Föräldrapenning

Ringde precis försäkringskassan och frågade vilken period de grundar ersättningen på. Och på henne lät de som jag kommer få lägsta belopp eller lite mer, alltså runt 180kr per dag!!!! Men de kan väl inte stämma :( känner mig väldigt orolig nu för då kommer vi inte klara oss.

Jag har jobbat väldigt olika tider men har haft ett arbete i 2.5 år o kommer jobba tills jag blir mammaledig så jag borde väl få mer.

2011 arbetade jag heltid hela året
2012 arbetade jag drygt 50% till september i år
Sep-dec arbetar jag bara vid behov, knappt en dag i veckan
Från 1 januari 2013 tills jag går hem kommer jag jobba 60-100%.

Så jag kan väl omöjligt få så lite?
Dessa 4 månader där jag jobbar lite kan väl inte påverka så mkt. Läst andra som jobbat på ett jobb i 3 veckor och fått uträknat va de skulle fått per år o fått massa av det. Då ska väl inte jag som har jobbat länge få minsta?:( känns som man måste ha tur med vem man får som handläggare...



Kommentarer
Maddi

Jag är lite osäker på hur det går till , men tror att dom räknar de 6 månader bakåt . Hur mkt du jobbat , alltså din inkomst . Tror inte det spelar nån roll hur länge . Utan hur mkt inkomst 6 mån bakåt . Om det e från den dagen du blir gravid eller den dagen du går hem vet ja inte heller . Sen fick ja med hörs att de räknar de senaste året , vad du hade för inkomst och sätter mammapenningen efter det :) det är vad jag hört iaf :)

2012-12-04 @ 12:22:48
belovely

maddi: ah de stämmer de räknar på de senaste 6 månaderna innan man går hem. men trots jag sa jag kommer jobba rät mkt från januari till kanske maj, juni så verkade de inte räknas om jag inte jobbar 6 månader, men jobbar på ett annat jobb idag fast mindre så de borde väl räknas. förstår ingenting av detta :/

2012-12-04 @ 13:19:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0