Färga håret när man är gravid?

Jag läste en hel del på nätet igår om hur det ligger till med att färga håret när man är gravid. Hade ingen aning om att det kan va farligt eller att ens färgen kan tränga igenom huden, tänkte- man äter ju inte färgen :)
Men på forum är det väldigt många som inte skulle kunna tänka sig att färga håret så man blir nojjig nu när man färgat utväxten två gånger under graviditeten änsålänge. Iofs toning men de har också kemikalier.
Samtidigt vill jag inte bry mig för mycket för isåfall hade jag fått isolera mig i en cell i 9 månader. För idag är allt farligt så frågan är hur långt man ska gå?
Ska man också undvika smink, tvål, sköljmedel, deo, hudkrämer, vistas bland avgaser osv osv?
Jag tror inte nåt av detta är farligt i måttliga mängder och inget dåligt ska ju överdoseras, gäller samma med vad man äter, lakrits sägs va farligt men isf i väldigt stora mängder. Men saken är att varken jag eller nån annan vet hur farligt vissa saker är så därför väljer man oftast att sluta med det helt för att va på den säkra sidan. Men jag känner mer stress och oro för allt man ska undvika när man är gravid och blir lätt paranoid. Men hur många färgar inte håret när man är gravid? Det är många som inte ens vet om att det kan va farligt och det är inget barnmorksan informerar om så om det va så farligt borde de väl informera om detta? Jag kommer antagligen fortsätta färga utväxten, för det ungefär va tredje månad. För en ljus utväxt i mörkbrunt hår är inte så vackert om man inte gillar att se skallig ut :) Sen om det vore så farligt borde frisörer som jobbar med färg dagligen få stanna hemma hela graviditeten, för de får lätt färg på sig och samtidigt andas in dessa starka kemikalier.
 
Men som sagt, jag vet inte hur farligt det är men tror man får ta endel saker med en nypa salt så man inte blir hyperstressad över allt man gör och äter :)
 
Vecka 13+5. Magen har vuxit endel sen dess! (julafton)
 
 


Kommentarer
Liina

Bortsett från om det är farligt eller ej, lägger ingen värdering i det, så finns en stor risk att håret kan bli missfärgat. Även om det är samma som du använt tidigare så kan man reagera helt annorlunda pga alla hormoner. Lycka tillit du väljer att göra.

2013-02-12 @ 21:49:25
Belovely

Liina: hej!
Jo de har jag läst. Att vissa får tex en helt annan färg. Fast har färgat det två gånger hittills o de har blivit bra. Men de kanske kan ändra sig senare i graviditeten. Då ska jag iaf inte skylla på frisören :)

2013-02-12 @ 23:07:37
URL: http://www.belovely.blogg.se
Saraaa

Hej Malin. Ja jobbar som frisör. De är många som färgar sitt hår under graviditeten.. Och ja tycker man får bestämma själv va som känns bäst för just dig att göra. De kan som sagt bli missfärgat eller att de går av eller så under graviditeten.. Men med en mörkare toning som du gör ska de inte vara någon större fara bara man inte gör varje månad. Måttliga mängder är ok.

Ja tänkte på de du skrev om att vi som jobbar som frisörer får de på oss osv.. De är helt sant. De verkar dock finnas ett litet med betoning på litet samband mellan gravida frisörer som får barn med adhd eller autism. De är något som undersöks nu... Eftersom att vi dagligen är i kontakt med kemikalier.. Lite läskigt. Har inte barn själv ännu.. Men vill ha i framtiden.

2013-02-13 @ 09:01:46
Belovely

Saraaa: hej!
Ja de ultmiata hade ju inte varit att det gick av :) men försöker inte färga så ofta.

Jag läste med om det att frisörer är mer i riskzoonen. Men man undrar om de egentligen beror på yrket eller andra saker om man drabbas av tex adhd. Hoppas de kan komma fram med riktig och tydlig fakta kring det :)

2013-02-13 @ 09:38:18
URL: http://www.belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0