10 månaders resa

Idag är det exakt 10 månader sen jag födde vår underbara son! Så det får bli en liten sammanfattning hur jag kommit i form under denna tiden. Jag kom i form för rätt längesen men de senaste månaderna har jag fokuserat på att bygga mer och bli av med mer fett varav min deff.
 
Vincent föddes 27 juni förra året, började med powerwalks ca en vecka efter förlossningen, blev till en början lugna promenader men ökade takten allt eftersom. Sen började jag åka inlines och träna överkroppen med lättare vikter samt några magövningar som skulle få ihop magmusklerna. Använde mig av appen mammamage.
 
Två månader efter förlossningen va det öppet hus på ett relativt nytt gym där vi bor som Danny tränat på ett tag. Jag tänkte inte börja gymma föränns senare men jag fastnade direkt när jag va där på öppet hus och köpte ett kort direkt. Sen dess har jag tränat 5-6 dagar i veckan utan nåt uppehåll, första uppehållet va denna veckan där jag missat tre pass.
Här kommer lite punkter om hur jag tränat och ätit:
 
  • Tränar igenom hela kroppen (förutom bröst) minst en gång i veckan
  • Tränar ben, rumpa och axlar två gånger i veckan
  • Magen tränas efter varje pass
  • Under min deff har jag även lagt på ca 30 min crosstrainer efter varje styrkepass
  • Ser ALLTID till att få i mig protein fort efter varje träning, oftast kvarg blandat med proteinpulver och bär eller blir det proteinpannkakor. Proteinshake tar jag om jag ska laga nån mat som tar längre tid.
  • Ser till att använda tunga vikter. Tunga vikter för mig alltså, alla är olika starka och kör därför med olika vikter. 5 kilos biceps curl kan alltså vara tung styrketräning för en person medans 20 kilo kan va tungt för en annan. Men om personen klarar 30 reps är det för lätt och man bör öka vikten. Eller kör man ena veckan med fler reps och andra med färre så musklerna chockas. Jag kör oftast på 8-15 reps beroende på övning.
  • Känner du inte att de bränns, att det är jobbigt eller utmanande? Då rekommenderar jag att antingen testa öka vikterna, se till att man har rätt teknik eller skippa den övingen. Alla övningar passar inte alla och om jag inte får kontakt med musklerna som man vill med styrketräning skippar jag den övningen helt enkelt.
  • Jag äter va tredje timme, kalorisnålt och så rent som möjligt. Ser till att det är näring i det jag får i mig och försöker att aldrig äta tomma kalorier. Vitt bröd, flingor, risifrutti, godis, snacks är bra exempel på tomma kalorier som bara innehåller skit. Bröd har jag slutat med helt i alla former även allt socker och snabba kolhydrater äta enbart innan träning plus min gröt på morgonen. Unnar mig däremot en gång i veckan (oftast blir det flera dagar men försöker ha som mål att bara ha en dag i veckan).
  • Se till att sova ordentligt och drick mkt vatten.
  • Tränat alltid 1-5-2 timmar per pass, längre pass nu när jag även kör cardio i slutet.
 
Jag och vovvi på förlossningen
 
Dagen efter förlossningen

8 månader mellan bilderna
 
 
Måtten jag hade på första bilderna (28 aug):
 
Överarm: 27cm
Över brösten: 86cm
Under brösten: 71 cm
Midja: 70cm
Mage: 85cm
Rumpa: 95cm
Låret: 55cm
Vikt: 64kg
 
Måtten på de andra bilderna:
 

Överarm: 25cm
Över brösten: 85cm
Under brösten: 67cm
Midjan: 66cm
Magen: 75cm
Rumpan: 86.5cm
Lår: 48cm
Vikt: 53.4kg
 
 


Kommentarer
Josefina

Så jädra grymt! Så inspirerande du är!

Du har inte några tips och råd hur jag ska göra för att få bort några extra kilo och fettet kring magen och låren. Har försökt så länge med att få bort det men det tar alltid stopp för mig.. Sen vad jag ska äta och sånt? :)
Ha en trevlig dag!


Svar: Tack så mkt :)
Det finns tyvärr inget sätt att få bort fett just där utan det är fettförbränning över hela kroppen som gäller då det inte går punktförbränna :)
Malin

2014-04-28 @ 09:15:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0