Föräldrarpenning

Måste ta tag o ringa försäkringskassan idag. Det står att mitt ärende fortfarande är pågående angående ansökan om föräldrarpenning och att de fick in ansökan 4 maj. Sen står det att preliminär utbetalning är den 26 juni? Verkar konstigt då jag ska ha pengarna i juli då första ersättningsdagen är 26 juni. Man vill vara säker att man kommer få sina pengar i tid och att allt är klart.
 
Är det nån som vet hur det funkar med tillfällig föräldrarpenning? Sambon kommer ansöka om det via mobilt bank ID och då skickar man in sina inkomstuppgifter på samma gång, men hur lång tid tar det tills han får de pengarna? Är det handläggningstid en månad då med? Tänkte att det vore bra om han fick dom månaden efter.
 
 
Lägger upp två bilder till från förra veckan! Får hoppas klänningen sitter bra utan magen :)
 
Ser ut som jag är kissinödig :P


Kommentarer
Josse

Åh du lyckas så jäkla bra med dina outfits som gravid! Själv har jag gett upp hoppet för länge sen. Haha.. Kanske lite för att jag tycker det är svårt att hitta bra kläder som man kan ha sen utan att känna sig som ett tält. Men du lyckas verkligen! Det där med f-kassan låter jobbigt, får du reda på svaret så hojta gärna till! Har redan suttit med dom i telefon 2 gånger idag, idag blev det tyvärr besvikelser bägge gånger, jättetrist! /J

Svar: Tack så mkt :) men tycker med det är svårt o hitta kläder som passar och som täcker magen ordentligt. Har knappt köpt nåt under graviditeten utan letat fram från garderoben som är lite längre :)

Ja de är jobbigt o ringa dom för de säger alltid olika saker. Men nu har vi allt klart för oss! Vad är det du undrar över? Tänkte att jag kanske kan komma med ett bättre svar :)
Malin

2013-06-17 @ 14:41:31
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Josse

Vad det är som krävs för att få ut tillfällig föräldrapenning? Själv fick jag reda på att vi skulle skicka in sambons lönespec bara men ni har ju fått andra bud. Helt knasigt vad de alltid ska krångla till det för en! Jobbigt att de ska ha 30 dagars handläggningstid för det också. Själv har jag inte fått reda på min f-penning fastän det gått 30 dagar och jag har skickat in alla korrekta papper. Fick till svar idag att det har med att de har mycket att göra. Så dåligt svar egentligen efetrsom de själva satt upp reglerna! /J

Svar: Ja det är irriterande när de säger olika. Men säg till din sambo att hans ska prata med sin chef/ lönechef att skicka in ett arbetsgivarintyg till fsk. De behöver nog de som bevis att han jobbar där o hur länge osv. Sen behöver han bara ta reda på sin årsinkomst och om han har ob tillägg osv som han sen skriver i när han anmäler tillfälldog föräldrarpenning. Då borde det bli rätt.
Har du Bank ID så du kan logga in på mina sidor på fsk?
För där står det att mitt ärende fortfarande är pågående men tydligen va de inte det. Men hon du pratade med borde ha sett om de va klart isf.
De bästa är o ringa på kvällen, typ 7-8. Mindre kö då o de verkar mindre stressade :)
Malin

2013-06-17 @ 21:19:43
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Ansökan gjorde jag i helgen men de har fortfarande inte ens räknat ut om jag ska ha en annan ersättning än minimi, skitstörigt att inte veta och inte heller kunna påverka! Nog för att de är trevliga men snacka om oorganiserade som fasen, man får ju nippran på att de alltid velar fram och tillbaka om saker och ting. Verkligen skitfrustrerande! Eftersom jag alltid pluggat och jobbat och gjort miljoner andra grejer samtidigt känns det t om enklare att hitta ett helgjobb och låta sambo ta hand om bebis några timmar medan jag drar in samma pengar som det kanske kan bli efter att ha krånglat sig igenom f-kassans krångliga system. Sorry för klagomålen men jag tycker inte de gör det lätt för folk när de är mitt uppe i något som borde vara världens roligaste grej, nämligen att få barn! /J

