Välja bil?

Det är tre bilar som vi testkört och gillar. Men hur ska man välja vilken man ska köpa. Är det dyraste köp jag nånsin gjort så det är ett stort beslut. Utseendemässigt gillar jag Kia Sportage mest, körmässigt är det nog Honda CR V, sen är ju Hyundai ix35 fin med och mer kompakt, men den har större bagageutrymme än Kian medans Hondan har störst. Sen har vi bara hittat automatare i Hondan, de andra är mest manuella.

Men man får en 2011-2012 i kian och hyundaien för samma pris som en 2008 i Hondan,sen får man nybilsgaranti i Kian och Hyundaien och det är ju en trygghet.
 
Vi vet iaf att vi INTE vill ha diesel. Ser inget positivt med det alls, så förstår inte varför föräljarna tycker dieseln är bättre? De kostar just nu lika mkt som bensin, tar lång tid att värma upp bilen och mkt dyrare skatt. Vi kör väldigt lite och korta sträckor så det kommer inte löna sig. Sen tycker jag Dieselbilar brukar låta mkt mer.

Det va det som va minus med Hyndaien va att den bullrade väldigt mkt. Men hade helst velat ha en vit bil, tonade rutor, automat, bensin och med isofix fästen som är rymlig och är en hög bil. Men har inte hittat den ultimata bilen än :)
 
 
Honda CR-V
 
Kia Sportage

Hyundai ix35


Kommentarer
Emma

Rent kvalitetsmässigt slår Hondan de andra med hästlängder. Sällan man får problem med Hondan. Vi hade en innan (accord) och fick ofta höra på bilprovningen hur otroligt bra bilar Honda är och att dom är högt i topp på bilprovningens listor med de bilar med minst fel. Smaken är som baken men jag eller sambon (eller någon i min familj) skulle aldrig få för oss att köpa Kia eller Hyundai. Helt annan kvalitet och där har du kanske också förklaringen till prisskillnaden? Säger inte att min åsikt är mest rätt men så tycker jag/vi. ;)

Svar: tror du har rätt. Hondan är ju dyrare av en anledning ;) Sen kändes den skönast att köra trots det va manuell vi testade sist. Så det lutar åt hondan. Man vill ju den ska hålla länge utan massa problem
Malin

2013-03-19 @ 00:17:02
Johanna

Vi har ju som jag sagt en Honda! Precis som Emma sa så har den helt klart bäst kvalite och oftast den bilen med minst fel. Ligger i topp och har gjort det ett bra tag. Jag känner mig enormt trygg i vår Honda, speciellt nu när vi kört på vintern har man fått känna lite på bilen. Tycker den är fantastiskt o tar sig igenom som den ska. Inte orolig för att stanna någonstanns.
Man får ju tänka på lagningskostnaderna som ofta kan sticka iväg i tusenlappar, hur ofta? Det vet man inte, ett rent jävla lotteri o köpa bil o ja, jag får ont i magen av bilköp haha.
Men jag hejjar på Hondan, ävn om jag tycker den vita Hyundaien är riktigt snygg.

2013-03-20 @ 08:20:32
URL: http://withlovin.blogg.se
belovely

johanna: Ja men jag tror det blir en Honda CR-V :) Den är egentligen bättre på många sätt då den hade störst bagageutrymme av dessa tre, lättare att hitta i automat och den va högre :)
Kul att läsa andra som är nöjd med Honda iaf! Får hoppas vi hittar en vit ;)

2013-03-20 @ 12:33:47
Titti

Andra Hyundaien som vi har nu och är toppen-nöjd med den!

Svar: Va kul o höra :)
Malin

2013-03-23 @ 13:33:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0