Walk walk

Trots jag hade spagettiben idag så tog jag mig ut på min dagliga powerwalk. När man väl kommer ut blir man jättepigg! Sen brukar jag köra övningarna från appen mammamage efter.


Dagens mat:


Frukost: Smoothie

Lunch: Proteinpannkakor med hallon

Mellanmål: Axa musli med kvarg och youghurt

Middag: Korv stroganoff med ris


Jag brukar blanda kvarg och turkisk youghurt för är inte så förtjust i konsistensen på kvargen. Är så sträv.


Här är magen före graviditeten och 5 veckor efter förlossningen.
Bra att ta bilder så man har o jämföra med sen :) Hoppas ni tycker det är kul att läsa om min resa för att få tillbaka kroppen efter graviditet.

Its smarter to travel in groups

Haha älskar såna här videos!
 
 

Mer gellack

Beställde mer gellack nu. Egentligen borde man kanske vänta tills man haft det några veckor för o se om det håller men jag ville inte vänta :) Det blev en liten extra födelsedagspresent från sambon.
De med glitter i är väldigt fina!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Framkallning

Håller på att välja bilder till framkallning. Inser nu att jag borde köpt ett MYCKET större album om det ska räcka i ett år :P Kommer framkalla 100 bilder som ska ligga i albumet och det får plats 200? 
Så vi får ha ett album som är hans första tid, antar det är då man tar mest bilder? Eller nej, jag kommer nog alltid fota mycket haha! Men får försöka sortera bort lite bilder så man inte ligger med massvis med album.
 
 
 
Här är lite favoritfoton.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tänkte förstora upp detta fotot och ha i trappan :)

Gel lack

Igår testade jag mina gelelack! Är faktiskt väldigt imponerad hur bra de funkar. Känns som man gjort de på salong. De blir sådär lena och starka. Känns som det sitter som berget så de lär hålla mycket längre än vanligt nagellack. Sen är de mycket glansigare också.


Jag tänkte göra rosa tippar med glitter men nagellacket va inte tillräckligt glittrigt så målade hela nageln rosa. Nästa gång testar jag nog fransk manikyr när naglarna blivit längre :)

Kan rekommendera Bluesky Shellac som jag köpte på amazon. Väldigt prisvärt! Även UV lampan funkar jättebra. Den heter glamourpuss och kostade runt 200kr. Glöm bara inte att köpa en annan kontakt som funkar till vår region då UK kontakt inte passar här. Det köpte jag med på amazon. eu plug eller va det kallas :)
Även shine wipe som innehåller Isopropyl alcohol behövs efter för att få bort den klibbiga filmen och gör det glansigt och lent :) Det va lite läskigt o dra de efter för man va rädd det skulle dra bort allt. Men de gör det inte :)

En sak som är väldigt skönt är att man inte behöver vänta i evigheter tills lacket torkat tills man penslar på ett nytt. Efter man har haft de i UV lampan i 2 min kan man måla direkt. Men tänk på att ytan fortfarande är lite klibbig så det ska inte va helt torrt. Det blir det sen när man tagit wipsen.


Allt kostade 650kr

 
 
 
 
 
 
 

Magen

Idag blev det powerwalk på kvällen istället. Va väldigt skönt när de va svalt och solen tittade även fram efter all regn idag. Jag känner magen är starkare, börjar få mer kontroll över magmusklerna. Minns hur magen kändes efter förlossningen. Som en stor mjuk ballong, magen blev knappt hård när jag spände.
Här kommer lista på kosten, ätit väldigt dåligt idag för min farmor kom på besök så hann inte äta innan.
Men jag hoppas nån får nytta av mina mål om man inte vet vad man ska äta :) försöker komma på lite nya nyttiga rätter så man inte fastnar i samma hela tiden.

Frukost: Min vanliga smoothie

Lunch: två knäckebröd med smör (om man kan kalla det lunch?)

Mellanmål: En kaffe

Kvällsmat: Köttfärssoppa

Efter träning: Smoothie med Whey-100 i. Va supergott med proteinpulver i. Smakar som jordgubbsyoughurt.


Rekommenderar ingen o äta så lite. Men rutinerna blir helt annorlunda när man ska ta hand om en bebis. Man har så mycket man vill göra på dagarna så äta blir inte prioriterat.
Får försöka bättra på det, vill inte förlora de få muskler jag har kvar.



Att huden inte sprack? :)

Släktbesök

Idag träffade gammelfarmor Vincent för första gången. Han va klarvaken och lugn. Det är de bästa stunderna när han trivs med tillvaron.
Sen är det ännu bättre när han börjat le mot en :) När gammelfarmor höll han log han jättemycket och länge. Innan har det bara varit korta leenden :)
Man blir så glad av hans leende!

Att vara mamma

Jag har varit mamma i snart 5 veckor. Tiden har aldrig gått såhär fort innan! Men det har inte varit så lätt att va mamma. Tiden efter förlossningen va väldigt jobbig. Man va så trött på smärta och man ville inte känna sig begränsad mer när det gäller rörlighet och ork. Det gjorde att jag inte riktigt kunde knyta an till Vincent. Jag kände inte dedär lyckokänslorna som alla pratar om. Man fick väldigt dåligt samvete för det och man va rädd att aldrig känna att man älskade honom. Jag kände inte så stort behov att vara nära honom och fokuserade mer på mig själv. Jag kom kanske i nån depression som man kan få efter förlossningen när alla hormoner lägger sig. Men nu känns det mycket bättre, beror nog på att jag mår bättre i kroppen och att jag börjar återhämta mig. Jag känner jag knytit an till Vincent mycket mer och det är så underbart att se han växa. Han har verkligen börjat bli "stor". Man ser hans drag mer och mer och han har börjat le mot en. Man ska egentligen inte må dåligt om man inte känner all lycka på en gång. Det kommer med tiden, jag vet att min kärlek till Vincent kommer växa för varje dag! <3
 
 
 
 
 

Outfits

Det va endel kläder man kom hem med igår! Trött på att bara kunna ha leggins och några få klänningar.
Men kjolen ska jag nog byta till en mindre storlek. Va mycket stretch i och shortsen ska jag sy upp lite, eller klippa bort fransarna.
Jag hade gärna tagit riktiga outfitbilder utomhus eller iaf mot en vit vägg. Men sambon orkar sällan fota :P Isf 1-2 bilder sen tröttnar han.
 
Kjol från Vero Moda
 
Topp från NewYorker
Shorts från BikBok
 
Väst från Vero Moda
 
Keps till sambon från NewYorker
Grå topp NewYorker
 

Tjuv?

Vincent har redan börjat snatta :)

Det har hänt två gånger nu att vi missat nåt att betala när vi har babyskyddet i vagnen. En grädde och idag en kvarg.

Va också o hämtade ut mina gelelack :) så idag ska jag testa det tänkte jag. Hoppas det blir fint. Blir en aningen billigare o göra det hemma än på salong. Sen kan man variera sig oftare :)

Shoppaholic igen?

Idag har jag haft fullt upp. Därför det inte blivit mycket uppdatering. Skulle boka tid hos frissan och hon hade tid direkt så det tog några timmar. Har färgat utväxten, klippt det, lagt en kopprig färg i hela håret och slingat :) Men jag kanske lägger i en toning till så det blir mer kopprigt :) Håret känns iaf mycket bättre nu och har en varmare ton.
 
Sen har jag och Vincent varit på shoppingcentret och shoppat massa. Blev mer än jag tänkt, men nu har jag äntligen ett par jeanshorts jag kan ha :) Borde köpt det lite tidigare bara. Fick bli storlek M! Annars har jag varit XS. Men de passar nog inte nästa sommar.

