Firmafest

Har ätit väldigt gott ikväll! De snålar verkligen inte in på Dannys jobb. Det är fri bar, buffe och efterrätt. Åt en stor potion mat (sparat mig hela dagen), två små chipspåsar, 2 cider och en äppelkaka. Är rätt mätt nu men hade säkert gått in en äppelkaka till hehe. 
Det är mycket större än vad jag trodde, men är ju 400 pers här så det är rätt fullt! 

Blev lockat hår, min nya klänning och en leopardkjol över. 





Black tips and gold

Ikväll ska jag och Danny på jobbfest. De har hyrt hela restaurangvåningen på Vida arena där Lakers ska spela ikväll. Ser inte så mycket fram emot lakers men maten blir säkert god :) Ska ha klänningen jag köpte på H&M igår och över ska jag ha min leopard peplumkjol. Blev mycket finare :) Sen gjorde jag naglarna igår, blev guld :) Men det vill verkligen inte fästa på tummen. Börjar redan lossna efter en dag.. Alltid samma nagel med. 
 
 
 
Min kamera ville inte samarbeta trots jag tog massa bilder. Alla blev suddiga?
 
 
 
 

Då VS nu

Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp mina gamla mått och de jag har idag. Jag tar måtten jag hade 3 augusti, då är det 5.5 vecka efter förlossningen och då tror jag att vätskan och livmodern dragit ihop sig, iaf nästintill.
 
Överarm: 27cm - 26cm
Över brösten: 88cm - 84cm
Under brösten: 72cm - 68cm
Midja: 75cm - 67 cm
Magen: 88cm - 79cm
Rumpa: 98cm - 89cm
Låret: 55cm - 50cm
Vikt: Ca 65kg och idag 58kg

Man kan se att när jag går upp i vikt går jag främst upp i rumpa och lår. Saknar rumpan men inte låren :P Synd det inte går punktförbränna.
 
Men det är stor skillnad på mått och vikt på bara 3.5månad. Att man kan förändra sin kropp på så kort tid är fantastiskt.
 
Då VS nu
 
 
 
 

Vincent 1 dag gammal

Här kommer en osedd video från när jag och Danny kom hem från BB. Vincent va ju superliten!! Han har ju vuxit så fort. Nu skulle han aldrig få plats på bredden i spjälsängen haha! Tycker han liknade Danny mer när han va nyfödd. Tycker dragen tonas ut mer och mer, kanske därför jag tycker han blir sötare och sötare? ;)
 
 
Har bara denna låten på datorn så därför blir det samma i flera videos :)
 
 
 

Cardio

Ripped är tagen och jag är taggad för gym. Står cardio och mage på schemat. Ska försöka köra mkt cardio idag dådet inte blev nåt förra veckan. 
 
Kommer ju lysa upp hela gymet med detta linnet haha!


Nya träningslinnen

Eftersom klänningen inte passade från nelly kikade jag lite på hm. Hittade två klänningar och två träningslinnen för ca 500kr. Får se om jag ska ha klänningen på julafton eller om jag behåller dom. De kostade bara 99 kr :)
 
Har testat dethär linnet innan men hade velat ha en större storlek då det är en inbyggd sporttopp. Men den funkar :)  Köpte även ett helrosa :)
 
 


Funderade att köpa denna röda toppen. Men har inte så mkt pengar att shoppa för just nu. Men röd färg passar bra till min hårfärg :) Gillar gulddetaljerna. Måste köpa lite guldsmycken!

Att unna sig

Jag och Danny hade ju som utmaning att bara äta naturgodis på lördagar och inget annat. Klarade det bra de 2 första veckorna men sen gick det utför. Det va helt enkelt en för svår utmaning för oss haha. Men sålänge jag får resultat gör det inget. Man vill ju helst inte stoppa ens resultat för man stoppar i sig skit, då äter jag hellre strikt då jag mår mycket bättre av att se min kropp utvecklas.
 
Det är samtidigt lite läskigt hur fort man kan bygga muskler. Jag är kanske en person som lätt bygger muskler för jag märker skillnad varje vecka. Speciellt på armarna, där händer det mest tycker jag, även magen märker jag mer och mer skillnad, den blir fastare och märker att fettet minskas. Väntar ivrigt tills jag får mer resultat på benen och rumpan. Men kan inte köra så tungt där just nu, det enda som händer där är att rumpan blir mindre och mindre. Det är stor skillnad på rumpan sen jag va gravid, då blev den stor som ett hus! Men det tar tid att bygga muskler på rumpa och ben och det har gått fortare för mig att förlora fettmassa där än att bygga muskler. Så det är nog vanligt att den först blir mindre och sen blir större igen när musklerna börjar växa.
 
 
 
 

Vårat hem

Här kommer en video på vårat hem om ni är intresserade att se. Det som ska göras hemma är att vi ska köpa en ny soffa, en mörkgrå med två divaner (som jag nämnt flera gånger), en ny tvbänk som ska va mycket mindre och som ska stå i andra hörnet, en ny tv och en fototapet(stenvägg) ska upp där trädet är jämte matbordet. Men det kostar ju såklart pengar så man får ta en sak i taget :)
 
 
 
 

Ryggmuskler

Igår blev det ett sent ryggpass.  Känner jag har mindre energi på kvällen men såg till att det brände ändå. Nu har jag sänkt vikten på chins och dips och kör 20 kilos hjälp. Minskar det hela tiden och jag orkar lika många rep :) så snart så klarar jag väl 1 hehe. 
 
Tycker det är snyggt med ryggmuskler. Samtidigt vill jag inte ha en speciellt bredare rygg. Blir så svårt med kläder då för brösten tar ju också plats. Men om den blir bredare gråter jag inte över det :) 
 


Vanilj och kokosglass

Eftersom kokosgrädden inte separerade från kokosmjölken blev smeten rätt rinnig så testade lägga i lite annat denna gången. Blandade ihop kokosmjölk, kokos, vaniljkvarg, vaniljpulver och vaniljprotein och sen in i frysen.
 
 

Blev supergott och va inte alls lika svår att äta som när man tex ha celsius i, då blir det isglass. Så detta ska jag göra ikväll igen, mums :)
 
Dessa glassformar i sjukt kassa. Denna gick med sönder när man åt glassen så nu har jag bara tre kvar
 

Dagens tips

Vi har ju en blöjhink från sangenic, den håller lukten inne väldigt bra OM man använder kassetter. Har haft soppåse ett tag men det håller inte in lukten alls och det luktar bajs i hela rummet. Nu när vi fick hem kassetterna igen är det stor skillnad. Känns mycket fräschare. Det kostar ju lite extra men det tycker jag är värt. Är ändå inte speciellt dyrt. 3 kassetter kostar knappt 100kr och blöjhinken drygt 100kr.
Här kan ni hitta sangenics blöjhink och här kan ni köpa kassetterna, mkt billigare än i Sverige och det är gratis frakt på detta om man handlar för minst 25 pund :)
 
 
Ett annat tips är denna matstolen, hade verkligen velat köpa den men det är lite mycket pengar känner jag. Har en känsla av att Vincent inte kommer vilja sitta i den dära matsolen speciellt länge när han blir äldre ;) Men väldigt snygg och stilren, sen gillar jag att man kan fälla bak ryggstödet och även ändra höjd med bara en knapp som hissar upp den. Men kommer köpa en matstol på IKEA nästa helg. En svart i trä :)
 
Stolen finns här och kostar ca 1400 och är gratis frakt
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klänning

Fick hem min klänning från nelly igår. Va såå besviken! Så blir retur idag. För det första gick den knappt att få på trots jag valde en större storlek, ingen stretch alls så det borde ju varit en dragkedja. Sen skavde den bakom armhålorna så blev helt röd efter nån minut. Sen såg man bara tjock ut i profil.
Så undrar vilken man ska beställa hem istället. Tur det är gratis retur iaf! Men tycker det är krångligt att returnera osv. Jag valde ju att betala i februari, men antar det bara är att ignorera den fakturan då? Så de inte skickar ut en faktura och man får betala faktureringsavgift?
 
 
 

JULPYNT

Nu är allt framme utom granen och utomhusbelysningen. Är så mysigt med julpyntet, gillar belysningen. Blir inte lika skarp och mer mysstämning. Hittade även liten turkosa julkulor(droppar), till granen. Måste bara hitta några runda med. Silver och turkost passar fint in. Fast svarta kulor hade ju funkat med.
Tog lite videos på vårat hem innan som jag kan lägga upp senare :)
 
 
 
Gillar mina tomtar ^^
 
 
 
 
 

Döskalle

Blev rätt slarvigt denna gången. Har så dåligt lyse och sen vill jag oftast bli klar såfort som möjligt. Får försöka att undvika komma utanför. Lossnar ju även lättare då. Men det är inget som andra skulle se utom en själv :) Gillar iaf designen, enkelt med en liten touch!
Men de lossnade på tre fingrar efter en dag. Drygt det plötsligt sitter så dåligt. Är alltid på samma fingrar det lossnar med. Så fick måla om det igår igen. 
 
Gjorde en annan variant av kokosglassen igår. Kan lägga upp det sen. Supermumsigt blev det iaf!
 
 
 

Stop wishing, start doing

Snart är det ju jul och nyår, och man vet ju hur gymen blir efter nyår? Proppfulla. Fast bara i några veckor sen minskas det. Förstår inte riktigt varför man måste ha att börja träna som nyårslöfte? Varför inte börja direkt? Det blir lätt att man skjuter fram det och tänker att nästa år DÅ ska jag börja bli hälsosammare, sluta röka eller vad det nu är. Men jag tycker man bara ska bestämma sig och göra det. För hur många nyårslöften håller man?
Om man ska börja träna regelbundet så krävs det mer än ett nyårslöfte. Man måste verkligen vilja det, göra det till en livstil, tycka det är kul och vara fokuserad och ha disciplin så man når dit man vill. Så om man inte har den motivationen idag har man inte det efter nyår heller och därför är det bara proppfullt i några veckor.
 
 
 
 
 

Lyxlunch

Idag blev det en riktig lyxlunch! Blev riktigt gott! Är så smidigt att bara slänga in allt i ett foliepaket och sen in i ugnen. Blev torsk med potatis, paprika och lök, till det hade jag en supergod dill/citrondressing.
 
 
 
 
 

Julshopping

Igår var jag och Vincent och köpte lite julpynt. Först på ÖoB hittade vi lite, sen vidare till rusta och sist city gross. 
Tomtarna är från Citygross, hade tur i oturen för valde som vanligt fel kö. Finns säkert 10 kassor och den jag valde gick såklart långsammast. Men det positiva va att tomten med långa ben som kostade 119kr va inte inlagd i deras system, så han ringde runt o frågade vad den kostade utan o lyckas så bra så han satte den för 69kr. Haha och jag sa ingenting ;) Synd jag inte tog två av den för de va väldigt fina!
 
Granarna köpte jag på ÖoB för en billig peng och trädet på rusta. Köpte även en svart pläd till Vincent. Fuskpläd såklart. Väldigt mysig och varm, tänkte ha den i vagnen. 
 
Kommer bättre bilder senare på julpyntet
 
 
 


 

Bortkastad morgon

Verkligen en bortkastad morgon! Vaknade vid 8 och skulle va på vårdcentralen för att undersöka en leverfläck som ändrats lite. Stressade som fan och hann precis. Sen säger hon bara att hon inte kan göra nåt för att den sitter på insidan av tån och att hon får skicka mig till en hudklinik. Tittade lite lätt med en liten lampa och sa den såg ok ut men att man ändå kan ta bort den för säkerhetsskull. Varför kunde de inte skickat mig till en hudklinik direkt när de ändå inte kan göra nåt? 150kr för ingenting. Även det förra besöket gav mig ingenting när de tittade nacken. Kommer inte dra till vårdcentralen mer för de gör inga riktiga tester där eller så skickar de bara vidare en. Slöseri med både pengar och tid. Kommer avboka kallelsen till hudkliniken och avvakta om den fortsätter ändras.  300kr i sjön, förstår inte att man inte ens får ett riktigt besök när man betalar dom? Borde jag ens betala dessa 150kr när hon inte gjorde nåt?

Vincent skötte sig iaf som vanligt





You make me happy

 
 
 
 
Du är så underbar!
 
 
 
 
 
 
 
 

Julklappstips

Nu har jag fixat julklappar till min mamma och sen har jag även beställt hem 4 fotokalendrar som Vincent fått pryda :) Men min mamma ska få lite hårprodukter, såg hon inte hade nåt bra schampoo när jag va där sist. Min kompis som är frisör arbetar med lanzas produkter och har testat de mesta. Hon säger Lanza healing oil schampoo är det bästa, annars är den röda för färgat hår bra med. Men nu har jag healing oil, inte hunnit testa den än men tror den är väldigt bra. Sen använder jag alltid Lanzas trauma treatment efter jag duschat som också är väldigt bra för håret och deras silicondroppar.
Så det ska mamma få i julklapp :) Hittade de väldigt billigt här. Sen hade de även schampoot billigt på samma sida.
Men om ni bara vill beställa trauma treatment va den lite billigare här på eleganz. Men de hade inte schampoot så tyckte det va bättre att beställa från donnabeauty så man slapp betala dubbla frakt.
 
Man får en 500ml för 199 kr. Och den räcker nästan ett år iaf. Jag har en oöppnad jag inte ens hunnit använda än. Även schampoot håller länge. Iaf för mig som inte tvättar håret så ofta :) Så det behöver inte va dyrt att använda bra produkter. Tex Elvital och andra märken som säljs på ica osv innehåller mest vatten och man måste nästan ta halva flaskan för att nåt ska hända
 
 
 
 
Här är några bilder från fotokalendern som vi ska ha. Gjorde alla bilder i svartvitt (utom julbilden), för det passar in bäst i köket :)Bilden kommer sitta över månaden sen.
Beställde de från onskefoto.se. Men frakten va svindyr för 4 kalendrar och julkort, 105kr :/ Men vi fick allt för 570kr då jag fick halva priset på alla :)
 
 
 
 
 

5 månader

Idag är Vincent 5 månader! Det händer ju så sjukt mycket i hans utveckling hela tiden och nu kommer vi börja ge han gröt varje dag och även smakisar. Barnmorskan sa det är bra att han får smaka lite av vår mat bara för att testa olika smaker så de inte blir för främmande sen :) Men vi kommer ge han lite gröt varje dag. Kommer öka intaget lite hela tiden, sen kommer vi ersätta ett mål med gröt. Han älskar iaf sin gröt så det blir nog inga problem hehe!
 
Vikt: 8575 gram
Längd: 68.5cm
Huvudomfång: 42.9 cm
 

Nu har hans vikt planats ut lite, nu går han upp ca 500gram i månaden, innan gick han upp 1 kilo i månaden. Sen växer han som bara den! Såg nästan ut som om han va 69cm! Så han börjar bli väldigt lång nu :)

Inatt sov han till 11! La sig vid 22.00 typ. Kanske beror på sprutorna igår. Sängen va nerkissat o även kläderna då blöjan va överfull. Det har iaf varit skönt med en lugn morgon där jag kunnat göra i ordning mig o städat osv :) 

 
Flörtig blick haha

Bitstrips






Sugen igen

Är väldigt sugen på att tatuera mig igen! Jag har alltid gillat denna tatueringen sen jag först såg den! Men aldrig hittat nåt bra ställe, och nu är de flesta ställerna upptagna. Hade varit fin vid höften men på ena sidan har jag en text och andra sidan ett kinatecken. Vill inte de ska sitta för nära andra tatueringar som inte passar in. Eller så går de sätta ihop den med texten där bak? Hade annars varit fin på ena skuldran, men där har jag ju massa stjärnor.
Till våren blir det nog en ny tatueringen, eller hösten :) Har blivit en per år. Snart är man väl täckt!
 
 
 
 
 

Tomtegosse

Jag ska beställa lite fotokalendrar nu innan 30nov. Har 50% rabatt PER kalender så perfekt att ge bort i julklapp. Så för december ska Vincent pryda månaden med denna tomtedräkten :) Ska även göra julkort med nåt av fotona och skicka ut en julhälsning när julafton närmar sig :) Det är mycket att fixa nu innan jul!
 
 Detta är storlek 74 så lite stor. Men till jul kommer den sitta bra! :)
 
 
 
 
 
 

Julpynt

Har inte kört ordentlig cardio på hela helgen. Låter konstigt men jag blir rastlös av det, tycker det är mycket roligare att köra styrka. Men ibland är det inga problem. Men har blivit mer tabataövningar istället. Då får jag upp flåset men i styrkeövningar :)

Imån blir säkert en bra dag. För då ska jag och sambon till city gross o handla lite nytt julpynt. Att man kan längta så till en sån sak :) men de hade mkt fin och jag ÄLSKAR shoppa till hemmet! Blir nog att jag pyntar imån med hehe. 

Har använt denna tröjan 2 gånger, och den verkar göra så man börjar lukta mkt svett. Körde crosstrainern och började fundera var den starka svettlukten kom ifrån, och de va ju såklart från mig trots jag i stort sett va nyduschad. Beror nog på att den är så tajt. 


Sol och kyla

De senaste dagarna har det ju varit superfint väder! Älskar när det är soligt. Men det blir också destu kallare ute när det är vinter och solen skiner. Har försökt passa på att fota bland annat Vincent nu när det varit ljust ute. Tog lite tomtebilder innan :) Funderar om jag ska ta fram julpyntet? Några dagar innan gör ju inget. Även utebelysningen måste upp. Är så otroligt kul att pynta! :)
 
Ser  verkligen ut som en sommarbild! Denna sommaren ska jag iaf va nöjd i min bikini och kunna bära all mina shorts och fina sommarkläder! Denna sommaren bestod de mesta av mina plagg av leggins och långklänningar.
 
 
 
 

Tiger shoot

Hur söta är inte mina tigrar då?! Jag funderar att göra en serie med bilderna jag tog igår haha! Är väl ingen som har min humor men tycker det är kul när han visar så självklara uttryck i vissa bilder :P
 
 
 
 

Pyjamas

Detta är verkligen min stil! Visst det fanns leopard också på H&M haha men jag älskar grått och lite rockigt. Sen gillar jag munnen, kommer inte ihåg vad den kallas? Men har flera tshirtar med den :) Tycker grå färg är så snyggt till en bränna.
 
Men jag gillar mest materialet. Är sådär mjukt och stretchigt så det sitter bra på kroppen. Men kan tänka mig den kommer töjjas ut. Tur det finns tumlare!
 
 

Finkläder

Hittade lite fint till Vincent på H&M i helgen. Hade ju 10% rabatt på hela köpet plus 20% på alla bebiskläder. Men såklart fick jag nya rabattkoder igår som bara gäller en vecka typ. Är alltid så, kupongerna kommer alltid EFTER man shoppat!
 
Skjortan får han ha på nyårsafton, får se om han har västen till eller inte :) Sen har vi äntligen två pyjamasar som passar. Är en hel tigermönstrad med som inte är med på bilden, har även en tigerpyjamas från kappahl :) Min lilla tiger!
 
 
 
Denna ska han ha på julaftons kväll :) Lite mysigare än finkläderna!
 
 
Mysiga skor men sitter inte så bra. Dels är de svinsvåra att få på trots det går knäppa upp hela baksidan. Sen sparkar han av sig dom
 

St tropez

Va på Kicks och skulle köpa en brun utan sol. Kör ju alltid på kicks egna men den va slut och de visste inte när den skulle komma in igen. Så testade en annan, st tropez. Det är mindre i denna och kostar 299kr medans den jag brukar ha kostar ca 70kr. Men jag tror jag tycker denna är bättre. Mycket naturligare färg, luktar godare och hoppas den håller längre :) Men den är lite svårare att applicera. Den är väldigt tunn iu konsistensen och man blir brun direkt, är en mörkbrun kräm så man ser precis var man missat och var man behöver smörja mer. Man kan se lite smutsig ut under tiden man smörjer men det går in i huden väldigt fint. Man blir iaf superbrun innan man duschat. Det försvinner rätt mycket av färgen efter man duschar av överskottet, så jag har smörjt mig två gånger nu och är nöjd med min "bränna" :)
 
Brukar alltid smörja några gånger innan jag ska på fest eller göra nåt speciellt. Så nu innan jul och nyår vill jag va lite extra fin så då ska jag smörja mig med denna :)
 
 
 
 
Innan jag duschade imorse. Älskar se brun ut. Tycker man ser mycket smalare ut, fräshare, musklerna kommer fram mer osv osv! Nöjer mig med en BUS bränna. Inte värt att sola ihjäl sig. BUS håller i princip lika länge som riktig bränna. Är bara grunden som stannar längre från en riktig bränna. Det är tur jag inte bor i ett soligt och varmt land, hade väl solat hela tiden. Eller iaf vistas mycket i solen.
Här ser ni min nya pyjamas från H&M med. Kommer fler bilder senare! Sjukt skönt material!
 
 
 
 

Köttfärsomelett i ugn

Väldigt god och väldigt enkel måltid! Smakade väldigt likt den andra köttfärsgratängen jag brukar göra men det är ägg i istället och hade ingen ost över. Men det kan man ha också :)
 
Receptet:
 

Sätt ugnen på 200grader.
Hacka 1 lök och pressa två vitlöksklyftor och bryn i stekpanna. Tillsätt 400g  köttfärs och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i 3 msk vatten, 2msk tomatpure och hackad färsk timjan eller andra kryddor man gillar.
 
