Frukttallrik

Blir så glad av detta fina väder! Vill egentligen bara fixa i trädgården men behöver verkligen vila kroppen efter denna helgen så man inte överanstränger sig. Så imorse satt jag på framsidan och åt lite god frukt och bär. Bär är nog det godaste som finns, väntar ivrigt tills blåbären kommer fram vid dammen :) Så skönt att ha hus och trädgård när det är sommar, men destu mer att fixa. Tur jag gillar att fixa i trädgården :P
 
Tycker det är svårt att veta vad jag ska blogga om då jag är i stort sett är färdig med bebisrummet och alla inköp. Jag gör sällan i ordning mig då jag mest går hemma så blir inte mycket outfits, sen blir det nästan inga klädköp heller då man är höggravid :P Så mina dagar är rätt lika och nu räknar man mer ner till förlossningen.
 
Ska bara ringa Försäkringskassan imån och sen kommer jag skicka in min planering för föräldradagarna.
Igårkväll när jag skulle sova kom jag o tänka på att jag kanske kan ta ut dagar onsdag-fredag och sambon lördag till söndag för han får ut mer i dagpenning än mig. Men det kanske inte går när han jobbar måndag-fredag? Eller det kanske går sålänge han inte jobbar lördag och söndag. För då hade vi tjänat lite extra och jag kan va hemma lika länge.
 
 
 
 


Kommentarer
Anonym

Ta ut lör-sön går inte måste ta fre eller mån med lycka till

2013-05-05 @ 13:30:42
Belovely

Anonym: okey :) men om jag tar ut mån,tis och fredag? Eller måste man ta ut 7 dagar för man ska få ta ut på helgen?:)
Detta med föräldrarpenning är komplicerat hehe

2013-05-05 @ 13:49:45
URL: http://belovely.blogg.se
Marie

Man får inte jobba 5 dagar och ta ut fp de andra två dagarna

2013-05-05 @ 13:52:19
Marie

Blev lite osäker nu efter lite googlande. Vad jag förstod när vi satt med det där fick man inte komplettera lediga dagar med föräldrapenning. Men nu läste jag att man kunde ta ut lägstanivådagarna? Får du svar på detta får du gärna skriva ut det, hehe finns så mkt regler och alla säger/skriver olika :(

2013-05-05 @ 13:58:57
Belovely

Marie: ja det står olika överallt. Men det kan stämma att man inte får ta ut sjukpenningdagar på de lediga dagarna. Fast jag vet man får ta ut lägstanivådagarna på helgen om jag uppfattar det rätt. Men kommer fråga det med för säkerhetsskull.

För annars är ju de flesta lediga på helger o man får ju ta ut 7 dagar i veckan med sjukpenningdagar, men det kan va annorlunda om man jobbar 5 dagar i veckan.

2013-05-05 @ 16:09:34
URL: http://belovely.blogg.se
Anonym

Man kan ta fre-sön eller lör-mån men inte bara lör-sön...

2013-05-05 @ 19:51:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0