Gott nytt år!

Gott nytt år allihopa! Känner på mig att 2013 kommer bli ett väldigt bra år. 13 är även mitt turnummer :) kommer få en liten bebis och kommer köpa en bil och om några veckor börjar jag på ett till jobb. Sen ikväll ska jag och sambon till mina föräldrar och äta gott o spela bingolotto. Så kanske vinner nåt som gör 2013 ännu bättre?;)
Så det blir en lugn nyårsafton för mig, som vanligt. Har kanske festat 2-3 gånger på nyår i mitt liv. Känns så överskattat.

Hur ska ni fira in det nya året då?:)

Jersey Shore

Har tittat mycket på Jersey Shore och påminner inte Mike the situation Karl Alfred haha?
Han skulle iallafall passa som en otecknad roll av honom.

Simma

Tänkte dra iväg och simma snart. Sen när jag kommer ta ur hårförlängningen kommer jag testa vattengympan och danspass i vatten. Bra när magen är större. Hade gärna gått på det nu men löshår torkar ut väldigt mycket av allt klor.

Jag har nog tappat motivation o träna för att jag känner mig som en flodhäst, skäms lite i bikini nu men måste röra mig. Vill magen blir större så man ser jag är gravid o inte bara mullig :)


På tal om annat så träffade jag min kompis och en annan vän som hälsade på som bor i Dublin. Men hon ska flytta tillbaka till Sverige och min kompis kommer nog flytta nånstans med henne.
Jättekul för henne men jag kommer bli väldigt ensam för hon är den enda nära vän jag har, så det blir tråkigt om hon flyttar. Hade gärna skaffat fler vänner men det är väldigt svårt. Känns som det bara går hitta vänner genom skola eller fester o jobb. Men mitt jobb är så självständigt så där lär jag inte känna nån och jag festar aldrig.
Kommer iallafall få en liten bebis så kommer ha fullt upp sen, men man vill ha nån vän man kan träffa ibland. Kanske träffar nån på mammagruppen man kommer gå på sen.

Honda Cr-V

Sambon och jag har nog bestämt oss för att köpa en honda cr-v. Den känns verkligen perfekt för den är väldigt rymlig men samtidigt inte så lång. Den drar inte så mycket och har inte så hög skatt, kostar ca 1800kr per år.

Testkörde denna bilen idag och den va väldigt skön att köra, man kommer så högt upp. Men detta va en manuell och hade helst haft automat. Sen hade den kört för många mil, under 10000 mil ska den ha kört.

Måste spara till kontantinsats som låg på 30000kr om man nu behöver lägga det. Ibland är det ingen kontantinsats men det är skönt o ha betalat klart en summa direkt.

Denna hade också panoramatak (glastak) som jag gillar och tonade rutor. Väldigt snygg :) en annan sak som är väldigt bra va att man kunde skjuta fram säterna där bak så man fick större bagageutrumme om det skulle behövas, gick även luta säterna bakåt som man gör med framsäten.

Så om man vill ha en rymlig familjebil men samtidigt smidig så verkar denna perfekt.

Vill inreda

Har hittat endel som jag gillar till barnrummet. Gillar byrån med skötbordet för sen kan man ta bort skötbordet och ha som byrå. Spjälsängen gillar jag med mycket, mer modern och snyggare än de vanliga spjälsängarna.

Men det är inte billigt, om vi skulle köpa spjälsängen, skötbordet+ byrå, emmaljunga nitro city med quadrolift så kostar det runt 12000. Men då har vi köpt det dyraste sakerna. Men är det värt så mycket pengar eller borde man leta efter nåt billigare? Vi har pengarna men vi vill också lägga så mycket kontant som möjligt på den nya bilen vi kommer köpa.

Får se till att spara så mycket vi bara kan :)

Hittade detta på:

www.jollyroom.se
www.onskebarn.se www.barnparadiset.se

Träning

Idag kom jag äntligen iväg till gymet. Kändes väldigt bra att träna idag och måste börja göra det regelbundet igen. Haft uppehåll i 3 månader pga graviditeten.  Jag blir mycket piggare och gladare av att träna och det är väldigt positivt att träna under en graviditet  Ska speciellt fokusera på att träna bålstabiliteten.
 
det jobbiga är att man ska undvika så mycket under en graviditet. Som att springa eller göra övningar med hopp. Man bör inte göra övningar på rygg efter vecka 16-20, och man bör undvika att göra för ansträngande träning och undvika att träna under varma klimat.  Så man kan inte ge allt som är lite tråkigt. 
 

Makeup och BUS

Här kommer lite fler bilder från julafton.
 
