då han alltid legat på samma sida. Svårt att vänja han att ligga på andra sidan, huvudet har ju formas så han ligger bäst så ju :P
 
 
Han är bara en bebis med ögonbrynen börjar redan bli buskiga haha, precis som pappas!
 
 
Han hade endel gulsot, men sån tur va så va det en liten grad så slapp ha han vid UV ljus.
 

2 månaders träning

Sen jag tog den första bilden nedan är det snart 2 månader. Det va strax innan jag började träna hemma med hantlar, åka inlines och gå powerwalks, och 5 veckor sen jag började köra seriöst på gym. Men det som påverkat min utveckling mest tror jag är tack vare kosten. Småäter aldrig, äter va tredje timme, inga stora portioner och kalorisnålt. Jag har tagit bilden i nästan samma vinkel och man ser jag har en bättre hållning och magen ser inte ut o "hänga" likamkt. 
Det blir spännande o jämföra när det gått tre månader till, alltså ett halvår efter förlossningen :) Då tror jag att jag kommit i en såpass bra form att jag kan känna mig som jag igen och sen bygga vidare från det :) För jag är inte ute efter att få tillbaka kroppen innan förlossningen, jag är ute efter så mkt mer, att bli stark, få mkt muskler, bli riktigt fit och inte bara smal. För älskar se resultaten. Man blir stolt över sig själv att man klarar det, att man hela tiden närmar sig sitt mål :)



Körde ben och rumpa igår, men skippade knäböj och utfall som jag tycker är de bästa övningarna. Men tror de är pga de övningarna jag fått ont i knäna. Blev knappt en timmes träning. Tränade sent på kvällen så va rätt seg, sen skrek Vincent där hemma så då behövdes jag mer där. 
Jag ökade vikterna ett steg till i benpress och vadpress, men jag känner mer i låren på bensparken, där bränner det som faan! Ett tips när ni kör benspark som många gör fel, det är att gå långsamt tillbaka och att man inte släpper fort när man är rakt ut med benen. Utan när benen är utsträckta ska man hålla emot därifrån. Det är där det är som jobbigast. Annars tar det inte alla muskler som man ska. Om man sparkar upp i 1 sek så håll tillbaka i 2 sek osv. Viktigt med att det är ca 3 fingrar mellan knävecket och dynan plus att kudden sitter en liten bit upp på vaden så man slappnar av i fötterna. 

Idag har jag iaf väldigt mkt träningsvärk i rumpan, är oftast där jag får mest träningsvärk 

Körde plankan 3 gånger mer. Första gången kändes det som jag kunde stå hur länge somhelst. Sen fick jag in spänningen precis rätt kände jag, gäller att dra upp magen mot naveln om ni förstår vad jag menar. Man spänner den uppåt. 




Vänner

Nu har Vincent och Giggs äntligen blivit vänner :) Han lät tom Vincent ligga på honom och använda hans svans till en halsduk.
 
Snart får ju Vincent knappt plats på skötbädden längre! Han har blivit så lång, tror han nästan är 64cm nu.
 
 
 
Ska bara slå han liiite..
 
hihi
 
 
 

Statistik

 
 
Jag lägger ner väldigt mycket tid på min blogg, sen tar det ju mycket tid att fota och komma på inlägg. Men jag tycker det är väldigt kul att blogga och det är väldigt kul att kunna titta tillbaka och ha bilder på ens utveckling, på Vincents utveckling osv. Jag hade aldrig tagit så mycket bilder på mig själv om jag inte hade bloggen, men jag är glad jag har så pass mycket bilder på min kropp ego, så jag kan jämföra :) Sen att inspirera andra är en stor morot för mig, iaf när det gäller träning och kost. Jag hoppas jag kan få andra att börja tycka träning är lika kul som mig och att det faktiskt går äta gott men ändå nyttigt och få resultat.
 