Vispa 4 ägg, 1 dl grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i ca 8-10 min. Ta ut och lägg på färsen. Höj värmen till 225grader.
 
Blanda 1 dl grädde, 0.5-1dl creme fraiche och häll över färsen. Strö riven ost och lägg på cocktailtomater ovanpå. Grädda ca 10 min tills osten fått färg.
 
Mycket protein och fett men lite kolhydrater
 
 
 
 
 

Biceps utveckling

Hur kul är det inte att se hur långt man kommit på så kort tid? Jag börjar bli riktigt nöjd med mina armar. Det är nåt jag aldrig varit innan. De har aldrig varit fasta, inga konturer och haft stort gäddhäng, sett ut som två korvar helt enkelt. Men nu börjar de bli väldigt fasta och musklerna syns även lite när jag inte spänner :)  Det blir stor skillnad när musklerna börjar synas. Trots att de inte är så jättemkt smalare så ser de smalare ut. 
 
Man blir verkligen beroende av styrketräning. Hur långt vill jag gå? Hur mycket muskler vill jag skaffa tills jag är nöjd? Jag har ju en gräns där jag tycker det blir för mycket och där jag inte tycker det är snyggt, men jag kan tänka mig att man lätt blir blind och vill se resultat och en utveckling hela tiden.
 
 
När jag började styrketräna och idag. Har bara tagit 3 månader att få fasta armar. Om jag vetat det innan hade jag börjat med styrketräning för längesen. Men jag har alltid tänkt att de bara blir större. Så fel jag hade. De har tom blivit smalare (i avslappnat tillstånd).
 
Bilder från idag! Jag får nog hitta en ny favoritsporttopp med vaddering i. Men denna från Lindex är så sjukt skön men däremot ger den inget stöd vilket jag varit dålig på.
 
Dagens mat:

Frukost: Gröt
Lunch: Quornfärssås med fullkornspasta
Mellanmål: kvarg och en Celsius
Efter träning: En proteinshake
Middag: Köttfärsomelett i ugn
 
Träning: 100min promenad/pw
mage, biceps och lite cardio på gym
 

Har ätit alldeles för lite idag! Ville äta nåt snabbt mellanmål innan träningen så blev bara en kvarg med de vanliga i. Sen va jag sugen på att testa denna omeletten som för övrigt blev riktigt god! (Recept kommer imånbitti) :)
Men imån ska jag försöka äta mer.

Tofflor

Jag hittade ett par supersköna tofflor på H&M igår. (även en pyjamas).
Jag ville ha ett par tofflor man bara kunde stoppa in fötterna i så dessa är perfekta. Är så mjuka och sköna :)
Kostade 149kr och jag tog en storlek större då de va lite små i storlek.
Hade velat gå i min pyjamas och tofflor hela dagen :) Fast pyjamasen är inte speciellt varm men tofflorna värmer en rätt mycket :)
 
Jag och Vincent va ute och gick med föräldrargruppen idag. Blev nästan 2 timmars promenad så jag va så frusen när jag kom hem!! 
Men det va väldigt trevligt. Nu pratade man ju mer med mammorna och inte bara om bebisarna. Vi ska även va hemma hos nån och fika nångång. Blir nog kul :) kan tänka mig att bjuda hem dom hit. Då måste jag bara fota alla bebisar på ett ställe. Om mammorna går med på det :P Har sett bilder där de lagt bebisarna i ring eller sittandes i soffan allihopa. Tycker det är så otroligt sött när bebisarna sitter i grupp! Kan man ha en liten photoshoot med 8 bebisar ^^
 
 
 
 

Gröt tajm

Vi har börjat ge Vincent lite gröt ibland. Bara för att få smaka lite annat och vänja sig. Han älskar verkligen sin banangröt :) Vill ha mer hela tiden. 
Så himla söt är han när han gapar stort :)
 
 



 
 
 

Triceps video

 Här kommer två videorna på några tricepsövningar vi körde igår och de magövningar jag alltid gör. Blir mycket träningsinlägg idag ;)
 
 
 Kör ca 15-20 st med rumpan upp, sen räknar jag typ till 10 och saxar med benen och sist knäna mot magen ca 10 st. Brukar köra tills det bränner i magen. Tänk på att ha svanken nere när man går ner med benen i första övningen, då skapar man en spänning i magen hela tiden och man belastar inte svanken,
(Visar bara övningarna fort i videon)
 
 
Här är hela videorna
 
 
 
 

Dips

Jag får väl bjuda på dessa bilder! Dessa togs efter 10 dips utan hjälp... Eller nu ljuger jag, det va efter första dipsen..eller halva. 
 
Jag har iaf nåt att jobba på haha! Men det går framåt hoppas jag. :) Men trodde jag iaf skulle klara en!! Kan klara väldigt små, men om jag går ner i det läget jag är på bilderna kommer jag inte upp igen. Jag hade ju som mål att iaf klara en dips och en chins till julen. Kanske kan klara en dips men chins är nog inget jag ska förvänta mig hehe.
 
Gäller att ta i haha!
 

En till video

Tycker det är så kul att göra videos genom denna appen, magisto! Rekommenderas! Man bara väljer de videos och bilder man vill ha, sen ett tema och en låt. Sen fixar de ihop en video :)
 
 
 

Gröt tajm

Tricepsträning

Här kommer lite snapshot från filmerna Danny tog igår. Kommer upp videos senare. Jag är inte perfekt vad gäller teknik osv, men man lär sig hela tiden. Tex tycker jag det ser ut som jag drar överarmarna för långt ner i cable overhead. Fast huvudsaken är att det känns i triceps och ingen annanstans och det gör det ju :) Men ska tänka på att stå lite mer rakt, blir nog jobbigare då.
 
 
 
Här håller jag i cabeln och kör en arm i taget. Man får köra rätt många för att känna
 
Denna gillar jag att göra, brukar köra med 10 kilos viktplatta och ibland kör jag 4-5kg hantel direkt innan eller efter denna övning
 
En ny övning jag inte brukar göra. Va lite svårt att använda lika mycket kraft i båda armarna men annars en helt okey övning!
 
 
 

Vacker video

 
 
 
Älskar dig! 
 
 
 
 

Fullspäckad helg

Vi har verkligen haft mycket för oss i helgen. Brukar mest va lugnt och bara innehålla träning och god mat typ :) 
Men idag va jag och Danny och tränade triceps och mage, sen stack vi till H&M och shoppade lite till julafton bland annat. Sen direkt till city gross och storhandlade :) Vi hade barnvakt åt Vincent i hela 4.5 timme vilket är det längsta vi lämnat bort honom. Men han gnällde ingenting. Det gick superbra och det är sköpnt att veta att han känner sig trygg :) Han va hos Danny mamma. Han sov ju ordentligt inatt så han va utvilad och pigg :)
 
Det va kul att träna med Danny! Vi båda vill ju köra seriöst och det blr inte mycket snack utan det är rakt på nästa övning. Han filmade några övningar med. Lägger upp det imån. Kommer bland annat en failvideo haha!
 
När jag skulle köra dips så frågade Danny - när va det du rakade dig sist? Tittade i armhålan och det va ju värsta bushen! Hade tydligen missat på ett ställe en rätt lång tid haha! Så blev kallad bushwomen resten av passet. Så nu blir det att dra och raka sig! Är ju inte det perfekta att köra triceps när man i stort sett har armarna över huvudet i alla övningar haha! Men lite hår är ju helt naturligt :)
 
När jag bytte om på gymet så är ju musklerna rätt uppumpade och jag kunde se mina rutor i spegeln trots jag inte spände så mycket. För bara ett litet tag sen, när jag la upp min första magbild där man skymtade rutorna, va jag tvungen att spänna hårt och trycka ihop magen ordentligt för de skulle synas. Att det kan gå så fort :)
Är en sån otrolig härlig känsla att va nöjd med sin kropp, det påverkar hela mitt välbefinnande. Det blir så många scenarion i vardagen som blir negativa om man är missnöjd med sin kropp. Som när man ska ta på sig kläder och allt sitter dåligt, när man vill göra sig fin, testar kläder i provrummen, är på stranden osv osv. Om man nu bryr sig hur kroppen ser ut. Spelar ingen roll hur den ser ut, huvudsaken är att man själv är nöjd och inte mår dåligt över den. Inte värt det!
 
 
 
 

Dagens mat:
(vågar jag lägga ut det här?) ;)
 
Frukost: Gröt
Lunch: Linssippa och en proteinshake
Mellanmål: 3 finncrisp, en halv budapestbakelse, ett bett av en chokladboll, en skål glass gjord på vaniljkesella, en kaffe med grädde
 
Kvällsmat: Eftersom jag ätit så mycket skit blir det en omelett med "bacon", broccoli, lök, spenat och en sallad

Igår blev det ännu mer onyttigt och i fredags en påse naturgodis. Sen har jag inte kört nån cardio alls, skippat 2 cardiopass då jag mått sådär. Men imån blir det promenad med mammagruppen och sen cardio och mage på gymet :)
 
 
 
 
 
 

Perfekt tid

Jag njuter just nu av mitt liv! Jag är så tacksam för allt jag har och just nu är allt perfekt. Det är så underbart att va ledig, ha så mycket tid för mig själv, kunna leva och göra saker jag gillar. Förutom allt det har jag en underbar son och jag har en sån spännande tid framför mig för jag märker att det är nu vet verkligen börjar hända saker i hans utveckling. Han kan snart sitta själv, han börjar snart att äta mat, vi introducerar mer leksaker och det går leka mer med han nu. Det blir faktiskt härligare och härligare destu äldre han blir lär jag ta tillbaka sen när han börjar gå och springa runt överallt. 
 
En annan sak jag är så tacksam över är att jag och min familj har möjliget att bo i "vårt" fina hus. Vi trivs så himla bra här och jag kan inte förstå att vi kan få bo sähär fint. Samtidigt vill jag ha nåt eget senare. Men hus har vi ju inte råd att köpa med tanke på insatsen om man inte tar ett blankolån, men det vill jag verkligen inte ta.
väntar ivrigt tills Danny vinner på lotto ^^
 
Men en sak som ger mig väldigt mycket glädje förutom det ovan är min träning, det är min nya passion och jag vill bara utvecklas! Det får mig att må mycket bättre, och det är härligt att ha gymet att gå till, det blir som mitt andra hem :P Man är ju där i stort sett varje dag. Jag får ta vara på denna tiden jag har nu när jag är mammaledig och bara va. För det är det som är så härligt med mammaledigheten. Man bara är! Men det kommer va som nu ett tag efter mammaledigheten med, för kommer nog jobba deltid i början, sen är jag hemma med Vincent resten och stämplar upp till heltid tills jag hittar ett riktigt heltidsjobb. Nu när jag jobbat i en ATG butik ett tag så blir det kanske lättare att få jobb i en annan butik. Hade verkligen velat få ett jobb i en klädbutik i stan! Svårt att få heltidsjobb i butik men kan jobba upp resten hos mamma ;) Visst de är ibland helgjobb men de är helt okey ibland. Trivdes så himla bra när jag jobbade på Kappahl en sommar. Hade varit ännu roligare att få jobba på Ginatricot eller kanske bikbok då jag gillar deras kläder. Eller Kicks hade varit kul, "känner" en som jobbar som butikschef där, kanske ska ta ett snack med honom :)
För jobb och pengar är det enda i mitt liv som jag bekymrar mig om, som jag känner stress över. När jag känner lycka kommer alltid tankar med pengar upp.
Ett fast heltidsjobb där jag trivs hade varit pricken över iet och mitt liv är fulländat haha!
 
(Får väl också nämna att jag är så glad jag hittat Danny som jag känner mig trygg med och som jag vet jag vill leva resten av livet med) :) Jag märker att vårt förhållande blir bättre och bättre med tiden. Eller jag känner mig tryggare hela tiden, litar mer och mer på honom och min svartsjuka blir mindre och mindre. Nu när vi är en familj är det också annorlunda och jag vet han inte skulle såra oss. Jag har aldrig känt mig helt trygg i nåt förhållande innan för är extremt rädd att bli sårad, bli sviken, så jag tänker oftast det värsta om just killar som jag varit tsm med utan anledning. Men nu 5 år senare börjar jag känna mig trygg haha! Men är ändå ofta rädd att bli sviken och lurad trots att jag vet innerst inne Danny inte skulle såra mig så. Han skulle förlorat så mycket då.
 
 

Tvålpump med sensor

Denna har jag önskat mig i julklapp. En tvålpump med sensor. Såg mina föräldrar hade köpt denna nedan från tradera. Kostar bara 145kr och gratis frakt. Hon sa den skickades från Kina och leveransen va tre veckor. Men den funkade väldigt bra och va stilren och snygg. Blir mycket mindre bakterier med. Jag är riktigt pedant när det gäller bakterier. Såfort jag tagit i nåt som kan va mycket bakterier på måste jag tvätta händerna. Sen klarar jag inte av tanken att de frodas bakterier på vissa ställen så rengör det ofta. Tex toalettborsten där man håller, tvålpumpen när man ska pumpa ut, handtag, där man tänder lampor. Tänk er bara på programmet rent hus där de tittar i mikroskop vad de hittar för bakterier. Blir så sjukt äcklad! Fast de hemmen är ju gräsliga!
 
Från tradera
 
Från jysk. Nån som har denna från jysk?
 
Ska även önska mig ett stativ till kameran. Kommer kunna ta mycket bättre bilder då och mycket bättre att kunna justera rätt höjd och kunna ta bilderna mot vilken bakgrund som helst :)
 
 

Vincent och djur

Det är bra Vincent växer upp bland djur. När han låg jämte denna söta kisse greppade han tag hårt i pälsen haha. Förstår han, pälsen va hur mjuk som helst. Är Danny släktingars katt. Är en birmakattunge. Är nog den finaste katten jag hållt. Den va så sjuk len och mjuk :) hade lätt velat ha en birma eller brittisk korthår. Denna kattungen va en riktig knäkatt med. 





En lång lördag

Igår hade vi fullt upp hela dagen! Först va jag och tränade på morgonen och sen direkt iväg till Dannys släktingar för att äta. Sen hem och direkt vidare till mina föräldrar för att äta :P Så Vincent va ute och flängde mycket igår. Det gör ju att han inte sov så mycket. Han har svårt att komma till ro hos andra. Han sov ca 30 min på 12 timmar. Så han va rätt grinig på kvällen. Men när vi kom hem va han hur pigg som helst. Tänkte att han kommer slockna direkt. Istället låg han och pratade och sparkade. Va säkert övertrött.  Men sen sov han till halv 7. Va pigg en halvtimme och sen somnade om till halv 10. Såå skönt med sovmorgon :)
 
Det blev iaf en massa gottigottgott igår. Mycket kolhydrater, socker och fett hehe. Min mamma hade gjort en supergod passionsfruktdröm som hon kallade dom. Såg ut som pannacotta men va typ mango, passionsfrukt,, musli, nån god vaniljkräm och hallon på. Ser fram emot julen, då blir det ännu mer gott :)
Har faktiskt inte alls dåligt samvete för det jag ätit i helgen. Vet att det beror på att jag nu är nöjd med min kropp och känner inte det gör nåt att äta onyttigt ibland. När jag va missnöjd vill man ju verkligen inte sakta ner resultaten. Men om jag äter skit nu och tränar blir det säkert +-0 och i dagsläget gör det inget då jag trivs med min kropp. Tror det är därför jag har lätt att börja äta onyttigt när jag är nöjd. Samtidigt vill jag få mer resultat och utvecklas så jag hoppas jag kan fortsätta äta sunt. Vill det ska va en livstil. Men det känns mer och mer naturligt att äta hälsosamt och inte välja de snabba alternativen. Vill äta mat från grunden som jag lagat där jag själv väljer råvarorna. Det enda är quornprodukterna som jag inte kan va utan. 
 
 
 
Testade sittdelen i helgen. Han satt faktiskt väldigt bra i den. Visst han är lite stor då han mest ligger. Men han trivdes jättebra i sittdelen för han kan se sig om mycker mer. Gick men han på Ica och det va ju väldigt kul och mycket att titta på. Slipper han lixom titta upp i taket bland alla balkar
 
 
 
 

Sjukgymnast

Ska försöka boka en tid till en sjukgymnast nästa månad för att kolla mina knän. Såfort de belastas får jag ont i dom så nu måste jag vila dom ordentligt. Vill inte få bestående skador! Tur jag vet vissa ben och rumpövningar som inte belastar dom särskilt mycket. Men det blir inga knäböj, utfall, benspark eller benpress föränns jag kollat upp dom. Utfall gör nog mest ont, men efter jag gjort knäböj blir de superömma i flera dagar vilket är synd. Så inga squats på ett tag. Drygt är det men inte mycket man kan göra än att kolla upp det. Så de får helt enkelt vila.
 
 
 
 
 

Nelly klänning

Det va inte lätt att bestämma vilken klänning jag skulle ha! De finns ju massvis med fina på nelly. Hade varit fint med en långklänning men de är sällan de är perfekt längd. 
Men jag hittade denna, tycker den är väldigt fin och älskar ryggen! Funkar även på fest. Vill lixom inte ha en för fin för vill kunna ha den på flera tillfällen. Det stod att den va väldigt liten i storleken så tog en S. Annars får jag helt enkelt skicka tilbaka och byta. Det hinner jag nog innan jul :)
 
Peplumen är perfekt för att täcka julmatsmagen sen ;)
Denna kostade bara 279kr! Väldigt billigt och passar min plånbok just nu!
 
Bilder från videon
 
 
 

Kulan

Jag har ju skrivit om att jag har en liten kula kvar under naveln som inte vill försvinna. Men jag undrar vad det är och hur man lättast får bort den. För det är inte fett, det är väldigt hårt där och den försvinner när jag spänner de nedre magmusklerna. Typ om jag lutar mig bakåt och spänner. Så det är lite som en hård ballong som går trycka in. Vet det iaf har nåt med graviditeten att göra då den inte fanns innan, så det kanske tar tid innan det dras tillbaka. Eller är det nåt som helt enkelt kommer va där för alltid? För muskler har jag ju där och det är inte fett. Tränar även bålen ofta. Trots det inte är sån speciell stor kula och det går ju spänna in den, stör jag mig ändå på den och vill få bort den. Magen ser mycket större ut när det putar där. Här spänner jag ändå magen så då sjunker ju magen in endel. Men jag får ha i åtanke jag födde barn för mindre än ett halvår sen :)
 
 

Blondie

Min lila blondie! Här ser man hur ljust håret är! Lite suddiga bilder men han ville inte sitta still :) Det blonda håret har han iaf tagit från mig. Får se om det dyker upp lite mer drag som kommer från mig. Kinderne kanske isåfall.
Idag ska vi ju till mina föräldrar och äta, och de har hittat alla fotoalbumen. Så blir att titta i dom och jämföra mig med Vincent lite när jag va bebis :)
 
 
Måste toppa hans hår lite så det är jämnt :)
 
 
En annan sak som är svårt är att få bort hans vassa naglar. Han river sig mindre nu men ibland är de supervassa. En i mammagruppen så hon klippte dom med en sån tångsax eller va de kallas. Har testat den på tårna och det gick mycket bättre. Även det sa barnmorskan på BB man inte skulle göra, att man bara skulle fila för de är så tunna. Men förstår inte riktigt varför? När man filar så frasar de bara sönder och blir inte jämna. Så jag tror det är bättre att klippa och fila lite efter för att få kanterna mjuka. Tycker inte man behöver lyssna på barnmorskorna och personer runt om för mycket. Sunt förnuft kommer man långt med. Man hör ju hela tiden att man inte ska göra det eller det. Tex sa min kompis det inte är bra de står upp mycket när de är så små för deras knän. Men frågade barnmorskan på mammagruppen och hon sa det är helt okey. För de står ju inte upp hela dagen precis. Eller att de sitter upp för länge. Men om de får ont eller om de är obekvämt får man veta det väldigt fort ;) De säger till om nåt är fel. Att de får sitta upp är ju jättebra så de tränar nacken och ryggen så de kan sitta upp själva sen. Men de ska ju såklart inte sitta i en stol hela dagarna. Sunt förnuft även där.
 
 
 

Träna med stil

Hade min nya träningströja idag. Är väldigt nöjd med den. Nu när jag är nöjd med min kropp så trivs jag med åtsittande kläder :) Materialet trycker inte in nånstans utan lägger sig snyggt på kroppen då det är massa stretch. Fick inga svettfläckar heller vilket jag va lite orolig över då det är grått. 

Körde biceps, mage och rumpa idag. Skulle egentligen köra cardio men kände jag kallsvettades lite. Mådde bra igår och imorse men det ligger nog en liten förkylning kvar. Har inte fått huvudvärk på ett tag vilket är såå skönt. Men nu är man sjuk istället så kan fortfarande inte träna fullt ut. Men sen så jäklar :) 

Matchade bra idag. Rosa naglar med leopardkors, leopardtights och leopardskor med rosa inslag. Haha! Leopardwomen. 
Funderade att köpa leopardtightsen från Gina men tycker de sticker ut lite för mkt. Annars väldigt coola. Men gillar mer diskreta mönster som mina gråsvarta. Älskar dom! :)
Kände ett tag efter mjölken försvann att mina bröst va "små". Men nu känner jag tvärtom. De känns helt lagom stora och perfekt storlek för min smak. Går gömma och framhäva. I denna topp framhävs de väldigt mkt! 