Jag börjar komma i en period där jag knappt orkar sminka mig, tycker det har blivit tråkigt. Sen nöjer jag inte mig med lite smink när jag ska till jobbet eller iväg utan har alltid ögonskugga och eyeliner. Annars hade det varit skönt att bara kunna ta på lite mascara och va nöjd. På sommaren funkar det mer men nu på vintern känner jag mig så ofräsch i huden och kroppen. Men det känns bättre nu när jag tagit brun utan sol :) Smörjde mig två dagar i rad innan julafton och fick en fin färg. Min brorsdotter trodde jag solat då hon tyckte jag såg så brun ut. Men det är viktigt att inte få massa streck/ fläckar. Tycker det ser väldigt ofräscht ut, men det är svårt att undvika det om man inte är van att smörja sig, fick ofta fläckar i början. Jag använder en från Kicks, tror de har ändrat designen från flaskan men tror det är samma som jag brukar ha. Den luktar inte så gott men tycker inte några BUS gör det.
 


89 kr från Kicks
 
När man smörjer sig med BUS tips:
 

Jag börjar alltid med benen och uppåt, men det spelar ingen roll, men jag tar alltid armarna och händerna sist då man måste tvätta sig ordentligt i handflatorna innan man gör ovansidorna på händerna. Men jag kan rekommendera plasthandskar när man smörjer sig, det använder jag, köper ett stort pack på citygross, ligger vid plastfolien i Växjö iaf. Men om man inte har såna handskar måste man tvätta händerna flera gånger under insmörjningen för färgen fastnar väldigt fort, och man vill inte va brun på handflatorna :)
 Sen duttar jag lite på ovansidan av händerna och gnuggar de mot varandra och försöker dra ut lite på fingrarna och där man vill ha färg. Sen tar jag en handduk och drar löst bort kräm från handlederna.

Jag smörjer väldigt tunt på händerna och undersidorna av armarna för där är man oftast inte så brun normala fall, om man tar mycket kräm där ser det onaturligt ut. Sen är det bra att ta lite hudkräm på ställen man är torr så inte huden suger åt sig för mycket där.
 
 
 

Julklapp teckning

Här är tavlan jag gjorde till min bror. Han tyckte mycket om den. Men är sådär nöjd med den, hade gärna velat ha mer djup i ögonen på min bror, de ser lite tomma ut på bilden. Men jag får öva mer :)
 
 

Foto

Tycker det är väldigt kul att fota. Satt mest och fotade på julafton :) Svartvitt funkar alltid!
Min brorsdotter Haley. En bra bild att rita av.
 
 

Victoria Secret show 2012

Nåt jag älskar att titta på. Är ikväll klockan 20.00 på 3an.
Är de fler än mig som blir motiverad av att titta på andras snygga kroppar?
Mitt illamående har äntligen börjat avta helt och vill börja träna igen. Jag vet jag kommer må bättre och bli gladare av det. Sen har jag läst förlossningen kommer gå lättare om man har en så bra grund som möjligt. Sen är det lättare att bli av med graviditetskilorna om man försöker undvika att gå upp onödiga kilon. Det är nog lätt att hamna i en ond cirkel när man är gravid. Man går ofta upp massa kilo och sen efter man fött är det svårt att ta sig tillbaka till träningen och sitt "förra" liv. Man har ju en liten bebis man säkert vill va med hela tiden och så blir man nog lätt lat. Får hoppas jag hittar min motivation att hålla mig i form efter jag fått den lille.

Min julafton

Tog lite foton igår, va en lugn julafton detta år, va hemma runt 9 redan, men det va ändå rätt skönt. Man va seg efter allt socker man ätit. Åt inte ens kvällsmat :S 
 


Klänningen är från H&M och strumpbyxorna köpte jag på Lindex
 
 
Trötta Simba
 
 
 
 
 

God Jul

 God Jul sötnosar! Nu drar jag och sambon till mina föräldrar för att fira, sen ikväll kör vi till hans mamma.
Lägger upp en bild på klänningen jag har på mig idag, från H&M för 50kr :) Sen blev det en sotig, lila sminkning och lockar.
 
 
 
 
Magen börjar puta lite, men efter julmaten kommer den va dubbelt så stor.
 
 
 

Uppesittakväll

Någon mer som spelar bingolotto ikväll?
Det har blivit en tradition för mig och sambon att spela denna kväll och första gången jag vann.. Två nyårslotter :) Så får hoppas man vinner nästa helg ;) En bil skulle verkligen sitta fint, drömma kan man alltid :)

Har ni vunnit något ikväll?:)


Lägger upp en bild på jackan från chicy jag skrev om tidigare. Gillar modellen men skulle varit lite tjockare och bättre kvalite.

