När är det okey?

När tycker ni det är okey att börja inreda barnrummet?

Jag har redan nu börjat handla saker till rummet, rensat ur endel och planerar att måla det snart. Men läser på många forum man bör vänta och att deras barn inte fått eget rum förräns de är 1-3 år. Min familj tycker vi är lite snabba och att man ska inreda i slutet av graviditeten. Men varför egentligen? Den enda anledningen jag kan komma på är att man kan få missfall och det kommer bli extra jobbigt om man har ett bebisrum anpassat till den bebisen.
Men tycker man ska njuta som gravid och inte tänka för negativt. Att inreda ett rum nu gör vi för att vi längtar till bebisen och för det är kul att inreda till sitt första barn. Sen vill jag ha de stora sakerna färdigt som att åka till ikea och ullared. Senare i graviditeten kanske jag inte mår lika bra och har redan börjat få väldigt ont i svanken, höften ibland.

Sen inser man mer och mer när rummet börjar steg för steg bli ett bebisrum :) Man förbereder sig psykiskt att det så småningom kommer bo en bebis där trots att han kommer få sova hos oss i början, men vill ha ett rum där allt är samlat och varför inte när vi har två extrarum som knappt används :)

Skötbordet, en fåtölj och förvaring kommer va där inne. Gillar inte o blanda saker, mina kläder på ett ställe och Vincents på ett :)





Kommentarer
Mrs V

Nu har jag ju själv ingen bebis så får man ha åsikt då.. hehe :)
Men jag tycker att ni får väl göra som ni vill.

Världen går inte under om ni redan börjar inreda, tycker såna "regler" om när det är okej är bara löjligt att ha.
Sätter upp onödig stress om man gör "rätt" eller "fel" i vår stressade värld.. :P

Din bebis, din graviditet.. du gör som du vill :)

Alla människor måste inte aera och göra likadant... onödigt man ska känna det lixom.
Som sagt va.. världen går itne under :)

2013-02-04 @ 07:59:44
URL: http://boobluscious.blogg.se
Belovely

Mes V: jag har samma åsikt som du. Sålänge man inte skadar nån får man göra som man vill :) och tycker inte de är fel o köpa o inreda nu. Sen tycker jag inte vecka 20 är så tidigt. Finns de som börjar inreda innan de är gravida :)

2013-02-04 @ 10:25:01
Milia

Instämmer med Mrs V. Risken för att något ska gå snett är som tur är otroligt liten. Jag hade nog inte heller kunnat hålla mig haha. Att inreda ett babyrum är ju ett sätt att få utlopp för sin längtan efter den lille.

2013-02-04 @ 11:36:16
J

Vi började inhandla bebisprylar ganska tidigt! Spjälsängen köpte vi t.ex. i v 10 :D Vagnen i v 18 och skötbordet i v 20. För oss visade det sig vara klokt gjort för jag blev senare sjukskriven (p.g.a. prematura förvärkar) och min inkomst minskade rejält. Då kändes det skönt att ha de "stora" inköpen klart ;)

2013-02-04 @ 14:02:34
Belovely

J: då är du som mig då :) vi köpte med vagn i vecka 16-17, minns inte riktigt och skötbordet nu i vecka 20 :) kommer beställa spjälsängen snart med för är orolig den ska ta slut i lager :)
Visst är de skönt o ha de dyra köpen klara. Jag vill bara bli färdigt me allt för då vet vi ungefär hur mkt vi har till bil.

2013-02-04 @ 19:14:56
Maria

Det där är väl en smaksak. Folk avråder väl bara för om det går fel som du säger. Vi väntade dock eftersom Melvin inte flyttade in i sitt rum förrän han var ett år och Melissas har vi inte börjat med än (Nu är hon ju bara 3mån också;) Men hon kommer ju flytta över i sitt rum vid samma ålder så vi har inte bråttom :)

2013-02-05 @ 12:49:55
URL: http://malijamaloo.soclog.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0