Barnvagn

Undrar om någon har tips på bra barnvagnar? Emmaljunga nitro city verkar bra och smidig men de är så dyra!!! 5500-7000kr. Ska kika på blocket med.
Vill inte lägga för mycket på barnvagn men den kommer användas mycket så vill ha en bra. Den ska inte va stor, huvudsaken är att barnet har tillräckligt utrymme, en korg eller liknande för förvaring och bra funktioner. Vill också ha en vagn som kan användas länge. Som nitrocity är en sittvagn men kan ha som liggvagn eller att man köper till citykorg. Men en sak som är väldigt viktigt är att man kan lyfta in liggdelen om den sover. Kallas det mjuklift? Kan inget om sånthär än. Men läst att mjuklift inte är lika säker. Vill helst de är hårda kanter och en separat liggdel i vagnen.
Så tar gärna emot tips :)



Kommentarer
Sofie

Vill också ha en Emmaljunga!:)men en edge du kombi, tycker att den är så fin! Tycker alla rekommenderar Emmaljunga så det är nog en bra vagn oavsett modell :)

2012-12-07 @ 17:56:42
Sofie

Edge duo combi ska det stå :)

2012-12-07 @ 17:57:27
hannah

Ska också ha en emmaljunga edge duo combi, helt svart för praktikens skull. hade helst velat ha en vit läder. kanske kan gå. men emmaljunga sägs ju vara super!

2012-12-07 @ 20:45:13
URL: http://hannahchristensson.com
hannah

fast Emmaljungas nya Mondial Duo Combi frestar mer.. så det blir nog den istället, i vit ! haha, kram

2012-12-07 @ 20:46:24
URL: http://hannahchristensson.com
Sofie

såg också deras Mondial Duo combi innan och jag håller med den är ännu finare!:)

2012-12-07 @ 22:28:15
Belovely

Tack för era synpunkter :) verkar som emmaljunga är bra. Även mina föräldrar hade det märket.

Men köper ni ny eller begagnat? Känner inte de är så kul o lägga så mkt för en vagn.
Hittade en väldigt bra på babyproffsen med tre hjul som va väldigt smidig o lätt. Känns bra med tre hjul. Gick snurra den superlätt o ta sig fram:)

2012-12-07 @ 23:21:58
URL: http://belovely.blogg.se
hannah

jag kommer helt klart köpa vagnen my. första barnet när det är dags, första och det enda faktiskt för jag vill bara ha ett. så känner ingen press på kostnaden då. Både duo och monidal kan du ju ha i tre år, det är typ 2500-3000 kronor på vagn per år. Monidalen kostar väl runt 9000, men vad gör det? jag tycker personligen att efter tre års ålder använder man bara vagn när det är långa sträckor med benen. tror det kan vara värt att köpa ny.

kolla Barnaffär Gknapp i Malmö, de har otroligt emmaljunga sortiment och kommer själv köpa min där. Sen får man ju också tänka, i vilken månad kommer bebisen? är de i mars, april juni lätt att man kan köpa en lättare vagn som inte behöver den stadgan som en vintervagn de första månaderna alltså.

hade nog endå kört på 4 hjul med ordentligt chassi, eftersom det är vinter någon gång under vagntiden och det ska inte vara ett helvete att ta sig fram !

jag längtar innerligt. har bara börjat planera. får vänta tills vårt hus är färdigt !
kraam

2012-12-08 @ 08:31:16
URL: http://hannahchristensson.com
Sofie

Vi kommer också att köpa en ny vagn. Och vi vill också ha med fyra hjul. Har många syskonbarn och har kört en del vagnar och jag har inte körkort på vagnar med tre hjul ;)Tycker att de känns lite ostabila men som sagt dom svänger bra hehe. Det och en ny bilbarnstol kommer vi att investera i eftersom det är grejer som används så mycket och jag tycker att det känns bra att veta att de inte är använda innan pga av säkerhetsskäl. Sen saker som babysiter och babygym och alt annat som man kan behöva kommer vi nog att låna av min syster eftersom det inte är lika viktigt för mig att det är helt nytt..men som sagt många köper begagnat också så det är bara en personlig åsikt!

2012-12-08 @ 08:57:52
Belovely

Kanske ska satsa på en med fyra hjul då:). De år nog mer stabila o säkra.
Men jag känner inte de är värt o lägga 10000 på en vagn när de finns vagnar i nästan nyskick på blocket :)
Är mkt annat jag vill kunna köpa med o har inte den budgeten.
Men gillar emmaljunga city cross eller nitro cross. De är inte lika stora o klumpiga me bra funktioner.

2012-12-08 @ 09:40:07
URL: http://belovely.blogg.se
Ida

Hade satsat på en med fyra hjul o h de främre ställbara rörliga eller låsta ska va ett alternativ. Har själv sätt två vagnar välta med endast ett hjul fram, då barnen blir lite större sträcker sig fram åt sidan på lite ojämnt underlag å bagnen vält. Hemsk syn!
Själv har vi teutonian. Kanon vagn, babytravel har vi som syskon vagn bra och prisvärd.

