Filma på ultraljudet?

Imån klockan halv 12 är det ÄNTLIGEN ultraljud. Jag hoppas allt ser bra ut. Är mest det jag tänker på. För jag känner inte av bebisen mycket och magen känns ibland mindre. Eller vänjer man sig bara vid magen. Sen hoppas jag den blottar sig ordentligt så de tydligt kan se könet. Har ingen känsla alls av vad det kan va. Men inatt drömde jag att de va en pojke.

Men en sak undrar jag om nån vet. Får man ta kort eller filma ultraljudet? Har för mig det står på kallelsen man inte får det men varför skulle man inte få det? Sökte på google och de va massa trådar att andra fått filma. Tycker det är fel att neka det, är ju en speciell upplevelse och nåt man vill spara.
Kommer ta med kameran imån iaf och fråga. Annars ska jag fråga varför.

Vill ha sommar

Fy vad jag längtar till sommaren. Börja grilla och va ute mer. Man är mycket gladare och piggare när det är ljust och varmt ute.

Är så mycket jag vill köpa till huset. En ny soffa med två divaner med en turkos matta. Ny tv som går fästa på väggen, och en till rottinggrupp att ha på framsidan. Även en sån fast grill som är gjord av sten,cement? Men det får vi spara till efter bebisen kommer :) alltid kul att ha saker att spara till för annars slösar man bara på skitsaker.

Får alltid en härlig känsla när jag tittar tillbaka på gamla bilder, speciellt utlandssemestrar och sommarbilder :)

Bild på huset, en gammal outfitbild, och en somrig benbild :P

Dumma Giggs

Han har fortfarande inte lärt sig att bara bebisar får vara i vagnen.Är han en bebis? Nej! Men det ser mysigt ut.
 
Jag funderar att köpa ett babynest, är det något som ni som har barn använt? Tänkte det är bra att ha om bebisen vill sova i soffan när vi är där, ha i vagnen, spjälsängen och i vår säng ibland.
 
 
 
 
 
 

Mauritius

Där hade jag velat vara nu. Tänkte redigera bilderna från mina resor och göra bättre kontraster och färg, gör väldigt stor skillnad.
 
Mauritius är nog den mest exklusiva resan jag har gjort, man fick se saker man inte ser på vanliga charterresor.

Åkte på en utflykt en dag där man besökte olika stränder, dök med vilda delfiner, grillade på stranden och solade på båten :) Men jag har nog haft roligare i Thailand just för det finns mer att göra. Är väldigt fina stränder där med och fin natur. I Mauritius va det mest sola och bada och va inte mycket shopping. Är så litet. Men mycket mer orört än tex Thailand.
 
 
 
 
Hittade även vindögda strandkrabbor. När jag höll upp den så tappade jag den då den började röra sig så den dog :(
 
 
En stor corall över vattnet
 
Åt färsk hummer på stranden. Hade ALDRIG klarat äta det idag med ögon kvar och allt :S Men det blir lite annan sak när man är utomlands på en "öde ö".
 

Glitter

Igår fick jag äntligen hem mitt glitter till naglarna, nagelstenar och ett lim. Beställde förra måndagen så leveransen va inte den snabbaste.
Jag målade naglarna igår men blev inte alls nöjd. Doppade tippen i det lila glittret och testade det lila nagellacket med glitter jag köpte i helgen, va inte alls fint, va mest genomskinligt.
Nu har jag lite glitter över hela nageln och mest vid tippen men hade varit finare att bara göra glittriga tippar. Men nu har jag tappat 3 gelenaglar så de blev inte så fina :)
 
Det va väldigt billigt från nagelvarushuset. 15kr per glitter. Allt kostade 180kr då frakten gick på 59kr.
Stenarna va jättefina i alla möjliga motiv och limmet va också väldigt bra.
 
 
 

19 veckor

Idag är jag 19 veckor gravid. Eller 20 om man räknar så :)
Helt sjukt vad tiden går fort. Denna eller nästa månad ska vi till Ullared-Gekås, längtar!! Och på söndag blir det Ikea. Ska köpa ett skötbord bland annat där :)

Jag har fått tydligare bristningar på höger bröst och börjar smått komma på vänster. Nu är det på gränsen till att de inte syns i bikini. Men får hoppas de bleks mycket sen. Änsålänge inga på magen iaf. Men om jag får bristningar på magen lär de va pga att den blir stor på kort tid, annars borde jag väl fått det redan? Brösten vet jag iaf beror på hormoner då de knappt vuxit nåt. Lite fylligare bara.

Känns också skönt jag mår så mycket bättre, mår som innan jag va gravid förutom att jag är slöare och kissar hela tiden. Får gå upp på nätterna och kissa.
Men en annan sak som ändrats är att jag inte alls vill ha nån närhet av min sambo. Vill inte pussas eller va nära? Och blir väldigt lätt arg på honom för minsta lilla. Hoppas det försvinner sen. Inte för att en till familjemedlem brukar förbättra ett förhållande av vad jag läst överallt :) Men behov av närhet borde komma tillbaka så småningom.

Uppsatt

Satte upp tavlan igår. Tycker den passade fint över byrån. Ljusslingan som är inbyggd vid väggen lyser upp den fint med. Nu har vi tre av mina tavlor i datarummet. Är ett rum vi knappt är i så här hängs "resterna" som inte får plats nån annanstans :)
 
 
 
 
Manchester United tavla min sambo gärna ville ha. Ville helst inte hänga upp den men den får hänga bland resterna :)

Målning

Det blev att jag målade idag och äntligen har jag gjort klart målningen jag började med i somras :)
Det gäller verkligen att ha tålamod när man målar, ibland blir det inte som man vill så man målar över och gör om allt tusen gånger. Skönt den är färdig nu iaf.