Jag har haft denna bloggen snart ett år, när jag blev gravid startade jag denna, och besökarna har ökat lite hela tiden vilket jag tycker är superkul, sen har jag fått mer kommenterar på senaste tiden vilket jag också tycker är kul. Jag svarar gärna på era frågor och tar gärna tips från er :)
 
 
Har inte supermånga besökare om man jämför med alla bloggar där ute, men det är ändå sjukt på nån sätt att 220-250 olika personer läser min blogg dagligen, väldigt kul och hoppas den fortsätter öka :)
Sen är jag glad jag har så många söta läsare, ni har verkligen kommit med jättebra råd många av er och stöttat när det känns tufft. Ni känner nog mig bättre än mina vänner då jag öppnar mig mer här :)
 
Igår hade jag nog rekord, nästan 300 besökare. Förutom när min blogg kom upp på synas här på blogg.se, då kom jag nästan upp till 1000 besökare.
 
 
 
 

Leopard

Idag rockar jag mina leopardleggins som jag köpte på bikbok. Fast de har en väldigt dålig passform. De är korta så slutar typ 10-15 cm upp på benet, knappt nån stretch och de är väldigt svåra att matcha. Men kände ändå jag ville ha dom hehe, kostade bara 129kr tror jag de va. 




Sweet home

Igår städade jag igenom hela huset och dammsög. Finns ingen skönare känsla än när det är helt rent och städat hemma! Man kan slappna av på ett annat sätt :)
 
 
 
Ska försöka köpa en ny soffa detta året, sen behövs en ny tvbänk, ny tv och sen hade jag tänkt ha en stor palmväxt i hörnet där vi har tvn idag med en spotlight som lyser upp underifrån
 
 
 
Nu har jag även satt dit röda gardiner i sovrummet :)
 
 
 
 

Dagens lunch

Det blev en ordentlig och bra lunch idag! Fisken från igår med citronsås, haricots verts, sallad och matvete :)

Nu hoppas jag att jag håller mig mätt i iaf tre timmar. 


Sasha va också ett fan av fisken :)



Vincent the bear

Jag har velat sätta på denna mysiga overallen på Vincent sen jag köpte den i våras. Och nu passar den rätt bra, den är lite lång i benen men den funkar :) Önskar jag med hade en sånhär mysig overall ;) Det är så mysigt att bära på han när han har mycket kläder, som att bära på ett gosedjur, man får också mycket bättre grrepp om han än om han är lättklädd.
 
 
Köpte den på ellos. Man skulle kanske köpa en svart med :)
 
 

Healthy food

Som sagt så är ens utveckling ca 70% kost och 30% träning, så maten är den jag försöker sköta bäst trots jag vet jag kan bättre. Men äter fortfarande bra och äter knappt några snabba kolhydrater eller socker, ser till att få i mig det jag behöver och att jag har energi till träningen. Försöker göra så det innehåller fett, kolhydrater, fibrer och protein i varje mål, och då så mkt bra råvaror som möjligt. Om jag vill ha i mig fett så är en avocado, lax, nötter bättre än tex grädde, smör osv.
 
 
Igår gjorde jag en jättegod rätt som verkligen uppskattades av sambon, han sa det va det godaste på länge. Visst är det alltid lika kul att få beröm för sin mat? :)
Jag har kommit fram till att jag har lättare att äta torsk än lax då torsk inte har en sån stark fisksmak, gillar ju inte fisk egentligen. Men igår va det faktiskt gott och åt HELA filen, brukar alltid pilla lite i den så hälften blir kvar.
 
Maten igår (en bra kostdag) :

Frukost: Fiberhavregrynsgröt
 
 
Lunch: Köttfärssoppa plus 2 finncrisp
Mellanmål: Proteinpannkakor med hallon
 
 
Efter träning: En proteinshake
Middag: Torsk med frasigt täcke och citronsås
 
Här är receptet. Jag hade inte haricots verts till utan grillade rotfrukter istället, till det blev det kokt sötpotatis och en citronsås gjord på lättcreme fraiche och kvarg :)
 
 
Bilden på gröten är från idag, körde på banan och kanel idag, väldigt gott och är supermätt nu :)
Tänkte jag skulle skriva hur jag gör min gröt för de som missat:
 
1.5 dl fiberhavregrynsgröt
3 dl vatten
Sätt in i micron i 2 minuter på högsta värmen
 
Sen blandar jag i frysta hallon, linfrön och proteinpulver (body science jordgubb). Sen skär jag banan och strör på kanel. Mums!

