Valborg

Redan valborg, hade dock varit mysigt om det inte va så kallt ute, blåser som fan! Men verkar som det ska bli bättre väder imån. Har inte fått till någon grillning än men blir kanske denna veckan :)
 
 
Va hos bm idag och allt såg bra ut, förutom mitt järnvärde som sjunkit ytterligare. Nu låg det på 99 bara. Så eftersom det ligger under 100 så tog hon blodprov och lite andra tester för o se om jag kan ha brist på nåt annat och för att få ett mer exakt värde på järnet. Man vet ju inte om man är såhär trött pga graviditeten eller om det beror på järnbristen. Ibland har jag supermkt energi och ibland är man supertrött.
 
Mitt SF mått ligger nu på 30 och jag väger nästan 69kg. Är lättad att jag inte låg över 70kg idag, men jag märker att jag inte går upp lika mkt nu i slutet. Så jag tror jag bara kommer öka nåt kilo till då bebisen växer, så runt 17 kilo går jag nog upp sammanlagt får jag hoppas på.
Hon kände även hur bebisen låg i magen och han har huvudet neråt åt vänster sida som jag misstänkte :) Hon sa att det är ovanligt att bebisen vänder sig nåt mer när man är förstföderska så får hoppas han stannar där resten av graviditeten. Men kan inte va skönt o ligga upponer i flera månader ;)
 
Hon sa även att jag har bra förutsättningar för en bra förlossning då jag har en bra vikt och är ung, så jag hoppas hon har rätt och att förlossningen går bra :)
 
 
Förra sommaren
 
 

Lyko

Det va första gången jag beställde från Lyko.se och det va en snabb leverans. Hämtade ut det idag, sen köpte jag även sminkborttagning på bodyshop idag.
 
Jag hoppas schampoot och balsamet ger lite extra volym. När man är tunnhårig som mig så är volym guld värt :P Annars kan jag rekommendera OSIS dust it. Det är ett pulver man tar i hårbottnet så blir det volym. Det blir rätt torrt och lite stramt, men det är det som gör att man får volym. Så man kan ta en volymtång och sen pulver på det så får man massa volym :) Men jag undviker att ta massa produkter i håret som spray, mousse och liknande för vill håret ska kännas lent och mjukt. Därför håller heller inte min volym alls länge :) Men om jag ska festa eller göra nåt speciellt kan jag spraya lite så det håller.
 
 
 
 
 
 

Bebiskläder

Idag va jag och sambon på stan och skrev under faderskapsintyg och lite andra papper. Så nu är även det avklarat.
Sen gick vi in till Kappahl, H&M och Lindex och kikade lite på bebiskläder :)
 
Vi har nästan inga tröjor till Vincent så fick bli denna tröjan i storlek 56, och en hatt och byxor till nyfödd :)
Nu har han massa fina kläder!
Och imån ska jag till barnmorskan, måste skriva en lista med frågor så jag inte glömmer. För när jag väl är där kommer jag aldrig på vad jag skulle fråga för något.
 
 

Spara

Jag försöker komma på saker som man kan göra för att spara in pengar. Det har ju blivit mycket extra utkomster som jag inte räknat med och nu gick ju alla pengarna till handpenningen på bilen. Sjukt hur mycket pengar vi lagt på Vincents rum, alla kläder och bil. Men allt för vår lille son :)
Jag ska ju betala 3100 till skatten, bilskatten ska betalas och helförsäkringen som vi tog på bilfirman, så det är 1200 på en gång vi ska betala nu på försäkringen. Men sen gäller sen i 6 månander så det är skönt o slippa den hela sommaren :)
 
Jag tycker inte det är jobbigt att leva snålt ett tag för det är så himla skönt att ha dessa saker betalda sen. Jag älskar att spara och se sparpengarna öka eller spara till nåt kul. Innan har det inte riktigt varit så utan jag har shoppat så otroligt mkt kläder och annan skit egentligen som inte riktigt gett mig nåt förränns i stunden när jag köper det. Jag älskar shoppa kläder men samtidigt skulle en ny soffa ge mig så mycket mer, eller saker i hemmet.
Så jag kommer iaf minska mitt klädshoppandet även sen när jag har pengar, för jag tröttnar på det direkt och letar nya kläder månaden efter. Önskar jag la de pengarna till nåt annat, men det ska de bli ändring på nu:)
 
Ett annat tips är att börja spara långt innan man skaffar barn, för det är så skönt att kunna köpa det man vill till sin bebis och även ha en buffert när man är mammaledig. Vi började spara ett halvår innan jag blev gravid kanske, men hade önskat man började spara mer seriöst den tiden och verkligen lagt undan mer, för jag shoppade rätt mkt fram till jag blev gravid, de pengarna hade suttit fint nu :)
 
Här är en lista till hur vi kan spara in mer pengar i månaden:
  • Planera matinköpen, inte handla massa onödigt. Man plockar lätt på sig lite extra som inte stod på inköpslistan ;) Ett tag skrev jag menyer för varje vecka och följde det. Men tillslut orkar man inte tänka vad man ska äta en vecka framåt :P Men då sparade vi faktiskt in pengar och maten höll längre.
  • Använda bilen så lite som möjligt. Cykla och få frisk luft är mycket bättre.
  • Ring mer från Tango, då kostar inte samtalen nånting och mobilräkningen blir mindre.
  • Shoppa inte saker vi inte behöver, utan tänk en extra gång - behöver jag det här?
Det är egentligen mest maten vi kan minska på, och att shoppa mindre.
 
 
Den dyraTjockismagen
 

Sjuk

Vill inte va sjuk. Såklart är det värre idag när det är så fint väder. Vill fixa i trädgården och göra fint hemma. Rätt kul att jag gillar sånt :P Men det är bra så man inte plågas varje gång man måste städa :) Det är lite som terapi för mig, man kopplar bort och blir glad hur fint det blir hemma.
Eftersom jag är så pedant och vill ha i ordning hemma hela tiden blir det lätt tjaffs om det med sambon också :) Han gör ju så lite som behövs och jag stör mig såfort han hänger sina kläder på stolen osv :P Men jag förväntar mig iaf inte att han gör lika mkt som mig här hemma då han jobbar och alla bryr sig ju inte lika mkt om städning. Så jag nöjer mig med att han plockar undan sina saker och plockar in sin disk iaf.
Men idag ska jag se till att han dammsuger, när man har katter blir det en och annan dammråtta i hörnorna.
 
 
 

Vegetarisk lasagne

Ikväll blev det vegetarisk lasagne. Va längesen jag lagade denna och hade glömt hur god den är.
Man gör en sås av lök, vitlök, morötter, squash och krossade tomater och sen har man spenat och fetaost :) Man kan egentligen ha vad man gillar, zucchini eller palsternacka osv.

Är superlätt att göra dessutom, man slipper göra den jobbiga ostsåsen som alltid bränner fast i kastrullen när jag kokar den. Här är länk till receptet:

http://www.kokaihop.se/recept/vegetarisk-lasagne-4

Till efterrätt blir det chokladmousse med glass :)

Bilden är från kokaihop.