Vacker

Detta är den vackraste låten jag vet! Låten sjungs av Helen Sjöholm och är från filmen Anastasia. Älskar den filmen, kanske borde se den idag :)
 
http://m.youtube.com/watch?v=XgQ5s5AHQBs
 
Jag älskar disneysånger och från tecknade filmer, mycket mer inlevelse och känsla. Som en helt ny värld från Aladdin, Esmeraldas bön i Ringaren i Notre Dame eller den lilla sjöjungfrun och många fler. 

Gravidklänningar

Jag har iaf två luftiga gravidklänningar i sommar :) speciellt den vita! Den andra är rätt tajt i midjan men man ser nästan gravid ut i den. Båda köpte jag på nelly.com förra sommaren.

Vill ha sommar igen, blir så seg och omotiverad på vintern och lagrar massa fett. Sitter mest inne och ugglar. Som vanligt blir man sjuk vid jul, får hoppas jag hinner bli frisk. Men efter nyår brukar det gå rätt fort :)



Ost med löpe i

För några veckor sedan fick jag reda på att det är löpe i de flesta ostar - kalvmagar och blev väldigt äcklad. Har alltid älskat ost och nu kommer kalvmagar upp varje gång jag äter det. Tycker det är så tråkigt för jag älskar gräddost och hittar ingen liknande ost utan löpe. Det va en som skrev på facebook att han ville ha vegetarisk ost utan löpe och såklart tog jag reda på vad det va. Den största anledningen att jag inte äter kött beror på att jag äcklas av att det är ett djur, känns bara fel och äckligt. Kan knappt äta ägg längre för jag äcklas av att det är ägg- ett djur. Tar bort strängen från äggen innan jag steker dom och nu har jag börjat rensa kokta ägg. Så ägg får jag nog utesluta på julafton för går inte sitta där och peta :) Tycker det är tråkigt att va så petig och är inte förvånad om jag blir vegan för jag blir mer och mer medveten om tillverkningen av mat och vad det innehåller. Men vill heller inte ge upp allt jag älskar för är inget stort fan av vegetarisk mat. Därför är det extra stressande och jobbigt nu när jag är gravid för oroar mig hela tiden att jag inte får i mig allt bebisen behöver. Jag tvingar mig att äta sånt jag inte alls är sugen på. Igår blev det bara flingor med banan till kvällsmat :( sambon tjatar med ofta att jag måste äta bättre. Men vet inte vad jag ska äta. Blir nästan bara quornfile, sojakorv eller vegfärs istället för kött. Fram till kvällen blir det flingor, mackor med ägg ibland, smoothie och nån frukt. Blir inte mycket näring. Får hoppas bebisen mår bra ändå.

Barnrum

Har funderat lite på hur jag vill göra barnrummet om det blir en flicka (sambon har inget intresse för inredning så jag får bestämma^^)
Tror jag lagt upp bilder på hur jag vill ha rummet om det blir en pojke - stadstema i svart, grått och vitt och nån färg. Men gillar denna tapeten så mycket så vill måla den i rosa/ lila om det blir en flicka. Ha en vit fluffig matta, vit spjälsäng och en rosa gåbil som dekoration/ leksak längre fram.
Sen ska jag köpa en gungstol eller liknande som jag kan amma/ mata bebisen i på nätterna osv, ett skötbord och en byrå för förvaring. Mycket mer får nog inte plats.

Årets julklapp

Varit lite dåligt med uppdatering så tänkte tipsa om årets julklapp.

Haha så söt!

Lika

Jag har alltid tyckt Natacha Peyre och Malin från saltkråkan är väldigt lika. Bara att Natacha är en nyare version :)
Har alltid tyckt Natacha ser väldigt bra ut, hade inte sagt nej till hennes utseende!

IDUN inliner

Köpte idag en inliner från Idun på apoteket i färgen sand. Har sett sminkbloggar som använt den och fått fint resultat och gillar det är en beige färg och inte vit som blir så skarp mot ögat. Men blev väldigt besviken när jag testade den. Den satte sig liksom inte på vattenlinjen och va inte alls krämig. Men på torr hud är den krämig. Det är ändå en inliner och ska fungera på fuktiga ytor. Sen försvann det direkt nästan. Kostade 169kr så den borde funkat tycker man. Men får testa fler gånger och se om jag upplever den annorlunda. Har nämligen aldrig hittat en inliner som sitter kvar en lång tid. Eftersom det är fuktigt tvättas det bort direkt.. Om ni har något tips på bra inliner som sitter kvar så säg gärna till:)

Hittade annars ett riktigt fynd på H&M idag. Letade i alla möjliga affärer efter en klänning till julafton och hittade en fin för 50kr!! :D Den är lila med spets så inte så julig men den funkar. Ville ha nåt mjukt och töjbart i bomull som framhäver formerna, vill att bebismagen framhävs :) Men hittade inga andra kläder jag gillade. Men mitt shoppingsug påverkas av hur jag känner mig utseendemässigt. Om jag känner mig snygg shoppar jag massor och är kul att testa kläder. Men som idag när man är trött och känner sig som en val är det inte lika lockande. Vet inte om fler känner så? :) Men bra för mig för ska spara så mycket som möjligt så en klänning för 50kr satt fint idag!
Kommer ta bilder på min outfit på julafton så ni får se den då.

