Okey att dricka när man är gravid?

Detta är ett väldigt känsligt ämne. Läste igenom en debatt eller vad man ska kalla det på minbebis.se. 9% av de som va med i undersökningen kunde tänka sig dricka under graviditeten, trots om de bara va nåt glas vin då och då.

Jag blir väldigt arg när jag läser hur folk kan försvara att det är okey att dricka när det är små mängder och att de dricker för det är gott till maten. Hur självisk är man inte då? Man har ett liv i sin kropp och forskning säger att det är skadligt med alkohol under en graviditet, men man vet inte säkert i vilken mängd. Men varför ta risken för man TROR det inte skadar barnet? Räcker det inte med att det kan finnas risk för missbildningar och missfall.
Och om man verkligen inte kan ha nolltolerans för alkohol i ynka 9 månader har man enligt mig ett alkoholproblem, för då är ens egna behov viktigare än sitt barn och då kan man fråga sig om man är mogen för att ha barn? Samma gäller rökning. Ett barn borde va motivation nog för att sluta. Men om man blir oplanerat gravid kanske man inte hunnit sluta innan och det kan säkert va jättesvårt. Det viktiga är iaf att göra sitt bästa med o sluta. Men kan heller inte tänka mig hur man kan röka och riskera skada sitt barn.

Jag hade önskat den siffran va 0% och att man inte va så naiv och självisk för att stilla ens egna behov.

http://www.minbebis.com/alkohol-gravid



Kommentarer
Anonym

Håller med till 100%!! Ammar just nu och skulle inte kunna tänka mig att dricka nått nu heller även om det så bara är ett glas vin, känns inte alls bra. Som sagt kan man inte sluta dricka under grav och amning så är det nått man borde söka hjälp med för då har man allvarliga problem! grattis till pojken förresten:)

2013-02-01 @ 19:45:48
Daniii

Bra skrivet!! Håller med till 100%
Skulle aldrig dricka!!

2013-02-01 @ 20:46:23
Mrs V

Uff nej... tycker inte man ska röka eller dricka alls när man är gravid. Rökning tycker jag man kan sluta med överhuvudaget endå för så jävla äckligt :P

Hade en vän som inte slutade röka fast hon blev gravid, gjorde mig förbannad faktiskt.. men som tur va lyckades hon lägga av sen och än så länge fast bebbin är 8 månader så har hon ingen lust att röka längre.. känner at hennes flicka motiverar henne till att inte göra det.

Och så tycker jag, barnen borde va bästa motivationen till att inte röka eller dricka.
Kan man inte ens sluta när man är gravid så måste man ha någon form av problem med alkohol eller rökning :P

2013-02-02 @ 13:22:06
URL: http://boobluscious.blogg.se
Belovely

Mrs V: jo men precis, sitt egna barn borde va den bästa motivationen. Vet en som båda drack drinkar och rökte som vanligt under hela graviditeten. Ett under att hennes barn blev friska.

2013-02-02 @ 13:56:39
sara

Mycket bra skrivit! Tycker precis som du!

2013-02-07 @ 09:01:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0