Visar kläderna imån :) Är väldigt trött så måste sova känner jag efter allt flängande idag.
Det va första gången jag va själv med Vincent bland folk. Man är lite orolig att han ska börja skrika men han sov hela tiden som vanligt :) Men det va lite stressigt när jag skulle testa kläder för vagnen fick inte plats i provrummen så fick ha lite öppet så jag såg vagnen hela tiden. Man får sina nojjor att nån ska kidnappa han eller nåt om man tittar bort en sekund.
 
 
Blev lite smått och gott med!
 
 
Albumet ska va till Vincents första år :)
 
 
 
 
 

Utvilad

Igårnatt sov Vincent 6 timmar i sträck. Väldigt skönt! Och inatt passade sambon han hela natten, de sov på nedervåningen för det va kokhett i sovrummet. Så jag har sovit en hel natt i sträck så nu är jag utvilad :) han vaknade bara vid 3 och åt o sen somnade om.

Men Vincent har blivit mer skrikig de senaste dagarna. Innan skrek han bara när han va hungrig men nu behöver han mer närhet. Han älskar att gungas och vaggas. Funderar att köpa en vagga men de kostar ju lite. Han älskar också att ligga på sambons bröst så det får va hans säng annars :)

Köpte MAM nappar på babyproffsen förra veckan. De verkar så populära och läst de lättare greppar de napparna. Fast Vincent tappar de lika lätt. De kostade 100kr så det va dyrt. Men såg de va billigare på apoteket.

Amning

Jag har kanske ammat 3-4 gånger på tre dagar nu, och bara i några minuter per gång så jag har mer eller mindre slutat amma. Det funkar helt enkelt inte. Han börjar skrika ordentligt när man lägger han vid bröstet. Men vissa gånger går det när han inte är speciellt hungig, men då bara somnar han istället. Men när han är hungrig är det omöjligt o få han att ens suga bröstet. Märkt att brösten blivit rätt så mycket mindre, tror de är mindre än innan graviditeten och de har blivit lite slappare. Men inte hängbröst iaf så det är lugnt :)
 
Jag tycker det är väldigt skönt att ge han ersättning. Allt funkar mycket bättre. Men om amningen hade funkat hade jag hellre gjort det. Men det har tagit emot endel att inte amma och sluta försöka för alla runtomkring säger hur bra det är och förespråkar amning väldigt mycket, så man känner det är destu tråkigare att det inte funkar för mig. Amning är det bästa för barnet men ersättning funkar också bra. Jag tror inte de har nån speciell påverkan på barnet om det ammats eller ätit ersättning. Det är också väldigt skönt att även sambon kan mata honom. Att jag kan åka iväg utan o behöva planera in matningen helt och hållet, att slippa ligga i sängen i 30-60 min va tredje timme som jag behövt göra hittills. Det tar på krafterna att amma så många timmar per dygn och han ändå inte blir nöjd, man blir frustrerad och trött. Med flaskan blir han nöjd på 15 min och slipper skrika och bli gnällig emellan.
 
Det dumma är att man precis har köpt en pump, massa förvaringsburkar och 3 stora förpackningar amningsinlägg. Men de är bra att ha till nästa bebis!
 
 

Enkelt

Jag gillar mest enkla outfits. En åtsittande lätt klänning funkar till det mesta. Denna passar fint till en skinnväst eller skinnjacka med lite silversmycken. Kostade 149kr på H&M.


True

25 årsdag

Idag är det ingen vanlig dag för det är min 25-årsdag :) Så när jag fyller 50 kommer Vincent fylla 25 månaden innan mig. Får se om han vill fira med mamma då ;)

Har gått powerwalk, ätit proteinpannkakor med jordgubbar och sen förstörs min nyttiga kost med tårta och munkar som sambon har köpt, men man fyller bara år en gång per år :)
 
Mätte mig idag för o se om nåt har hänt, ivrig som man är. på 2 veckor har jag gått ner 3 cm runt låren och 2 cm under brösten. Även brösten har blivit lite mindre. Men magen, midjan och rumpan har inte ändrats nåt? Jag känner mig smalare så det är lite konstigt. Men det är nog det som tar längst tid att få bort.
 
Fick dessa skor av sambon! Känns som min klädstil har ändrats till lite mer sportigare stil. Är nog för jag är så inne på att träna och röra på mig. Sen tycker jag träningskläder är snyggt :)
 
 
 

LCHF glass

Smakade glassen nyss och den va godare än jag trodde. Smakade som vanlig vaniljglass bara att den inte va sådär sliskigt söt som glass kan va ibland. Så detta är nåt jag kommer fortsätta köpa hädanefter :) Fanns i flera smaker.

Den innehåller 8 gram kolhydrater/ 100 gram och 210kcal per 100gram medans GB vaniljglass som jag brukar köpa innehåller 18 gram kolhydrater/ 100 gram och 230kcal per 100 gram. Så lite nyttigare är den iaf.

Supergod till jordgubbar :P


Beställing

Fick en beställning på en söt bebis för ett tag sedan. Hon kommer ge den i doppresent. Skönt att den är färdig för gillar inte att ha saker liggandes :) 
Tycker det är en speciell sak att ge och inte så vanligt. Det sticker ut lite att ge en avritat bild på bebisen. Gav det till min bror när han hade dop till sin tjej och det uppskattade han väldigt mycket. 
Jag får rita av Vincent nån gång sen när jag har en klockren bild :)
 
 
 
Tycker inte bilder ger teckningar rättvisa. Ser mycket mer levande ut IRL.
 
 
 
 

Skelögd

Är det bara Vincent som skelar ibland eller gör alla bebisar det? Sambon är lite rädd han kommer skela sen men det beror väl på att de inte kan fästa blicken riktigt än. Han skelar ju inte så ofta :) Jag tycker han är söt när han skelar :P Men hoppas såklart han inte gör det sen.
 
 
 

Magmuskler

Imorse körde jag lite styrkeövningar för första gången, förutom de som är på appen mammamage. Tror mina magmuskler har gått ihop helt nu. Va först lite osäker för jag får in ett finger emellan men när jag spänner pressar musklerna ihop mot fingret, sen kände jag på min sambos muskler och det kändes likadant. Så jag har börjat köra plankan på knä nu samt kommer jag styrketräna resten av kroppen med hantlar och på matta. Men jag väntar lite med situps tills bålen är starkare.
Känns skönt jag kan röra på mig mer och mer och att det går bättre och bättre när jag är ute och går.
Tog en kaffe innan jag tog min powerwalk och hade mycket mer energi idag. Brukar inte dricka kaffe alls ofta så är kanske ovan vid koffeinet. Jag har aldrig gillat kaffe innan men under graviditeten började jag gilla det. Konstigt för de flesta får avsmak på kaffe under graviditet :)
 
 
För två år sen. Får se om jag får på detta skärpet igen
 
 
 
 
 

Bärselen

Är nu invigd. Men det är nog inget jag kommer använda, eller kunna använda för den va inte ett dugg ergonomisk. All tyngd hängde på axlarna och jag har redan problem med knutar i hela ryggen så det va alldeles för tungt. Sen tröttnade Vincent rätt fort som ni ser nedan ;) Men vi köpte den på Gekås så det kanske förklarar det. Babybjörn är kanske bättre.
 
 
 
 
 
 

4 veckor

Igår va det fyra veckor sen förlossningen. Sjukt vad tiden flyger iväg när man har bebis. Jag har alltid o göra :) men jag gillar att ha o göra annars blir jag rastlös.

De senaste två veckorna har de hänt endel med kroppen också. Fått lite mer midja och magen fortsätter krympa. Men har mkt kvar, man ser inte det så väl när jag står upp men det är mycket fett på magen och över höfterna som valkar sig. Men jag gillar att ha ett mål och är väldigt taggad :)

Dagens måltider:

Frukost: smoothie gjord på turkisk youghurt, kvarg, blåbär, linfrön och mjölk

Lunch: köttfärssoppa

Mellanmål: röda vinbär och ett knäckebröd

Middag: grillad lax, potatis, halloumi med gräddfil och gräslök.