Outfit

Här kommer lite mer bilder på outfiten i torsdags. Jag är ju ett fan av leopard så har endel leopard grejer :P Även visa kortet jag beställde tog jag med leopardmotiv på :)
 
Idag bäddade jag klart vagnen, sen skulle jag och sambon testa att lägga in den i bilen och den gick in precis. Ändå är det väldigt stort bagage men den vagnen är rätt klumpig märker jag nu. Så kommer nog få köpa en annan vagn när bebis nummer två kommer. Men tur den gick in iaf :)
 
Men är så arg på min katt Sasha, jag la mjukliften med täcket och allt vid ytterdörren i 2 minuter, när vi kom in igen va det en kisspöl där i!! Så fick lägga in allt i tvätten igen. Sen kom det lite på själva liften så har försökt tvätta den. Vi kan alltså inte lämna mjukliften på golvet en sekund för då kissar hon där i.
Fan vad jag hatar när hon kissar där hon inte ska. I veckan kissade hon på min brors present jag hade slagit in.
Jag tror hon gör det för att göra revir. För hon kissar alltid på nya saker som luktar annorlunda.
 
 
 
 
 
 

Magen

Här kommer ett litet smakprov på min klänning jag hade i torsdags. Lägger upp fler bilder senare då jag ska jobba snart :) Klänning är så mycket skönare att ha på sig än dessa leggins man gått med sen i vintras!
 

Trött

Fortfarande trött idag. Har blivit sjuk med men ska jobba några timmar idag sen är jag ledig till fredag igen :)

Hämtade ut mitt paket från köpbarnvagn.se igår så ska bädda vagnen i helgen :) Kommer bli så mysigt.

På måndag ska jag och sambon till kommunen och skriva på faderskapsintyg och på tisdag är det besök hos barnmorskan. Efter det besöket kommer jag gå dit varannan vecka. Har endel frågor denna gången så måste skriva upp dom.



NY BIL

Äntligen är man hemma igen! Körde 7 imorse och kom hem vid 5 typ, har åkt nästan 70 mil idag så är riktigt trött. Va en jobbig hemresa för hade kraftig kramp i magen, när jag äter andra tider blir jag gasig och helt uppblåst och känns som knivar i magen, sen att va gravid på de o få sammandragningar. Men nu är det borta! :)
 
Men är så glad vi äntligen har våran bil :) Är jättenöjda med den och allt såg bra ut! Så himla skön att köra och stolarna va riktigt sköna att sitta i.
Den hade isofixfästen med som är bra, men funderar att köpa en Akta Graco logico S hp som har en bas som man fäster med bältet. Nu får vi hoppas denna inte krånglar nåt och funkar en lång tid framöver :)
 
Gillar färgen mycket med, den är champagnefärgad och denna årsmodellen i hondan är de enda som gjordes i denna färgen, så den är inte så vanlig :) Matchar bra till huset med haha!
Fick en bra helförsäkring i 6 månader med för 1200kr. Man brukar få det när man köper bil. Så där sparar vi några tusenlappar.
 
 
 

Lanza

Jag använder Lanzas produkter till håret. Tycker de är jättebra! Färgar även håret med Lanza så känns bra att använda samma märke.
På Lyko har de mycket kampanjer och passade på att köpa en till ColorCare Trauma Treatment i storpack. Kostar bara 199kr för 500ml och räcker jättelänge, annars kostar 150ml 199kr.
Den skyddar färgen i håret och är bra för skadat hår samt har värmeskydd. Man tar den i handdukstorrt hår och lämnar kvar så det är en leave in produkt.
 
 
 
Jag har alltid haft schampoo och balsam för färgat hår men denna gången klickade jag hem volymschampoo istället. Behöver verkligen volym då mitt hår är väldigt tunt, får hoppas den är bra :) Fick nämligen båda dessa för 199 kronor. Annars kostar bara en 199 kronor :)
 
 
 
Detta är också en produkt som är väldigt bra, speciellt om man vill ha lite glans i håret. Är en olja man kan ta i blött hår eller torrt. Men man får inte ta för mycket då de ser fettigt ut då :P Men superbra om man har löshår eller torrt hår. Man får glans i håret och det blir superlent och den ger också ett värmeskydd
 

Glitter

Målade glittertippar på naglarna idag. Som vanligt ger inte bilderna rättvisa då de är väldigt glittriga IRL.
Ska bara måla överlack också. Nästa gång ska jag måla tipparna silvriga först och sen ta glitter över. Måste bara försöka få långa naglar på pekfingrarna, de går alltid av :)

Magbilder vecka 31

Igår gick jag in i vecka 32. Såg ett avsnitt från unga mödrar igår när en födde. Det va nog den läskigaste förlossningen jag tittat på för hon skrek som fan och sa hur ont det gjorde. Det gör mig lite orolig, hur ont gör det egentligen? Klarar man av det eller är det en sån tortyr :S Men det är bra att titta på olika förlossningar för då vet man vad som kan vänta, värre om man tror det inte är så farligt så får man värsta chocken sen :)
 
Gillar den här bikinin mycket som jag köpte på Gina Tricot. Men tror inte överdelen kommer passa i sommar när mjölken rinner till. Änsålänge har jag inte fått läckage eller sett nån mjölk. Men det känns tveksamt om jag ens kan amma när jag är så sjukt öm om bröstvårtorna, om det gör för ont går de ju inte för man ska ju inte lida varje gång, men vill verkligen amma, det har så många fördelar.
 
 
 
 

Maxi dresses

Hade velat köpa en fin långklänning men svårt att hitta fina tycker jag. Men hittade dessa på nelly. Den rosa är ju såå fin! Men kostar drygt 3000kr :/
Den gula va också fin och inte lika dyr, tror den låg på runt 700kr.
 
 
 

Hur stor

Undrar hur stor jag kommer bli till förlossningen. Man vänjer sig fort vid sin mage. När jag tittar ner känns den som innan graviditeten när jag va uppsvälld. Men SÅ uppsvälld va jag nog inte haha, men man har vant sig vid storleken.

Jag tyckte att magen började synas ordentligt på julafton när jag va i vecka 12-13, när jag tittar på foton från vecka 12 nu är ju magen jätteliten :P
 
Idag påbörjar jag även vecka 31, känns som jag nyss skrev ett inlägg om vecka 30, var tar tiden vägen?
Tänkte ta lite magbilder imorgon om jag inte fastnar framför unga mödrar igen. Blir så seg när jag ligger i sängen hela dagen. Men imånkväll ska vi fira min och min brors födelsedag litegrann då farmor kommer va borta några månader, men fyller inte föränns i juli så de är lite tidigt o fira nu :)
Sen på fredag åker vi tidigt till Örebro och förhoppningsvis hämtar vår bil :D Längtar!
 
Ne nu måste jag äta nåt igen, är hungrig HELA tiden! Blir att jag småäter massa, äter nog nåt en gång till varannan timme hela dagen.
 
 
 

Hittat bil

Vi har tittat efter en ny familjebil i flera månader och nu har vi nog hittat den!
Förra veckan ringde min pappa att vi va väldigt intresserade av denna men att vi ville ha ner priset då nya däck behövs. Så skulle han höra av sig denna veckan. Sen i måndagskväll såg jag att annonsen va borttagen så blev väldigt besviken för trodde den va såld.
Så ringde pappa mig igår och säger bilfirman har ringt han och frågat om vi fortfarande är intresserade och det är vi. Så det va bra han tog bort annonsen för att vi va intresserade :) Annars brukar de inte va så snabba med det.
 
Han kunde gå ner 5000kr i pris och vi får en ränta på 4.95-5.95% så det känns som en bra deal.
Vi fastnade för Honda Cr-V för längesen, testkörde en för ett tag sen och de är så sköna att köra. Man sitter så högt upp och den är så rymlig och man har bra syn över trafiken om man jämför med vanliga sedan bilar.
 
Den har parkeringssensorer och backkamera som är väldigt skönt, jag är usel på att backa och parkera och vågar aldrig backa tillräckligt för är rädd att slå in i nåt, sen är de flera meter avstånd ändå. Sen gillar jag att det är glastak, känns lite exklusivare :) Är också automat och det är perfekt för oss som bara kör i stan.
 
