Sjukling

Beroende på hur Vincent mår imån så måste vi boka ett läkarbesök. Han är supersnuvig, hostar jättemkt så han knappt får luft ibland. Igår började han hosta jättemkt efter han ätit, jag bar upp honom och han spydde ner HELA mig och honom. Han har aldrig spytt så mkt. De forsade ut som en fontän. Fick spya i halva håret och tom på fötterna och Vincent va nerdränkt. Sen har han fortfarande problem med magen, han blir hård i magen hela tiden. Gav han microlavemang igen i fredags och då kom allt ut. Men han hade jätteont efter han fick den och det blir säkert hårt igen. Tycker inte de på bvc tar nåt på allvar eller ger så mkt råd. Så han har så mkt slem i halsen att ha knappt får luft, hon sa ingenting om det. Tror inte ens jag fick ett svar. Han har varit hård i magen jättelänge nu men de enda jag fått råd om är att öka lactulosmängden och ge lavemang. Men det funkar inte i längden, det är nåt i maten som gör det och så länge som vi inte vet vad det är kommer det ju inte gå över. 
Så vi måste boka ett läkarbesök, hoppas de kan hitta felet varför han blir hård i magen och kan lindra hans hosta. 





Kommentarer
Josse

Åk in till akuten om det blir alldeles för jävligt med andningen, har han krupp eller liknande så har de jättebra mediciner som lättar upp slemmet och underlättar andningen. Och underdriv inte utan överdriv istället bär du söker, säg att han inte får luft och grejer annars är de jävligt sega inom sjukvården att ta en på allvar! Min lillebror hade ofta krupp som liten och ett resultat av allt slem är att de lätt kräks, eller har svårt att äta för den delen också. Hoppas det går över snart iaf!

Svar: Det är mest att han hostar. Inatt vaknade han jätte många gånger och har varit svår att natta. Fast imorse när han vaknade hostade han inget. Men ska boka tid imån så hoppas jag de kan fixa slemmet och hostan. Finns de medicin för det?
Malin

2014-03-02 @ 10:16:31
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Ja det gör det, flytande som löser upp slemmet. Receptbelagt bricanyl tror jag det var. Plus att det finns säkert en hel del mer. Svårast är på natten när de hamnar i ryggläge eftersom slemmet inte kommer upp på samma sätt så kan du bulla upp med kuddar bakom honom så han har en mer upprätt ställning är inte det fel. Och skulle det vara så illa att han får svårt med andningen så dra dig inte för 112, ambulanspersonalen har alltid med sig tub att andas i :)

Svar: tack för tipsen :) Jag får lägga en extra kudde under madrassen så kanske det blir lättare. Är ju värst på kvällen/ natten.
Malin

2014-03-02 @ 12:04:28
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Amanda

Är han utredd för laktosintolerans eller komjölksprotein allergi?
Läkarna enligt min mening utreder inte dessa allergier om du inte tjatar dig till det. Tog 1,5 år för mig att få det utrett på min dotter.
Vi spenderade otaliga besök på akuten samt på vårdcentralen.
Jag rekommenderar dig att läsa på om movicol junior från vilken ålder det går att användas, min dotter var 1,5 år när hon började med det, 1 påse om dagen blandat i Hennes välling och ja vi höll på i över 1 år men de är inget farligt och får du de på recept så är de billigt.
Skulle Vincent nu vara allergisk mot de jag tidigare nämde så kan han inte äta lactulos för de innehållet laktos vilket i sin tur gör han
Mer förstoppad än tvärtom.
Och ett tips, sluta med micolax, flera läkare har avrått mig då det svider jätte mycket i rumpan på de små.
Movicolen är ett komplement för lactulos och microlax kmr inte längre behövas.
Va noga med att inte ge han för mkt spannmålsprodukter Samt se till att han dricker massa vatten plus äter minst en burk katrinplommon puré om dan. Messmör 1 tsk om dan är bra mot hårda magar!
Lycka till :)

Svar: Tack så mkt för tipsen. Ska ringa bvc imån o säga jag vill få detta utrett. Förstår inte varför de inte gör det direkt så man kan utesluta det. Speciellt när huskurerna och lactulos inte fungerar..
Malin

2014-03-02 @ 13:10:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0