Badrutiner

Tänkte göra ett inlägg hur vi gör när vi badar Vincent. Jag va lite fundersam hur man gjorde innan Vincent kom. Om man behövde en sån ställning man ställer baljan på eller om det funkar på golvet.
När han va liten bebis bar vi baljan med vattnet upp på skötbordet och badade honom där. Men nu har vi baljan kvar i badkaret sen sitter jag på skötbädden när jag håller honom i badet. Sen lägger jag han direkt där på och tar en handduk över så han inte fryser. 
Det blir lite tungt att bära baljan till skötbordet då vi har mer vatten i nu och nu badar oftast jag honom.
Sen är det smidigast såhär :) Men däremot orkar jag inte bada han speciellt länge då jag får ont i ryggen när jag böjer mig för länge. Blir lättare sen när han kan sitta själv :)
 
Sen häller jag babyolja i badet så han luktar gott. Brukar också ta schampoo i håret ibland. Men en sak jag tycker är svårt är att rengöra hans öron. Han hatar när jag rengör dom. Han har supermycket öronvax och ibland flera lager hud typ. Om man drar en tops så ser det väldigt torrt ut. Barnmorkskan på BB sa att man inte ska använda tops om man råkar trycka in den i örongången, men jag har alltid kört med tops ändå, annars kommer jag inte åt det jag vill och han kan ju inte ha öron täppta med vax. Men jag tar den inte långt in utan mest i själva örat och inte i örongången. 
 
 
 
 
 
Han har alltdi gillat att bada, han skriker iaf aldrig. Men han blir förvånad och lite stel varje gång man sätter ner han i vattnet, det är väl rätt varmt i början :)
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0