Föräldrarkurs 2

Idag va vi på den andra föräldrarkursen. Pratade om amning och tiden efteråt. Det mesta vet man redan då man läst mycket på nätet, men det är bra att prata om det öppet vad man förväntar sig av sin partner och vad man kan tänka på så man får lite egentid också och tid tsm. För tycker det är viktigt att man gör saker tsm också än bara tänka på bebisen. Är väldigt vanligt att förhållanden tar slut under barnets första år. Dels på grund av sömnbrist men även att man glömmer bort varandra och tillslut bara stör man sig på varandra och bråkar om småsaker. Alla fick skriva ett litet brev till sin partner som vi sen fick läsa när vi kom hem, det skulle va ett kärleksbrev. Sånt kan man ju göra sen med och visa sin kärlek på olika sen, så man inte glömmer det när man har bebis.
 
En annan sak som bm sa va att bebisen inte längre behöver rapas? Men det borde väl va bra att göra de så de inte får ont i magen.
Sen pratade vi om hur lite tid man har, eller kan ha. Bebisar kan vilja amma hela tiden och vilja ligga vid bröstet dygnet runt. Men jag kan inte rikigt förstå när vissa säger de knappt hinner duscha, borsta tänderna eller gå på toa? Det kan väl inte va så svårt att hinna ta en dusch, är väl bara att låta pappan ha barnet en stund. Tror det är viktigt att försöka vänja bebisen att va mycket hos pappan med, sen sa bm att det inte gör nåt om bebisen skriker, man måste inte springa och trösta direkt, utan man hinner gå på toan eller borsta tänderna. Och de tillfällen man får nog och verkligen inte orkar, är det mycket bättre man lämnar bebisen en stund och gå därifrån och samlar kraft så man inte blir galen. Vet de finns mammor som blivit så frustrerade att de skakat bebisen, 7 skakningar kan räcka för att alla nerver vid nacken förstörs och bebisen kan i värsta fall dö. Jag skulle aldrig kunna tänka mig göra nåt sånt, men det är nog heller inte omöjligt att man blir helt frustrerad och inte längre vet vad man gör om man inte låter sig ta nya tag ibland.
 
Min sambo känner en som också va på föräldrarkursen så vi sa att vi kunde träffas nån dag och laga mat eller nåt :) Hans tjej ska ha den 29 juni så är väldigt nära mig. Man har iaf mycket gemensamt och skulle va kul om man kände nån som också har barn.
 
 
Lockade håret idag, tar evigheter, sen håller det ändå inte sig fint i ens 5 minuter :/
 
 
 


Kommentarer
Mrs V

Jag förstår att föräldrar kan bli jättefrustrerade utav ett skrikande barn som skriker non stop... säger inte att det är okej att tappa tålamodet.. absolut inte men jag kan förstå hur jobbigt det är.
Jag jobbar sjävl med barn och har jobbat på småbarnavdening nu... och tyvärr kan inte jag som jobbar gå ifrån, men man kan va i konstant skrik... och en gång förra veckan hade jag sådan huvudvärk av en pojke som skolades in och han va bara vid mig och skrek och klängde.. han hade hållt på så i två veckor och en dag mådde jag så illa av skrikandet att jag kräktes.
Hade fått sådan huvudvärk och sen började må så dåligt av skrikandes i fleeeeera timmar.

Och under dagen när han skrek, bankade huvudet mot mis så det gjorde ont på mig med... mitt tålamod... jag ville säga åt honom "SLUTA DET RÄCKER"

Men jag vsste ju med mit förnuft att en 1åring endå inte hade sltat. va förstår han när jag säger sluta lixom... så man kan itne ta ut sin irritation på barnet men jag förstååååår hur färldrar kan känna sig.
Och som du säger, bättre gå ifrån isf... låt ungen skrika, bara ha koll så det inte börja slänga sig och dunka huvudet....

Svar: Jag hade blivit galenom jag va du :) vet inte hur det är med ens eget barn men jag har iNget tålamod med andras barn och blir less fort. Men jag hoppas det blir en annan sak när det är ens eget och att man hittar det tålamodet. Men när det blir för mkt är det bättre o ta en kort paus, bara bebisen är på en säker plats. Sen när sambon är hemma får han avlasta en så mkt som han kan.
Malin

2013-05-27 @ 20:10:31
URL: http://boobluscious.blogg.se
Josse

Det där med rapning är nog olika, får bebis fel grepp om tutten och sväljer massa onödig luft och får ont i magen skulle jag för allt i världen rapa bebis oavsett vad bm säger. Det är ju bebis välmående framför bm teorier som gäller, alla bebisar är ju olika, precis som graviditeter är, det borde hon ju vara medveten om. Sen kan jag iofs tänka mig att man får en hel del amningshjälp i början som gör att man slipper rapningen men ändå. De är så knäppa, precis som de sa på 80-talet att de skulle ammas var 4e timme, lika fasta åsikter om annat verkar de ha idag! Det löser sig säkert.

