Matschema
För att hålla vår nyttiga kost så har jag skrivit ett matschema. Har bara gjort för en vecka men tänkte göra för två veckor. Sen fryser vi in 2 potioner av varje rätt som vi sen äter de resterande två veckorna. Då har vi 14 olika mål som vi äter under en månad :) Sen slipper vi laga mat varje kväll. Fast vissa rätter äter vi nog flera gånger. Frågan är bara om vi får plats med allt i frysen? Får se hur vi gör.
Kan skriva upp recepten för de olika rätterna när jag gjort dom :) Man sparar mycket pengar genom att planera, sen kostar det mycket att äta bröd då pålägg kostar massa och tar hela tiden slut. Tex gröt är superbilligt o göra och man behöver inte oroa sig att datumet går ut. En förpacning fiberhavregryn kostar 10 kronor och frysta bär håller ett tag. Vi slängde ju massa bröd innan för man inte hinner äta upp det och det är godast om de max är nån dag gammalt.
- Måndag: Köttfärsgratäng med zucchini och sallad
- Tisdag: Tomatsoppa med linser och sötpotatis
- Onsdag: Thaiwok med shiratakinudlar
- Torsdag: Bönsallad med tacofärs och salsa
- Fredag: Torsk i foliepaket med sötpotatis
- Lördag: Tacopaj
- Söndag: Laxgryta med shiratakinudlar
Fiberhavregrynsgröt med blåbär, kiwi och kvarg
Kommentarer
Trackback