Spark spark

Vincent rör på sig väldigt mycket och han har börjat sparka kraftigare. Sambon brukar lägga sitt huvud försiktigt på magen och han får alltid en spark då. Han gillar inte när pappa ligger på han ;) 
Har varit ute och gått några gånger nu, men får alltid sammandragningar då och blir oftast öm om magen och sen värker det i ljumskarna efter. Så frågan är om det är bra att promenera? Samtidigt är det väldigt skönt att röra på sig. Det hjälper även kroppen att inte samla på sig för mycket vätska som jag helst undviker så mycket jag kan.
 
En annan sak jag undrar över är när man får reda på hur mycket jag kommer få i föräldrarpenning.
Har BankID och kan logga in på mina sidor på FK, men änsålänge står det inte nåt om min ersättning där.
För kan inte planera min föräldrarledighet föränns jag vet hur mycket dagpenning jag får. Men det är väl för tidigt och ansöka om föräldrarpenning nu? Eller skriver man in de dagar man vill ha ersättning, och sen om man föder ett annat datum är det bara att ändra?
Hmm, jag får nog ringa FK och reda ut allt :)
 
 
 
 
 


Kommentarer
J

Testa att promenera mycket mycket långsammare, vi snackar verkligen snigelfart. Hjälper inte det så stanna upp och vänta tills det släpper i magen. Jag har själv haft en hel del problem med det och övergått till att gå på band för att inte drabbas av sådan värk så att det inte resulterar i att man inte kan ta sig hem! Haha.. Lite komiskt men triggas livmodern så gör den, inte mer man kan göra åt då :) hoppas råden hjälper och att du får fortsätta njuta av promenaderna ett tag till! /J

2013-04-09 @ 19:55:38
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Belovely

J: jag får nog göra de när de börjat ömma. Hade gärna sprungit men det är uteslutet nu :) går mest för att förbränna o få upp kondisen. Men gå långsamt är bättre än att inte gå alls :)

2013-04-09 @ 21:21:06
Jojo

Du kanske kan prova att träna lite styrkeövningar hemma/på gymmet? Hittade den här sidan med några övningar för gravida http://www.lifeportalen.se/articles/4497 :) Och sen tror jag knipövningar kan vara bra att göra, då stärker du bäckenbottenmuskulaturen och det blir inte lika mycket påfrestning för bäckenet.

2013-04-09 @ 21:40:36
Jojo

Vet inte om du gillar yoga, men hittade några videos med gravidyoga :) http://www.youtube.com/watch?v=B87FpWtkIKA

2013-04-09 @ 21:48:52
Anonym

Hejj :) Hur mycket har du ökat i vikt? Vad vägde du innan gravidtet?

2013-04-10 @ 00:12:34
Johanna

Jag loggar oxå in med BankId, sen väljer jag Planera föräldraledighet och eligitimerar mig. Där kan jag se hur mycke kkjag får i dagsersättning.
Hoppas det funkar :)
Underlättar o kunna planera. Jag måste ta tag i detta med o planera hur vi ska vara lediga o hur mycket jag ska ta ut.. Huh, vf drar man på det?? haha

2013-04-10 @ 12:15:16
URL: http://withlovin.blogg.se
Belovely

Johanna:
Jag har testat göra så men de har inte lagt in mina uppgifter än :/ fast de fick in blanketten den 22 mars o de brukar ta en månad så de kanske inte handläggt klart än.

Men kommer du planera månadsvis eller en lång tid framöver?
Man måste väl planera så det hamnar vid brytdatumet osv. Känns krångligt :)

2013-04-10 @ 12:49:10
URL: http://belovely.blogg.se
Belovely

Anonym: hej!
Jag vägde 55 och nu väger jag ca 68kg :S får hoppas jag inte går över 70.

2013-04-10 @ 12:50:36
URL: http://belovely.blogg.se
Johanna

Jag tänkte försöka planera 2-3 månader framåt, men sen får man vara lite observant om det kommer oföutsedda utgifter eller om man vill hitta på något speciellt.
Ja jag skickade in mig i feb, sen tog det ca 1,5 vecka tills jag hade det inne på hemsidan men fick inte beskedet i brevlådan förren ytterligare en vecka. Men det är olika, för nu när det kommer till min gravpenning så tar det sina 30 dagar, uttnyttjas de till max känns det som. Allt tar så förbaskat lång tid. Väntar helspännt nu på belutet om att jag ska gå hem den 26 April. Känns som om det närmar sig o ja jag räknar ju redan ner :P hehe.
Tror egentligen inte det är så krångligt, bara det att FSK är fruktansvärt komplicerat till att förstå och känns som värsta 90 tal emellan åt. Där finns så mycket info som egentligen är så onödig. Men ja tror ändå man ska försöka sätta sig in i det så det blir rätt o man får ut maxat av det man har rätt till. Du får hojta om du kommer på något bra så hojtar jag till dig ;)

2013-04-10 @ 13:03:34
URL: http://withlovin.blogg.se
Belovely

Jojo: Hej!
Kikade på länken och man borde kanske göra några av de övningarna varje dag :) går ju göra alla utom crunches o plankan. Är osäker om mina magmuskler delat på dig än men de har de nog lite.

Yoga är inte riktigt min grej :)

2013-04-10 @ 15:37:28
URL: http://belovely.blogg.se
Belovely

Johanna: ja precis. Det är ju skönt man kan på erka ersättningen endel. Jag kanske ska lägga in två lägstanivå dagar på helgen sen när man får använda dom. Då får man nog va 1000kr mer i månaden.

Ja deras hemsida är krånglig o det finns mkt info, men ändå har dom inte all info där. Hittade först ingen info vad de grundar ersättningen på när man jobbat deltid o varit inskriven på arbetsförmedlingen.

Men står din ersättning på mina sidor om du går in på "mina uppgifter"? För där står det att uppgifter saknas bara.

Men får se om jag löser planeringen av föräldrarledigheten sen. För det är mkt som är oklart. Tex om när man ska ansöka om ersättningen. Först anmäler man men om man planerar för flera månader fram ska man väl inte behöva ansöka om ersättningen sen. Eller det kanske bara gäller den tillfälliga föräldrarpenningen.

2013-04-10 @ 15:42:36
URL: http://belovely.blogg.se
Anonym

du e vacker som gravid. ochså e du jette vacker utan smink !

Svar: tack så mkt! :)
Malin

2013-04-11 @ 01:59:18


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0