Eventuell efterrätt: jordgubbar med LCHF glass. (Hittade den på ICA).


Jag äter rätt dåligt. Har blivit bara tre rätt små mål per dag. Men borde äta va tredje timme. Men har inte nån riktig aptit. Men en sak som är bra är att jag inte har nåt sötsug kvar. Kände inte alls nåt behov att plocka på mig nåt gott till ikväll som jag alltid gjort innan :) men bara för att ha nåt så fick de bli jordgubbar och glass. Känner dock inget sug på det än.


På den ena bilden framifrån är det 2 veckor efter förlossningen och de andra 4 veckor. Blir spännande att se hur kroppen ändrats om en månad :)

Vädras

Har varit dåliga på att vädra Vincent. Det är lite svårt för ofta kissar han såfort man tar av blöjan :) Men det gick bra idag. Testade även lägga han i babygymet för första gången. Han tittar lite på leksakerna men inte mer än så.

Photoshoot 2

Försökte få till lite fina bilder på Vincent igen. Han är en riktig modellbebis :) Tänkte ta bilder med nån outfits med men då ville han inte va med längre. Jag brukar redigera alla mina bilder här - http://pixlr.com/express/
Älskar den hemsidan och man kan redigera online så man slipper ladda ner nåt.
 
Älskar trixa med bilder och framförallt fota. En vit bakgrund och lite ljus gör otroligt mycket!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skön natt

Inatt sov Vincent i sin spjälsäng jämte vår säng hela natten. Va väldigt skönt faktiskt för då sov jag lite bättre. Fast vaknade ändå flera gånger utan anledning.
Han åt vid 1, 5 och vid 7 och jag la mig vid 22 tiden och gick upp vid 8 så jag har fått rätt mkt sömn :)

Däremot funkar inte amningen längre. Han ammade en gång men somnade nästan direkt. Mina bröst är väldigt mjuka så de verkar inte ha mycket mjölk. Ska se om det går pumpa ut lite sen, det kanske får igång produktionen igen.

Nu blir det iaf en powerwalk här på morgonkvisten innan frukost :)

Currydoftande köttfärssoppa

Denna soppan är supergod och nyttig! Gjorde den nu ikväll. Är så enkelt och billigt att göra soppor.
Istället för köttfärs har jag quornfärs, sen hade jag i zucchini och chilli med. Är även gott med paprika i men det hade jag inte. Om man vill ha lite mer kolhydrater kan man lägga i potatis :)
 
Recept 4 pers
 
  • 400gr köttfärs
  • 2 st finhackad gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 15 gram smör
  • 1-2 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 gram krossade tomater
  • 20 gram citronsaft (2msk)
Fräs köttfärs, lök och vitlök i smöret. Strö curryn och låt fräsa med i ett par minuter.
Tillsätt vatten, kalvfond, tomatpuré, krossade tomater och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar och låt koka i ca 10 min.
 
 
 
 
 
Sen undrar jag om ni är intresserade av att läsa mer vad jag äter och vad jag tränar? Har inte börjat träna riktigt än förutom powerwalk men kommer bli mer så småningom. Men jag känner mig iaf duktig som äter nyttigt och rör på mig :)
 
 
 
 

Leendet

Leendet börjar komma mer och mer <3 Det värmer verkligen i mitt mammahjärta när man ser han le mot en :) Man märker att han känner igen oss och gillar höra våra röster :)
 
 
 
 

Hela

Wohoo jag lyckades vända pannkakorna idag :) Fast bara de två första. Tog whey 100 med vanilj idag och det va också väldigt gott. Skulle dock inte skada med lite glass till :)

Stugan

Saknar stugan! Måste åka dit igen denna sommaren. Frågan är om sambon vill det. Han har längtat länge på att åka dit men tröttnar sen fort o vill hem :P Jag har ju inget gym att gå till, nåt dataspel jag vill spela så jag kan likaväl vara på Öland :) Det enda jobbiga är att det knappt finns nåt nät. Men ibland är det bra att komma bort från det med.
 
 
 
 
 
 
 

Outfit

Här kommer lite bilder på gårdagens outfit. Det jobbiga med kjolen är att den åker upp hela tiden då den är rätt tajt. Blir nog bättre nästa sommar :)
 
Vill hitta nån fin klänning o ha till vår namngivelsecermenoni/ fest som vi tänkte ha den 25 augusti. Eller kanske jag hinner gå ner mer så jag kan ha den blå jag beställde. Får vänta o se :)

Har inte alls mycket sug för att shoppa kläder när man inte har kommit tillbaka till sin vanliga vikt än, kläderna sitter inte lika bra. Men det är iofs bra för jag borde inte shoppa mer kläder ;)
 
Funderar att köpa en sån freebra, perfekt till sådana här linnen. Men frågan är om de passar min storlek?
Det får ju inte se ut som ett extra bröst ovanpå utan måste ju följa min form.
 
 

Tar in tag

Nu funkar inte amningen alls. Han vill inte ens greppa och bara skriker tills han får ersättning. Har inte kunnat amma på hela kvällen/ natten. Förstår inte varför han inte ens vill greppa bröstet. Får väl försöka pumpa ut mjölken för ena bröstet är jättespänt.

Sen svettas han riktigt mycket vid huvudet. Är alltid dyngsurt i hela babynestet så har fått börja ha kisskydd i den. Vet inte hur han ska sova så han inte svettas? Han sover bara i blöja o har bara filt över benen.

Proteinpannkakor

Testade återigen göra nyttiga pannkakor. Men denna gången proteinpannkakor. De blev faktiskt mycket godare än de vanliga bananpannkakorna jag gjort innan. Fortfarande svårt att vända men de gick lite bättre än det brukar.
Rekommenderar er att testa göra dessa för de är både nyttiga och goda. Sen blir de lika söta som vanliga pannkakor med socker för bananen är väldigt söt.
 
Här kommer receptet på 1 portion
  • 1 banan
  • ½ dl proteinpulver. Jag hade Whey-100 jordbubb
  • 3 äggvitor
  • En klick kvarg
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Lite kokos

Mixa allt och stek i smör eller kokosfett :) Går egentligen mixtra lite hursom. Hade velat ha whey 100 choklad o sen lite kakao i så hade de nog varit ännu godare :)
 
 
 
 
 

Långa ögonfransar

Vincents ögonfransar har vuxit jättemycket den senaste veckan. Kommer ihåg hur korta de va några dagar efter förlossningen. Tror han kommer få sambons långa fransar :)
Mina är inte så mycket att hurra för, korta och ojämna.

Va och hälsade på mina föräldrar lite nyss med, min mamma har bara sett Vincent vaken en gång innan och såklart sov han även idag. Men han va vaken en liten stund :)


Läkarbesök

Idag va vi på BVC och mätte och vägde samt hade en läkarkontroll.
Vincent växer som bara den!! Han har gått upp ytterligare 500gram på en vecka så nu väger han 5 kilo och är 55cm om jag minns rätt. Så de tyckte jag skulle testa att bara amma och skippa ersättningen, men om han inte verkar nöjd och skriker kommer jag ge lite ersättning. För ibland verkar det inte komma nån mjölk och han bara skriker tillslut.

Han har även fått torsk, en svamp/bakterie i munnen. Så vi skulle pensla på lite Vichy vatten på tungan flera gånger per dag.

Men allt såg bra ut, hjärtat, höfterna, ögonen. Gulsoten har försvunnit och hans svullnad på huvudet :)
Tycker personalen på vårt BVC är jätteduktiga. De är väldigt positiva och ger väldigt mycket komplimanger.

Gellack

Tänkte testa gel lack som en tipsade om. Fast tänkte beställa från amazon (var annars?). Hittat ett som verkar populärt och bra och heter Bluesky Shellac. Kikade på youtube och det ser lovande ut :)
Allt kostar 600kr medans många startkit kostar 500-700kr så det är ett bra pris.

