Bio Oil

Hade läst om många som använder bio oil till sin graviditet så köpte hem det idag. Står man skulle börja från graviditetsmånad 2 och smörja 2 gånger per dag. Va även hos barnmorskan idag och lyssnade på hjärtat, mätte livmodern, vägde mig osv. Jag har gått upp 10 kilo redan :O. Jag hoppas verkligen jag inte fortsätter gå upp som jag gjort hittills. Men det är väldigt olika. Vill ju inte väga 80kg när jag ska föda.

Sen va mitt järnvärde väldigt lågt som jag misstänkte. Hade 105 och man bör ha minst 120. Så fick köpa hem Neferix. Men har läst om så många som fått problem med magen av dom och mått illa. Isåfall får jag se om det finns några andra. Men ska köpa hem nässlepulver och nyponpulver och ta också.
Frågade barnmorskan om jag inte kunde ta det istället men hon trodde inte det skulle räcka. Sen är hon väldigt skeptisk och säger sånt inte hjälper. Och de som fått ökad järnvärde av det beror på att man får ett ökat värde i slutet av graviditeten och att de tror det beror på det. Förstod inte riktigt vad hon menade. Men förstår inte varför det inte skulle hjälpa då det innehåller mkt järn.

Jag jobbar heltid hela mars och är HELT SLUT när jag kommer hem. Så kommer inte orka/ ha tid o blogga likamkt som jag gjort senaste tiden. Tänkte fota magen men får se om jag orkar denna veckan. Får hoppas järntabletterna ger mig mer energi :)

Teckning på bröderna

Min sambos mamma fyller 50 i helgen och deras släkt kommer överraska henne med en stor fest. Så har gjort en teckning till henne på sambon och hans bröder. Är sådär nöjd med Danny min sambo, tycker hans lillebror åt höger blev mest lik. Men hon blir säkert glad :)
 
 
 

Tur i oturen

Idag fick jag hem min foundation jag beställde från amazon, den hade tydligen fastnat i tullen då de trodde de va nåt farligt, så de hade öppnat allting.
Men fick pengarna tillbaka förra veckan då det tog så lång tid så nu sitter jag med två foundation :) så fick en på köpet. La 400kr för den på kicks med min rabattkod, och lägga 400kr för två dior forever foundation istället för 1030kr känns som en bra affär ;)

Har testat den två gånger så vågar inte ge ett riktigt betyg på den än, men blev faktiskt väldigt besviken första gången jag testade den. Men tror det va det första som inte va lika bra då det va jätterinnigt, men idag va den lite krämigare, dock på gränsen till för rinning trots jag skakat den. Sen hade jag önskat den täckte mer och inte blev så matt på huden. Men nu är min hud fruktansvärd med så tror inte jag kan känna mig fin med nåt smink nu :) Är kritvit, mörk under ögonen, lite finnar, massa leverfläckar och röda partier. Hade önskat man hade en jämn och fin ton i hela ansiktet. Blir iaf lite bättre när man fått lite färg i ansiktet, men då framhävs även mina leverfläckar mer.
Men ska testa foundationen mer och se hur den känns. Den är iaf bättre än isadoras och loreals :)

jordnära färger

Jag älskar jordnära färger och framförallt varma färger!  Denna outfit känns verkligen som jag och är enkel och vardaglig :) Blir liten sugen på ljust hår när man tittar tillbaka på gamla bilder, men sen kommer jag sakna mörkt igen och så går det runt :) Trivs iaf väldigt bra i ombre då jag känner jag passar bäst i mörk utväxt då det ger mer djup i håret och ser inte lika tunt ut och då kan jag ha både mörkt och ljust i ett! Perfekt combo!
 
 

Outfit

Här är de shortsen jag la upp för nån dag sen, innan jag pimpade dom. Gick igenom min externa hårddisk där jag har massa bilder så hittade jag dessa bilder. Tycker det är kul att titta tillbaka på gamla bilder och få tillbaka massa minnen :) Men samtidigt se hur man förändras. Dessa shorts va för små i benen redan då, tror faktiskt jag aldrig kommer få på dom igen. Isf kan jag sälja dom här :P
 
 
Har en tendens o göra anknäbb med fingrarna på kort. Vetifan varför haha!
 

Melanotan

Jag testade ta melanotan sommaren 2011. Det funkar verkligen då jag blev väldigt brun den sommaren, trots det va en halvtaskig sommar. Men slutade efter några månader då jag fick väldigt många fler leverfläckar och de jag hade blev väldigt mörka. Även om katten rev mig blev det ett brunt ärr som va kvar i kanske ett år efter. Sen vet man ju inte hur det påverkar längre fram. Men hoppas de kan komma fram med nåt som är helt säkert och inte påverkar leverfläckarna eller ärr. Då hade man inte behövt va i solen så mkt. Jag måste sola väldigt mkt för att få färg.

Så ni som funderar på att testa melanotan, ha i beräkningen att man kan få väldigt mkt leverfläckar och de kan bli nästintill svarta. I ansiktet va inte så kul o bli helt prickig :/ Känns som jag lättare får leverfläckar efter jag tog melanotan, har fått rätt mkt senaste tiden. Men det kan också bero på annat.
 
 
Här är en väldigt osmickande bild från den sommaren som jag aldrig lagt upp innan. Men alla leverfläckar bleknade när jag slutade så nu ser jag inte så prickig ut.. men har en hel del leverfläckar däremot.
 
 
 
 
 

Caroline Winberg

Nån mer än jag som tittar på top model Sverige?

Varje gång jag tittar på det så stör jag mig enormt på programledaren Caroline Winberg. En sämre programledare har jag aldrig skådat.

Hon är stel som en pinne och ser riktigt obekväm ut, pratar övertydligt och tittar bara uppåt som om hon läser i en skärm. Tyra Banks va tusen gånger bättre och personligare.

Det räcker ju inte att bara va snygg eller ha varit modell för att få va programledare. Känner samma när Kenza va programledare för modelljakten, hon pratade med övertydligt och såg obekväm ut. Förstår det inte är lätt när man är ny på det, men jag blir nästan med obekväm när jag ser de som är nervösa i tv.

Förlossningen

Nu räknar man ner till förlossningen och man börjar ta in att man faktiskt ska föda också. Jag är väldigt orolig för smärtan och vill nog bm visar oss runt hur det går till på förlossningen. Sen kanske det känns bättre när man vet mer om bedövning osv.

Men hur ont gör det egentligen? Sett på tv där man ser kvinnor föda och vissa skriker som de blir brutalt torterade :S
Klarar man smärtan eller är den helt olidlig. Är ju väldigt inviduellt, men hade velat kunna förbereda mig innan hur ont det kan göra.

