Bodybutter

Jag brukar smörja mig med bodyshops body butter. Fick chocomania i julklapp och idag när jag använde den kände jag en sjukt äcklig smak i munnen när jag slickade mig på läpparna (hade inte ens smörjt ansiktet). Smakade gift, superstarkt och beskt. Förstod nu det va hudkrämen som smakade så illa. Läste på nätet med att många andra skrivit samma sak.
Undra om det är bra att smörja med sånt på sin hud? Det ska ju inte ätas men känns som det likaväl kunnat va bensin i. Luktar inte gott heller.

Stor diss åt chocomania!





Kommentarer
Malin

Jag fick för en månad sedan mitt första barn, en liten dotter =). När jag blev gravid blev jag allt mer intresserad av hur mycket det man smörjer sig med påverkar inte bara huden utan kroppen och ditt lilla barn. Huden äter allt du smörjer dig med och det förs vidare i kroppen. Jag använder numera enbart naturliga och ekologiska produkter, färgade inte håret under graviditeten och är fortfarande tveksam om jag kan göra det nu med tanke på att jag ammar. Jag kan verkligen rekommendera dig att läsa boken badskumt. Då får man en inblick i hur det verkligen ligger till. Boken finns i pocket och kostar ca 42 kr. Så värt att läsa och den är faktiskt väldigt intressant och inte en tråkig faktabok.
Jag skickar med två länkar om du vill få lite info. En om hårfärg och en om varför man ska välja naturligt. Jag är så glad över att jag idag vet vad "vanliga" produkter innehåller och kan välja att skydda mitt barn från dom. Jag själv har haft jätte problem med akne och testat typ allt men sen jag började med rena produkter som tex vegetabiliska oljor till att både tvätta och smörja ansiktet har jag blivit kvitt mina problem =) Använder heller inte längre schampo utan bara naturliga balsam och behöver bara tvätta det en gång i veckan =) Perfekt när man har en liten hemma som tar upp all tid =)


http://www.naturligtsnygg.se/wp-content/uploads/2013/01/Rapport-Gifter-i-v%C3%A5rt-h%C3%A5r_liten.pdf

http://emmagranath.se/varfor-naturkosmetik/


Svar: Förresten har du nåt tips på en bra hudkräm för ansikte och kropp? De krämer som säljs på Life och hälsobutiker, är det ekologiska krämer?:)
Kram Malin
Malin

2013-02-13 @ 22:16:17
Malin

hej igen =) jag skickar med en annan länk som visar några av de värsta ingredienserna så kan du ta liten titt på dina produkter hemma och se vad dom innehåller.

http://www.rosellaecobeauty.se/2010/10/undvik/

Svar: Hej!Grattis till din lilla dotter :) är det ditt första barn? Fått någon sömn?:)
Tack för länkarna. Ska titta in dom. Behöver en ny ansiktskräm så kanske hittar nån bra som är bra för huden.
Kram
Malin

2013-02-13 @ 22:20:46
Malin

Tack! Ja det är mitt första =) Helt underbart fast sömnen lyser med sin frånvaro =P Fast det är inte så farligt ändå, Min lilla tjej är ganska lugn och skriker inte så mycket så förutom amningspauserna på nätterna så vaknar hon inte så mycket mer .
Man kan hitta en del bra grejer på hälsokosten och även kicks har ett "natural choice" sortiment fast många företag vill rida på den gröna vågen och få sina produkter att framstå som naturliga fast de kanske bara innehåller en droppe olivolja och resten skit. Det gäller att lära sig vad de värsta ingredienserna är och så finns det olika certifieringar som vissa företag använder sig av. I boken jag nämnde lär man sig massa =) Och länken med de värsta ingredienserna.
Det är lite svårt att rekommendera någon kräm då vi säkert inte har samma hudtyp men jag tror att alla hudtyper mår bra av olja. Själv har jag en egen blandning av arganolja, jojobaolja, vetegroddsolja och några droppar eterisk geranium och smörjer mitt ansikte med.
Bloggarna :http://www.rosellaecobeauty.se/ och www.naturligtsnygg.se har provat massor av olika produkter och recenserat dom och där finns dom uppradade i olika kategorier så kika in där =). Webbshopen http://webshop.oikoscosmetics.se/ säljer bara produkter med "bra" innehåll =) www.eleven.se har också en naturlig avdelning och handlar du där kan jag rekommendera 100% pure produkter för kroppen. Dom luktar underbart verkligen =). Till bebisen sen har Weleda en serie för bebishud som vunnit pris =) kram

2013-02-14 @ 23:38:24
Malin

här är en lista på bra webbshoppar =) http://www.rosellaecobeauty.se/bra-webshoppar/

2013-02-14 @ 23:41:34
Mrs V

Är själv inne på bara handla ekologiska hudgrejor, för vill ju att det ska hjälpa och inte stjälpa så jag håller mig till ekologiska.
Och ännu bättre om de inte är testade på djur med tycker jag :P
Jag använder olika som, Ilkove, rosenserien, weleda, faith in nature, 100% Pure.
100% Pure är ganska nytt för mig men älskar dem hittentills :) Finns på eleven.se

Några sidor som jag köper från är
www.bodystore.se
www.eleven.se, har en ekologisk sida
www.brallis.se, har också ekologisk sida
www.ekoprincess.se

2013-02-15 @ 08:15:13
URL: http://boobluscious.blogg.se
Belovely

Malin: så mysigt med en liten bebis, längtar tills vår tittar ut. Men får passa på o sova länge på morgnarna nu när jag kan :)

Tack för alla länkar. Är en djungel när man aldrig riktigt brytt sig om hudprodukter innan. Trodde bodyshop bara hade bra o naturliga produkter men det verkar inte så. Men använder deras nutriganics för ansiktet, gillar skummet som man tvättar bort smink med. Men krämerna är sådär.