Gillar färgen mycket med och att det är svart tak, så jag tror vi kör på denna! Om det nu inte dyker upp nåt oväntat. Det jobbiga är bara att den finns i Örebro, så vi får köra ca 34 mil. Men det är en honda firma så de har återförsäljare i Växjö :)
Har heller ingen bil nu som startar och man är så begränsad när man inte kan ta sig till ställen, som nu idag hade jag velat hämta mitt paket med påslakan o de jag beställde, men måste vänta tills jag har bil.
 
 
 
 
 
 

True

Bebis shopping

Idag har jag strukit massa bebiskläder och sorterat storlekarna. Så nu ser jag att jag inte har några byxor i storlek 50 eller knappt några långarmade så beställde lite på Ellos. Hade 25% på allt så fick 300kr i rabatt :)
Men de hade inte så många onepies i storlek 50 eller huvtröjor. Men såg att Lindex har lite fint jag vill köpa så resten får vi ta i butik sen :) Det är svårt att veta vad man behöver och hur länge storleken ska användas.
 
 
 
Den vita dressen ser såå mysig ut! Köpte den i storek 68 så den kan han ha på vintern sen :)
 

Milkshake

Idag unnar jag mig en supergod chokladmilkshake :) Har inte gjort egen milkshake på över 10 år så det va dags. Gott att göra på sommaren sen :)

Jag mixade vaniljglass med en banan, mjölk och oboy.


Så lättad

Loggade in på försäkringskassan och ÄNTLIGEN är min föräldrarpenning handlagd och färdig. Va orolig om nåt skulle bli fel eller att de skulle bli mindre än jag räknat ut. Men fick tom mer än jag räknade ut :)
De fick min årsinkomst på 320 000 och jag räknade på 300 000 så nu klarar jag mig gott och väl när jag är mammaledig. Får lika mycket som jag får idag när jag jobbar och stämplar om man räknar med barnbidraget.
Känns skönt att slippa snåla jättemycket, sen om de blir över mycket i månaden får jag ta ut mindre dagar.

Men ska göra planeringen idag med sambon, kommer nog ta ut 5 SGI dagar i 180 dagar. Sen ta ut 4 SGI dagar och 2-3 lägstanivådagar i veckan. Beror lite på hur mycket man hamnar på.
Det enda jag behöver göra innan födseln är att ringa FK och se hur man gör när bebisen kommer senare/tidigare än beräknat och hur man ändrar det.
 
 

Växer

Det känns som magen vuxit massa från bara igår. Den känns plötsligt jättestor och putig. 
Vi va och storhandlade idag och de kändes som jag hade sammandragningar hela tiden. I säkert över 30 min. Men har läst de brukar vara 30-60 sekunder?:S Magen va iaf stenhård och det är så jobbigt att gå då. Men har inte ont iaf. 
 
Köpte hem tvättmedel och sköljmedel som jag tvättar bebiskläderna i nu :) sen får vi se om de behövs strykas. Jag stryker aldrig, tycker inte det behövs för de blir aldrig skrynkligt efter tvätt, förutom skjortor. Så jag sparar mkt tid :)
 
 
 
 

Skev mage

Idag har Vincent varit rätt lugn, men nu ikväll efter jag drack min smoothie blev han crazy, hela magen rörde sig och hans huvud/rumpa eller vad det är trycker uppåt. Då blir det stenhårt där och han känns väldigt nära när han ligger så ytligt :) Så det är mysigt. 
Det känns typ som man har stora gaser i magen där magen blåses upp haha, eller som en kraftig luftbubbla i magen som trycker. 
 
 
 
 

Förberedelser

Nu har jag fixat täcke och lakan till vagnen. Hittade ett stort örngott vi köpte för ett tag sen som vi inte kan använda då det va fel storlek, så jag trädde i madrassen i örngottet och det passade perfekt :) Sen täcket va perfekt storlek så jag kunde ha halva täcket under madrassen och resten över. Då slipper man bädda in täcket varje gång utan man kan bara lyfta ena sidan. Längtar tills jag får hem påslakanet och det andra jag beställde, mysigt att bädda i spjälsäng och vagn <3
 
Sen i förrgår köpte jag två byxor med fötter som är bra att ha och en söt giraffoutfit, H&M hade massa olika djur att välja på.
Köpte i storlek 54. Kommer nog inte köpa i storlek 50 mer, men har knappt nåt i den storleken men är rädd han kommer va en liten tjockis och inte passa i storlek 50 :) Sen växer de ur den storleken väldigt fort. Så om vi behöver nåt mer i den storleken sen får vi åka och handla lite, eller beställa hem :)
Har tittat på 5 säsonger av unga mödrar Danmark, väldigt intressant men samtidigt frustrerande att titta på. Nästan alla mammor i det programmet röker under graviditeten och jämte sina barn inomhus. Sen är nästan alla barn oplanerade och nästan alla gör slut med pojkvännerna efter några månader. De förlovar sig efter nån månad och tatuerar in varandras namn på armen efter bara några månader ihop.
Som igår när jag tittade så va den gravida mamman jätteledsen för att bebisen inte vägde så mkt och att hans hjärtslag sjönk, samtidigt står hon och röker?!
Rökning kan göra så att barnet inte växer som den ska, han får för lite syre, så hon har bara sig själv att skylla om bebisen får problem/ dör eller får komplikationer. Tycker det är väldigt konstigt att missbrukare får skaffa barn överhuvudtaget där mamman bara ser till ens egna behov före barnet. Medans par som verkligen vill ha barn och vill adoptera inte får det om de inte har en bra inkomst, ha en viss ålder osv. Varför kan man inte förbjuda rökning och alkohol under graviditet? Det är ju samma sak som o ge bebisen alkohol i nappflaskan.
 
 
 
 

Dopklänning

Vi måste hitta bilder på dopklänningar vi gillar då min sambos mormor ska sy en till oss innan hon åker tillbaka till Chile. Men jag tycker det är jättesvårt när det är till pojke. Tycker alla ser så prinsessiga ut. Hade varit lättare när det varit till tjej.
Egentligen bryr jag mig inte om dopet riktigt, vi är inte troende nån av oss och att va i kyrkan är inget för mig. Man gör det bara för alla andra gör det och att det är tradition, sen om han vill konfirmeras senare så måste han väl va döpt. Funderar att gå ur svenska kyrkan, känns onödigt att betala till dom när man inte är troende. Vi kommer nog ändå gifta oss borgligt och inte i kyrka.
 
Ni som haft dop, hyrde ni lokal? Bjöd ni på massa mat eller va det bara lite fika?
Jag känner inte det är nödvändigt att bjuda på en stor buffé och ha alkohol. Men chilenare brukar ha massa mat och sprit på deras dop. Men tycker inte dop ska bli en fest med alkohol. Utan för mig räcker lite fika sen är det slut. Men min sambo vill bjuda på massa mat osv. Sen hade jag bara velat bjuda de närmaste som man har kontakt med, inte massa som man aldrig träffar. Många kommer säkert bara för att äta gratis. Så att va hemma hos oss kommer inte gå då min sambo vill bjuda över 30 pers. Om vi va färre hade man kunnat bjuda på mer mat men när man är så många blir det svindyrt. Så får räcka med lite tårta och tilltugg :)
 
Här är några dopklänningar som jag kan tänka mig, men då ska det inte va blommigt tyg eller massa spets, och inga puffärmar. Sen ett blått eller svart band.
 