Hörde att om vattnet går innan man får värkar så får man en väldigt lång och jobbig förlossning. Undrar om det stämmer.

Findus

Gud vad rädd jag blev igårkväll när jag tittade på tv. Klockan va tolv på natten och så hör jag ett jättehögt ljud intill väggen utanför huset, som nåt rasade, sen typ ett knackljud vid fönstrerna i köket. Vågade inte röra mig på ett bra tag haha. Sambon sov och orkade inte titta vad det va. Tycker inte han är en så bra beskyddare.. Jag skulle verkligen bli vettskrämd och få panik om jag såg en människa utanför vårt hus.

Sen hörde sambon ett mjauande och katten hade klättrat upp på garagetaket igen. Han kommer ju inte ner då så han väntar utanför vårt fönster i sovrummet på andra våningen. Så vi får öppna fönstret så han kan hoppa in. Haha fattar inte vad han gör där uppe och hur han kommer upp. Finns inga träd eller annat att klättra på?


Bilden är från i somras.

Kia Sportage

Vi är väldigt inne på att köpa en honda cr-v sen men har kikat lite på kia med. Har inte hört så mkt om det märket om det är dåligt/ bra.
Men den är billigare än hondan och tycker nog den är snyggare än hondan.
Man kan få en 2012 i nästan nyskick för 162000 medans en honda 2008-2009 kostar samma med mer mil körda. Va billigare förbrukning och skatt på kian med.

Så tänkte bara se om nån har/haft en kia eller tom kia sportage?:) Och hur rymlig är den?

Vi kan ju alltid provköra en också.

Gillar denna vita som finns på blocket. Hade helst velat ha en vit bil :)

Diorskin forever

Igår va jag och köpte en foundation på kicks. Har fått tillbaka pengarna från amazon då den försvann på vägen. Men hade varit bra om den dök upp ändå så får jag den gratis :)
 
Fick hem en rabattkod på 20% så det va perfekt då jag ändå skulle köpa en foundation, så blev drygt 100kr i rabatt.
Har bara testat den en gång när jag fick hem ett test, men fick så lite så fick inte riktigt det resultat jag är ute efter. Men den känns väldigt krämig och dryg om man jämför med Loréals true match som jag spontanköpte, den är som vatten nästan och täcker nästan inget. Ska testa diors på onsdag och hoppas den känns bra :)
 
 
Här är bodybutter, night balm och ögonkrämen jag köpte, fick också en nattkräm på Olay jag ska testa.
Smörjer främst magen, höfterna och brösten med hudrämen för den räcker verkligen inte långt om man ska smörja hela kroppen nån gång i veckan. Har redan använt ca en femtedel. Lite tråkigt för vill helst inte lägga hur mkt pengar som helst på en hudkräm.
 

Jeansshorts

Älskar jeansshorts och speciellt den höga varianten. Jag har en känsla av att jag inte kommer passa i mina shorts denna sommaren om jag nu inte gå ner fort efter förlossningen. Skulle va väldigt synd isf, men då har jag iaf som mål att passa i dom till nästa sommar :) Är nitar på alla mina favoritshorts, har satt dit dom själv förutom de mörka jeansen som är från bikbok. De är nog mina älsklingsshorts :) Hade de nästan varje dag i Grekland.
 
 
Jag beställde de flesta nitar från amazon.co.uk.
Korta men såå snygga!
 
Dessa älskar jag, men de passade inte förra sommaren då de är väldigt små
 
 
 
 
 

Hihi

Mammabyxor

Tänkte visa er mammabyxorna jag köpte på H&M för ett tag sedan. Bilderna blev så suddiga vid hallen så fick inte med hela byxorna, men det är stuprör iaf :)
 
De är sköna nu när man har mage men de är väldigt låga. Hade varit bättre om man kunde dra de högre upp där bak, för när jag böjer mig glider själva jeansen ner långt ner på rumpan. Är ju även ett tyg som sitter fast i byxorna som går upp till revbenen. Det är skönt för jag brukar alltid ha linne instoppat i byxorna, det slipper man med dessa :)
 
 
 
 
 

Len och god

Jag beställde en body scrub, bodybutter och night balm från 100% Pure för nån dag sedan och har redan fått leveransen :) fick även deras ögonkräm som fått bra recensioner och andra prover gratis. Bra att man kan få testa innan man beställer för funderar att beställa ögonkrämen nästa gång :) beställde från www.eleven.se.

Har varit och duschat och har använt allt utan natt balsamet. Känner mig så mjuk och luktar typ choklad :) känns skönt att smörja sig med det då det är som en dryg olja. Många hudkrämer är annars väldigt vattniga och gör huden bara torrare.
Det är en väldigt fast konstistens men när man dragit det lite mellan händerna så blir det som en olja. Som om man tar smör o gör de varmt mellan fingrarna :)

Manchester United bodys

Så himla söta bodys till lille Vincent!
Fick dom i tisdags <3. Nu har vi rätt mycket kläder så nu blir det inget mer, tror vi kommer få endel också. Men vi har köpt från storlek 50-68 så vi har för ett tag iaf. Men kommer behöva mer strumpor, tröjor och overall när det blir kallare sen. Vill montera byrån/skötbordet så jag kan vika ihop alla kläder fint och lägga där :)
Längtar tills vi börjar få i ordning i rummet. Nu är det väldigt stökigt där då det står massa kartonger, vagnen, en byrå som ska ut och allt vi köpt till bebisen.
 

Leverans från H&M

Idag hämtade jag ut min beställninh från H&M. Va en kudde, T-Shirt och två leopardnappar :)
Tycker kudden är väldigt söt :)

Jag vill klä min bebis coolt, lite rockigt och mer modernt. Är inte så förtjust i disneyfigurer och kameler o allt som finns på bebiskläder :) gillar mer stilrent. Men behöver mer kläder med färg. Han kommer ju på sommaren och då är de lite roligare med glada färger.

22 veckor

Idag är jag 22 veckor! Tiden rusar verkligen iväg! Känns som jag nyss skrev det va 20 veckor och mitten av graviditeten :) Jag och sambon tittade på - en unge i minuten på tv i veckan, man blir lite avskräckt för förlossningen när man ser hur det går till och hur de skriker. Jag vill iaf ha epiduralspruta om jag hinner får det, man måste ju va öppen tillräckligt. Sambon säger att han aldrig kommer klara förlossningen och se mig ha så ont, men jag då?! Han ska va glad han slipper ha ont haha.
 
Det är rätt otroligt hur magen kan växa så fort, har aldrig varit med om att en kroppsdel växer och växer och aldrig slutar :P Ska bli spännande och se hur stor man faktiskt blir.
 