Badrutiner

Tänkte göra ett inlägg hur vi gör när vi badar Vincent. Jag va lite fundersam hur man gjorde innan Vincent kom. Om man behövde en sån ställning man ställer baljan på eller om det funkar på golvet.
När han va liten bebis bar vi baljan med vattnet upp på skötbordet och badade honom där. Men nu har vi baljan kvar i badkaret sen sitter jag på skötbädden när jag håller honom i badet. Sen lägger jag han direkt där på och tar en handduk över så han inte fryser. 
Det blir lite tungt att bära baljan till skötbordet då vi har mer vatten i nu och nu badar oftast jag honom.
Sen är det smidigast såhär :) Men däremot orkar jag inte bada han speciellt länge då jag får ont i ryggen när jag böjer mig för länge. Blir lättare sen när han kan sitta själv :)
 
Sen häller jag babyolja i badet så han luktar gott. Brukar också ta schampoo i håret ibland. Men en sak jag tycker är svårt är att rengöra hans öron. Han hatar när jag rengör dom. Han har supermycket öronvax och ibland flera lager hud typ. Om man drar en tops så ser det väldigt torrt ut. Barnmorkskan på BB sa att man inte ska använda tops om man råkar trycka in den i örongången, men jag har alltid kört med tops ändå, annars kommer jag inte åt det jag vill och han kan ju inte ha öron täppta med vax. Men jag tar den inte långt in utan mest i själva örat och inte i örongången. 
 
 
 
 
 
Han har alltdi gillat att bada, han skriker iaf aldrig. Men han blir förvånad och lite stel varje gång man sätter ner han i vattnet, det är väl rätt varmt i början :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Funny

Lite roliga bilder jag sparat ner i mob genom tiderna :)












Läppstift

Körde på ett lite rosa/corallfärgat läppstift igår, (höll väl ca 10 min). Jag brukar aldrig ha läppstift eller läppglans. Jag känner mig oftast smutsig då. Sen känner jag väl inte jag kan bära upp det, kanske för jag inte trivs med mitt munparti och inte vill dra uppmärksamhet dit. Men jag tycker annars nudefärgade läppstift är väldigt fina, som ser rätt naturliga ut.
 
Är mer nöjd med hårfärgen nu, efter några tvättar har den mer en naturlig röd färg :) Men efter ytterligare några tvättar ser de nog lite dassigt ut istället. Så ska lägga i en färg igen innan jul :)
 
 
 
 

Sicksack

Mina magmuskler ser ibland rätt ojämna ut. De kommer lite sicksack. Men de kanske rättar till sig sen :) 

Köpte en snygg grå träningströja på hm idag. Väldigt kroppsnära om man säger så men skön kvalite :) 



Slappa

Jag får nog investera i ett par nya jeans. Jag köper mest treggins eller vad det heter? Ser ut som jeans men är mycket stretch. Typ de på bikbok. Men det är så snyggt med ett par välsittande jeans. Men det är oftast så satans dyrt! Dessa sitter väl okey men vill de ska sitta tajt vid rumpan och även lyfta den lite. Hatar hatar underdelar som trycker in rumpan. Är inte alls bekväm med det. Så det är väldigt svårt att hitta de perfekta jeansen. Brukar inte hitta så mycket på JC, inte så att de är värda 1500kr iaf!
 
 
 
 

Skum muskel

Hmm har lagt märke till att en muskel har börjat titta fram mer och mer över rumpan, typ bakom höftbenet. Borde den inte va lite större så den täcker hela rumpan hehe. Nu är det som en böld typ haha! Det är alltså inte min skinka utan sitter över skinkan. Ja det är ju alltid spännande att se var musklerna tittar fram. Jag är rätt dålig på att veta vilka övningar som tränar vilken muskel, alltså just exakt. Vilken del av rumpan som tränas eller vilken del av axeln osv. Så jag hoppar jag inte missar nån muskel. Fast tex basövningar kör ju igenom massa muskler och även i fria vikter så alla muskel får nog jobba mer eller mindre.
 
 

Leopard kors

Nu har jag testat klistermärkerna jag beställde från amazon. Man klipper ut klistermärket och lägger i vatten. Sen sätter man det på nageln. Det  vita pappret runt om blir genomskinligt i vattnet.
 
Ska beställa fler sen, fanns ju hur många som helst och kostade bara 1.5pund för 20 st :)
 
Satte på tummen och ringfingret på andra handen, glömde tummen på första handen. Men jag kanske skulle satt korset på andra hållet så det blir rätt håll för andra?
 
 
 
Blev lite snett. Men det va för det torkade fast på nageln rätt fort så hann inte fixa till det

Sjuk?

Ooohh nooooo. Känner jag börjar bli sjuk. Hoppas det vänder fort. Började få lite halsont idag, men inte alls mkt och sen har jag varit lite frusen. Men jag trotsade det och körde rygg och axlar idag. Kände i slutet jag blev lite varm så körde bara lite cardio. Men det blev ett bra pass ändå och imån är det vilodag igen så då kanske jag är piggare på lördag. Annars får jag vila lördag med. För på söndag ska jag träna med Danny så det ska bli kul :). Ska se om han vill filma nån övning. 

När jag körde bland de fria vikterna så såg jag att ena bröstvårtan tittade fram ordentligt. Är egentligen bara en bröstvårta men kändes lite pinsamt haha. Speciellt när de står 10 killar runtom en som tränar. Får nog ha en tjockare sporttopp under detta linnet :)

Nu får jag hoppas på sovmorgon imån så jag hinner vila ut.



Dagens kost:

Frukost: gröt och en kaffe
Mellanmål: kokosglass
Lunch: linssoppa
Mellanmål: smoothie
Middag: spagetti och quornfärs + 1 celsius

Efter träning: en proteinshake 


Rutiner

Våra kvällar med Vincent brukar se rätt likadana ut. Han brukar somna mellan 9-11 varje kväll. Vi försöker att hålla han vaken så länge som möjligt så han sover länge. Han brukar sova på kvällen vid 5-6 och sen är han uppe resten av kvällen. Men om han är väldigt trött får han ju såklart sova. Men vi brukar underhålla han lite extra på kvällen :)
Sen när vi ger han mat så somnar han nästan alltid och sover hela natten eller så vaknar han senare och vill ha mat igen. Så vi byter blöja, ger han sin mat och sen somnar han. Så vi har inte några speciella rutiner utan han brukar ungefär somna vid samma tid. Däremot har Vincent inte några riktiga rutiner på natten. Nu inatt började han skrika och gråta extremt vid klockan 1. Vi kunde inte få han tyst, trodde han hade ont eller nåt. Eller så är han orolig av att sova själv. Så vi la han jämte oss och där somnade han med nappen. Sen lyfte jag tillbaka han i sin säng. Sen sov han till 8 så han sov i 7 timmar i streck efter det.
 
Nu tar han nappen jättebra, han blir lugn direkt av den och hjälper han somna. Innan kunde han knappt ta nappen och tappade den bara. Så det är skönt han lärt sig hur den funkar och även gillar den :)
Men han kan bara ta latexnappar eller va de kallas (de gula).
 
Varje gång han ska äta har vi alltid sagt - är du galen. Flera gånger. För när han va nyfödd såg han så galen ut när flaskan/bröstet kom nära haha. Blir helt stirrig och öppnar munnen. Så nu när vi säger det förstår han att han ska få mat eller att han ska suga tag i nåt. Funkar även med nappen om man vill han ska ta den :P
 
Ser minst sagt galen ut!
 

Torsk

Torsk tycker jag är väldigt gott. Funkar alltid med en citronsås och rotfrukter! Det blev jättegott igår. La fisken i ett foliepaket med lite olivolja, sen kryddade jag, la på vitlök och rev citronskal över och även dill. Åt den till kokta grönsaker, matvete och en citronröra. Riktigt gott och bra mat innan träning :)
 
 
 
 
Dagens mat igår:

Frukost: Gröt
Lunch: Det ovan
Mellanmål 1: En banan
Mellanmål 2: Nötter och en proteinshake
Middag: Linssoppa
Övrigt: Kokosglass
 
 
 

Mätdag igen

Asså veckorna går så fort. Jag får lixom titta förra datumet för o se om det verkligen är idag jag ska mäta. Kunde likaväl varit en vecka sen jag mätte mig sist.
 
Hade som sist inga förhoppningar då det bara gått två veckor och har inte mycket att gå ner längre. Men det hade hänt mer än jag hoppats! Som jag skrev tidigare har det känts som kilorna rasat endel och man känner sig mycket fastare. Det finns inte så mycket fett på magen längre, mest massa hud, är väl därför musklerna kommer fram mer och mer :) 
 
På två veckor har jag gått ner:
 
1 cm runt brösten
0.5 cm under brösten
1 cm runt midjan
1 cm runt magen
1 cm runt rumpan (Den fortsätter minska)
2 cm runt låret!
Sen har jag tappat 2 kilo på vågen!
 
Det kanske börjar hända mer nu för jag börjat köra mer cardio och gått pw? Det kanske har hjälpt min fettförbränning. För jag har inte precis ätit bättre, snarare tvärtom.
Är väldigt glad resultaten närmar sig! Jag känner verkligen att varje styrkepass gör nytta.
De dagar jag har vilodagar känner jag mig oftast omotiverad, blir direkt lat, får mer sug efter saker osv. Men när jag tränat har jag massa energi och är mer taggad att äta bra. Så många vilodagar i veckan hade bara gjort allt svårare för mig. Men 2 vilodagar ska jag försöka ge min kropp.
 
Känner mig mycket fastare runt magen! Tur min svullnad gick ner inatt när jag skulle mäta mig. Magen va extremt uppsvullen. Tror det beror på nötterna och mjölken eller nåt
 

Jeans

Har en känsla snön kommer snart. Både mysigt och förjävligt haha! 
Älskar mina nya vantar från Kappahl. Så mysiga och stilrena :) 

Testade mina riktiga jeans idag! Dessa är storlek 26 och de är lite stora i benen. Men jag trodde aldrig dessa skulle passa efter förlossningen. De är lixom knappt nån stretch. Men de sitter superbra :)




Pyjamasar

Jag beställde ju pyjamas till Vincent i storlek 74/80. Men de va ju superstora hehe. Så nu måste vi köpa nån som är 68. Kändes dumt att köpa 62/68 då han har 68 nu. Men just nu har han ingen som passar.
Så pyjamasar i storlek 74 har vi iaf gått om :)
 
De gråa har vi fått, men de tre längst bak fick jag hem igår från Kappahl. Gillar tigermönstret!
 
Kläder för julafton. Så himla stiliga och Vincent kommer va så fin i detta <3 Ska ta många fina julfoton!
 
 
 
Sen lite mjukisar och en body!
Fast vantarna är till mig ;) De va supersköna!
 

Viktnedgång

Det va väldigt skönt jag slapp huvudvärken igår. Fick bara lite när jag gjorde burpees i början av passet men sen försvann det helt. 
Vägde mig igår igen, har blivit lite mycket vägningar men det är för kilorna "rasar" just nu. Det stod still ett tag när jag började styrketräna men nu går det neråt. Väger nu 57kg. Jag har alltså gått ner 10 kilo på ca 4.5 månader. 2 kg i månaden är helt lagom att gå ner och samtidigt har jag byggt muskler. Försöker äta ordentligt, men jag har lite svårt att äta supermycket och sen blir jag mätt rätt fort. Men jag äter ofta iaf. 
 
Trots att jag fuskat rätt mycket denna månaden stannar inte resultaten så jag får försöka sluta få dåligt samvete när jag unnar mig snabbmat ibland eller annat. När man tränar så mycket som jag gör så gör det inget att äta lite extra ibland :) Är tex bortbjudna på lördag hos mina föräldrar o de bjuder alltid på trerätters. Då ska jag njuta! :)
 
Har ju ätit rätt många bars, men nu är de slut. När det finns gott hemma slinker det lätt in så därför köper vi aldrig hem onyttigt. Så det är ett bra tips. Det ni köper hem kommer ni också att äta upp. Så välj råvaror med omsorg :)
 
Bilder från igår. Aminosyrorna är så himla goda att dricka. Är smaken berry och är som saft! Har också märkt jag har bättre energi och blir inte lika hungrig under passet. Kanske placebo effekt men det känns bra att tillföra proteiner under passet.
 
Jag och Vincent hämtade vårt paket från Kappahl. Superfina kläder. Visar bilder på kläderna senare idag :)
 


Min stora pojk

Tycker han ser så stor ut nu! Tiden går så otroligt fort. Snart är det Vincents första jul och det kommer va så mysigt. Minns när vi sa att han kommer va 6 månader på julafton och då kändes det som de va långt dit. Men nu är det snart jul :) Det är väl snart midsommar med och då är han ett år hehe! Ser fram emot nästa sommar. Då kommer vi va mycket på Öland och Vincent ska få bada i poolen. Får väl köpa en sån liten bebispool med. Hoppas det blir lika fint väder nästa sommar som det va i år!
 
 
Han är så söt att titta på när han sitter i denna stolen. Han utforskar allt och han har börjat förstå mer och mer. Tex snurran som låter, han förstår att den låter om man snurrar på den så den är ju kul :)
Här är stolen. Fri frakt så den kostar ca 350kr. Går även ta bort det oranga inlägget när han blir större och det går spänna fast stolen på en annan stol när han är äldre.
Sen är det bra man kan snurra brädan med leksaker :)
Även giraffen är populär. God att smaka på!
 
 
 
 
 Vincent sparar det bästa till sist
 
 
 

Julklänning

Jag vill köpa en fin klänning till julafton. Är mycket vi behöver köpa denna månaden :S Bland annat julklappar, matstol till Vincent, mina nikes ska jag betala, proteinpulvrerna, våtservetter och annat som kommer till. Detta är alltså utöver det vanliga.
 
Nelly har alltid mycket fina klänningar! Vill ju ha allihop! :)
 
 
 
Funderar att köpa denna, Kostar bara 299kr :)
 
Eller nån av dessa svarta. Den ena har flätade axelband vilket ä fint.Bara 399kr :)
 
 
 
Älskar ryggen!
 
 
 
 
 
 
 
 
Så sjukt snygg! Är inget jag hade haft på julafton men på fest hade jag inte bangat. Men den visar ju rätt mycket hud hehe
 

Pump it up

Idag blir det ett långt rump och benpass! Eftersom jag vilade igår hoppas jag att jag har extra mycket energi idag :) Fick heller inte alls ont i huvudet i måndags när jag tränade så jag hoppas det är på bättringsvägen.
Idag kommer även barnbidraget, alltid skönt de kommer lite innan lönen! 
 
 
 

Vincent har fått ett eget rum

Eller ett eget rum fixade vi långt innan han föddes hihi. Men nu tycker vi han är så stor och sover så bra på nätterna att vi satte tillbaka hans spjälsäng i hans rum igår.  Det va nämligen en i mammagruppen som sa hon hade gjort det och efter det sov bebisen hela nätterna utan att vakna. Vincent vaknar ibland, oftast vid 4-6. Men jag tror det beror mest på att han blir väckt. Danny går ju upp vid 4 och de störs nog mer när de sover jämte en. 
Så vi får se hur detta går! :) Det är iaf superskönt att ha sängen där för nu är det mycker luftigare i sovrummet, jag kan gå till min sida av sängen och lägga mig och slipper krypa över sängen. Sen ser det mycket bättre ut i Vincents rum. Vi har ju bara skötbordet där så det ser mest rörigt ut när den inte stod där.
Så hur gick det? Han somnade som vanligt, redan vid 9 igår. Men han vaknade mer än vanligt, somnade om direkt när han fick nappen. Sen åt han vid 12 och halv 5. Han kanske känner sig lite orolig att vi inte är nära. Men det är bara bra att vänja han redan nu, destu äldre han blir destu svårare sen. Läst om många som haft problem att vänja de sova i eget rum och bara springer in till mamma och pappa.
Men tycker det kan va skönt o ha lite distans från honom, det blir en annan sak när man kommer till han på morgonen och han ligger där :) Sen känns det lite mysigt att gå in i hans rum och va med han där.
Vincent vaknar i stort sett alltid vid 8tiden. Men han skriker aldrig när han sovit färdigt utan han pratar alltid med sig själv. Så när jag vaknar av hans prat vet jag att det är dags att gå upp haha <3
 


Jag hade vilodag igår, kände mig så mör i kroppen och väldigt trött. Så jag stannade hemma och städade hela dagen och möblerade om datarummet. (blev nog inte så mycket vila trots allt). Sen lastade jag på hela bilen med skit som Danny körde iväg till tippen. Det är såå skönt att ha detta avklarat, ett rent hus och lite nytt :)
 
Katterna blev ju nyfikna direkt när nåt inte står på samma plats.
Det är väldigt svårt att möblera datarummet snyggt för rummet är så stort och det är bara ett datarum. Hade varit snyggt med en bäddsoffa eller nåt där inne. Och en annan byrå, den bruna har vi bara där för vi inte har ett annat ställe att ha den på :P'
 
Här sitter jag rätt mycket om dagarna så det är skönt man gjort det liite mer hemtrevligt och rengjort allt!
 
 
 
 
Somnade direkt när jag la han i sängen igår. Lite förvånad va han men han är nog mest stolt han får ett eget rum <3
 
 
 

Zebra

Nu lossnade tumnageln ytterligare en gång så jag testade måla ett zebramönster där. Det va rätt svårt att måla med vänster hand :P Leopardmönster är mycket lättare.  Det är rätt svårt att måla tunna streck med gelen, det flyter lätt ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brusiga

Dessa tightsen satt ju superbra innan. Men nu är de väldigt lösa, får väl tumla tom några gånger :P
Så därför rekommenderar jag er inte att shoppa så mycket kläder under och efter en graviditet, det blir oftast förstort sen.
 
Min kamera är så kass, speciellt om de är lite molnigt ute och minsta dåligt ljus. Men man kan iaf se lite. Rumpan har stuckit iväg nånstans och även låren :) Hoppas bara rumpan vill komma tillbaka, men denna gången i muskler.
 
 
 
 
 
 

Matorgasm

Jag har ätit väldigt lite igår och idag så kände jag skulle lyxa till det med en ordentlig middag :) Blev så sjukt gott, njöt verkligen!
 
Gjorde torskgratäng. La först i små bitar av torsk på ett ugnsäkert fat och även broccoli. Sen gjorde jag en sås av lättcremefraiche, lite grädde och mjölk där jag hade i lök och kryddor. Hällde det över fisken och in i ugnen. Till det serverades potatis och en god sallad! MUMS!!
 
 
 
 
Fick även hem Vincents stol och leksak idag, Han tycker jättemycket om den och allt ska provsmakas!
Kommer upp mer bilder imån och även en video!

Questbar

Nu ser man ju dessa questbars överallt på instagram. Men läste om de och vad de innehåller och det verkar väldigt bra att ta som mellanmål eller innan/efter träning. Men inget jag skulle göra varje dag men när man vill lyxa till det så funkar de ju. De innehåller bara 1g socker, 8g fett och 20g protein. Så det är bra näringsinnehåll, de innehåller även massa fibrer. En bar har 160kalorier och blir en rätt kalorisnålt mellanmål.
 
 
 
Denna åt jag igår efter träningen plus kaseinpudding med kvargröra till kvällsmat. Detta är som godis! Men denna innehåller mer socker om jag minns rätt.
 
Träningsoutfiten igår. Känner armarna är rätt stora, ska mäta mig på torsdag så får vi se om måtten ökat eller om de bara känns större :) Men till sommaren hinner mer fett ha försvunnit.

Reflection

Såfort jag ser bra fotomöjligheter tar jag fram kameran! Tex om det är bra ljus och Vincent ligger i sin spjälsäng tex, då passar jag på! Är ju perfekt att jag har en blogg när jag gillar att fota så mycket :P Har inga problem att dokumentera mina dagar hehe. 
En blogg utan bilder tycker jag oftast är väldigt tråkiga. Då är det ännu viktigare att texten fångar en och är intressanta. Men det bästa är att ha både och. Jag försöker variera mina inlägg lite och inte hela tiden skriva om samma, men det blir ju mkt samma sorts inlägg, typ om vad jag äter, min träning osv. Men jag börjar tröttna på bloggar som nästan bara lägger upp outfitbilder. Inget personligt eller inspirerande utan bara bilder på outfits. Tillslut ser alla bilder likadana ut och man tappar intresset.
 
 
 
 
Här är en till bild där det blev en reflection. Här är ju ögat som en spegel. Man ser mig fota och spjälsängen runtom. Coolt

Kokosglass

Åååh så god denna glassen blev! Trodde inte den skulle va så god och bara smaka kokos typ. Men den blev väldigt krämig och god. Vaniljglassen va nog snäppet godare :) Men extremt mättande. Orkade hälften av detta och efter det mådde jag lite illa. Så man bör inte äta för mycket pga att det är mycket fett i kokos och mättar mycket.
 
Recept:
 
Ställ en burk kokosmjölk i kylen under natten så mjölken och den feta kokosmjölken separerar.
 
Häll bort mjölken och lägg kokosgrädden i en skål. Blanda i riven kokos tills det blir en ganska fast massa.
Sen kan man blanda i det man vill, jag tog vaniljprotein och vaniljpulver i hälften och chokladprotein och kakao i resten.
Sen in i frysen i ca 20 min. Den ska fortfarande va lite krämig och inte för hård. Är också väldigt god till banan, eller varför inte toppa detta på gröten?
 