Framtida målning

Hade velat måla denna munnen. Men isåfall mer realistisk Och inte pop art stil som några av mina andra målningar.  Har redigerat munnen i photogene så som jag vill ha den. Men ska göra svart vitt runt om. 
Jag gillar kvinnligt och sexiga tavlor mer och mer.

Men jag kanske borde göra färdigt martiniglaset först. Den skulle passa i köket då vi har turkost där. Men måste göra om körsbären lite o göra de lite rundare. Har inte målat sen i somras, har verkligen perioder där jag målar och sen har jag ingen lust :)

 

 

 

 

Lika?

Haha sen jag tog denna bilden på Giggs har jag alltid tänkt på Frollo från ringaren i Notre dame. Jag och mina likheter :)

Dior forever

Min Lancome teint Miracle foundation börjar ta slut och har länge velat testa dior forever. Hittade den billigt från www.amazon.co.uk för 360kr med frakt. På kicks kostar den 515kr och nästan 600kr på vissa hemsidor. Jag tittar alltid på amazon innan jag köper nåt för de brukar va mycket billigare och de har ALLT där :)

Är nöjd med min Lancome också men hade velat ha en lite mer täckande. Får se om jag blir nöjd med Dior, den har fått väldigt bra betyg iaf.
Beställde 031- sand. Den såg bäst ut när jag provade på Kicks.

18+4 dagar

Här kommer lite magbilder jag tog igår.Det är inte riktigt samma vinkel men man ser att den putar ut mer nertill. Andra kanske inte märker skillnaden lika mycket men jag känner skillnad nästan varje dag. Igår kändes den jättestor och har  blivit mycket hårdare. Tur jag köpte mammabyxor i helgen ;)
 

Nu räknar jag och sambon ner till fredag!! Då är det RUL och jag hoppas bebisen mår bra där inne, och hoppas vi kan få se könet. Har faktiskt ingen aning vad det kan vara för kön, vill heller inte tro något nu innan.
 
Nu blev det lite lättklädda bilder men man ser mycket tydligare kroppsformen och storleken på magen :)
 
 
 

Målat stjärnor

Idag har jag verkligen fått mycket gjort. Känns som jag har mest energi på söndagar. Har storstädat hela huset, målat färdigt stjärnorna vid trappan, tagit bilder på magen och lagat en god indiskt rätt. Brukar annars inte orka lagaen riktig måltid och blir ofta nåt enkelt.
 
Blev nöjd med stjärnorna, va mycket pill och tog ett tag men nu kan katten inte bita loss dekoren som han gör med vårt fina träd i köket :S
 
Jag skrev ut några stjärnor i olika storlekar, klippte ut och ritade av på väggen. Va viktigt att mäta avstånden så de hamnade rätt. Har använt vanlig akrylfärg
 
 

Aloo Palak

Ikväll testade jag ett annat indiskt recept - Aloo Palak. Fy vad gott det blev, smakade nästan som på restaurang.
Det är liite för beskt men jag tror det beror på ingefäran, tar nog ytterligare lite mindre nästa gång. Sen läste jag att man kan lägga i vitlöken och ingefärgan med de krossade tomaterna, då ska de inte bli lika beskt. Men det va inte alls så farligt denna gång. Jag tog lite mindre kryddor än receptet och sen la på lite i slutet om det behövdes, bättre det än att man tar för mycket på en gång.
 
Det jag har strukit över är vad jag inte hade hemma och som jag inte tog med i grytan, istället för spiskumminfrön tog jag vanlig mald spiskummin. Så det blir gott även utan dessa kryddor.
Tänk på att receptet är för 10 personer, jag gjorde hälften och det blev 5 portioner exakt.
Ett annat tips är att koka potatisen lite innan du lägger i det i grytan, annars måste den stå och koka jättelänge.
 
Den blev inte så ljus som på bilden, ser mycket godare ut i verkligheten :)
 
 
Recptet har jag tagit från www.javligtgott.se

Aloo Palak för 10 personer.

2 paket fryst spenat á 450 g st (hackad eller hel spelar ingen roll, ta det du vill ha)
2 paket passerade tomater á 400 g st
5 dl matlagningsgrädde
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
1 bit färsk ingefära
2 urkärnade röda chilis
2 tsk spiskumminfrön 2 tsk spiskummin
2 tsk hela bruna senapsfrön
1-2 msk korianderpulver
1-2 msk garam masalapulver
1-2 msk mald gurkmeja
1-2 tsk cayennepeppar
ev. extra mald spiskummin och extra av alla andra kryddor efter smak.
600 g fast potatis
2 burkar kokta kikärtor
5 dl vatten
1 kruka färsk koriander
Salt och peppar

 

Börja med att hacka löken, vitlöken, ingefäran och chilin. Stek allting på låg värme i ca 10 minuter i smör eller olja (jag rekommenderar en stor klick smör!) i en stor gryta, gärna av järn, så att smakerna blir milda och löken blir genomskinlig. Höj därefter värmen, lägg i de hela kryddorna och låt dem fräsa med och bryn allting en aning. Lägg därefter i resten av kryddorna och låt steka med ett litet tag till. Häll i tomaterna, spenaten och vattnet och låt koka utan lock i ca 20 minuter. Det kan skvätta ganska mycket i början, men så fort spenaten och tomaterna sjunkit ner en aning slutar det och kokar lugnare. Det är viktigt att inte ha lock på när man kokar spenat, för då missfärgas den och blir tråkig och grågrön.

Hacka och skölj undertiden potatisen och kikärtorna. Du vill ha potatisen i ca 3 x 3 cm stora bitar. När grytan har kokat i 20 minuter lägger du i potatisen och låter den koka med. Passa på att smaka av grytan och krydda ev. mer om det behövs. Koka i ungefär 20-30 minuter till tills potatisen nästan är genomkokt och häll i kikärtorna. Låt koka i fem mintuer till, blanda ner grädden, mer garam masalapulver och färsk koriander. Låt dra på eftervärmen i några minuter och servera sedan tillsammans med bröd, en raita gjord på yoghurt, en stor grönsallad och basmatiris. Riset är inte nödvändigt om du har mycket potatis i grytan och ett gott bröd, men många tycker att det är lite ovant utan.