Skrik och panik

Jag har alltid skrivit hur lätt Vincent är, att han sällan gråter och blir fort nöjd. Nu verkar det tyvärr ha vänt :( Han gnäller HELA tiden, vill knappt äta, vill knappt sova.Det är riktigt jobbigt och varken jag eller sambon orkar. 
Man vet ju inte vad som är fel heller, han har knappt ätit nåt på hela dagen, kanske 400-500 ml på hela dagen sen klockan 8 imorse, han har knappt sovit på hela dagen. Men han vägrar äta, vägrar sova, blir superarg så fort man lägger han i spjälsängen och det är knappt han är nöjd när man bär han. Sen 7-8 ikväll har han bara skrikit, jag som tyckte det va såå skönt att äntligen inte ha nåt o göra på hela kvällen och bara kunnat ta det lugnt, vilket inte hänt på evigheter, men såklart ska Vincent vända helt och bara skrika.. Nu har sambon tagit ut han med vagnen och ser om det hjälper, för han kunde ändå inte sova när han skriker. Hoppas det hjälper för orkar inte höra skriket mer, det skär i öronen efter flera timmar. Jag hoppas innerligt att detta inte fortsätter, det suger ut all kraft ur mig och sambon.. Misstänker att han är i en utvecklingsfas då han äter så dåligt och är så gnällig. Så hoppas det går över snart. För det går inte beskriva sin frustration när inget hjälper på flera timmar..
 
 
Detta är verkligheten och det är ibland jobbigt med barn, men samtidigt är det nåt man alltid vetat om och försökt förbereda sig på. Men tror inte det är så lätt att förbereda sig på hur det kommer kännas. Det är inte fysiskt jobbigt när de är missnöjda, att man kan få bära dom i evigheter, det är mentalt jobbigt när man inte lyckas som mamma att få sitt barn nöjd, att inte veta vad som är fel så man kan fixa det.
Alla åldrar har sina för och nackdelar. Nackdelen med bebisar är att de inte kan prata o säga vad som är fel, så man kan lösa det. När de är äldre och kan gå är nog den jobbigaste biten att de ska pilla på allt och att man alltid måste vara på sin vakt. Så man får försöka se de positiva delarna i varje ålder och uppskatta det. För när tiden är förbi så kommer man saknar det. Just nu saknar jag tiden han va spädbarn då han mest sov och åt ;)
 

Va ärlig mot dig själv

Ni som är förälder vet att det ibland kan vara jobbigt, att det inte alltid är himmelsriket och att man ibland kan tappa det. Det gäller bara att man inser det och att det inte är fel att det är jobbigt ibland, att man kanske inte alltid har den energi att ta hand om sitt barn som man önskar. Man gör det såklart, det är ens ansvar att ta hand om sitt barn, men det kan va jättejobbigt ibland. Tycker inte man ska måla upp en fantasivärld, man ska kunna säga det är jobbigt, att man inte orkar, att man behöver mer egentid osv. Varför ska det vara så tabu att visa de negativa sidorna med att skaffa barn? Eller att få barn är aldrig negativt men det finns alltid baksidor till allt. Varför visar inte föräldrar båda sidor? Jag tycker inte det är konstigt det är så vanligt med depression när vi, speciellt mammor, förväntas leva på moln och att man alltid känner villkorslös kärlek och att det aldrig känns jobbigt.
 
Inte konstigt jag kom i en svacka efter förlossningen när jag inte kände den kärlek till Vincent direkt, att jag inte kände behov att vara nära honom, för mig va det mer en plikt att ta hand om honom, han va ju en främling då. Sånt växer med tiden, det är en helt ny person man lär känna och det är inte alltid alla känslor kommer på en gång. Sen är en graviditet och förlossningen plus att bli förälder den största omställningen i sitt liv, hormoner rusar och försöker stabiliseras och kroppen ska återhämta sig.
Så låt det ta tid att komma in i eran roll som förälder. Det är inte som en saga och det är jobbigt ibland. Man kan känna sig urless på bebisskrik ibland och bara vill stänga dörren och gå. Man kan inte fly från situationen och det är just det som är jobbigt. I andra situationer som är jobbiga kan man gå ifrån, men man kan aldrig gå ifrån sitt barn för han behöver en och det är mitt ansvar att göra allt för honom oavsett vad. Därför behöver man vara två, så man kan gå ifrån ibland när det känns tufft.
 