 
Bilden tog jag i måndags

Vardagsrummet

Va och köpte en ny matta i måndags på rusta. Har kikat på den länge så slog till. Den är på gränsen till för liten men kommer ha den på bredden sen när vi köpt en ny soffa med två divaner så den kommer räcka.
Gillar den är mer glansig, de matta ryamattorna blir lite dassiga efter ett tag. Samlas mycket damm osv.
 
Kommer köpa en soffa som har en divan mot vägen bakom spisen och sen en divan på andra sidan. Eller har en dubbeldivan vid väggen så det blir mer öppet i rummet. Det första man ser är en soffrygg när man kommer in.
Hittat fina på chilli.se. De är rätt billigt där om man jämför med EM och MIO.
Men soffa får vi ta i sommar/höst, men kul att planera och inreda sitt hem :):) Sen är det bra o ta en sak i taget, nu har vi köpt mattan, sen får vi ta soffan och sen nytt tvbord. Den är alldeles för bred som vi har nu.
 
 
 
Denna soffan har verkligen gjort sitt. Köpte den av mina föräldrar när vi flyttade in hit och katterna har klöst en hel del på den. Kommer sälja den för kanske 500-1000kr bara för att bli av med den. Man kan bygga på en del till så den blir längre med och går tvätta tygerna. Så perfekt för en student :)
 

Naturlig

Jag behöver en kroppslotion och ansiktskräm och kommer använda naturliga krämer hädanefter. Är så mycket kemikalier, alkohol o skit i de mesta hudprodukter.
Kommer nog börja med att testa 100% Pure body scrub, 100% Pure Fascial moisturizer brigtening night balm och en ögonkräm som följer med på köpet när man beställer från www.eleven.se

Sen läste jag jättebra recensioner om Garden of Wisdom Majik coconut Revival cream som är en ansiktskräm. Men bara hittat den från USA och sidan är väldigt förvirrande. Vet inte vilken fraktmetod man bör ta.

Sen tänkte jag beställa nyponpulver och nässelpulver som jag ska göra smoothie av eller ha i juice. Har läst många som äter det som är gravida och behöver bättre värden.

Nån som testat nåt av detta som har en åsikt?:)

Outfit

Här är de två topparna jag köpta på ullared, är sådär nöjd med den gröna nu när jag tänker efter. Den är lite tantig. Men lär va skön sen är magen är större :)
 
Och en sak jag kan avråda att köpa på ullared är deras påslakan, iaf det svarta med stjärnor som är till spjälsäng. Tvättade det igår och nu är det svarta helt dassigt och är inte längre svart. Ser ut som man har tvättat det i flera år. Synd då det är väldigt fint. Men får se om jag köper ett annat. Har hittat ett jättefint men känns onödigt att lägga flera hundra kronor till för ett påslakan.
 

 
 
Den randiga skulle va lite längre, då hade den varit perfekt :) Magen tar ju upp en del tyg.

Somras och nu

Är väldigt kul att jämföra hur kroppen påverkas av en gravidtet. Det är lätt att vänja sig vid sin kropp, känns ibland som jag alltid varit såhär "stor". Men på bilder ser man verkligen förändringen. Men när jag testade kläder idag kände jag mig verkligen fet i allt. Kan inte ha stora kläder som inte sitter åt för jag ser ut som en boll då. Utan vill att den lilla midja som finns kvar framhävs.
 
 
 

Stud bag

Idag fortsätter leveranserna då idag hämtade jag ut min väska jag beställde från amazon. Den va skitsnygg, väldigt nöjd med den! Den ser väldigt dyr ut och liknar alexander wangs väska.

Här är länk till den, kostade 30 pund och gratis frakt. Finns i flera färger och utan nitar :)

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B004YTPL3Y/ref=mw_dp_var?qid=1361218794&sr=8-1&vid=NO

Golvlampan

Vi kommer köra på turkost, svart, vitt och grått i bebisrummet. Denna golvlampam är superfin, lite sne så ska lägga nåt under så den blir helt rak. Sen måste jag köpa svagare glödlampor då den lyser upp hela rummet. Ska bara va mysbelysning :)
 
Köpte den på IKEA och finns i flera färger

Skötbädd

De hade väldigt mycket med stjärnor på ullared. Men det är bra för jag gillar stjärnor. Köpte även en stolsdyna till en matstol med stjärnor på :P Men det dröjer innan vi använder den.
Nu vill jag bara pappa kan hjälpa mig med resten i rummet, vilket är att sätta dig fototapeten, taklampan, rullgardinen och montera skötbordet och spjälsängen. Då är i stort sett allt färdigt :)
 
 
 
 

Busiga!

Som jag skrev tidigare måste mina katter provligga på allt nytt. Sen blir de alltid så himla busiga när nya saker kommer till huset. La täcket och påslakanet över för att ta bild. Tog 5 sekunder tills det låg en katt där och det dröjde inte länge tills allt va ihoprullat till en hög.
 
Men detta köpte jag med stjärnor och en text på, även filten på soffan som är supermysig, Mycket stjärnor men i bebisrummet blir det bara påslakanet, skötbädden och nån stjärna som väggdekor.
 
 
Giggs kröp under täcket, det tyckte Sasha va spännande.. Tills hon flydde
 
Smyger bakom hans rygg

Nya kläder

Hittade faktiskt lite kläder på Ullared. Fast inte så mycket men lika bra det, för då hade jag köpt destu mer :)
Alla kläder kostade bara 520kr :) Billigt för 5 plagg, en bh, en bikini och en scarfs.
Mattan ska vi ha i bebisrummet om det blir fint, annars har vi den i hallen. Ska slänga den andra vi hade då den luktade unket och fällde som bara den. Mattan kostade bara 399kr. Måste bara få den mer jämn för den blir så knycklig när den varit ihoprullad länge.
 
Vi hittade iaf det mesta på Gekås och lite till. Nu behöver vi bara spjälskydd, amningskudde, bilbarnsstol, blöjor och skyddslakan till skötbädden :) Räknade ut att vi kommer ha mycket över till bil så det känns skönt att man inte bränt alla pengar. Vill ha en liten buffert sen när jag är mammaledig med ifall nåt skulle hända.
 
Leopard
 
 
 
Denna passar perfekt som mammatopp då man kan knyta under brösten och sen är resten utsvängt :)
 
Den krämvita mattan. När vi lägger nåt nytt på golvet måste våra katter ligga på det.
(Kommer lägga upp vad som hände med täcket jag la ut på mattan sen.)
 
 
 
 
 

Ullared

Nu har vi varit på gekås och shoppat :) blev en hel del! Hittade påslakanset och täcke, trodde inte jag skulle hitta snygga där. Kan lägga upp vad vi hittade sen :)

Spark

Denna veckan har jag känt mycket mer sparkar än innan. De har varit lite starkare. Men mest som en hög puls som trycker på under huden, fast känns mer än en puls.