 

Mysdress

Köpte även en skön mjukisdress på NewYorker. Har mest myskläder i rosa och kände jag behöver nån mer neutral färg som jag kan dra till Ica med osv, tycker rosa mjukisar påminner mer om en pyjamas så svart funkar bättre :)  Orkar inte ta på mig jeans och sånt obekvämt för ofta :)
 
Kostade 179kr per del
 

Shoppa Shoppa

Igår shoppade jag en hel del. Har inte shoppat på flera månader förutom när jag va på H&M för nån vecka sen, men då blev det inte så mycket. Men nu behövde jag verkligen nya kläder, har inga byxor som jag kan ha, bara ett par som precis går knäppa. Hittade två par snygga leggins på Gina, satt jätteskönt och snyggt. Sen ett par mammabyxor på H&M. Trodde mammabyxor alltid va tantiga och fula men till min förvåning hittade jag ett par som va snygga, det är väldigt låg midja och tyg upp till magen, så det finns ingen knapp eller gylf. De va väldigt sköna och jag slipper ha ett instoppat linne i byxan jag alltid har :)
 
Från Gina Tricot
 
 
Från H&M
 
En tröja med nitar på H&M
 
 
Nagellack och fransböjare från Kicks
 
 
 

 

Skönhetstävlingar för barn

Jag blir så arg när jag ser program på TV där små barn är med i skönhetstävlingar. Vad tänker deras föräldrar egentligen? De enda de tänker på är att ens barn ska se så bra ut som möjligt så de kan vinna priser. Vad för signaler sänder de till sina barn? De kommer bli väldigt utseendefixerade när de blir äldre och inte känna de kommer duga som de är. I extrema fall har föräldrarna även sprutat in botox regelbundet så sitt barn ska vinna..

De sminkas extremt mycket, får faketan, akrylnaglar, löshår, löständer eller så bleker de tänderna. Förstår verkligen inte hur föräldrarna tänker och hur såna här shower ens kan vara lagligt. Det som är mest sorgligt är att många föräldrar inte själva känner ens barn duger om han/hon inte ser bra ut och hoppas innerligt ens barn ska få fint hår och en viss ögonfärg. Stackars barn säger jag bara. Sen säger de att ens barn har misslyckat om de inte ser ut som de önskar.

Favorit!

Älskar lägga ett Ciabatta bröd i ugnen och ha gott pålägg på! Mums! Dock inte så nyttigt, men jag försöker äta så mycket fullkorn som möjligt. Men ändå blir det mycket onyttigt vid sidan om.
 
Kanske testar på ett annat indiskt recept ikväll, får hoppas det blir godare denna gång :)
 

Skillnad

Här ser man tydligt hur mycket magen vuxit. Första bilderna är från i somras och den sista va för nån vecka sen.
Saknar magen jag hade innan, inget sitter snyggt längre. Men har shoppat endel idag,  bland annat ett par mammabyxor från H&M. Lägger upp det sen :)
 

Värme, sol och bad

Om vi inte väntade bebis hade jag definitivt bokat en solsemester nu. Älskar resa :) Men en bebis i sommar är ännu bättre! Får resa med lillen när h*n är lite äldre :)

 
Orkar inte med denna kylan längre, är runt 17 minus! Har blivit väldigt torr överallt och huden känns så matt och tråkig. Sen är det svårt att få mycket värme i hus när det är så kallt ute så man fryser var man än är.
Då hjälper det att titta tillbaka till förra sommaren och se hur härligt vi hade <3
 
 
Cypern 2012
 
 
 
 
 

Look a like

Varje gång jag tittar på Gladiatorerna så tänker jag på hur lik Niklas Wikegård är Carlson från Fab 5 :)

Lite längre hår och blå linser hade man knappt sett skillnad

Photos

Tycker det är jättekul att fota, speciellt natur och djur. Det blir alltid vackert på nåt sätt.
Här är några av mina favoritbilder jag tagit med min Canon EOS 500D. Jag har inte riktigt lärt mig att ställa in den manuellt än men man kan få till fina bilder ändå.
Har inte fotat så mycket natur än utan det blir mer när man är utomlands eller på sommaren.
Sen har det blivit mycket bilder på katterna, men har inte de bilderna i denna datorn så det får bli några bilder jag tog i Cypern :)
 
Fina blommor där vi satt och åt
 
Från hotellrummet
 
Blue Lagoon
 
Firre

Beställt

Nu beställde jag nagellacken jag skrev om. Valde det billigaste fraktalternativet som kan ta mellan 15-45 dagar att få fram. Men behöver inte nagellacken just nu. Beställde 7 China Glaze lack för 44.66 dollar = 290kr. Sen får vi se om det blir någon tull men på den summan blir det inte så mycket.
eleven.se kostar ett lack 98kr så hade bara fått 3 för samma pris.

Ska bli kul att testa lacken sen och måla lite coolt och inte bara en färg på hela nageln som jag alltid gjort innan :)

Kommer göra mest glitternaglar och testa göra ombre :)


Bebiskläder

Va inne på Kappahl och kikade lite på bebiskläder. De har mycket fint där.
En jättesöt klänning och ett par coola jeans till nyfödd. Men sånt lär de bara ha när man ska fira nåt eller ska nånstans. Är inte så bekvämt.


Magen växer för varje dag känns det som. Så i helgen ska jag leta efter lite nya kläder :)

Hur har ni löst det med kläder på vintern? Jeans är för obekvämt och leggins är för kallt..