Vegetarisk Korv stroganoff

Mm detta va väldigt gott! Har svårt att komma på goda rätter utan kött men detta va väldigt gott. Bytte bara ut falukorven med sojakorv och skar i små bitar. Älskar såsiga rätter, grytor osv.

Skull top

Här är linnet jag beställde från amazon.co.uk. Det är stor prisskillnad från amazon och andra nätbutiker.
Detta linnet kostade 121 kr med frakt på amazon och på chicy.se kostar samma linne, eller det ser identiskt ut, 447 kr med frakt. Tycker chicy.se tar så mycket överpris. Köpte en armyjacka där i våras, som är väldigt snygg, men dålig kvalite och kostade ca 1000kr. Snörerna i midjan på insidan är man tvungen att knyta runt magen då det inte finns nåt fäste i snöret eller hur jag ska förklara det. Det  borde finnas på jackor som kostar 1000kr.
Sen tycker jag linnet från amazon ser mycket snyggare ut än det på chicy då det är onesize och ser väldigt stor ut.
Finns i svart, vitt och grå färg :)
 
Här är länk till linnet på amazon:
 
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0091U2UK8/ref=ox_ya_os_product
 
Länk till chicy:
 
http://www.chicy.se/nyheter/skull-cutout-back-tee-white-2
 
 

Tog en bild där jag har armarna rakt ner som vanligt, men usch vad jag såg fet ut, armarna har blivit mycket större, därför tar jag aldrig bilder där jag står vanligt med armarna. Nu MÅSTE jag börja träna igen! Blir lixom en valk längs armen, men det är så svårt att få smalare armar, synd det inte går punktförbränna.
 
 
 

Vegetarisk julskinka

Hade jättegärna velat testa denna vegetariska skinka, finns i julskinka med. Så himla söt förpackning!
Men astrid och aporna som märket heter verkar inte finnas i närheten av Växjö :( tråkigt. Någon som testat detta märke? För skinka med senap på macka är väldigt gott nu till jul så hade varit kul att hitta nåt liknande. Annars köper jag tofu pålägg.

Tar tacksamt emot goda och näringsrika vegetariska recept :) också tips vad ni åt under er graviditet. Tycker det är så svårt då jag inte är så förtjust i bönor, linser eller kikärter, linssoppa funkar ibland. Äter mest soja och quornprodukter = halvfabrikat som inte är så bra. Men ska göra egna julköttbullar tänkte jag med quornfärs, känns fel att det ändå blir halvfabrikat när man stått o gjort dom själv :)

Första ultraljudet

Idag är jag vecka 12+5 och idag fick vi reda på att bebisen beräknas komma den 26 juni.

Jag kan inte beskriva känslan att få se sin bebis för första gången. Va så overkligt. Började gråta och va så glad, även sambon blev jätteglad och kunde inte förstå det är vår bebis.

Han/hon rörde sig väldigt mycket och hoppade upp och ner. Redan börjat leka :)
Fick också reda på att vi har en låg sannorlikhet för Down syndrom och några andra sjukdomar så det är en lättnad.

Vi ska göra nästa ultraljud i slutet av januari eller början av februari, då kanske de kan se könet :)

Ragdoll

Jag tycker nog ragdolls är den finaste kattrasen. Hade gärna haft en själv men min sambo är allergisk mot katter och extra mycket runt mina föräldrars katt som har en ragdoll. Han blir sällan allergisk mot våra katter här hemma.
Kanske har med deras päls att göra, deras päls är väldigt ullig och tjock. Men jag är glad min sambo tål våra katter, hade inte velat leva utan dom :) Skulle gärna köpt några fler :P
 
 
 
Simba skriker väldigt mycket på mig, så fort jag lyfter han skriker han, men saken med ragdolls (trasdocka) är att de sällan gör motstånd, den  väntar tills man släpper dom och gör inget ansträngande om de inte måste :P

Klädtips?

Jag känner verkligen jag behöver lite klädtips nu när magen och allt runtom växer. Skulle ut och äta igår med familjen och hade jättesvårt att hitta kläder som såg bra ut. Testade en oversise topp men den va stor överallt förutom magen :) Känns som den växer fort nu, i början märker man inte mycket men sen PANG vaknar man upp med en mage. Testade flera västar men de slutade på sidan av brösten.
 
