Sommar

Åh vad jag saknar sommar, stränder, bada, sola, värme! Är tur det är maj och att sommaren är nära!
Lite drygt bara att jag inte bör sola nu när jag är gravid, men hur är det efter förlossningen? Man har ju mycket hormoner kvar i kroppen så man kanske ska vänta tills det stabiliserat sig lite.
 
Och en annan sak som jag glömde fråga barnmorskan är hur det funkar med preventivmedel när man ammar. Man får väl inte ta Ppiller då så är det enda alternativet kondom?
För har läst att amning är ett sorts preventivmedel också och att det hindrar ägglossningen. Men det är inte 100% säkert och vill inte chansa. Vill INTE bli gravid direkt efter förlossningen :P Vill gärna hinna återhämta mig ordentligt :) Men kan tänka mig skaffa ett barn till om 2 år eller nåt.
 
 
 


Kommentarer
Erica

Jag solade solarium under hela min graviditet och det hände ingenting med mig förutom att jag verkligen blev typ svart, haha:) är inte skadligt gör barnet eller nått, är ju bara pigment fläckar som man kan få, men jag slapp! Jag ammar just nu och käkar mini piller, det är östrogen du inte får äta. Så mini piller eller kopparspiral tror jag alternativen va, jag testa först spiralen men fy tog ut den efter 2 veckor, så sjukt mycket flytningar:P men är ju olika för alla!:) jättekul att följa din graviditet, längtar tillbaka så mycket:P min mage såg nästan precis ut som din gör!:) kram

Svar: hehe vad skönt du slapp några tråkiga pigmentfläckar. Hade gärnat solat men vill inte chansa. Fick några ljusa fläckar förra gången på armen men har fått det innan så vet inte om det beror på graviditeten. Ja mer flytningar vill man ju inte ha, kan kika på minipiller. Fast de är heller inte lika säkra, hört om flera som blivit gravida som tagit minipiller. Men man får försöka undvika ha sex under ägglossningen :)
kram
Malin

2013-05-02 @ 12:47:44
Msz

Så härliga bilder :)

2013-05-02 @ 14:26:01
URL: http://Msz.bloggplatsen.se
Carro

Du får äta minipiller samt cerazette (minipiller med högre dos så det blir säkrare och längre "glömske period" jag äter dessa och älskar dom) samt så kan du ha pstav. Alltså de preventivmedel med gestagen som inte innehåller något östrogen :)

Svar: ska kika på dom cerazette när det blir aktuellt :) vad bra det finns lite o välja på ändå :)
Malin

2013-05-02 @ 16:33:49
Emma

Jag äter cerazette eftersom min mamma haft blodproppar. Det är inte mini-piller utan östrogenfria p-piller. Alltså samma säkerhet som p-piller men samma innehåll (fast högre dos) som mini-piller. Tycker dom är super bra och kan inte ens minnas sist jag hade mens :)

2013-05-03 @ 01:14:45
Belovely

Emma: okey vad bra de är säkra :)
Men försvinner mensen med dom också? Tror du de är svårare att bli gravid sen när man vill ha fler barn? Jag hade regelbunden mens med neovletta som jag tog innan.

2013-05-03 @ 08:49:17
URL: http://belovely.blogg.se
Emma

Ja mensen försvinner på de flesta men kan vara lite olika. På mig kommer den dock igång sjukt snabbt igen. Räcker att jag glömmer en pilla så får jag en blödning. Tror inte det är svårare att bli gravid när man slutar äta dessa än med p-piller eftersom dessa ska vara mildare än p-piller. Men allt detta kan du ju fråga din BM jag är inte superinsatt ;)

2013-05-03 @ 16:16:19
Titti

Cerazette är skit! Kan ta upp till 1 år att din ägglossning blir normal efter att du slutat med dom!!

2013-05-03 @ 21:35:44
Belovely

Titti: Ja de är ju inte så kul om det tar ett år :/
Får kolla upp olika precentivmedel när de är dags :)

2013-05-04 @ 08:11:50
URL: http://belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0