 
 
 

Vecka 30+2

Igår blev det lite nya magbilder. Jag känner mig som ett HUS! Testade lite kläder på H&M igår och i provrummet känner man inte igen sig själv. I huvudet är man fortfarande smal så man inser inte hur stor magen är :)


 
Jag har börjat känna av att tröttheten kommer tillbaka. Jag och sambon brukar sova på eftermiddagen, brukar annars aldrig sova mitt på dagen. Sen kan jag få väldigt ont i ljumskarna när jag rört på mig mycket. Så jag klarar knappt gå några km längre tills det gör ont.

En annan sak som kommit senaste veckorna är hormoner, är superkänslig, kan gråta för vadsomhelst och blir orolig för minsta lilla. Känner fortfarande en oro/stress inom mig men kan inte sätta fingret på vad det beror på. Känns bara som att jag måste göra massa saker haha. Beror kanske på att jag knappt jobbar nåt längre, och jag blir stressad när jag bara går hemma och inte gör någon nytta, men nu ska jag ju slappna av och njuta av ledigheten. Om jag inte va gravid och va arbetsslös hade det ju varit mkt värre. Men jag har iaf två deltidsjobb att gå tillbaka till. Men redan nu kan jag känna mig orolig om vi kommer klara oss på mina deltidsjobb och akassa för akassan har jag ingen aning om vad den landar på nästa år. Men det får man ta då :)
 
Mina höfter har blivit bredare och det väller ut på sidorna, mätte omkretsen runt magen igår, nästan 100cm så en meter är jag runt magen :P
 
 
 

Mys till Vincent

Trodde att jag nästan va klar med bebisshoppandet för längesen men det kommer upp saker jag vill köpa hela tiden. Men det är kul att köpa saker till han, blev även lite kläder på H&M till Vincent idag.
Har inget vagnstäcke eller lakan, men tänkte att jag likaväl kan klippa sönder ett lakan jag inte använder och täcket vi köpte på IKEA till spjälsängen, de har ju så udda storlekar på IKEA så det kommer inte användas. Så har klippt ut rätt storlek så nu måste jag bara sy kanterna. Det blir kvällens projekt :)
 
 
Vagnen ska göras mysig så köpte ett påslakanset, en kudde, plastad frotte, vagnsleksak och en mobil till skötbordet från kopbarnvagn.se. Han kommer få ha täcket om det är kallt på kvällarna, annars kanske han får ligga på det. Bebisar vill ju va ombonade och det blir inte lika mysigt att ligga med enbart en filt. Fast han får heller inte bli för varm. Känns nästan lättare att klä dom för varmt än för kallt. För samtidigt måste de täckas när de är ute och undvika att ha dom i solen.
 
 
Jag har inte hittat nån arm som man kan fästa på en byrå, så denna ska jag fästa i taket över skötbordet med en liten krok och fiskelina. Denna är från Jabadabado.
 

Blå ögon

Det hade varit väldigt fint om Vincent fick dessa isblå ögonen som min pappa, bror och brorsdotter har. Finns en liten chans då även min sambos pappa har ljusa ögon. Men sannorlikheten är att han får bruna :) Men jag tycker det är väldigt fint med kontraster. Tex mörka ögon och ljust hår eller tvärtom.
 
 
 
Idag har sambon ringt till kommunen och bokat tid till att fixa faderskapsintyget. Fick tid den 29 april så det är skönt att ha fixat det. Nu väntar jag bara att min föräldrarpenning ska handläggas klart. Det tar sån tiid, har gått en månad nu och hoppas det blir färdigt snart. För sen dröjer det tills man får pengarna så vill planera ledigheten nu så jag slipper oroa mig.
Men en sak förstår jag inte med planeringen, om jag planerar från den 26 juni och bebisen kommer i juli, då vill jag ju inte ha dagar från den 26:e. Kan man ändra dagarna efter hand? För när man föder senare så kanske ersättningen redan är registrerad. För det är lättare om man föder tidigare för då kan man bara ansöka om de extra dagarna efter, bara att det kan dröja lite längre tills man får dom, men förstår inte hur man gör när man föder senare. För jag stämplar även akassa och det får man inte göra samtidigt som man tar ut föräldrarpenning.
Får nog ringa FSK igen annars om bebisen inte vill titta ut till den 26e :) Men om jag fått välja hade jag velat han tittade ut tidigare än beräknat, blir en jobbig väntan annars, bara han är färdigbakad :)

Snyggt

Unga dagar

Hihi min sambo va så söt när han va liten. Hade varit fint om Vincent fick hans mörka stora ögon och mitt blonda hår. Men det blir ingen mohawk till han iaf. förstår inte varför min mamma klippte mohawk på mig haha!
 
 
Älskade tummen. Vi ska försöka att ge Vincent napp och inte tummen, för det kan bli så svårt att sluta med tummen då den alltid finns där.
 
 
 

Vecka 30!

Blev inga seriösa magbilder, känner mig helt slut efter jag solat och promenaden jag gick efter. Magen blir stenhård efter och går knappt röra sig så får ta det lugnt resten av kvällen. Men man vill göra så mycket när det är fint väder. Sugen på att grilla, får göra det efter lönen kommit :)
 
Nu känner jag mig verkligen gravid på riktigt, just för att magen blivit så pass stor och förlossningen börjar närma sig ordentligt. Börjar bli lite nervös över det men samtidigt längtar jag. Men vill inte ha ont :S Men det går inte undvika, ut ska han iallafall :)
 
Jag är iallafall glad jag änsålänge haft en bra graviditet. Har ingen foglossning förutom lite när jag ansträngt mig lite extra, har inte fått några bristiningar förutom på brösten änsålänge, illamåendet försvann efter 10-12 veckor och har inte samlat massa vätska, förutom endel på benen känns det som.
Men jag är jätterädd att få massa bristiningar på magen, kan acceptera om de är tunna och inte för långa, men om jag får tigerränder blir det inte roligt, just för att de inte går få bort helt.
 
 
Bikinin är verkligen för liten, men vågar inte sola i trekantsbikini just nu då jag inte vet hur bra de är att sola bristningar.
 
 
Supergod, smakar verkligen jordgubbsglass :)

Solar

Idag passar jag på att sola lite, är väldigt varmt idag, speciellt i solen. Känns som sommarvärme :)


Ska se om jag orkar ta magbilder idag. Är ju vecka 30 nu!!
Vet inte om det beror på graviditeten men känner mig stressad och orolig, men vet inte varför haha. Tror det är pga massa småsaker. Tex min föräldrarpenning, vill bara det ska bli klart, vill hitta en bil snarast och den i gbg struntar vi i då bilfirman verkar väldigt skum plus bilen haft 7 ägare varav två är bilfirmor. Så vi får leta vidare.

Sen är jag inskriven på arbetsförmedlingen och för att få akassa måste man förstås söka jobb och va aktiv. Men det känns väldigt meningslöst att söka jobb i vecka 30.
Men på nästa möte ska vi gå igenom mitt jobbsökande så får väl söka lite jobb så jag inte riskerar nåt. Men de har säkert överseende med att jag är gravid. Ingen arbetsgivare skulle anställa mig ändå.



Ser ut som en liten knubbis med gravidmagen :P

Ny matta

Idag hämtade jag ut en matta och påslakanen som jag beställt från Ellos. Mattan blev jättefin i rummet, är dock besviken att den inte är turkos som det stod utan mer havsblå. Men den passar in i rummet iaf :)
Allt blått jag har är ändå i den tonen, är bara golvlampan som är turkos. Det är svårt att hitta saker i turkos färg.
Blir spännande hur påslakanen är, de kändes som gardiner när jag öppnade paketet, men tvättar dom nu o hoppas de mjuknar och inte krymper massa som det stod de gör.
 
