Honda Cr-V

Sambon och jag har nog bestämt oss för att köpa en honda cr-v. Den känns verkligen perfekt för den är väldigt rymlig men samtidigt inte så lång. Den drar inte så mycket och har inte så hög skatt, kostar ca 1800kr per år.

Testkörde denna bilen idag och den va väldigt skön att köra, man kommer så högt upp. Men detta va en manuell och hade helst haft automat. Sen hade den kört för många mil, under 10000 mil ska den ha kört.

Måste spara till kontantinsats som låg på 30000kr om man nu behöver lägga det. Ibland är det ingen kontantinsats men det är skönt o ha betalat klart en summa direkt.

Denna hade också panoramatak (glastak) som jag gillar och tonade rutor. Väldigt snygg :) en annan sak som är väldigt bra va att man kunde skjuta fram säterna där bak så man fick större bagageutrumme om det skulle behövas, gick även luta säterna bakåt som man gör med framsäten.

Så om man vill ha en rymlig familjebil men samtidigt smidig så verkar denna perfekt.



Kommentarer
Sara

Dieselmotorn i den hondan är tråkig.. Man kör den ett halvår och sen låter den som en traktor.., välj bensin :)

2012-12-28 @ 16:51:33
URL: http://souljacker.blogg.se
Belovely

Sara: ah vi har bestämt oss för bensin :) har också för mig dieselbilar kostar mkt mer i skatt?
Hur känns hondan annars? Nöjd med den förutom dieseln?:)

2012-12-28 @ 16:57:45
URL: http://www.belovely.blogg.se
M

Väldigt dumt att ta lån på bil!

2012-12-29 @ 22:28:08
Belovely

M: det är väl inte dumt? De flesta tar lån på bil för hur många har råd med en riktig bil kontant? Att ta lån på boende o bil förstår jag men inte andra saker.
Behöver en bra bil när jag får barn så att ta lån för en bra säker bil ser jag som bra prioriterat.

2012-12-29 @ 22:54:57
URL: http://belovely.blogg.se
M

Boende på bostad har de flesta, och det fina med det är att en bostad kan öka i värde, och man kan se det som en investering.

En bil sjunker alltid i värde och
har man för stort lån på bilen, så
sjunker värdet på bilen förbi lånet.
När man sedan ska sälja bilen, så kanske du får 40000kr för bilen, men har 100000kr kvar
i lån. -60000kr utan bil, och för att köpa en ny, så krävs det ännu mer lån.
Detta blir till slut en ond cirkel,
Jag sparar alltid tills jag kan köpa bilen jag vill ha utan lån.

2012-12-30 @ 13:10:59
Belovely

M: jo men det är jag medveten om. Så därför betalar man av lånet såfort som möjligt. Skulle aldrig sälja en bil jag inte betalt klart förstås. Att köpa bil är alltid en dålig investering oavsett om det är av lån eller kontant. Men jag vill inte ha en skruttig bil för 20000 som inte kommer hålla länge, det ser jag som en dålig investering.
Vill ha en bil som vi kan ha länge, där det ryms två barn och som håller. Värre att köpa en billig bil nu som man har råd med o sen va tvungen o köpa en annan o sälja den nuvarande för nästan inga pengar alls. Man måste tänka långsiktigt.
Att ta lån på nåt man verkligen behöver ser jag inte som dumt, mer än nödvändiget. Annan sak o ta lån på en resa eller heminredning.

2012-12-30 @ 14:00:07
URL: http://belovely.blogg.se
Sara

Jag äger ingen honda själv, men nästkusinens svärföräldrar gör och de kommenterar på "traktor-ljudet". I övrigt är bilen kanon :) enligt dem!

2013-01-01 @ 19:58:53
URL: http://Souljacker.blogg.se
Johanna (WithLove)

Vi har en Honda Accord! ÄLSKAR honda och den är super att köra, pålitlig, har minst antal i bilar som går sönder, helt okej prisklass nrä den väl måste lagas, billiga att köra, mycket utrymme, SNYGG m.m Jag rekomenderar verkligen Honda, nu har vi ju en helt annan modell, men denna ni tittar på är ju asläcker, jag vill ha en sån oxå haha :P Vår är automatare och jag verkligen älskar det, fattar inte vf jag kört bil o så många år utan :P haha så finns det valet ta d ;)

2013-01-07 @ 17:41:33
URL: http://withlovin.blogg.se
Belovely

Johanna: vad bra ni gillar hondan :) skönt de inte är så dyra. Kikade på bmw o audi först men de är mkt dyrare i försäkring o annat.
Jag kikade först på accorden men tycker den är för lång :) är inte bra på o backa ut från parkeringar :) då cr v känns väldigt bra. Får hoppas vi hittar en automatare för bra pris :)

2013-01-07 @ 21:35:53
URL: http://belovely.blogg.se
Johanna (WithLove)

Usch vi hade en BMW innan denna, snordyrt. Så fort det blev något fel kan endast BMWs wgna verkstad fixa, o bara det är dyrt, sen hade ju vår såklart allt det lilla extra som gjorde att det var special hit o dit, ja du kan ju tänka dig priset. Vi hade nog mega otur fy fasiken va vi spenderade alldeles förmycke pengar på den. Den va fin men resten är bara hat mot den bilen haha. Audi är ju lätt min favorit bil men den är ju i den dyraste klassen samt även denna bil är dyr att fixa om nmågot oväntat händer någon månad. Att köpa bil är verkligen hatkärlek, man älskar bilen men den bara suger ur din plånbok :P

2013-01-08 @ 08:12:20
URL: http://withlovin.blogg.se
Belovely

Johanna: tråkigt när de strular massa. Är inte billigt med bil. Men då känns det som Honda är ett bra val :) blir ju dyrare destu roligare bilen är att köra. Men vi behöver ingen bil me massa hästkrafter :)

2013-01-08 @ 10:28:58
URL: http://www.belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0