Bra köp

Har hittat två andra barnvagnar på nätet för väldigt bra pris. Den helsvarta heter Trille Tiko ABC och kostar 1995kr för både sittdel och liggdel. Den kostade nästan 5000kr innan.

Sen har jag hittat en annan vagn som heter Knorr-baby alu fly S och kostar 3795kr för både liggdel och sittdel. Tycker Knorr vagnen va mycket snyggare och båda har samma funktioner som den emmaljunga nitro city har. Den har alltså svängbara framhjul som går låsa, sittdelen är vändbar och justerbart styre.

Vi kommer nog inte använda en vagn så mycket. Isåfall promenader och utflykter och om båda ska iväg och handla, så behöver inte köpa en toppvagn känns det som :) är så mycket vi vill köpa till barnrummet o bebisen så vi får prioritera hur mycket allt får kosta.

Men hittar inga recensioner om dessa vagnar men det är 1 års garanti och 1 års öppet köp på båda.



Kommentarer
Anonym

Köp en ordentlig vagn. Du kommer använda den mer än du tror. Och i ett helt år. Typ. Bättre att köpa en vagn till bebisen än tex en säng. Eller att inreda ett barnrum som inte används på länge (hur mycket man än säger att bebisen kommer att sova i egen säng, så kommer de ändå sova hos föräldrarna.. :) åtminstone de första veckorna.
Kanske börjar natten i egen säng, men man ammar minst en gång på natten, eller flaskmatar, och då somnar man oftast om bredvid varandra, eller med en bebis på bröstet :)

2013-01-14 @ 20:24:34
Belovely

Anonym: hej:)
Jo en bra vagn är viktigt. Men tycker den grå svarta verkar väldigt bra och har bra mått när den är ihopfälld. Men känner inte riktigt det är värt o köpa en märkesvagn. Tror inte emmaljunga är så mkt bättre än tex denna för 3800kr. Det är mest märket som kostar.
När vi köper till barnrummet går vi mest på utseende på möblerna så det är själva inredningen som kostar. Bara allt är säkert o bekvämt så blir de bra :)

2013-01-14 @ 20:51:09
URL: http://belovely.blogg.se
Liina

Du kommer garanterat använda vagnen mer än du tror!
Tänk på att provköra innan du köper.
Vad vill du ha för däck? Lufthjul el punkteringsfria? Och fjädring?
Vad väger vagnen? Viktigare än du tror, speciellt om den ska in och ut ur bilen och upp och ner för trappor. Som förstagångsköpare har man inte så mkt koll, därför är provköra jätteviktigt! Begagnatmarknaden är gigantisk om du vill köpa billigare men gå gärna till butik och prata med nån duktig säljare som kan hjälpa er välja rätt.
Jag är inne på tredje vagnen på ett år.
Bra ställe att läsa på är barnvagnbloggen.
Lycka till

2013-01-14 @ 21:51:27
Belovely

Liina: ja de är ju svårt o veta nu :) men om vi tex åker till våra familjer tar vi inte med nån vagn och jag tror inte vi kommer börja åka till stan tsm mer då än vad vi gör nu.
Vi bor i hus så vi slipper trappor :)
Vi ska kika på babyproffsen om de har denna vagnen där. Annars är det öppet köp i värsta fall. Men denna kostar 5000-5600kr ordinarie pris så det är ingen billig skitvagn :P
Ska kika på den bloggen, tack! Kram Malin

2013-01-14 @ 22:35:39
URL: http://www.belovely.blogg.se
Maria

Vår ser typ exakt ut som den övre du har på Bild fast vår är av märket Crescent Diva och kostade 4000:- splitt ny. Hade en annan sorts Crescent vagn till första barnet och vi är huuur nöjda som helst! Har du dessutom ett BeSafe babyskydd så kan du köpa två adaptrar till chassit på Diva vagnen så kan ni köra bilstolen där på. Hur smidigt som helst! Vi kör med BeSafe izi sleep till, för det babyskyddet kan man fälla så barnet ligger rakt och svlastar ryggen.

2013-01-15 @ 20:51:45
URL: http://malijamaloo.soclog.se
Belovely

Maria: vad bra ni är så nöjda :) jag beställde knorr vagnen idag, den grå svarta så får hoppas den känns bra. Annars går de returnera den.
Kikade på den besafe, bra man kan fälla ner ryggen om bebisen somnar i den.
Men förstår inte vad isofix o det är, är de nåt man måste köpa till för att fästa stolen?

