Up and down

Usch har känt mig så jäkla nere de senaste dagarna. Går verkligen upp och ner. Känner stress för att det är dags med detta jäkla jobbsökande igen och det är massa annan skit som drar ner en varje dag nu.
Att inte ha ett riktigt jobb är väldigt jobbigt, och de som inte varit i denna sitsen har ingen aning om hur det känns och hur påfrestande det är. En påstod jag borde söka jobb under min mammaledighet, men efter flera års jobbsökande fram och tillbaka har jag tagit vara på denna tiden att släppa den biten när jag väl har rättighet till det. Jag har ingen som helst skyldighet att söka jobb under min mammaledighet och jag behövde koppla bort den stressen och fokusera på annat för en gångs skull. Att inte ha nåt riktigt jobb tär på en varje dag och man känner sig stressad och misslyckad. Den stressen har jag sluppit denna tiden, men nu är den tillbak igen :(
Jag är glad jag fått möjligheten att få jobb av mina föräldrar, man måste ha kontakter idag, och bara för jag fått jobb av mina föräldrar betyder det inte att jag glider på en räkmacka. Jag har sökt sjukt mkt jobb, varit på flera praktiker, gått på massa möten på amf osv. Så nu är man tillbaks till den skiten igen med all stress. Försöker jobba på min blogg och insta så jag framöver kan tjäna endel härifrån, då behöver jag inte känna stress att hitta ett heltidsjobb (som är i stort sett omöjligt idag).. Usch säger jag bara!
 

 
Has felt so damn down the recent days. Really go up and down. Feel the stress of it's time with this damn job search again and there is lot of other crap that pulls me down one every day now.
Not having a real job is very hard, and those who have not been in this seat has no idea how it feels and how stressful it is. One claimed I should look for a job during my maternity leave, but after several years of job search, I have taken advantage of this time to drop the piece once I have the rights to it. I have no obligation to seek work during my maternity leave and I needed to disconnect the stress and focus on other things for once. Not having a real job takes on me every day and I feel stressed and unsuccessful.
I'm glad I got the opportunity to get a job of my parents, you need to have contacts today, and just because I got a job by my parents does not mean that Im lazy. I have search alot of jobs, been on several practitioners, attended mass meetings at AMF etc.. So now I´m back to that shit again with all the stress. Trying to work on my blog and insta so I can make some money from here, then I do not need to stress about finding a full time job (which is virtually impossible today) ..
 
 
I´ve have my wonderful son, thats one good thing at least!
 


Kommentarer
Anonym

Det är svårt men absolut inte omöjligt ! Dock krävs det mer än bara en gymnasieutbildning idag....
Man behöver vara utbildad för de flesta jobb ,vilket är bra då det kvalitetssäkrar yrkeskategorierna. Du kanske borde utbilda dig? Vet man inte vad man vill jobba med så finns det flera utbildningar som inkluderar mångfaldig kunskap vilket öppnar portar till flera olika jobb. Jobben kommer inte gratis, vi alla måste genomgå utbildning för att få dom !!

Gymnasiet räcker inte ! Minst ky eller högskola men även gärna påbyggnadsutbildning. en tankeställare kanske ....

Svar: Jag har ingen lust att utbilda mig då jag inte brinner för nåt särskilt och vill inte ha stora studieskulder över axlarna. Trots om man utbildar sig är det heller inte säkert man får jobb. Det ökar chansen men inget jag är intresserad av. Självklart kan man få jobb utan vidareutbildning. Jag kräver inte att få ett chefsjobb precis och har haft flera jobb utan utbildning.
Malin

2014-08-30 @ 20:41:35
Anonym

Jag vet precis vad du går igenom. Var arbetslös nästan 2 år i rad och hade endast extrajobb / ströjobb. Jag har varit på ett 10 tal olika arbetsplatser och allt har varit skit. Tyvärr är det så idag om man är ung & outbildad , så måste man ta "skitjobb". Jag lovar dig om du öppnar vyerna lite så kommer du hitta ett jobb. Du måste dock va beredd att ta vad som. Jag vet att många restauranger söker servitriser & det behövs oftast ingen utbildning. Städjobb på hotell, sjukhus osv brukar också vara lätt att få. Kolla på olika gym om de behöver instruktörer till något pass. Kan ju va värt att lägga pengar på en utbildning om det behövs, eftersom du gillar träning.. Vikarier inom vård & förskola är oxkså väldigt lätt att få. Dock är detta oftast inga fasta jobb & jag förstår att de är de du vill ha . Helst 8-17 & det förstår jag. Men ibland är det bättre att ta skit ett tag för att jobba dig upp , det är tyvärr så det blivit i Sverige nu . Jag hoppad det löser sig för dig Malin , för jag vet vilken ångest man går runt med & det blir ju ett slags utanförskap när man träffar nya & frågar typ "jaha vad jobbar du med"!

Lycka till!

Svar: Precis som mig då, va arbetsslös i två år utan nåt jobb för några år sedan, sen har man mest haft deltidsjobb. Just att inte ha nåt säkert är jobbigt och jag känner inte att det är nåt som jag gärna vill bli eller plugga till. Restauranger är det sista jobb jag kommer ta, praktiserat på en restaurang och att jobba till 11 på kvällen när man har barn känns inte som nån höjdare. Annars tar jag i stort allt, jag söker alla sorters jobb så handlar inte om att jag är kräsen eller så. Haha ja den frågan hatar jag, fått den flera ggr nu när mammaledigheten är över att det är dags att jobba igen :S
Tack så mkt!
Malin

2014-08-30 @ 21:29:27
anki

Utbilda dig till PT?! Du kan ju redan " det mesta" och intresset, både av träning/kost och att inspirera andra, har du ju redan. Så kan du kombinera PT, bloggandet och jobb hos päronen, alternativt en deltid på t ex Ica (som har bra OB på helger)
:)

Svar: Den tanken har slagit mig så jag får se hur det blir framöver. Men jag vill verkligen inte ta på mig massa studielån så isf vill jag spara till utbildningen först. Men tack för tipset :)
Malin

2014-09-02 @ 23:16:59


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0