 
 
 

Mina nageldesigns den senaste tiden!

En liten video på mina nageldesigns

Instagram

Glöm inte att följa mig på instagram :) Heter malinsasha där. Fast många av bilderna läggs även upp här fast kanske lite innan de kommit upp i bloggen.
 
Här är de 4 bilder som fått flest likes. Att visa före och efter bilder är nåt som fascinerar många och ger många inspiration. Det har iaf gett mig inspiration att man faktiskt kan ändra sin kropp nästan hur man vill oavsett utgångsläge. Titta bara på biggest looser. En som inspirerat mig är Snooki från jersey shore. Hon va rätt kraftig i den serien men nu är hon riktigt fit efter hon fick Lorenzo. Det är inspirerande och jag vill också vara en stark mamma, inte bara psykiskt utan även fysiskt så jag länge kan vara aktiv med mina barn! :) Vill min kropp ska må bra. Jag är glad jag inte röker eller tar nån tobak, dricker nästan aldrig alkohol, bara nån enstaka gång per år, äter hälsosamt och rör på mig varje dag, sen får jag även min sömn trots jag har en bebis. Det är jag tacksam för!
Jag hoppas verkligen att jag håller mig frisk länge och att jag och min kropp mår bra. Gäller att ta hand om den. Det är ens tempel som man ska leva med hela livet!
 
 
 
 
 
 

Smala ben

Till sommaren hoppas jag att jag hunnit träna fram ett par fasta smala ben. Älskar ju bära korta shorts och klänningar och ett par vältränade ben gör väldigt mycket. Egentligen behöver man inte en platt mage på sommaren för den går ju lätt täcka med slappa linnen haha. Sålänge man har ett par snygga shorts är outfiten räddad ;) Och ännu mer med ett par vältränade ben till det!
 
Jag har aldrig haft vältränade ben. Inga synliga muskler..bara ben. Eller ja, en liten vadmuskel va väl det man kunde hitta. Så det är spännande att se hur mina muskler utvecklar sig. Alla bygger ju muskler olika och de ser ju olika ut på alla!
 
 
Gillar denna klänningen. Men jag har sytt upp den och råkade sy den lite för kort. Det va nog 1-2 ränder till innan
 

That smile

Älskar hans leende i slutet! :)
Funderar att ta en "vilodag" imån och gå en powerwalk med Vincent och fixa i trädgården och hemma. Annars blir det cardio och mage bara imån.
Får se hur vädret är helt enkelt :)


Resa med bebis

Jag undrar hur det skulle gå. Nu kan man lixom inte bara boka en random resa utan nu måste man tänka igenom allt lite mer. Jag tror det är bäst att kanske inte resa när det är som varmast, nåt som är barnvänligt, sen måste man ju anpassa sig mycket till Vincent. Om han inte blir supertrotsig och bara skriker skulle det nog gå rätt bra. Han skulle säkert gilla att bada i poolen och leka i sanden när han är äldre. Men det blir ju inte riktigt samma sak som när jag och Danny reser själva. Är det nån som rest utomlands med en bebis? Typ 2-3 år gammal? Hur va det isf och skulle ni göra om det? Alltid kul att höra andras erfarenheter :) Känns ju sådär om man köper en resa och tar med Vincent, så skriker han bara och inte vill göra nåt så man inte får ut nåt av resan. Just därför känner jag att om man ska lägga pengar på att resa iväg (som kostar skjortan), så vill man ju att alla kan njuta av den. Men det är ju nåt man inte kan veta i förväg. Så vi får testa åka till stugan och gå på utflykter och se hur Vincent är då :)
 
Jag längtar iaf till vår nästa resa tsm! Älskar att resa till varma länder. Jag trivs så mycket bättre där än hemma. Hade lätt kunnat tänka mig flytta utomlands om jag hade vågat. Ett stort problem är bara att jag är URUSEL på engelska! Pinsamt dålig. Får aldrig fram det jag vill säga. Jag förstår det bra (förutom i filmer där de pratar så fort haha). Så om jag ska förstå en film bör det va text, om det inte är tecknat, då brukar de va lättare. Kanske borde satsa på en engelskakurs istället för spanskakurs som jag funderat på?
 
Vill va brun. Nu är man blek som ett spöke. Blir att köpa BUS när pengarna kommer haha! Men ändå inte samma sak.
 

Aminosyror

Jag har börjat använda aminosyror när jag tränar. Danny tyckte det skulle vara bra för mig då jag tränar mycket styrka och långa pass. Det gör att musklerna inte bryts ner under passet, man orkar längre och det bygger upp musklerna under och efter passet. Är även väldigt gott! :) Tog det första gången igår men hade inget vatten med mig så drack det nog för fort för de va slut efter andra övningen. Men jag hade massa energi kvar när passet va slut så vet inte om det beror på aminosyrorna eller ripped. Hade väldigt mycket energi. Får hoppas det blir samma ikväll. Ska snart iväg och köra triceps och cardio. Kommer bli en sen middag då jag äter när jag kommer hem. För Danny ska dra och spela fotboll sen. Har även gjort en supergod kokosglass idag jag ska äta lite av innan jag drar iväg. Recept kommer imån!
 
 
Sydde fast den svarta kanten idag då den gärna vill glida upp. Gillar just do it texten där bak
 
 

Hösten 2012

Jag va väldigt onyttig under min graviditet och tränade inget alls. Jag mådde väldigt illa de första 12 veckorna och det gjorde att jag bara kunde äta det jag va sugen på. Och jag va ju sällan sugen på nåt nyttigt så det blev mest pommes typ och godis på dagarna. Vissa som är gravida går ju ner i början för de mår illa och inte äter så mycket, jag åt inte mkt men bara onyttigt så jag gick ju upp endel i fett under graviditeten.
Så det är ändå kul att jag hunnit gå ner allt det extra fettet plus lite till på mindre än 5 månader. Benen är ju smalare än innan graviditeten. Däremot hade jag smalare midja innan men det kommer väl. Midjan va ju rejält uttöjd innan förlossningen så det kan ju ha med det att göra. För känner att jag ändå är fast där.
 
Så man behöver inte få dåligt samvete för man äter onyttigt när man är gravid och tänka för mycket på hur kroppen påverkas, för det är inte lätt att äta det man hade velat när man mår så illa. Tex stark mat mådde jag illa av, och lukten av stekt mat behöver jag inte tala om. Kunde knappt stå i köket när Danny stekte sitt kött.
Det går att träna tillbaka den på rätt kort tid om man verkligen försöker och gör det som krävs. Det tar ju olika lång tid beroende på hur påverkad kroppen blir. Men alla kan bli fit efter en graviditet. Bara för man fött barn betyder det inte att man inte kan eller kan skylla på det. En övervikt kan alla få bort oavsett om man har barn eller ej, men däremot överskottshud går inte träna bort eller bristningar. Men det är en annan sak.
Jag menar att det inte är svårare att bli smal för man gått igenom en graviditet, anledningen att många går upp mycket under och efter en graviditet och stannar så är väl för att de prioriterar annat, att kanske va hemma med sitt barn, man får mer jobb hemma så man kanske inte orkar lägga energi på att ändra livstil osv. Men om man bara vill så kan alla ändra livssstil till det bättre och röra på sig dagligen. Det tar inte mycket tid av ens dag. Laga mat ska man ju ändå göra och det tar inte längre tid att laga nyttigt.
 
Jag har alltid haft en bild att när man blir mamma så har man oftast endel extrafett och man blir allmänt större, man slutar bry sig om sitt yttre och klär sig bara bekvämt. Det va så jag va rädd att bli, att jag skulle ändras efter en graviditet. Att jag inte skulle orka bry mig om mitt yttre och "förfalla" haha. Vet inte varför jag har den bilden i huvudet, kanske för jag sällan ser vältränade och snygga mammor ute? Inget fel i det men jag hade inte velat ha det så. Vill fortfarande känna mig attraktiv oavsett om jag är mamma eller inte. En bebis ska inte ändra hur jag är och jag vill vara likadan efter en graviditet som innan.
 
 
 
 
Här ser man att jag är mer rak i kroppen. Just därför vill jag få fram min midja. Sen är ju brösten endel förstörda. Ojämna och större mellanrum. Får fixa det senare när pengar finns och vårt andra barn är fött. Vet dock inte hur. Framflytt skulle nog va bättre för mig.
På andra bilden står jag med fötterna ihop, vet inte hur jag står på förebilden men de är endel smalare :)
 
 
 

Video på V

Ibland kan han bara ligga och titta på sina händer. De måste se väldigt fascinerande ut ^^

Sen måste han smaka på dom hela tiden, och gärna allt som kommer i hans väg. Så det är viktigt att inte lägga små saker nära honom för nu kan han ju greppa tag i saker runtomkring sig och föra till munnen.
 
Hoppas vi får våra saker från amazon och kappahl idag! :)
 
 
 
 

Red curls

Försökte filma hur jag gör mina lockar men det blev inge bra. För mörkt och det är svårt att sätta skärpan själv osv. Så Danny får filma nästa gång :) 

Ska snart till mammagruppen och ge Vincent babymassage :) Hoppas det blir givande att gå dit denna gång. Sen blir det träning för mig och Danny. 



Morgoninspo

Drömkroppar enligt mig! Till sommaren ska jag ha en liknande kropp! 






Spotter



Räcker med en påse

Här behövs inga dyra leksaker :)

Förvandling

Varit så himla fint väder idag. Känner hur mycket mer energi man får då! Varit soligt hela dagen så har passat på att krattat färdigt hela framsidan. 
Har nog förbränt väldigt mycket idag. Cyklade till gymet, körde biceps, cardio och mage, sen krattade jag och sen gick jag och Danny en pw till Ica med Vincent. 
Men sen har vi ätit destu mer. Gröt imorse, tacotallrik till lunch, proteinpannkakor efter träning och nu ikväll gottade vi oss med potatis, bea, quorn/kött och sallad. Sen blir det glass gjort på vaniljkesella :P

Jag känner att mycket har hänt på bara de senaste veckorna. Känner mig mer muskulös och fast. Känns som massa fett bara försvunnit. Känner mig mer fast nu än innan graviditeten. Jag känner mig väldigt nöjd med min kropp, jag mår bra av att se mig i spegeln, jag känner mig stark, och jag orkar mycket mer på dagarna än innan. Sen känns det inte ens som jag kämpat för att nå detta. Kosten har varit superlätt att hålla, jag tycker det är gott det jag äter och jag älskar gå till gymet. Jag vill lixom inte gå hem när passet är klart och jag längtar tills nästa pass är. Så jag känner inte att det är svårt att nå mitt mål. Det som är kul är att jag kan forma kroppen hur jag vill för jag vet att jag klarar det. Den svåraste biten har jag gjort och de va att ändra gamla vanor och kosten och veta hur jag skulle äta. Nu rullar det bara på! :)

Första bilden är nog nån månad gammal och den andra tog jag idag



Blev suddigt på bild men det vita ljuset längst bort är månen. Den va jättestor och stod väldigt lågt. Så fint! :) 

Mor och son

Jag älskar dig och kommer alltid att finnas där för dig!
 
 
 
 

Leverfläck

I slutet av november ska jag gå och titta på mina leverfläckar. Har en speciellt som jag är orolig för. Tror inte det är cancer men man kan aldrig veta. När mina leverfläckar ändras så brukar jag kolla upp det. Har redan tagit bort en och fy vad ont den sprutan gjorde. Så jag fasar lite över det om de tycker den ska bort. Den sitter liksom på insidan av "ringtån". Hur ska man skära där utan att nudda benet?... :S
 
Cancer är nåt jag är mest rädd för att drabbas av. Så jag får lite dåligt samvete när jag solar så mycket på somrarna. Jag har iaf slutat helt att sola soalrium. Dyrt, farligt och färgen håller max en vecka.

Det är synd jag inte trivs att ha en blek hy. Jag känner mig aldrig riktigt fin på vinterhalvåret, känner inte jag passar att vara blek alls så därför smörjer jag mig med brun utan sol endel. Men får försöka sola mer måttligt på somrarna. Även utomlands pressar jag hela dagarna. Är väl tur man inte bor i ett varmt och soligt land :) Här i Sverige exponeras man inte så mycket i solen.
Men jag hoppas att jag aldrig drabbas av cancer eller nån annan sjukdom. En sån nyhet skulle vända upp och ner på hela ens liv..
 
Grekland 2012

Många djur

Nu har vi 3 katter. Jag hade lätt kunnat köpa 2-3 till haha. Men det kostar ju endel och är ändå endel jobb så tre räcker just nu :) 
 
Igår va det 3 katter och två hundar hemma hos oss, hade gärna haft en hund men det hade inte funkat sen när jag börjar jobba. Men när jag är pensionär ska jag iaf ha en liten hund! Om jag nu inte kommer resa mycket då.
 
Är väldigt fint väder idag så ska se om jag hinner kratta lite och snart ska jag träna biceps och cardio. Har extrem träningsvärk i rumpan och baksida lår sen igår! Är både skönt och jobbigt. det är tur jag inte ska köra rumpa igen föränns på onsdag :)
Sen nästa helg ska jag och Danny träna ihop. va längesen nu, sist hade jag precis börjat träna men nu är jag lite mer rutinerad ;)
 
 
 
 
 
 

Smycken

Jag bär rätt sällan smycken. Sen har jag sällan öronhängen nuförtiden. Tycker det oftast är obekvämt sen har jag inga äkta silver kvar och oäkta börjar klia efter ett tag.  Jag har mest använt silversmycken, men jag börjar dras mer och mer till guld. Till våren får jag införskaffa mig lite "guld" smycken. Så fint till en solbränd hy! :)
 
I fredags hade jag detta öronhänge, köpte det på tyras webshop för längesen
 
De sitter bara inte mot örat hela vägen vilket är synd
 
Gillar kors! Min förlovningsring har jag inte så jätteofta på mig. När jag tränar har jag den inte eller när jag bara ska va hemma. För man ska helst undvika ha den mycket i vatten. Så den blir som ett smycke som allt annat :) Men när jag ska jobba, iväg nånstans brukar jag alltid ha den :) Är bara så nojjig att tappa den varje gång så känner ofta på fingret för att se att den är där
 
 

Proteinmuffins

Jag är verkligen en riktig hemmafru :P Tycker det är väldigt kul att städa, laga mat och baka! Är ju skönt man slipper känna det är en pina då det är nåt som måste göras.

Igår hittade jag ett recept på instagram som jag testade. Är proteinmuffins och går variera sig väldigt mycket. Nu har jag hallon och vaniljpulver som fyllning men nästa gång ska jag lägga i skivad banan och kakao och även äppelbitar med kanel skulle va mumisgt:) De blev iaf väldigt goda! Också en bra sak att ta innan eller efter träning!
 
 
Recept:

2 ägg
½dl vaniljprotein
3/4 jordgubbsprotein (valfri smak)
1.5 tsk bakpulver
2-3 msk mjölk
Valfri fyllning. Igår la jag i 2 hallon i varje.
 
Rör ihop och lägg i muffinsformar.
In i ugnen i 200 grader i ca 20 min.
Blev 4 stycken
 
 
 
 
Gjorde även en linssoppa. Blev 6 portioner
 

Proteinbarer

Överlag har jag ätit väldigt bra denna veckan. Eller iaf fram till onsdag hehe. Danny fick hem en förpackning proteinbarer från starnutrition då hans kompis tröttnat på dom så på torsdagen åt jag 1 och igår blev det två stycken plus subway på kvällen.. Visst jag tar ingen läsk och tar fullkorn så det kunde ju varit mycket värre :)
Men jag kan väl inte säga jag eller Danny klarat av vår utmaning. Danny drack ju cola i veckan och två chokladbollar förra helgen så han kunde inte hålla sig länge haha. Fast proteinbarer kanske inte räknas som godis? ;) Men det smakar precis som chokladkakor och innehåller massa kalorier. Så luras inte av att det är nyttigt med dessa barer. De är fulla med socker! Det som skiljer dessa barer från vanlig godis är att de innehåller mycket mer protein och mindre fett. Men fulla med socker så kalorimängden är i stort sett samma.
 De mättar iaf väldigt bra och tycker det kan va okey att äta såna ibland innan träning :)
 
Lite formbilder jag tog för ett tag sedan.
Jag tror det va meningen jag skulle stå rakt men jag har insett hur sne jag är då ena benet är längre än det andra. Det har även gjort att ena skinkan är liite hängigare haha. Får väl squata med ett ben hehe

Intensivt

Jag hade rätt dåligt samvete igår efter mina onyttiga intag men idag efter träningen känns det bra igen :) blev väldigt intensivt. Körde rumpa, mage och cardio. Kommer köra rumpa 2 gånger i veckan så den börjar växa igen. Är helt mör i kroppen nu! Blev nästan ett 2 timmars pass. 
 


Vägde mig innan passet. Vägde bara 58 så blev väldigt glad. Sen efter passet vägde jag 59kg. Dricker väldigt mkt vatten under passen. Men man kan säga att min kroppsvikt ligger på 58kg och sen ökar det ju alltid under dagen när man ätit osv. 
 


 

Vincent

Tänkte göra ett inlägg om Vincent och hur allt går just nu med mammalivet. Har inte blivit så mycket inlägg om det.
 
Jag känner jag får mer och mer känslor för Vincent hela tiden, det verkar ta lite tid för mig att verkligen känna stark kärlek till en person trots om det är mitt eget barn. Men jag känner hur mycket jag bryr mig om honom, är livrädd att förlora honom och han är det finaste jag har skådat. Jag längtar så mycket tills han blir äldre och kan prata, komma springandes till mig och kalla mig mamma. Då tror jag den riktiga kärleken kommer fram när det går kommunicera med han riktigt och man kan lära och leka med han på ett annat sätt. Under lång tid har det mest känts som att jag bara tar hand om honom, allt går på rutiner typ, som ett jobb. Men jag uppskattar mer och mer att vara nära honom, det har jag alltid gjort men nu får man ut mer av det än när han va bebis. Han kan visa mer känslor, skrattar väldigt mycket och han visar att han gillar min närhet.
 
En sak som är så otroligt sött är att han börjat göra pruttljud med munnen. Han spänner den och putar och gör ljud. Ibland när det inte finns nån luft kvar sitter han bara och putar med läpparna hahaha. Han är så otroligt söt då!! Kan komma endel spott men det är vi vana vid nu hehe.
 
Sen nåt som hjälpt massa är att han blir lugn direkt om man sätter på typ babblarna eller andra disneylåtar. Räcker med ljudet. Han kan skrika massa men om den sätts igång blir han hellugn och han brukar ofta le när babblarna pratar haha!
 
 
 

Silver dots

Gelen började lossna så gjorde en ny design i torsdags :) Kan verkligen inte vänta med att göra om dom för mina egna naglar går av direkt annars om jag tappat gelen. Så nageln på pekfingret gick av i torsdags. Men det växer ändå rätt fort!
 
Jag tänkte göra små prickar längs tippen men sen gjorde jag så så att alla prickar flöt samman. Nästa gång får jag använda en tops eller dra ett jämnt streck istället, blir nog snyggare.
 
 
 
 
Sen kom ju såklart mina klistermärken igår. Annars hade jag ju invigt dom i torsdags :P
 

Modell eller bara tur?

Det är såå kul att fota! Systemkameran är mitt näst bästa köp efter brösten haha! Den används nästan dagligen! Det påminner mig om att jag nog måste börja rensa lite bland mina foton.
 
Djur och bebisar är nog det roligaste att fota. Just för att de sällan blir dåliga på bild! Om jag tex skulle fota mig själv blir kanske 1 bild av 20 bra. Men det har nog mycket med att man är kräsen :P

Sasha brukar oftast bli väldigt fin på bild! Gillar hennes päls väldigt mycket! Men hon har sina dåliga fotodagar hon med ;)
 
Så fin!
 
Haha fetis! Visst liknar hon grumpy cat lite på första bilden?!
 
Jag har också mina dåliga fotodagar haha! Och tro mig, det finns värre! ;)
 
Visar mina känslor lite vääl tydligt här!
 
 
 
 
 
Saknar Grekland. Vill utomlands med Vincent och Danny! Får spara till en resa nånstans! :)

Kula

Jag blir rätt förvånad varje gång jag spänner armen! Tycker faktiskt musklerna växer hyffsat fort. Men sen hade de väl försvunnit på en vecka utan träning med ;) Jag är också förvånad över att det kan hända så mycket på så kort tid! Det är ju det som gör det så otroligt kul att träna, när man ständigt ser resultat! 
 
Innan kunde jag ofta känna att jag inte orkade träna, att man släpades till gymmet och man skippade många pass för man va lat. Det är en så stor skillnad idag, jag längtar till gymet varje dag. Har inte känt en endaste gång på dessa 3 månader att jag inte vill träna utan jag har sett fram emot varenda pass. Jag älskar att träna helt enkelt!
Och jag mår så otroligt bra under och efter passet. Endorfinerna sprudlar och man känner sig stolt. Vet inte vad jag skulle ta mig till om jag blev sjuk, skulle ju bokstavligen klättra på väggarna ^^
 
 
Muskeln är rätt spetsig haha, snart blir det ju ett vapen ;)
Får hoppas jag lyckas få smalare armar av min styrketräning. Antar det kanske kommer när man deffar?
Tänkte det att det är ju bättre jag deffar typ i april eller nåt så man är i form till sommaren :) För tänker inte precis deffa i ett halvår :O Om jag ens klarar av att va så strikt med maten. Det blir en utmaning!
 