Sambon och jag satt i soffan ikväll och bad han känna och han kände hur han rörde sig <3. Han blev helt chockad och förvånad att det gick att känna.
Sen när jag kände fick jag en riktig spark. Har inte känt de så tydligt innan, kändes precis som om han drog sin fot nån cm mot mig. Det är väldigt svårt o förklara känslan men att nåt trycker på inifrån :) ibland känns det som en stor luftbubbla som "ploppar".
Är en obeskrivlig känsla att känna sin bebis i magen.

Det är lite läskigt och overkligt nåt lever inuti mig och rör på sig <3

Look a like

Prins charming och Martin Rolinski från BWO.

Jordgubbar!

Förstår inte varför man inte äter mer färska bär. Det är ju supergott och mkt nyttigare än godis och chips.
Jordgubbar kostar bara 15 kronor på ICA och smakar helt okey.

Köpte även bakad potatis och sen sån plocksallad och vitlökssås som finns vid deras salladsbar på ICA. Superenkel kvällsmat, bara värma potatisen så va det klart :)

Gråa linser

Tycker dessa gråa linser som jag hade för några år sedan är väldigt fina. De såg väldigt naturliga ut. Men det är så tråkigt mina ögon blir så torra med linser, trots ögondroppar. Har även testat synsams färglinser och mätt ut rätt för mig men de blev med torra. Är nöjd med min ögonfärg men tycker det är kul och testa lite annat :)
Köpte dessa från www.fargadelinser.com. Även de turkosa och blå som jag testat.
 

Outfit

Här är gårdagens outfit. Tycker inte nåt sitter bra längre. Sen måste allt va bekvämt. Har väldigt sällan bh, har nästan alltid sporttopp sen jag blev gravid. Längtar till våren så man kan ha lite klänningar istället :)
Kanske hittar lite fina kläder till våren på Gekås! :)) Längtar tills imån!
 
 
 

Beställt ÄNNU MER!

Japp nu har man klickat hem lite smått till lille Vincent. Hade tänkt köpa dessa nappar och kudde och fick en rabattkod från H&M på 25% på valfri vara. Så passade på. Men tjänade ca 19 kr, alltid nåt :) Köpte denna t-shirten med. Gillar det trycket!

Paketet kommer att komma till mitt jobb så det blir smidigt, har aldrig hämtat ut paket där innan :)

Portionspannacotta

Gjorde dessa igår till min sambo och mig, sen lagade jag en supergod potatisgratäng med entrecote och lax.
Dessa cheescake tog ca 10 min at slänga ihop. Superenkelt och lika gott som vanlig cheescake. Men dessa va inte frysta utan man hade det bara i kylskåpet. Det blev 3 portioner, men det beror på hur stora glas eller formar man har :) Sambon älskade det iaf!
 
 
 
Här är receptet:
 
ca 4 portioner

8-10 Digestivekex
30g Rumsvarmt smör

100g Vit choklad
200g Philadelphiaost
80g Kesella
1 msk Vaniljsocker

Valfria bär t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon

 

Gör så här
Mixa samman kex och smör. Tryck ut massan i 4 glas eller formar.
Bryt chokladen i bitar och smält den i micro eller över vattenbad. Vispa ihop philadelphiaost, kesella och vaniljsocker. Vispa i den smälta chokladen.
Fördela fyllningen i glasen och varva med bär. Ställ svalt till servering. Toppa avslutningsvis med lite mer krossade kex och bär!

Fjärde och fämte leveransen

Igår hämtade jag ut två paket till, fototapeten och paketet från Ellos :D
När man beställde fototapeten så skulle man välja en tapetaffär där man skulle hämta ut den. Så när jag hämtade tapeten så fick jag 10% på allt om jag blev medlem i deras klubb. Så tjänade 250kr :)
 
Kläderna från Ellos va jättefina! Nöjd med alla plaggen. Skönt och mjukt material och snygga färger! Tycker det är viktigt att matcha bebiskläder och ha fina kläder. Så jag planerar alla plagg så det går matcha med det mesta.
Har köpt lite i storlek 50, men kommer inte köpa i den storleken mer förränns efter graviditeten, för om jag går över några veckor kanske 50 inte ens passar, och inte kul om man köpt massa fina kläder som aldrig går användas. Så kommer köpa mest i storlek 56,62 och 68.
 
Sen fick jag en rosa träningsväska, vattenflaska och handduk på köpet. Det kommer jag använda sen när jag tar tag i träningen igen :) Ska köpa nya träningskläder med, blir mycket roligare att träna då när man har lite nytt. Men det blir inte förränns efter graviditeten.
 
Den här pikén va superfin, kommer passa perfekt till jeansen :)
 
 
 
 
 
 

Ny app

Haha laddade ner en ny app i veckan där man kan blanda två personer. Tog en bild på mig och sambon :)

Appen heter Breedify.
 

Försvunnet paket..

Jag borde fått min foundation jag beställde från amazon för två dagar sedan men inte fått det än. Företaget som skickade det har mailat mig ett kvitto där man ser när de skickade paketet som va den 29 januari. Jag borde alltså fått det nu.
Är det nån som vet vad jag kan göra? Hon säger jag kan kontakta posten men vad ska jag säga? Jag har inget kollinummer eller något :S Ingen aning vad jag ska göra. Hatar när det krångar när man beställer från nätet :( Behöver verkligen min foundation också, annars hoppas jag att jag får pengarna tillbaka.

 

Tredje leveransen

Hämtade även ut mitt babynest från tradera igår. En Sleepyhead. Det va som att få hem ett i nyskick då det kom med originalförpackningen och allt. Va några fläckar men det luktar iaf fräscht. Vet inte om jag ska tvätta den, för det verkar inte gå ta bort tyget. Men kommer ha en filt på nestet sen.
 
Den va väldigt vadderad och mjuk. Den delen som bebisen ligger på är som en luftmadrass nästan, så bebisen kommer inte känna av marken med den. Även kanterna va stabila. Köpte den för 448kr med frakt medans den kostar minst 925kr plus frakt på nätet. Så kika på tradera ni som letar baynest :)
 

Andra leveransen

Igår hämtade jag ut min andra leverans :) Babygymet och en napphållare från amazon.
Är väldigt nöjd med gymet, (speciellt Sasha).
 
Babygymet är väldigt färgglatt och mjukt. Inte den bästa kvaliten vad det gäller nallarna men det duger. Är en spegel som sitter på blomman i mitten som är väldigt repig, eller det är mer en plastspegel. De brukar nog lättare bli repiga.
 
