Bortkastad morgon

Verkligen en bortkastad morgon! Vaknade vid 8 och skulle va på vårdcentralen för att undersöka en leverfläck som ändrats lite. Stressade som fan och hann precis. Sen säger hon bara att hon inte kan göra nåt för att den sitter på insidan av tån och att hon får skicka mig till en hudklinik. Tittade lite lätt med en liten lampa och sa den såg ok ut men att man ändå kan ta bort den för säkerhetsskull. Varför kunde de inte skickat mig till en hudklinik direkt när de ändå inte kan göra nåt? 150kr för ingenting. Även det förra besöket gav mig ingenting när de tittade nacken. Kommer inte dra till vårdcentralen mer för de gör inga riktiga tester där eller så skickar de bara vidare en. Slöseri med både pengar och tid. Kommer avboka kallelsen till hudkliniken och avvakta om den fortsätter ändras.  300kr i sjön, förstår inte att man inte ens får ett riktigt besök när man betalar dom? Borde jag ens betala dessa 150kr när hon inte gjorde nåt?

Vincent skötte sig iaf som vanligt







Kommentarer
Elin

Dom gör så för att dom måste undersöka dej först. Går inte att skicka direkt dit, då det blir för "högt tryck" på lasarettet. Men förstår om de känns onödigt :)

Svar: jo fast de kunde ju frågat var leverfläcken satt, och då säga att de inte kan skära bort den där. Det tar ju bara deras tid och min tid i onödan :/
Malin

2013-11-28 @ 10:59:55
Agnes

Förstår att det känns onödigt:) Men det du betalar för är läkarens tid och kunskap, inte att de ska göra något rent praktiskt. Hon har ändå läst minst 5,5 år på universitet för att kunna hjälpa dig med dina problem. Sedan skulle inte de som verkligen behöver hjälp av specialist kunna komma fram om inte någon läkare undersökte först och skickade vidare till rätt ställe. Tycker inte du ska avboka, då måste du ändå gå till vårdcentralen igen innan du får komma till hudläkaren om du behöver igen. Tack för en bra blogg!!

Svar: Jo det är väl så deras system funkar. Men jag är rätt säker på att de bara kommer säga jag ska avvakta med leverfläcken och då har jag betalat ytterligare pengar i onödan. men jag tror det går boka tid direkt till specielistläkargruppen här i Växjö. Det borde man kunna, speciellt när jag redan tittat på den på vårdcentralen och de sagt de inte kan göra nåt
Malin

2013-11-28 @ 11:33:42
Josse

Går ju att gå privat också! Det kan kosta mer beroende på deras avtal med landstinget men skulle du ångra dig borde det alt finnas, även i lilla Växjö ;)

Svar: Ja man borde väl kunna boka en tid o ta bort en leverfläck utan problem. Är ju mitt beslut när jag vill det. Så man ska ju inte behöva åka till vprdcentralen för att få en tid nån annanstans som gör det.
Malin

2013-11-28 @ 12:18:12
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Mrs V

Jag har inte behövt betala igen om jag blivit skickad vidare...eller det kallas inte för remiss du fick.
inte insatt i hur det funkar...finns kanske skillnader :P

Svar: ja hon sa bara att jag kommer få en kallelse.Men kommer nog avboka den och boka en ny tid senare :)
Malin

2013-11-28 @ 13:01:46
URL: http://booblusisous.blogg.se
Anna

Hej,

Om det är nåt du undrar så kan jag fråga
min vän,hon är hudläkare.
Säg bara till!
Kram :)

Svar: hej! Tror det är svårt att att titta på en leverfläck online :P Men tack ändå :)
Malin

2013-11-28 @ 15:09:09
Anna

Hehe,nej d va ju inte så jag menade såklart
utan om du kanske hade nå frågor mer.

Svar: Jaha okey :) de är bra o veta :) google hjälper en inte så mkt hehe
Malin

2013-11-29 @ 10:31:16
Lina

Hej!
Jag har för mig att specialistläkargeuppen är dyrt. För mig kostade det 500:- o ta bort en leverfläck därifrån.
Sist va jag på vårdcentralen o gjorde de o då kunde dom ta bort de direkt (men mina satt på ryggen).

Jag tycker inte heller du ska avboka! Då måste du gå igenom samma procedur igen, dvs gå till vc först.
Dom på hud tar bort den hur illa de än sitter. Dom kan inte neka till att ta bort, då dom inte vet HELT säkert om den är "frisk".

O tack för en sjukt bra blogg!! Tänk om man va lika duktig som du är! :) grymt inspirerande! :)

Svar: Hej. Jag har med tagit bort en där och fick me betala 500kr. Sjukt dyrt. Har inte de pengarna nu. Men jag tror jag avvaktar och ser om leverfläcken ändras mer. tror ju inte det är nån fara utan jag är alltid extra orolig när det gäller cancer.
Tack så mkt! :)
Malin

2013-11-30 @ 07:56:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0