 

Photoshoot

Konstigt jag aldrig tänkt på att fota i Vincents rum där det är en helvit vägg. Skulle haft ett stativ till kameran. Kanske nåt jag kan önska mig i julklapp :) Då blir de nog mycket bättre bilder i rätt vinkel.
Nu lägger jag ju kameran på kattförvaringen plus en semper över som står på bordet haha!
 
 
 
 
Min kompis la i Grazettes röda färginpackning om ni undrar vilken färg det är. Får se hur länge den håller. Vet att på min kompis höll den inte så länge men det är helt beroende på vilket hår man har. Men det kommer endel röd färg i duschen som lossnar. Hon har en i koppar som jag kan köpa av henne, men om den inte håller så bra ska jag köpa revlons kopparinpackning :)
 
 

Ratatoille

Igår unnade jag mig ratatoille och quornbullar till lunch. Det är inte en så kalorisnål lunch men de dagar jag rör på mig mycket är det bara bra med energi :) Sen på kvällen försöker jag äta kalorisnålare. Som tex soppa. Men det blev laxpasta då det va den enda matlådan i frysen :) Men idag ska jag göra en ny sats med linssoppa! Perfekt att frysa in och äta som lunch!
 
 
 

30% rabatt

Idag är det klubbdag på Kappahl, fick ett sms igår. Så jag passade på att beställa hem lite kläder till Vincent. Tänkte ju köpa när lönen kommit men likabra och göra det nu när man fick 30%. Om ni anger koden 50682 dras det av i kassan :) Funkar även i butik. Det är 30% rabatt på HELA köpet vilket är väldigt generöst! Sen har ju kappahl så mycket fina bebiskläder ^^ 
 
 
De hängselbyxorna jag tänkt köpa till den vita bodyn va slut i hans storlek :/ Kanske finns kvar i butik. Får kika på det idag. Allt kostade bara 535kr!
 
 
Vantar till mig :)
 
 
Nu när man har bebis vet man vad som används mest i klädväg och vad man inte kommer köpa nästa gång.
Det är byxor med fötter, de växer ur de så fort. Men ändå smidigt då man slipper dra på strumporna hela tiden.
Omlottsbodys är nåt jag föredrar att använda, mycket smidigare att klä på. Tshirtar och tröjor används knappt aldrig, bara använt det nån enstaka gång då de hela tiden åker upp då man bär han mycket och han kasar ner lätt osv. Så det används nästan bara bodys, overaller, pyjamasar.
 
Sen är det skönt om man slipper ha såna hederliga knappar på kläderna, dragkedja eller såna man bara knäpper är lättast. (Speciellt när man har en bebis som tror han är kingkong!)

Finslipat

Har finslipat teckningen på Vincent lite. Finslipade ytterligare efter bilden togs, svårt att bli helt klar. Ska nog göra bakgrunden lite mörkare med så hans kläder kommer fram mer :)
 
 
 
 
 
 

Konturer

Jag älskar att se konturerna på musklerna! Kanske därför jag gillar stå vid de fria vikterna mest?:) Då ser man musklerna jobba och man ser även tekniken framför sig, ego!
Jag har märkt att huvudvärken är värst under första övningen men sen när jag fortsätter försvinner den. Så jag kunde köra hela ryggpasset igår. 
Körde chins och dips med bara 20kg hjälp igår och det kändes supertungt. Men orkade 8 rep x 3 set. Sen va det en av den sista övningen så musklerna va rädd köttade då :) Men nu när jag kör lättare vikter som hjälp märker jag hur brösten spänns. De blir lixom helt platta då musklerna trycker in dom, lite obehagligt.
 
 
 
Hahaha finn ett fel! 
Nice med bajskorvarna i bakgrunden xD
 
(Love celsius. Får spring i benen av den!)


Spänningshuvudvärk

Vid 10 imorse va jag på vårdcentralen. Tänkte först köra dit men eftersom det inte regnade kunde jag likaväl gå :) Det är lite bökigare med Vincent för han måste ha mer kläder sen vet man ju inte på vilket humör han är på. Men han sov den mesta av tiden :)
 
Så idag har det blivit 45min pw
Rygg, axlar och mage på gymet
och sen cyklade jag fram och tillbaka till stan ca 7km
 
 
Läkaren gjorde inte så mycket tester men han tog blodtrycket som va bra, sen kände han på mina nackmuskler och han kände jag va spänd på ena sidan. Sen är jag öm när han trycker där så det är väl musklerna som är spända. Och när man tränar och spänner dom blir det obalans och man får huvudvärk direkt. 
 
Det han sa hjälper är massage så musklerna slappnar av. Så Danny får massera mig ordentligt nu :) Får hoppas det hjälper.
 
lite höst/vinterbilder. Men det va molnigt så bilderna blev inte superbra
 
 
 
 
 
 

Abs art made in the kitchen

Jag tycker inte jag brukar köra slut på magemusklerna så mycket, vissa pass bränner det ordentligt men oftast inte. Men det verkar inte behövas för magrutorna kommer ändå :) Det kanske beror på att jag kör mage varje pass så det blir 6 dagar i veckan varav ett pass är enbart mage och cardio.
 
Rutorna syns som bäst efter jag tränat, på morgonen tittar de inte fram lika mycket. Men det beror på att musklerna svullnar upp efter styrketräning. 
Jag har aldrig flexat för Danny så han blev väldigt förvånad över min utveckling och trodde inte jag hade så "mycket" rutor. Han blev rätt avundsjuk :P Innan va jag lite avundsjuk över Dannys utveckling innan jag kom igång med träningen, men nu kommer jag ifatt. Inte för att det är nån tävling men det är lätt man ger upp när den ena utvecklas och den andra står still. För i vissa perioder står man still, gäller att inte ge upp de gångerna och fortsätta. Sen är det viktigt att chocka musklerna och inte köra samma hela tiden.
 
 
 
 
 Dessa tre övningar hon gör på stepbrädan gör jag i stort sett varje pass. Börjar med att lyfta benen och rumpan upp i luften och gör ca 15 rep, sen saxar jag benen och sist drar knäna mot mig. Brukar köra 3-4 set och det bränner verkligen tillslut. Sen hör alltid plankan till alla mina pass.
 
 
 
 
Cable twist är en annan övning jag gör några gånger i veckan. Denna videon visar tekniken jättebra. Märkt jag haft lite fel teknik då kabeln ska va i höfthöjd och man ska bara försöka vrida överkroppen
 

vanilla, chocolate, strawberry and "päronsplit"

Mmm body science proteinpulver är så sjukt goda! Vaniljsmaken har jag testat i min kvargsmoothie och det va supergott. En riktig god vaniljsmak! Tänkte igår att jag skulle beställa ett linne från better bodies nästa gång vi beställer proteinpulver. Men sen slog de mig att det kommer dröja innan vi förbrukat 4 kilo haha! Kanske bäst att avvakta med shoppandet ett tag ändå :)
 
 
 

Dagens outfit

Jahopp då kör vi på en lite halvkass dagens outfit :) Känns skönt att bära byxor nu när benen gått tillbaka till utsprungsstorlek. De är inte längre tajta i midjan vilket är väldigt skönt. Nu är de istället lite förstora, väx rumpa, väx!

Ikväll blir det rygg och axelpass. Blir spännande hur det går. Om jag inte kan göra övningarna blir det hårt cardiopass. Ätit mycket kalorier idag. 





Rödtott

Jag trivs inte så bra i mitt nuvarande hår. Det är tur det går tvätta ur. Blir nog mycket bättre när jag lägger i kopparinpackning. Just nu känns det som jag har en peruk då färgen är så skarp. Jag gillar mer naturliga hårfärger och inte såhär skarpa. Men sen passar jag inte i kalla toner heller. Så koppar är bättre för mig. 
Det är skönt att jag toppat håret iaf! Känns mycket fräschare :)

 
 
 
 
 
 

Legs

Ett par vältränade ben är så himla snyggt! Försökte få fram musklerna på bild och ja de syns lite. Men vill ha mer markerade muskler och mindre fett. Jag undrar om det är lika kul att träna när man fått sin drömkropp. Då tränar man ju för att behålla den och för att må bra. Men det är ju resultaten som jag tycker är det roligaste. Men jag tror man ska fortsätta försöka utvecklas på olika sätt. Tex i styrka och att man ska klara vissa övningar osv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inredning

Nu är jag på ett sånt där humör där jag vill inreda och fixa hemma, köpa nya prylar och ändra om. Men det kostar ju!! Hittade denna tavlan på amazon, är 111cm bred och hade varit supersnygg vid matbordet jämte trappan. Men den skickades inte till Sverige såklart. Annars kostade de bara 250kr. Men jag hade kunnat måla det själv fast på en ännu större duk. Men det är verkligen inte lätt att måla runda bollar och sånatunna streck. Men vet inte om jag vill ha en fototapet istället. Samtidigt är det ju dumt o lägga 2000kr på en fototapet då man inte kan ta med den när man flyttar. Är ju även sugen på att ha en stenvägg där med ljuslyktor. Hmm får fundera på det där :)
 
 
 
 
 
 

Kvällens tips

Vet inte hur många gånger Gina tricot köpt in dessa tights. Måste vara 3-4 gången nu. De är väldigt populära och jag är väldigt nöjd med mina. De är väldigt bra kvalite, texten håller i tvätt, de har dragkedjor vid vristerna och där bak för nyckel. Mina är liite stora då jag har S men känns lite onödigt o köpa xs när de sitter helt okey. Men om ni vill ha dessa så beställ de nu. De går åt superfort! 

http://www.ginatricot.com/cse/product-news.ep#product_635099140



Nike free run shield

Älskar mina Nike! De är även sköna att ha utan strumpor. Men för säkerhetsskull så har jag strumpor i när jag tränar. Det som är extra skönt med dessa är att de knappt väger nåt. Jämförde med mina andra träningsskor och de va stor skillnad på tyngd.
 
 
 
 
 

Våran resa

Förde över lite resbilder i helgen och då insåg jag att även Danny har gjort en stor resa. Han började träna seriöst  nån månad innan Vincent kom och har gått ner massa. Jag ser det inte lika väl då man ser han varje dag. Men när man ser gamla bilder från förra sommaren är det stor skillnad! Dumt han inte har mätt sig eller vägt sig innan han började träna. Det är perfekt när båda i förhållandet har lika stort intresse för träning och lägger ner mycket tid på det. För annars hade nog den ena hindrat en lite, om Danny inte tränade nåt hade han kanske inte förstått att jag drog iväg och tränade så många timmar och tyckt jag borde va hemma. Eller om den ena köper hem massa godis och den andra ska försöka va nyttig. Det blir en tuffare utmaning. Men nu när båda äter nyttigt och är träningsfreak känns det mer naturligt :) Man inspirerar varandra och när Danny får sina cravings stoppar jag han :P Kan säga jag klarar av kosten bättre än han och det är jag som lagar allt här hemma i stort sett, så om han inte hade haft mig som lagar hans mat hade han nog inte ätit lika bra, så han ska va glad jag lagar allt och fixar allt hemma :P . Jag försöker ofta säga åt honom att äta mer och regelbundet. Han äter för det mesta bra men eftersom han kör styrketräning så ofta och vill bygga muskler måste han äta väldigt mycket. Jag äter mer än vad han gör och han kör mycket tyngre än mig. Men jag är stolt över honom och jag hoppas han vill testa på en liten deffperiod med mig nästa år så vi får fram rutorna till sommaren ;)
 
 
Tror jag hade gått upp endel förra sommaren för på Greklandbilderna är jag lite pluffsigare. Nu är jag ju typ som jag va då :) Här kommer lite bilder på oss från förra sommaren. När vi började försöka få en Vincent.
 
Grekland
 
 
 
Cypern - SAKNAR! <3
 
 
 
 
 
 
 

Bränner

Tänkte skriva ner dagens rump och benpass. Körde väldigt tungt och gjorde dedär sista repen så det verkligen brände! Men huvudvärken kom i början av passet men blev bättre under tiden. Men hoppas fabror doktor kan se vad den beror på imån och utesluta blödning eller nåt annat allvarligt. 
 
Passet började med 5 min rodd för uppvärmning. Sen körde jag bara två set tabata då jag fick mkt huvudvärk av de övningarna. Första setet blev knäböjshopp och bicepscurl med 5 kilo. Andra setet utfall med 5kg hantlar och jägaren. Sen direkt över till donkeykicks. Denna gången körde jag verkligen slut på rumpan i den övningen. Har två kilos på varje vrist. Jag körde 15 vanliga donkeykicks och 15 med rakt ben och sen samma på andra x 4 set. Sista setet gjorde jag 25 av varje och blev helt slut!
 
Sen höftlyft med ena benet rakt, 15x4
 
Sumosquats med 10 kilo 15x4. 
 
Legcurl - 25kg 12x3. Sen blev det dropset där jag kör så många rep jag orkar och sänker vikten tills jag inte ens orkar 10kg. Samma sak med benspark, orkade inte ens köra utan vikt tillslut då de verkligen brände i musklerna. 
 
45kg insida lår i maskin 15x4
45-40 kg utsida lår i maskin 12x4
 
Utfall med 6kg hantlar 15x4
 
Vadpress. Men denna gången kände jag mer vid själva foten, det typ bränner under foten vid trampdynan. 
 
Sist mina tre magövningar och stretch. 
Kan säga jag är heelt slut i benen! Vilket är bra!! Ikväll blir det ratatoille och quorn
 
Egopics
 
 
 

Legday

Idag är det ben och rumppass på schemat!  Taggat för det hela dagen! Hoppas nu att huvudvärken inte kommer som sist. Men det känns som det är på bättringsvägen. Ben - och rumppass är både kul och jobbigt. Är så stora muskler och man måste köra väldigt tungt för några muskler ska byggas, samtidigt vill jag inte köra för tungt pga knäna. Men vissa övningar går det göra fullt ut! :)
 
 
 

Squats

Nu tror ju inte jag att knäböj är det enda sättet att få en fin vältränad rumpa, men det är en bra övning som finns i många olika utföranden. Själv föredrar jag sumosquats för jag känner inte en lika stor belastning på knäna då, sen kör jag ju bara med 5-10 kg så det kan ju va en avgörande faktor. I smithen blir det ju endel mer om man säger så. Donkeykicks och höftlyft är två andra favoriter. Men jag har lätt att ge upp när det börjar bränna. Nu ska jag ge gärnet så rumpan växer igen. Den har blivit endel mindre nu när jag gått ner. Märker att jag lätt lägger på mig på rumpan när jag går upp i vikt vilket är ett plus :) Men inte lika kul när man går ner.
 
Haha hittade denna bilden på mig från Mauritius och tänkte direkt  -Shit hon squattar inte, haha ne men det är inte en speciell rättvis bild då jag är helt avslappnad där. Men det är kul att titta tillbaka och jämföra!
 
 
 
 
 

2.5 månader styrketräning

När jag ser dessa resultat efter en så kort tid, för 2.5 månad är en väldigt kort tid, speciellt med tanke på att veckorna går så himla fort, så vill jag bara fortsätta köra som jag gjort. Motivationen har nästan varit på topp alla dessa månader vilket gör allt så mycket lättare. Det gäller att hitta sätt som håller en motiverad. För det är väldigt lätt att släppa in hjärnspökerna. Ibland kan jag ha fått tankar som - Äh, nu orkar jag inte lägga så mycket tid på träning och kost, finns det inget bättre att lägga alla dessa timmar på. Eller, - Hade varit härligt att bara äta precis det man är sugen på och äta gott varje dag. Men jag tar alltid mitt förnuft till fånga och tänker på hur bra jag mår när jag ser resultat, av att träna, när jag ser mig i spegeln en icke uppsvälld dag och hur mycket bättre min kropp mår efter all bra mat jag ger den. Sen blir jag också motiverad efter jag tagit bilder på min kropp för då ser jag så mycket som jag vill ändra på och jag ser jag har långt kvar. Jag vill lätt kunna fota mina muskler, vill de ska synas. För konturer ska synas bör det va rätt ljus och jag måste spänna dom mycket. Men missförstå mig inte, jag är väldigt nöjd vad jag åstadkommit hittills och jag behöver delmål hela tiden så jag inte tappar fokus. Jag vill inte nöja mig med att bara va smal denna gången, utan jag vill bli stark och få mycket muskler :) Sen hoppas jag att putmagen försvinner och rumpan blir större. Men det tar väl sin lilla tid. Jag tar rätt sällan bilder i profil just för jag stör mig på magen under naveln, man är liksom smal till naveln sen putar det utåt. Men det har sina förklaringar och det känns som det minskas lite hela tiden :)
 
 
Vilken skillnad på hållningen! Första bilden va i slutet av augusti, då hade jag bara gått pw och kört lite lätta styrkeövningar hemma, inga muskler alls nästan.
Andra bilden är tagen igår.
 
Sen första bilden har jag :
Styrketränat 5-6 dagar i veckan där jag även kört 30-40 min cardio nån gång i veckan
Ätit rent, uteslutit vetemjöl (bröd) helt ur min kost, äter väldigt sällan pasta, potatis ris, inget godis eller socker på vardagar och naturgodis en gång i veckan.
Sen har det varit undantag ibland där jag ätit rätt mycket onyttigt under en dag.
 
Det jag är mest nöjd med med dessa bilder är att man ser att jag blivit mycket starkare, hållningen gör så otroligt mycket på helheten, sen har magen tajtas till ordentligt och mycket fett vid sidorna är borta!
På bild nummer två står jag med fötterna närmare varandra men det är ändå mer mellanrum så de har också ändrats mycket :)
 

Köp ekologiska ägg

Jag har länge köpt ekologiska ägg, fast på senare tid hade jag istället köpt från frigående höns inomhus då det är fler i den förpackningen. Men nej, nu ska jag fortsätta med ekologiska ägg. Hemskt hur hönorna behandlas och får leva sitt liv. Alla borde köpa egologiska/ kravmärkta ägg där de är frigående utomhus. 








Great day

Trots det trista vädret idag har det varit en väldigt bra dag. Vincent har skött sig väldigt bra, varit ovanligt lugn och glad. Sovit mycket och somnade nu vid halv 9. Hoppas bara han inte vaknar innan 8 imån. Finns risk för det. 
Sen har jag hämtat två paket, klippt mig och tränat. Jag får alltid mycket endorfiner när jag tränar, speciellt när pulsen kommer upp. Men har en huvudvärk som ligger och smyger i huvudet hela tiden så kommer kolla upp det på torsdag. Inte bra att den inte försvinner. 
 
Jag älskar mina nya Nike. De är så snygga och sköna! De ger ett bra stöd i mitten av foten vilket är väldigt skönt. Sen reflekteras de i vissa ljus vilket är lite coolt ;) 
 
Idag va det ett extrapass, men kommer fortsätta köra 6 dagar i veckan sålänge jag hinner. Så idag blev det cardio och mage igen. Imån laddar vi för ett tungt benpass. Lite kul min kompis la märke till mina benmuskler idag. Hade mina leopardtights och hon tyckte benen såg väldigt fasta ut. Sen sticker det ut rätt mycket ovanför knän så även benen utvecklas :) När jag skakar benen är de ändå fasta och dallrar knappt längre. 
 
Är iaf nöjd med mitt pass idag. Blev drygt 30 min mage och 45min cardio. -400 kcal på crosstrainern, 5 min roddmaskin och 10 min pw i väldigt brant lutning. 
 
Smygtitt på skorna
 
Tog en proteinshake efter passet. Smakade choklad som va supergod! Som godis! 
 



Snacks

Det blev inte bara klippning utan vi la även i en röd inpackning. Jag är alltså helt RÖDhårig :P Men jag tycker det är för kallt för mig så kommer lägga i koppar inpackning när detta tvättats ut. Kan ta bilder imån.
 
Under tiden jag gjorde min laxpasta passade jag även på att göra lite snacks jag kan äta innan gymmet. Jag måste ju i stort sett äta precis innan passet för att inte bli hungrig under träningen. Hatar tränar när jag är hungrig. Så sånt här är jättebra att ta precis innan. Magen blir ju inte full av 1-2 såna här men allt fett mättar bra och jordnötssmör innehåller massa proteiner. 
 
Har skivat banan med jordnötssmör emellan och toppad i chokladproteinpuler utspätt med lite mjölk. Sen strödde jag på hackade hasselnötter och sen in i frysen. Mums! Men skulle tagit mindre mjölk för chokladsåsen blev för lös.
 
 
 

5-6 år sedan

Det är stor skillnad från min kropp jag hade för 5-6 år sedan och idag. Och då tänker jag mest på brösten. Jag hade sett likadan ut idag om jag inte gjort nåt åt dom. Tycker inte de passade in till min kropp och magpartiet såg mycket större ut när man va så smal upptill. Jag fick mycket bättre självförtroende efter min operation och kände inte längre att nåt saknades. Hur vältränad jag än skulle blivit hade jag aldrig känt mig riktigt nöjd för hade aldrig känt mig propotionelig och nåt hade alltid saknats.
Så det är de mest välinvesterade pengar jag lagt, nåt som gett mig mycket tillbaka och som alltid finns där. Om jag lagt de pengarna på resor eller prylar hade det inte gett mig lika mycket och inte under en så speciell lång tid. Det svåra nu är bara att spara ihop till nästa operation som jag kommer vilja göra efter alla barn, ingen mening och göra nåt emellan då de påverkas lite av graviditet, men inte alls så som jag befarade.
 