Ska kika på bloggarna :) Tack igen.

Kram Malin

2013-02-15 @ 08:42:04
URL: http://belovely.blogg.se
Mrs V

Kan tillägga att Desert Essence och John masters organics är helt underbara med... och saker som får hamna i min hylla både för huden och håret :P

2013-02-15 @ 08:43:19
URL: http://boobluscious.blogg.se
Belovely

Mrs V: tack för länkarna. Ska kika på 100% pure. Känner igen den serien. Man vill ju ha nåt som är bra för huden, naturen och inte testats på djur. Det känns mkt bättre o smörja sig om man vet det innehåller bra saker :)

2013-02-15 @ 08:44:18
URL: http://belovely.blogg.se
Belovely

Mrs V: var köper du det för nånstans? Får kika på det med :) men trivs väldigt bra med hårprodukterna jag har idag. Kör på lanza.

2013-02-15 @ 08:46:06
URL: http://belovely.blogg.se
Mrs V

Jag har köpt mest på bodystore men speciellt john master är ganska dyra.. iaf på svenska sidor.
Men deras saker är superbra tycker jag och vårdande saker... inget skit i.. så som du säger, man kan smörja sig med gott samvete.
Samma känner jag när jag tvättar håret.. kan tvätta med gott samvete.
Men Malin här ovan skickade bra länkar som jag kolalt in.. blev ju helt galen :)

Hittade en sida http://www.feelunique.com/brands/john-masters-organics som säljer john master till bättre priser :)

2013-02-15 @ 09:33:27
URL: http://boobluscious.blogg.se
Belovely

Mrs V: okey tack för länken :) har mkt att titta igenom nu :P
Men när jag ska testa nåt nytt brukar jag läsa på ordentligt så man hittar det bästa för mig. Går all in :)

2013-02-15 @ 10:45:15
URL: http://www.belovely.blogg.se
Malin

Roligt att det uppskattas =) jag har egentligen ganska många tips, kan ju skriva ner några så gör ni vad ni vill med den informationen =)

www.iherb.com är en webbshop från Usa som är rena rama godisbutiken. Dom har ett jättestort utbud på smink, kroppsvård, hudvård, oljor, eteriska oljor, mat, ja allt och till priser som du inte hittar i Sverige. Frakten är inte alls dyr och leveransen snabb. Det enda är att man inte ska beställa för mycket och för tungt och det finns en alldeles utmärkt guide för dig som är nyfiken på bloggen: http://ingridbbeautiful.wordpress.com/ på hennes blogg till höger hittar du hennes egna guider hur man handlar där och hon rekommenderar även produkter därifrån.

www.nopoo.se är en lite rolig sida där man har samlat massor av recept på sånt man kan göra själv av det man oftast har i hemmet. Jag brukar använda krossat havregryn och kakao som torrschampo t.ex och det fungerar verkligen och ger bra volym, ibland tar jag kaffesumpen från morgonkaffet och blandar med olivolja och använder i duschen som skrubb. Bra för blodcirkulationen och oljan gör dig härligt len. Socker blandat med olja är också en hit =)

www.lockig.se är en sida för dig som är intresserad av balsammetoden. Du använder helt enkelt bara balsam till att tvätta håret och slipper de starka avfettande sulfaterna som finns i de flesta schampona. En perfekt metod för dig med lockar.

Sen kan jag verkligen rekommendera att äta nässel och nyponpulver som kostillskott. Enligt en ekologisk hudterapeut ( www.emmagranath.se ) kan du påverka din hud utifrån med 20%, resten kommer inifrån. Jag gör dagligen en morgondrink med nässel, nypon, probiotika och msm och märker skilland på hud, hår, kroppen i allmänhet och jag blir aldrig sjuk. Under min graviditet som jag skrivit om innan så behövde jag ju inte ta några extra järntabletter eller liknande då mina värden steg så bra när jag började med nässel och nypon. Självklart var min barnmorska skeptiskt till detta i början men det är ju min kropp så jag bestämde ju och det var väldigt roligt när hon fick det svart på vitt när hon såg hur bra mina värden var trots att jag skippade hennes rekommendationer. Drack ju även en hel del hallonbladste som jag också skrivit om innan och jag hade knappt några besvär ( förutom att man var tung och stor som ett hus då =P ) och min förlossning gick väldigt snabbt då mina värkar blev kraftiga väldigt fort.

Bara lite tips =) roligt att dela med sig.

Kram

2013-02-15 @ 23:37:01
Mrs V

Malin: Bra tips.. intressant det med nässel och nyponpulver... funderar på om jag ska testa sådan drink du gör :)

Lockig.se är en superbra sida.. använde den som riktlinje när jag va ny på balsammetoden.
Ganska svårt i början när man inte är insatt att veta vad som är okej och inte okej.
Så bra dem har en lista på "godkända" produkter... följde den till början innan jag själv började förstå innehålssförteckningarna... rema rama grekiskan för helvetet :P
Men man kommer in i det hehe :)

2013-02-16 @ 08:04:30
URL: http://boobluscious.blogg.se
Mrs V

BeLovely: Heheh, ja jag med.. sitter och läser massor.. men mest för intresse och samtidigt lär man sig och hittar något man tycker verkar bra.
Men sen beställer jag hem, bara klickar hem olika saker.. om jag fastnat för det.. då bara måste jag testa :)

2013-02-16 @ 08:06:48
Belovely

Malin: tack för all hjälp o tips :) just nu känns det som en djungel men jag hittar säkert nåt som passar mig.
Bra att beställa från USA med då de brukar va mkt billigare :)

2013-02-16 @ 14:30:11
URL: http://www.belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0