Föräldrarpenning

Nu har jag pratat med försäkringskassan och även skickat in en ansökan om föräldrarpenning. Så skönt att ha den biten avklarad! Man kan bara planera ett år framåt från den dagen man ansöker så har planerat till den 21 april 2014 då brytdatumet är, sen får jag planera resten i september/oktober detta året.
 
Som jag trodde så fick inte min sambo ta ut föräldrarpenning på helgen om han inte tar ut måndag och fredag också. Så jag tar ut dagarna istället. Så kommer ta ut 5 dagar SGI dagar i veckan de första 180 dagarna, sen tar jag ut 4 SGI dagar och 3 lägstanivådagar i veckan. Sen när jag kan lämna bebisen några timmar med sambon utan problem kan jag nog jobba hos mamma fredag och lördag :) Då kan jag spara in dagarna lite längre.
 
Sen frågade jag hur man gör när man har skickat in föräldrarledighet från den 26 juni och bebisen kommer före eller efter det datumet. Då sa hon att man kan ringa dom om bebisen kommer efter om man inte vill ha för vissa dagar. Eller kan man bara skicka in en extra period om han kommer innan. Så det är smidigast om han kommer innan 26 juni :P Men på henne lät det som det är bäst att skicka in planeringen när man vet när barnet är fött, men det är ju inte speciellt smart för då hinner man kanske inte få pengarna månaden efter. Och brytdatumet är den 21 varje månad så det skulle bara bli krångligt. Så det är bäst o skicka in planeringen i god tid så de hinner handlägga. Man vet ju inte om nåt krånglar o handläggningen dröjer. För vi måste verkligen få in de pengarna i tid annars klarar vi inte oss ekonomiskt.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Jennifer

Hej! Det räcker med att han tar ut måndag ELLER fredag för att få ta ut på helgen, han behöver inte ta ut båda :) Har själv gjort så :)

2013-05-06 @ 19:27:15
Belovely

Jennifer: jaha okey bra o veta :) om min sambo vill ta ut lite dagar kan han ta ut fre-söndag då :)

2013-05-06 @ 22:26:51
URL: http://belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0