18 veckor

18 veckor idag. Känns som det har hänt endel sen förra veckan. Har känt av bebisen mycket mer men inte så tydligt. Men om jag ligger ner på magen eller är still så kan jag känna nåt rör sig ibland. Typ som om man har en ytlig puls nere vid magen, svårt att förklara känslan.
Sen har jag svårt för att böja mig framåt, det blir väldigt ömt i nedre magen. Sen har magen hårdnat mer där livmodern är. Igår när jag skulle ta på mig ett par byxor så gick de inte knäppa knappen, va ca 6-10cm ifrån. Så nu har jag bara leggins och ett par byxor som passar. Måste iväg och handla!

Längtar tills jag får träffa den lille där inne, man är så nyfiken hur h*n ser ut.
H*n är nu ca 12 cm i sitthöjd så den växer hela tiden :)

Här kommer lite kassa mobilbilder jag tog igårkväll

Tikka Masala

Nu har vi ätit Tikka Masala med basmatiris och en sallad till.
Den va okey men inte alls så god som jag hoppats. Inget recept jag kommer göra igen då det nästan tog två timmar när vi va två i köket och smakade inte så jättegott. Va superstarkt och hade en besk stark smak och inte dedär mustiga. Ändå gjorde jag efter receptet förutom skippade gurkmeja. Det va väldigt mycket kryddor i. Får se om nåt av de andra recepten är godare.
Hade önskat jag fick till det som den indiska restaurangen :) men det blir svårt då de är indiska kockar och lagat indiskt hela livet :)

Det ser iaf väldigt gott ut och det gick ner, tur det :)


Instagram

Jag skaffade instagram i helgen, har aldrig riktigt förstått mig på det innan. Kände det va onödigt då jag har facebook och bloggen jag kan lägga upp bilder :) Men nu har jag med hamnat i instagramträsket. Det är iofs lättare att bara lägga upp en bild som förklarar det mesta än göra inlägg på en blogg :)

Om ni vill följa mig där heter jag iaf Malinsasha. Kommer lägga upp mer bebisrelaterade bilder efter vi gått ut med det officiellt. Väntar tills efter ultraljudet nästa vecka.

Nu ska jag snart ge mig på Tikka Masala, aldrig lagat indisk mat innan så det blir spännande. Får berätta senare hur det smakade :)

Här är iaf en bild på det receptet jag ska göra. Ser gott ut!!

My nails

Målade naglarna igår och denna gången gjorde jag svarta tippar och doppade några naglar i svart glitter och drog ut med pensel plus la dit lite silvrigt glitter och målade lite med glitter nagellack. Tycker nog det va snyggare med utan löst glitter och bara måla svarta tippar och måla med glitter. Inte alls svårt heller och de liknar mina naglar jag gjorde på salong i somras.

Detta glittret är så grovt så det blir väldigt strävt och ojämnt. Blir nog mycket bättre med finkornigt glitter.

China Glaze

China Glace har ett väldigt stort utbud av nagellack och väldigt snygga färger.
Har hittat 7-8st jag vill beställa från www.head2toebeauty.com. Där kostar de ca 3.5 dollar styck (23kr) medans de kostar runt hundra i Sverige. Så 8 nagellack kostar 176kr plus frakten runt 100kr tror jag sen kan det bli tull på 70-100kr max så slutsumman blir nog runt 350kr eller mindre.
Om jag köpt från Sverige eller från amazon hade det kostat ca 800kr.

I höstas va jag galen i smink och köpte allt nytt, nu är det naglar :) Ska testa göra ombrenaglar längre fram med :)

Glittrerlacken kommer jag ha på tippen och lite ner på nageln, snyggt att matcha med de rosa eller de olika silver/glitter.

Nagellacken heter:

Something sweet, peachy keen, icicle, material girl, tinsel town, hot pink och snow globe. Ska kanske köpa en som heter snow som är helt vit med.

Glitter

Köpte hem lite mer glitter till naglarna. Det glittret jag köpte från fyndiq är rätt stort så nu har jag beställt finkornigt glitter, stenar och ett lim.
Silver och svart va slut så får nöja mig med rosa och corall :) sen beställde jag hjärtan med.

Beställde från www.nagelvaruhuset.se. De hade väldigt mycket och glittret kostade bara 9kr styck. Men frakten va dyr och gick på 59kr så allt kostade 180kr.

Vill hitta det silvriga glittret som naglarna nedan har. Så snyggt!

Bebisen i magen

Jag har en app på ipaden som heter Hello Baby och där kan man se bebisens verkliga storlek på skärmen för varje vecka, man kan spela in sin röst och höra hur det låter för bebisen och info om bebisen.

Storleken har verkligen ändrats sen vecka 6 när jag fick reda på att jag va gravid :) sjukt att h*n växer så fort, sen efter 12 veckor märker jag den växer mycket fortare. Efter nån dag bara märker man att magen ändrats. Känner mig också väldigt osmidig, typ om jag ska vänta mig om i sängen känner jag mig jättetung och stel om magen typ :)

Tog två printsscreen men det blir kanske inte samma storlek på bloggen som på skärmen.




So cutee

Ellos har mycket fina bebiskläder och kommer nog göra en liten beställning där senare. Just nu är det svårt att veta hur mycket kläder som behövs i samma storlek så jag får inte köpa för mycket, jag kan köpa mer senare annars om jag märker de inte räcker :) Men man vill ju ha allt!

Nästa helg kanske pappa kommer hem till oss och hjälper oss måla bebisrummet vitt. Sen ska vi ha en fototapet när vi vet könet eller målar jag något. Sen helgen efter det efter vi gjort ultraljudet ska vi till Ikea o köpa det skötbordet och lite annat smått :) sen blir det Ullared nån gång efter det. Längtar :)

Va ett tag sedan..