Tycker det är lite jobbigt att ha jeans då de sitter åt så mycket överallt och får alltid knäppa upp knappen. Som igår när jag knäppte upp knappen när jag åt på restaurang och även dragkedjan hade åkt ner och sen skulle ut en stund och hade glömt att jag hade knäppt upp byxorna haha, hade en skjorta över men man såg byxorna stack ut upptill där de borde va knäppta. hoppas inget såg :)
 
Men på julafton ska jag ha klänning eller kjol med strumpbyxor, blir inga byxor iaf :) Får nog inhandla ett par sköna byxor snart som har mkt stretch.
 
 
Kom på att jag inte kommer kunna ha alla mina shorts i sommar, om de inte passar efter jag fött men de är tveksamt :) Brukar väl ta ett tag innan kroppen har återhämtat sig (om den gör det :S )
 
 
Denna klänning kommer nog sitta bra som linne sen då den är så kort :)

Favorit borstarna

Samlade ihop de sminkborstar jag inte kan va utan. Den allra bästa borsten tycker jag är sigmas flat kabukiborste (F80), som jag har till foundation, mjuk och blendar in krämen jättebra och jämnt. Sen är det ett måste att jag har en blendingborste till ögonskuggor.
 
 
Rougeborsten är från real techniques
Puder, kabukin, eyeliner och blendingborsten är från Sigma
Concealerborsten är från Smashbox
 

Mina lussemuffins

Här är mina lussemuffins. De blev goda men kommer lägga i mer socker nästa gång. Kanske 0.5-0.75dl mer. Men mandelmassan gör de rätt söta ändå :)

Lussemuffins

Idag är det ju lucia och jag har lovat er att ge er "mitt" lussemuffin recept :) Älskar dom!! De blir inte så torra som lussebullar blir efter ett tag. Jag brukar lägga dom i mikron en stund så smakar de som nybakat igen.
Fick receptet av en på mitt förra jobb men hittade det även på arlas hemsida.
 
Jag ska baka dessa ikväll men ger er receptet nu så kan jag lägga ut bilder på dom senare :)
Men jag använder bara 1 påse saffran, tycker det räcker :)
 
 
 
 

12 veckor

Idag är bebisen 12 veckor. Trodde man gick in i andra trimestern nu men det verkar va om två veckor. Längtar till måndag för då ska vi göra ultraljud och lyssna på hjärtat :) Då kommer vi också få veta sannorlikheten på down syndrom och några andra sjukdomar. Får hoppas det går bra.
 
Jag hatar allt ryggfett jag byggt på mig, började redan få endel innan graviditeten men nu är det jättemycket. Svårt o veta om det beror på graviditeten eller för att jag inte tränat på flera månader. Helt tappat motivation för det :/ Annars älskar jag att träna. Känner mig stressad när jag inte tränat på länge.. Lika bra att säga upp kortet, då slipper man betala 340 kr i månaden för ingenting.
 
Magen är inte så mycket större än sist, men däremot känns det som jag blivit fet runtomkring, ingen rolig känsla. Längtar tills man får en riktig bebismage, nu tror folk som inte vet om min graviditet att jag gått upp massa i vikt :)
Men ska berätta för hon jag jobbar med att jag är gravid imorgon, tror hon anar lite :)
 
 
 
 
 
 
 

Partytricket

Såg detta klippet på Facebook haha. Tycker det ser så kul ut. Hennes bröst diggar med i musiken.
Så kan man göra om man får muskelpåverkan av en bröstförstoring. Går bara få det vid bakom muskeln och är rätt vanligt.
 
 
 

SGI föräldrapenning

Jag har länge varit orolig över vad jag kommer få ut i föräldrapenning. Sist jag ringde va hon väldigt negativ och lät som att jag ska va glad om jag får lite över lägsta nivån. Men min mamma ringde till försäkringskassan två gånger igår och fick samma svar från båda och lät mer säkra. Att de räknar från den period som gynnar mig bäst. De sa de kommer räkna från mitt heltidsjobb jag hade 2010 - sista december 2011. Sålänge man har varit inskriven på arbetsförmedlingen och sökt heltid från första dagen man blir arbetslös. Pratade med min handläggare idag på ams för va osäker om jag blev utskriven i somras pga att jag missade skicka ett mail i tid som ledde till att jag blev utskriven ur akassan några dagar, men det påverkade inte min inskrivning på ams sån tur va utan påverkade bara akassan.
 
Så då kommer jag sannorligen få ut en "normal" inkomst och inte nåt minimum. Fick väldigt mycket ob där med och jobbade natt i 6 månader så får hoppas på en bra inkomst. Men man vet aldrig säkert föränns allt är klart. Är mycket regler osv. Men allt är mycket mer hoppfullt nu än sist jag ringde! Den tanten vet jag inte vad hon gjorde där. Gav mig inte ens rätt svar på frågan. Men då är det bästa att ringa igen.
 
