Kissen är sjuk

Usch är så orolig nu. Min katt har spytt sen 7 imorse och vill inte äta nånting. Annars är hon väldigt glupsk av sig.
Hon har spytt upp allt som finns i magen och har velat spy flera gånger efter det men inget kommer. Tror hon kan va uttorkad med då nackskinnet inte åker tillbaka fort :(
Så vi får åka till veterinären imån om hon inte blir bättre inatt. Försökte spruta in vatten försiktigt i munnen men de gillade hon såklart inte, men hon behöver vätska.
Kanske nåt som hon svalt som fastnat nånstans? För förstår inte varför hon försöker spy på tom mage. Men vi såg inget i gommen. Usch hatar när ens djur blir sjuka!

Min Sasha. Hon fyller 4 år i vår.



Kommentarer
Lina

Åååh stackarn :( Förhoppningsvis har hon bara ätit något ofräscht och fått matförgiftning... För att få i henne vätska kan du prova att doppa hennes tassar i vatten, då brukar de vilja slicka dom och på så sätt få i sig lite vätska.. Hatar när ens älsklingar blir sjuka :(

2013-01-03 @ 19:18:27
Marina

Jag hade ringt på en gång! Uttorkning kan vara allvarligt!
Du bor ju nära ett djursjukhus. Det är super personal där.
Hur ser det ut om du trycker på insidan av kinden eller tandköttet? Blir det rosa igen direkt? Om inte ytterligare ett uttorkningssymtom.
Kolla även om hon har feber. Normal temp är mellan 38-39 grader.

2013-01-03 @ 19:22:56
Sandra

Håller med Marina åk in redan nu!
Trots matförgiftning så dricker katter vatten så det här låter oroväckande :(
Håller tummar och tår för er alla!

2013-01-03 @ 19:52:10
Belovely

Vi ringde in till djursjukhuset o vi åkte in direkt. Hon va inte jätteuttorkad men hon får dropp nu och har tagit blodprov för hon har ont i magen :( sen har hon 40.3 graders feber. Hoppas blodproven visar va de är. Kan va en infektion så hon behöver antibiotika.

2013-01-03 @ 21:16:44
URL: http://belovely.blogg.se
Marina

Oj lilla kisen. :( men vad bra att hon fått vård nu. Som sagt är det jätte bra personal där, så hon är i bra händer. Hoppas på bra provsvar nu. Kram!

2013-01-03 @ 21:48:36
Belovely

Marina: ah det känns bra ifall de skulle blivit värre inatt. Provsvaren visade bara att hon va uttorkad men de såg bra ut i levern o bukörteln så vi vet inte vad det beror på. Kanske magkatarr eller maginflensa?
Vi ska tillbaka imånbitti igen o ge dropp o titta till henne.
Blir inte billigt detta :S men bara hon blir frisk!

2013-01-03 @ 22:12:24
URL: http://belovely.blogg.se
Marina

Åh, oki. Det var ju bra ändå, med provsvaren. Bara hon snabbt blir bra igen, det är ju huvudsaken. :)
När jag hade min ena katt inlagd där i några nätter en gång blev det faktiskt inte särskilt dyrt ändå. Jag hade ingen försäkring på henne heller då, så jag blev positivt överraskad. Hoppas på samma för er.
Pussa kisen imorn från mig. ❤

2013-01-03 @ 23:03:22
Belovely

Marina: la du in din katt här i växjö?
Men nu är vi uppe i ca 3000kr sen imån ska vi dit vid 8 o ge mer dropp o då blir de mer pengar. Får hoppas de inte behövs mer o att hon blir bra sen. Man blir samtidigt stressad över kostnaden för vi behöver egentligen pengarna till bebisen. Men man vill ju aldrig ge upp henne. Efter detta ska vi försäkra dom. Är inte så dyrt i månaden egentligen, o byta foder då jag läst mkt negativt om friskies.

2013-01-03 @ 23:15:27
URL: http://belovely.blogg.se
Marina

Ja i Växjö. Men visst det var för 4år sen med. :) 3000kr var nog mera än vad jag hade trott oxå, men precis som du säger, nåt alternativ finns inte. Det är bra att ha försäkringar när man behöver de. :)

2013-01-04 @ 20:22:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0