Svar: Ja detta med föräldrarpenning va nåt jag kände mycket stress och oro för innan allt va färdigt. Fick olika svar hela tiden o va rädd jag skulle då minimum då jag jobbat deltid länge o knappt nåt senaste tiden. Men så länge man sparat sin SGI så grundade de den på mitt heltidsjobb jag hade innan.
Men inom 30 dagar ska de va färdiga iaf, då ser du på mina sidor hur mkt du får i dagpenning. Och om du känner de va felaktigt beslut går de nog överklaga o prata med dom igen. Men det enda du kan göra nu är o vänta tills ärendet är färdigt o hoppas på det bästa. Det är ju mkt lättare när man haft ett heltidsjobb länge. Då slipper man detta krångel.
Malin

2013-06-17 @ 22:12:16
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Josse

Hoppas! På henne i telefon lät det som att beräkningen kunde ta längre tid eftersom det redan gått 30 dagar och inget hänt. Men jag hoppas inte på speciellt mycket längre, det gäller att stänga in sig och snåla rejält här känns det som när tiden väl är inne! ;) haha.. Nej men skämt åsido, det är så himla tragiskt att behöva tänka så bara. Men det löser sig nog, har det alltid gjort tidigare! Och har man fullt upp med bebis lär man kanske inte kunna komma ut och spendera så himla mycket mer. Får hoppas det! :) tack för tipsen iaf! :D /J

Svar: Vilket datum är du beräknad? Hoppas det hinner bli klart i tid iaf. Men de tror jag det blir, tror brytdatumet va den 20-21 så om du ansöker om föräldrarpenning innan 20 juli får du det i augusti. Men det är handläggningstid på 30 dagar när man ansökt om föräldrarpenning. Men det lär hinna va färdigt så du får pengarna i augusti. Skicka bara in anmälan och ansökan om föräldrarpenning såfort de är färdiga med ditt sgi. Va så lite så :) Tror inte man har så mkt utgifter den första tiden. Man är oftast mest hemma så blir nog mindre bensin och nöjen :)
Malin

2013-06-17 @ 22:33:20
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Anna

D där med FSK kan var krångligt d vet jag :/
Anledningen till att det tar längre tid är
nog för att det är många som gått på semester
och dom har alltid mkt att göra på sommaren
har jag för mej att hon sa.

När man får sitt moderskaps intyg så ska
man ju skicka in det direkt(omkr v.20 nåt får man
det.)
För sen vill ju FSK ha inkomstuppg fr din
arbetsgivare.Man fyller i nån blankett å skriver
ut.
Min chef skickade in det till lönekontoret
och nästa dag hade hon på lönekontoret
fyllt i alla uppg å skickat elektroniskt t
FSK så d gick snabbt.
Därefter börjar de räkna ut hur mkt du får.
Sen anmälde jag föräldrarpenning via nätet
och ett tips e att ansöka om fp flera månader
fram så man slipper hålla på å ansöka månad
för månad.
Man måste va i god tid med allt sånt här
för annars kan d ta tid som sagt.

2013-06-18 @ 09:59:38
Josse

Jag är beräknad den 18 juli men tror den lilla kommer tidigare. Blev framflyttad 2 veckor och tror inte riktigt det stämmer med tanke på omständigheterna när bebis blev till! ;) haha.. Jag har faktiskt ansökt om f-penning i juli i vilket fall, var lika bra att göra det oavsett vad det nu blir i peng. Men det är trist när de ska till och krångla med en så om man nu inte haft ett vanligt fast heltidsjobb du vet! Plus att jag fick mitt moderskapsintyg rätt sent eftersom jag hade krångel med bm och fick byta, så, fick det i v 25. men det löser sig nog som sagt! :D du har inte börjat känna nåt mer? :D jag längtar tills det är över nu, har insett att jag fått dubbelhaka (apropå det där med samvetet, kost och träning). Längtar tills man är sig själv igen, ska bli så skönt även om det varit mysigt med bebis i magen tidigare! :)

Svar: Okey, vem vet du får kanske innan mig då :) jag skulle inte bli förvånad om jag behöver bli igångsatt eller nåt, känns som han trivs för bra i magen :)
Bra du redan ansökt föräldrarpenning, tror de löser sig, men vet att man är stressad innan allt är klart, jag va egentligen orolig och stressad i onödan för allt löste sig tillslut :)

Det enda jag känner är ofta mensvärk i nedre delen av magen och att jag måste kissa oftare, sen trycker han mot urinblåsan så det känns som knivar. Så han har kanske kommit lite längre ner. Ska till bm på torsdag så får se om han växt nåt mer :)
Ja de ska bli väldigt skönt att bli av med magen o känna sig rörlig igen o börja gå ner dessa extra kilon :)
Malin

2013-06-18 @ 10:21:29
URL: http://Joeeeee.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0