Gravidranden

 
 
 
Jag har börjat få en mer tydlig gravidrand, den fortsätter även uppåt. Men är det någon som vet varför man får en sånhär rand?:)
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Josse

Jag har hört så himla många olika varianter men de flesta brukar säga att det handlar om hormoner och att det försvinner sen. Andra påstår att det har med delningen att göra (jag tvivlar på det) eller pigmentering i kroppen (kan vara rimligt). Men farligt är det iaf inte!! :) /J

2013-05-23 @ 14:37:11
URL: http://Joeeeee.spotlife.se
Liina

Det kallas för Linea Negra och det blir så när musklerna delar på sig.

Svar: tack för svaret :) då slipper jag fundera över det :)
Malin

2013-05-23 @ 19:52:32
Jojo

Vad stor o fin magen är nu! Jag skulle tro att randen som syns beror på linea alba (vita linjen) som är ett senstråk som går längs med mitten av magen och håller ihop de raka magmusklerna (googla på musculus rectus abdominis så ser du hur det ser ut under huden). Men varför huden blir mörk vet jag inte :)

Svar: tack så mkt :)
Malin

2013-05-23 @ 20:42:43
Liina

Linea Alba (den vita linjen) heter senstråket när den döljs av musklerna. Linea Negra (den svarta linjen) heter det när senstråket blottas och musklerna inte täcker.

Svar: okey :) får hoppas musklerna inte delas för mkt :) försökte känna hur mkt de delats men de känns som de inte är så mkt, nån cm kanske.
Malin

2013-05-23 @ 21:11:18
Johanna

Jag har knappt haft någon förren NU, haha nu börjar den komma mer o mer.. Trodde det va hormoner o att den kom ganska så mycket i början.. Har hela tiden haft lite under naveln o neråt, nu börjar man se linje ovanför naveln oxå. Inte lika tydlig som din dock :)
Rätt häftigt tycker jag, o den sägs försvinna sen efter. :)

Svar: Jag trodde med det berodde på hormoner först. Känns som man skyller allt på hormoner :P däremot har jag börjat få mkt ljusa hårstrån på hakan o kinderna, börjar odla skägg, det är nog pga av alla hormoner :P
Malin

2013-05-24 @ 09:00:46
URL: http://withlovin.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0