 
Thailand 07
 
 
Mauritius 09
 
 
 
 
 
 

Ljushårig

Den hårfärgen bebisar har när de föds behöver inte bli den färgen de får sen. Vincent hade mörkbrunt hår när han föddes och i några veckor, sen blev det blekare och blekare. Nu ser det faktiskt blont ut. Alltså ljusare än bilderna längst ned.
 
 
Är så kul att titta på gamla bilder på honom, han va ju så liten då <3 Tänkte ta likadana foton i samma vinklar och jämföra med då :) Men det får nog bli andra kläder hehe!
 
2.5 vecka
 
ca 4 månader
 
 

Dessert

Jag tycker banan/protein pannkakor är som att äta en dessert. Ändå är det så nyttigt! Blir godast med skivad banan till! Jag hoppas mina proteinpulver kommer ikväll men det verkar så! :) Då ska jag testa gör ett litet snack man kan ha innan träning. Nu ska jag iväg och klippa mig och hämta mina nike skor! Hoppas de sitter bra nu. Sen senare ikväll blir det ett rent cardiopass, ska försöka hålla mig borta från vikterna och bara köra cardio. (Eller blir det lite mage) ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leksaker till Vincent!

 
 
 
Nu har jag beställt lite saker till Vincent :) Bland annat denna summer super seat och en tuggiraff. Han stoppar ju allt i munnen och denna är till för att gnaga på så tror han kommer älska den :)
 
 
 
Här är en rewiew på stolen Men kommer göra en egen sen när den kommer och filma Vincents första gång :)
 
 
 
 
 
 

Vänder det nu?

Igår blev det ett väldigt effektivt triceps och cardiopass. Jag tänkte först bara köra cardio då jag hade lite huvudvärk sen i söndagskväll, men det blev bättre framåt kvällen. När jag skulle köra triceps så trodde jag att huvudvärken skulle komma flygande men den kom aldrig. För man spänner ju axlarna mkt i tricepsövningar så det hade garanterat gjort väldigt ont i helgen om jag körde triceps. Men jag kunde köra alla övningar, och eftersom jag inte kunnat ge 100% innan så körde jag nästan 100%. Får hoppas det inte kommer tillbaka mer gånger nu, men man kan aldrig veta. Har iaf en tid bokad på torsdag på vårdcentralen. Men om huvudvärken försvunnit avbokar jag den.
Körde även mage och burpees samt lite rumpövningar. Försöker få in rumpövningar flera gånger i veckan då jag vill rumpan ska växa ;) Sist blev det crosstrainern, klarade -400kcal på 30 min, är nog rekord. Svetten rann i ryggen. Ska försöka köra 400 kcal på en halvtimme framöver så man verkligen kämpar :)
 
Jag mår som bäst efter mina träningspass, sålänge jag känner det är ett bra pass och jag gett allt. Sen gör ripped endel med. Va utan ripped några pass och hade inte alls samma energi och glädje i kroppen. Det är lite som mina lyckopiller. Man blir helt uppe i varv, lite som när jag är full, man kan inte sitta still och man vill göra allt superfort. Och den känslan är perfekt att ha på gymet för det gör att man pressar sig hårdare och orkar mer. Sen går pulsen upp mer och man känner energin i kroppen. Sen är det även fettförbränningspiller, skadar ju inte om de funkar för det med :)
 
På nåt sett ser jag fram emot januari då jag ska ändra om min kost och träning och satsa mer på fettförbränning. Måste bara läsa på ordentligt om deffning. Jag förstår dock inte hur bulkning fungerar? Kan man inte bygga muskler utan ett så högt kaloriöverskott? Eller bulkar folk för att skylla på det så de kan äta mer? För tycker de som bulkar går upp mycket i fett, men fett blir ju inte till muskler eller vise versa. Men jag är inte alls påläst när det gäller det så de har väl sina fördelar :) Eller bulkar man för att sen orkar med deffningen :P
 

Teckning på Vincent

Såhär blev teckningen! Tycker teckningar ser mycket bättre ut i verkligheten. Kanske borde scanna in dom istället :) Ser att jag även måste göra skuggorna mycket mörkare. Speciellt vid näsan och pannan. Fixar det imån! Sen ska jag nog sätta upp den i Vincents rum :)
 
Vincent 4 månader
 
 
 

Tillbakablick

Stort som ett hus! Saknar när jag va gravid, och samtidigt inte haha! Det är väldigt mysigt att ha en bebis i magen, att känna sparkarna, att inte veta vad som väntar. Och ha ett datum som både jag och Danny längtade till. Men jag trivdes inte alls med min kropp, kände mig vacker men inte snygg eller sexig och man kunde knappt röra sig i slutet. Men det är så underbart att vara gravid och alla stegen man går igenom! Men jag tror det dröjer några år tills vi skaffar vårt andra barn. Jag vill helst ha de nära man samtidigt vill jag inte stressa för den anledningen. En annan sak som stressar är att kroppen återhämtar sig sämre destu äldre man blir. Men 3 år skulle jag kunna vänta iaf. Det är ändå inte så många år emellan och vi vill bara ha två barn som det ser ut nu.
Jag hoppas den graviditeten och förlossningen går lika bra som denna, och att bebisen blir lika lätt som Vincent :)
 
 
Armarna va nog endel större under graviditeten, där flöt de ju ut på sidan hehe
 
 
 
 
 
4 månader senare
 
 
 

oops

Lite kul att lägga fram allt man köpt i träningsväg sen i somras! Samtidigt får jag lite dåligt samvete hehe. Och då är även ett par skor påväg. Men så mkt roligare när man har snygga träningskläder :) Mina favoriter är de ljusgrå tightsen och leopardlinnet! Sen gillar jag även leopardlegginsen mkt med!
Räknade ut på ett ungefär och allt har nog kostat drygt 3000kr. Det dyraste är de ljusgrå tightsen och sen kommer leopardtightsen, men jag gillar dom så då är pengarna värt :) Däremot ångrar jag många toppar. Svårt att hitta de som sitter snyggt.
 
 
Mina skrynkliga kläder :)
 
 
 
 
Favvisarna!
 

Shopping till Vincent

Det känns som det har varit dåligt med shopping till Vincent. Man köpte ju mycket mer innan han kom :P Men det är endel som vi behöver som vi får prioritera nästa månad. Måste titta på en bilbarnsstol, sen tänkte vi köpa en matstol, pyjamas har han inga som passar längre och väldigt få leksaker. Så det måste vi fixa nästa månad, förutom bilbarnstolen, går ha den vi har ett litet tag till. På amazon hittade jag lite som vi ska beställa när pengarna rullar in :)
 
Han vill helst sitta eller stå, så tror han skulle gilla att sitta i denna. Den är rätt hög i ryggen så tror han kan stödja huvudet bra, får se. Annars får vi lägga kuddar bakom eller nåt sålänge.
200kr bara och man kan ta bort inlägget och bara ha den gröna stolen kvar som man kan ha som matstol om man vill då det går fästa den
 
 
 
Tänkte köpa dessa blöjor med såg de faktiskt va billigare på ica där de kostar 189kr. 
 
Leksak från lamaze som man kan fästa runt hans handleder, verkar väldigt populära :)
 
Sen lite stickers till mig själv ;) Men de kostar ca 15 kronor för 20 stycken. Kommer bara ha typ ett klistermärke på ringfingret så de kommer hålla länge!
 
 
 

Sen beställer jag även kasetter till blöjhinken. Har kört på vanlig plastpåse och sen locket på. Lukten hålls inte alls inne av den så man märker att den faktiskt funkar och det känns mkt fräschare när man stänger in varje blöja för sig i en "plastkorv" :)

Allt detta för bara 770kr. kassetterna kostar ca 300kr i Sverige!! På amazon kostar de ca 70 kr. Sjukt mkt överpris! Så jag är glad jag beställer från amazon där jag sparar tusenlappar! :)
 

Midjan

Jag försöker få en smalare midja. Fast på vissa bilder är den rätt smal ändå. Som på bilden nedan. Men jag har samma mått under brösten som i midjan så den framhävs inte så mkt. Det är väl tur jag har brösten för de gör att midjan kommer fram lite iaf :) Innan va man som ett träd, helt rak. Sen går det ju träna ryggen så den blir bredare. Fast jag vill inte ha sådär jättebred rygg utan lagom. Vill nog inte ha den bredare än vad den är nu utan bara få konturer. Men jag känner mig nöjd med min kropp. Har inga speciella komplex som jag mår dåligt över. Däremot fokuserar jag på att utvecklas, att ta min träning till en annan nivå och inte bara va smal. Jag vill vara stark också, och vill ha muskler. Har inte tyckt det är så snyggt med muskler på tjejer innan, men det har ändrats med tiden. Kanske beror på denna träningshysteri? Eller att det känns mer accepterat att tjejer har mkt muskler. 
 
 
 
 
 
 

Teckning

Det va ett tag sen nu sen jag ritade.
Kände att det va dags att rita av Vincent. Har väldigt många fina foton att välja på men ritade av en närbild jag fotade nyligen :) 
Kommer riktiga bilder imån, ska försöka få en rättvis bild! Nu måste jag sova så jag orkar med dagen imån :)




Biceps och cardio

Fått endel gjort idag. Ska se om jag kan fixa lite hemma nu resten av kvällen. Har lust att ändra om lite, men snart åker väl pyntet upp ändå :P Har även tvättat fönstrerna idag och ytterdörren och imån måste jag ta tag i krattningen. Men det har varit så fult väder så det har skjutits fram. 

Jag körde biceps och cardio idag. Det blev ett bra pass trots huvudvärk. Men kunde inte ta i för mycket för då kommer det ett hårt tryck i bakhuvudet. Men det lägger sig fort efter så man får köra ett set åt gången i lugn takt. 
Jag började passet med crosstrainern, brukar köra tills jag har förbränt 100kcal. Sen körde jag mina bicepsövningar med 7-9kg. Sen blev det plankan och crosstrainern, -400kcal. Sist gjorde jag tabataövningar med knäböjshopp, bicepscurl med 5 kilo, plankan med ena benet utåt, jägaren, jumping jacks och snea situps. Så körde 3 set. 

Imån ringer jag vårdcentralen o hoppas de kan se var huvudvärken beror på. Men har inte så höga förhoppningar att de kommer hitta felet. 

Älskar se konturerna i spegeln!

Dagens mat:

Frukost: Gröt
Lunch: Tacotårta
Mellanmål: Proteinpannkakor med kvargröra

Middag: Sallad med tacofärs



Nike shield

I fredags när jag kikade på nätet så hittade jag dessa skorna. Jag har ju tänkt köpa nike free run länge så nu slog jag till! :) Hatar skorna jag har idag, stela och rätt obekväma. 
 
Beställde de från sportamore. Hittade även en rabattkod som vanligt som gav 20% om man anger farärrar :) Så tjänade ca 250kr :) 
 
Detta är nike free run 5.0 shield. Free run är lite små i storlekarna så för mig passar en storlek större. Gillar att de har leopardmönster som reflection (har jag sagt jag gillar leopard?) ;)
De stöter även bort vatten bra och är perfekta löparskor. Men dessa ska bara användas på gymet. Vill ha lätta skor när jag kör cardio, tabata och styrketräning. 
 
Så snygga och sköna och så jag :)
 




Fars dag

Idag är det fars dag. Dannys allra första farsdag! Försökte få Vincent att skriva ett grattis brev till sin kära far men det gick inte så bra så han bad mig skriva ett åt honom. Fars- och morsdag är inget jag brukar fira med mina föräldar. Men ska försöka få det till en tradition med Vincent ;) Skulle va skönt att bli bortskämd en dag om året iaf hehe :)
 
 
Dräggelunge
 
 
Pappa kommer bli så glad :)
 


Omg

Shiit vilka snygga kroppar! *dreglar*
Jag tror inte jag skulle klara gå så långt med min träning för det krävs sjukt mkt jobb för att nå dessa resultat. Kosten ska sitta perfekt och man ska träna rätt och TUNGT! Men vem vet, om några år är jag kanske där, eller är jag gravid och tillbaks på ruta 1. Men jag tror det blir lättare för mig att träna lite iaf under nästa graviditet om jag får det till min livstil innan. Har ju varit väldigt hängiven i 3 månader nu och ätit bra hela tiden. 
Sett höggravida på gymet som är väldigt smala o har kvar musklerna som kört väldigt lätta vikter. Önskar jag med klarar det nästa gång och framförallt äter nyttigt. Det hade gjort stor skillnad sen efter förlossningen. 

Perfekta rumpor! Ser att de även går in på dom vid höfterna. Antar det framhävs när man får mer muskler




Cheat day

Igår var det min och Dannys cheat day! Jag njöt verkligen och hade verkligen längtat, men det goda och underbara gick fort över till illamående hehe. Man äter ju alltid för mkt. Borde ju handla mindre av det istället. Men jag va jättehungrig och sugen så blev endel. När man mår illa av allt socker och fett så känner man att man önskar man åt nyttigt istället, då mår kroppen som bäst. Men jag har inget dåligt samvete. Jag äter så bra alla andra dagar och rör på mig varje dag så då är det ingen fara. Denna veckan har jag knappt ätit några snabba kolhydrater alls.
 
 
Vi gjorde först en tacotårta. Va första gången. Väldigt gott! Men blev mätt av denna lilla biten, sen direkt över till naturgodiset hehe. Inte konstigt jag mådde illa sen!
 
Jag stekte tacofärs med lök, paprika och majs, sen gjorde jag sås av creme fraiche kryddor och riven ost. Sen lägger man först ett tacobröd i botten sen tacofärs och sen sås och lägger så i lager. Högst upp lägger man sås och riven ost. Mums! Smakare typ som tacopaj bara att man har tacobröd istället :)
 
Myste till det med tända ljus. Älskar ha tända ljus, men tänder inte för ofta för det går ju åt endel ljus :)
 
*Himmelriket*
 
 
 

Blöj tips

Till alla er mammor! Tänkte tipsa om var man kan köpa blöjor billigt och vilka som jag gillar bäst, och förhoppningsvis Vincent med :)
Tycker pampers active fit är allra bäst av de vi testat. Nu har vi libero och har haft en annan pampers innan som inte va så bra. Men denna active fit suger åt sig superbra och är mjuka o sköna. Libero är mer plastiga och hårda. Sen tycker jag de luktar konstigt...
Man kan beställa månadsbox med pampers på amazon som jag kommer göra hädanefer. Billigare än på tex ica.
Det kostar ca 250kr med gratis frakt och då får man 204 blöjor. Det är i storlek 3. Men kommer beställa storlek 4 och börja använda de när de passar. Då kostar 168 blöjor ca 220 kronor.  Man kan välja storlek och antal, men brukar va billigast o beställa storpack :) Här är länk!
 
 
 
 

3 månader

Bytte header igen! Kände jag ville ha nåt enklare :) sen är det alltid kul att fixa o trixa. 


Nu har jag tränat på gym i snart tre månader. Men det är exakt tre månader sen första bilden. Vilken förändring! Är spännande o se hur långt jag kommit om ytterligare tre månader! 


Fick ta bilden på nedervåningen för va så mörkt där uppe. Ruggigt väder idag. 



Lördagspasset

Va ett ganska lugnt pass idag. Tog ingen koffein innan och hade inte riktigt samma energi. Tog istället en alvedon innan passet. Jag kunde göra nästan alla övningar men efter jag började på set nummer två i mina tabataövningar kände jag huvudvärken smög sig på. Så slutade och körde magövningar istället. Det gick bra sån tur va! Det är när jag tar i. Typ när jag gör burpees, då spänner man ju rygg och axlar och även nacken i armhävningen. Jag kommer ringa vårdcentralen på måndag. Vill verkligen inte ha det såhär :( Och att vila från träningen är det sista jag vill göra.
 
 
 
Hade min sweat is just fat crying tshirt. Sämsta passformen nånsin!
 
 

Smaldag

Älskar känslan man har på sina smaldagar :) Perfekt nu när jag skulle ta månadsbilden. Den kommer upp ikväll. Man ser inte nån speciell skillnad från förra månaden men jag märker jag är mycket fastare överallt och byggt mkt muskler. 
 
 
Rosa och leopard, love it! Målade om dom igår då en hade lossnat. Nu när jag har så tunna naglar har jag märkt gelen inte sitter lika bra
 
 
 

Bad

Jag va sjukt trött hela dagen igår. Så trött har jag inte varit sen efter förlossningen typ. Va ju för jag fick så lite sömn natten innan. Så på kvällen tog jag ett bad. Tänkte att det kanske är bra för nacken så den slappnar av lite, sen försökte jag massera. Men känner mig ändå öm o stel i nacken som om det kommer göra ont såfort jag spänner mig ordentligt. Men cardio går bra sån tur är! Har ju tre cardiopass framför mig så hinner kanske återhämta mig till ryggpasset. Hoppas det. 
Nog om min nacke! :) 

Sist jag badade va jag höggravid. Skillnaden nu är att magen är borta, går resa sig upp utan en kamp och jag kan se alla kroppsdelar! 



Håller tummarna

Undrar hur det kommer gå på träningen idag. Men idag blir det bara cardio och mage så tror det ska gå bra. Kommer köra rätt lugnt på gymet ett tag med lite lättare vikter så jag inte spänner mig för mycket.
 
Änsålänge har jag inte brutit utmaningen :) Tycker det är en bra grej för om jag inte hade lovat mig själv att inte äta godis och sånt på vardagarna, då hade det slinkit i en och annan :) Då hade jag lättare tillåtit mig själv att äta det.
Som igår så köpte jag subway. VA SÅ GOTT! Va väldigt längesen jag åt bröd så det va mumsigt. Men jag valde ingen kaka eller läsk som jag alltid gör annars. Jag älskar verkligen de kakorna. Så skönt jag kunde stå emot :)
 
Men idag ska det bli naturgodis och tacotårta. Ska bli riktigt gott och jag har verkligen längtat till denna dag! Ska njuta ordentligt!
 
Sen får jag se om jag tar min månadsbild idag. Är ju den 9onde varje månad. Det har nog inte hänt så speciellt mkt så därför tar det emot om man inte skulle se nån skillnad alls. Men jag vet ju att måtten har minskat flera cm sen sist. 2 cm runt magen och 2 cm runt benen och 1 cm i midjan, även 2 cm runt rumpan. Så får se om det syns på bild :)
 
 
 

Mums

Jag och Danny äter väldigt mycket proteinpulver. Kan känna det inte är så bra ibland då det innehåller sötningsmedel och säkert andra tillsatser. Men jag hade haft svårt att äta nyttigt utan dessa pulver. Jag har ju alltid jordgubb/blåbärs pulver i smoothien, skulle smaka väldigt äckligt annars. Även i gröten har jag alltid proteinpulver. Det gör ju att det blir sött och gott. Däremot i bananpannkakorna brukar jag inte ha pulver då bananen gör de söta.
Va ett tag sen jag gjorde pannkakor nu, det blir ju så när man har ont om tid och då går de fortare o ta en shake eller kvarg med protein. Men jag ska försöka äta mer ägg igen!
 
Men jag beställde hem 4 kilo proteinpulver nu! Va rabatt då så de kostade bara 130kr för ett kg.
Det som är så bra är att man beställer 1 kilos så man slapp ha 4 kilo med samma smak.
Så jag valde vanilj, choklad, päronsplitt och jordgubb :P Chokladen måste jag testa i pannkakorna nån gång och sen får jag testa göra nyttiga chokladbollar :)
Jag rekommenderar iaf dessa proteinpulver från mmsports. Smakar supergott och är de billigaste jag hittat.
Onewhey va alldeles för sött och va mycket dyrare.
 
 
 

En månad

Åh detta måste jag läsa. Jag kan alltså nå min ursprungsvikt och få en helt platt mage inom en månad!!

Skämt osido, alla borde veta att det inte är hälsosamt, hållbart att gå ner 5 kilo på en vecka om man inte är supermkt överviktig. Sen är det tyvärr omöjligt att få en platt mage på bara några veckor (om den inte va nästintill platt när man började).  Mitt råd är att äta med sunt förnuft. Försöka utesluta socker och snabba kolhydrater så mycket som möjligt, tillsatser osv. Äta så rent som möjligt och få i sig alla näringsämnen. Man behöver inte krångla till det med dieter. Jag tror inte tex 5:2 dieten funkar i långa loppet eller att lchf är så bra på lång sikt. För kroppen behöver bra kolhydrater och man vill ju kosten ska funka för alltid och inte bara under en dietperiod. 


Blev en timmes powerwalk idag. Men fick såklart ont i svanken, höften och ljumsken. Är så less på att jag ska få ont överallt såfort jag rör på mig..




Att leva = äta onyttigt?