Det va ett tag sedan jag shoppade kläder från nätet. Försöker minska/ sluta med det då det slukar mina pengar :)

Men hittade lite snyggt från www.missguided.co.uk. Behöver leggins/ tight då jeans är så obekvämt nu.

Jag gillar den svarta jumpsuiten men den vill jag bara bära på fest då den är väldigt urringad och kommer nog knappt festa nåt när vi har bebis, då jag knappt festade nåt innan :) har tappat lusten till det, den största anledningen är för att klä upp sig och göra sig fin och komma ut bland folk. Men känns oftast skönare att va hemma :)

Indisk mat

Jag vill börja laga indisk mat. Sen en indisk restaurang öppnade i Växjö så älskar jag indisk mat. Har aldrig ätit det innan. Sen finns det så mycket vegetariska grytor att välja på.

Är det någon som brukar laga indisk mat som har nåt gott recept?:) hittar några recept jag ska testa. Tycker det är gott med kikärtor i och de grytor som är mörka/ röda. De brukar va väldigt mustiga och kryddiga.

Ska storhandla på onsdag så får hoppas jag hittar gurkmeja och korianderfrön på Citygross.

En annan sak som är bra med indiska grytor är att de ofta innehåller ingridienser som är bra att äta för vegeterianer, som kikärtor, linser, spenat och innehåller mkt grönsaker/ rotfrukter.

Kommer testa på lite recept och om jag får till något väldigt gott så kan jag lägga upp receptet här :)


Haha

Hahaha. Den där katten ser man överallt på facebook :)

Tattoo

Funderar på var jag vill ha min nästa tatuering som kommer va bebisens namn och kanske födelsedatum.
Hade vekat göra nånstans på armen eller kanske fylla på vid revbenen/ under bröstet.


Har ni gjort en tatuering med era barns namn, fotavtryck eller liknande?

Knorr Alu Fly S

Tog bilder igår iallafall :) Min katt är väldigt nyfiken, men kommer försöka ha han borta från vagnen hädanefter så han inte hoppar upp när bebisen är där i, sen vill jag inte ha massa hår i den. Men han va väldigt söt i vagnen <3
 
Känns såå skönt att ha vagnbiten avklarad! Och till ett bra pris dessutom. Ringde Lekmer idag och de kunde dra av min rabatttkod i efterhand så nu blev vagnen ytterligare 600kr billigare. Väldigt snällt av dom att dra av den. Det va också ren tur att jag läste på en annan gravidblogg att man kan hämta ut en gratis gravidbox där rabattkoden låg och att jag hämtade ut den igår. 
3200 för denna vagnen känns verkligen som ett kap. Såg idag med att man kan dela på fotsacken och ha som en till madrass och sen fästa överdelen på den hårda liften eller vad det kallas :) 
 
 
*Vinka till mamma*
 
 
 
 

Dumlemuffins

Mums, bakade lite dumlemuffins med vaniljströssel över. Har aldrig gjort det innan men de blev bra, förutom att de kanske blev lite torra.
 
 
Nu har det inte blivit så mycket om skönhet/outfits i bloggen. Det blir mer om min graviditet istället. Men jag startade denna strax innan jag blev gravid och då bloggade jag mycket mer om skönhet. Sen har jag inte riktigt orken att göra i ordning mig, blir inte festoutfits längre och shoppar nästan inga kläder nu då knappt nåt sitter snyggt eller är för litet. Vill inte köpa massa som bara passar nu så jag tar det som finns i garderoben :)
Men det är sjukt hur mycket pengar jag lagt på kläder innan. Sen efter 1 månad känns det som man inte har något snyggt. Hittar aldrig nåt fint, iofs mycket lättare på sommaren. Därför känns det onödigt och lägga flera tusen på kläder varje månad när man ändå tröttnar lika fort. Vill lägga pengarna på inredning och bebisen just nu :) Det får man ut mer av då det är viktigt man trivs i sitt hem.
 
 

Nu vagn

Vi beställde en Knorr Alu Fly S i veckan och hämtade den idag. Va snabb leverans :) Men skulle väntat några dagar med att beställa för hämtade en gratis gravidbox på apoteket idag och där i låg det en rabattkod på 15% på lekmer.se. Ska ringa dit imån och se om de kan dra rabatten nu, tog faktura så har inte betalat än. Hade varit super för då kostar den bara ca 3200kr och kostar 5000-5600 på andra sidor.

Så ni som letar vagn och är gravida så gå in på apoteksgruppen.se och gå in på kampanjer så står det hur ni hämtar ut boxen. Väldigt bra om ni hittar en vagn från lekmer eller nåt annat :) är 15% på hela köpet.

Vagnen verkar iaf jättebra. Tog ett tag och fatta hur den ska monteras när manualen va på tyska, men tillslut gick det :)
Tog en iphonebild men ska ta bättre bilder med kameran imån.

Men den har precis samma funktioner som nitron, dock är nitron lite smalare men tycker det va bättre att bebisen har lite mer plats. Den har även ett inbyggt myggnät, rörliga framhjul som går låsa, vändbar del så bebisen kan ligga åt båda hållen, går lätt bära ut bebisen i liggdelen och liggdelen fästs på sidorna så den inte kan ramla ur, höjbart styre, fickor och titthål på suffletten, stort lastutrymme, broms. Den har med andra ord allt vi behöver :)

Emmaljunga nitro city: 5400kr
Quadrolift: 2000kr

Knorr Alu Fly S: 3225-3795kr beroende rabatten inklusive mjuklift.

Så har sparat drygt 4000kr på bara en vagn. Men det finns bra vagnar på blocket med så vi hade aldrig köpt en ny emmaljunga.