Hatar att va orolig för pengar och känna den stressen att det kanske inte räcker till. Men oftast har jag oroat mig i onödan för har aldrig gått back nån månad. Men hatar saker man inte har kontroll över

Målningar

Jag skulle tycka det va väldigt kul o få lite beställningar. Är mycket roligare att ritta/ måla till någon annan än sig själv.
Har fått två beställningar denna månaden men de skulle bestämma sig för vilken bild de skulle ha. Sen blir det inte av. Är flera från mitt jobb som frågat om de kan beställa ett porträtt och ska välja en bild o sen gör de inte det. Är lite tråkigt när de verkar bestämt sig.

Kommer börja på ett till jobb i januari, ett spelombud/affär som min mamma har köpt. Så kommer sätta ut annonser där ;) kanske kan ha framme en liten portfolie och visa vad man gjort. Är mest pensionärer där, de kanske vill ha en teckning på deras barnbarn eller något :)
Hade varit perfekt om man fick några beställningar i månaden när man är mammaledig. Så får försöka få ut min hemsida.

Är så skönt att min mamma köpte denna butiken nu för det är perfekt tajming. Då har jag ett arbete att gå tillbaka till sen då jag inte har fast idag. Sen kan jag få jobba extra mycket innan jag går hem så jag får ut så mycket som möjligt i föräldrapenning. Vi kommer spara allt vi kan innan jag föder så vi kan betala endel på bilen vi köper och köpa allt som behövs till bebis och rummet :) vill inte ta lån till barnvagn och dylikt som många andra gör. Vet en som inte hade råd till en barnvagn och tog lån och köpte en superdyr. Bättre och köpa inom den budgeten man har än betala massa ränta. Vi kommer nog köpa barnvagn på blocket, finns supermycket bra där som knappt används, sen spjälsäng får vi se om vi köper nytt. Om man inte hittar nåt bra på blocket är de bättre att köpa nytt så man köper nåt man är ute efter. Gillar de spjälsängar som man kan göra till en säng eller som har lådor under osv. Som är mer praktiska :)

Emmaljunga

Jag har nästan bestämt mig för en emmaljunga nitro city och en quadrolift till den. Den är väldigt smidig och jag kommer mest gå i affärer eller promenader. Men kommer inte va mkt eller någon terräng då jag bor rätt centralt.
Velade mellan den och city cross men den verkar inte ha svängbara framhjul? Och det är väldigt viktigt så man kan svänga den lätt i trånga miljöer. Sen funderade jag på en sån liggkorg eller quadrolift och känns onödigt och köpa en liggkorg när den bara används i ca 6 månader. Quadroliften verkar väldigt bra då den går ha till mkt. Sen tycker jag det är viktigt man kan bära in bebisen lätt när den sover i vagnen. Det går fälla ryggstödet och ha som liggvagn så det känns väldigt smidigt. Får se om jag köper själva nitro city med sittdel i butik o sen quadroliften på blocket. Kostar 5400-5700 och det känns ändå rätt okey för en vagn som kan användas till 3-4 år. Verkar som emmaljunga nästan bara fått bra betyg så det blir nog bra oavsett modell :) Men för mig är det viktigt den är smidig, praktisk och bekväm för bebisen :)
 
Om ni själva har denna vagnen eller har några synpunkter så dela gärna med er :)
 
 
 
 
 

Leopard

Jag tycker det är väldigt svårt att klä sig snyggt på vintern. Vinterjackor tycker jag inte är speciellt fina, trivs mest i min skinnjacka :) Sen måste man ha tjocka tröjor/koftor. Finns dock snygga koftor men känner mig inte så fin i dom. Sen gör skorna mkt, har mest boots nu på vintern.
 
Är glad vi kommer få barn på sommaren så jag kan ha luftiga kläder när jag är höggravid. Inget kul med jeans då, det är redan jobbigt med jeans då de skaver i magen. Vill inte behöva köpa nya redan. Kommer nog inte köpa större jeans alls utan hitta andra byxor sen.
 
