Bröstmjölkuppsamlare

Är det någon som använt sig av bröstmjölkuppsamlare?
Jag läcker väldigt mycket från ena bröstet och tänkte det kan va bra att samla upp det o frysa in. Ammar mest från det andra bröstet då det alltid är spänt. Men tänkte om det bara är o hälla i en flaska och fylla på den under dagen o sen frysa in. Men vet inte om flaskmatning är så bra såhär tidigt?



Kommentarer
Jenny

Hade Medelas ett par dagar men det blev för hårt tryck mot brösten så jag fick början till mjölkstockning av dem :( Testa om det funkar för dig, är väldigt smidigt att ha lite fryst mjölk ifall du måste iväg nån gång och ni inte vill ge ersättning. Vi började tilläggsmata vår son vid 3 veckors ålder, funkade kanon, han blev inte förvirrad av flaskan alls! Än idag ammar jag och ger tillägg med flaska och nu är han 5 mån :)

Svar: Ok de vill man helst inte få. Köpte avents uppsamlare idag så får se om den är bra :) hade varit skönt o kunna ge flaska ibland.
Pumpar du ut i flaska då? Hur förvarar du det? Jag har bara en flaska nu så har bara för en måltid. Men de går kanske frysa in i fryspåsar?
Malin

2013-07-02 @ 11:11:43
Josse

Kan du inte pumpa först och sen lägga honom till bröstet när trycket släppt lite och han får bättre grepp? Det är ett vanligt tips man brukar få för att man ska kunna amma på bägge brösten :) /J

Svar: Han har inga problem o ta bröstet, förutom om han är väldigt hungrig, då brukar han va lite stirrig :) Tänkte mest att det är bra o spara överflödig mjölk :) men försöker amma båda lika mkt ändå så båda fortsätter producera mjölk
Malin

2013-07-02 @ 16:51:35
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Josse

Vad typiskt! Men spara låter vettigt, kan alltid vara bra att ha vid senare tillfälle! :D fint du har återhämtat dig efter förlossningen. Känns/mår du/ni bra? Hoppas det!! :D /J

Svar: Ja de är skönt om man ska iväg en stund eller om man har besök :)Vincent mår bra o han växer som han ska :)
Men jag misstänker nåt stygn har lossnat där nere så det svider extremt mkt när jag kissar. Så får se om de vill titta på det på BB. Annars mår jag bra :)
Malin

2013-07-02 @ 17:29:35
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Josse

Jo, det har du rätt i! Har du fått kläm på det här med amningen nåt? Sitta/ligga? Vi har bara kört ligga än så länge, det har varit så grymt smidigt olus att det är skonsammast för nederdelen just för tillfället. Skönt att höra att allt är så bra! :D Hoppas det läker fint och att smärtan snart är förbi också :)

Svar: Ja den funkar bra :) det ilar väldigt mkt i början bara. Jag ligger oftast ner, tycker det är bekvämast, sen somnar vi ofta efter amningen :)
Så det funkar bra för dig med o amma? Jag är bara rädd o få sår, känns som kag börjar få det på ena bröstvårtan.

Ja jag längtar tills man slipper denna smärta där nere, men snart är den säkert borta :)
Malin

2013-07-02 @ 17:37:00
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Titti

Jag frös in i isbitslådan. :-)

Svar: Smart!:) tänkte man kan ju köpa såna kuber för matportioner som jag hittat som är till pureer.
Malin

2013-07-02 @ 19:03:20
Jenny

Vi tilläggsmatar med ersättning :) Hade bara väldigt mkt mjölk första 2 veckorna och sen har vi som sagt gett sonen extra ersättning för att han ska bli mätt.. Hade gärna helammat men jag är glad att jag har delammmat i 5 mån nu iaf ;) Nu börjar sonen bli så ointresserad av bröstet så snart ger jag upp amningen, känns faktiskt rätt skönt!

Vet att det finns flera olika produkter för att frysa in bröstmjölk. Vi köpte t.ex. burkar från Philips Avent. Sen kan man ju oxå frysa in i isbitslådan som Titti här ovan tipsar om.

Svar: Jaha okey, men skönt du kan delamma iaf. Förstår de känns skönt o sluta amma helt trots det är mysigt. Men man blir väldigt låst när han vill amma varannan timme nästan :)Jag köpte såna matportioner, ser ut som en isbitslåda fast de har lock :)
Malin

2013-07-02 @ 20:43:48
Josse

Det har funkat jättebra med amningen än så länge men jag har bara liggammat. Var på rutinundersökningen idag och då skulle jag få visa när jag sittammade, en jäkla konst när man gjort det typ en gång och inte har det blekaste om hur det ska gå till för att man ska kunna göra det bekvämt. Måste dock ta tag i det där eftersom det inte kommer funka när man ska ut sen. Men det är en jäkla konst! Har börjat få små blåsor trots att de tyckte att mitt grepp med några justeringar verkade bra, dom sa att vissa är känsligare än andra. Fasar inför när det rinner till men hoppas verkligen det löser sig! :)

Svar: Va skönt!Jag tycker amningen blev lättare när mjölken rann till så de går säkert bra för dig med. Det jobbiga är bara att han nu vill äta hela tiden, typ varannan timme.
Tycker med det är svårt att sittamma, är inte lika bekvämt trots jag har amningskudde o andra kuddar.
Malin

2013-07-03 @ 13:24:52
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Josse

Ja visst är det?! Det har jag med och det är ta mig tusan inte helt enkelt! Förstår inte hur en del kan sitta och slänga upp den bara sådär men då har man väl övat upp det tillräckligt länge med sitt barn och är haj på det antar jag för jag tycker det är knivigt! Hoppas det löser sig för i övrigt är det ju jättemysigt! Min lilla sover desto mer hon så inte mycket ätande där. Men det vänder säkert, skulle inte förvåna mig!

2013-07-03 @ 13:51:32
URL: http://Joeeeee.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0