 
Giggs är livrädd för babygymet, han håller sig på avstånd kan man säga :) Sambon försökte lägga ner han men det gillade han inte. Men det är bara bra för då låter han bebisen ligga där i sen, Sasha blir nog avundsjuk därimot.
 
(Edit: nu älskar Giggs babygymet och sov där hela natten. Imorse undrade jag vad det va som lät så lekte han med nallarna som har en skallra i sig. Min bebis!)
 
 
Njuter
 
 
 
Paul Frank napphållare
 
 

Bodybutter

Jag brukar smörja mig med bodyshops body butter. Fick chocomania i julklapp och idag när jag använde den kände jag en sjukt äcklig smak i munnen när jag slickade mig på läpparna (hade inte ens smörjt ansiktet). Smakade gift, superstarkt och beskt. Förstod nu det va hudkrämen som smakade så illa. Läste på nätet med att många andra skrivit samma sak.
Undra om det är bra att smörja med sånt på sin hud? Det ska ju inte ätas men känns som det likaväl kunnat va bensin i. Luktar inte gott heller.

Stor diss åt chocomania!



Jacka

Denna jackan är från Nelly.com.
Tycker den va väldigt snygg, fast det negativa är att det inte är nån resår i midjan så den såg väldigt pösig ut i ryggen. Men jag antar camouflage är inne i sommar också då det ska va mycket mönster :)

Däremot funderar jag på att beställa denna onepies. Den är lite tunnare så går ha nu när de blir mildare ute :) men ska kika på ullared först innan jag köper mer. Den är från www.missguided.co.uk

De har väldigt snygga kläder på den sidan och billigt.

Vecka 21

Vecka 21 idag och går in i vecka 22 :D. Läste på blimammas hemsida att under de kommande 10 veckorna kommer jag ha gått upp hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten :S Jag känner mig redan stor och växer för varje dag. Så om 10 veckor plus det dubbla kommer ju jag va ett hus. Men det är väldigt inviduellt men hoppas inte det stämmer. Vill helst inte bli för stor utan lagom, så jag inte får problem med rygg och allt va den extra tyngden ger med sig. Sen vill man ju inte huden ska töjjas mer än nödvändigt så den kan dra sig tillbaka sen. Men jag vet att magen kommer bli mycket större, man kan bara inte tänka sig bli så stor :) En på jobbet är i slutet av graviditeten och är jättestor. Men tycker det är väldigt vackert. Tittade på fråga olle dokuemntären igår och det handlade om gravidsex. rätt intressant, finns män som tänder på gravida kvinnor och har det som fetisch. Avsnittet finns på kanal 5 play :)


Här kommer lite bilder jag tog idag
 
 
Drar in magen på den andra bilden. Är svårt att dra in den mer :) Man ser tydligare var livmodern slutar när man drar in
 
Bytte piercing till en ring. Blir inte lika trångt som med stav. Har inte haft denna ring sen jag tog piercingen.
 
 
 

Dummie napp

Hahaha!

Hicka

Tror jag kände bebisen hicka precis :) eller har känt det innan men nu va det mycket tydligare. Kände även tydligt med handen att det hoppade till i oregelbunden takt. Eller va det kanske många sparkar?

Tycker det kittlas lite när man känner bebisen, och jag känner inte han så tydligt än så tänk sen när han blir större :)

Han kanske övar på fotbollen redan nu.

Och på söndag åker jag, sambon och mina föräldrar till Ullared :) ska bli kul att shoppa loss lite till ;)

Färga håret när man är gravid?

Jag läste en hel del på nätet igår om hur det ligger till med att färga håret när man är gravid. Hade ingen aning om att det kan va farligt eller att ens färgen kan tränga igenom huden, tänkte- man äter ju inte färgen :)
Men på forum är det väldigt många som inte skulle kunna tänka sig att färga håret så man blir nojjig nu när man färgat utväxten två gånger under graviditeten änsålänge. Iofs toning men de har också kemikalier.
Samtidigt vill jag inte bry mig för mycket för isåfall hade jag fått isolera mig i en cell i 9 månader. För idag är allt farligt så frågan är hur långt man ska gå?
Ska man också undvika smink, tvål, sköljmedel, deo, hudkrämer, vistas bland avgaser osv osv?
Jag tror inte nåt av detta är farligt i måttliga mängder och inget dåligt ska ju överdoseras, gäller samma med vad man äter, lakrits sägs va farligt men isf i väldigt stora mängder. Men saken är att varken jag eller nån annan vet hur farligt vissa saker är så därför väljer man oftast att sluta med det helt för att va på den säkra sidan. Men jag känner mer stress och oro för allt man ska undvika när man är gravid och blir lätt paranoid. Men hur många färgar inte håret när man är gravid? Det är många som inte ens vet om att det kan va farligt och det är inget barnmorksan informerar om så om det va så farligt borde de väl informera om detta? Jag kommer antagligen fortsätta färga utväxten, för det ungefär va tredje månad. För en ljus utväxt i mörkbrunt hår är inte så vackert om man inte gillar att se skallig ut :) Sen om det vore så farligt borde frisörer som jobbar med färg dagligen få stanna hemma hela graviditeten, för de får lätt färg på sig och samtidigt andas in dessa starka kemikalier.
 
Men som sagt, jag vet inte hur farligt det är men tror man får ta endel saker med en nypa salt så man inte blir hyperstressad över allt man gör och äter :)
 
Vecka 13+5. Magen har vuxit endel sen dess! (julafton)
 
 

Första leveransen

Jag är så hoppfyll varje gång jag ska titta i brevlådan. Hoppades på att jag skulle få min foundation idag men icke. Mailade företaget om de kunde se var min beställning är. För den skickades för längesen. Däremot fick jag en Manchester United t-shirt och nappen idag :) Det skulle kommit nästa vecka men vissa företag är mkt snabbare än andra. Man såg väldigt rolig ut när jag testade nappen. Det fick mig också att tänka på att jag måste rengöra alla nappar jag köper. Den smakade skit.
 
T-shirten är äkta så mycket billigare än på uniteds hemsida, och kvaliten är bättre än de från Kina. Man vill ju inte trycket ska försvinna i tvätten.
 
 
Nappen och denna t-shirten matchar :P
 
 
 
 
Imorgon är jag vecka 21!! Så kommer ta nya magbilder. Roligare att fota magen nu för den växer betydligt mer nu än i början :)
 
 

Studded bag

Beställt denna väskan från Amazon och dessa bodys. Sambon hejar på Manchester United så såklart ska lille Vincent också heja på dom haha.
Punden är billig nu så man får passa på :) Fick inget paket idag. Min foundation borde kommit nu.

