Inspiration

Hoppas jag kan inspirera andra att äta nyttigt och röra på sig. Bra bilder på mat där det ser gott ut kan göra rätt mycket! Men den maten jag äter är faktiskt väldigt god, trots den är nyttig och kalorisnål. Men det beror ju såklart på vad man gillar. Men jag tror smaklökarna ändras med tiden om man ändrar matvanor. Jag var inte så förtjust i broccoli, blomkål innan men nu tycker jag det är jättegott och kan ersätta det med tex pasta utan problem. Bönor och linser har jag aldrig gillat innan heller men nu har jag det i nästan varje måltid och nu gillar jag det mycket med :) Så man får lära sig att gilla de nyttiga sakerna. Går inte gilla allt men mycket kan man nog lära sig äta om man gör goda rätter med det i. Men det man tycker är äckligt tycker jag inte man ska behöva trycka i sig. Jag vill njuta av min mat, eller iaf kunna äta det och tycka det är gott. Annars är det lätt hänt att man ser sin nyttiga kost som nåt negativt osv och då kanske väljer fel mat pga det.
 
Jag tänkte att jag skulle skriva ner exakt vad jag äter varje dag och vad jag tränar i januari och även utesluta allt onyttigt så gott jag kan. En liten minideff typ. Ska även lägga till mer cardio i min träning den månaden och se hur min kropp reagerar. Säg till om nån vill hänga på, också kul om ni har en blogg där ni kan uppdatera era framsteg och vad ni äter :) Eller om ni vill äta samma mat som mig. Sen mängden av maten är ju väldigt inviduellt vad man behöver.
 
 
Stekte champinjoner, gul lök, och vitlök. Väldigt gott som tillbehör! Matvete är också väldigt gott, speciellt om man kokar det med buljong och är ett mkt bättre alternativ än vit pasta då det mättar mycket bättre och innehåller mycket fibrer


Kommentarer
Anna

Jag tillhör nog den kategorin av folk som typ aldrig kommenterar men jag måste bara säga att det har varit jättekul att följa din blogg från innan din bröstoperation tills slut.
Jag själv blir väldigt imponerad vilken kropp du har fått så tätt intill förlossning och du taggar verkligen mig att själv komma i lite bättre form och ta i mer på gymmet.
Hade varit jättekul om du la ut vad du äter, då kanske man själv får lite inspiration ;)
Lycka till och kämpa på tjejen!

Svar: Tack så mkt :) va kul du blir motiverad! Det är verkligen värt allt, det är härligt att va nöjd med sin kropp!

Jag lägger oftast upp vad jag äter varje dag :) sen hittar du endel recept under katergorin recept. Till frukost blir det alltid fiberhavregrynsgröt med bär, frön och proteinpulver, sen blir det väldigt ofta soppa :)
Malin

2013-12-17 @ 20:26:39
Josse

Jag hakar lätt på i januari! Vette tusan om jag kommer komma upp i samma mängd träning och om jag kommer kunna äta lika nyttigt (krånglig mage som kan reagera på för mycket fibrer) men iom att jag är färdig med tenta som jag prioriterat på sistone så vill jag bara komma tillbaka till styrkan nu! De sista kilona vill jag ha väck, får se om det går med tanke på att amningen fortfarande gör att man är hungrig. Men testa vill jag absolut!!

Svar: Va kul! :)
Ja det är svårt om man har känslig mage. Du får försöka hitta recept som din mage tål och mår bra av :) gröt är nog inte den bästa frukosten för dig då :P Hur länge ska du amma? Det förbränner ju endel det med :)
Malin

2013-12-18 @ 19:45:03
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Jag vet inte faktiskt! Just nu tycker jag amning är väldigt väldigt bekvämt! haha.. Slippa bry sig om att komma ihåg och ta med sig mat när man ska nånstans osv. Sen har jag väl börjat testa annat lite smått men hon tycker väl inte det är så jättegott. Nu det senaste har det blivit gröt och palsternackspuré, grimaserar lätt. Så amning kör jag på tills hon känner att mat är intressant och hon vill ha det! Ja det är skitsvårt med känslig mage men jag tänker att börjar jag med att ta bort allt socker som jag just nu stoppar i mig så är det iaf en början. Till lunch/middag blir det oftast kött/fisk med matvete eller ugnsbakade rotfrukter så det känns inte så illa. Kruxet är ju frukosten! Och sen vill jag inte bli så mager som jag var innan. Har tittat på kort tidigare och just då tyckte jag att jag var vältränad (visst att magen var tajt) men annars kunde jag tycka att jag var rätt tanig, så vill försöka bygga muskler precis som dig. Svårt med upplägg bara eftersom jag kört så himla mycket cardio tidigare, det är liksom det jag kan! ;)

Svar: ja det är verkligen smidigt när man har mat till hands hela tiden och i lagom temperatur med :) Lika bra att vänta med mat tills hon behöver och vill ha det. tycker det är så klurigt och det är ju mkt mer jobb, men man får ju in hans matstunder i rutin med sen med planering av mat osv :)
Jag kan rekommendera kvarg med bär och frön, proteinpannkakor, omelett med olika fyllning i. antar man inte kan äta proteinpulver när man ammar så viktigt du får i dig mkt protein genom maten. Kvarg, ägg och kött är ju bra proteinkällor.

Du kan försöka köra bara några övningar per muskel och ändå köra cardio. jag kör oftast 2 muskelgrupper per pass, så jag kör igenom hela kroppen 1 gång i veckan förutom rumpan. Så skriv ner ett schema som passar dig sen kan du ju börja med maskiner tills du känner dig mer redo för fria vikter :) på maskinerna står det ju också vilken muskelgrupp som tränas vilket är bra :)
Malin

2013-12-18 @ 21:17:58
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Åh tack så jättemycket för alla bra tips!! Blev faktiskt jäkligt sugen så var in och sökte lite och hittade faktiskt ett schema att köra efter i 12 veckor från en sida som heter fitnessfreak. Har ju kört Olga Rönnbergs övningar (och ska så fortsätta göra!) för de har verkligen gjort bra för hållningen. Bara jag har tillbaka min tid som jag får nu brukar det lösa sig, men som sagt, ett upplägg underlättar ju en del! Har faktiskt inte satt mig in i det här med proteinpulver, hur kommer det sig att det inte lämpar sig för ammande?

Svar: ja det finns ju mkt upplägg på nätet! Men bra att ha ett schema så man kör igenom alla muskler iaf en gång och att de får vila 48 timmar emellan :)
Jag kan ha blandat ihop proteinpulver med koffein/pwo. men proteinpulver kan man nog ta under amning. Sökte på google och bland annar olga skriver att de borde va okey. http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2010/01/14/proteinpulver-och-amning/

jag klarar mig inte utan proteinpulver då jag måste ha det i gröten/kvargen för det ska bli gott :)


Malin

2013-12-18 @ 21:40:31
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Ja jag kollade faktiskt också upp det! Fast på Livsmedelsverket står det att man ska vara uppmärksam vid det så kanske bäst att låta bli tills vi är färdiga med den biten ändå! Haha.. Men jag hade aldrig tänkt på det om inte du sagt nåt! Gäller verkligen att ha koll på allt känns det som, man blir lagom snurrig i huvudet! Tack iaf!! :)

Svar: Hehe ja när man ammar blir de lite mer o tänka på vad man bör o få äta :)
Men kan va skönt o va på den säkra sidan :)
Malin

2013-12-18 @ 21:49:37
URL: http://joeeeee.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0