4 årsdag

Idag har jag och min sambo varit tillsammans i 4 år. Är den sista årsdagen där vi bara kommer va två, (sålänge allt går bra). Sen är jag 17 veckor idag och går in i vecka 18. Tiden går så FORT! Lite för fort, snart ligger jag och föder :S

Jag har börjat fundera om vi ska ta reda på könet. För har läst mycket på nätet att det lätt kan bli fel. Så jag vågar nog inte inreda allt med tapeter och sånt innan det är helt säkert, eller köpa massa kläder. Sen är jag rädd att de säger ett kön och sen kommer det de motsatta. För man ställer in sig på det könet och det kan leda till depression och att man inte binder med barnet lika fort. Annars kan vi boka ett extra ultraljud i vecka 30 nån gång och titta och renovera det sista då, kanske bäst.

Nails

Filade ner mina gelenaglar igår och målade dom med glittrig nagellack och doppade tippen i glitter, sen strök jag över ett transperent nagellack över.
Jag ska köpa mindre glitter, de jag har nu är lite förstora. Men kul att fixa egna naglar :). Får se hur länge det håller men tror de sitter väldigt bra :)

Man ser litr mina gamla svarta tippar.
Men ska försöka hitta några fina nagellack och glitter så jag kan göra som på bilden nedan :)

Kenza 4

Verkligen älskar denna jackan. Vill kunna använda den nu men det blir nog för kyligt.
Jag känner inte det är lönt att köpa så många fler skinnjackor, tex kenza 10, för det räcker med att man tar på sig en pälskrage på kenza 4 så ser de rätt lika ut :)
 Däremot hade jag velat ha en röd kenza 9. Så snygg. Hennes jackor är lite överpris men det är värt de då den verkligen har kommit till användning.
 
 
Jag gillar Kenza 4 bäst då jag tycker den har mycket snyggare detaljer än Kenza 3 som nästan alla har. Sen har den en krage man kan ta bort och en axelkedja som man också kan ta bort om man vill. Sen har den en mer vintage look då skinnet är lite slitet och har en mattare färg.
 

Bra köp

Har hittat två andra barnvagnar på nätet för väldigt bra pris. Den helsvarta heter Trille Tiko ABC och kostar 1995kr för både sittdel och liggdel. Den kostade nästan 5000kr innan.

Sen har jag hittat en annan vagn som heter Knorr-baby alu fly S och kostar 3795kr för både liggdel och sittdel. Tycker Knorr vagnen va mycket snyggare och båda har samma funktioner som den emmaljunga nitro city har. Den har alltså svängbara framhjul som går låsa, sittdelen är vändbar och justerbart styre.

Vi kommer nog inte använda en vagn så mycket. Isåfall promenader och utflykter och om båda ska iväg och handla, så behöver inte köpa en toppvagn känns det som :) är så mycket vi vill köpa till barnrummet o bebisen så vi får prioritera hur mycket allt får kosta.

Men hittar inga recensioner om dessa vagnar men det är 1 års garanti och 1 års öppet köp på båda.

Sommarkvällar

Nu när julen har varit så vill man bara det ska bli SOMMAR. Denna tid på året är den värsta, grått och trist :/
Eftersom vi haft en riktig vinter i år så kanske det blir en riktig sommar. Den förra va inte mycket att ha.
Då kan vi åka till mina föräldrars sommarstuga på Öland med bebisen, mysigt :)
Min sambo har semester i samma veva som bebisen kommer så han kommer nog va ledig i 3 månader. Skönt att man kan hjälpas åt båda två i början och få lära känna sin bebis tillsammans. Fast den sover, bajsar och äter nog mest i början :)
 
 
Börjar sakna min gamla hårfärg mer och mer. Min kompis som är frisör är så duktig. Jag hade först mörkbrunt och hon fick till denna hårfärgen. Det är nåt av det svåraste med hårfärg, att färga från mörkt till ljust utan det blir "grönt" eller dassigt. Men det är omöjligt att få det ljust på en gång, vi avfärgade det och la i en intensivtoning och slingade det. Sen fick vi slinga det igen och igen för det skulle bli bra.
Jag gillar inte när man gör massa små slingor utan hon tog lite tjockare partier för hand och penslade på, highlights, och tog mest topparna, blir mer naturligt då.
 
 

Skötbord

Detta skötbordet verkar bra och billigt. Är från IKEA, vill ha ett skötbord som man även kan använda som byrå. Hittade en jättesnygg för nästan 3000kr men då va djupet bara 65cm och det blir lite tajt när bebisen växer. Denna från ikea kostar 1295kr för byrån och 700kr för skötdelen och är 80cm djup. Förstår bara inte hur skötdelen ska sitta när det är ett hål igenom. Men får kika på det på IKEA.

Kass täckning iphone 4

Är så less på min mobil. Har Telia och Iphone 4. Samtalen bryts nästan varje gång, speciellt när jag är i huset eller i butiker. Men min sambos och mina vänners iphone dör aldrig. Så det beror nog på att jag har iphone 4 och de har 4s. För de har med telia. Pratade med min pappa nyss och den dog 5 gånger på 10 min. Detta gör även att min mobilräkning blir dyrare för jag betalar 1kr för varje samtal jag ringer.
Så jag rekommenderar inte iphone 4 till någon.

Såg på en sida vad som kan försämra täckningen så det kanske blir bättre om jag håller den på ett annat sätt. Min sambo höll som i videon på sin mobil och täckningen försvann inte, men min gjorde det.

http://www.idg.se/2.1085/1.329378/allvarliga-fel-pa-iphone-4-rapporterade

16+3 veckor

Nu kommer några bilder som jag tänkt ta i evigheter :) Man ser tydligt magen vuxit. Den har växt mycket fortare de senaste veckorna. Runt vecka 12 började det ta fart. Men jag hoppas den inte blir för stor. Man jämför sig lätt med andras gravidmagar i samma vecka.
 