 
 
Såhär hade jag önskat färgen va. Förstår inte varför man skriver mattan är turkos när den är blå.
 
 
 
Är en som ville ha en länk till amningsbhn jag köpte på amazon, så här är den :)
Är jättenöjd med den, men en sak som är jobbigt är att den kliar där bak, där hyskorna sitter är det inte så mjukt. Men det verkar olika då en annan sophie soft bra jag har kliar inte. Får hoppas det mjuknar upp. Sen är min hud väldigt känslig just nu, kliar för minsta lilla. Misstänker att jag har en slags nässelutslag som heter dermografism, eftersom jag får som upphöjda rivmärken om jag drar med nageln på huden, sen blir det rött runtomkring. Men nu är det mycket bättre, kan också berott på att jag solade lite i helgen och huden blev extra känslig.
 
http://www.amazon.co.uk/Superbra-Sophie-Nursing-Bra-Maternity/dp/B0045KJ6PQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1366131524&sr=8-1&keywords=sophie+nursing+bra

Vincent

Har fått ännu mer saker från min sambos mamma. Fick dessa jättesöta skorna där det står Vincent på :) Fick även skötbordsunderlägg, blöjor och kläder hans mormor har sytt.
 
Men undrar hur man ska göra när man byter blöja, måste man ha nåt underlägg varje gång? Handduk går ju med men om det kommer bajs på det varje dag blir de väldigt mycket tvätt. Och 6 underlägg för 20 kronor blir väldigt dyrt i längden. Blir ju nästan ett paket om dagen. Eller man byter nog inte underlägg varje gång.
 
 
 

Invigning

Vi har haft bebisrummet stängt hela tiden så katterna inte ska gå in och håra ner eller kissa nånstans. Men igår började jag ha dörren öppen. Har tagit bort babygymet och täckt för vagnen så de inte kan hoppa i där. Men sängen finns fortfarande tillgänglig så där sov min ena katt i igår :) Han kissar aldrig utanför lådan och tror inte Sasha kan hoppa så högt, eller hon gör inte mer än nödvändigt haha. Men vill vänja dom vid alla sakerna nu innan så de inte inviger det sen när Vincent använder det. För de kommer tröttna snart och hitta andra spännande ställen att sova på :P Senaste tiden har Giggs sovit i garderoben bland mina väskor, och nu är allt jättehårigt.
 
Myspys
 
 
 
Har även städat och vikt fint i garderoben i bebisrummet. Har handdukar och påslakan där. Men fick plats med alla våtservetter. Nu har vi ett stort lager så tror inte vi behöver köpa våtservetter på ett tag :P
Tänkte köra med tvättlappar först och en vattenspruta för trodde våtservetter skulle bli dyrt i längden. Men kommer köra på våtservetter då det är bekvämast och inte alls dyrt. 672stycken för dryga hundralappen är det värt att lägga :)
 
De rosa är från Ullared, men vet inte hur bra de är. De andra är pampers och känns på nåt sätt tryggare att använda.
 
 
 

Köpa bil

På lördag kommer jag, sambon och pappa troligtvis åka till Göteborg och köpa denna bil :)
Har fixat lånelöfte och pratat med bilfirman. Han måste bara besikta den och byta till sommardäck innan vi åker och tittar på den. För om vi köper den tänker vi köra hem den direkt. Orkar inte köra dit två gånger.

Vi har kikat på denna rätt länge nu och förra veckan såg vi han sänkt den med 10 000 kronor :) Hade varit perfekt om vi lyckas pruta ner den ytterligare, men den är väldigt billig om man jämför med de andra som finns på blocket.

Det enda negativa med den är att jag inte är jätteförtjust i färgen, den är ljusblå. Hade helst haft vit, svart eller mörkgrå. Men den är fullutrustad och har allt plus bara kört 5300 mil :) Mycket mycket bättre än den mossgröna vi har idag med massa rost :)

Jag hoppas denna bilen håller många år och inte krånglar, man vet ju aldrig med bilar.

Billiga klänningar

Missguided.co.uk har många snygga klänningar på rea, men de kostar inte mycket i fullpris heller.
Denna klänning med nitar på axlarna gillar jag väldigt mycket. Den har jag haft som topp också då det går vika upp den. På bilderna har jag också vikt upp den lite då den är rätt lång, en bit över knäna slutar den. Den fanns på rea i plommonfärg men såg nu att de va slut, även den svarta.
Men de har många fina klänningar jag gärna klickat hem. Men ingen mening att köpa massa klänningar nu :)
 
 
 
 
28.99pund
 
 
 
Denna kostar bara 13.49 pund
 
 
Hade velat ha denna, kostar 14.99 pund
 
 
26.99 pund
 
14.49 pund
 
 
 

Permanent

Det mest slitsamma jag har gjort på mitt hår måste nog vara när jag permanentade det 2009. Det har slitit mer än mina hårförlängningar. Det är väldigt fint i början, det är mer vågigt då, men tycker inte det va fint när håret växte ut och man hade rakt upptill. Jag vill ju ha volym upptill och inte tvärtom :P 
Så tänk efter noga om du funderar på att permanenta håret. Fast det är rätt ute med permanentat hår, iaf om man jämför för 20 år sedan :)
Tror det är lika slitsamt för håret att rakpermanenta det, är ett väldigt starkt medel som används.
 
 

 
 
 

Summer dress

Idag har jag haft en långklänning på mig, har även solat lite idag, va supervarmt på framsidan där det är lä :) Känns riktigt vårigt, har tom gått barfota ute och även ätit ute, mys mys!
Sen har jag och sambon fixat massa i trädgården. Det får jag betala för nu för är supertrött i kroppen och huvudet! Märker min kropp inte orkar med alls lika mycket.
Imån kanske jag går ut o går, jag får välja en sak i taget, om jag ska städa får jag göra det ena dagen och promenad andra :) Orkar knappt med båda.
Har rätt dåligt samvete med då jag ätit en hel chipspåse i helgen och även massa annan skit, inklusive en hel pizza. Sjukt jag kan äta en hel pizza och knappt bli mätt :S 
 
Funderar om jag ska sälja lite kläder. Har denna klänningen i svart och gult och jag gillar dom jättemycket, men kuporna är alldeles försmå. Sen är de även vadderade så det ser lite knöligt ut :)
Denna gula är även för kort för mig, den åker lätt upp, medans den svarta sitter bättre.
Gult är annars supersnyggt när man är brun.
 
 

Utslag

Jag börjar undra vad detta är. Har det på massa ställen på kroppen och jag verkar då det när jag kliar mig.

Såfort jag kliat några drag nånstans så svullnar det upp och blir rött runtomkring. Har långa streck där själva nageldragen blir uppsvullna.
Nån som vet vad det kan bero på?

Kan också säga att hela min kropp kliar, speciellt på natten och speciellt på benen. Går inte sova för måste ligga o klia mig :S
Att smörja in sig har inte hjälpt alls.

Facial wash

Jag älskar denna ansiktstvätten. Har tagit bort mitt smink med denna i flera år nu och trivs jättebra med den.
Det är ett skum och tar oftast bort allt smink utan problem. Är bara en eyeliner jag har som är lite svårare att få bort men allt annat försvinner jättelätt, och jag har rätt mkt smink.

Den kostar 175kr på bodyshop och håller 5-6 månader. Ett pump räcker :)

Köpte den till min mamma förra julen och hon har med fastnat för den. Så om ni letar efter en bra rengöring så kan jag rekommendera denna. Innan hade jag vanlig tvål och det ska man inte ta i ansiktet.