En sak jag fått höra många gånger av de runt omkring mig när jag äter nyttigt och avstår från onyttigheter, är -ska du sluta leva? En kaka gör ju inget! Eller, du som är så smal ät vad du vill.
Men varför måste man alltid koppla godis, chips och allt de som är så gott men onyttigt, med att leva? Att njuta av livet behöver inte betyda att njuta av allt man stoppar i sig. Utan man kan njuta på så många andra sätt. Det gäller att välja vad man tycker är viktigt och vad som får en att må bra själv. 
Jag vet att jag skulle njuta mycket av en chokladbakelse just nu, men i långa loppet ger det mig ingenting. Däremot att nå mitt mål med att få en vältränad kropp som jag kan känna mig stolt över, DET är njutning för mig. Då njuter jag varje gång jag ser mig i spegeln. Och det är så jag vill leva och njuta av livet. Att va nöjd med mig själv och veta att jag klarar stå emot frestelser för att nå ett mål. För om jag trodde att kakor gjorde mig lycklig så hade jag varit fet vid detta laget haha. Jag har insett att man inte behöver socker för att må bra. Lärt mig att det är tvärtom, det är bara dåligt för kroppen och jag gör min kropp bara en tjänst genom att äta hälsosamt och försöka skippa det onyttiga så mycket som möjligt. Känner inte jag offrat något, varför skulle jag göra det? Jag har gjort min kropp en tjänst som inte behöver känna ett starkt behov av socker och har gett den en jämn blodsockernivå där den får i sig allt vad den behöver. 
 
Jag njuter fortfarande väldigt mycket av det jag stoppar i mig. Men jag ser till att det är ett bättre och hälsosammare alternativ. För det behöver inte va äckligt för att det är nyttigt :)
 
 
 
You´re body deserves the best!
 
 
Ett tips om ni har svårt att sluta äta mycket onyttigt. Gör det framför spegeln..naken! ;)
 
 

Powerwalk igen

Idag blev det en powerwalk med Vincent då det är min "vilodag" idag. Detta är min fjärde powerwalk och sen kommer jag ha tränat 5 gånger på gym denna veckan. Gäller att köra hårt ;)
 

Vi tänkte testa sätta han i sittdelen på vagnen då jag märkt han försöker sätta sig upp, men det går ju inte så bra :P Vi har ju ett inlägg som är som en tjock dyna och man kan ju ha den på en låg lutning så han kan se lite.
Han har ju blivit så stor så han är ju som en 6 månaders bebis i kroppen.
 
Min vackra bebis! Kan man tänka sig att vi har skapat en sån här fin varelse!
 
Här är vi allvarliga..
 
 
 

cubus och nike

Igår hämtade jag ju mitt träningslinne från cubus. Jag gillar det fast det är förstort och förlångt vilket är synd. Får helt enkelt försöka krympa det :) Men tror inte detta materialet krymper så lätt. 
 
Tightsen använde jag även på dagen igår innan träningen. Funkar att ha som leggins med vilket är väldigt bra :) Sen är de väldigt sköna!
Har blivit helt galen i träningskläder! Undra hur mycket jag lagt på allt hittills? Är nog många tusenlappar :S Men jag hade faktiskt knappt några träningskläder alls innan, har lixom kört på vanliga H&M linnen typ. Nu när man tränar så seriöst vill man ju ha riktiga träningskläder :) 
 
 
 
 
 
Har tappat mycket av färgen! Får färga det igen, nu känns det mer brunt än koppar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tidig morgon

Vincent sov hela 7 timmar i sträck inatt. Väldigt skönt! Men inte så skönt att han ville gå upp sen när klockan va halv 7. Är väldigt trött nu då jag la mig efter 12. 
Tror dock han kommer somna i gungan snart då han också verkar trött. 

Blev en stor portion gröt och en kaffe för att piggna till. 



Deppig

Japp så känner jag mig nu. Väldigt nedstämd samt orolig. Fick samma sorts huvudvärk igen, det är sjukt frustrerande och jobbigt. Om jag får samma smärta på lördag får jag kolla upp det. Det gör extremt ont vid sidan av bakhuvudet och det värker konstigt ner mot halsen och bakom örat så det känns tom konstigt att svälja. 
Inga problem att köra hård cardio och svettas, det är när jag tar i, antar jag spänner huvudet då. Så när jag skulle köra legcurl och körde de sista repen på första setet kom värken.. Läste lite på nätet igår och det kanske är ansträngningshuvudvärk, eller att jag fått knutar i nacken? Kanske spänner nacken för mycket vid tunga övningar, för lite vatten under dagen? Ja det kan bero på mycket och känns inte som en doktor kan ta reda på exakt vad som utlöser det. På lördag får jag ladda med massa vatten innan, skippa ta koffein och försöka stretcha nacken innan det passet. Får hoppas det försvinner. Är väldigt tråkigt att gå supertaggad till gymmet för man vill köra hårt, ville köra slut på ben och rumpa idag. Men så kan man bara ge 60% och kan inte göra övningarna helhjärtat. För jag får inte ta i ju!.. Däremot vadpress gick bra, men det beror på att jag inte spänner huvudet då, däremot i benpress och legcurl spänner jag hela kroppen.

Så vissa övningar körde jag nästan fullt ut och vissa stressade jag igenom..
Så för att kompensera det körde jag 40 min cardio också.
 
Är det nån som haft nåt liknande? Detta känns inte som vanlig huvudvärk utan i sidan av bakhuvudet nära nacken..
 
Detta hade jag idag på gymet. Nya linnet från cubus kom idag. Lite stort är det så får se om jag får det o krympa i tumlaren.
 
 
Frukost: Gröt med en kaffe
Lunch: Ugnsrostade rotfrukter med sötpotatis, quornbullar, kvargröra, sallad med linser
Mellanmål: Smoothie + en kaffe
Middag: Linssoppa + en celisius
Efter träning: Caseinpudding mixat med banan och en klick kvarg med bär
 
Idag har jag gått en 30 minuters powerwalk med Vincent
40 min cardio
och drygt en timmes styrketräning. Så inte ens helt förgäves dag ändå :)

Mätdag

Jag hade helt glömt det va mätdag idag, trodde det va nästa torsdag! Där ser man hur fort tiden går :)
Jag mätte mig imorse, men det fick bli efter min brakfrukost så kände mig inte så smal. Men tror inte de visar sig på måttbandet. Jag förväntar mig inte längre att jag ska minska flera cm varannan vecka. Men nånting hoppas jag ju varje gång det har hänt nånting :)
 
 
Överarm: 26-27 cm. Är så svårt att mäta själv men verkar som jag börjar gå upp i cm där igen. Inte bra!
Över brösten: 85 cm
Under brösten: 68.5 cm
Midja: 68 cm
Mage: 80 cm
Rumpa: 90 cm
Lår: 52 cm
Vikt: 60 kg
 
Jag har sammanlagt gått ner 0.5cm under brösten, 1 cm runt magen, 1 cm runt rumpan och 1 cm runt låret.
Jag vill verkligen inte gå ner mer runt rumpan! Den måste tränas!! :P
Jag ska snart bege mig till gymet och köra ben och rumppass. Men har sjukt mycket träningsvärk sen passet i förrgår. Men jag ska försöka köra på ändå.
 
 
 
 
 

Huvudvärk

Det  blev att jag körde rygg och axlar igår. Men va först nära att åka hem efter uppvärmningen för fick en extrem huvudvärk. Det kändes inte som vanligt huvudvärk utan det värkte vid sidan av bakhuvudet, vid örat och ner mot halsen typ. Kändes väldigt konstigt. Det kom såfort jag tog i när jag körde första ryggövningen. Det gick lixom inte att ta i utan att det blev värre. Så jag körde crosstrainern i 30 min till och då försvann det. Sen kunde jag köra resten av passet. Hade lite smått huvudvärk men ingen fara. Det va samma i tisdags när jag körde passet så tror det har med passet att göra. Vet dock inte vad det kan bero på? Spänningar, överansträngning..
 
Men jag är glad jag orkade genomföra mitt pass. När jag väl kommit till gymet är det surt att behöva åka hem. Så det va tur det blev bättre. Får hoppas det inte blir samma ikväll.
 
Har väldigt mycket träningsvärk i brösten med efter passet i tisdags. Jag vill helst inte köra bröst så därför är det bäst jag bara tränar på gym där jag kan välja övningar själv. Jag gillar mest att köra mitt race och träna det jag vill träna än att man går på pass och de valt ut vad man ska göra. Iaf nu när jag är mer påläst om styrketräning och kan så många övningar.
 
 
 

Nike!

Jag är mest förtjust i märket nike när det gäller träningskkäder och skor. De har mkt snyggt. Synd bara det oftast är så dyrt.
Jag trodde det skulle stå just do it högst upp men det stod på insidan av byxan så man måste vika ner för det ska synas.Tycker det va missvisande på hemsidan. Men annars är jag nöjd med mina leggins :) Får inviga dom ikväll hihi.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
.

Och där vänder han sig om



Min lilla soltråle!

När han ligger i soffan vill han gärna vända sig om. Det är en liten lutning så det hjälper han lite :) Så underbart att se han utvecklas! När min kompis såg han i veckan sa hon direkt han blivit väldigt stor, att han inte är någon bebis längre. Och det stämmer, han har blivit en stor pojke nu :P Snart får han inte ens plats i liften!

 Inatt sov han 10 timmar i sträck!
 Somnade vid 22.00 och vaknade som vanligt vid 8.00. Hoppas det fortsätter så :P

 

 

 

 

Leggins

Idag fick jag hem mina leggins från nike. Det är egentligen inga träningstights utan är nog mer för vardags. Men de funkar även bra på gymet :) Men nackdelen är att de är gjorda av bomull. Tycker materialet i träningstights framhäver ens former bättre. 
Det är kul att ha lite andra mönster än bara svart som de flesta teäningstights är i. 
Kommer bättre bilder på dom imån :)

Flexade även lite i spegeln när jag lagade mat. Har fått endel konturer nu :) men mkt underhudsfett kvar. 


Look forward

Som jag nämnt innan, fokusera på framstegen, man ska ju skynda långsamt. Man får ju små skillnader hela tiden tycker jag, och i det långa loppet blir det stora skillnader. Men inget som man kanske märker lika lätt själv eftersom muskler och viktnedgång oftast sker långsamt, (om man ska göra det hälsosamt och varaktigt).
Eftersom jag har bloggen tar jag mycket bilder på min utveckling så jag kan se konkret vad jag utvecklats i, både i styrka och i utseendet. Om jag inte hade haft bloggen hade jag knappt tagit några bilder, hade inte blivit av. Men tycker det är väldigt kul att jämföra och titta bak, för då ser man hur långt man har kommit på en så kort tid!
Så jag kan rekommendera att ta bilder, iaf en gång i månaden för att se även på bild vad som ändrats kroppsmässigt, samt tycker jag att mäta är väldigt viktigt om man vill se sin utveckling! Ibland kan det kännas som det står still, att inget mer händer, men när jag väl mäter mig har det hänt massa ändå :) Så det ger iaf mig motivation och får mig må bättre att få det bekräftat!
 
 

Så vackert

Det är så vackert när något reflekteras i ens ögon. Här är bild på Vincents ögon innan vi skulle ut o gå i veckan. Så fint när man kan se träden och hans ögonfransar i hans ögon.
Är så kul att fota :) Hade velat ta fina höstbilder på Vincent men har inte varit så fint väder de gånger jag haft tid, och nu är löven typ ruttna. Men får ta fina vinterbilder sen istället.  :)
 
 
 

Träningsvärk

Snart ska jag dra iväg till gymet. Jag har ju rump och benpass idag men jag har sjukt mkt träningsvärk i rumpan från igår. Så mkt träningsvärk har jag nog aldrig haft där innan. Så jag får köra rygg och axlar. Fast har träningsvärk där med men inte lika illa som rumpan. 

Ska köra lite nya övningar idag hade jag tänkt. Får se om de känns bra. Om jag inte känner de tar brukar jag ersätta de med andra övningar. Viktigt man får kontakt med musklerna :)





Vincent och jag

Vi har märkt att Vincent är väldigt förtjust i att titta på tv och speciellt att lyssna och titta på babblarna. Men läste att det inte är så bra för små bebisar att titta på tv då deras djupseende och andra saker inte är färdigutvecklade. Vet nån om det stämmer? Sen ska man kanske heller inte vänja dom vid tv tittande så tidigt. Men det hade varit bra om han gillat tex babygymet istället, om Sasha hade slutat att kissa i det förstås ^^
 
En annan sak jag funderar över är hur man får bort blöjeksem/ blåsor? Han har fått endel vid rumpan. Jag smörjer med salva o hoppas det blir bättre. Får vädra han mer också.
 
 
 
 
 

Rumpa

Jag tycker det är väldigt kul att träna rumpa. Sen hade jag gärna fått en rundare rumpa så den behöver mycket träning om jag ska få en annan form. 
Jag har ju haft ont i knäna ett tag vilket är trist. Men sen kommer jag köra rumpa 2 gånger i veckan. Så kommer försöka träna 6 dagar i veckan igen. Känns inte som man hinner med allt annars. Men det viktigaste tror jag är att köra igenom hela kroppen iaf 1 gång i veckan. Sen finns det de som tex bara tränar överkroppen. Men man får tänka att muskler väger och om man får mycket muskler på bara överkroppen tror jag inte hållningen o benen orkar bära upp den lika bra. Titta bara på bilden nedan hur det kan bli ;) Tror det är mest killar som skippar legday för de fokuserar mest på att få stora armar (som tex Danny).  Men muskulösa ben är ju så snyggt :P även på tjejer :)






Håravfall

Jag har tappat sjukt mycket hår på senaste tiden. Speciellt efter jag duschat, då går de dra tjocka hårlingor i håret. Läste att det är vanligt 3-4 månader efter förlossningen så måste va det. Jag trodde man tappade mer hår precis efter så därför blev jag lite orolig. Jag har ju redan väldigt tunt hår o vill ju inte tappa det :) 

Jag kommer färga håret i slutet av månaden istället för att slinga. Koppar -och röd färg släpper väldigt fort efter första färgningen. Men vet inte om jag ska göra det lite mer åt röda hållet. Men inte för mycket för jag passar bäst i varma toner. Som bilden nedan o sen lägga mörka o kanske ljusa slingor i? 



Lever jag?!

Knappt! Kom precis hem från grupp passet och är helt slut.. Fick sån otrolig huvudvärk i slutet av passet med, kanske beror på att man tog i så mycket och blodet strömmade till huvudet eller nåt. Men det känns iaf väldigt bra, jag klarade mig igenom hela passet och klarade i stort sett alla övningar utan fusk :)
 
Man värmde först upp med olika övningar som upphopp, hoppande utfall, jägaren osv. Sen delades vi upp i två lag typ där det va massa stationer, sen körde man en station i 30 sek och sen bytte. Två stationer klarade jag inte av, de va att hänga i en ställning och lyfta knäna snett uppåt och en där man ska lyfta hela benen mot händerna. Eftersom jag va så svettig om händerna bara gled jag så kunde inte ens hålla upp kroppen :P
Sen dips UTAN hjälp, klarade faktiskt några, och sen några jäkligt små, gick typ ner några cm på de sista hehe.
 
Sen va vi i två led och körde övning efter övning fram och tillbaka och sen en cirkel med massa andra övningar.
 
Detta var iaf det mest intensiva pass jag varit på! Man körde verkligen igenom hela kroppen och man fick bara vila och dricka när han sa det va okey (om man inte ville ha straff). Sen fick man inte fuska och han va väldigt hård! Men det är bra, då ger man det lilla extra! Kanske därför jag kände jag ville dö ett tag?
 
Får se hur kroppen mår imån, känner mig mest trött i benen.. och jag som har benpass imån.
Men jag tycker ändå mest om att köra själv på gymet, jag känner mig inte riktigt redo i kroppen att va med på gruppass för man vill ju inte ligga o vila när alla andra kör hårt, och jag kände jag fick rätt ont i ljumsken ett tag så det är rätt påfrestande. Men det är kul att träna med andra, man pratar ju lite med de andra som tränar så det är ett sätt att lära känna andra träningsintresserade.
 
Nu sitter jag och äter min caseinpudding med hallon, kan va bra med ett långsamt protein nu när jag tränat så sent och inte kommer äta mer idag. Men tycker inte det är så gott längre, det växer lite i munnen. Får testa en annan smak nästa gång. Nu har jag double rich chocolate.
 
Det ser iaf väldigt gott ut :P Men det är gott om man tar lite i taget.
 
 
 
Dagens kost:
 

Frukost: Gröt med en kaffe
Lunch: Quornbullar med kokt broccoli, linssalsa, sallad och groddar
Mellanmål: mandlar
Middag: Laxpasta
Efter träning: caseinpudding
 
Sen gick jag även en promenad på 5 km med min kompis idag. Därför jag inte riktigt hann med mellanmålet.

pixlr editor

Jag har lärt mig lite hur man använder pixlr editor
Det är typ som photoshop där man använder flera lager och kan göra det mesta. Först fixar jag bilderna i pixlr express och sen kan man klistra in bilderna i olika bakgrunder osv :) Är ingen expert på detta men blir bättre än paint haha! :)
 
 
 
Dessa har jag bara fixat i express.
 

Ego bebis

När man har tid över så slutar det upp med en kort serie :P
 
 
 

Fitness pro

Har ju en träningsapp som heter fitness pro. Har inte använt den så mycket innan men nu när de uppdaterat den är den mycket bättre. Har lagt upp workats för varje pass och vilka övningar jag ska köra. Den har i princip alla övningar förutom de man kör i maskin. Fast de har för kabelmaskinen och smithen. 

Här är lite övningar jag ska köra för varje muskelgrupp. 

Triceps

Ben & rumpa

Rygg & axlar

Biceps

Mage
Går även skriva in set, rep och vikt vilket är den största anledningen jag kommer använda appen :)



Socker

Läste en artikel i Wellness om varför vi människor gillar socker så mycket och att det faktiskt har en biologisk förklaring. Det beror på att allt sött i naturen är nyttigt såsom frukt, bär och bröstmjölk. Så kroppen har en inbyggd mekanism som släpper ut ett hormon som ökar sötsuget. 

Här är artikeln :)





Kanske ska skippa utmaningen och äta upp denna påsen :P!!!

Eller inte..

Spänner

Igår hade jag träningsvärk överallt i princip! Körde ju igenom armarna ordentligt i helgen så hela armarna ömmade, även ryggen då jag körde chins. Den övningen måste tagit mer än vanligt för fick ordentlig träningsvärk av bara den övningen.
 
Idag ska jag ju testa ett pass på gymet, buren, som passet kallas :S Låter lite läskigt haha. Men hört det är ett väldigt intensivt pass så får ladda upp ordentligt innan. Får hoppas jag klarar mig levande därifrån bara..
 
 
Första bilden är jag helt avslappnad och på andra spänner jag. Axlarna har nog med blivit lite större. Men jag har ändå minskat i omkrets runt armarna. Men det gör mycket när konturerna börjar komma och de blir fastare.

Leopard and silver

Älskar mina leopard-silver naglar :P Men tror jag gillar designern med rosa istället. Men dessa passar till allt :)
 
 
 
 
 

Donkeykicks och plankan

Två väldigt bra övningar! Jag behöver dock extra vikter när jag kör donkeykicks om jag ska känna i ben och rumpa. Annars måste jag göra hur många som helst. Men det tar mer om man sträcker upp hälen först och inte tårna i luften, då sträcker man ut muskeln och den får jobba mer.
 
Men plankan brukar jag först göra en vanlig i 1.5 min. Sen gör jag en där jag tar ut ett ben åt sidan åt gången och ibland även går upp på alla fyra och sen tillbaka. Men det är inte alltid jag kan det på gymet för oftast har jag ätit ganska nära inpå träningen och jag blir så rapig och är rädd att spy upp det haha. Man trycker ju ihop hela bålen. Mountain climbers är ännu värre om man ätit strax innan :P Därför gör jag alltid magövningarna allra sist.
 
 
 
Tänk på att dra fram hela bålen mot brösten och in med rumpan. Man ska hela tiden känna spänningen i magen och inte i svanken. Då är det bättre att vila och göra en till eller göra den på knä :)
Efter förlossningen började jag på knä för bålen va väldigt svag, sen körde jag 20 sek på fötter och sen har jag ökat efterhand.

Hallonbollar

Igår testade jag göra dessa hallon/nöt bollar. De va goda och gick in, smakade såklart väldigt mycket hallon och endel kokos. Kanske ska ha fiberhavregryn istället och rulla de i kokos nästa gång. Ett bra tilltugg om man behöver få i sig bra fetter och bra innan träning som energi :)
 
 
2dl valfria nötter (jag hade cashewnötter och mandlar)
1dl kokos
2dl bär
 
Sen la jag till lite proteinpulver och vaniljpulver
 

Mixa allt och rulla till bollar, förvara i kylen.
 