Ska jobba på mitt ena deltidsjobb på onsdag, har inte varit där sen en vecka innan jul så de kommer nog märka att jag är gravid nu. Men ryktet har redan spridits då några visste innan som pratat. Bättre de vet jag är gravid än tror att jag ätit för mycket julmat :)
 
Men en sak undrar jag över, min mage är inte hård utan vääldigt degig/fettig. Känns som hälften som vuxit bara är fett :S Eller är det vätska?
Jag har alltid sagt att jag ska äta nyttigt och träna som vanligt när jag är gravid, har tränat 2 gånger på 16 veckor och äter inte alls lika nyttigt. Trodde det skulle va enklare än va det varit :) Sen är man så begränsad med träningen, älskar gå på pass men man ska inte få för hög puls o det går inte undvika på de passen, sen bör man inte träna magen mycket efter vecka 16?. Så det får bli gym och simning isåfall.
 
 
 

Gravidbilder

Idag tog sambon några magbilder. Tänkte lägga upp dom imorgon, coolt den blir större och större. Allt är så nytt. En sak jag gjorde idag som jag inte är så säker på va så smart va att titta på "vaginal birth" på youtube. Då fick man se hur det ser ut där nere när man föder. Man är ju nyfilen när man själv snart kommer göra det men kan säga att det inte är nåt jag ser fram emot :) Fy vad ont de kommer göra. Men det mest äckliga som jag inte visste va att man skär ett snitt i vaginan så hålet blir större :S Är det bedövat då? För att skära där nere utan bedövning kan inte va så behagligt.
Får hoppas man föder en liten bebis :)

Jag är också nyfiken hur min kropp kommer påverkas. Kommer jag få en fast mage eller kommer det bli sladder? Lagom häng på brösten eller titta ner i backen? Bristningar?
Jag tror inte jag kommer få bristningar, isåfall nån vid höften då jag har några enstaka sen tidigare där pga hormoner, men man vet aldrig.

Gravidbox

Såg att apoteksgruppen har en gratis gravidbox värd 300kr. Ska registrera mig där, alltid bra med gratis saker ;) vet de finns andra boxar på blöjföretag om jag minns rätt.

Längtar till den 1 februari. Då blir det ultraljud. Man blir lätt orolig om nåt är fel. Jag har inte känt av bebisen eller har några speciella symptom. Hoppas allt är bra med den lille.

Blond

Börjar sakna mina blonda toppar, kommer speciellt göra det i sommar. Synd det sliter så mycket. Kanske kan bleka mina toppar längst ner sen, för de kommer ändå klippas av senare. Det är fördelen med ombre, man slipper bleka hela håret :) men topparna är alltid mest slitna.

Har tänkt ta magbilder jättelänge men blir inte av. Ska se om de blir av imån. Vill ta på dagen när det är ljust ute. Den har iaf växt en hel del :) men kommer nog växa mycket mer. Måste hitta resår till mina byxor eller vad det kallas. Går inte knäppa längre.

Flavorstone

Vi har fått hem Flavorstone kastruller med en stekpanna i veckan.
Vi köpte från ellos för frakten va billigare där än tvins. Känns som tvins försöker lura på så mycket som möjligt.

Vi beställde 3- setet. En stor kastrull, en mellanstor och en liten stekpanna. Locket passar till alla tre. Blev besviken på stekpannan för trodde den va större.

Jag testade steka kyckling utan något smör för att se om det inte fastnade nåt som de säger på reklamen. Stämmer inte alls, det gick inte att torka av med en trasa efter då det satt fast. Men de brände inte vid lätt och fastnade inte lätt. Men tycker nog alla nya kastruller/stekpannor är bra i början så vi får se hur länge de håller. Med tanke på priset -1300kr så ska de hålla länge.

De är iallafall lätta att diska så vi kommer diska de för hand, tycker de är snygga med och ser fräshare ut än de vanliga svarta. Verkar heller inte finnas nåt teflon och är PFOA fritt vad det nu är :) Väldigt skönt att ha en kastrull/stekpanna som jag kan göra grytor i. Har alltid fått ta stekpannan med för låga kanter.

Så betyget är OK och jag kan rekommendera dom om de håller länge. Vet inte de nu men får hoppas de gör det.

Hungrig

Har försökt sova sen 23.00. Nu sitter man och äter mackor i sängen och har hunnit gå på toa tre gånger. Normalt gravidbeteende? :)

Hatar när man inte kan sova. Sen blir jag så hungrig om jag inte ätit på några timmar. Åt ändå glass med nyponsoppa vid 10. Nu kanske jag kan somna när man lättat på hungern :)
Har iallafall aldrig behövt äta på natten eller sent på kvällen innan.

Katsumi

Fick mail att katsumi har 40% rea på allt. Älskar deras bikinis men jag vet ju inte om jag vill bära minitrosor efter jag fått barn. Kanske aldrig mer vill visa mig i bikini :O. Så kanske inte bör köpa bikinis nu :). Har över 10 stycken så de får räcka. Tror rabatten funkar för alla när man anger SALE40% på ordinarie priser. Har köpt från dom två gånger, en leopard och denna corallfärgade. ÄLSKAR corallfärg på sommaren. Min favoritfärg!

Men skulle vilja ha nån av dessa med :) Men jag står emot :)

Naglar

Så snygga naglar! Love glitter! Mina gelenaglar börjar lossna, iaf en av dom och det gör så ONT när de lossnar vid nagelbanden. För går inte dra av heller.

Vill köpa lite glittriga nagellack och mer löst glitter. Det tråkiga är att mina naglar är så sköra så de bara går av. Men kanske fått bort vanan att bita på naglarna nu när jag haft gele sen juni :)
Hade gärna fortsatt fixa dom men det blir väldigt dyrt och göra det hela året.

När det gäller magen så växer den hela tiden :) idag kunde jag knappt knäppa mina byxor, det blev för tajt så allt vällde över så tog en hårsnodd och fäste med.
Brösten är med lite större, snart passar inte sportbhn längre och får nu spänna den på yttersta hyskan.

