Vegetarisk mat

Ikväll blev det "korv" stroganoff. Byter ut falukorven mot sojakorv, finns en som ser ut som en falukorv och smakar likadant :) Är glad jag inte äter kött och slipper bry mig att det kan finnas höstkött i det jag äter. Som idag sa de på radion att de fick skicka tillbaka all rostbiff också, vet inte från vilket märke.


Jag testade göra quinoa istället för ris då jag trodde de va väldigt nyttigt. Men fullkornspasta har mer protein och mindre kolhydrater så då är nog det bättre tom. Men det är iaf bättre än vitt ris som jag brukar äta till korv stroganoff :)

Får se om jag klarar ändra mina matvanor lite, man har ju kommit in i en svacka sen man blev gravid. Allt började pga av illamåendet och man åt bara de man fick i sig som mest va goda saker, sen har de hållt i sig endel.

Det känns som folk som känner mig inte förstår det här med att va "vegetarian". De menar att om jag åt kött innan kan jag väl äta det nu med ibland om det inte finns nåt annat alternativ just då. Men bara för jag åt kött innan betyder det ju inte att jag vill göra det nu? Jag är ju vegeterian av flera anledningar, om jag åt kött ibland är man ju ingen vegeterian. Och jag undviker inte kött bara för jag vill vara en vegeterian eller för att det är nåt krav utan för jag blir äcklad av att äta djur och är inget jag vill stödja. Man blir mer och mer medveten om hur djuren behandlas o hur det förstör miljön. Fisk är också nåt jag framöver kommer sluta med. Försöker äta det ibland nu när jag är gravid men sen slutar jag nog. Blir äcklad av det med. Sen är det ännu svårare att äta kött nu när de va så längesen jag åt det, känns mkt äckligare nu och känns onaturligt. Så jag blir irriterad att andra kommer med sina åsikter och ifrågasätter det. Nästan som de tror jag är cool för jag är vegeterian? Så är inte riktigt fallet. Hade gärna kunnat äta kött ibland då jag tycker det är väldigt gott, saknar grillat. Men blir samtidigt äcklad.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0