2012-12-08 @ 11:26:48
URL: http://idolinaa.wordpress.com
Belovely

Ida: ah du har rätt. Ingen kul syn om den välter :S
Tittat på teutonia med. Men är väldigt svårt o veta vilken vagn man ska ha genom nätet. Måste titta på den irl först :).

2012-12-08 @ 12:03:36
URL: http://belovely.blogg.se
Lina

Det finns ju väldigt fräscha begagnade barnvagnar :)

2012-12-08 @ 15:30:30
Rosa

Det spelar faktiskt ingen roll hur mkt man läser att man kan ha vagnen som sittvagn för jg kan garantera dig att du inte vill ha en så stor sittvagn när barnet blir över året. Kolla hellre på vagnar som är ganska små som du byter ut liggdelen mot en vändbar sittdel. Helst med små svängbara framhjul. Typ som buggabo, men det har kommit många liknande fast billigare.
Var totalt barnvagntokig när barnen var mindre och skulle aldrig välja samma nu som innan första barnet :)

2012-12-08 @ 17:21:39
Anonym

Bugaboo såklart :-)

2012-12-08 @ 17:24:38
Belovely

Rosa: jo man vill ju ha en smidig vagn. Svårt o veta vilken vagn för man samtidigt måste tänka på framtiden då samma vagn inte passar hela tiden. De växer fort :)
För den emmaljunga citygross är rätt små o kan tänka mig ha den som sittvagn senare. Annars kan man köpa till en sån liten vagn också. Beror på var man använder vagnen.

2012-12-08 @ 18:25:52
URL: http://belovely.blogg.se
karro

Hej!

Jag har ju varit lite smått barnvagnstokig. Köpte 2 barnvagnar nu till mitt första barn, den första jag köpte var en Joolz day, skit bra vagn, är hur nöjd som helst! Den har två swivel hjul fram som är låsbara, jag har dock hört att det ska komma stora terränghjul som man kan byta till när det är vinterväglag. Tycker absolut du ska kolla på den, det är Hannah graaf som säljer dom i Sverige, Läs hennes blogg! Joolz day är ett holländskt märke, och jag tycker personligen den är bättre än bugaboon, mycket rejälare vagn, bugaboon känns lätt plastig och sen kommer barnet så långt ner i sittdelen. Annars är de snarlika. Den kan du klicka på bilbarnstolen på (väldigt praktiskt om bebisen somnar i bilen, vilket de alltid gör) Sen kan du byta till både sittdel (som är sjukt bra) och liggdel eftersom det är en kombivagn. Dom är ju rätt dyr i Sverige, men jag beställde min från kiddies24.de från tyskland och fick då allting mycket billigare, inklusive bilbarnstolen. Sen köpte jag en rejälare vagn, en crescent comfort i helsvart, den är svin snygg och har ett riktigt bra gung (fjädring) min tjej sover som en prinsessa i den, och den är riktigt prisvärd också. Köpte den på jollyroom.se och tror den kostade kring 5000. Kan verkligen rekomendera båda, men vet du med dig att du kommer köra i snö så tycker jag definitivt crecent comfort. Kortfattat. Joolz day är jätte bra vagn på sommaren, och när man ska åka i affärer, tar ingen plats när man fäller ihop den, sittdelen är jättebra för äldre barn. och Crescenten är en toppvagn när det gäller att köra i snö, samt att barnet ligger skönt nerbäddat och bra skydd från snö och blåst etc... Oj vad jag skriver här :) Men hoppas det hjälper! maila mig om du undrar något mer om vagnar, är rätt påläst :)

Svar: Hej!Tack så jättemkt för dina tips.. det uppskattas :) men har nog bestämt mig för en emmaljunga nitro city med quadrolift som lätt går bära in om den sover. har också svängbara hjul fram o går att låsa. vill inte köpa två vagnar för olika årstider o den verkar funka även på vintern :) kommer inte använda den bland mkt snö utan kommer mest gå i stan och promenader. men ska kika på den på babyproffsen igen o sen beställa genom blocket när jag är säker :)
Malin

2012-12-08 @ 23:11:39
hannah

Joolz vagnar är kanon. Jobbade med Hannah Graaf när de lanserade sina nya vagnar uppe i malmö och i växjö. toppen tjej och toppen vagnar.
dock gillar jag fort inte den superduper moderna stilen på vagnarna, för de ser lite utomjordiska ut. Men de toppar i allt!

men som du säger malin, emmaljunga är underbara!
kör på de som magen säger.

http://www.hannahchristensson.com/?p=6900
http://www.hannahchristensson.com/?p=5648

två härliga inlägg med hannah graaf.

2012-12-09 @ 10:14:14
URL: http://hannahchristensson.com
belovely

hannah: så de säljs även här i växjö? vet du nån butik? Alltid lättast att titta på dom irl o känna efter :) Va inne på din blogg, såg vi har likadan bh från cubus, är min favorit just nu :)

2012-12-09 @ 13:10:09
URL: http://belovely.blogg.se
Titti

Min Quinny Freestyle med 3 hjul är den underbaraste vagnen som finns! Emmaljungan kändes som rena rama pansarvagnen i jämförelse! Jag köpte min mycket billigare på en tysk sida.

2012-12-09 @ 19:26:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0