 
 
Oavsett vad så älskar jag min son och skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan honom. 
 
 

Bad ass

Om ni vill ha en rundare rumpa så kan jag verkligen rekommendera dessa som jag hämtade igår. Supersköna, snygga och ger en fin form. Hatar tights som bara plattar till rumpan och inte känns stretchig och mjuk i tyget.
 
Jag är väl konstig men när jag ser mina bilder tänker jag på I am baboon från Cartoon network haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa gråa byxor från Stadium ger också en ovanligt fin form! Men de gråa tog det till en helt annan nivå :P

Nya kläder

Vi behöver snart lite mer kläder till Vincent, speciellt byxor. Hittat mycket fint på Ellos och där får man ju alltid rabatt. Har just nu 40% på den dyraste varan och 20% på resten vilket är väldigt generöst!
 
 
Detta setet hade jag velat köpa, kostar ca 270kr med rabatten vilket är väldigt billigt :)
 
 
 
 

Gold and glitter

Emelie ville ha guldnaglar så här fick hon ett par riktiga golddigger naglar ;)Gillar detta bronsiga guldglittret jag fick hem förra veckan!
 
Eftersom jag inte riktigt vet hur man ställer in kameran manuellt blir det inte lika bra bilder när det börjar bli mörkt ute. Hade varit kul att gå en fotokurs :)
 
Det är bra jag får öva på Emelie, jag har aldrig målat andras naglar tidigare och det är svårare än att måla på sig själv, men efter ett tag kommer det blir lättare och lättare :) Är som när man sminkar andra, är mkt svårare än att sminka sig själv. Man känner ju sitt ansikte så väl, samma med händer.
 
 
 
 
 
 

Inviga mina träningskläder

Idag ska jag köra rygg, axlar och mage på gymet och ska inviga mina nya träningsbyxor :) Kommer nog inte använda linnet och byxorna samtidigt då de är exakt samma färg och vill inte se ut som jag har en kroppsstrumpa på mig ;)
 
Jag trodde att både byxorna och linnet skulle vara för litet, linnet slutade typ under naveln när jag hade det framför mig men materialet är väldigt stretchigt och känns som en väldigt bra kvalite. Sen under rumpan på byxorna är det ett annat sorts tyg som trycker in så skinkorna framhävs. Sambon säger jag inte får ha dom på gymet haha! Var ska jag annars ha dom? :)
 
 
 
Gillar loggan där fram! Trots de är rätt låga är de ändå väldigt sköna och trycker inte in på samma sätt som andra byxor. Ni vet när nåt trycker in så fettet väller över? Jag är iaf väldigt nöjd med dessa träningskläder och kommer säkert att beställa där fler gånger! De va värt pengarna! Nu slipper jag göra squats mer! ;)
www.fitnesslifestyle.se
 
 
 
 

Dagens matintag

Idag har jag haft "vilodag" om man kan kalla det så. Har städat massa i huset, ska försöka hinna dammsuga imån, när man har katter så blir det fort smutsigt, sen varit och flängt på stan.
De dagar jag inte tränar kommer jag äta kaseinpudding och nåt enkelt till som kvällsmat. Läst de som deffar som ätit det till mellanmål/kvällsmat. Just nu vill jag fokusera på att gå ner i vikt och bara behålla de muskler jag har så ska se om denna minidiet fungerar. Att äta chokladpudding till kvällsmat klarar jag av utan problem :P Det va även väldigt mättande! Kaseinpulver är mycket fluffigare i konsistensen, kan rekommendera double rich chocolate iaf!
 
Frukost: Smoothie, 1 snickerskaka och en kaffe med en skvätt grädde
Lunch:   Köttfärssoppa
Mellanmål: En avocado, ett finncrisp och lite jordnötter
Kvällsmat:   Kaseinpudding, 2 finncrisp med stekt ägg på
 
 
 
Jag tränar magen vid nästan varje pass och brukar köra lite olika övningar.
Musklerna finns där under, är det dumma fettet som är ivägen bara!