 
Jag märkte när jag tittade igenom bilderna från Cypern i somras att de flesta outfits innehåller leopard :) Vet att många tycker det är tantigt men det beror mycket på hur man bär det. Sen har det varit inne med leopard detta året och då är det mer acceptabelt :) Men jag bryr mig inte, jag gillar mönstret och kan tänka mig ha det länge, hade det även innan det blev inne. Tycker det ser väldigt ungdomligt ut med leopard, förutom pälsiga leopardjackor som man ofta sett tanter på tv haft eller såna heldressar :)

 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Barnvagn

Undrar om någon har tips på bra barnvagnar? Emmaljunga nitro city verkar bra och smidig men de är så dyra!!! 5500-7000kr. Ska kika på blocket med.
Vill inte lägga för mycket på barnvagn men den kommer användas mycket så vill ha en bra. Den ska inte va stor, huvudsaken är att barnet har tillräckligt utrymme, en korg eller liknande för förvaring och bra funktioner. Vill också ha en vagn som kan användas länge. Som nitrocity är en sittvagn men kan ha som liggvagn eller att man köper till citykorg. Men en sak som är väldigt viktigt är att man kan lyfta in liggdelen om den sover. Kallas det mjuklift? Kan inget om sånthär än. Men läst att mjuklift inte är lika säker. Vill helst de är hårda kanter och en separat liggdel i vagnen.
Så tar gärna emot tips :)

Gravid vecka 11

Idag är jag i vecka 11. Känns skönt man snart klarat av den första trimestern.
Sen känns det skönt att ha klarat sig utan något missfall än sålänge. Är högst risk de första 10 veckorna.
Man ser en liten kula mer tydligt, sticker lixom ut nertill. Nu är bebisen som en stor lime.
Ska berätta för min farmor och farfar nästa helg och min sambos moster på lördag.

Mina symptom idag:

•Lätt illamående, speciellt när jag börjar bli hungrig

• Kissinödig hela tiden, kissar iaf en gång i timmen nästan, men på natten klarar jag mig utan kissepauser :)

• Får ligamentsmärtor (sidan av magen) när jag nyser ibland och reser mig fort osv.

• väldigt svullen omkring magen

• Humörsvängningar. Har blivit mkt känsligare. När jag tex ser bebisar på tv blir jag nästan gråtfärdig. Eller som imorse när Ola från rix fm grät över att ha blivit pappa, då kom det någon tår.

•Hungrig HELA tiden. Varannan timme behöver jag nästan äta. (Kommer bli en flodhäst så mkt som jag äter).

• Får lätt näsblod eftersom slemhinnor är känsliga nu och man har mkt mer blod i kroppen.

• Konstant trött. Blir lätt utmattad.

Ja de va väl de jag kommer på som ändrats sen jag blev gravid. Inga positiva symptom förutom att jag har nåt som växer i magen. Men man få stå ut :) tror inte de blir lättare efter man fött men kommer absolut bli underbart att få ta hand om min bebis :)

Kvällens shopping

Klickade hem denna puderborsten från real techniques och ett snyggt linne från www.amazon.co.uk.
 
Puderborsten är till mamma i julklapp då hon verkligen behöver en ny :) Kan verkligen rekommendera det märket då de verkar väldigt bra. Har rougeborsten och den är jättehärlig och funkar jättebra som rougeborste då den är så mjuk.
 
Detta året ska jag eller sambon inte köpa massa julklappar och kommer inte köpa nåt till varandra. Kommer spara pengarna istället, för det kommer behövas. Känns egentligen onödigt och köpa massa julklappar bara för att köpa nåt. Blir oftast onödiga saker man inte behöver. Så blir nog bara tre julklappar i år, väldigt skönt faktiskt och slippa flänga runt och försöka komma på vad man ska köpa :)
 
 
 

Cypern 2012

Cypern är nog ett av mina favoritresemål, iaf i Europa. Är andra gången jag och sambon åkte dit och det va så härligt. Man inser inte alltid hur härligt det är när man väl är där, utan när man är hemma och tänker tillbaka så inser man det. Man vänjer sig vid tillvaron rätt fort. Nu kommer det dröja innan vi åker utomlands igen, väntar nog till bebisen är lite äldre och vi har hunnit spara ihop lite pengar. För det kommer bli svårare när jag blir mammaledig med fler utgifter.
Börjar längta mer och mer efter vår bebis, har inte riktigt insett det än men det är nu det börjar hända saker :) Man ser mer och mer på magen och den 17 dec ska vi göra ultraljud o kunna köpa bilder på bebisen, och lyssna på hjärtat, ska bli riktigt spännande och roligt.
 
 
 
Två sommaroutfit.
 
Bikini från katsumi.se
 
 

Föräldrapenning

Ringde precis försäkringskassan och frågade vilken period de grundar ersättningen på. Och på henne lät de som jag kommer få lägsta belopp eller lite mer, alltså runt 180kr per dag!!!! Men de kan väl inte stämma :( känner mig väldigt orolig nu för då kommer vi inte klara oss.

Jag har jobbat väldigt olika tider men har haft ett arbete i 2.5 år o kommer jobba tills jag blir mammaledig så jag borde väl få mer.

2011 arbetade jag heltid hela året
2012 arbetade jag drygt 50% till september i år
Sep-dec arbetar jag bara vid behov, knappt en dag i veckan
Från 1 januari 2013 tills jag går hem kommer jag jobba 60-100%.

