Namn?

Det här med namn till bebisen är så svårt. Vi vill gärna bestämma oss nu innan han föds. Vi har bestämt Vincent, men inte mellannamn och efternamn.
Vet inte om vi ska ha ett av vårt efternamn som mellannamn eller om vi skippar det och har ett tilltalsnamn, ett mellannamn och ett efternamn. Sen tycker jag inte riktigt Vincent Björk passar så bra, Vincent Nunez är finare. Samtidigt vill man att ens barn ska heta samma som mig. Men vi kommer nog först bestämma vilket efternamn vi kommer ta när vi gifter oss, för det vill jag göra när pengarna finns, och då ta det efternamnet så han slipper byta sen.

Har funderat mycket på mellannamn idag och har kommit på 3 vi gillar som passar till Vincent.

Vincent Alexander Nunez

Vincent Elias Nunez

Vincent Lennox Nunez

Jag gillar ovanligare namn så Lennox gillade båda, Elias är också fint.

Men sen funderar jag på om det är bättre att ha ett svenskt efternamn? Det kanske är lättare att söka jobb osv. Eller det kanske inte gör nån skillnad. Man kan ju hoppas på det.



Kommentarer
Johanna

Jag gillar både Nunez o Björk Men måste nog säga att jag gillar Nunez snäppet mer, Jag precis som du dras lite till det ovanliga.
Jag tycker dessutom det är en bra gammeldags tradition att man ger pappa o barn detta band. En gåva anser jag :P
Jag bryr ju inte mig ett skvatt om mitt efternamn så det har varit superlätt. Han får heta som sin pappa o när vi gifter oss bytar jag till samma. Mitt enda va att han inte skulle ha ett svensson andersson namn o det har han icke, så då går jag med på detta :D
Vår son ska heta Adrian/Matheo Clausen. Vet fortfarande inte i vilken ordning ännu :P Känns lite som att vi kommer se när han kommer ut.
Jag tror inte att Nunez kommer göra det svårare för honom inom kariärr m.m jag hoppas verkligen inte d, vad säger din sambo o hans familj, har de märkt något sådant?
Jag gillar Lennox bäst av era alternativ.
Mina andra namn som jag inte fått igenom med sambon men som jag gillar starkt är
Levi, Leander, Killian, Orlando.
:D

2013-05-14 @ 17:32:32
URL: http://withlovin.blogg.se
Belovely

Ah vi är mest inne på Lennox :) sen hänger alla namn ihop när de är S-ljud i alla namn.
Adrian matheo clausen var fint tycker jag. Hänger ihop bra! Leander är väldigt fint, gillar Theodor med men inte sambon :)
Jag tror inte de haft några problem med jobb, eller de har väl fått jobb med hjälp av kontakter precis som jag :P

2013-05-14 @ 19:41:12
URL: http://belovely.blogg.se
Julia

Till Johanna: Enligt mig är det en gåva nog att vara gravid i nio månader och sen genomgå en förlossning. Pappan får ju också ett barn med med minimal insats. Om det är någon som ska ha en gåva så är det väl mamman! Bara en tanke. :-)

Till Malin: Fina namn och Nunez är fint men jag hade nog tänkt en extra gång innan jag gav mitt barn ett utländskt efternamn, tyvärr. :-( Detsamma för din del, när ni gifter er. Ni alla kanske kan heta Nunez som något slags mellannamn och sedan Björk som efternamn. Bara ett förslag. :-)

Svar: julia: ja det tåls o fundera på :) Om vi alla heter nunez lär nog alla tro vi är utländska :P Men det blir nog antingen Nunez Björk, eller bara Nunez. Men tänkte om vi gifter oss, kan alla ha Nunez Björk då? Eller blir det Björk automatiskt.
Malin

2013-05-15 @ 09:49:50
Carro

Det är helt sjukt att det är så men det är lättare att söka jobb med ett svenskt efternamn idag. Kan vara helt annorlunda om några år när det är dags för honom. Men om ni vill vara på säkra sidan kan ni alltid ha båda så kan han välja själv. Nunez är annars otroligt fint och häftigt efternamn. Men björk är fint de också :)

Lycka till :)

Svar: ja det kan ju ha ändrats. men man får bara ha ett efternamn idag så det ena blir som mellannamn isf. vet inte om de går ta det som efternamn senare då. tack så mkt :)
Malin

2013-05-15 @ 13:14:23
Julia

Hej igen. Ja jag vet inte exakt hur det funkar det där med efternamnen. Det är ju som du säger att man bara får ha ett efternamn. Men alla borde väl kunna heta Björk i efternamn och Nunez i mellannamn? Förstår att man faller för det som låter lite ovanligt och osvenskt men Björk är också fint tycker jag. :-) Hoppas att ni kommer fram till någon bra lösning. :-)

Svar: ja det går nog fixa så alla kan heta nunez i mellannamn om vi gifter oss senare.samtidigt är det skönt att inte ha för många namn :) jag har redan 2 mellannamn så de blir många namn :)
Malin

2013-05-15 @ 14:32:06
Elin

Va, får man bara ha ett efternamn?! När blev det så? :O

2013-05-15 @ 15:19:03
URL: http://trelins.blogg.se
Belovely

Elin: tror det va rätt längesen. Om man läser på nätet va det iaf innan 2008 som de infördes. Om man vill ha bådas efternamn får man ha det ena som mellannamn.

2013-05-15 @ 15:57:56
URL: http://belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0