Förstår dock inte hur UV lampan funkar, hur laddar man den. Brukar det va batterier eller genom sladd?

Outfits på Vincent

Vi har inte kunnat klä Vincent i fina outfits så mycket för köpte knappt några kläder i storlek 50. Iaf inget som matchade riktigt :) Men nu kan han även ha storlek 54-56 i vissa plagg så nu kan vi klä han lite finare.
Men Vincent hatar att bli påklädd så vi byter inte kläder alltför ofta. Han har mest bara varit i blöja då det är så varmt. I stugan svettades han rätt mycket.
 
 
 
 
Usch det är jobbigt när han skriker, känns som han har ont eller nåt. Han har ett skrik som nästan gör mig ledsen för det låter som han verkligen mår dåligt. Det är mer ett gråt än skrik och händer ibland när han är väldigt hungrig eller när vi byter blöja. Sen känns det som de borde få ont i halsen när de skriker så högt?
 
Försökte få lite fina bilder men då började han såklart skrika :) Men jag gillar dessa byxor då de är rätt tunna och jeans passar till mycket :)
 
 
 
 
 

Nya byxor

Nu bär det av mot en powerwalk! Är riktigt varmt ute så får hoppas man inte blir alltför varm.
Här ser ni också träningsbyxorna jag köpte igår. Är väldigt nöjd med dom för de sitter bra och jag gillar rosa :)
Hatar träningsbyxor som sitter supertajt och plattar till röven till en pannkaka.



Bilder från Öland

Här kommer lite bilder som vi tog på Öland. Som jag skrivit innan så är systemkameran ett av mina bästa köp, eller är det mitt bästa köp :) Tänkte framkalla lite bilder efter sommaren och lägga in i album. Tänkte ha ett album för Vincents första år, är ju då det händer så mycket i utvecklingen :)
 
Nu är också Vincent registrerad på skatteverket. De gjorde fel först och missade mellannamnet men idag fick vi ett nytt brev så nu stämmer allt :) Han heter nu Vincent Lennox Nunez Björk :)
Det dumma är att vi börjat kalla han för Ville? Är jag som börjat säga så. Våra katter som heter Findus och Giggs kallar jag för Fille och Gigge haha, då blev Vincent automatiskt Ville. Men vi får börja säga Vincent, för Ville tycker jag inte är så fint ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
Plockade lite blommor, men nån vas fanns ej. 
Sen åt jag ofta min smoothie me färska smultron. Mums Mums!
 

Leo

Detta är kanske nåt jag borde testa göra. Tycker det va riktigt snyggt. Det tråkiga är bara att det lär hålla i max en dag innan det börjar lossna. Och det är rätt mycket jobb för den korta tiden. Tex när man gör fransk manikyr så börjar det vita lossna jättefort. Finns det inga supernagellack som håller tills man själv tar bort det?:)



Långa

Jag har fått väldigt långa naglar nu. Vet inte om det beror på lacket jag använder eller om det va graviditeten som gjorde naglarna extra sköra.
Men de flisar sig fortfarande endel.
Men de har blivit väldigt vita. Ibland blir de genomskinliga o supertunna.



Hemåt

Är påväg hem nu!
Stannade på ett sportoutlet i Köpingsvik och hittade två träningsbyxor. Lite roligare att gå tillbaka till träningen när man har lite nya träningskläder :)
Kommer unna mig Burger King påvägen hem, sen blir det bara nyttigt framöver. Är bra sambon tränar mycket och äter bra, går sällan om bara den ena gör det.
Men har knappt ätit nåt onyttigt på Öland, annars brukar jag vräka men har bara ätit lite chips o nån rad choklad :)



Powerwalk

Nu känner jag att jag klarar gå powerwalk utan att få ont efter. Efter de första gångerna fick jag ont i ljumsken och höften, antar det beror på att fogarna fortfarande är/var uppluckrade.
Men destu mer man går destu bättre känns det.
Hoppas celluliterna på benen blir mindre. Fick rätt mycket under graviditeten. Har gått upp rätt mkt i fettmassa så tror det beror på det.
Men promenader är en bra början. Man får passa på när det är sommar för på vintern är jag aldrig sugen på att va ute o gå.

Borgholm

Har försökt uppdatera bloggen massa gånger men även 3G nätet är dåligt.
Men igår va vi iaf i Borgholm och åt o gick i affärer. Väldigt mysigt! Är superfint väder så vi prickade in rätt vecka att åka hit.
Vi kommer iaf åka hem imån eftermiddag. Då kommer jag uppdatera som vanligt :)


Tattoos

Cool tatuering :) undra dock hur den ser ut i vanligt stående :)



Härligt

Går en powerwalk idag med. Så skönt att gå ner till havet, är ett sånt härligt klimat här med öppna fält.
Sambon vill hem på söndag men om det är fint väder stannar jag gärna längre. Får se :)

Vincent sover väldigt bra här med. Ammar han 1-2 gånger på natten bara. Är väldigt varmt i stugan så han sover väldigt mycket.

Imån åker vi in till Borgholm. Får uppdatera mer där. Är väl bättre nät därinne :)

Dåligt nät

Är väldigt dåligt nät här så internet funkar sällan. Så kan inte uppdatera så ofta. 
 
Imorse gick jag en powerwalk till havet. Så skönt och himlen va helt klarblå :) 
Är lösa kossor vid havet med, de följer alltid efter en så det är lite läskigt. Blev jagad av dom förra året :S
 
Har solat och fixat i stugan hela dagen, ikväll blir det grillning :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarkläder

Såhär ser kjolen ut på med en enkel topp. Nån riktig bh har jag inte, vet inte om det är nån mening att köpa nån heller då man helst inte ska ha byglar. Däremot kanske nån mer amningsbh då man läcker lätt. Får tvätta bharna flera gånger i veckan.
 
 
 
 
 

Sol och sommar

Måste säga det är väldigt härligt på Öland :) Varmt och soligt! Solen tar som fan här om man jämför med hemma. Sen fläktar det skönt.

Är väldigt nöjd med min lila bikini från Cubus. Kuporna är lagom vadderade och är typ fastsydda. Så man slipper att padsen knölar sig som de alltid gör på andra bikinis.

Outfits

Kjolen kan passa till många toppar. Funderar att beställa den i en annan färg med, fanns i flera olika färger. Men istället ta en storlek större. Volangerna döljer magen lite med vilket är bra :) Testade mina högklackade och jag kan fan inte gå i dom haha! Har inte gått i högklackat på ett år. När man står stilla är högklackat ursnyggt, men när man börja gå är det en annan femma.
 
 
 
 
 

Mot Öland

Äntligen är vi påväg till Öland. Har inte varit där på ett år nu och har varit instängd i huset senaste halvåret. Är väldigt fint väder idag med :)

Det är tur Vincent gillar att åka bil, han sover som en stock. Hade varit jobbigt om han skrek hela vägen.

Har också haft en bra natt. Vi somnade vid 12 ungefär och Vincent vaknade vid 4 och vid 6 så fick sova 4 timmar i sträck vilket va väldigt skönt. Tänk att man nöjer sig med 5-6 timmars sömn.



Bilen är helt fullpackad. Har med oss sjukt mkt. Mer än vad man packar till en två veckors utlandsresa.

Växer

Vi blev lite förvånade när vi la han på vågen. Han hade gått upp 400gram på en vecka så nu väger han 4600gram. Sen hade han vuxit 2 cm med. Så han har tagit igen det han missade förra veckan :) Men det beror nog på ersättningen vi gett han som tillägg.

Hämtade två paket idag med. Äntligen har pumpen kommit. Men det kom bara ut 80ml under tiden jag ammade, gav Vincent det direkt efter men efter en liten stund va han hungrig igen. Så han blev inte nöjd ändå. Hoppas jag får ut mer på morgonen.
Fick även hem mitt paket från missguided :) Kjolen passade trots det va XS men det va stretch. Däremot klänningen gick inte att knäppa. Men behöver bara gå ner nån cm i midjan så går det. Däremot va den superkort därbak.