Så jag kan väl omöjligt få så lite?
Dessa 4 månader där jag jobbar lite kan väl inte påverka så mkt. Läst andra som jobbat på ett jobb i 3 veckor och fått uträknat va de skulle fått per år o fått massa av det. Då ska väl inte jag som har jobbat länge få minsta?:( känns som man måste ha tur med vem man får som handläggare...

Knutar

 
 
 
 
 
 
 
Va en som undrade hur jag gjorde bullarna. Denna gången blandade jag ca 150gram smör med 1dl socker och 6 tsk kanel och drog på och sen rev över mandelmassa, men det behövdes 100gram smör, socker och kanel till för att täcka all deg. Delade degen i två delar och kavlade ut till två rektangulära delar och vek över och skar bitar som ett par byxor och gjorde en knut. Här är en video som visar hur jag gjorde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Youtube

 
Haha så jäkla söt :)
 
 
 
 
 
 
 
 

1 advent

Det har verkligen känns som 1 advent idag. Fick den riktiga snön idag och har bakat bullar, lyssnar på julmusik och tänt brasan :)
Testade göra knutar istället för de vanliga bullarna o de blev bra :) men tror jag tog för mkt fyllning.

Får försöka äta nyttigare, men har änsålänge bara gått upp 1 kilo, men känns som 5-6.

Tatueringar

Har börjat fundera på vad jag vill tatuera mina barns namn, funderar på nånstans på armen. Känns inte som jag har så mycket plats kvar, om jag inte bygger på de jag redan har.
Tänkte först jag kunde sätta namnet under liljorna men då kommer min andra text nedanför så det kan se lite konstigt ut.
Jag och sambon pratade om att göra en likadan tatuering på samma ställe, men bara om vi kommer överrens om nåt båda gillar.
 
Jag har verkligen blivit beroende av tatueringar, har blivit en gång per år nu de senaste åren. Om det fortsätter såhär kommer jag va täckt tillslut :P Men kommer nog bygga på den på revbenen i framtiden så det kommer längre ner. Men det gjorde så jäkla ont där, va okey i början men efter en timme va det outhärdigt, va precis så jag klarade av den. Det är inte så farligt i början för då är huden inte öm, så smärtan försvinner såfort han tar bort nålen, men efter ett tag bränner det och svider konstant, och tatuera på en sån öm hud är inte skönt. Kändes som man fått en rejäl brännskada och sen sticker in tusen nålar på det stället :S Är inte van vid skuggningar heller, gjorde mkt ondare än om man tex gör en text eller stjärnorna. För när man skuggar har du nålen på samma ställe många gånger och drar fram och tillbaka.
 
Mina senaste tatueringar, men fjärilen va den första jag gjorde.
 

Letar bil

Nu när vi ska få bebis har vi bestämt oss att köpa en ny bil. Den vi har idag är inte alls säker och skrotas väl närsomhelst. Har en ford mondeo. Hade tänkt köpa en combi så vi får plats med barnvagn, annars gillar jag den vanliga modellen mer. Är det värt och köpa en combi enbart för att få plats med barnvagn?
 
 
Men vi funderar på en BMW, audi, honda eller kanske peugot. Vet inte om peugot är så bra då den förra mina föräldrar hade kändes väldigt plastig. Men tycker nog det är den snyggaste av de jag hittat. Tycker det är viktigt bilen även är snygg :)
Ska bli väldigt kul att köpa en riktig bil, har aldrig köpt bil innan utan den vi har idag "hyr" vi av mina föräldrar.
Här är några bilar jag tittat på. Som ni ser gillar jag mörkgråa bilar, annars kan vi tänka oss en svart eller silvrig.
 
 
Har alltid gillat audi mest, men man får inte mkt för pengarna då det är så dyrt märke, så tror vi skippar audi. Gillar egentligen bara de nyare modellerna som ser mer sportiga ut. Annars hade denna funkat.
 
 
BMW
 
Honda
 
Gillar verkligen denna peugoten! Tycker om den mörkgråa färgen på bilar.
 
 
 
 

Dagens rätt

Måste försöka få i mig mer allsidig kost. Barnmorksan va väldigt noga med det och sa det är jätteviktigt. Jag gillar inte bönor och sånt så det är svårt för mig att få i mig mkt protein och järn. Är inte superförtjust i ägg och fisk heller. Märkt att jag inte klarar äta fisk två dar i rad. Men 1 gång i veckan ska jag försöka iaf. Men har inga problem att äta mycket rotfrukter, grönsaker och frukt. Alltid nåt :)
 
Ugnstekt torskt med lök, kokt potatis, vitt vin och citronsås och kokta grönsaker. Älskar potatis!
 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0