Hade en okänd tjej som sa åt mig att inte springa med min mage precis som att jag tappat allt förstånd och inte levt med min förändrade kropp de senaste 8 månaderna och vet vad den klarar och inte klarar! Du fixar det alldeles galant Malin, du vet bäst när det gäller din kropp och din bebis, så är det bara! :) sen det där med tålamod, jag tror att de hormoner som sätter in gör en aningen helylle i huvudet så tålamod till tusen har man nog efter förlossning och sånt också. Tycker du har vettigt tänk kring pappans roll också, jag instämmer helt i det du säger! /J

Svar: ja jag tror jag ska försöka rapa honom om han inte gör det själv, för säkerhetsskull.ja bm tog upp det att innan så va det va fjärde timme, men idag är det fri amning, att bebisen får välja själv.

hehe ja det är lite irriterande när utomstående tror de vet bättre än en själv om sin egen kropp. på jobbet ifrågasatte en tjej om jag kunde packa upp paketen med tanke på att jag är gravid, men man behöver ju inte ligga i sängen o inte lyfta ett gram i 9 månader precis :P

ja man får annars hitta tålamodet :) för det gör det inte bättre att bli frustrerad utan bara värre. Men sambon får passa han mkt i början med när han är hemma så han vänjer sig :)
Malin

2013-05-27 @ 22:58:22
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Msz

Så fin du var på denna bilden!:)

Svar: tack så mkt! :)
Malin

2013-05-28 @ 00:22:44
URL: http://Msz.bloggplatsen.se
Johanna

Va vacker du är Malin! Du är en av de som verkligen kan skryta med att du var sjuuukt vacker som höggravid :) Beautiful glow.

Jag säger som Josse, lyssna med ett halvt öra, sug åt dig lite tips här o där, men alla säger olika. Tycker hela MVC verkar säga tycka o tänka olika så gör du som så att sug åt dig det som passar er. Mamma o Pappa vet bäst vad Vincent vill o behöver. Sen vad ni själva behöver :)
Otroligt hur olika råd o måsten man får för varjew årskull känns det som.
De ska äta si o så
De ska sova si o så
m.m.

Svar: Tack så mkt söta du!:)
Ja det är massa olika direktiv överallt, men man märker nog fort vad som passar för just ens eget barn :)
Sen pratar de mkt om plötslig spädbarnsdöd och vad man ska undvika, men de direktiven ändras hela tiden så man undrar vad som är rätt egentligen.
Malin

2013-05-28 @ 11:13:22
URL: http://withlovin.blogg.se
Josse

Tycker kag låter vettigt! :D visst är det irriterande när de tror man blivit handikappad? På mitt extrajobb har de hela tiden sagt att jag är ju gravid och jag kanske inte borde jobba så mycket när det inte är så länge kvar! Men vad tusan två månader liksom?! Och precis som du har jag fått såna kommentarer om uppack, har bara velat säga åt dom att jag faktiskt har bäckenmuskler och att bebisen inte trillar ut för att jag använder kroppen lite. Okej i början pga missfallsrisken men nu när man är så långt gången märker man ju av vad kroppen klarar och inte och den fixar ju verkligen mer än vad folk tror! Mer upplysning av folket på den punkten hade varit bra! ;) haha.. Mår du bra annars? Börjat känna av nåt än? :D kram /J

Svar: Haha ja man är ju inte handikappad :) en annan sak om man har mkt foglossning eller väldigt högt blodtryck. Sålänge man känner kroppen klarar det är de ingen fara.
Jag mår bra :) har inte fått nån jobbig foglossning eller illamående. Det enda är bara att man inte orkat göra lika mkt fysiskt då man får så mt sammandragningar då o ryggont.
Har inte börjat känna av nåt mer än att han rör sig väldigt mkt o växer hela tiden :P börjar känna mig väldigt stor o klumpig :)
Kram
Malin

2013-05-28 @ 11:49:30
URL: http://Joeeeee.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0