Vincent i sin fina sjömansbody :)
Det är storlek 54 så vi kanske kan börja använda lite fler kläder nu :)
Han gav ett litet leende med :)


BVC

Idag ska vi till BVC igen och väga Vincent. Vi hoppas han har gått upp mer än 70 gram denna gången iaf.
Har endel frågor att ställa med. Men känns som man får olika svar överallt.
Tex dethär med amningsnapp. När jag ringde amningshjälpen sa de att det inte är några problem att använda det o då hade jag mjölkstockning. Men hon på bvc sa att det kan va en orsak till mjölkstockning. Men de på amningshjälpen borde ju veta mer om amning än bvc. Känns som det inte är nån mening o ta råd om amning av andra då alla säger så olika. För alla bebisar är så olika o man får göra det som passar en själv. På bvc säger hon även de är bra om han ammar va tredje timme och va fjärde timme på natten. Visst det hade varit skönt om Vincent va nöjd så länge men tycker inte man ska säga det ska va så. Då känns det bara som man gör fel när han vill äta varannan timme. Vissa bebisar vill äta ofta och andra inte. Jag har hela tiden kännt jag gjort fel när han vill äta så ofta men läst runt på nätet det är vanligt hos små bebisar. Men jag hoppas han kan hålla sig nöjd längre snart. Innan va han nöjd i minst 3 timmar efter amning, konstigt det bara ändras.



Japp, det ligger en snoppflaska i bakgrunden haha. Köpte den i Grekland och är fylld med OUZO.

Laxpasta

Ikväll lagade jag laxpasta. Går jättefort att göra och är nyttigt :) Brukar har penne pasta men sambon kom hem med snabbmakaroner.

Jag skär lax och gul lök i små bitar, steker med olja och vitlök.
Kryddar med citronpeppar, salt och lite vitpeppar. Häller i grädde och massa spenat och dill och låter koka. Sen blandar jag i kokt pasta :) Brukar ha broccoli och ärtor i med.



Dagens mått

Mätte mig idag för att se hur jag ligger till. Hmm, inte konstigt man inte får på sina shorts när man är en meter runt röven :P
 
Förra sommaren:
 
Överarm:26cm
Över brösten 86cm
Under brösten: 69cm
Midja: 68cm
Magen: 82cm
Rumpa: 92cm
Lår: 51cm

Vikt: 55-57kg
 
Idag:
 
Överarm: 27cm
Över brösten: 90cm
Under brösten: 72cm
Midja: 75cm
Magen: 90cm
Höfter: 92cm
Rumpa: 98cm
Lår: 57cm
 
Vikt: 65kg?
 

 
Har inte vägt mig sen förra helgen så vi säger jag väger 65 kg :) Men måtten säger mer än vikten. Låren har jag även gått upp en del i och midjan har inte kommit tillbaka.
 
Mitt mål är att gå ner 5-7cm runt magpartiet och låren detta året och komma ner på min ursprungliga vikt jag hade innan graviditeten. Får se om jag lyckas :) Alltid kul med ett mål.
Det tråkiga va att jag inte va riktigt nöjd med mina mått jag hade förra sommaren. Nu förstår jag inte varför jag inte va nöjd för tycker det är bra mått för min kropp. Man blir aldrig nöjd, men om jag kommer ner dit igen ska jag bannemej va nöjd med min kropp och inte va negativ. Även idag ska jag va nöjd, huvudsaken är att man är hälsosam och mår bra, sen kan man alltid förbättra sin kropp och bli mer vältränad, men man ska försöka va nöjd med sig själv på vägen och träningen ska mest va en kul grej och inget måste för att va nöjd.
 
 
Min fina bebis!
 
 
 

Promenix

Mår bättre idag så det fick bli en powerwalk med Vincent. Har väldigt dålig kondis, orkar inte mycket så det blir att bygga upp den på nytt.

Idag hoppas jag att jag får min bröstpump, men tror inte jag hinner få den innan vi åker till Öland. Orkar egentligen inte med en natt till som det är nu. Amningen fungerar inte alls och han blir aldrig nöjd på kvällen o natten så vi måste ge han ersättning. Man blir så frustrerad när man försökt amma han i flera timmar o så ger det inte resultat.
Jag får ingen sömn o man ligger och halvsover medans han ammar/snuttar/sover vid bröstet.
Så jag kommer enbart pumpa o ge i flaska, om det inte funkar pumpa får vi ge han ersättning istället för det känns inte som han blir riktigt mätt på dagen heller..
Men känns som det bara ger problem med ersättning som magont osv. Igår bajsade han inget så imorse bajsade han riktigt ordentligt. Aldrig sett så mkt bajs innan. Va som han bajsat 10 gånger i blöjan så det hade läckt på hela benen och ryggen. Tror han va lite förstoppad eller nåt igår för hans mage bubblade hela kvällen.
Men han skriker aldrig när blöjan behövs bytas. Han har inget emot o ligga med en smutsig blöja så man får titta regelbundet. Vet de finns bebisar som skriker såfort de kissat. Så det är skönt att han bara skriker när han är hungrig. Han är ingen bebis som hela tiden behöver närhet eller vaggas osv. Utan efter han ätit klarar han sova själv eller va vaken o bara titta sig omkring. Det gör att vi hinner med väldigt mycket på dagarna och då blir man inte lika lätt utmattad.





Dagskräm

Har använt estelle & thild face hudkräm några månader nu och kan rekommendera den. Jag har normal hud och den känns lagom för mig. Huden känns inte torr eller fet efter man tagit den. Sen är den helt ekologiskt med naturliga ingridienser. Den håller rätt länge med trots det bara är 50 ml.
Brukar handla från lifebutiken men den va slut där så hittade den billigt på apotea.se. Hittade en rabattkod som gav 20% rabatt på hela köpet :) angav SOMMAR13 :)
Jag letar alltid efter rabattkoder innan jag beställer på nätet. Brukar oftast hitta nån :)


Kopierade från lifebutiken:

Helt fri från: Parabener, Mineraloljor, Sodium lauryl//laureth, Sulfat, Parfym, Propylen glykol, Silikon, Urea, DEA, TEA, Syntetiska Emulgeringsmedel, PEG, Färgämnen.

Photoshoot

 
Tog lite fina bilder på Vincent idag! <3 Älskar att fota och nu har jag en liten bebis som jag kan fota hur mycket som helst :) Han får mer och mer personlighet vilket är väldigt kul att se. 
I slutet av fotograferingen spydde han ner hela sambon hehe, så det gäller att skynda sig. Om de inte spyr så skiter dom ner sig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sasha fick va med på ett hörn!
 

Jeansshorts

Jag blev förvånad när jag fick på mina favoritshorts över rumpan. Denna sommaren lär jag inte kunna ha dom men kanske nästa :)
Däremot kan jag inte få på några av mina höga jeansshorts över rumpan. Mina höfter har blivit bredare efter förlossningen. Vet inte om höfterna kan bli som innan förlossningen. Om inte så får jag köpa större shorts till nästa år :)
Men det är isf mycket kläder som får säljas/ slängas. Jag tycker dock det är väldigt fint med former och har alltid velat ha bredare höfter.



Spretiga tår

En sak som Vincent har som är likt mig är hans tår. De är lika spretiga när han spänner dom :) Annars kan jag faktiskt inte se nån mer likhet. Men det kanske kommer fram mer drag senare :)
 
 
 
 

Hihi

Inte lätt

Det är verkligen inte lätt att ta hand om en bebis när man har feber. Man har ingen energi och sen får man inte nån riktig sömn. Det värsta jag vet är när man svettas och allt är helt fuktigt och blött i sängen. Sen ska man amma i all svett och i mjölkpölarna. Men nu tror jag febern börjar försvinna så har tvättat alla sängkläder, så nu hoppas jag att den inte kommer tillbaka mer. Men jag är fortfarande superöm i brösten så antar jag fortfarande har mjölkstockning.

