Axelövning

Igår gjorde jag denna övningen med hantlar. Den brände väldigt bra i axlarna! Vet inte vad övningen heter och hittade ingen bild så hoppas ni förstår genom mina bilder. Kan iaf rekommendera den!
 
 
Försök ha armbågarna mot kroppen hela tiden, så de ska inte gå ut så mkt som det gör på bilden. Sen håller ni hantlar med händerna och vinkla fram och tillbaka. Man börjar hålla de framför kroppen och sen bak så långt det går. Om ni gör övningen utan hantlar så känner man att axlarna jobbar. Det är området där jag ringat in som tränas och precis den del av axeln jag vill få större :) Har jättemkt träningsvärk just där idag som jag inte brukar få så den tog bra!
.
 
 


Kommentarer
Liiina

Hej Malin.
Den övningen är inte alls bra för dina axlar. Du måste statiskt hel tiden hålla emot med din rotatorcuff muskulatur, den blir oerhört lätt överansträngdr och svullnar upp kring slemsäcken som ligger i axeln. =inflammation. Gör istället sido hantellyft men tänk på att inte gå högre än 90grader i vinkel och kolla i spegeln så axeln är avslappnad. Höjer sig axlarna så lyfter du för högt och klämmer slemsäcken i axeln. Lycka till.

2014-01-23 @ 13:32:24
Liiina

PS. Om du gör denna övning dom på bilden, skippa hanteln och gör ikabeltrissa istället. Där kan du göra på inåt och utåtrotation. Googla

Svar: Okey tack för tipset. Fast tycker den övningen tog så bra.. Vad ska jag google på med kabeln? Vad heter övningen?:)
Malin

2014-01-23 @ 13:34:22
Amanda

Hej Malin! Jag tänkte börja träna och har fölkjt dig väldigt länge och sett dina fantastiska resultat.
Jag jobbar heltid så jag har inte riktigt tid att träna varje dag, men tänkte försöka mig på 3 ggr/vecka. Då vill jag hinna med hela kroppen på dessa dagar så vet jag inte riktigt hur jag ska planera. Jag har oxå opererat brösten och vill därför gärna inte köra jättemycket bröst. Men annars tänkte jag köra cardio varje pass, men sedan dela upp kroppen dessa 3 dagar. Har du något tips på vilka muskelgrupper jag ska köra tillsammans? Tänkte mig 2-3 muskelgrupper/pass.

Mvh Amanda

Svar: Hej! Tack så mkt! Vad kul du vill börja träna. Egentligen spelar de ingen större roll vilka muskler man kör. Men det kan va smart att tex träna rygg och biceps då man ofta använder biceps i ryggövningar. Sen ben, rumpa används i samma.
Så ditt schema skulle tex kunna se ut såhär:

Pass1: rygg, biceps cardio
Pass2: ben, rumpa, mage
pass tre: triceps, axlar, cardio

Lycka till! :)
Malin

2014-01-23 @ 14:40:12
Liiina

Som jG skrev ovan: googla på Sido hantellyft, eller sidolyft axel kabel.

Svar: Okey supertack! Försökt hitta bra övningar för axlara i kabelmaskinen! :)
Malin

2014-01-23 @ 18:54:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0