Uppfostran

En sak som jag är väldigt glad för är att jag och sambon har samma åsikter vad gäller barnuppfostran. En sak som stör båda oss är när föräldrar ger sina barn skräpmat, godis o skit till sina småbarn när de inte ens fyllt 2?!! 
Jag blir så arg när jag går in på tex McDonalds och ser flera familjer trycka in pommes för pommes i sin ettårings mun. Varför ger man en bebis sån mat? Den behöver näring och inte gift. Inte precis som att barnet ber om nåt som den aldrig smakat eller vet om. Det är föräldrens ansvar att ge bra mat till sitt barn och jag tycker det är väldigt oansvarigt att ge sin bebis skräpmat och godis. Sen klagar folk på att barnen skriker och gnäller efter godis. Inte konstigt när man matade barnet med socker när de va bebis. Det misstaget kommer jag eller min sambo inte göra för barnet behöver inte det och han/hon kommer gnälla och skrika mycket mer då godis osv ger en belöning när man äter det och de kommer vilja ha mer. Först när barnet är äldre kan den få en gång i veckan, men det bästa är att hålla sig till det och inte ge med sig när den tjatar i matbutiken efter en glass. För då kommer den göra det VARJE gång. 
 
Idag när sa,bon köpte McDonalds (som är väldigt sällan) ser han massa barnfamiljer som ger sina småbarn friterade pommes och mc nuggets, orkar de inte laga hälsosam mat? Är de lata eller vad beror det på? Kommer aldrig tycka det är okey och mata småbarn med skräpmat. Det är lathet och riktigt oansvarigt. Tänk på barnet och inte en själv. 
 


Kommentarer
Kajsa

Delta i gärna vår Veckans blogg!

http://kajsaochtuvas.blogg.se/2012/november/veckans-blogg.html

2012-11-14 @ 21:31:13
URL: http://kajsaochtuvas.blogg.se/
Mrs V

Jag håller med dig också diskuterat det med vänner och sambon.

Och även om man är lat eller inte har tid, måste man välja onyttiga saker att äta?

Sen klagar föräldrarna på att barnen inte kan vara stilla eller är oroliga i kropparna.
Ser sådant jämt som jobbar med barn.. men välmåeendet hör mycket ihop med vad man äter.

Och oftast hör man barnen "vi ska på macdonalds" var och varannan dag.

När jag växte upp åt vi kanske där var 3 månad, som värsta utflykten.
Idag är det en normalitet.. man äter det 4-5 gånger i veckan.
Och många föräldrar tycker det är okej bara barnen håller sig smala.
Men att va smal betyder inte man mår bra invändigt.. ooh suck lixom. :P

2012-11-15 @ 11:53:55
URL: http://boobluscious.blogg.se
BeLovely

MrsV: ja man kan ju välja nyttigare snabbmat. Eller isf välja mjölk med morötter istället för läsk o pommes.

När jag säger till folk säger de bara att det är lätt o säga nu och man kan ge sånt ibland. Men förstår inte vad som är svårt. Det är bara att låta bli att ge sitt barn skräpmat och godis. Ett barn skriker inte åt nåt de aldrig testat eller smakat. Huvudsaken är att det ser gott ut o tilltalar. Samma sak om man köper massvis med olika leksaker. De blir bortskämda och får överenergi då de har så mkt saker omkring sig.

2012-11-15 @ 20:49:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0