Förstår inte hur en mjölkstockning försvinner, känns inte som de hjälper att massera, det gör bara ont. Så räcker det med att amma? När jag pratade med amningshjälpen sa de bara att jag skulle amma regelbundet och ta värktabletter. Men änsålänge har det inte hjälpt.

Öland

På onsdag drar jag, Vincent och sambon till stugan i Öland! Har velat åka dit hela sommaren så äntligen ska vi dit! Hoppas det är fint väder bara! Känner jag behöver komma bort från huset, man har varit mer eller mindre instängd de senaste månaderna. Känns som man missat hela sommaren, men vi har fått nåt mycket bättre och det är Vincent :) 
Får se hur det går med att åka in till Borgholm med honom. Vet inte om man ska amma eller ta med en flaska, men tänkte det kan väl inte va bra att ha mjölk i värmen för länge? Hur gör ni när ni är ute?
 
Är så sjukt sugen på att bada! Men man får ju inte bada när man har avslag. Men det är inte alls mycket nu, får hoppas det tar slut snart så man kan känna sig lite fräshare :)
 
 
 

Mjölkstockning nr 2

Igårkväll började jag känna mig febrig igen och inatt blev det en till svettig natt. Har varit väldigt öm på det andra bröstet så antar jag börjat få mjölkstockning även där. Men nu mår jag lite bättre efter en dusch.
Hoppas jag slipper mer problem med brösten nu!

Haha härliga djur

Älskar att titta på videos med djur! Denna papegojan är värd att titta på :)
 
 
 
Sen denna låten hörde jag på Ellen show idag, så skön att lyssna på! Sen har jag alltid gillat originalet! Men han sjunger den nog snäppet bättre.
 
 

Två veckor

Idag är det två veckor sen jag låg på förlossningen och fick träffa Vincent för första gången! NU kan man säga tiden går fort, om man jämför med veckorna innan förlossningen som gick vääldigt långsamt.
Det har hänt endel sen han föddes. Han är mycket vaknare i blicken och tittar mer öppet. Han känner även igen min röst och tittar mot mig när jag pratar :)
Sen är han starkare i nacken, han håller uppe huvudet lite bättre. Kommer bli skönt när han själv kan bära upp sitt huvud. Blir lättare att hålla han osv.
 
 
 
 
Innan när vi bytte blöja så sket han ner hela skötbädden, de forsade ut så det rann upp på ryggen. Sen såklart började han kissa rakt upp så han fick på hela sig. Sambon får ju hålla framför strålen så det inte kommer överallt. Så det va en stor sjö av kiss och bajs på hela underlägget :) Fick duscha av han istället. Detta händer rätt ofta. Visste inte att de bajsade SÅ mycket haha! Han passar också gärna på att göra sina behov precis när man bytt blöja.
 
 

Sol

Idag ska det bli fint väder så får passa på att sola. Kanske går en promenad med Vincent med.

Har laddat ner appen mammamage och kör magövningar varje dag. På steg ett är de väldigt lätta övningar, typ sitta mot en vägg och spänna magen osv.
Men jag är osäker om jag har nån delning kvar. Känner ingen när jag spänner magen, men däremot är magen lite öm och musklerna är verkligen förslappade. Känns typ ihåligt :)


Igår gav vi Vincent lite ersättning, för han blir inte alls mätt på mina bröst :/. Men ändå vaknade han 2 timmar senare o ville äta. Så från 02.00-05.00 ammade jag på båda brösten. Ändå blev han aldrig mätt så fick ge han ersättning igen. Sen imorse när jag matade han så äter han bra i början sen somnar han efter 5 min. Så han lär nog vilja äta snart igen. Vill få hem min pump nu så jag vet att han får i sig tillräckligt.

Sunnies

Idag fick jag hem solbrillorna och öronhängerna från JFR.se. 
Vet inte riktigt om jag passar i runda bågar, har aldrig haft det innan. Men det är bra det inte är helt runda så jag inte ser ut som en professor! :)
 
 
 
 
 
 
 

BVC

Idag va vi på BVC. Vincent hade bara gått upp 70 gram och det va lite lite. Tror inte han får i sig tillräckligt så hon sa att vi kunde testa ge ersättning eller pumpa ut o ge efter jag ammat för o se om han är mätt.
Har beställt en pump nu och kommer ge extra på kvällen när han är extra tjurig.
Har även köpt hem lite ersättning som vi tänkte ge ikväll för o se om han blir mätt.
Inatt sov han jämte mitt bröst då han inte kom till ro i babynestet.

Tror det beror på att han inte orkar suga ordentligt, han tröttnar och somnar hela tiden.

Köpte även dessa förvaringskoppar. Det går koppla på dom direkt på pumpen men är osäker om det går med den modellen av Avent jag köpte. Men kommer nog mata med sked eller kopp så jag inte förstör amningen ännu mer.




Ny bikini

Tack för tipsen om bröstpump. Det är nog som ni säger att mjölken är tunnare på kvällen och inte mättar lika bra. Sen har det blivit att jag äter mycket mindre just nu. Som idag åt jag lite flingor o senare två mackor, sen äggröra och nu ikväll blir det sallad från icas salladsbar. Sen blir det nog lite melon och körsbär. Så jag kanske får i mig för lite mat.

Åt faktiskt inget godis eller onyttigt på hela helgen förutom en pannacotta mina föräldrar bjöd på. Det är ovanligt för o va mig. Hoppas jag kan fortsätta motstå onyttiga saker. Har iaf inget riktigt sug, brukar alltid plocka på mig nåt på Ica men har inte gjort det på "länge" nu :) Sen tappar jag också suget helt när jag ser min kropp, vill verkligen ner till min ursprungliga vikt. Jag borde egentligen inte gå in i provrum just nu. Testade lite kläder också och jag mår bara dåligt när inget sitter bra o man ser sin kropp i andra vinklar än hemma.
Försöker hela tiden intala mig att jag precis fött barn och det är helt förståligt kroppen ändrats. Men jag vantrivs i min kropp just nu.
Jag hittade iaf två bikinis på Cubus, de har väldigt mycket fina o välja på! Fast den lila va den enda som passade någorlunda. Leopardbikinin är för liten men tänkte att jag får ha den nästa sommar om jag inte vill blotta halva brösten i år :) Jag älskar som sagt leopard :) Alla delar kostade bara 30kr så det va billigt!




Bröstpump

Funderar att beställa hem en bröstpump. Kikat mest på Avents manuella. Kostar bara 20 pund på amazon. En elektrisk hade väl varit bäst men de ligger på runt tusenlappen.
Är det nån pump ni rekommenderar/ inte rekommenderar?

Jag tycker amningen är väldigt jobbig just nu. Jag får inte Vincent riktigt nöjd, han låg och ammade i nästan 3 timmar inatt, jag får ont i ryggen, ingen sömn, ont i bröstvårtorna. Därför funderar jag att bara pumpa o ge flaska. Men jag ger det ett tag till om det blir bättre. Eller pumpar jag bara på natten och kvällen för det är då det är mest problem. Kanske beror på att man har mindre mjölk på kvällen/ natten? Men om jag ska va ärlig gillar jag inte alls att amma. Jag blir så frustrerad när det inte funkar. Hade varit lättare om han ammade i 30 min och va nöjd sen.
Sen har man mjölkstockning på det.. Kan inte ens hålla han mot brösten för de är så ömma. Är jätteorolig det inte ska försvinna snart.

Vill undvika ersättning så länge som möjligt. Mjölk har jag ju så det räcker.
Men jag förstår inte hur det funkar när man pumpar, måste man alltid pumpa precis innan han ska äta eller går det pumpa mycket nån gång per dag och ge senare? Tänker att brösten blir överfyllda om de inte töms regelbundet.

