Kisskydd

Jahapp, nu har kisskyddet kommit till användning vi hade i sängen. Sambon la sig i sängen och frågade varför det va blött där. Nej de va inte mitt vatten som gått (tråkigt nog) utan katten hade kissat i sängen :( Vet inte om skyddet va bra nog för madrassen luktade ändå kattkiss. Eller beror det bara på den starka lukten som gått igenom.

Är såå drygt när hon kissar utanför lådan. Är jätteorolig hon ska kissa i babyskyddet eller babynestet om det ligger framme nån gång. Hon har alltid haft problem med detta och går i perioder. Hon känner sig trygg och är inte blyg eller skygg, lådan töms ofta och jag har försökt leka mer med henne. Får hoppas det inte är nåt allvarligt. Men hon verkar inte alls må dåligt eller ha ont nånstans.
Men hon vet att hon gjort fel för hon skäms verkligen.





Kommentarer
Lina

Att en katt kissar utanför lådan kan bero på mycket, det kan vara att hon inte gillar sanden. Vissa katter föredrar sand med finare korn, har ni sand med doft kan du prova byta till en parfymfri. Många katter har svårt för kristallsand och vill ha riktig sand. När du rengör lådan ska du använda klorin då katter tycker det påminner om kisslukt och då vill kissa där. Har du låda med huv kan du prova ta bort huven eller köpa en djupare låda då vissa katter vill ha djup sand.
Kissar hon på ställen hon inte får kan du prova rengöra med något som luktar citrus som katter inte tycker om, om hon kissar ofta på ett ställe kan du prova ställa en skål med mat där för att markera att man inte kissar där för där finns mat. Ibland kan de villa ha en egen låda för kiss och en för bajs, vet inte hur många lådor ni har men man brukar säga att man ska ha en per katt + en extra. Katter kissar inte utanför lådan i protest som vissa tror men det finns antagligen något hon är missnöjd med/känner sig stressad över och det har antagligen med själva lådan att göra (inte nödvändigtvis att den töms för sällan, vilket jag inte tror). Hoppas du får någon hjälp av denna info, man får leka lite detektiv. :)

Svar: Tack för tipsen! Ja de är väldigt svårt o lista ut vad det kan bero på. Kan vara så mkt.
Men jag tror inte det beror på lådan. Har testat olika sortes sand och hon går 99% av gångerna på lådan utan problem. Men sen plötsligt gör hon det nån annanstans.
Det svåra är bara att det är på olika ställen varje gång. Men sist ställde vi maten där hon kissat o då kissade hon inte där mer, men då hittar hon ett annat ställe :)
Jag ska tvätta lådan med klorin o se om det hjälper :) och kanske köpa en till kattlåda.
Malin

2013-06-14 @ 22:23:29
Emma

Jag såg på min katt från helvetet på animal planet nyligen. Där var en katt som ofta kissade utanför och det berodde på att hon blev stressad av att det nattetid och dagtid kom en massa olika djur till deras tomt. Så hon gjorde den för att hon blev stressad och ville revirmarkera. Bara en tanke jag fick :) Har ni kollat hennes hos en vet? Kan ju vara diabetes eller urinvägsinfektion m.m. Hoppas ni finner ut något snart.

Svar: Hehe jag har med sett det programmet, ibland är de riktiga vilddjur me där :)Jag anar de har med revir o göra då hon ofta kissar på nya saker vi köpt eller nåt som luktar speciellt.
Har inte varit hos vet än. Kan tex diabetes komma då o då? Tänkte att hon kissar mest i lådan utan problem o sen plötsligt får hon för sig o göra behoven en annanstans :)
Malin

2013-06-15 @ 01:56:06
Emma

Hehe ja verkligen. tur man inte har så galna katter. Jag vet faktiskt inte men hittade detta Symptom på diabetes Symptom som kan tyda på att katten fått diabetes är ökad urinmängd, ökad aptit och törst samt viktnedgång. Andra symptom som kan ses är att katten får en mer glanslös päls, den tappar muskler och den blir uttorkad. Vid långtgående kronisk diabetes kan oförmåga att lyfta upp hasen ses, så allad diabetes neuropati.Jag tror mer på en revirmärkning för det gjorde katten på TV fast hon var kastrerad. Inte så billigt att gå till vet men kan kanske vara värt att gå dit för att utesluta att det är någon sjukdom.

Svar: Ja om det fortsätter får vi nog åka till veterinären så de kan utesluta vissa saker iaf. Får hålla koll på de symptomen, glad i mat har hon alltid varit haha :)
Malin

2013-06-15 @ 18:33:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0