2013-01-15 @ 21:25:07
URL: http://www.belovely.blogg.se
Miss Anastasia

Tänkte bara varna lite ang billigare barnvagnar...
Min syster köpte en brio vagn (rätt billig) fast jag sagt att jag tyckte hon skulle satsa på en dyrare, typ Bugaboo.
Men de hade ju inte råd med en sån dyr vagn. Så en kväll när de kör vagnen i en nedförsbacke så ramlar min syster dotter ur vagnen (bara några månader gamal) i betong golv!! Pga att vagnen var helt kass och ligg liften bara åkte ur (satt endast fast med två små spännen).
Jag beställde en ny vagn till dom, men från England då det blev så mkt billigare :)
Tänk på säkerhet framför allt, även om det bränner hål i plånboken :/
Kram

2013-01-15 @ 23:18:36
Belovely

Miss anastasia: gud vad hemsk, hoppas bebisen inte skadade sig. Sånt ska ju inte hända. Men hade hon bebisen åt andra hållet då? För man brukar alltid ha bebisar mot en sen när de sitter upp vill de gärna titta framåt. Men liggdelen ska inte ligga så löst i vagnen. Ska se hur liggdelen sitter i denna vagn jag beställde, den kostar annars 5000 så det är ingen billig vagn, men om den verkar osäker är de bäst o returnera.
Kram

2013-01-16 @ 07:45:48
URL: http://www.belovely.blogg.se
Maria

Isofix är valfritt, den enda skillnaden är att med Isofix behöver du inte spänna fast stolen med bältet utan du fäster den direkt i plattan. Men då måste du ha Isofix fästen i bilen också, alla har inte det. Vi kör utan Isofix och fäster med bältet istället :) Sen det där med barnvagn är smaksak, det är ren BS att man behöver en vagn för över 10 papp, skit kan hända med vilket märke det än är! Allt handlar om vad man själv tycker känns bäst, de säljs inga vagnar som är farliga ;)

2013-01-16 @ 17:27:49
URL: http://malijamaloo.soclog.se
Belovely

Maria: okey, ska kika om bilen vi ska köpa har det. Är väl mkt smidigare men såg att basen kostade lika mkt som själva stolen så de va inte billigt. Men den stolen kanske måste ha den basen för att kunna fästas dock.

När vagnen är så dyr så handlar det mycket om märket. Känner inte jag vill betala mer för ett märke utan funktionerna, utseendet o bekvämligheten. Sen att den ska va säker är en självklarhet.

2013-01-16 @ 18:22:41
URL: http://belovely.blogg.se
Maria

Köper du Isofix stolen så måste du ha basen till, köper du den "vanliga" varianten av izisleepen som vi har, då räcker det med bältet :) Sen kan ni ju hyra stol på sjukhuset med, de flesta gör väl det.

2013-01-16 @ 21:02:36
URL: http://malijamaloo.soclog.se
Belovely

Jaha ok. Det är mkt o kolla upp :) läste bara att izi sleep va väldigt tung? Är de nåt ni stör er på? Vi kommer nog inte bära den långa sträckor då vi bor i hus.

2013-01-16 @ 21:43:10
URL: http://belovely.blogg.se
Maria

Nja, jag tycker att alla är ganska likadana i vikt! Ni kan ju åka och jämföra och känna själva i butik. Men den är snäppet tyngre än den man hyr. Jag bär typ aldrig våran då vi kan fästa den på barnvagnens chassi så vikten är inget jag stör mej på, bär den bara från bilen in i huset ;)

2013-01-16 @ 21:52:02
URL: http://malijamaloo.soclog.se
Miss Anastasia

Allt gick bra med bebisen, som tur var! Hon låg i liggdelen som vanligt, så man ser in i vagnen. Men man kan ju alltid kolla på konsumentverkets hemsida: http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Varningar/ (bara att söka på barnvagn).
Såg att Brio vagnen stod med där, tror inte min syster kikade något på den innan de köpte och de köpte en fjolårs modell, så problemet var ju tydligen känt då, ändå såldes vagnen...
Men du är ju grym på att leta upp fakta osv på nätet så du lär ha koll :)

2013-01-16 @ 23:10:59
Belovely

Maria: okey :) ska kika om babyproffsen har det märket. Har inte många bebisbutiker i Växjö :/.
Men vi köper en stol i vår så de är ingen brådska än. Men är bra o läsa på om olika märken o modeller.
Kram

2013-01-17 @ 09:30:49
URL: http://www.belovely.blogg.se
Belovely

Miss Anastasia: usch ja. Läste på konsumentverket och såg inget om vagnen jag beställde iaf. Men det är bra man kan läsa där o se vad de varnar för.
Ja man vill va påläst om de sakerna man köpet så det blir rätt :)

2013-01-17 @ 09:32:36
URL: http://www.belovely.blogg.se
Belovely

Maria: såg att konsumentverket varnade för cresent diva, att den kan fällas ihop oavsiktligt. Men det va 2010 så de kanske fixat det problemet.
http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Varningar/Varningar-2010/Kunder-erbjuds-byta-barnvagnschassi/

2013-01-17 @ 09:38:08
URL: http://www.belovely.blogg.se
Maria

Ja in och kika och kläm på olika babyskydd :)
Det om Divan vet jag, men de har ett nytt chassi så det är åtgärdat ;)

2013-01-17 @ 22:58:13
URL: http://malijamaloo.soclog.se
Belovely

Maria: vilken tur det är åtgärdat :) får hoppas de inte kommer fram några fel med min vagn.
Kram

2013-01-18 @ 09:44:22
URL: http://belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0