Tatuering klar

Sorry jag inte bloggat så mycket idag. Haft fullt upp då jag va och fixade till tatueringen, hämtade ut två paket och sen har jag gjort Emelies naglar :)
 
Man blir alltid lika glad när man får sms att man har paket att hämta! Har nu fått hem mitt kaseinpulver och proteinpulver. Gjorde kaseinpudding innan och de va supergott! Smakar som chokladpudding!
 
Sen köpte jag en superskön sporttopp på Lindex, gillar banden där bak och den trycker inte in brösten. Nackdelen är att den inte ger nåt stöd, men skön att ha hemma! Köpte även ett par leopardleggins och handskar, kan visa legginsen på senare :) Jag har inte varit i affärer o shoppat på evigheter då jag sällan är på stan. Men kul att ha lite nytt och inte bara träningskläder.
 
Hämtade även ut mina träningskläder jag beställde i veckan o de va väldigt snygga och satt superbra! Man fick verkligen en Kim Kardashian rumpa i dom haha. Lägger upp bilder imån.
 
 
 
Neonrosa topp från Lindex - 129kr
 
Gillar den där bak!
 
Lite muskler börjar komma fram nu! Tummen upp för det!
 
Tatueringen är nu färdig. Gjorde en till liten stjärna och bokstäverna lite tjockare. Han fyllde i hela tatueringen igen så det blev endel smärta även idag
 

Glitter

Det ljusrosa nagellacket höll inte så bra trots allt. Tycker dehär tunna lacken håller bättre, soft pink och romantique, som jag brukar ha till fransk manikyr. Skulle först göra svarta tippar och glitter men kände sen för att bara ta silverglitter vid tipparna. Blev väldigt fräscht :) 
Sen ska jag fixa naglarna på Emelie idag, får se vilken färg det blir :)
 
Mina naglar är väldigt sköra nu, är nog tre som gått av vid sidan, men bara det är lack över klarar de sig. Men tror jag snart får klippa ner dom o låta de bli långa på nytt.
 
 
 
 
 

Egengjorda snickerskakor

Mmmmm! Gjorde nyttiga snickerskakor igår, eller de är ju inte nyttiga men bättre än det riktiga receptet då de inte innehåller socker och har mörkt choklad istället för ljus. Det hade dock varit godare med ljus choklad då mörk choklad tar över smaken rätt mkt  Men de va ändå riktigt goda som man kan ha som godis!
 
Receptet
 
  • 1 dl jordnötter
  • 200 gram mörk choklad
  • 1 dl jordnötssmör (av den nyttiga sorten) Jag har ekologiskt jordnötssmör från Ica med 99.3% jordnötter.
Smält chokladen i vattenbad (eller micro), häll ut hälften av chokladen på bakplåtspapper i ett rätt tunt lager. Låt stelna i kylen.
 
Hacka jordnötterna grovt och smält jordnötssmöret tillsammans med jordnötterna.
Lägg sen jordnötskrämen över den stelna chokladen och häll sist över resten av chokladen. Låt stelna i kylen.
Skär sen i bitar. Klart :)
 
 
 
 
 

Frukost i kylan

Det va gott med en frukost idag. Eftersom jag har vilodag idag så blev det smoothie, en kaffe och sen orkade jag bara en snickerskaka, de är riktigt mättande!!
Åt några innan träningen igår o va mätt hela passet :P Har verkligen fuskat endel men NU blir det nyttigt framöver! (Receptet på snickerskakorna kommer senare).
 
Efer jag fått Vincent att äta igår sov han från klockan 20.00 till klockan 02.00, åt och fick ny blöja, sen sov han till 8.00 på morgonen. Så ska ju inte klaga iaf, men jag måste försöka använda endel av min egentid att vila och slappna av. Man har ju fullt upp hela dagarna vilket är mitt val, men hatar o ha stökigt hemma, blir så stressad såfort jag tex ser Dannys tröja ligga i soffan, måste lägga den på sin rätta palts direkt :P Det blir ju endel o städa när man bor i hus och det finns alltid o göra.
 
Idag ska jag fixa till min tatuering. Hoppas jag blir nöjd!
 
 
 
 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0