Den luktar även gott och är ekologisk. Men vet inte exakt hur naturlig den är. Förstår inte vad de olika ingridienserna betyder riktigt :)

http://www.thebodyshop.se/serier/nutriganics/nutriganics-foaming-facial-wash.aspx


Provkört Honda

Idag provkörde jag och sambon en Honda Cr V som kom ut idag. Den va superskön att köra och om vi får ner priset kanske vi köper den imån. bilfirman vi va hos har 3.95% ränta nu i helgen om vi finansierar hos dom, på banken får vi 5.95%. Så det är en bra ränta. 
Men den ska ner i pris då den kostar lika mycket som en i Göteborg som vi hittat, och den i Göteborg har kört 4000 mil mindre och är fullutrustad medans denna i Växjö är standardmodellen. Så hoppas de kan gå ner i pris. Annars blir det nog inte denna. Men hade varit väldigt skönt att köpa den i Växjö. Sen lär vi inte få så låg ränta i Gbg. 
 
 
 

Nails

Är så himla svårt att få till bra bilder på naglarna. De är mycket finare i verkligheten och glittrar massa.
Målade med China Glaze- something sweet och Snowglobe.
 
China Glaze kostar ca 20kr styck på www.head2toebeauty.com. Betalade bara 290kr inkl frakt för 7 nagellack :)
 

Ur form

Jag har känt mig väldigt hängig senaste dagarna. Tror det är hormoner. Blivit jättekänslig och kan gråta för vadsomhelst nästan. Igår gjorde jag ingen nytta och bad sambon köpa choklad, munkar och glass till mig :) Men har märkt jag inte är så sugen på choklad som jag trodde, är mer sugen på saftiga saker som frukt. Så det får bli det hädanefter.
 
Tittade på en säsong unga mödrar Danmark igår och började lipa som fan när man såg en föda sin dotter. Det är väldigt överväldigande att se känslorna när nån får sitt första barn när man själv snart ligger där. Längtar väldigt mycket tills det är dax och nu känns det mer som nedräkning. Kan få barn inom 8-12 veckor och det är ju inte alls mycket. Sen känner jag mig väldigt less på att vara gravid, jag trivs verkligen inte i mina extrakilon och vill träna som innan. Känner jag får mer och mer komplex på mitt utseende. Samtidigt vill jag inte bry mig om det just nu och bara njuta, men det är svårt när man alltid varit smal i hela sitt liv. Sen känns det som mitt ansikte ändrats, mina ögonfransar är nästan obefintliga och är svullen över ögonen och hyn är en katastrof. Men det verkar bli väldigt fint väder nästa vecka, så kanske kan sola lite och få lite färg, att va vit är verkligen inte min grej.
 
Försöker iaf ta hand om mig så mycket jag kan, sen i sommar hoppas jag att jag kan börja träna mer, får passa på när sambon är ledig och kan hjälpa till på dagarna.
 
Unga mödrar kan man se på kanal 5 play, har laddat ner den appen på Ipaden så har många säsonger att gå igenom :)
 
 
Smoothie imorse.  Köpte en fryspåse med flera påsar med fruktmix man har till smoothie. Väldigt gott!
 
 
 
 

Ta hand om mig dagen

Igår tog jag hand om mig lite extra. Eftersom jag fick hem min bodylotion så gick jag in i duschen, scrubbade hela kroppen och smörjde mig. Fixade och målade alla naglar, plockade ögonbrynen och färgade dom.
 
Krämen luktade gudomligt :) Läste lukten försvann direkt efter man smörjt men jag kände lukten länge på kroppen.
Det gick åt en del när jag smörjde hela kroppen men inget jag gör varje dag. Så får hoppas den håller ett tag iaf.
Beställde den från brallis.se i fredags och fick den igår så bara 2 arbetsdagar tog det :)
 

Mat inspo

Vet inte om ni vill se vad jag brukar äta :P , men tänkte att det kan va bra att få lite inspiration ibland när man inte själv kommer på vad man ska göra för mat :)
Blir lätt att man alltid gör samma rätter, just för att man vet hur man gör och är trygg med det. Försöker testa lite nya recept ibland, men sen återgår man ändå till de vanliga rätterna.
 
Detta är den rätt jag oftast gör när jag inte kommer på vad jag ska göra, och sålänge jag har allt hemma. Pommes/ klyftpotatis med quornfile, beasås och sallad. Superlätt och gott :P
Annars blir det ofta gryta av nåt slag.
 
 
 
Har varit väldigt nyttig senaste veckan, i helgen blev det ingen läsk eller godis utan vi gjorde dipp med morötter och gurka och vaniljkesella med bär. Sen har jag inte ätit nåt onyttigt (förutom chokladkakan igår).
Till frukost blir det med smoothie istället för rostat, risifrutti eller onyttiga flingor som jag åt för ett tag sen. Till lunch har jag ätit pastasallad denna veckan eller äggmackor.
Så jag får iaf i mig mycket mer näring än innan. Men är så sugen på något gott just nu!! Hade velat göra chokladbollar om jag haft havregryn hemma ;)

Spark spark

Vincent rör på sig väldigt mycket och han har börjat sparka kraftigare. Sambon brukar lägga sitt huvud försiktigt på magen och han får alltid en spark då. Han gillar inte när pappa ligger på han ;) 
Har varit ute och gått några gånger nu, men får alltid sammandragningar då och blir oftast öm om magen och sen värker det i ljumskarna efter. Så frågan är om det är bra att promenera? Samtidigt är det väldigt skönt att röra på sig. Det hjälper även kroppen att inte samla på sig för mycket vätska som jag helst undviker så mycket jag kan.
 
En annan sak jag undrar över är när man får reda på hur mycket jag kommer få i föräldrarpenning.
Har BankID och kan logga in på mina sidor på FK, men änsålänge står det inte nåt om min ersättning där.
För kan inte planera min föräldrarledighet föränns jag vet hur mycket dagpenning jag får. Men det är väl för tidigt och ansöka om föräldrarpenning nu? Eller skriver man in de dagar man vill ha ersättning, och sen om man föder ett annat datum är det bara att ändra?
Hmm, jag får nog ringa FK och reda ut allt :)
 
 
 
 
 

Snygga möbler

Kom in på denna sidan när jag kikade på soffor. Denna vita soffan hade varit snygg i grått :) Men kostade nästan 30000 och det blir för dyrt. Men tycker ändå inte det priset är så farligt för denna soffan. Den ser väldigt lyxig ut.
Men skinn och katter passar inte bra ihop. Blir hål i skinnet av deras klor.
 
Detta hittade jag på alanza.se
 
 
Denna sängen hade inte suttit fel heller :) Fast frågan är hur skön den är
 
Så söta!

Nissan murano

Är det någon som har eller haft en nissan murano?

Tycker den är väldigt snygg och har allt jag vill ha i en bil. Men den är dyrare i drift än honda Cr V. Större motor och kostar nog mer både i skatt och försäkring. Samtidigt lockar den då denna jag hittat även är automatare och har isofix fästen. Finns inga hondor ute nu som har det.

Älskar vita bilar och denna ligger i vår prisklass och har inte kört mycket mil.
Det dumma är bara att det inte finns en enda murano i Växjö att provköra, och finns knappt några recensioner på nätet. Men har fått bra betyg av de som gjort test på den.





Shoppat

Fick hem en rabattkod på ellos där man får 50% på en vara och ett påslakanset på köpet (som man får varje vecka från Ellos). Så passade på att beställa hem denna mattan till Vincents rum. Behöver den vita vi har i hans rum nu vid hallen.