Middag för två

Igår lagade jag en annan jättegod indisk gryta. Det va mitt fjärde och sista recept jag hittade så nu har jag testat alla, men kommer säkert testa fler recept. Denna grytan va superenkel att göra. Den enklaste som jag gjort och gick fort att göra. Man behövde inte så mycket ingridienser i denna grytan heller, men la till chili iaf. Går lägga till det man vill egentligen :)
 
Köpte färdigt Naanbröd på Ica, det låg vid thaisakerna :) Det va helt okey, la det i ugnen och penslade på vatten. Till grytan hade jag även basmatiris, lite sallad och limevatten.
 
 
 
 
 
Här är receptet:

(jag hade inte i honung och ingefära) Va försiktig med ingefäran för den har en tendens att ge en besk smak.
 
Kryddpasta
100 gram 
2 msk 
2 msk 
1 msk 
1 tsk 
2 msk 
1 tsk 
1 krm 
400 gram 
200 gram 
300 gram 

Tillagning

1. Mixa alla ingredienserna till kryddpastan med en mixerstav till en slät, tjock smet.

2. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs Quornbitarna tillsammans med kryddpastan. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.

3. Servera gärna med Naanbröd, ris och sallad.

 
 
Till efterrätt blev det kladdmuffins med daimgrädde. Väldigt gott men mäktigt :)
 
 
 
 
 

Beställt fototapet

Nu har jag beställt fototapet. Shit vad mycket paket jag väntar på nu.
Väntar på 4 leveranser från amazon med kläder, babygym och en foundation, spjälsängen, fototapet, babynest från tradera, kläderna från Ellos. Så 8 leveranser. Är som julafton :D Och allt ska komma nästa vecka.
 
Det vi har kvar att köpa tills Vincent kommer är ett spjälskydd, ,babyskydd, påslakanset, matta, våtservetter och torra servetter till skötbordet och tillbehör, blöjhink, blöjor, filtar, lite leksaker, amningskudde och såna kupor man har i bhn och säkert lite annat smått. Hoppas vi hittar det mesta på Ullared för en billig peng :) Men det enda dyra vi har kvar är babyskyddet. Kanske mina föräldrar kan sponsra oss :)
 
Tror rummet kommer bli jättefint. Nu är det målat och ser mycket öppnare och större ut.
Vi köpte denna taklampan på IKEA och en turkos golvlampa. Nu gäller det bara att hitta resten i den tonen. Inte fint att blanda blått och turkost.

 
 
 
 
 
 
 

Drömmer

Drömmer mig bort till värmen. Jag håller tummarna att vi får en riktigt fin sommar i år. Tycker den har varit dålig de senaste två åren. Speciellt när man bor i Växjö. Här samlar sig molnen och stannar medans på Öland blåser de bort direkt. Min sambo kommer nog va hemma i 3 månader, juni-augusti och då kan vi åka till mina föräldrars sommarstuga på Öland :) är verkligen perfekt att få en sommarbebis så sambon kan ta ut semestern när bebisen kommer, han tar nog bara ut de 10 dagar som han måste ta ut. Sen semester och komptimmar. Jag kommer nog ta det mesta av hans dagar då han har ett jobb. Får se om jag tar ut 5 eller 7 dagar i veckan. Beror på hur mycket jag kommer få. Men vill va hemma så länge som möjligt sålänge vi har råd.



You can never make the same mistake twice

Vilken fototapet?

Jag är lite kluven vilken fototapet vi ska ha i bebisrummet. Jag bestämde mig egentligen för den andra tapeten redan i somras om det skulle bli en pojke. Men den med blått i är med fin.
Det jag gillar mest på den andra bilden är att den är mer enkel, lite barnaktig och går inreda i vilka färger man vill medans den med blått har mer smådetaljer och blir lite mer begränsat mer färgval. Nu tänkte vi ha blått men tänkte om man vill ändra färg senare.
 
Så tänkte fråga er vilken ni tycker? Alltid kul med andras åsikter :)
 
 

Sommaroutfit

Man kan ju hoppas man kommer in i jeansshortsen i sommar. Känner benen blivit endel större och de är tajta i midjan så kan inte hoppas för mycket.

Kanske ska testa shortsen nu och se hur de sitter?

Bebisrum

Kikar lite på google efter inspiration till bebisrum. Finns verkligen mycket man kan göra! Kom på att jag kanske ska ha gardiner med.

Jag gillar de gröna rummet. Limegrönt och vitt är väldigt fint och passar båda könen. Men nu får det bli svartvitt och turkost istället :)
Pappa målar rummet vitt just nu så det är skönt att något händer :) tänkte beställa fototapeten med men sidan ligger nere :S Hoppas verkligen den funkar snart igen då jag verkligen vill ha den tapeten.

Det rosa bruna rummet och det med stjärnor på väggen är också jättefint och ser så mysigt ut!

Plusset

Jag får en sån varm och härlig känsla i kroppen när jag tittar på denna bilden. Man minns känslan när man såg plusset. Alla dessa känslor för ett pluss på en sticka :)

Vi hade ändå bara försökt i 3 månader ( blev gravid på tredje försöket). Så det gick väldigt fort. För många kan det dröja upp till ett år eller längre innan de får se ett pluss.

Men jag minns att efter jag hade kissat på stickan och lagt ifrån mig den så såg jag direkt det va ett plus men kontrollstrecket va inte färdigt än. Men redan då fattade jag att det skulle bli ett pluss och den känslan går inte beskriva.
Nu sitter man här i snart vecka 21, tiden gar gått så fort, och kommer gå ännu fortare nu när våren närmar sig :)

Usch!!

Såg detta på facebook. Är så glad jag inte äter kött och framförallt snabbmatskött. Slutade äta det för många år sedan för det är inte rent kött precis, det hade kostat för mycket för Mcdonalds o deras konkurrenter. Deras hamburgare vill jag inte veta hur de framkallar.

Detta är inget jag kommer köpa till mina barn heller. Kan inte ens kalla det för mat, bara gift.


Sovrummet

Lite bilder på vårt sovrum. Brukar byta ut påslakanet med ett likadant fast lila och lila gardiner. Men vill köpa mig något nytt och andra gardiner, kanske ullared har nåt användbart :) Kommer nog åka dit den 24 istället då mina föräldrar kanske vill hänga på. Perfekt innan löning.
 
 
Tavlan köpte jag på amazon för ca 350kr. Väldigt billigt för en så stor tavla :) De har massa fina.
 
Dekor
 
Klänningar och festskor
 
Taklampan är från ikea- maskros.
Köpte först den jättestora varianten men den hängde nästan ner i täcket haha. Man behöver väldigt högt i tak för att kunna ha den. Men denna är med stor :)
 

Skiss

Haha har man lite att göra eller vad? Men jag ville se hur den mattan såg ut mot fototapeten. Är rädd det kan bli för mycket mönster så kanske kör på en runt vit ryamatta jag såg på rusta. Denna mattan är 200x150 så den täcker större delen av golvet. Kan bli för mycket när man går in. Eller vad tror ni?
 