Ni som fått bristningar av en graviditet, när fick ni dom? Jag har änsålänge inte fått nån trots massa hormoner strömmar i kroppen. Får hoppas jag slipper. Mamma har iaf inte en enda bristning.

Inspiration

Kikar lite på Styleroom och nätet efter inspiration till barnrummet.
Jag gillar den snea fondväggen med bollar i, fast gör nog hellre stjärnor och andra färger. Så det kanske blir det om det blir en flicka. Giraffen är väldigt söt med. Men gillar nog mer stilrent och modernt. Om jag målar djur känns det lite begränsat i inredningen.

Den 1 februari ska vi på ultraljud igen och då lär vi få reda på könet :)
Om jag måste gissa känns det som en pojke, så får se om magkänslan stämmer :)

Jessica Alba

Hoppas ni har en bra helg! Jag har inte gjort nånting änsålänge. Är helt slut med huvudvärk. Min sambo får laga kvällsmat för har ingen ork, ingen matlust heller. Tycker det är jobbigt för jag måste få i mig näring. Om jag inte va gravid hade jag struntat i det men nu måste jag tvinga i mig. Tror jag är så trött för jag inte rör på mig eller äter bra, sen sover jag ca 12 timmar varje natt för är så trött.



Har alltid tyckt Jessica ser väldigt bra ut.
Läste att hennes mamma är dansk, visste jag inte innan.

Hade velat ha denna hårfärgen igen, skulle egentligen ha denna men färgen blev mörkare i topparna än jag först tänkt. Men det sliter så mycket att bleka.
Jessica passar iaf jättebra i denna hårfärgen!

Frisk kisse

Vi ringde till djursjukhuset igår och förklarade läget och hon tyckte vi skulle åka in direkt för dropp. Så vi va där halv 9 till halv 11 igår med Sasha. Va gråtfärdig redan innan vi kom fram så när vi gick in i rummet och Sasha börjar mjaua började jag storlipa och gick ut igen. Hon hade 40.4 graders feber stackarn och va uttorkad. Hon klämde i magen och hon skrek jättemycket :( så misstänkte infektion och tog blodprov, men de visade inget annat än uttorkning. Så hon fick dropp och då började hon må bättre och man märkte hon va mycket piggare när vi kom hem än innan vi åkte. Hon passade även på att bajsa i rummet, undrade varför hon började städa i hörnan (kraffsa) och då kände vi odören. Men det va bra för då kunde veterinören se hur det såg ut o de såg med bra ut.

Va jätteorolig hon skulle börja spy inatt så vaknade varje timme inatt så är helt slut nu, så hör jag en som spyr innan jag somnade så var det vår andra katt Giggs, trodde han me va sjuk men de va sån tur va en hårboll.

Va på djursjukhuset 8 imorse och tog tempen och nu har hon 38.8 så det va skönt. Så nu mår hon sån vanligt och fått tillbaka aptiten :)

Allt kostade 2800kr, tur det inte blev dyrare.

Kissen är sjuk

Usch är så orolig nu. Min katt har spytt sen 7 imorse och vill inte äta nånting. Annars är hon väldigt glupsk av sig.
Hon har spytt upp allt som finns i magen och har velat spy flera gånger efter det men inget kommer. Tror hon kan va uttorkad med då nackskinnet inte åker tillbaka fort :(
Så vi får åka till veterinären imån om hon inte blir bättre inatt. Försökte spruta in vatten försiktigt i munnen men de gillade hon såklart inte, men hon behöver vätska.
Kanske nåt som hon svalt som fastnat nånstans? För förstår inte varför hon försöker spy på tom mage. Men vi såg inget i gommen. Usch hatar när ens djur blir sjuka!

Min Sasha. Hon fyller 4 år i vår.

Vecka 15

Idag är jag 15+0. Skönt att gå in i andra trimestern. Illamåendet är borta, är bara lite illamående ibland om jag är hungrig och på morgonen, men inte alls som för några veckor sen.

Fostret är ca 10cm i sitthöjd och hickar väldigt ofta, men inget jag känner av.
Vi kommer få en kallelse snart till ultraljud, kommer få tid om ca 1 månad! Längtar, för då får vi säkert reda på könet <3

En annan sak som jag märker ändrats är min konsition, pulsen går upp mycket lättare och svettas lätt. Spelade bowling och lasergame ikväll, o svettades som fan och kunde inte andas haha. Fast lasergame va väldigt intensivt. Men väldigt kul, måste göras om! :)

Haha

Glömde berätta om igår när vi spelade bingolotto. Jag hade två enkellotter så fyllde alltid i den andra efter de sagt alla nummer. Så när jag fyllt i de numren som va så fick jag en hel rad på 100 000 kontant! Jag blev så chockad o trodde jag vunnit så mycket men samtidigt vågar man inte inse det o att nåt kanske va fel. Och de va det.. Jag hade fyllt i treans bingo och inte ettans haha. Fan tänk om jag vann 100 000kr!! Men sån tur har inte jag :)

Nyårsdagen

Antar att de flesta mår dåligt och äter pizza idag? Själv mår jag super :) har städat massa och åt sallad nyss, den man plockar själv på ica. Tycker den är väldigt god och fräsch, vitlökssåsen är väldigt god med.

Sen vill jag göra en väggmålning i köket så ska kika på vad jag vill göra.

Saknar sommaren med, men kommer inte kunna ha mina shorts eller tighta klänningar detta året, om jag inte kommer i form snabbt men tror inte det.
Men saknar framförallt att va brun, jag känner mig mycket fräshare då, man ser smalare ut och kläder ser mycket bättre ut på. Men läst man ska undvika att sola när man är gravid pga pigmentfläckar, nån som vet när det gäller eller ska man undvika solning under hela graviditeten?

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0