Man fick som sagt ett påslakanset på köpet och man kunde endast köpa till ett extra för 79kr. Stod det va värt 249kr. Men efter jag gjort min beställning såg jag påslakansetet bara är värt 79kr och fått dåliga betyg. Om jag visste det hade jag inte köpt till ett extra. Tycker det är fel och marknadsföra så fel och ljuga. Eller får man ens det? Stor diss till ellos!
Men två påslakanset för 160kr är inte så farligt, får bara hoppas de är användbara. För de va väldigt fina och passar i vårt sovrum.

Mattan kostade bara 400kr med rabatten så det va billigt :)


Glader

 
 
 
Giggs blev glad när det kom nya kartonger att utforska :)
 
 
 
 

Magen vecka 28+4

Jag känner hur tröttheten smyger sig på varje dag. Känner mig tröttare och tröttare. Just nu är jag sjukt trött och har jätteont i ryggen och svanken. Hoppas det försvinner snart.
Sambon är inte speciellt duktig på massage heller utan gör det mest värre haha.
 
Nu vill jag bara det ska bli sommar, man börjar tröttna mer och mer på att vara gravid då man känner sig så klumpig och begränsad i allt. Att bara vända sig i sängen är en utmaning :) Vill börja träna och få min ork tillbaka. Sen är det en väldigt lång väntan tills man får sin bebis. Vi började försöka i slutet av juli och sen ska man va gravid i 9 månader. Trots tiden har gått väldigt fort känns det ändå som en evighet. Men bara ca 10 veckor kvar :)
 
Magen vecka 28+4
 
 
 
 

Malins pastasallad

Gud vad god pastasalladen blev. Brukar inte ha halloumi eller avocado i men de va supergott :)
Va nog 2 år sen jag gjorde pastasallad sist och då brukade jag ha kyckling i. Får kanske testa ha bönor i nästa gång.
 
Jag hade i:
 
Fullkornspasta
Gurka
Majs
Tomat
Babyspenat
Gräslök
Rödlök
Fetaost
Avocado
Halloumi
Marinerade vitlöksklyftor plus spad
 
Innan brukade jag ha soltorkade tomater som man köper på burk men tycker vitlöksklyftor är mycket godare :) Spadet gör all smak, utan det blir det rätt smaklöst. Brukar plocka i tapasbaren på ICA.
 
 
 
 
 

Stort paket

Jag och sambon gick till Ica innan för att hämta mina paket. Men det ena va så stort så va tvungen att ringa efter skjuts :) Trodde inte det skulle va så stort.
Leveransen är nästan alltid väldigt snabb från amazon, man brukar få det inom en vecka. Ändå är det utanför Sverige. Tex parfymen jag beställde har ännu inte kommit men skickades iaf i fredags, och de skickas från Sverige.
 
  • Blöjhinken verkar väldigt smidig och bra. Man lägger i blöjan och sen vrider man ett varv så förluts den och förpackas i små "korvar" :) Men får se om de håller lukten borta. Men det är väldigt smidigt att slippa knyta påsarna och ett bra ställe att förvara dom. Men i denna ska vi bara lägga bajspåsar och sen ha hundpåsar till kissblöjorna. Men om hinken inte håller lukten bra får vi lägga kissblöjorna i den istället.
 
  • Amningskudden verkar också jättebra. Går ta bort tyget och tvätta och den passade bra runt magen :)
 
  • Bhn passade perfekt, men skulle beställt en/två kupstorlekar större då brösten kommer säkert växa en hel del när mjölken rinner till. Ändå tog jag en kupstorlek större. Men den va väldigt smidig att lossa på där fram när man ska amma :)
 
  • Sen beställde jag amningspads och våtservetter. Sjukt mkt våtservetter va det, en hel kartong. Men har läst väldigt bra om dessa och de kostade drygt 100kr för 672 stycken så det va billigt.
 
 
 
 
 
 

Tips på recept

Idag gjorde jag bananpannkakkor igen men denna gången mixade jag inte dom och hade i lite mjöl för o se om det hjälpte. Det blev lite lättare att vända men de går sönder jättelätt. Sen är de väldigt geggiga så det är som o äta deg :) de är väldigt goda men hade velat ha ett bättre recept.

Någon som vet ett bra recept på pannkakor som är utan mjöl eller socker?:)


Nu ska jag och sambon gå till Ica och hämta några paket från amazon. Kan lägga upp det senare.
Vår bil är sönder, eller livsfarlig att köra då den bara stängdes av när sambon körde i 60km/h och inte kunde bromsa eller knappt svänga. Så nu måste vi verkligen hitta en bil.

Melanotan

Tittade igenom min externa hårddisk och kikade på gamla bilder. Sjukt vad brun man va när man tog melanotan. Nu använde jag bara detta i ca en månad om jag minns rätt men det stämmer att man gick ner i vikt av det och blev brun. Men skulle inte rekommendera nån att testa det då man inte vet hur det kan påverka en i framtiden. Sen fick jag mycket leverfläckar av det och har lättare fått nya efter jag använde det. Så vågar inte testa det igen.
 
Jag vägde som minst den sommaren då jag åt LCHF och tappade aptiten av M2.
En nackdel va att jag blev väldigt brun i ansiktet, speciellt runt munnen, så det såg inte alltid så jämnt och fräscht ut. Men hade gärna blivit så smal igen men med mer muskler.
 

Bikinin är från katsumi.se
 
 
 
 

Slurp

Varenda morgon när jag ska sminka mig rusar katten alltid in och hoppar upp på handfatet. Han vill dricka och sen ska det stångas och kelas. Så han stöter mig hela tiden när jag försöker sminka mig. Sen varje gång jag ska på toa så rusar han in på toan och stångas.
Han är så söt, även när man ska duscha vill han följa med in på nedervångingen.
Man får ingen egentid här hemma inte :)
 
 
 

Kroppslotion

Nu har jag beställt hem denna och hoppas den känns bättre :) Behöver en kräm att smörja med. Kostade drygt 200kr med frakt på brallis.se, så inte så farligt. Men läste den inte va så dryg men får se. Smörjer inte kroppen varje dag ändå :) Sen smörjer jag aldrig hela kroppen utan bara de mest utsatta ställerna.
 
Valde vit persika och hoppas den luktar gott :)
 

Löshåret borta

Igår tog min kompis bort mitt löshår. Är så tunnt och slitet nu :( Men ska klippa det en bra bit och färga utväxten i helgen eller nästa vecka. Funderar att klippa det till axlarna för nu tovar sig bara topparna för de är så slitna. Har ju inte kunnat klippa mitt egna hår på 6 månader.

Samtidigt är det skönt att äntligen kunna använda min volume master, en liten krustång som man använder i hårbotten för att få volym. Även tupera gick knappt med löshåret.
 
Det jobbigaste när man ska ta ut löshåret är att få bort alla vax rester som sitter kvar. Det får man kamma ur i duschen med massa balsam. Så det sitter kvar massa hår som lossnat sen innan så det blev en stor hårboll i duschen efter det, känns som man tappar allt hår.
 
 
 
 



 
 
 

Kli kli kli

Usch vad det kliar och sticks över hela kroppen. Känner mig torr och livlös i huden. Sen har jag utslag på smalbenen och brösten som kliar.
Tänkte köpa bodyshops bodybutter imån. Måste ha en mer krämig lotion.
Är inte nöjd med 100% pure bodybutter jag köpte. Tycker inte den är alls skön på torra ytor, känns inte mjukgörande utan blir mer som en tunn olja som lägger sig som en hinna över det torra.
Sen skulle jag aldrig orka smörja hela kroppen med den, skulle tagit evigheter då den är i fast form så man måste värma upp allt i händerna innan. Trots det blir det ändå små klumpar som inte smält som man måste massera in försiktigt för det inte ska ramla på golvet. En annan negativ sak är att det va så lite i en burk så den hade nog bara hållt en vecka om man smörjde hela kroppen varje dag.