 
 
 
 

Sleepyhead

Yes! Jag vann för en skull en tradera auktion. La bud på ett babynest - Sleepyhead i blå färg och fick den för 370kr plus frakt. Bättre än 925kr iaf. Får hoppas den har ett bra skick. Ville ha en blå med och den va slut på hemsidan :)

True

Mysigaste

Idag hittade jag världens mysigaste filt på rusta. Den är även snygg och passar överallt. Den kostade bara 99kr och fynderar att köpa en grå med. Tänkte ha denna vita till Vincent. Sasha gillade den jättemycket med. Börja "kloa" eller stampa eller vad det heter direkt på filten. Känns som att ligga på moln :)

20 veckor

Wohoo idag har jag passerat hälften av graviditeten! Vi har också gått ut med min graviditet på facebook så nu vet alla :) Lille Vincent växer för varje dag och jag väntar på att få känna nån kraftig spark snart. Känner bara lite smått änsålänge.
Tycker det är skönt att magen är så pass stor att andra kan se man är gravid och inte bara svullen :)
 
Jag har det väldigt bra just nu för jag mår inte dåligt av min graviditet, förutom humörsvängningar och nässtäppa. Sen jobbar jag inte så mycket så har mycket egentid där jag har massa tid att planera för bebisen, tycker det är kul att kika på nätet efter bebissaker :) Det enda som oroar mig är detta med pengar, det är alltid nåt som oroar mig i bakhuvudet, för vill ha kontroll hela tiden och jag vet inte än vad jag kommer få i mammapenning. Vill bara veta nu så jag kan slappna av. Men jag hoppas de räknar på mitt heltidsjobb som flera från fsk har sagt. Sen oroar jag mig redan nu om jag kommer hitta ett bra jobb efter graviditeten. Jag kommer ha ett deltidsjobb efter men det ger inte mkt timmar. Får hoppas jag hittar nåt iaf.
 
 
De två första bilderna blev väldigt suddiga, måste tvätta spegeln! :)
 
 
 
 

Chokladsnitt

Nu har jag bakat igen! Inte bra detta, men när suget sätter fart är det svårt att hejda sig :)

Lite mer shopping

Beställde hem detta med från amazon. Tänkte beställa två bodys med manchester united men de skickades inte till Sverige, synd. Nu ska jag faktiskt inte klicka hem saker på ett tag. Resten ska vi se om vi hittar på Ullared, sen kommer vi säkert få en hel del kläder och likande från släkten :)
 
 
Ser så mysig ut!
 
 
Hahaha måste bara ha denna!
 
Funderar att köpa denna gåbilen senare nångång. Den är mest för inredningssyfte, men den kostar ca 900kr och tycker det är väldigt dyrt för en gåbil :/ Får se om jag hittar nån liknande billigare :)
 

Beställt Spjälsäng

Nu har jag också beställt spjälsäng :) Här går det undan. Men den bestämde vi oss för för länge sen och det kommer ta 3-4 veckor innan den kommer. Köpte den från www.barnparadiset.se och heter "hello baby". Den kostade 2990+ förvaringslåda man har under för 585kr. Nu ingick det även medar, innan fick man köpa till det så det va tur vi väntade. Medar är ben som man sätter under sängen så den kan vagga. Perfekt att kunna vagga sängen i början. Ni ser det på bild nummer 3.

Gillar denna sängen för den känns lite modernare än de vanliga. Vi kommer köra på blått/turkost i rummet med så denna smälter nog in bra :)
 
 

China Glaze

Igår fick jag hem mitt paket från www.head2toebeauty.com. Trodde det skulle ta längre tid, beställde den 24 januari och det stod det skulle ta 15-45 dagar leverans, sen fick jag paketet i brevlådan så antar jag slapp tull?
Alla 7 stycken kostade bara 290kr medans i sverige kostar de 95kr styck :) Så kan verkligen rekommendera den sidan. Nu vill jag bara testa alla nagellacken. Testade snow globe, den med glitter i olika färger och den va jättefin, men man behöver många lager om man vill det ska bli mkt glitter.
 
Nästa gång kanske jag ska testa göra ombrenaglar med peachy keen och something sweet :)
 
Den längst åt vänter och den mörkrosa hade jag sen innan
 
Vänster till höger:
Whitecap
Snow globe
Snow

Peachy Keen
Something Sweet
Limbo Bimbo
Material Girl
Icicle
Tinsel Town
 

Haha

Visste de inte fanns såna här nappar. Man kanske borde köpa en? :) men det kanske är taskigt och klä ut sin bebis sådär :) den med tänderna tycker jag va rolig.

Men ska iaf köpa denna napphållaren. Men antar den bara passar nappar med knopp. Detta är från amazon som vanligt :) sambon ska också beställa manchester united bodys därifrån,(hans favoritlag). Finns verkligen allt på amazon! Är glad jag fick tipset om den sidan :)

Indiskt

Mmm gjorde ännu en indiskt gryta ikväll. Nu testade jag mitt tredje recept och detta receptet delar 1 plats med det förra receptet jag gjorde - Aloo Palak. Men Aloo Palak tycker jag nog va snäppet godare, men sambon gillade denna grytan bättre.

Blev 7 portioner, alltid bra att göra grytor för går oftast frysa in massor :)

Jag får i mig mycket näring genom indisk mat om man jämför med vanlig husmanskost som jag annars gör.
Hade spenat, kikärtor, blomkål, chili och la till tofu i detta receptet, går lägga till kyckling om man vill det :)

http://veganfix.blogspot.se/2012/01/kryddstark-indisk-gryta-med-kikarter.html?m=1

Mer bebiskläder

Igår klickade jag hem lite bebiskläder från Ellos. Hade en rabattkod på 40% där man också får en träningsväska, vattenflaska o handduk på köpet :)

Jag tycker det är svårt att veta hur mycket man ska ha av varje storlek så jag har köpt lite av varje. Sen måste man tänka på årstid med. Man vet ju inte nu om bebisen ens passar i stlk 50 eller hur länge man kan ha den storleken. Men vi får handla mer sen efter Vincent kommer till världen :)



När är det okey?

När tycker ni det är okey att börja inreda barnrummet?