När jag ändå klagar tänkte jag också passa på att skriva att Liberos amningsinlägg är väldigt dåliga. De är mindre än de från amazon, har en jätteliten dubbelhäftande tejp och de håller inte tätt. När jag ammar läcker det ena bröstet så det blir helt blött i bhn trots inlägget. Nu köpte jag bara dom för har inte fått min beställning från amazon än, men kan verkligen rekommendera dessa och går välja storlek på förpackningen :

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000WHHKEU/ref=mp_s_a_1_1?qid=1373361869&sr=8-1&pi=AC_SX112_SY192

Det är som sagt inte alltid så lätt med en bebis, men det visste jag. Men det kommer bli lättare när jag är helt återställd efter förlossningen och matningen börjar fungera.


Ny tatuering

Efter sommaren är det dags för en till tatuering. Ska tatuera in Vincents namn och födelsedatum. Hittat en sida med massa typsnitt att välja på - www.dafont.com

Hade tänkt göra den på insidan av överarmen men får se om jag ändrar mig.


Idag har jag fått lite mer gjort hemma, febern känns nästan helt borta men är fortfarande lite knölig och öm om ena bröstet. Är svårt att massera knölarna då de är så ömt.
Igår va Vincent väldigt glupsk. Fick amma han varje timme hela kvällen och han verkade aldrig bli riktigt nöjd. Vissa gånger låg jag nästan en timme o ammade, han somnar lätt vid bröstet så det drar ut på tiden lite. Tillslut va brösten väldigt mjuka och kändes nästan tomma så gav han mjölk från frysen och efter det sov han i 4 timmar i sträck :) Behövde verkligen den sömnen så idag har jag varit väldigt pigg.
Men idag har han ätit va tredje timme så nu verkar han återgått till det "normala" :)

Mormor och morfar

I helgen va jag och älsklingen och hälsade på mina föräldrar. De har inte träffat Vincent så mycket så då fick de verkligen mysa med han ordentligt :) Han va mycket snällare denna gången, men han sov nästan hela kvällen. Han är en riktig slöfock som sagt! 
 
 
 
 
Vincent kör en bordsbön innan maten :)
Kommer inte köra med flaska mer, för då missar jag en amning och brösten behövs verkligen tömmas.
 
 
 
Va inte så pigg på dessa korten
 
Besitos!

Ny bikini?

Här ser man hur mycket större brösten blivit! Får hoppas de inte blir för hängiga sen när man slutar amma.
Om jag mår bättre imån får jag dra och köpa en ny bikini. Gör inte mig nåt för jag älskar shoppa bikinis :)
 
Vägde mig även igår när jag va hos mina föräldar, och jag väger nu 66.8kg. Har alltså gått ner ca 10 kilo på en vecka, Vincent 4 kilo, vätska, blod och moderkakan va nog dedär 10 kilorna. Men undra om jag nu har 10 kilo i fett som ska ner eller om jag har mer vätska i kroppen. Hade ju varit skönt o gå ner 10 kilo till utan o göra nåt :)
Men jag är glad jag inte fått en enda bristning på magen eller fått en skrynklig mage. Huden är förvånandsvärt fast om jag inte drar ihop den.
 
Vet inte hur många veckor jag va på vänsterbilden, men det va nog under 30 veckor.
 

Feber

Har haft jättehög feber inatt. Va väldigt längesen jag hade feber o det är inte roligt. Svettats som en gris och sen ska Vincents ammas. Har försökt amma mycket inatt så brösten töms. Känns inte som de töms helt vid amning.

Ligger med en vetekudde nu och har strukit med handen där jag är spänd och plötsligt började det rinna massa mjölk från bröstet. Innan har det bara droppat så jag hoppas att stockningen släppte. Bröstet är iaf mycket mjukare men fortfarande väldigt ömt.
Är även öm på det andra bröstet så får försöka göra samma där.

Det har verkligen inte varit lätt efter förlossningen. Känns som det ena byter ut det andra. Ömheten börjar nog bli bättre och då åker man på dethär istället :) Men det är tur man inte haft alla besvär på samma gång.

Så idag blir det bara att vila, trist det är så fint väder idag!


Onej!

Misstänker att jag börjat få mjölkstockning. Har knölar på ena bröstet som gör asont och känns som jag börjar få feber nu. Man kan ju få över 40 graders feber och imån ska det va den varmaste dagen hittills. Hoppas jag mår bättre imån. Får amma mycket från det bröstet nu!

Nya brillor

Blev lite mer shopping idag, beställde hem dessa solbrillor och öronhängen från JFR.se. Såg brillorna på Kenzas blogg fast svarta, men de va såklart slut :) men har inga ljusa solglasögon så hoppas man passar i dom.

Imån måste jag även köpa en ny bikini. Testade min bikini jag köpte i våras och den täckte precis bröstvårtorna. Så imån ska jag kika på cubus, gina och bikbok. Tycker de butikerna brukar ha snyggast bikinis :) Har ju varit toppenväder idag och imån blir det ännu bättre!



Sömnen

Jag ha sovit väldigt bra dessa två nätter. Har bara behövt amma Vincent två gånger och sen somnar han alltid om. Han är en riktig slöfock och sover väldigt mycket. Skriker i stort sett bara om han är hungrig. Så jag sover nästan som innan förlossningen, då gick jag upp 5-6 gånger och kissade istället.

Sen har svedan nästan försvunnit helt när jag kissar, väldigt skönt. Nu väntar jag bara på att ömheten ska försvinna.

Jag har fortfarande amningsnapp på ena bröstet för att skydda. Men även märkt han greppar bröstet mycket lättare med den. Jag har en lite mindre bröstvårta på ena bröstet som gör han smaskar rätt länge först. Så tog amningsnappen på det bröstet med och det hjälpte.
Förstår inte varför många barnmorskor avråder amningsnapp. Om de nu skulle vänja sig vid den är det ju inte jobbigt att fortsätta ha den, sen får de i sig mjölken lika bra med den plus att det skyddar bröstvårtan och man kan förhindra sår.



Mina älsklingar <3

Missguided

Va evigheter sen jag köpte kläder så jag unnade mig en klänning och en kjol idagfrån missguided.co.uk :)
Får hoppas klänningen passar, tog en storlek större än normalt då XS va slut, men tror nästan S sitter bättre.
Brösten måste ju få plats nånstans haha!
 
Sen kjolen får vi se, mina höfter och midja är fortfarande större än innan graviditeten så denna kan va för liten.
 
 
 
 
 
 

Bästa köpet

Det absoluta bästa köpet vi gjort till Vincent är babynestet. Det är det som används mest. Det är den han tillbringar nästan hela dagarna och nätterna i.
Han sover i den emellan oss i sängen.
Egentligen hade vi inte behövt nån spjälsäng nu i början, nu står den nästan oanvänd jämte våran säng.

Tycker sleepyhead verkar som ett bra märke. Den är väldigt mjuk där man ligger och har bra kanter. Inte konstigt han trivs så bra i den :)

Shopping shopping

Shoppade fler amningsinlägg igår då de går åt som fan :) Köpte 180st för drygt 100kr, en foundation jag hört bra om och en leksak till Vincent.
Amningsinläggen är jättebra, de suger åt sig ordentligt och det läcker aldrig igenom.

Hade varit bra om denna foundation va bra för den kostar bara 8 pund med gratis frakt. Till skillnad från Diors forever som är betydligt dyrare.