Däremot gillar jag 100% pure bodyscrub. Gillar att det blir en olja av det och man känner sig väldigt len i duschen. Fast efter duschen känner jag mig som innan jag duschade så har inte kvar nåt av scruben då den duschas bort. Men hoppas den gör nån nytta iaf.


Positivt med vår

Alltid när våren kommer brukar jag alltid få ny motivation till att va hälsosam och träna. Känner mig mycket nyttigare än i vintras. Nu försöker jag äta ägg varje dag, äter flera frukter och äter bara fullkorn.

Men jag bakade kärleksmums i veckan och har ätit av den i flera dagar nu (halva formen). Men slängde resten igår. Det som är dumt när man bakar är att det oftast blir så mycket. Jag är ju bara sugen på det just då, inte en vecka framåt, o då sitter man och äter det tills det tar slut :)

Har varit ute och gått 4 km 3 gånger nu och blir nog en promenad idag med. Det känns lättare för varje gång :) men kan inte gå längre sträckor för i slutet av rundan värker höften och ljumskarna.


Detta är mitt mål efter graviditeten :) Får hoppas magen inte blir för slapp, det är min största rädsla när det gäller kroppen. Även en massa bristningar skulle inte va så kul. Vad jag förstått det som så kan de även komma efter förlossningen pga alla hormoner.



Haha

Black and silver

Målade naglarna svarta idag och testade mitt nya nagellack från china glaze.

Men änsålänge är jag inte riktigt nöjd med china glaze nagellacken. De håller inte alls länge. Vet inte om det beror på att mina naglar fortfarande är lite "frasiga" längst upp sen nagelförlängningen eller om det beror på magellacket.

Men de torkar väldigt sakta. Efter några timmar kunde jag dra bort glittret med nageln o de hade klumpat ihop sig. Så får måla om dom längst upp. Så de torkar VÄLDIGT långsamt.
Däremot det svarta som är ett annat märke torkar jättefort. Så tror inte china glaze är ett bra märke.

Magen olika vinklar

Jag och magen ligger och vilar i soffan.
Ska försöka gå min powerwalk idag med när det är så fint väder. Men är så seg idag. Vissa dagar har man jättemkt energi och vissa dagar orkar man knappt göra nåt.

Fick till en film på magen idag när han rör sig i magen. Det känns verkligen ashäftigt när han rör sig och vänder sig :) kan lägga upp den senare. Synd man inte kan lägga in videos direkt från mobilen.

Vecka 28

Är vecka 28 idag! Nu närmar vi oss vecka 30, och då känns det verkligen som nedräkning :):)
 
Va hos barnmorskan igår, pratade om amning och mätte och tog lite prover.
Väger nu 67.3! Har alltså gått upp 12.3 kilo änsålänge. Hade känts lagom att gå upp 15 kilo, men känns som jag kommer gå upp 20 om det fortsätter i denna takten :S
 
Järnvärdet va fortfarande lågt, 104 ligger det på fortfarande. Så järntabletterna har inte hjälpt nåt, eller de har iaf gjort så järnet inte blivit sämre iaf. Men allt annat såg bra ut :) Vincent växer som han ska, hade 27cm i SF mått.
 
Jag har börjat känna av foglossningen mer, speciellt de dagar jag rört på mig lite extra. Får speciellt ont vid ljumskarna. Men är glad jag mår bra i övrigt :)
 
 
Can't see my feets
 

Stugan på Öland

Jag och sambon och lille Vincent kommer nog ägna mycket tid i stugan på Öland. Längtar dit väldigt mycket. Är så mysigt där. Ligger 5 min från köpingsvik så det är nära stranden. Förra sommaren va det inte alls bra väder så hoppas det blir det i år. Men det va iaf bättre väder än i Växjö. Där har ju Sveriges moln sin samlingsplats.
 
 
Mina föräldrar älskar att renovera och fixa så de har redan hunnit med massor med stugan.Förra året byggde de hela altanen och fixade en grill.Är lite som utomlands, bara att det är lite kallare :P
 
 
 
 
Midsommar förra året
 
 

Baksidan hemma hos oss. Saknar att grilla och sitta ute och äta i värmen!
 
 
 

Akassa

Har gubblat över min akassa hela påskhelgen, så ringde dom idag och redde ut allt. Men självklart kommer man till nån otrevlig person. Gör jag ofta när jag ringer till akassan, och de är alltid kvinnliga. De manliga handläggarna är alltid trevliga och hjälpsamma.
Som hon idag svarade väldigt snäsigt och kort på alla frågor. Som om jag vore dum i huvudet. Man undrar varför såna sitter i telefon.

Men jag kommer iaf ha samma ersättning som jag hade efter mitt heltidsjobb i 89 dagar. Sen blir det en ny period :) Så det känns lättande. Dock lär jag få mycket mindre efter mammaledigheten när de kommer grunda ersättningen på mitt deltidsjobb :S Så frågan är om jag har råd att arbeta deltid och stämpla efter mammaledigheten. Får försöka hitta ett heltidsjobb. Men i början hade det varit skönt att bara jobba deltid så Vincent slapp va på dagis mycket.

Idag ska vi iaf till barnmorskan. Får se om de tar prover på mitt järnvärde och om blodvärdet är bättre denna gången.
Vincent rör sig iaf väldigt mycket nuförtiden :D Igår verkade det som han dansade i magen. Den skakade som fan och åkte upp och ner. Sen stack det ut en stor bula rätt länge. Han sträckte säkert på sig :)

Hemnes byrå

Tycker denna byrån är väldigt bra då det är gott om plats för bebiskläderna. En annan väldigt smart sak med den är att det finns en låda i den översta lådan. Så man kan fördela kläderna väldigt bra. Så i den extralådan har jag kläder i de större storlekarna :) Sen finns det en lika stor låda nertill med som jag inte fyllt än :)
Är väldigt mycket stjärnor på många kläder haha!
 
 
Min kollega va i Chile nyligen och köpte med en body med Chiles flagga på. Kul att ha nåt ifrån Chile då Vincent kommer ha lite ursprung där :)

Mer bebiskläder

Min sambos mamma va hos oss igår och gav oss en hel del bebiskläder :) Sen ville hon se bebisrummet.
Nu har vi väldigt mycket kläder så vi kommer klara oss en tid framöver :) Har i alla möjliga storlekar med så det är bra.
Tycker skorna va så söta :) Kommer nog inte användas så mycket då jag inte tror det är så bekvämt för bebisen o ha skor innan de börjar gå, men de va mer som strumpor än skor så mot hösten kanske han kan få ha dom.
 
 
 
 
Finn ett fel..

Bananpannkakor rond 2

Testade göra bananpannkakor till frukost. Gick lite bättre men det är supersvårt att vända dom.
Denna gång hade jag 4 ägg, 1.5 banan och lite musli som jag tog med mixer. Sen la jag i lite fiberhusk, kanel och vaniljpulver och en halv burk kesella.
 

De blev väldigt goda men vet inte varför de är så svåra att vända. Men ett tips är att göra små pannkakor, gjorde en som täckte hela pannan o den blev det en röra av :)
Sambon fick de fula pannkakorna medans jag tog de fina ;)
 
Min tallrik
 
Sambons tallrik

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0