Jag har redan nu börjat handla saker till rummet, rensat ur endel och planerar att måla det snart. Men läser på många forum man bör vänta och att deras barn inte fått eget rum förräns de är 1-3 år. Min familj tycker vi är lite snabba och att man ska inreda i slutet av graviditeten. Men varför egentligen? Den enda anledningen jag kan komma på är att man kan få missfall och det kommer bli extra jobbigt om man har ett bebisrum anpassat till den bebisen.
Men tycker man ska njuta som gravid och inte tänka för negativt. Att inreda ett rum nu gör vi för att vi längtar till bebisen och för det är kul att inreda till sitt första barn. Sen vill jag ha de stora sakerna färdigt som att åka till ikea och ullared. Senare i graviditeten kanske jag inte mår lika bra och har redan börjat få väldigt ont i svanken, höften ibland.

Sen inser man mer och mer när rummet börjar steg för steg bli ett bebisrum :) Man förbereder sig psykiskt att det så småningom kommer bo en bebis där trots att han kommer få sova hos oss i början, men vill ha ett rum där allt är samlat och varför inte när vi har två extrarum som knappt används :)

Skötbordet, en fåtölj och förvaring kommer va där inne. Gillar inte o blanda saker, mina kläder på ett ställe och Vincents på ett :)



Shoppat till bebis

Idag va vi på Ikea och shoppade endel till bebisrummet. Vill bara köpa allt och börja inreda. Men först måste pappa måla väggarna vita och sen fästa fototapeten innan vi kan monteta möblerna.

Idag köpte vi ett Hemnes skötbord, tycker det känns perfekt då det samtidigt är en byrå. Men hade inte skadat om den var mer vit, den va lite gulaktig i träet.
Sen köpte vi täcke, lakan, en bebiskudde,örngott, små vita handdukar, en taklampa, en golvlampa och lite smått och gott till hemmet :)
Man ska tydligen inte ha täcke och kudde det första året, men kommer ha det för att dekorera spjälsängen när han inte sover där.

Men sover bebisar bara i kläder? Eller ska man ha en filt eller hur funkar det?
Sen läste jag att det är bra o ha en liten kudde så huvvet inte blir platt. Men vill ju inte riskera att han kvävs :S


Pink and glitter*

Målade naglarna igår med min favvofärg rosa och sen tog glitternagellack på tipparna. Det förra jag gjorde blev inte alls bra så det är skönt att ha gjort om dom. Det är dock väldigt svårt att få bort lösglittet, man får gnugga i evigheter. 
 
Väntar fortfarande på mina nagellack från USA. Beställde några våriga färger och vill använda dom nu :) börjar få vårkänsla när det är så soligt ute. 
 
 
 
 
 

 
 

Haha

Så söt!

Tunt?

Mitt hår har blivit mycket tunnare. Har tappat ca 7 slingor men det är inte så mycket hår i en slinga, sen tappar jag
alltid lite hår när jag duschar. Men eftersom mycket av mitt hår sitter fast i keratinfästerna så kan de inte ramla av. Så förstår inte hur de kunnat bli så "tunt".
I början va håret supertjockt, synd man inte är rik för då hade jag haft hårförlängning hela tiden :)
 
Men när man väl tar bort löshåret känns det som man inte har något hår kvar. Det känns supertunt för man har vant sig vod sitt tjocka långa hår. Det är tur man vänjer sig vid sitt riktiga hår iaf :)
 
 

Okey att dricka när man är gravid?

Detta är ett väldigt känsligt ämne. Läste igenom en debatt eller vad man ska kalla det på minbebis.se. 9% av de som va med i undersökningen kunde tänka sig dricka under graviditeten, trots om de bara va nåt glas vin då och då.

Jag blir väldigt arg när jag läser hur folk kan försvara att det är okey att dricka när det är små mängder och att de dricker för det är gott till maten. Hur självisk är man inte då? Man har ett liv i sin kropp och forskning säger att det är skadligt med alkohol under en graviditet, men man vet inte säkert i vilken mängd. Men varför ta risken för man TROR det inte skadar barnet? Räcker det inte med att det kan finnas risk för missbildningar och missfall.
Och om man verkligen inte kan ha nolltolerans för alkohol i ynka 9 månader har man enligt mig ett alkoholproblem, för då är ens egna behov viktigare än sitt barn och då kan man fråga sig om man är mogen för att ha barn? Samma gäller rökning. Ett barn borde va motivation nog för att sluta. Men om man blir oplanerat gravid kanske man inte hunnit sluta innan och det kan säkert va jättesvårt. Det viktiga är iaf att göra sitt bästa med o sluta. Men kan heller inte tänka mig hur man kan röka och riskera skada sitt barn.

Jag hade önskat den siffran va 0% och att man inte va så naiv och självisk för att stilla ens egna behov.

http://www.minbebis.com/alkohol-gravid

RUL

Idag var vi på vårt efterlängtade ultraljud! :) Vi fick tyvärr inte filma men det spelar ingen roll, fick 5 bilder med oss hem istället :) Men det viktigaste är att bebisen mådde bra och allt såg bra ut. Barnmorskan sa det inte kunde sett bättre ut så det va skönt att höra, allt va som det skulle.
Sen passade jag på att fråga om hon kan se könet och att vi va väldigt nyfikna. Så när hon närmade sig benen såg hon en snopp och en pung direkt :) Hon behövde inte ens leta. Så skönt att han ville blotta sig idag!
Vår lille Vincent! Jag frågade hur säkert det är och hon sa att när man får reda på könet på RUL så brukar de sällan bli fel. Däremot om man kommer till en ovan så kan det bli fel, men det är aldrig 100% sa hon och det är vi medvetna om. Men sannorlikheten är att vi ska få en son <3
 
Så efteråt gick jag och sambon på stan och shoppade lite kläder. Blir mycket mer personligt när vi vet att det är en pojke. Det blir inte bara bebiskläder till en bebis utan till vår son.
 
Vi fick samma barnmorska som vid förra ultraljudet så va lite orolig om hon skulle va tjurig eller nåt. Hon va inte det förra gången men hon pratade inte så mkt. Denna gången va hon jätteglad och pratade mycket om vad hon mätte osv, fick reda på efteråt att hon ska få sitt första barnbarn :) Så vi hade tur, vet att vissa fått riktiga surtanter och inte ens vill titta efter könet. 
 
Nu känns allt mer verkligt, nu kan vi kalla bebisen Vincent som vi vill döpa han till och börja inreda rummet!! På söndag åker vi till IKEA! :)
 
 
 
Den första bilden är vid 12 veckor och den andra idag.
Man såg dragen mer på första bilden, men det beror kanske på fostervattnet osv, eller att barnmorskan inte fick till nån bra profilbild.
 
 
Pikén är storlek 62 och byxorna 56
 
Storlek 56. Självklart ville sambon köpa en fotboll! Han älskar fotboll och har en känsla att Vincent med kommer göra det :)
 
Storlek 50
 

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0