Dopklänning

Vi måste hitta bilder på dopklänningar vi gillar då min sambos mormor ska sy en till oss innan hon åker tillbaka till Chile. Men jag tycker det är jättesvårt när det är till pojke. Tycker alla ser så prinsessiga ut. Hade varit lättare när det varit till tjej.
Egentligen bryr jag mig inte om dopet riktigt, vi är inte troende nån av oss och att va i kyrkan är inget för mig. Man gör det bara för alla andra gör det och att det är tradition, sen om han vill konfirmeras senare så måste han väl va döpt. Funderar att gå ur svenska kyrkan, känns onödigt att betala till dom när man inte är troende. Vi kommer nog ändå gifta oss borgligt och inte i kyrka.
 
Ni som haft dop, hyrde ni lokal? Bjöd ni på massa mat eller va det bara lite fika?
Jag känner inte det är nödvändigt att bjuda på en stor buffé och ha alkohol. Men chilenare brukar ha massa mat och sprit på deras dop. Men tycker inte dop ska bli en fest med alkohol. Utan för mig räcker lite fika sen är det slut. Men min sambo vill bjuda på massa mat osv. Sen hade jag bara velat bjuda de närmaste som man har kontakt med, inte massa som man aldrig träffar. Många kommer säkert bara för att äta gratis. Så att va hemma hos oss kommer inte gå då min sambo vill bjuda över 30 pers. Om vi va färre hade man kunnat bjuda på mer mat men när man är så många blir det svindyrt. Så får räcka med lite tårta och tilltugg :)
 
Här är några dopklänningar som jag kan tänka mig, men då ska det inte va blommigt tyg eller massa spets, och inga puffärmar. Sen ett blått eller svart band.
 
 
 
 


Kommentarer
Johanna

Vi är inte heller troende men ska döpa. Tycker det är en fin cermoni. Men precis som du vill jag bjuda närmaste släkt o vänner, men kan säga det blir rätt många ändå :/
Dopklänning kommer vi använda den jag hade när jag va liten, den har gått i generationer nu o kommer från min mormors brudklänning. Tycker det är så fint, det bästa är att klänningen är verkligen jättefint o min pojke kommer bära den med stil :P haha
Vi tänkte försöka ha den medans det fortfarande är varmt, tigga till oss svärföräldrarnas trädgård sen köra på grillat.
Dopfesten brukar väl bara vara i en tre fyra timmar, sen själva dopet är väl en timme. Kan tycka det är lagom, vi tänkte inte ha alkohol och vi tänkte ju ha dopet vi 13-14 tiden så man har solen länge kvar. Dock kommer vi nog bjuda på någon champange att skåla med när alla samlats. Men det är nog det jag ser som alkohol på dopet.
Lite om hur jag tänkt vårt iallafall :)

Svar: vad kul ni har en dopklänning i generation :) min sambos mamma har en klänning men hade velat ha en annan. så om denna klänningen blir fin får vi ha den i generation sen :)
ja det låter mysigt, hade med tänkt grilla, men blir väldigt dyrt om man ska bjuda på kött till alla :S Annars hade de varit perfekt.
Vi tänkte med ha dopet på sommaren när det fortfarande är varmt. i slutet av augusti eller nåt.
jag va på ett chilenskt dop för ett tag sen o då festade de i lokalen hela kvällen. så de hade nog festen i 8 timmar.
champagne kan man ha, eller ha nån välkomstdrink :)
Malin

2013-04-21 @ 11:09:01
URL: http://withlovin.blogg.se
Anonym

Jag var nyligen på ett dop där pappan är chilenare. Dopbarnets föräldrar bjöd in familjen o de närmaste i släkten och vännerna. Efteråt bjöds det på tårta, fikabröd + kakor och kaffe, te och saft till barnen. Ingen alkohol o allting gick lugnt och trevligt till. :)
De andra dopen jag har varit på har aldrig serverat alkohol. :)

Svar: Okey :) då va de kanske bara det dopet jag va på sist som va ett undantag :P där va de massvis med öl och mat.
Malin

2013-04-21 @ 22:48:50
Emelie

Åhhh vilka fina klänningar blev helt kär i dom 2 högst upp vart har du hittat dom??

2015-04-10 @ 02:12:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0