Vincent 6 månader

Hipp hipp hurra för Vincent idag! Tycker 6 månader känns som den första milstolpen. Det är då man brukar börja med mat, det verkar vanligt de börjar krypa vid denna tiden, börja sitta själv osv. Vincent har väl inte riktigt börjat med nåt av de hehe, förutom maten, den har vi börjat med lite smått. Men har bara gett han riktig mat 3 gånger hittills sen har han fått smaka lite av vår mat ibland. Men det är sällan vi kan ge nåt av vår mat. Antingen innehåller det proteinpulver, är superstarkt eller saker man inte kan mosa.
Men jag tror krypningen kommer närsomhelst. Man märker han verkligen kämpar för att ta sig fram. Han sparkar med benen och skjuter upp rumpan men överkroppen är inte lika stark än.

Sen ser man att Vincent förstår mer och mer. Han lyssnar till sitt namn, han följer oss med blicken väldigt bra, han minns saker lätt. Tex om jag drar in ett djupt andetag och gör ett ljud samtidigt, så vet han att jag kommer blåsa på han. Han blinkar som fan med ögonen såfort jag gör ljudet och ler :)
 
 
Här kommer det en massa bilder på hans liv hittills kan man väl säga :P Hade velat lägga upp många fler bilder men ni har ju sett hans utveckling här i bloggen :)
 
Några dagar gammal. Samma bebis?
 
Första besöket hos mormor och morfar. Va nog 1-2 veckor gammal
 
2.5 vecka gammal
 
Första photoshooten
 
När han va ca 6 veckor fick vi hem hans gunga som används flitigt, även idag :) Men nu sticker fötterna lite utanför hehe
 
Vid 8 veckor började han bli väldigt duktig på att lyfta huvudet
 
ca 9 veckor gammal så hade vi en namngivelse där min och Dannys släkt träffades ordentligt för första gången
 

När han va 3 månader gammal började han att älska att stå upp. Ståd gärna i soffan där han kunde se allt runtomkring sig
 
 
4 månader gammal. Nu ska allt föras till munnen och strumporna dras av hela tiden
 
5 månader. Nu testade vi att sätta han i sittvagnen och det gick bra :) Men den är lite förstor fortfarande så han halvligger mer än sitter.
 
 
Har även haft glöggfika med Vincents vänner. Störst av alla :P
 
6 månader gammal. Nu kan han sitta rätt bra själv om han har stöd, speciellt i soffan. Och kan sitta själv en liten stund utan stöd men tippar fort över åt nåt håll :)
 
Han har haft sin allra första jul hemma hos mormor och morfar
 
 

Hur mår jag då? Hur känns det nu att vara mamma efter 6 månader?
 
Jag känner verkligen att jag kommit in i rollen som mamma mycket mer nu. Det är en roll man växer in i och inget som kommer samma dag, det är mycket som händer även för sig själv och det tar tid att lära känna sitt barn och lära sig förstå ens barn. Det är väldigt inviduellt hur man tar till sig sitt barn, hur lång tid det tar och när man kan känna sig trygg i sin mammaroll. Jag kände mest i början att jag bara tog hand om Vincent, man drömde ju om saker längre fram som när han är 1 år och vad man vill göra ihop. Men man kände han inte då, man planerade om en person man inte kände, trots det är ens bebis är det fortfarande en främling. Jag kunde inte känna starka känslor direkt för det är så mycket annat som händer i början men det har vuxit med tiden. Nu har han en personlighet, en utstrålning, han förstår mkt och visar känslor tydligt. Det är nu man kan lära känna han på ett annat sätt. Han är inte bara en bebis som det kändes som han va i början, han är mitt barn som jag älskar så otroligt mycket! Och när man tittar igenom hans bilder och videos så ser man hur mycket vi redan har upplevt och hur mycket han har utvecklats! Allt sker i racerfart känns det som nu och det är så spännande :)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0