Tiden efter förlossningen

När man är gravid fokuserar man bara på förlossningsdagen. Den dag man ska få träffa den lilla som varit i magen.
Tycker det är för lite info om tiden efter, vad som händer i kroppen och biverkningar man kan få från förlossningen. Jag har föreställt mig att man kommer va väldigt trött, öm där nere med lite sveda typ. Det har varit mycket jobbigare än så, men man går igenom det.
Det som är och har varit jobbigt efter förlossningen är:

• Extrem sveda när jag kissar, hjälper att kissa i duschen

• Brösten är hela tiden ömma och spända

• Ilar i bröstvårtorna i början på varje amning

• Nu är jag väldigt öm där nere. Känns som underlivet väger flera kilo och att nån drar i hela paketet. Obehagligt och undviker att stå upp för länge.

• De första dagarna hade jag starka eftervärkar, kändes som de första riktiga värkarna innan förlossningen.


Så nu vet ni vad ni kan förvänta er efter en förlossning :) Men det svider inte för alla, läst om de som mår som vanligt efter. Men det är bra om man kan förbereda sig på att detta kan hända.

Tog lite bilder med systemkameran idag. Ska ta riktiga bilder nån dag med en vit bakgrund :)

En vecka efter förlossning

Nu har det gått en vecka sen förlossningen. Denna veckan har gått riktigt fort. Dagarna bara flyger iväg!
Det beror nog på att man har o göra hela tiden.
Magen har minskat lite för varje dag :) Däremot är jag väldigt mjuk, magen är allt annat än fast. Men mina magmuskler verkar inte va så mycket delade. Jag får kanske ett finger emellan när jag spänner.
Undrar när man kan börja träna plankan? Man kanske ska vänta tills de gått ihop mer eller det kanske är okey att träna den nu? Vet iaf att man inte ska träna situps utan man ska börja inifrån.
 
 
 

BVC

Idag va vi på BVC besök. Han väger nu 4140 gram så han går upp väldigt bra :) Så han har gått upp ca 100gram sen han föddes.
Sen va han 52cm lång så de hade mätt lite fel efter förlossningen då han va 53cm. Så han kanske va kortare än 52. Men fortfarande stor :)

Jag hade tänkt börja promenera varje dag men jag får vänta lite med det, är väldigt öm nertill o ibland stramar det konstigt.
Men ska fixa hantlar och en träningsmatta senare så jag kan träna hemma. Kommer kanske börja på gym när vintern kommer.
Kosten har ändrats väldigt mycket sen förlossningen. Är inte alls lika hungrig och blir mätt mkt lättare (tur det). Sen har jag inte ätit onyttigt på ett tag. Är inte alls speciellt sugen så jag hoppas det håller sig så :) Äter nästan bara fullkorn, gör egen smoothie till frukost och äter bra husmanskost på kvällen. Vågar inte va för strikt nu när jag ammar. Men är det nån som vet hur det funkar med proteinpulver? Typ Whey 100 eller One Whey? Tänkte om jag kan ta det sen när jag börjar träna ordentligt.


Tjockis

Haha han är så söt på dessa bilder. Han somnar oftast efter han har ätit vilket är skönt för då passar jag med på att sova. Köpte en amningsnapp som jag testat och den funkar bra, han får ett bra grepp även med den och det ömmar lite mindre så det känns skönt. Testade även ge han flaska och han greppade den med. Han drack nästan hela flaskan.

Imån ska vi till BVC och väga han igen. Han har säkert gått upp så som han äter :)


Bajs

Han bajsar inte lite den lille Vincent :) Äter gör han också hela tiden! Har börjat få sår på ena bröstvårtan så det gör väldigt ont o amma där nu. Så tänkte ha amningsnapp ett tag på det bröstet tills de lagt sig.

Testade kissa i duschen igår och det känns mycket bättre nu. Svider bara lite så det är en STOR lättnad! Så nu har jag lite hopp att jag slipper den hemska smärtan.

Denna blöjhinken är superbra. Den heter Sangenic och jag köpte den på amazon.co.uk. Luktar ingenting från den trots de ligger blöjor från fyra dagar tillbaka :)

kasetterna va inte så dyra där heller. Får se hur länge en kasett håller.

 

Matkuber

Idag köpte jag en bröstmjölkuppsamlare från Avent och en nappflaska. Trodde inte det va så mycket mjölk som läckte under amning. Va 50-60ml.
Så jag beställde hem dessa matkuber som man kan förvara mat eller bröstmjölk i från babykoncept.se :) De rymmer 70ml. Perfekt när vi har besök och kunna ge han flaska (om han gillar flaska).

I söndags va mina föräldrar på besök och min storebror, men såklart va Vincent tjurig och hungrig precis när de kom så fick ligga o amma under nästan hela besöket, så vid såna tillfällen hade det varit skönt med flaska.

Köpte även xylocain salva idag som ska bedöva sår osv. Har ringt BB flera gånger om att det svider så fruktansvärt när jag kissar o hon rekommenderade mig att testa det. Hon sa jag skulle lägga salvan på en kompress/ näsduk o ha i trosan ett tag innan jag ska på toa. Men den hjälpte ingenting?.. Förstår inte hur salvan ska bedöva där inne när det ligger i trosan. Där kommer det ju inte åt?
Jag klarar inte av denna smärta mer och skriker gråtandes varje gång jag kissar. Känns som man har en tändare under underlivet :( Är så trött på all smärta nu och det värsta är att det bara blir värre. Trodde aldrig det skulle va såhär plågsamt efter en förlossning. Ett kejsarsnitt hade nog varit hundra gånger lindrigare än denna brännande känslan. Jag hoppas nu att det blir bättre snart! Får testa kissa i duschen igen men sist svimmade man nästan av smärtan.



Träning

Har nyss powerwalkat i 45 min. Känns så otroligt skönt att jag kan röra på mig igen och är så taggad att börja träna upp min kropp. Men jag får nog gå en kortare sträcka nästa gång för i slutet började det göra ont i kroppen.

Har ätit bra också, och har inte småätit nåt de senaste dagarna vilket är skönt.

Magen har även dragit ihop sig ännu mer idag. Sjukt jag ser skillnad för varje dag! Undrar hur det ser ut om en månad. Hoppas jag hinner använda mina jeansshorts denna sommaren.

Nu får jag börja kolla in alla inspirationsbilder jag samlat på mig :)




Bröstmjölkuppsamlare

Är det någon som använt sig av bröstmjölkuppsamlare?
Jag läcker väldigt mycket från ena bröstet och tänkte det kan va bra att samla upp det o frysa in. Ammar mest från det andra bröstet då det alltid är spänt. Men tänkte om det bara är o hälla i en flaska och fylla på den under dagen o sen frysa in. Men vet inte om flaskmatning är så bra såhär tidigt?

Drar ihop sig

Här är lite bättre bilder på magen. Men jag har lååångt kvar att gå för att få tillbaka kroppen jag hade innan graviditeten. Men jag tycker det är kul att ha ett mål. Nåt annat att fokusera på än bara Vincent, träning är mer som en hobby så det är det jag mestadels kommer ägna mig åt när jag har tid över. Men det är väldigt tråkigt att jag inte kommer in i mina fina sommarkläder. Älskar sommaroutfits. Mina jeansshorts går inte ens över halva låren. Hela höften, magen och låren är mycket bredare. Men jag vet att det går att bli smalare så det är bara tillfälligt.
 
Dagen efter förlossningen
 
4 dagar efter förlossningen.
Änsålänge har jag bara "ettpack". Får se om jag lyckas få fram ett sexpack :P
 
 
 

Promenad

Tog en promenad med Vincent till ica. Blev andfådd fort hehe :) ska försöka gå en promenad varje dag och äta bättre nu. Är inte alls sugen på godis o onyttigheter just nu, men det beror nog på att man har så mycket annat i huvudet.

Sen har jag nu sjukt mycket sveda där nere när jag kissar. Det går inte beskriva smärtan, men det svider lika mycket som när jag krystade ut Vincents huvud! Så just nu klarar jag inte kissa. Har börjat dricka mycket vatten o ser om det hjälper. Kanske svider mer nu för kisset är mer koncentrerat? Annars får jag ringa förlossningen. Jag måste ju kunna kissa :/




Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0