Deppig

Japp så känner jag mig nu. Väldigt nedstämd samt orolig. Fick samma sorts huvudvärk igen, det är sjukt frustrerande och jobbigt. Om jag får samma smärta på lördag får jag kolla upp det. Det gör extremt ont vid sidan av bakhuvudet och det värker konstigt ner mot halsen och bakom örat så det känns tom konstigt att svälja. 
Inga problem att köra hård cardio och svettas, det är när jag tar i, antar jag spänner huvudet då. Så när jag skulle köra legcurl och körde de sista repen på första setet kom värken.. Läste lite på nätet igår och det kanske är ansträngningshuvudvärk, eller att jag fått knutar i nacken? Kanske spänner nacken för mycket vid tunga övningar, för lite vatten under dagen? Ja det kan bero på mycket och känns inte som en doktor kan ta reda på exakt vad som utlöser det. På lördag får jag ladda med massa vatten innan, skippa ta koffein och försöka stretcha nacken innan det passet. Får hoppas det försvinner. Är väldigt tråkigt att gå supertaggad till gymmet för man vill köra hårt, ville köra slut på ben och rumpa idag. Men så kan man bara ge 60% och kan inte göra övningarna helhjärtat. För jag får inte ta i ju!.. Däremot vadpress gick bra, men det beror på att jag inte spänner huvudet då, däremot i benpress och legcurl spänner jag hela kroppen.

Så vissa övningar körde jag nästan fullt ut och vissa stressade jag igenom..
Så för att kompensera det körde jag 40 min cardio också.
 
Är det nån som haft nåt liknande? Detta känns inte som vanlig huvudvärk utan i sidan av bakhuvudet nära nacken..
 
Detta hade jag idag på gymet. Nya linnet från cubus kom idag. Lite stort är det så får se om jag får det o krympa i tumlaren.
 
 
Frukost: Gröt med en kaffe
Lunch: Ugnsrostade rotfrukter med sötpotatis, quornbullar, kvargröra, sallad med linser
Mellanmål: Smoothie + en kaffe
Middag: Linssoppa + en celisius
Efter träning: Caseinpudding mixat med banan och en klick kvarg med bär
 
Idag har jag gått en 30 minuters powerwalk med Vincent
40 min cardio
och drygt en timmes styrketräning. Så inte ens helt förgäves dag ändå :)


Kommentarer
Anonym

Blodpropp?

Svar: läste om det med men så allvarligt tror jag inte de är. Då brukar man bli förlamad nånstans osv. tror det är ansträngningshuvudvärk
Malin

2013-11-07 @ 22:29:37
Josse

Gå till kiropraktor, de knäcker till det direkt! ;) Kanske att du härjar lite mer än vad du orkar egentligen och att det satt sig i kroppen. Det sa kiropraktorn jag var till om mig iaf! Men så ska man ju alltid försöka göra tio miljoner grejer samtidigt också så det är ju inte så konstigt. Eller så är det bara så att du faktiskt sträckt nåt som behöver vila. Hade kollat upp det i vilket fall, som ovanstående nämner förekommer faktiskt proppar och det behöver inte alltid leda till förlamning eftersom det kan bero på var det sitter.

Svar: ja om det gör ont på lördag också får jag kolla upp det nästa vecka så det inte är nåt allvarligt. Men läst om ansträngningshuvudvärk och det är precis de symptomen jag har och verkar rätt vanligt. Det började ju på det där intensiva passet jag gjorde i tisdags. Tror jag tog ut mig för mkt. Men jag känner det sitter längre ner i nacken så det är nåt där som är knas o strålar upp mot huvudet.
Malin

2013-11-07 @ 22:43:02
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Anonym

Min man har hjärtfel och haft blodpropp det började med en sådan huvudvärk som du beskriver som inte gick över och han väntade o anade fred och ingen fara men då va han tilsut en dag fronten och tappa benet , två dagar fronten och dö, och hade propp i båda ben, lever, milten och lungan.

Det är därför at man alltid ska kolla jo om man är rädd o inte skyva bort magkänslan for om det sko va ngt alvarligt så är det viktigt o kolla up.

Jag hade gåt imorn o kollat up. Heller tidigare o så va det en muskel, en o komma for sent å se at det va blodpropp....

Svar: jo det är ju klart det är bäst o kolla upp fort. Fast min magkänsla säger att det inte är SÅ allvarligt att jag kommer att dö. då hade jag ju kollat upp det idag. men om det är samma på lördag kollar jag upp de nästa vecka. Vet dock inte vart man ska vända sig. vårdcentralen brukar va så kassa på att ge diagnos och brukar bara va bortkastade pengar och tid..
Malin

2013-11-07 @ 23:05:59
Anonym

Inte fronten menade fron

2013-11-07 @ 23:06:39
Anna

Jag har haft det så som du beskriver! Riktigt obehagligt. Jag trodde att jag fått en hjärntumör.. Var skit orolig. Det höll på i ca 2 månader, varje dag. Det typ stack till ordentligt på samma ställe varje gång och gjorde ont. Till slut fick jag komma till doktor som sa att det var en muskel och at jag skulle stretcha osv.. Det försvann till sist, skönt för det var väldigt obehagligt.

Hoppas ditt försvinner snart! kram!

Svar: Ja man är ju orolig om de kan va nåt annat. Men eftersom det bröt ut när jag körde hårt på gymet tror jag det har med det o göra. Om de va en tumör hade det nog visat sig i vardagen o inte bara vid ansträngning.
Får hoppas det försvinner! Vill ju kunna träna som vanligt.
Malin

2013-11-08 @ 07:05:46
Lina

Känner igen det där, för mig har det med spänningar i nacken att göra. Man får försöka stretcha nacken, massera eller prova någon värktablett för muskelvärk. Voltaren brukar hjälpa för mig :) Om inget hjälper bör du kolla upp det!

Svar: Jag ska försöka stretcha nacken mkt o se om det hjälper.
Får du med en så där plötslig värk som kommer på en gång?
Malin

2013-11-08 @ 11:20:14
Anonym

jag tror heller inte at du kommer at dø.
Forlåt mig om det va så jag menade. Provade bara at få fram at om du ar redd for at du har ondt,
Så e det bettre o kolla up det en och venta om du er urolig....

Det kan ju som du sager ochså va en muskel..

Men jag håller helt med om at du skal gå och kolla up det lørdag.

Kanske det ar en overatstrengning ?

Svar: Ja de kan ju va att jag ofta spänner nacke o axlar när jag kör tungt o att de är en bristning eller överansträngning eller nåt. Får hoppas det går över av sig själv
Malin

2013-11-08 @ 11:29:45
Lina

Ja för mig kommer det väldigt plötsligt och intensivt, känns väldigt mycket när man tex hostar. Kan sitta i flera dagar ibland. Stretcha inte för hårt bara får då kan man råka sträcka sig och få nackspärr, been there done that ;)

Svar: För mig kommer det bara vid hård ansträngning. Väldigt lustigt detdär. Får se om stretchningen hjälper :)
Hehe nackspärr är typ ännu värre så jag får stretcha försiktigt :)
Malin

2013-11-08 @ 13:53:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0