Provkört bil

Idag va jag och sambon och provkörde en KIA sportage och en hyundai iX35.
Gillade mest kian utseendemässigt och körmässigt. Den lät mkt mindre än hyundaien. Men vet inte vad som är bäst, diesel eller bensin. Vi kär väldigt lite, mest i stan, så känns som bensin är bäst. Lägre skatt, men dieseln kostar väl mindre än bensin och säljaren sa dieselbilar har ett bättre andrahandsvärde. Han rekommendera hyundien då den har 5 års garanti och inga krav för att få garantin. Kian är väldigt petiga med att man måste serva bilen i tid hela tiden och på en kia försäljare annars försvinner hela garantin. Om man servar nån vecka försent får man betala allt själv. Men bara man är noga med det är det lugnt.

Denna vi provkörde kostade 229000 för en 2011 som hade en söndrig backkamera. Men på blocket har jag hittat samma årsmodell med fler funktioner o samma miltal för 150-165000. Så det är viktigt man inte köper första bästa :)

Men bagaget va på gränsen till för litet, mindre en honda CR-V. Men det går säkert in en barnvagn utan problem.



Kommentarer
carro

för att tjäna på en diesel måste man köra minst 2500 ? mil om året samt om ni endast kör kortare sträckor hinner en diesel inte bli tillräckligt varm och lomma upp i arbetstemperatur vilket är viktigt för att en dieselmotor ska må bra. priset på de olika drivmedlen har idag en sån marginell skillad :-) (ber om ursäkt för stavfel skriver från en telefon haha)

Svar: tack för infon. kom med på att jag läst att många dieselbilar tar evigheter på sig att bli varma. Känns som bensin skulle passa oss bättre som mest kör korta sträckor :)
Malin

2013-03-12 @ 19:38:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0