 
 
 

Redigerad

Egentligen tycker jag man bara ska fokusera på framstegen och inte så mkt på vad man har kvar. Men det är ändå kul att redigera o se vad man har kvar. Jag har ju fortfarande kvar kulan från graviditeten trots mina mått är samma som förra sommaren. Men förutom den är jag nöjd med min kropp som den är. Men alltid kul att utvecklas och bli fastare och starkare :)
Kom på att jag ska fota min månadsbild på lördag. Tror inte det hänt sådär supermkt då jag inte har så mycket fett kvar att förlora. Det gäller verkligen att bli striktare och striktare med kosten destu mindre fett man har. Om det är att förlora fett är ens mål. Om jag velat bygga muskler som fan hade jag ätit betydligt mer än vad jag gör idag. Men muskler går bygga på ett underskott med :P
 
 
Ni ser nog vilken av bilderna som är redigerad :) Ska bli kul sen om jag når det målet och kan jämföra med den redigerade bilden och de är likadana ;)
 
Formbilder från 9 aug - 9 okt
 

Uppfostran

En sak som jag vet jag skulle störa mig mycket på är om nån skulle säga hur jag ska uppfostra Vincent. Alla har olika syn på uppfostran och man känner ju sitt barn bäst själv. Jag och Danny har samma åsikter och värderingar när det gäller uppfostran vilket är väldigt viktigt. Annars blir det lätt bråk om man tycker olika i den punkten. 
Vi vill tex inte ge Vincent skräpmat, godis och annan skit för tidigt. Vi ska försöka vänta med sånt så långt det bara går. Jag kan inte förstå och kommer aldrig göra när föräldrar ger mcdonalds till sina 2-3 åringar som man sett flertal gånger! 
Vi vill inte några ska ge han godis när de passar han om vi inte börjat med sånt än, det som de inte ätit av kan de inte sakna. Sen när han blir äldre börjar vi med lördagsgodis. En annan sak som vi tycker är väldigt viktigt är att stå på sig, inte låta han vinna genom skrik. Vad lär de sig då? Jo att de får som de vill när de skriker. Om han vill ha en godis på Ica och vi säger nej. Ja då är det ett nej. Det kommer han lära sig sen och helt enkelt respektera det än o tjata. Det kanske är jobbigt vissa gånger men man ska stå på sig och visa att det är vi som bestämmer. Det gäller det med allt. Jag vet själv att tjat funkade. Då tjatade jag ju och fick som jag ville, om det inte hade hjälpt hade jag ju slutat med o tjata. 

Denna bilden har inget o göra med min svärmor :P Men däremot kan Danny behöva lite mer uppfostran haha. Som tex att städa efter sig..

Morgon PW

Idag hade jag ställt klockan!  Det va väldigt längesen för Vincent är ju min väckarklocka nu. Men ställde den på 08.00 och förberedde för min och Vincents powerwalk. Perfekt att han kan äta i vagnen så han blir lugn. Sen precis innan vi kom hem så slocknade han och sov i 30 min. Perfekt tajmat för då kunde jag äta frukost i lugn och ro :)
Gick samma runda som sist som är precis 5km lång. Men jag fick svinont i ena ljumsken och höften, kan jag inte ens promenera utan att få ont? Gör ju så ont att jag inte kan gå riktigt.
 
Det känns iaf som en bra vardagsmotion, för det är väldigt branta backar i skogen och man blir väldigt andfådd av det, man har ju inte världens lättaste bebis heller ;)
 
Dagens outfit på lille Vincent. Äter gärna upp vantarna!
 
 
 
 
Stretchar alltid efter trots det bara är en pw

Söndagshandling

Igår storhandlade jag och Vincent. Eller vi handlade för en vecka. Jag har inte gjort nya menyer utan jag kikar på de jag redan har gjort och gör det jag är sugen på. De flesta ingridienser i de rätterna är basingridienser och finns oftast hemma. Det är mest sallad, rotfrukter, kvarg, mjölk och ägg som behövs. Köpte på oss massa krossade tomater, bönor och quornfärs + kött när vi storhandlade på city gross. 
 
Inte en endaste onyttig vara. Det onyttigaste måste isf va quornbullarna och matkorven som är halvfabrikat, men annars rena varor :) (Batterierna är nog inte heller så nyttiga).
 

Korvgryta

Idag slängde jag ihop en gryta av middagskorv, krossade tomater, chili, gul lök, vitlök, mjölk och kryddor. Till det serverades en sallad och groddar till. Det är faktiskt första gången jag köper groddar. Har bara ätit det i skolan och på restaurang innan. Men ska börja köpa hem det för det är väldigt gott och fullt med vitaminer, fibrer och proteiner! Detta får även bli min lunch imån :)
 
 
 
Dagens mat:
 

Frukost: Gröt
Efter träning: En proteinshake
Lunch: Linssoppa
Mellanmål: En hallonboll och lite nötter
Middag: Det ovan

Övrigt: En hallonboll (recept på hallonbollarna kommer imån).
 
 
 

Äntligen!

Jag är så glad att mina favoritshorts passar. Visst de är lite tajta över låren och överskottshuden hänger över shortsen när jag böjer mig, men det gör inget för de går knäppa! :P Den 20 september skrev jag att mitt nästa mål är att kunna knäppa dom och nu drygt en månad senare kan jag det. Väldigt kul med framsteg och att bara några cm kan göra så stor skillnad. De sitter faktiskt som innan graviditeten, då va de med lite för tajta. Så jag kan säga jag fått tillbaka min kropp som jag hade för drygt ett år sen. Visst magen är lite lösare och jag har fortfarande en liten kula under naveln, men jag tror det blir bättre med tiden.
 
Dessa kläder hade jag igår när vi drog till bion. Thor 2 va superbra och det lär komma en trea :)
(En nöjd Malin).
 
 
 

Föräldrarollen

Jag kan inte riktigt säga jag har insett att jag blivit mamma. Jag känner mig inte som en mamma och det tar tid att inse man har en son. Eller kommer man nånsin förstå det? :) Jag tycker tiden har gått så fort, lite läskigt fort! Dagarna bara springer iväg. Beror nog på att man alltid har att göra, känner aldrig att jag är rastlös och inte vet vad jag ska göra vilket jag tycker är skönt. Hatar att va uttråkad. 
Däremot om jag inte hade haft Vincent hade jag varit rastlös ofta. Då blir man ju klar med alla sysslor man har under dagen mycket fortare :P
 
 
Jag är glad Vincent fortfarande är en rätt lätt bebis, hur jobbigt hade det inte varit om han vaknade varje natt och inte kunde somna om sen? Det har inte hänt en endaste gång, eller jo, en gång vid 4-tiden så va han rätt pigg, men han somnade tillslut sån tur va :P Jag tror däremot det kommer bli svårare med andra barnet om det blir en mer krävande bebis. Man är ju van med Vincent och tror ju att det kommer va samma med nästa bebis. Men det kan verkligen bli helt annorlunda :S Och då har man två att ta hand om. Jag känner inte jag är redo för den utmaningen just nu, eller är man nånsin det? :P Men det är nåt man helt enkelt måste gå igenom för jag vill ju ha två barn och det är ju tufft samtidigt som det är en underbar resa.
 
 
Nykläckt Vincent <3 Min lilla mullvad!
 
4 månader. Håret har blivit mycket ljusare och hans ögon har ploppat upp ordentligt. Sen har han även vuxit in sin näsa hehe, brukade mobba hans näsa lite när han va nyfödd ;)
 
 

Bildbomb!

Japp, här kommer en liten bildbomb med mitt lockiga hår haha. Jag känner färgen försvunnit lite, har tvättat det en gång. Men efter några färgningar lär det sitta bättre. För i vissa ljus känns det mer som brunt så kommer nog färga det mer rött/ kopprigt nästa gång. Ska testa min kompis kopparinpackning. Hon säger den är väldigt kopprig men får ha den i en kort stund. Men jag gillar när det går lite åt det röda hållet så man kanske kan slinga det i rött typ? Men vill iaf göra ljusa slingor med. Har lite ångest över vad allt kommer kosta, måste ju även ha en inpackning och nytt schampoo :S Aja, man lever bara en gång :P

Det är typ samma färg som min ögonfärg, de går lite åt de rödbruna hållet i vissa ljus. Eller så framhävs de röda av håret. Men jag är väldigt nöjd med färgen, känns väldigt höstig och har en varm ton. Jag passar inte i kalla toner så bra.
 
 
 
 

Triceps upplägg

Idag körde jag ett bra triceps och cardiopass. Va rätt seg på morgonen för Vincent vaknade 5 imorse och somnade om lite i 7, sen sov jag till halv 10 och skyndade mig till gymet då Danny skulle iväg vid 12.

Men när man väl börjat träna så kommer man igång och det blev ett bra pass :)
Visar mitt triceps upplägg också. Snart kommer jag byta ut vissa övningar så man inte alltid kör samma. Appen fitness pro har massvis med olika övningar, så man kan plocka ut några där.
 
 
Triceps:
 

Började passet med 10 min crosstraining
 
Cable rope overhead triceps: 25kg 12rep x 3 set + 8rep x 1 set
 
Triceps pushdowns med rep: 20kg 12rep x 4 set
Jag har kört med stång innan men det blir tyngre med rep. Fast tydligen tar det på olika dear av triceps så kommer köra med både stång och rep nästa gång :)
 
 
Första bilden är overhead triceps och andra pushdowns. Älskar dessa övningar och gör alltid dessa!
Med stång
 
Standing dumbbell triceps: 5kg 12rep x 1 set, 4kg 12 rep x 3 set. Sen tar jag 5 kilos viktplatta med båda armarna och kör 15 rep direkt efter varje set.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vet ej vad denna övning kallas. Glömde räkna men kör typ så många som jag orkar i 3-4 set.
 
Sen allra sista tricepsövning blev dips och körde även chins. Orkade bara 10-8 rep + 4 set då det va sista övningen. Sen körde jag -300 kalorier på crosstrainern och körde -100 kalorier på uppvärmningen. Sen sist men inte minst ca 50 burpees. Va helt slut sen!! Mina pass brukar ta 1.5 timme, brukar köra cardio 40-45min och resten styrka eller bara styrka i drygt 1 timme plus uppvärmning.
 
Märkt att de vanliga burpeesen är utan armhävning men jag kör alltid med armhävning, fast på knä :)
 
30 augusti. När jag precis börjat träna. Inga muskler i sikte..
 
3 november. Fått mycket mer konturer på armarna!

Träningsuppägg biceps

Här kommer mitt bicepsupplägg. Här brukar jag nästan alltid köra samma övningar. Men inte alltid jag kör preacher curl och ibland sitter jag ner med hantlarna och ibland står jag. Men de övningarna i kablarna kör jag alltid.
Jag körde biceps och mage igår. Mina armar va spagetti sen. Jag tänkte köra mer cardio men min mage kurrade så mycket så hela gymet vibrerade, så va tvungen att dra hem o äta :)
 
Biceps:
 

Jag började passet med uppvärmning på crosstrainern i 10 min.
 
Preacher curl:
Värmde upp ett set med 7 kg x12. Sen körde jag 8kg x12 i tre set.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dumbbell biceps curl:
 

Första setet tog jag 9kgx12 sen tre set med 8kgx12
 
 
 
Overhead cable bicep curl:
 

15kg 12-10rep x 4 set
 
 
Cable hammer curls:
 

Eftersom detta va sista övningen orkade jag bara 20kg 12 rep x 4 set.
Va helt slut i armarna efter!
 
Gammal bild, denna togs nog för 2 månader sen, precis när jag hade börjat på gymet :)
 
 
Denna övningen gjorde jag inte igår för det fanns ingen ledig bänk. Men annars brukar jag alltid sitta ner och göra ca 12 rep och sen står jag och kör 10 till.
 
 


Bio time

Nu ska jag och Danny snart iväg på bio. Myspys! Dannys bror ska passa Vincent sålänge, får hoppas han sköter sig, Vincent alltså :P Han har sovit nästan hela dagen så han lär säkert va hur pigg som helst. Eller är han i nån fas då han sovit mycket mer än vanligt.
 
Sen idag har jag nått ännu ett mål av min träning! Kan visa er imån :) Glad är jag iaf!
 
 
 

Pw

Det blev min första powerwalk på länge igår. Gick runt elljusspåret, tog en timme. Kändes väldigt skönt efter och vi hann precis innan regnet kom :) Vincent sov hela eftermiddagen sen. Vet inte om det va utmattande att titta på alla träden eller om han bara va trött :)

Ska försöka dra ut och gå på mina vilodagar. Sen får det helst inte regna.

Sen till nästa barn måste vi köpa en ny vagn. En skruv har lossnat (igen) så sufletten sitter löst o hänger, den drar åt vänster och är inte alls skön att köra. Tur vi sällan använder vagnen. Får köpa en emmaljunga från tradera nästa gång :) 




Giggs hoppade i vagnen när vi kom hem :)

Älskar hans leende!



Shoppinggalen!!

Jag trodde först dessa tightsen va slut då jag inte hittade dom på nikes hemsida. Men när jag sökte genom google hittade jag dom. Hoppas de finns i lager nu, men det borde de ju finnas när det gick att beställa dom.
När man handlar över 450kr får man gratis frakt, men dessa kostade bara 400kr så jag hittade en rabattkod. Om man anger JUSTDOIT får man gratis frakt som annars kostar 85kr. Det är tur man alltid söker på rabattkoder innan man beställer :) Jag tycker det är roligare att träna när man har snygga träningskläder. Jag trivs mer i träningskläder än vanliga kläder och tycker träningsmodet är väldigt snyggt! Så när man går till gymet har man en anledning att ta på sig sina träningskläder ;)
 
Jag shoppar alldeles för mycket känner jag, men när jag hittar nåt har jag svårt att inte köpa det, om det inte är väldigt dyrt. Men nästa månad får vi mycket pengar så då kan jag kanske unna mig ett par nike free run :P Men sen är det julafton med så måste räcka till julklappar.
 
Dessa blir snygga till ett svart eller vitt linne!
 
 
Klickade även hem detta linnet från cubus. Åkte till cubus först men min storlek va såklart slut. Passar bra till tightsen :) Det svarta i midjan och bak i ryggen gör även att man ser smalare ut. 



 

King Kong

Hahaha vet inte vad han höll på med här! Han har börjat slå sig själv mot magen? Flaxar med armarna som bara den. Man tycker ju det borde göra ont, men då borde han väl sluta hehe?
 
 
 
 
Brukar lägga han på magen på skötbordet, han tröttnar rätt fort men en liten stund vill han ligga. Jag passar han såklart hela tiden när han ligger där.
 
 

Morgoninspo

Igår blev det en väldigt bra kostdag för o va fredag. Åt en sallad från ica på kvällen och inget godis eller småätande på hela dagen. Men idag är det unnadag. Ska på bio med älskling. Ska se Thor 2. Kan va skönt med lite egentid ibland. 







Asos

Här är lite saker jag velat ha från asos. Fast klockor är svårt så de passar. 
Men clutchen eller vad den kallas skulle man haft. Nu har jag en med nitar så kan va kul o ha nåt som inte är lika rockigt :)




Hade velat ha denna katten me ;) tror jag vill ha en brittisk korthår nästa gång. Eller en vit o gråmelerad :) men tre katter räcker just nu :)
Nån som har en brittisk korthår?






Fest utomlands

Jag festar väldigt sällan! Sen jag träffade Danny festar jag nästan aldrig, men det blir väl lätt så när man är i ett förhållande. När man va singel gick jag mest ut för att träffa nån. Sen träffar man sällan nån seriös på fest men det är inte heller lätt om man bara sitter hemma :) 
Däremot när jag är utomlands tycker jag det är superkul att festa. Just för att det är ett annat klimat, nya barer, värmen osv. Är en helt annan sak. Här i Växjö är man ju så less på uteställerna, sen känner jag inte så många som jag kan festa med. Min kompis har inte riktigt den typen av vänner som jag umgås med, de har en helt annan musiksmak och är lite rockiga av sig så det hade varit roligare om man hade vänner som gillade R&B, house, gillade att dansa och riktigt festa loss :P Musiken på festen i lördags va ju usel! Det va en okey låt och det va thriller med Michael Jackson sen vet jag inte ens vad de andra heter som sjöng.
Så i musikquizen kunde jag inte tillföra så mycket till gruppen :P
 
Jag och Danny hade verkligen superkul när vi var i Cypern senast. Tittar ofta igenom de bilderna för man saknar det så mycket! Vi bodde precis vid huvudgatan där det fanns massa affärer och barer så nån kväll hade vi en pubrunda och tog en drink på flera barer :) Vi åker alltid till fig tree bay. Tycker det är bäst där! Vill åka dit med Vincent när vi har råd!
 
 
Tänk om man kunde sitta på en balkong och ta en pina colada med en skvätt grädde på?
 
Jag kan ha lika kul o bara va med Danny, man behöver inte va många utan huvudsaken är att man trivs med den man umgås med :)
 
 
Dethär med att man tål mer alkohol när man är utomlands stämmer iaf inte på mig. Jag va bakis i iaf 3 dagar efter så kunde ju inte dricka sådär många gånger :) Och man vill ju inte va bakis hela resan!

Detaljerat passupplägg

Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp vad jag tränar med bilder/ videos. Men tror det räcker med bilder :) Men annars går det söka på övningarna på youtube så finns det massa videos hur man gör teknik osv. Det viktigaste är inte hur tungt man lyfter utan att man får kontakt med musklerna och kör rätt teknik. Läste det av Olga Rönnberg igår. Hon skriver ofta mycket klokt. Följ henne på facebook så kan man få mycket tips!
 
Jag kommer lägga upp alla muskelgrupper men börjar med mitt rygg och axelpass som jag hade igår :)
Här kommer mitt upplägg. Det varierar lite gång till gång men oftast kör jag samma. Det är isf nedre rygg som jag kan köra på matta ibland eller i maskin. Men tycker rygglyft med viktplatta tar bäst!
 
Uppvärmning:
 
10 min på crosstrianern
5 min på roddmaskinen
 
Rygg och axlar:

Chins och dips (kör dips och chins två gånger i veckan för att öva på just de övningarna)
25kg hjälp och 12-10 rep x 4 set
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Axelpress i maskin - 20 kg 12 rep x 4 set
Med hantlar - 5 kg 15 rep x 4 set (egentligen samma övning så räcker egentligen med hantlar)
 
 
 
Rudern rowing: 45 kg 12 rep x 4 set (hittade ingen bild men det är lite som roddmaskinen men sitsen sitter fast och man drar vikt bakåt.
 
 
5 kg 15 rep x 4 set
 
 
 
Axellyft - 5 kg 15 rep x 4 set
 
Vet inte vad denna övning heter men ni kan se den nedan:
9 kg 15 rep x 4 set
 
(Jag brukar ha bänken plan mot golvet men kanske bättre att ha den såhär)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rear delt - 23 kg 12-10 rep x 4 set
 
 
Rygglyft - 10 kilo viktplatta 10 rep, 10 rep utan viktplatta x 4 set
 
 
Sen avlutade jag passet med situps på boll med fötterna mot en vägg i 90 grader och plankan.
 
 
Denna övningen ska jag göra nästa gång!
 
 
 
 
Jag har ökat 10 kilo på rudern rowing, tog 35kilo innan, sen även 10-15 kilo i chinsmaskinen har jag minskat i hjälp. Sen har jag egentligen ökat lite i alla övningar. Innan tog jag 5 kg i viktplatta i rygglyft och även i hantlar tar jag mer :) Såg tom ådror över axlarna när jag körde axelpress med hantlar, har jag aldrig sett innan. Men vill inte det ska synas ådror när jag inte spänner, tycker det ser rätt manligt ut.
 
 
 

Tacosallad till lunch

Dethär har blivit gårdagens och dagens lunch! Går fort att göra och man har alltid ingridienserna hemma :)
I helgen funderar jag att testa göra tacotårta, aldrig testat det men verkar superdupergott! Man gör tacofärs och lägger först färs, sen creme fraiche och sen tacobröd, sen lägger man några lager och sist toppar med creme fraiche och ost :P
 
 
 
 
 
 
 

Novemberutmaning

Idag är det ju 1 november! Rätt sjukt egentligen, känns inte som november. Känns mer som september typ.
Men iaf så tänkte jag och Danny ha en novemberutmaning ;) Tycker det kan va kul med lite utmaningar ibland. Sen om vi klarar det får vi unna oss nåt. Vet inte vad priset är än men vi får se, kanske att jag köper nya träningsskor som jag velat så länge. Fast det hade jag säkert gjort ändå ;)
Utmaningen är att vi bara får äta naturgodis EN gång i veckan. Inget mer, ingen godis, chips, läsk osv och bara en gång i veckan. Det kommer faktiskt bli rätt svårt men en månad ska jag klara det. Sen tror jag det blir lättare med tiden för jag har fortfarande i huvudet att man ska unna sig fredag och lördag bara för man alltid gjort det innan. Eller jag unnade mig varje dag innan...
Sen tänkte jag också ha som utmaning att gå mer powerwalks. Så 1-2 gånger i veckan ska jag bege mig ut med Vincent. Tror det även är bra för Vincent för vi är sällan ute med honom.
 
Inga fyller år denna månaden och bäst att göra det nu innan jul och allt :)
 
 
 

Min fina Vincent


Han blir så glad när man pratar med han :) Älskar pruttljud och när man gör konstiga ljud hehe.

Nu har Vincent inte vaknat vid 2-3tiden för att äta på ett tag, skönt! Nu äter han bara vid 5-6 innan vi går upp vid 8-9. Idag vaknade han rätt tidigt, halv 8, men det är helt okey. Ändå fick jag inte han att somna föränns 22.30 typ. Innan tappade jag lättare tålamodet om han inte somnade, skrek mycket osv, men det gör jag inte nu. Det berodde säkert på hormoner, mitt humör va ju upp och ner och då blir man mycket lättare frustrerad. Visst det är jobbigt när han inte vill somna eller om han skriker mycket, men jag har fortfarande ett lugn i mig och kan ta situationen. Så det va ett bra beslut att sluta med ppillrerna, skönt att inte stoppa in nåt konstgjort i kroppen överhuvudtaget och att allt sker naturligt.

 

 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0