Dagens tips

En vara som går åt väldigt mycket här hemma är icas lättkvarg! Om ni inte gillar vanlig kvarg så testa icas! Inte alls lika torr och växer inte i munnen som de andra. Jag kan inte äta de andra alls! Sen tycker jag inte nån kvarg är speciellt god om man inte blandar det med proteinpulver. Jag mixar alltid denna med bär, chiafrön, linfrön och jordgubb- eller vaniljprotein. Blir väldigt gott då! Det är ett perfekt mellanmål. Fettsnålt och har massa protein!
Man ska försöka äta 2gram protein per kroppskilo per dag, eller det står lite olika men tror det är bättre att hellre äta för mycket protein än för lite. Så man kanske tom kan sikta på 2.5gram per kilo. Så jag bör få i mig ca 140gram protein per dag.
 
Kollade upp hur mycket protein det är i mitt proteinpulver per potion, och det är ca 23gram, i 250 gram kvarg är det
25gram så egentligen hade man ju kunnat ta en kvarg efter? Fast det är mindre kalorier i en proteinshake, dock inte så stor skillnad. Jag äter nog 2 potioner proteinpulver per dag så det blir ca 50gram protein plus proteinpannkakor eller kvarg till mellanmål. Sen blir det mkt bönor/linser/quorn/spenat 2 gånger per dag så tror jag får i mig tillräckligt.
 
 
 
 
 
Ett annat tips är jordnötssmör. Innehåller också mycket protein och mycket bra fetter. Men det har väldigt mycket kalorier så inget man bör föräta sig på. Man bör välja en ekologisk sort som inte innehåller något socker alls. Brukar ta några teskedar ibland när jag är sugen på nåt och det mättar bra :)
 


Kommentarer
Guldskor

Kolla proteinet på laktosfri kvarg! Supermycket mer än vanlig!

Svar: jasså? Men är den med sådär torr och växer i munnen? Kan inte äta de fullfeta kvargen nämligen.
Malin

2013-12-18 @ 20:42:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0