Vecka 34

  • 41 dagar till förlossningen
  • 15% kvar
  • Bebisen väger ca 2400gram
  • Är ca 46 cm lång
 
Varje vecka när jag gör inlägg om vilken vecka jag är i så inser man hur fort veckorna går. Jag gjorde lixom precis ett inlägg om vecka 33 känns det som. 4-8 veckor kvar och jag känner att allt börjar falla på plats. När jag får pengar ska jag köpa det allra sista till bebisen sen får det vara nog :P Men har inte hittat ett någorlunda billigt spjälskydd än. Har bara hittat ett för 400kr med frakt så ska kika på babyproffsen igen va de låg på. Men känns mkt att lägga på ett spjälskydd. Hade helst velat ha ett vitt, grått eller svart.
 
Imorse höll jag på att få kramp i vaden igen, fy satan vad ont det gör när det krampar. Men jag hann sträcka ut hälen och då försvann det, puuh!
 
Sen måste jag göra ett förlossningsbrev, men jag vet inte riktigt hur man ska lägga upp det? Ska man skriva i punktform eller mer som ett brev till barnmorskan. Får fråga henne nästa vecka. Sen funderar jag på om jag vill ta lavemang innan förlossningen. Hon på föräldrarutbildning rekommenderade det, iaf om man varit förstoppad.
Har läst att det kan göra väldgit ont när man krystar och man har avföring i tarmen då den pressas ihop helt. Så om man är hård i magen kan jag tänka mig det gör ont. Men jag är ingen fan av att stoppa in nåt där bak haha. Först trodde jag lavemang va laxeringsmedel man fick äta, men icke.
 
Nu väntar jag på att solen ska titta fram. Står det ska va 20 grader och växlande molnighet men änsålänge har det varit helt mulet. Men det spricker säkert upp snart :)
 
Saknar att känna mig smidig och slippa stöta emot saker med magen hela tiden :)
På senare tid har jag inte bara kännt mig stor utan jag känner verkligen av tyngden på magen. Det är trögt att gå upp för trappor och det känns som man väger 100 kilo.
 


Kommentarer
Marina

Ta lavemang! :) för det sista du tänker på är huruvida du bajsar eller inte under förlossningen. :) känns skönt att veta att det inte tänker komma en massa bajs oxå under förlossningsarbetet. ;)

Svar: ja det kan ju va skönt o släppa den biten. sen kan de ju komma lite bajs ändå haha. men man slipper tömma sig på några dagar o de är ju alltid ett pluss :)
Malin

2013-05-15 @ 13:14:17
Julia

Men hur långt innan ska man ta det då?? Man vet ju inte exakt när man kommer föda. Usch, jag som inte är gravid eller har varit det tycker att allt detta låter fruktansvärt. Jag vet inte om jag någonsin kommer vilja gå igenom det.

Svar: tror man tar det när man kommer in och själva förlossningen har börjat. de tittar nog hur mkt öppen man är osv. men om man öppnat sig mkt hinner man nog inte ta det. sen om det tar ut på tiden kanske man kan ta det igen :P

ja det är inte så glamoröst o va gravid eller att gå igenom en förlossning. men jag va mer rädd för det innan jag blev gravid än vad jag är nu då man är mer påläst och man vänjer sig vid tanken att det snart är dags. men jag längtar väldigt mkt tills vi får se vår son så all möda lär va värt det i slutändan :)
Malin

2013-05-15 @ 14:36:36
Julia

Ja, så är det säkert! Jag håller tummarna för att allt går bra. :-)

2013-05-16 @ 09:21:43
Belovely

Julia: tack!:)

2013-05-16 @ 11:01:53
URL: http://belovely.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0