Sömnen

Jag ha sovit väldigt bra dessa två nätter. Har bara behövt amma Vincent två gånger och sen somnar han alltid om. Han är en riktig slöfock och sover väldigt mycket. Skriker i stort sett bara om han är hungrig. Så jag sover nästan som innan förlossningen, då gick jag upp 5-6 gånger och kissade istället.

Sen har svedan nästan försvunnit helt när jag kissar, väldigt skönt. Nu väntar jag bara på att ömheten ska försvinna.

Jag har fortfarande amningsnapp på ena bröstet för att skydda. Men även märkt han greppar bröstet mycket lättare med den. Jag har en lite mindre bröstvårta på ena bröstet som gör han smaskar rätt länge först. Så tog amningsnappen på det bröstet med och det hjälpte.
Förstår inte varför många barnmorskor avråder amningsnapp. Om de nu skulle vänja sig vid den är det ju inte jobbigt att fortsätta ha den, sen får de i sig mjölken lika bra med den plus att det skyddar bröstvårtan och man kan förhindra sår.



Mina älsklingar <3



Kommentarer
Johanna

Fick en amningsnapp på bb, har dock inte behövt använda den då jag stod ut med smärtan, baddade med bröstmjölk och smörjde/smörjer med purelan. Men där sa de till mig att amningsnappen inte ska användas för länge för att den missformar bröstvårtan och då kan barnet få ännu
svårare att greppa vårtan när man slutar, vilket såklart gör ännu ondare. Går inte smärtan över om du smörjer med bröstmjölk? För mig har det varit jätteeffektivt! Vissa gånger gör det fortfarande sviiiiinont när han får lite knasigt
tag om ena vårtan, men då biter jag ihop och smörjer efteråt :)

Svar: Det visste jag inte, jag får titta så den inte missformas. Eller kanske man kan använda den varannan gång. Använder bara Purelan men ska testa med bröstmjölk med o se om det blir bättre :)
Malin

2013-07-06 @ 11:07:54
Jenny

Fick ett rejält sår på ena bröstvårtan under första veckan och det enda som hjälpte var: lufta, lufta och återigen lufta. Purelan hjälpte inte mig iaf, inte heller att ta bröstmjölk, men alla är vi olika så testa dig fram.

På vårt bb sa de att amningsnapp kan göra så att man får mjölkstockning lättare.. Stämde inte på mig. Jag använde anmingsnapp i ca 2,5 mån eftersom lilleman inte fick bra grepp annars. Det tråkiga var att de läckte så mkt, blev stora pölar i sängen när jag liggammade. Sen en dag fick han superbra grepp utan nappen och Sen dess har vi sluppit mjölkfläckar i sängen :)

Svar: Mjölkstockning är jag orolig för att få. Har lite knölar på ena bröstet som ömmar mkt. Vet inte om jag har sår eller om det bara är väldigt ömt på bröstvårtan. De va väldigt ömma redan innan graviditeten.
Men jag är glad han greppar bröstet så att amningen fungerar :)
Malin

2013-07-06 @ 12:16:16
Johanna

Halledar vad dina grabbar är lika :D
Så skönt att allt flyter på så bra! Så himla skoj o få se Vincent, äntligen. Tycker man sr er båda i honom, den första jag såg var faktiskt dig, vet inte riktigt vad det var. MEN Nu ser jag nästan bara Danny i honom :P hehe.
Lite beroende på vilken bild man tittar på.. Riktig goding iallafall :D

Svar: Ja visst är de lika :) Vincent kommer bli en liten minidanny :)Det blir spännande o se hur han ser ut om några månader. Tycker han har ändrats mkt på bara 1 vecka :)
Malin

2013-07-06 @ 17:25:20
URL: http://withlovin.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0